ewula1 09.08.05, 09:53 Ale sie dzis napisze za wszystkie czasy ale czasami mi tego brakuje hehe jednak wracam do tematu wątku- czy mozecie mi powiedziec jak sie wykonuje to badanie i ile mniej wiecej kosztuje??? np w Invimedzie??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: Badanie na wrogość śluzu 09.08.05, 13:31 Po odbytym stosunku, trzeba odczekac ok 8 godzin.Po tym czasie jedziesz do lekarza ,on pobiera próbę z pochwy i sprawdza pod mikroskopem ile plemiczków zyje i czy wogóle żyją . Odpowiedz Link
lavia78 Re: Badanie na wrogość śluzu 10.08.05, 13:29 jesli dobrze myśle to tak zwany test PCT ale ja mam odczekac po stosunku 1 godz (do góry pupą)a potem jest 11 godz aby jechac do lekarza(wczesniej mam brać estradiol 5 dni ale to już chyba zaleca wszystko lekarz) ja niestety trafiłam na nagły wyjazd lekarza i po tescie....a koszt mi gin powiedział 50 zł.......z katowic.... Odpowiedz Link
annalalik Re: Badanie na wrogość śluzu 10.08.05, 13:32 A ja miałam badanie na wrogość robione inna metoda. W czasie płodnym szłam do gina - on pobierał śluz, mieszał z nasieniem męża i obserwował co 2 godziny. Badanie kosztowało mnie 20 zł (Bytom). Na szczeście śluzu wrogiego nie mam Odpowiedz Link
portalegre Re: Badanie na wrogość śluzu 10.08.05, 14:46 to ja moze troche z innej beczki - jak czesto wystepuje taki problem jak wrogosc sluzu? to znaczy, czy jest to na tyle czesty problem, ze warto profilaktycznie zrobic takie badanie? w razie poztywnego wyniku - jak sie to leczy? i jakie sa rokowania? Odpowiedz Link
annalalik Re: Badanie na wrogość śluzu 10.08.05, 14:48 No niestety zdarza sie dosc czesto. Wskazania - inseminacja (ewentualnie czekanie i sex w gumkach - ponoc czasem pomaga i sluz sie zmienia), rokowania - ok 20% szansy przy kazdej IUI Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Badanie na wrogość śluzu 10.08.05, 14:50 To nie zdarza sie zbyt często ,aczkolowek bywają kobiety które mają taki problem.Jesli chodzi o leczenie to nie ma w tym wypadku leczenia żadnego,zostaje tylko inseminacja lub in-vitro.Plemniki nie mają szans na przebrnięcie przez szyjke bo giną jak na wojnie. Odpowiedz Link
annalalik Re: Badanie na wrogość śluzu 10.08.05, 14:51 Mnie lekarz z kliniki gin i poloznictwa ostatnio powiedzial ze to coraz czestszy problem i dlatego zaleca sie badanie wrogosci sluzu Odpowiedz Link
portalegre Re: Badanie na wrogość śluzu 10.08.05, 14:55 dzięki za info dziewczyny, w takim razie trzeba bedzie pomyslec o takim badaniu.... Odpowiedz Link