Dodaj do ulubionych

zagubiłam się- zerknijcie

24.08.05, 23:22
Chciałabym cosik z Wami skonsultować, tak dla pewności bo jej brak zaczyna
mnie dobijać i głupoty mnożą mi się w głowie.
Otóż, powiedzcie , jesli macie doświadczenie w obserwowaniu swoich temperatur
i pozostałych cudów, czy możliwe jest żę w tym cylku nie było owu? Prowadzę
obserwacje dwa lata (śluż , temp) ale teraz to już nic nie rozumiem. To
pierwszy cykl z testami owu, a tak w ogóle szósty starań. Dzięki testom
zaskoczyła mnie wiadomość żę owu mam już 10 dc! A skok tempki dużo później.To
możę tej owu wcale nie ma?

Po zabiegu ponad rok temu.
Podaję dni:

8dc- 36,4, test neg.(b. blada kreska)
9- 36,5, test pozyt. i tu najlepszy śluz(późnym wieczorem)
10- 36,3, test już neg.(przytulańsko o 9.00 i o 21.00)
11- 36,6
12- 36,5
13- 36,6
14- bez pomiaru
15- 36,7
16- 36,7

CZy dobrze to wygląda, czy moze jakaś niewydolność ciłaka żółtego?
Dlaczego tak wolno rośnie po owu? Była owu czy nie?
Tez macie takie cykle?
DZięki za Wasze sugestie, pozdrawiam.
ps.
Dodam tylko że w cyklach mam zawsze skok do około 36,9-, 37,0 ale dopiero
około 18-22 dc.

Obserwuj wątek
    • maruda79 Re: zagubiłam się- zerknijcie 25.08.05, 07:55
      Monia ja sie za bardzo nie orientuje... Ale wyslij maila do lekarza ktory
      zajmuje sie npr - on odpowiedzial na moje watpliwosci. Wyslij najlepiej ze 3
      ostatnie wykresy z objaśnieniami. Pan nazywa sie Dariusz Kłeczek jego mail:
      kleczek@prolife.pl
    • mimoooza Re: zagubiłam się- zerknijcie 25.08.05, 09:39
      Monias, niepotrzebnie się denerwujesz. Wszystko wskazuje na to, że owu była, a
      mianowicie:

1)Test owu nie pokazuje momentu owulacji, tylko pik LH, co sugeruje, że owu
      będzie za 24-36 godzin. Skoro był pozytywny w 9 dc, tzn. że owu powinna być w
      10-11 dc.

2)Wzrost tempki nie musi być natychmiast po owulacji, może być nawet po 2-3
      dniach po niej!!! U Ciebie można mówić o wzroście tempki w zasadzie już od 11
      dc, a ta tempka znów niższa w 12 dc to nic nadzwyczajnego - w literaturze NPR
      (zwłaszcza u Rotzera) jest opisane takie zjawisko spadku już po wyższej tempce
      i jest to zupełnie normalne.

Pozdrawiam i życzę zafasolkowania smile
      • maja744 Re: zagubiłam się- zerknijcie 25.08.05, 10:12
        Monia, ja tez mam taki powolny wzrost po owu.
        Na wykresie widac mi wyraznie druga faze, niemniej jednak nie przekracza ona
        nigdy 37 stopni. Poza tym ja mam podwyzszona prl i chociaz z testow i wykresow
        owu wynika, to w rzeczywistosci jest ona kiepskiej jakosci i nie zachodze.

Badalas kiedys prl i prg?
        • monias3 Re: zagubiłam się- zerknijcie 25.08.05, 10:17
          Maju, no to dreszcze mam jak to czytam , bo moze z moją owu jest podobnie??
          Oby nie.
          To pierwszy raz mam takie rewelacje , zawsze temp. rosła szybciej, moze nie
          błyskawicznie i super wyrażnie . ale ni ebyło takich wahań i spadków.
          Pozdrawiam.
      • monias3 Re: zagubiłam się- zerknijcie 25.08.05, 10:16
        DZięki dziewczyny.
        Do tego eksperta troche mam opory napisać, pewnie jest zawalony tego typu
        meilami a jakie ja mam prawo domagać sie tego , żeby za darmo udzielał mi
        konsultacji. Ale dziekuje bardzo Marudko, jak będę bardziej zdesperowana to być
        moze miną mi skrupuły.
        Momoozo, dziś mam tylko 36,6, mam nadzieje ze to też naormalne? I że ciałko
        żółte jeszcze sie "obudzi"?
        Dziękuję Wam jeszcze raz.
        • fiamma75 Re: zagubiłam się- zerknijcie 25.08.05, 11:00
          To mit, że temperatura w II fazie cyklu musi być ok. 37 st.!!!
          Dużo zależy od miejsca pomiaru, termometru (np. w ustach jest niższa). Ważne
          jest tylko, żeby była wyższa od 6 niższych pomiarów. U mnie II faza to już
          temp. 36,6 i wszystko jest ok.
          A do eksperta warto napisać. Na pewno chętnie Ci odpowie.
    • ewa.analityk1 Re: zagubiłam się- zerknijcie 25.08.05, 12:44
      A iludniowe masz cykle, generalnie to jest ładnie spadek potem skok owulacja 10
      dnia trochę wcześnie, wzrost bardzo ładny o 3 krechy a spadek o 1 kreskę to
      żadne spadek napisz za kilak dni jak dalej wygląda.
      • maja744 Re: zagubiłam się- zerknijcie 25.08.05, 13:28
        Moniczko, dla swietego spokoju zrob sobie badania: PRL i TSH (obojetny dzien cyklu) i PRG (7 dni
        po owu). To Ci wiele wyjasni! szkoda kolejnych cykli na czekanie.
        • monias3 Re: zagubiłam się- zerknijcie 25.08.05, 21:20
          DZięki za kolejne opinie.
          Cykle mam tak 26-27-28.
          Progesteron oczywiście zbadałam (z powodu wystepujących plamień przed
          okresem) , wynik w momencie plamień -czyli spodziewanego "dołka"
          progesteronowego nie potwierdził przypuszczeń lekarza - był to bardzo ładny
          wynik -15,6, z więc progesteron odpada. Kazał mi jeszcze zbadać hormony
          tarczycy, estradiol, i kilka innych, których nazwy już nie pamiętam - i
          wszystko w normie. Palmienia zaś jak były tak są a lekarz stwierdził że
          to "czynnościowe plamienia" i pozwolił spokojnie zachodzić w ciążę. Cio też
          staram się uczynić od 6 cykli. Mam jedynie brać duphaston prze 10 dni w cyklu
          (po owulacji).
          No i czekam.
          DZiękidzioewczyny za Wasze opinie, dzięki nim jakoś z dystansem moge spojrzeć
          na te swoje "problemy".
          • monias3 Re: zagubiłam się- zerknijcie 25.08.05, 21:23
            ps.
            zapomniałam dodac że polipy i inne zmiany tez wykluczono, miałam niedawno USG
            dopochwowe i obraz zarówno macicy jak i jajników prawidłowy.
            • monias3 Re: zagubiłam się- zerknijcie 25.08.05, 21:26
              jeszcze tylko dodam ,że te palmienia zaczęly się rok temu -od zabiegu ( po ok m-
              cu) przeprowadzonego u mnie z powodu pustego jaja płodowego w 10 tyg ciąży.
              Macie jakiś pomysł na te plamienia.
              Może to przez nie?
              • maja744 Re: zagubiłam się- zerknijcie 25.08.05, 22:20
                Moniczko, ja tez plamie. Progesteron mam ok, podwyzszona prl, ale owu mam!
                Wlasnie wrocilam od gina, bo 6 cykli staran i nic.
                Dal mi skierowanie na HSG, zeby spr droznosc jajowodow, powiedzial, ze moze po zabiegu cos
                pozarastalo.
                Jestem przerazona, bo badanie ponoc boli, a na dodatek mam go miec w 2dc!!! rozumiesz jaki
                dyskomfort...

Co do plamien, to czytalam na forum, ze byc moze to efekt zluszczania sie endometrium przed
                @.
                • monias3 Re: zagubiłam się- zerknijcie 26.08.05, 07:25
                  DZięki Maju za te wyjaśnienia.

Nie zrozum mnie MAju źle, ale wedlug mnie 6 cykli starań to wcale nie tak dużo.
                  Lekarze dają na zjście zdrowej parze do roku, i często tak się zdarza.Tak więć
                  przypuszczam ,zę u Ciebie pewnie wszystko jest w porządku z drożnością tylko
                  potzrebujecie więćęj czasu. No bo jak już każdy wie (i jak wynika z tego forum)
                  w ciążę to się łatwo nie zachodzi.
                  Z jednej strony dobrze, że dla pewności coś tam robisz i sie badasz bo inaczej
                  to wyobraźnia podpowiada najgorsze scenariusze.Sama tak się badałam prze poł
                  roku bez wytchnienia i co? I nic nikt ni znazazł. Kazali tylko zapomnieć o
                  problemach, wyluzować i zwyczajnie starać się.
                  Pozdrawiam.I oby nie bolało jednak to badanie.

PS. Wiecie co dziewczyny, dziś nie mogę spać, jestem jakaś taka pobudzona, a co
                  najdziwniejsze w siwecie rano wielki skok temp:
                  z 36,6 na 37,2 !
                  No w zyciu tak nie było u mnie .Tylko nie chciałabym sie nakręcać.
                  • monias3 Re: zagubiłam się- zerknijcie 26.08.05, 07:27
                    przypomne tylko ,że dziś 8 dzień od ewentualnego zapłodnienia, hm....
                    Co Wy na to?
                    • mimoooza Re: zagubiłam się- zerknijcie 26.08.05, 08:58
                      No cóż, przyczyny takiego "drugiego" skoku mogą być różne. Może to być tempka
                      jakaś zakłócona, albo poziom progesteronu wzrósł. Ja się obserwuję od ponad 4
                      lat i nie raz zdarzało mi się, że w fazie poowulacyjnej tempka jeszcze się
                      podwyższała w stosunku do pierwszego skoku, a w ciąży nie byłam wtedy na pewno
                      (zaczęłam ją planować dopiero pół roku temu). Z drugiej strony podobno w wielu
                      wykresach ciążowych obserwuje się taki dwustopniowy wzrost tempki - 1. raz po
                      owu, 2. - w okolicach zagnieżdżania, czego Ci gorąco życzę smile

A póki co niestety pozostaje Ci jedynie czekać spokojnie i jak @ się nie
                      pojawi, zrobić test. A tempka jest wiarygodnym objawem ciąży dopiero jeśli się
                      podwyższona utrzymuje ponad 18 dni od owu. Teraz weekend, więc wrzuć na luz i
                      zajmij się jakąś rozrywką, nie myśl lepiej za dużo i nie analizuj wink
                      Pozdrawiam i życzę zdrowej fasolki smile)
                      • monias3 Re: zagubiłam się- zerknijcie 26.08.05, 10:43
                        Tak tez uczynię!!
                        CZekać , czekac, czekać...

Żadnych analiz!!!!Che, che, che -łatwo się to pisze...
                        • mimoooza Re: zagubiłam się- zerknijcie 26.08.05, 10:55
                          Cóż, wiem z włąsnego doświadczenia, że trudno nie analizować, nie zastanaiwać
                          się i nie nastawiać...

Ale wiesz, w lipcu byłam nad morzem, akurat po owu. Nie zabrałam termometra,
                          nie korzystałam z netu i czułam się fantastycznie! Myślałam tylko o tym, żeby
                          dobrze odpocząć, cieszyłam się tym, że z mężulkiem mogę być 24 godz. na dobę,
                          zachwycałam plażą, morzem, zachodami słońca, zajadałam ryby, wieczorami
                          graliśmy w bilard. Czułam absolutny luz!!! Teraz jestem 2-3 dniipo owu i znów
                          bym tak chciała. Postanowiłam nawet na forum za często ne zaglądać, ale na
                          razie mi nie wychodzi... Ale weekend przed nami, mam zamiar wybrać się na
                          grzyby, może na kręgle itp. I za dużo nie myśleć i nie analizować wink
                          Pozdrawiam smile)
    • monias3 Re: zagubiłam się- zerknijcie 26.08.05, 17:39
      No to juz tera na prawde nie wiem co się dzioeje.
      godz.7.00- 37,2
      15.00- 37,4 złe smopoczucie
      17.00-37,7 samopoczucie fatalne, jestem słaba,bardzo intensywne doznania z
      podbrzusza i jajników, tylko bym pod kocem leżała, łamie mnie po kościach,

CZyżby przyplątał się wirus?
      To by było straszne, własnie tera kiedy mam nadzieję że coś się w końcu
      wykluło...
      Powiedzcie czy moment zagnieżdzenie moze dawac takie rezultaty?
      Dodam ,żę nie mialam kontaktu z żadna chorą osobą, i w zasadzie to nic mnie nie
      boli.
      • ewa.analityk1 Re: zagubiłam się- zerknijcie 28.08.05, 11:37
        ciąża czasmi daje takie objawy jak na grypę dosłownie, już możesz robić test
    • monias3 Re: zagubiłam się- zerknijcie 27.08.05, 10:05
      Hej!
      W nocy temp doszla do 37,9 + fatalne samopoczucie, łamanie kości i ból głowy.
      Dziś rano 37,5 czuję się lepiej.

CZy któraś z Was słyszała , czytała itp że mogą to być objawy implantacji?
      Gdyby to była grypa + implantacja to można spodziewać się najgorszego, prawda?
    • monias3 Re: zagubiłam się- zerknijcie 29.08.05, 14:51
      dziś 21 dc- 36,8 st.
      Skusiło mnie na test.
      Wynik bez komentarza.
      I dobrze mi tak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka