Dodaj do ulubionych

tak to jest jak się łamie swoje zasady......

09.10.05, 05:38
Dzis 29 dc i nie wytrzymałam właśnie zrobiłam test ciążowy i.....po 3
minutach ledwie widoczna druga kreseczka a po 8 też dużo bledsza niz testowa
ale wyraźnie widać że jest.
I zamiast sie cieszyć wściekam się na siebie bo:
primo.Nie mogę się cieszyć bo już miałam raz fałszywie dodatni wynik testu
z beta po godzinie <2 i testom sikanym juz nie wierze(co mnie głupią
podkusiło)
secundo. Laboratoria dzis pozamykane i muszę życ w niepewności do jutra kiedy
zrobię bete z krwi
tertio. brzuch mnie od jakiś 2 dni pobolewa @'owo i w ogóle @'owo się czuję...

No i do tego wszystkiego to cholerne przeziębienie,z którego dopiero powoli
wychodzę....

Nie gratulujcie mi jeszcze bo jestem przesądna, jak będzie beta z krwi to
dopiero uwierzę.
Na razie MOOOCNOOO trzymajcie kciuki żeby to było to i żeby tym razem było
OK.

Ja do jutra osiwieje i zjem wszystkie paznokcie-GŁUPIA BABA!!!
Obserwuj wątek
    • asiulka1976 Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 09.10.05, 09:45
      no nieststy znam to uczucie, ja mialam nalogowo II ale z cieniem i powiem tyle
      ciazowa wyszla w przeciagu chwili nie zdazylam sie ubrac po zrobieniu testu,
      nie ciazowe wychodzily pozniej a juz po 5 minutach i tak testy sa nie wiarygode!
      u gory w linkach ciekawych znajdziesz post dot cieni na testach-poczytaj
      no i cierpliwosci zycze
      • matylda.fm Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 09.10.05, 09:58
        Tak sobie leżałam i myślałam... W zeszłym miesiącu z powodu całej
        serii "objawów" mimo, że jeszcze się nie staraliśmy zrobiłam test tej samej
        firmy i nie było na nim ani cienia kreski ani słabej kreski po prostu biel poza
        jedną testową. Teraz po 3 minutach była blada ale nie musiałam szczególnie się
        przyglądac bo po prostu było ja widać, potem chyba test troche przysechł więc
        wydaje się ciemniejsza.
        Jestem 1 dzień przed spodziewaną @ i prawdopodobnie 13 dni po owu. Jutro beta
        wszystko wyjaśni.
        Staram się myslec trzeźwo i nie robić sobie jakiś wielkih nadzieii.
        Jedno jest pewnie żadne leki nie sfałszowały bo nie brałam dokładnie nic poza
        folikiem mimo przeziębienia.

• beettinna Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 09.10.05, 14:28
          ja jednak chcę żebyś miała nadzieje!!!zrób betę i nam obwieść dobre wieścismile
          ja też miałam samopoczucie na @ a to była ciąża...
          jeśli kreska jest to nie może być mowy o błedzie...mam nadzieję że wszystko się
          wyjaśni jutro-trzymam kciuki i daj znać co i jak!
          Pozdrawiam
          • mycha79 Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 09.10.05, 21:31
            A ja mysle, ze ci sie udało. Trzymam kciuki zeby tak bylo.
            • matylda.fm Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 09.10.05, 22:15
              sądząc po moich humorkach to albo jestem w ciąży albo mam PMS'a(tak
              przynajmniej mój mąż twierdzismile )
              Jutro rano jadę się pokłuć do laboratorium i koło 14 bedę już wiedziała co i
              jak.Dam znać
              • karina66 Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 08:36
                Mi testy zawsze wskazywały prawdziwy wynik.Oczywiście te robione w porę bo te
                robione za wcześnie zawsze pokazywały jedną krechę.Zawsze na wszelki wypadek
                kupowałąm dwa lub trzy testy,każdy innej firmy i jak była ciąża to jak wół
                kreski były.

P.S.wcale nie jesteś głupsza od nas wszystkich.Która ani razu nie robiła testu
                wcześniej???Ja dziś nawet robiłam próbę generalną.Miałam w domu jeden test ale
                strumieniowy.Nigdy takiego nie robiłąm.Więc żeby potem nie wczytywać się tylko
                już wiedzieć jak się taki robi dziś zrobiłąm próbę.Oczywiście jedna krecha.Co
                ty na to????

Karina
                • habby Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 08:40
                  I ja trzymam bardzo mocno kciukasy, byłaś już na becie??

Pozdrawiambig_grin
              • wandana Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 08:56
                No to trzymam kciuki bardzo mocno. Ja myślę, że jest spora szansa. Mnie do tej
                pory testy nie oszukały, a zrobiłam ich sporo. Tzn. zawsze wychodziły zupełnie
                negatywne. Choc w chwilach desperacji ogladalam je przy roznych oswietleniach,
                rozbieralam na czesci, sprawdzalam po 3-4 godzinach itp. a nic nie bylo. Bialo
                zupelnie. Raz tylko wyszly dwie kreski - najpierw blade, pozniej mocne, na 4
                testach, 3 roznych firm. Wtedy, kiedy bylam w ciazy i teraz ... wiec ja w nie
                mimo wszystko wierze. Jesli kreska byla jasna, ale widoczna bez problemow to
                chyba jednak sie udalo. Tak czy inaczej czekam niecierpliwie na wynik bety.
                Powodzenia. Trzymam kciuki.
                • karina66 Re: Do wandana 10.10.05, 08:59
                  No to nie jestem jedna świrnięta smile).Strasznie mnie rozbawiło rozbieranie
                  testów na części.Ale nam się w głowah miesza.

Karina

• asiulka1976 jak dzis test ??? 10.10.05, 09:59

• matylda.fm Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 10:26
                  < Raz tylko wyszly dwie kreski - najpierw blade, pozniej mocne, na 4
                  testach, 3 roznych firm. Wtedy, kiedy bylam w ciazy i teraz ... >

teraz to znaczy dziś czy wcześniej suspicious
                  • wandana Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 10:53
                    To było tak ... Wtedy jak byłam w kwietniu to wyszły mi na 4 testach od bladych
                    do tłuściutkich na Quicku - a robiłam go w 25dc rano - jasna, po południu - Pre-
                    test - blada, 27 dc Bobo - test - wyraźna, ale jasna - rano, a w 29dc rano
                    Quick i pienkne dwie tłuste krechy.
                    A teraz tzn. w zeszły piątek to był 22 dc i Pre-test - wyszła bardzo jasna, a
                    dziś 25dc Qucik i jasna, ale wyraźna różowa.
                    • matylda.fm Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 11:00
                      No to nie pozostaje mi nic innego jak POGRATULOWAĆ! Za pierwszym podejściem Wam
                      się udało no no no smile
                      • wandana Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 11:30
                        Jeszcze nie dziękuje, żeby nie zapeszyć wink))
                        Ale trzymaj jeszcze prosze kciuki do piatku dobrze ? A ja trzymam za Twoja
                        betę. Oj juz sie nie moge doczekac Twojego wyniku.
    • matylda.fm Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 10:24
      krew na bete już pobrana od 12 przypuszczę atak na laboratorium bo czasem juz
      koło południa są wyniki.
      najlepsze że pobierała mi krew pielęgniarka która mnie kłuła co 2 dni na bHCG
      gdy po zabiegu wykluczano u mnie zaśniad groniasty.
      Jak weszłam to usmiechnęła się , zapytała o zdrówko i mówi "no to kontrolujemy
      czy na pewno spadło?" nie chciałam już tłumaczyc że tym razem to ma urosnąc a
      nie spaśćsmile

Niestety zdaję sobie sprawę że nawet jak bedzie ładna beta to jeszcze nie do
      końca sukces bo 30 dniowe cykle ma od zabuiegu a kiedyś miałam 35 dniowe więc i
      tak jeszcze 5 dni czekania na @ mnie czeka.
      A na razie staram sie nie zerkać na zegarek i sie odpreżycsmile
      • edyta0 Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 11:06
        Bardzo podobna sytaucja do mojej, dzisiaj zrobiłam test i wyszła blada kreska.
        Poleciałam od razu zrobić betę i szybciuko wróciłam do luteiny, którą 6 dni
        temu odtsawiłam.
    • ffrez-ja Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 11:38
      o Matko, trzymam mocno, trzymam!!
      • wandana Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 11:42
        Wow ! Ffrez-ja ! A co u ciebie ? Jak tam starania, myslalam ostatnio o Tobie i
        szukalam wiesci ale nic nie znalazlam. Starania w toku ? A moze juz jakies
        efekty ?
    • matylda.fm AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 10.10.05, 11:47
      dzwoniłam do laboratorium moja beta = 217,8!!!!!! co wg norm w laboratorium
      wskazuje na 4tc co by się zgadzało bo dziś 30 dzien cyklu. Cała się trzęsę!
      Zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem!!!
      Teraz tylko boje sie żeby się biochemiczna z tego nie zobiła. Czeka mnie 5 dni
      dzikich nerwów bo moje najdłużesze cykle miały 35 dni...
      W środe powtórze betę i umówię się dolekarza jak nie bedzie @

Cholera przez obumarłą ciążę teraz bardziej się boję niż cieszę

Trzymajcie kciuki nadal
      • asiulka1976 Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 10.10.05, 11:49
        superrrrrrrrrrrrrrr
        • lavia78 Re: tylko pogratulować:) 10.10.05, 11:52
          GRatkismile no ja czekałam na @ i sie pojawił....tak jak przypuszczałam cos jednak
          nie mój czas....więc na razie daje sobie ze wszystkim spokój jak ma przyjsc to
          przyjdzie(tylko chyba jak się uda zrobie bad na wrogosć sluzu które odwleka się
          już 3 miesiąc...jak pójde do pracy to tez się odwlecze....) i tyle i wam
          powodzenia życze ja mam widocznie jeszcze czassmile
      • althea35 Gratulacje! 10.10.05, 11:50
        po pierwsze: serdeczne gratulacje!
        po drugie: zakaz denerwowania sie! dla dobra malenstwa!
        • marta76 Re: Gratulacje! 10.10.05, 11:51

• edyta0 Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 10.10.05, 11:53
        Gratulacje!!!
      • olaola76 Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 10.10.05, 11:58
        super bardzo sie ciesze wink
        kurcze tego mi bylo trzeba dobra wiadomosc na poczatek tygodnia
        • habby Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 10.10.05, 12:02
          Serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!
      • wandana Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 10.10.05, 12:07
        Extra !!!!! Cudowne wieści ! Matyldo .... jak cudownie, za pierwszym razem ...
        rany taka jestem podekscytowana, jakbym sama miała taką bete hihihih.
        Mnoooostwo zdrowka i dbaj teraz o siebie i tylko nas czasem nie zostawiaj. Ja
        tez juz się cieszę, choć ogłosze radosna nowinę pewnie dopiero w piatek - teraz
        to najdłuższe kilka dni. Ale zobaczysz, że będzie dobrze. Musi byc i juz.
        Trzeba wierzyc. Żadnych czarnych mysli.
        Trzymajcie sie cieplutko no i dawaj znac co u Ciebie.
        Wierzę, że spotkamy się za kilka dni na czerwcówkach.
      • monjan Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 10.10.05, 12:14
        gratulacje!!!
        apel do innych-dziewczyny nie traccie nadziei!!!
        czekamy na fluidkismile
    • matylda.fm Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 12:19
      ja tam sie boje dawać fluidki bo moga być przedwczesne....
      Jak do piątku nie dostaanę @ to podejdę na usg i jak bedzie pęcherzyk to was
      zafluidkuje dokumentniesmile
      • wandana Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 15:24
        Rozumie, ale jak do piatku nie przyjdzie to zamawiam z 10kg fluidków wink)) A
        powazniej to nie wytrzymam do piatku i idę jutro na bete. Musze wiedzieć.
    • malgo1001 Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 16:40
      w takim razie możesz być już matyldo pewna i szczęśliwasmile Test z krwi
      potwierdza ciążę na 100%. Nie możesz się niczego obawiac, jak widać twój
      organizm byl na tyle zdrowy i gotowy, że przyjął ciążę odrazusmile w pierwszym
      cyklu starankowym. Też chciałabym do Ciebie i Wandany dołączyć(wszystko
      wskazuje na to , że idziecie łeb w łeb), ale chyba dołącze do Was za miesiąc, a
      może za kilka?
      Pocieszam się tym, że Wanadana też długo starała się o ddzidzię, a w pierwszym
      cyklu po poronieniu ( nie zapeszając) udało się...smile
      Wobec tego... gorące gratulacje dla Was dwóch i dla mnie szczególnie proszę o
      fluidki jak już będziecie pewne na 10000000%
      Powodzenia
    • ffrez-ja Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 16:40
      Matylda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      nie no, Ty to masz szczęście, strasznie, strasznie Ci gratuluje!!!!!
      myśl pozytywnie!!
      na pewno będzie OK.!!

Wandana za Ciebie też bardzo mocno trzymam!!
      ja jestem ok. 5 dni po owu i mam ogromną nadzieję,że się uda.

pozdrawiam Was mocno,

matylda, wpadne niedługo po fluidki smile
      • matylda.fm Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 17:21
        Dzieki Wam wszystkim wielkiesmile

Ja powinnam się chyba leczyć psychiatrycznie albo sie uśpić na 9 miesiecy( to
        pomysł mojego małżonka jak mu przedstawiłam jakie mam katastroficzne wizje)
        Bo ja już widzę biochemiczną, pozamaciczną, wzrost bety bo może miałam jednak
        wtedy zaśniad ( to wg małżonka totalny hit z moich schiz)o poronieniach i
        obumarciach nie wspominając
        Chyba mi się hormony na mózg rzuciły ale tłumaczę sobie że bedzie ok i do
        środowej bety wyłączam myślenie

Wandanko daj znać jak zrobisz betę rzeczywiście idziemy łeb w łebsmile
        • agulka25 Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 17:51
          Matylda gratuluje!

mam nadzieje, ze bedzie o.k. - nie denerwuj sie i nie panikuj na zapas.....

ja czekam na swoje drugie wyniki bety do środy
          (ostanio gadalysmy na czacie)

pozdrawiam

agulka
        • karina66 Re: U mnie też coraz lepiej:-) 10.10.05, 17:52
          Przedewszystkim GRATULACJE.Bardzo się cieszę.:-
          ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          )
          A co do mnie to cały dzień mnie mdliło.Chyba więc dobrze się zapowiada.U mnie
          to 22 dc więc jeszcze troszeczkę.Czekaj na ciążówkach.Chyba niedługo tam wpadnę.
          Ja już dwa razy zaszłam za pierwsym podejściem to co trzeci nie można???

Karina
        • pela75 Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 10.10.05, 20:35
          Gratulacje!!! 3-maj się!
        • wandana Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 11.10.05, 09:49
          Ej, nie przejmuj sie ... myslę, że nie jedną z nas można by zakwalifikowac do
          leczenia psychiatrycznego hihihi, a mnie na pewno smile
          Ja też już mam schizy tym bardziej, że kreski na testach takie blade, wiec
          pewni to tylko biochemiczna, a to dwa dni temu bolało w boku, więc pewnie
          pozamaciczna itd. Doskonale to rozumiem, ale ja żeby się nie nakręcać nie
          zamierzam powatrzac bety, bo jesli nawet nie urosnie ile trzeba to i tak nic
          nie zrobie a chyba zwariuje z nerwow. Jak beta bedzie ciazowa to odczekam ze 3
          tyg. i pojde na usg.
          Nie martw sie, zobaczysz, ze bedziesz szczesliwa czerwcowka. Juz powstalo forum
          mam czerwcowych, wiec mozesz juz tam zagladac. Powodzenia i trzymam kciuki do
          piatku.
          • matylda.fm Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 11.10.05, 10:03
            ty i tak twarda sztuka jesteśsmile ja jutro robie powtórke z bety i jak bedzie w
            porządku to w piątek lecę do mojego ginasmile Poprzednio pecherzyk ciażowy w
            macicy wypatrzył w 34 dniu cyklu więc w piatek może coś będzie widac i chociaż
            skończyłaby mi sie schiza o pozamacicznejsmile

Co do objawów to dziś zaczęły mnie bolec piersi i takie jakby cięższe są więc
            może ja naprawde zaciążłamsmile
            Nadal mam bóle jak na @ ale jak sobie przypomnę moja poprzednią ciąże to i tak
            są słabsze i rzadsze niż wtedy.

DAj znać jak tylko dowiesz się jaka beta ok?smile
            • wandana Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 11.10.05, 10:30
              "...więc może ja naprawde zaciążłamsmile"
              Może ??? Ty jeszcze masz wątpliwości ? Trzymam kciuki i dam znac po 14tej jak
              beta.
              • karina66 Do wandana-forum mam czerwcowych??? 11.10.05, 13:03
                Naprawdę powstało takie orum czy tylko taki wątek???

Karina
                • wandana Re: Do wandana-forum mam czerwcowych??? 11.10.05, 13:04
                  Powstało, powstało - poniżej masz link smile

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34251
    • matylda.fm Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 12.10.05, 08:17
      Zaraz jadę sprawdzić betę po 48 godzinach no i oczywiscie jak to ja denerwuję
      się okropnie.
      Pobolewa mnie jajnik z którego była owu, nie boli mocno, raczej takie ćmienie
      ale bardzo częste. Głupia weszłam wczoraj na forum "ciąża pozamaciczna" no i
      sie przestraszyłamsad

Koło 12 będę miała wynik bety. Trzymajcie mocno kciuki!Tak strasznie chce żeby
      tym razem sie udało....
      • wandana Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 12.10.05, 08:39
        Matyldo, qrcze, uciekaj z tych forów - masz zakaz zaglądania na ciążę
        pozamaciczna, poronienie, trudna ciąże itp. !!!
        Jak już musisz, to zrób bete i bedziesz spokojniejsza. A za kilka dni idź na
        usg. Wszystko będzie dobrze. Musi być i już. Za kilka dni będziemy się dzielic
        informacjami o ciazowych dolegliwościach, potem będziemy porównywac brzuszki a
        w koncu razem odliczac dni do porodu. I tego trzeba się trzymać.
        Powodzenia i koniecznie daj znać jak beta.
        • matylda.fm Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 12.10.05, 10:19
          Juz jestem pokłuta. Możliwe ze koło 11.30 będzie wynik.
          CZowiek mniej boi się diabła którego zna. Z poronieniem jestem oswojona i tam
          bez obaw o moje zdrowie psychiczne moge zaglądać ale co mnie podkusiło czytać
          te posty z "pozamacicznej"???
          Niestety nadal pobolewa mnie ten jajnik. Wczesniej bolały na zmiane a teraz
          głównie ten jeden "owulacyjny"
          Tak sobie tłumaczę że do 3 testów ciążowych sztuka. za pierwszym razem był
          fałszywie dodatni, za drugim ciąża obumarła i teraz wypadałoby wreszcie
          poprawic statystykę i urodzić jakiegos maluchasmile dam znać koło 12 jak beta
          • bogna78 Re: tak to jest jak się łamie swoje zasady...... 12.10.05, 11:44
            Matylda trzymam kciuki zeby beta niezle urosła.
            zadzwoń do mnie jak juz będziesz miała wynik bo tez sie denerwuję
    • ffrez-ja Re: spokojnie 12.10.05, 10:18
      Matylda, spokojnie.
      WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE.
      zobaczysz.
      dziś też trzymam mocno kciuki, powodzenia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka