Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27.10.

17.10.05, 12:10
Czesc dziewczyny,pomyslamam sobie ze moze razniej bedzie nam razez czekac az
do testowania.My juz po staraniach i teraz tylko pozostalo nam czekac na
efekty,ale ten czas sie dluzy i dluzy.Z jednej strony bym chciala zeby to
bylo juz a z drugiej strony boje sie rozczarowania negatywnym testem.Od
owulacji poklowa mnie lewy jajnik i od tej pory moje piersi sa pelne i lekko
obolale,pozatym mam teraz bialy gesty sluz ale czytalam ze tak ma byc po
owulacji.Testy mialam kupic dopiero jak @ by sie spoziala,jeden dostalam
gratis do testow owulacyjnych 2 sama sobie dokupilam to znowy beda mnie
korcicsmile.Jeju jak ja nielubie tego czekania,z natury jestem spokojna ale to
jest ponad moja cirpliwosc.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny trzymam kciukio za
nas wszystkie.Powodzenia
Obserwuj wątek
    • owocowa2 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 17.10.05, 13:04
      Do mnie powinna przyjść 27 ale ja juz staram się 2,5 roku i juz wogóle na nic
      sie nie nastawiam poprostu czekam.
      Pozdrawiam

---
      Nadzieja zawieść nie może...
    • anetapc Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 17.10.05, 13:32
      Witajcie!
      Ja również spodziewam się @ 27-28 października. Obym się nie doczekała smile Też
      już jesteśmy po staraniach i czekamy.....

Staramy się mniej więcej od roku. Choć wcześniej nie przykładałam się do tego
      zbytnio. Teraz jestem po testach OWU, temperaturce i zwiększonej
      częstotliwości wink))
    • inga300 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 17.10.05, 16:52
      Witam!!!
      Ja też juz po przytulankach w tym "gorącym" okresie i to czekanie...ach jest
      dobijające!!!!!! To pierwszy cykl z pomoca testów owu. Nie zostaje nic innego
      jak tylko poczekać, no cóż pożyjemy, zobaczymy...
      A tylko ze ja czekam troche krócej niż wy smile bo termin @ mam na 25.10 (to data
      moich imienin - może los podaruje mi najwspanialszy prezent...)
      Tak czy inaczej powodzenia dla wszystkich oczekujacych!!!
      • angelm24 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 17.10.05, 17:51
        hej.Ja tez czekam na @ 27.10 to nasz drugi cykl staran.jestem na clo.te 10 dni
        wydaja sie wiecznoscia.....ale co zrobic trzeba czekac. dajcie koniecznie znac
        jakie rezulataty.zycze powodzenia
    • kruszynka27 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 17.10.05, 18:51
      Hej dziewczyny tak sie składa ze ja tez testuje 27!! I też mam bardzo wielką nadzieję że w tym miesiącu @ nie przyjdzie!!! czego i Wam bardzo życze smile)
      U mnie to już 5 cykl starań a 2 cykl na clo!!! Mam nadzieje ze sie wczesniej nie złamie i nie zrobie testu!! Teraz w czwartek mam usg tj. 23 dzień cyklu wiec zobaczymy co tam słychać!! Pozdrowionka
      • olka9917 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 17.10.05, 21:35
        Hej dziweczyny w tytule zrobilam bykawinkchcialam napisac NIE oczekujacych @ a
        wyszlo jak wyszlo,o wynikach napewno dam znac.Pozdrawiam trzymajcie sie.Pa
        • mgw5 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 18.10.05, 19:09
          witam

ja etz 2 cykl...też, 27...

co to jets clo?
          • olka9917 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 18.10.05, 21:24
            Co jest clo niemam pojecia naprawde.Zaluz nowy watek dziewczyny napewno ci
            wytlumacza lub poszperaj troche w archiwum.Pozdrawiam
            • kruszynka27 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 18.10.05, 22:02
              hej juz wyjasniam a więc clo tj.clostilbegyt nazwa leku który stosuje sie do stymulacji jajników gdy brak naturalnej owulacji>Wtedy tym lekiem pobudza sie jajniki do wytworzenia jajeczek!! pozdrawiam
    • elephants Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 18.10.05, 21:38
      Witam!
      Ja także mam nadzieję nie dostać @ ani 27 ani przez następnych wiele cudownych
      miesięcy. Trzymam za Was i za siebie kciuki. Napewno aniołki do nas przyjdą smile
      • olka9917 Hej jeszcze 5 dni 22.10.05, 11:38
        Jeszcze 5 dni,moze 6 i testuje,umnie wszystko ok,tylko piersi mnie bola,a jak
        tam u was dziewczyny samopoczucie?Jeszcze pare dni musimy poczekac,trzymam
        kciuki i pozdrawiam
        • elephants Re: Hej jeszcze 5 dni 22.10.05, 13:28
          Witam! Ja chyba nie należę do najcierpliwszych, bo kupiłam test, który można
          wykonać już 6-tego dnia ciąży i zamierzam go zrobić jutro rano. Pozdrawiam!
          • saraag Re: Hej jeszcze 5 dni 22.10.05, 14:24
            Elephants ja też testuję jutro rano o ile nie przyjdzie @ wczesniej. Pozdrawiam
            • olka9917 Re: Hej jeszcze 5 dni 22.10.05, 14:42
              To powodzenia w testowaniu dziewczyny,ja narazie trzymam sie planu.Dajkcie znac
              o wynikach,trzymam kciuki pozdrawiam
            • elephants Re: Hej jeszcze 5 dni 22.10.05, 14:49
              saraag napisała:

> Elephants ja też testuję jutro rano o ile nie przyjdzie @ wczesniej.
              Pozdrawiam
              trzymam kciuki. Napisz, jaki kupiłaś test
              • kama.garbi 27?? a może nawet 6XI?? 22.10.05, 15:10
                chciałabym sie dopisac ale tak myślę...
                przez prolaktyne miałam dotychczas rozjechane cykle 29 albo o zgrozo 49dni
                ale teraz biore bromergon może sie wyrówna
                no i nie powiem że niesmile też NIE czekam na @ w okloicach nast tygodnia
                25.X.-29d.c. 06.XI-41d.c. zobaczymy na kiedy wypadnie a właściwie kiedy nie
                wytrzymam i zrobie test
                powodzenia smile
              • saraag Re: Hej jeszcze 5 dni 22.10.05, 15:10
                Quick vue, jak zawsze, nigdy innych nie stosowałam.
                • elephants Re: Hej jeszcze 5 dni 22.10.05, 15:19
                  Ja kupiłam "bobo test", bo podobno jest najbatdziej czuły, ale o "Quick vue"
                  też wiele dobrego słyszałam. Trzymam kciuki i liczę na to, że już niebawem
                  będziemy mogły nawzajem sobie gratulowaćsmile
        • kruszynka27 Re: Hej jeszcze 5 dni 22.10.05, 17:03
          Hej u mnie chyba tez wszysto w porządku!! Piersi jakos mnie nie bolą ,ale od paru dni brzuch jakos tam @owo!! no i strasznie często wnocy musze wstawać siku czego nigdy nie miałam!!W czwartek miałam usg to był 23 dc i wyobrażcie sobie ze wtym miesiącu pękły mi dwa jajeczka i endometrium piękne 10mm!! Ja mam zamiar zrobic bete w czwartek 27 to bedzie14 dzien po jajeczkoaniu więc jakby miałam byc w ciazy to napewno wynik bezie pozytywny!!!I Mam nadzieje ze tak bedziesmile))
          Agnieszka
          • olka9917 Re: Hej jeszcze 5 dni 22.10.05, 17:17
            Hej ja mam pre test teraz niewiem czy biekupic innego,to znaczy ze one nic
            niewykrywaja?Ide poszperac w archiwum,moze cos znajde.Dobrze ze mam 2 wrazie
            powtorki.
    • olka9917 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 23.10.05, 10:38
      i jak tam testowanko dziewczyny?Testowalyscießpozdrawiam
      • basiss Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 23.10.05, 10:51
        witam WAS serdecznie przynajmnie nie jestem sama smile ja również czekam dzis 28 dzien cyklu ale nigdy nie mam regularnie a moze sie uda paaaaaa
      • elephants Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 23.10.05, 11:38
        Niestety, jedna krechasad((
        Pocieszam się, że może jeszcze za wcześnie zrobiłam....
        • olka9917 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 23.10.05, 15:00
          Hej Elephants napewno ze za wczesnie,te testy nie dzialaja tak szybko jak
          nieraz pisze ze 6 dniowa cize wykrywaja,moze w bardzo zadkich wypadkach sie tak
          dzieje.Naczytalam sie sporo o tym jak przed @ i wdzien @ byly negatywne a po @
          pozytywne,trzymaj sie i trzymam kciuki za test ale juz w dobrym terminie wink
          pozdrawiam
    • olka9917 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 23.10.05, 15:01
      Hej Bassis witam i trzymam kciuki za nasze oczekiwania,i zycze nam pozytywnych
      testow.Pozdrawiam pa
      • s.ivona Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 24.10.05, 14:13
        czesc
        weszlam tu przez przypaek ale jak zobaczylam Twoj post to mnie rozczulenie
        wzielo i postanowilam napisac. dwa lata temu tez tak czekalam jak Wy terazsmile
        28. 10. 2003 zrobilam test, okazal sie pozytywnysmile szok, radosc i lzy smile tego
        dnia byly imieniny Szymona i postanowilam ze jak bedzie chlopiec to bedzie mial
        wlasnie Szymon na imie. Udalo sie! smile
        Miesiac temu tez probowalismy ale sie nie udalo. Moze w tym cyklu sie uda smile
        trzymam kciuki za Was!! powodzenia! glowy do gory!smile)
        • olka9917 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 24.10.05, 14:48
          Hej dzieki za mile slowa,i trzymanie kciukow napewno sie przyda,tobie tez
          powodzenia pozdrawiam
    • kruszynka27 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 24.10.05, 22:08
      Hej i jak tam u was? Bo u mnie jak co miesiąc objawy książkowe smile) nudności, dziwny apetyt!! od 2 dni bolą mnie piersi tak po bokach,oczywiscie dalej latam sikać w nocy jak nakręcona czego nigdy wczesniej nie miałam, no i dzis mam dziwnie [podwyższoną temp,37,1 a jeszcze dwa dni wczesnie 36,6!!! zmieżyłam sobie bo poczułam sie dzis wieczorem dziwnie rozpalona no i 37,1 !! No aja temperatury nie mam nawet jak jestem chora!!! Kurcze chyba nie wytrzymam z tą betą do czwartku i zrobie jutro!! Jak myślicie???to bedzie jutro mój 28 dzień cyklu przy 30-31 dniowych a 12 po owulacji
      Agnieszka
      • inga300 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 24.10.05, 22:16
        cześć!!!
        No ja jutro testuje!!! ale wytrzymałam do terminu @ i Tobie też radze, bo to
        wiesz, podobno różnie wychodzi - beta jest a @ przychodzi bo ciąża się nie
        utrzymuje (tak czytałam na forum).
        Pozdrawiam i trzymam kciuki
        • olka9917 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 25.10.05, 10:37
          Hej u mnie prawie zadnych objawow,piersi delikatnie mnie pobolewaja a brzuch
          jak na @ mam nadzieje ze nieprzyjdzie,innych objawow niewyszykuje,w tym cyklu
          boje sie rozczarowania,lepiej dac sie mile zaskoczyc.A jak tam u ciebie Inga300
          testowalas?Trzymam kciuki za wszystkie starajace siewinkpozdrawiam
    • anetapc Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 25.10.05, 12:56
      Witajcie!

U mnie niestety bez żadnych objawów, ale w poprzedniej ciąży objawy przyszły do
      mnie dopiero po terminie @. Więc wciąż mam nadzieję........
      • ala11 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 25.10.05, 13:05
        ja tez staram sie o dzidzie pierwszy cykl dopiero po 10 latach tabletek. @
        powinna przyjsc tez 27 ale nie wiem bo zawsze mialam cykle bardzo nieregularne
        od 30 do 60 dni wiec raczej na nic nie licze. objawow zadnych nie mam oprocz
        smaku dziwnego w ustach, nawet nie wiem czy bylo jajeczkowanie bo ten sluz taki
        dziwny raz przezroczysty, innym razem brazowy lub rozowy. jestem wiec
        troszeczke zawiedziona i nie wiem czy kupowac test czy nie.
    • guziczek78 Re: życzę Wam wszystkim powodzenia 25.10.05, 14:18
      ja również czekam na @ i również mam nadzieję że jednak jej nie będzie
      chociaż mam wrażenie że nadchodzi sad((
      bolą mnie piersi i cały czas pobolewa brzuch(wczoraj mocne skurcze), temp. 37,0
      moje wrażenie częstrzego siusiania
      boje sie ze to tylko w mojej głowie.
      Trzymam za Was kciuki

• olka9917 Re: życzę Wam wszystkim powodzenia 25.10.05, 14:22
        Hej dzieki´za kciuki ja tez za nas wszystkie trzymam,u mnie tez objawy
        zblizajacej sie @.Ach te czekanie.Pozdrawiam
        • dragonia Re: życzę Wam wszystkim powodzenia 25.10.05, 14:36
          Trzymam za Was kciuki. Ja sama raczej się nie dołączę, bo w tym cyklu wg gini
          przegapiłam owu i nie było przytulanka. Choć jeśli rzeczywiście przegapiłam to
          @ powinna już być. Czekam spokojnie bo chciałabym już zacząc nowy cykl i nowe
          starania. Żałuję że przegapiłam, bo byłby jak znalazł prezent na urodziny
          mojego M, które wypadają 2 listopada. No cóż, ja mam z kolei urodziny pod
          koniec listopada i może wtedy się uda.

Pozdrawiam i trzymam kciuki
          • olka9917 Re: życzę Wam wszystkim powodzenia 25.10.05, 14:44
            Hej jak niezdazysz na urodziny M (czego ci niezycze)to sobie sprawisz prezent
            na swoje urodzinki,a co do prezentu i tak bedzie dla was obojewinkco do tej
            owulacji to roznie bywa moze akurat trzymam kciuki.Pozdrawiam
      • elephants Re: życzę Wam wszystkim powodzenia 25.10.05, 15:08
        Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie. Ja nigdy nie zauważam u siebie objawów
        nadchodzącej @, więc już nie mogę doczekać się najbliższego czwartku, żeby
        wreszcie wiedzieć. Temperaturę mam na poziomie ok. 37stopni, ale w niedzielę
        zrobiłam test (wiem, że za wcześnie, ale nie wytrzymałam) i wyszła mi jedna
        krecha, więc sama nie wiem na co się nastawiać?
        • olka9917 Re: życzę Wam wszystkim powodzenia 25.10.05, 15:22
          Hej testy przed @ niezawsze wychodza,najlepiej w dniu @ albo po.Badz dobrej
          mysli trzymam kciuki.A o tym tescie z 1 kreska zapomnij.Pozdrawiam
          • elephants Re: życzę Wam wszystkim powodzenia 25.10.05, 15:28
            Właśnie zmierzyłam temperaturę. Dziś 37,3stopnia. Czy myślicie, że to może
            sugerować fasolkę?
            • olka9917 Re: życzę Wam wszystkim powodzenia 25.10.05, 15:36
              Na temp.sie nieznam,wiem ze podwyzszona moze oznaczac ciaze,ale mierzona chyba
              codziennie rano przed wstaniem z luzka,ale na 100%to niewiem.Poszukaj w
              archiwum.
              • elephants Re: życzę Wam wszystkim powodzenia 25.10.05, 15:39
                dzięki za odpowiedź. W takim razie wciąż trzymam kciuki
                • olka9917 Re: życzę Wam wszystkim powodzenia 25.10.05, 15:42
                  To czekamy razem do 27.Trzymam kciuki za wszystkie testujace,zreszta slyszalam
                  ze pazdziernik to bardzo plodny miesiac,to moze i nam sie uda czego nam z
                  calego serca zycze.Pozdrawiam
    • guziczek78 Re: Jak tam dziewczynki ?????? 26.10.05, 09:44
      został nam jeszcze 1 dzień ...
      czy któraś z Was juz testowała
      jakieś wieści???

ja juz głupieje...
      • olka9917 Re: Jak tam dziewczynki ?????? 26.10.05, 10:14
        Hej ja niestety mam dzis jakies jasnobrazowe plamienia,to napewno @ <wiec juz
        nadzieji zadnej niemam,ale trzymam kciuki za was pozdrawiam
        • guziczek78 Re: Jak tam dziewczynki ?????? 26.10.05, 11:08
          jeszcze się nie poddawaj
          ja trzymam kciuki

u mnie na razie nie ma ale jeszcze 26dc wzięłam 1 tabl. duphastonu i nie wiem
          czy o jeden dzień nie przedłuzy mi się cykl? sad

mam czasem dość bolesne skurcze i bardzo czułe piersi - temp. 37,0
          dalej czekam ... a nie wiem czy testować bo od owulacji dziś 13 dzień
          • annanatali Re: Jak tam dziewczynki ?????? 26.10.05, 12:33
            Ja dziś mam termin i nie dostałam. Testowałam dwa razy i mam pecha. Jeden test
            chierowy - ani jednej kreski, drugi test zrobiłam i niestety jedna kreska, ale
            jeszcze się pocieszam, bo kazali zrobić ze świeżego moczu, a ja niestety użyłam
            tego, co używałam do 1 testu i minęło w między czasie 2,5 godz.
            Co o tym sądzicie, są jeszcze szanse?
            Cykle mam 28-29 dni? Dziś jest 28 i nie mam @ w dalszym ciągu.
            Mam po za tym mleko w piersiach i nie wiem co mam na ten temat myśleć. Czy mam
            podwyższoną prolaktynę?
            To mój ósmy cykl starań.
            Poradżcie.
          • kama.garbi czekam 26.10.05, 13:19
            od dziś czekam wczoraj 29d.c. więc wchodze w terytorium @ jak narazie czekam
            ale nie mam ,tak jak jeszcze m-c temu, żadnych objawów ciążowych żadnych bóli
            brzucha piersi dziwnych apetytów(chyba) czestszego siusiania...
            choć brzuch mnie nie boli jeszcze typowo @ tylko raczej czasem zakłuje gdzieś
      • anetapc Re: Jak tam dziewczynki ?????? 26.10.05, 12:52
        Ja - niestety - mam złe przeczucie co do przyjścia @. Tradycyjnie
        mnie "uszczęśliwiają" prychole i pobolewa mnie brzuch, tak @ sad((
        • olka9917 Re: Jak tam dziewczynki ?????? 26.10.05, 13:00
          A wiec do mnie @ przyszla na dobresad no nic,trzeba sie postarac w nastepnym
          cyklu,ide tez na badania,kiedys mialam problem z prolaktyna,moze znowu jest
          podwyzszona.Ale za was trzymam kciuki,powodzenia pozdrawiam
    • anetapc Dziś 27.10.05r;)))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 08:28
      Cześć dziewczyny!
      Jak się czujecie??????? Ja tak jakoś okresowo sad( Mam wrażenie, że brzuch mi
      napęczniał i tak jakoś ćmi mnie @. Tylko jakoś od dwóch dni zgaga mnie nęka....
      Wcześniej zgagę miałam tylko raz, jak byłam w ciążywink)) Ale ten brzuch.....
      • 99maja Re: Dziś 27.10.05r;)))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 08:54
        u mnie też 27 dc, ale niestety w tym roku mam jakąś huśtawkę i cykle mam 27-30
        a dwa razy nawet 35 więc na razie moge tylko czekać. Podbrzusze boli mnie
        głownie wieczorami, boję się że znowu nic.
        • kasia2409 Re: Dziś 27.10.05r;)))))))))))))))))))))))) 29.10.05, 12:06
          dopisze sie do was wszystkich, bo tak jak wy czekam na okres ale mam nadzieje
          ze go nie dostanę. mam cykle co 28-28 dni dzis powinnam dostac ale jak do tej
          pory nic i tak po cichutku bardzo sie ciesze ale przygotowana jestem na to ze
          go jednak dostanę

Aniołek 9tc. 10.08.2005
      • guziczek78 Re: Dziś 27.10.05r;)))))))))))))))))))))))) 27.10.05, 09:17
        cześć dziewuszki
        fakt, ze dziś 27 ale ja sie wczoraj wkurzyłam ... dopatrzyłam sie że na moim
        kalendarzyku miesiączkowym, który prowadzę brakuje 23.10 !!!!!!!!
        tak więc wszystko mi sie przesuwa o jeden dzień
        czekam na @ do jutra sad((((
        nadal trzymam kciuki za Was wszystkie
        pozdrowionka
        • ala11 a u mnie nic 27.10.05, 13:08
          dzisiaj zgodnie z planem powinnam dostac @ ale jak na razie nie ma.
          jest to moj pierwszy cykl po tabletkach, zrobilam test bo nie wytrzymalam i
          nic!!!!!pocieszam sie ze moze jeszcze za wczesnie bo przy pierwszym dziecku
          pierwszy test tez nie wyszedl dopiero drugi gdzies w 50 dniu
          cykle mam bardzo nieregularne nawet nie potrafie w przyblizeniu okreslic dnia @
          oj jestem zawiedziona...
      • kruszynka27 Re :-((((((((((( 27.10.05, 15:06
        Hej no niestety ten pazdziernik dla mnie nie okazała sie płodnym miesiącem!!!
        Wczoraj zrobiłam sobie bete i nic!!! jest mi strasznie smutno bo jak długo można sie łudzić!!! mam juz dosc to juz 6 cykl i z kazdym cyklem coraz bardziej to przeżywam> mam nadzieje ze chociaż której z Was sie uda!! życze powodzenia a ja czekam na ta wstrętną @@@@@
        Agnieszka
    • anetapc Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 28.10.05, 08:24
      Dziś już 3 dzień boli mnie brzuch tak @, choć jakby troszkę słabiej... Ale @
      jak nie było, tak ... tfu, tfu ... nie ma. Jeszcze wszystko może się zdarzyć,
      więc nie chcę robić sobie nadziei...
      • guziczek78 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 28.10.05, 08:28
        hejka..
        ja też jeszcze czekam
        dziś temp.37,6 ale zmierzona dopiero niedawno - bo rano nie chciało mi się
        zwlec z łóżka
        brzuch trochę czuje takie ciągnięcie - kłucie - a dziś zaczyna jednak
        przypominać @ sad(
        czekam jeśli to jutra nic sie wydarzy (oby) to rano testuje
        a co tam wink
        pozdrówki
        • 99maja Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 28.10.05, 08:52
          U mnie też na razie nic, ale to dopiero 28 dc, a ten cykl może mieć nawet 31
          dni, więc czekam sobie i biegam do łazienki czy coś nie kapie uncertain Zrobiłabym
          test chociaż zarzekałam sie, że nie zrobię do 2.11 (oczywiście jeżeli będzie
          taka potrzeba), bo boję sie jednej kreski i że całkowicie stracę nadzieję,
          chyba wolę chwilową niepewność w najgorszym razie potrwa ona jeszcze kilka dni.
          Najgorzej, bo nic sie nie dzieje, rano troszkę bolał mnie dół brzucha, czułam
          takie napięcie ale to minęło i teraz nic, ani okresowo ani nijak.
    • patagina4 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 28.10.05, 15:10
      Witajcie dziewczyny. Tez czekam do poniedzialku (31 X )to jest dzien kiedy
      powinnam dostać@ ale mam nadzieje że nie dostane. W 24 dc zrobilam sobie test i
      żałuje bo wyszła tylko jedna kreseczka. Pocieszam sie że to za wczesnie. Z
      ogólnych objawów to pobolewa mnie czasami podbrzusze ale tak delikatnie a
      piersi w ogóle nie bolą a zawsze bolaly. Moze to dobry znak :-] temperaturka
      mierzona w pochwie dzisiaj rano 37,2. To był pierwszy cykl na duphastonie i
      mam nadziej że to nie on wpłynał na wystapienie innych objawów jak przed kazda
      @. Macie jakies doswiadczenia z duphastonem???
    • malenka07 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 28.10.05, 16:12
      Oj, kiedy jakis czas temu pojawil sie ten watek pomyslalam sobie: a ja juz wtedy
      bede wiedziala! Ale coz, czas mija a ja nadal sie ludze...
      Spodziewalam sie @ 20.10. A poniewaz cykle mam niezbyt regularne (36 dni, 35,
      31, 30) bralam pod uwage ze moze nadejsc az do 26.10. Nie nadeszla. W 34 dniu
      cyklu (czyli 23.10) zrobilam test Clearblue, niestety negtywny. Dzis, w 39 dniu
      znowu test, Bobo tym razem i tez jedna kreska. Brzuch boli, ciagnie i kluje,
      ogolnie nie czuje sie najlepiej. Chyba pozostaje mi zrobienie bety... Ale to
      dopiero w srode, bo wyjezdzam na te 4 dni do rodzinki. Chyba, ze jednak @
      nadejdzie... Sama nie wiem, moze kupic w aptece jeszcze jeden, np Quick?
      Nie wiem, czy powinnam jeszcze sobie robic nadzieje, ale ona jest, tli sie
      niesmialo...
      A myslalam, ze to bedzie takie proste: opozniona @, test i ... wszystko jasne! A
      tu nadal nie wiem na czym stoje.
      Pozdrawiam wszystkie czekajace na nienadejscie@!!!!!!!!
      • guziczek78 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 29.10.05, 15:51
        mam podobną sytuację tylko terminy troszkę inne

dziś 32dc 14 dni od owu - zrobiłam test
        ale tak wyszło ze nie z porannego moczu - wynik negatywny
        @ nie ma i wcale nie czuje że mniałaby być
        tylko takie skurcze i kłucia w podbrzuszu i bolące brodawki
        i jeszcze do tego wszystkiego się przeziębiłam i nie wiem czy moja temp. nie
        oszukuje

jestem załamana i nie wiem co robić ... sad
    • elephants Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 28.10.05, 18:18
      Właśnie przed chwilą skończyły się moje nadzieje sad((
      Zaczynam odliczać od nowa...
    • 99maja Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 29.10.05, 19:49
      Dziewczyny co tam u Was dzisiaj 29 dc (przynajmniej u mnie : ) boję sie że
      jutro pojawi się @ tak było w poprzednim cyklu ale staram sie myśleć
      pozytywnie, a Wy w jakim jesteście nastroju?
      • meruczka Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 29.10.05, 19:57
        Hej. U mnie 31 dc, czekam do 1.11. Nie mam żadnych objawów. Zawsze myślałam, że
        jak już świadomie zdecyduję się na dziecko, to będę wiedziała, że jestem w
        ciązy prawie odrazu, i już! A ja nie czuję się w ciąży ani psychicznie ani
        fizycznie sad wogóle to nastrój mam nieciekawy, mój szanowny się napił dziś w
        pracy i teraz śpi......czeka mnie samotne oglądanie TV, ale za to przez cały
        wieczór pilot tylko mój !!! wink
        • 99maja Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 29.10.05, 20:22
          mój mąż jeszcze nie wrócił z pracy ale już niedługo powinien być więc też
          siedze póki co sama. Zazdroszczę Ci tego 31 dc, bo kiedys przeczytałam, ze @
          przychodzi średnio ok 14 dni od owu więc wyliczyłam sobie, ze @jeśli już
          powinien się pojawic właśnie 31 dc. Kurcze te wyliczenia jakby człowiek nie
          mógł sobie spokojnie czekać co się wydarzy. Coraz bardziej boli mnie
          podbrzusze, boję sie że to @
          • meruczka Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 29.10.05, 20:31
            Właśnie dlatego ja czekam do 1.11 bo to będzie 14 dni po mojej owu....miesiąc
            temu owu miałam w 17 dc i @ przyszła dokładnie 14 dni później czyli w 31 dc.
            Mierzę tempke to wiem teraz dokładnie co się ze mną dzieje. Jedyny dobry znak,
            że narazie tempka mi nie spada. Ale i tak jakos mi się nie chce wierzyc że
            mogłabym byc w ciązy, tyle bezowocnych miesięcy za nami. Choc oczywiście mała
            nadzieja się tli.....
            • 99maja Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 29.10.05, 21:09
              No własnie u mnie było tak samo w zeszłym miesiącu. Owu 17-tego i po 14 dniach
              @ dlatego ja tez chcę zaczekać z testowaniem do 1.11 lub 2.11 ja niestety
              tempki nie mierze więc nic nie mogę na tej podstawie nic wywnioskować, ale tak
              jak Ty nie moge uwierzyć, że moge być w ciąży, chociaż tak bardzo bym chciała.
              Nadzieja jest oczywiście, ale boję się nastawiać bo wiesz jakie potem jest
              straszne rozczarowanie, żeby to chociaz był 31 dc jak u Ciebie to nadzieja
              byłaby większa ale tak musze tylko czekać.
              • patagina4 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 29.10.05, 21:50
                Hej dziewczyny. Mam dzisiaj 26 dc nie wytrzymałam i zrobiłam tescik. Nieststy
                negatywny. mam jednak nadzieje, ze moze jednak @ nie przyjedzie. Poniedziałek
                bedzie dniem sądnym. To bedzie 28 dc a ja zawsze mam jak z zegarkiem co 28 dni
    • guziczek78 Re: witajcie 30.10.05, 13:13
      dziś mój 33 dc czyli trzeci dzień po terminie @ a 15 po owu
      nadal nic nie wiem oprócz tego że dziś zaczął brzuch boleć dokładnie tak jak na
      @
      i jedna maleńka plamka
      na razie nic wiecej ...

acha, dziewczyny powiedzcie czy miałyście coś takiego na brodawkach jakby
      maleńkie białe krosteczki po ok. 8 szt na każdej piersi?? co to moze być?

• patagina4 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 30.10.05, 13:35
      Hej Dziewczyny co u Was??? przyjechała wstrętna @?? U mnie dzisiaj 27 dc i
      czekam co będzie jutro. troche pobolewa mnie brzuch
      • angelm24 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 30.10.05, 18:25
        hej dziewczyny.moja spodziewana @ 2/11 nie wytrzymalam dzisiaj i zrobila test z
        apteki i wyszedl negatywny. mam jeszcze nadzieje ze za wczesnie zrobilam. ja
        nic nie czuje nadzwyczajnego oprocz tego ze od 6 dni swedzi mnie strasznie cale
        tulowie najgorzej piersi i brzuch.nie ma zadnych zaczerwienien tylko
        swedzi.wzielam lek na uczulenie ale nic nie pomogl.czy ktos tak mial?
        • kasia2409 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 30.10.05, 19:11
          czesc dziewczyny u mnie 29 dzien i nic brak @ ale moze jutro dostanę mam
          nadzieje ze nie.to czekanie jest najgorsze nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj
          test i chyba wyszedł pozytywnie co prawda kreska wskazująca ciaze jest
          słabiutka prawie niewidoczna ale jest czy któras z was tez miała taki wynik
          testu ?

pozdrawiam
    • 99maja Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 30.10.05, 21:27
      u mnie też 30 dc i na razie nic. Jutro 14 dzień od owu strasznie sie boję bo w
      poprzednim cyklu @ przyszedł właśnie po 14 dniach rano. Co jakis czas pobolewa
      mnie jajnik ale moje odczucia nieza bardzo przypominaja @.
      • 99maja poniedziałek 31.10.05, 07:01
        Hej i jak tam, u mnie 31 dc i na razie bez zmian, ale jestem w coraz większym
        stresie. Kasia 2409 myślę, ze możemy Ci juz pogratulować druga kreseczkanie
        wychodzi bez powodu : ) gdyby jej nie było to co innego ale skoro jest...
        Napisz czy powtarzałaś test i jak wyszedł, chociaz myślę, ze jest tyko jedem
        możliwy wynik : ) gratuluję. angelm 24 co do swędzenia to oczywiście nie wiem
        czy to ma jakiś związek, ale tydzień temu miałam takie chwilowe napady
        swędzenia w okolicach piersi, brzucha ale tak miejscowo nie cału brzuch tylko w
        jedny miejscu potem samo przechodziło i tak przez kilka dni, nie wiem z czego
        to wynikało nie brałam żadnych leków. Pozdrawiam
        P.S czy któraś z Was jeszcze testowała?
        • guziczek78 Re: poniedziałek 31.10.05, 09:22
          no więc u mnie do bani
          wczoraj wieczorem @
          a dizś tak potwornie źle sie czuje
          Boże daj mi dalej siły ...

trzymam kciuki za dziewczynki, które jeszcze czekają
          • 99maja Re: poniedziałek 31.10.05, 09:27
            Jejku strasznie mi przykro. No i podłamałam sie troche bo to był Twój 33 dc a @
            przyszedł, a u mnie dopiero 31 to ja nie wiem na co ja jeszcze liczę. Chyba
            muszę zmienić nastawienie, zeby sie całkiem nie załamać. Mam nadzieję, ze uda
            Ci sie w następnym cyklu : )
            • meruczka Re: poniedziałek 31.10.05, 12:39
              Jutro mam termin @. Od rana jestem w potwornym stresie, ale to przez prace,
              mało się rano nie poryczałam. Dziwne mam przez to wszystko napięcie w brzuchu,
              czuję jakbym miała kamień, który ciągnie w dół. Żadnego charakterystycznego
              bólu jak na @. Tylko to napięcie i ciągnięcie. Tempka podwyższona 12 dzień.
              Dobrze że jutro wolne, chyba zrobię test. O ile rano mnie nie zaleje sad
              • 99maja Re: poniedziałek 31.10.05, 12:55
                Podjęłam decyzję, ze na 100% jutro zrobię test, już go kupiłam, wykańcza mnie
                nerwowo to ciągłe bieganie do łazienki w poszukiwaniu @. Trudno, będzie jedna
                kreska to będę spokojnie czekała na @, a tak łudze sie nadzieją i dostaję kota.
                Od kilku dni źle sie czuję tzn. tak niewyraźnie, nie utożsamiam tego z
                ewentualną ciążą, ale chcę wyjaśnić ten stan. Poza tym mam parcie na kibelek,
                jeśli wiecie o co mi chodzi ; ) i to też mnie denerwuje, może to z tych nerwów.
                Brzuch mnie boli dzisiaj tak jakby kilka razy słabiej niż na okres i obawiam
                się, ze jeszcze dzisiaj albo jutro rano może mnie nawiedzić. Natura chce nam
                chyba zaoszczędzić wydatków na testy i tuż przed samym testowaniem zsyła @ ; )
                Jutro jak Bóg da będzie 32 dc i wszystko sie wyjaśni. Aha czy Wy macie uczucie
                wilgoci, bo mi właśnie przez to ciągle się wydaje, ze @ przyszedł. Nie ma
                żadnego śluzu, ale właśnie uczucie wilgoci.
                • kasia2409 do 99 maja 31.10.05, 17:56
                  maju powtórzyłam test i wyszło tak samo słabiutka druga kreseczka.uczucie
                  wilgoci tez mam bo mam niewielkie upławy a przed zblizajacym sie okresem Zawsze
                  miałam suchosc.wiem coś na temat wczesnych objaw ciąży bo juz raz byłam w tym
                  błogoslawionym stanie ale niestety nie udało się miałam puste jajo płodowe
                  ktore mi usunieto w 9tc.troszke boje sie tej ciazy bo minęły niecałe 3 miesiace
                  od usunięcia poprzedniej ale mam nadzieje ze mi sie uda tym razem
                  • 99maja Re: do 99 maja 31.10.05, 22:07
                    kasiu z całego serca życze Ci cudownej spokojnej ciąży. Wierze że tym razem
                    wszystko będzie ok : )
    • kasia2409 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 31.10.05, 17:49
      czesc dziewczyny,
      28 powinnam dostac @ i nic dzis mija 30 dzień a ja nie mam nadaj @ zrobiłam
      test i wyszedł pozytywnie tylko tak się zastanawiam czy na 100% bo ta druga
      kreska jest prawie niewidoczna i w zwiazku z tym mam pytanie czy któras z was
      miała taki wynik testu

prosze o odp

pozdrawiam
      kasia
      • katja_79 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 31.10.05, 17:54
        Zrób betę ale raczej Ci się udałosmile)
    • 99maja gruba i różowa : ))))))))))))))) 01.11.05, 08:26
      nareszcie jest, jestem w tej chwili w szoku, pewnie do momentu aż zobaczę na
      usg, że wszystko jest ok, troche się boję, ale jestem szczęsliwa. Patagina
      szyjka była wysoko i jednak nie była zapowiedzią zbliżającego się @, mam
      nadzieję, ze nie przyjdzie, przez nastepne 9 m-cy : ))))))))))) Trzymam kciuki
      za pozostałe : ))))))))
      • elieka gruba i różowa - ja tez mam :)) 01.11.05, 11:21
        No i ja w końcu ujrzałam.... tfu tfu tfuuuuuuuuuu. Przez ostatni tydzień miałam
        naprawdę codziennie jakieś lekkie, dosłownie leciutkie, mdłości, ale w ogóle
        tego nie wiązałam z ew. ciążą.... i tak jakoś na przekór sobie zrobiłam w 30 dc
        i wyszła od razu pięęękna druga kreseczka....po wcześniejszych przejściach
        jestem pełna obaw, ale co ma byc to będzie, i mam nadzieję, ze będzie dobrze!!
        a tutaj po prawej stronie stronki jest kalendarz ciąży do ściągnięcia, mała
        rzecz a cieszy smile)
        www.potomek.pl/
        • 99maja Re: gruba i różowa - ja tez mam :)) 01.11.05, 11:40
          Elieka bardzo Ci gratuluję do mnie pomału dociera świadomość, że będę mamą
          chociaż wielka radość mąci strach, żeby wszystko było dobrze i pewnie mnie nie
          opuści przez 9 miesięcy jeżeli Bóg pozwoli. Pozdrawiam
          • olka9917 Re: gruba i różowa - ja tez mam :)) 01.11.05, 13:09
            Gratulacje dla tych ktorym sie udalowinkpozdrawiam przyszle mamy.Dbajcie o
            siebie i malenstwa.
          • elieka Re: gruba i różowa - ja tez mam :)) 02.11.05, 08:30
            No właśnie...ten strach że na pewno jest dobrze i @ jednak na 100% nie
            przylezie ........
            Przez ostatnie dwa tygodnie odczuwalam lekkie mdłości, teraz nie czuję
            kompletnie nic...
            Ale co tam, NA PEWNO JEST DOBRZE i będzie jeszcze lepiej smile) czego Tobie i
            sobie i dziewczynom życzę smile)
            • anetapc Re: gruba i różowa - ja tez mam :)) 02.11.05, 08:54
              Cześć dziewczyny!

Nie miałam dostępu do kompa przez długi weekend, a tu takie cudne wiadomości!
              Wszystkim serdecznie GRATULUJĘ!!!

A u mnie... dziś 40 dc i nie ma @ (mam cykle regularne 33-35 - dniowe). Jest 17
              dzień od OWU. Mam zamiar kupić dziś test i zrobić go jutro rano. Choć
              obiecywałam sobie, że zrobię dopiero w piątek, ale...wink))))))))))

Oczywiście podkusiło mnie i zrobiłam sobie dziś rano test OWU, bo w instrukcji
              p.Ewy jest info, że wyjdzie pozytywny w okolicach spodziewanej @, jeśli jest
              się w ciąży. I co??? Były DWIE krechy!!!!!!!!!!!!!! smile)))))))))))))))))

Nie chcę się jeszcze cieszyć, ale.... lecę dziś kupić testy!!!!!!!!!!!!!!!
              • 99maja Re: gruba i różowa - ja tez mam :)) 02.11.05, 09:03
                hej no to ja juz spiesze Ci pogratulować : )))), ja zrobiłam test w 32 dc i
                druga kreska pojawiła się w ciągu sekundy, zauważyłam ją kontem oka, bo byłam
                pewna, ze sie nie udało, a potem robiła sie coraz grubsza i wyglądała dokładnie
                jak na obrazku : ))))) robiłam quica. Trzymam kciuki i testuj szybciutko.
                • elieka Re: gruba i różowa - ja tez mam :)) 02.11.05, 09:46
                  no to witamy w gronie dwóch kreseczek smile
                  Moja tez sie pojawiła momentalnie, aż byłam zaskoczona. Teraz jestem w 34 dc,
                  czekam jeszcze tydzień zanim pójdę do ginia.Póki co łykam duphaston zgodnie z
                  zaleceniem i czekam, czekam,,,,
                  • anetapc Re: gruba i różowa - ja tez mam :)) 02.11.05, 10:58
                    smile))))) Też powoli, choć nieśmiało się cieszę! smile))))))) To jak, kiedy
                    przenosimy się na "w oczekiwaniu"???? A może już założyłyście tam wątek???

Wiecie, niby człowiek nie chce się cieszyć, ale już sprawdzałam ewentualny
                    termin poroduwink)))))))))) U mnie 1.07.2006r (24.IX - 1 dc). A Wy????
    • malenka07 Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 02.11.05, 11:10
      Nie bylo mnie przy komputerze 4 dni, a tu tyle pozytywnych wiescismile))))) Gratulacje!

A u mnie sytuacja bez zmian. Dzis 44dc. Z nowych rzeczy: zaczelo mnie odrzucac
      od mojej ukochanej kawy...Jutro zrobie bete, bo boje sie rozczarowania przy
      kolejnym tescie, a tak bede miala pewnosc.
      Trzymajcie kciuki, prosze........
      • 99maja Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 02.11.05, 13:55
        Pewnie, ze trzymamy kciuki. Ja wyliczyła termin na 8-11.07.2006, ale troche sie
        denerwuję tą wizytą 14.11 i chyba pójdę jutro prywatnie, czy wszystko jest ok.
        Na razie nie wpisuję siena wątki typu lipcówki, czy ciąża bo boję się zapeszyć.
        • elieka Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 02.11.05, 14:24
          mi wychodzi 7-8 smile)
          • meruczka Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 02.11.05, 14:30
            Dziewczyny, gratuluję Wam serdecznie ! Trzymajcie się ciepło i zdrowo !!
            U mnie dziś 1dc sad wczoraj spadła mi tempka ale test i tak zrobiłam i
            oczywiście wyszedł mi negatywny. A dziś rano przyszła małpa jedna.........

pozdrawiam wszystkie lipcowe mamy smile

• elieka Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 02.11.05, 14:30
          7-8 lipca oczywiście smile)
          na razie nikomu nic nie mówię, jak się nic nie zmieni to na wizytę pójdę w
          przyszłym tygodniu i od razu na usg smile) akurat będzie koniec 6 tygodnia smile
          masz rację, tez nie chcę zapeszyć, tfu tfu tfuuuuuuuuuu
          • anetapc Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 02.11.05, 14:52
            Macie rację!
            Ja też nie chcę zapeszać i nawet tam nie wchodzęwink)))))
            Pójdę do lekarza około 15 XI. Zrobię test jutro i równo za tydzień. Jak wyjdzie
            pozytywny - do lekarza. Chodzę prywanie, więc nie muszę czekać na wizytę. Jak
            tylko będę miała potwierdzenie, że wszystko jest ok i pierwszy wydruk z USG, to
            zajrzę na "oczekiwanie...."
            • 99maja Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 02.11.05, 15:15
              w mnie według OM to byłaby teraz połowa 5 tygodnia, a według owu połowa 3-go ,
              zastanawiam sie czy jak pójde jutro to będzie juz coś widać i tak w sumie nie
              wiem czy czekać do 14.11 czy iść jutro. Na razie wie tylko mąż, nie chcę mówic
              nikomu, bo boję się, ze cos sie wydarzy i potem musiałabym wszystko odkręcać ,
              a na pewno byłoby to wszystko bardzo przykre. Ja nie wiem, że nie mogę sie
              spokojnie cieszyć tylko ciągle myslę o głupotach.
              • elieka Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 02.11.05, 18:34
                jestem w 34 dc a więc wypadałoby tygodniowo jak u Ciebie... na razie zrobiłam
                betę, zobacze jutro jakie będą wyniki, a na usg myślę nie ma sensu iść
                wcześniej niż w 6 tygodniu - jak juz iść, to po to, aby przynajmniej to
                serduszko bijące już zobaczyć smile)podobno jest widoczne po 22 dniu ciąży, ale
                nie jestem pewna czy od zapłodnienia czy zagnieżdżenia smile
                Jutro możesz pójść właściwie pochwalić się dwoma kreseczkami, może ginio
                przepisze Ci jakiś podtrzymywacz (duphaston, luteinę) jesli uzna za konieczne
                lub jakieś witaminki?
                • 99maja Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 03.11.05, 08:05
                  Jednak poczekam do 14.11 w końcu to nie tak długo, ale chciałabym już wiedzieć,
                  ze wszystko jest ok. Jak narazie tylko brzuch mnie boli i to też nie cały czas
                  i mam takie uczucie ciągnięcia w pachwinach i na dole, żadnych innych objawów
                  nie ma. Aha piersi troszke wrażliwsze ale naprawdę niewiele.
                  • elieka Re: Do dziewczyn testujacych i oczekujacych @ 27. 03.11.05, 09:01
                    jeśli nie możesz wytrzymać do 14, to idź 10 smile)
                    A ja chyba nie mam żadnych objawów...........
                • anetapc :))))))))))) 03.11.05, 09:13
                  Witajcie babeczki!
                  No i potwierdziły się dwie krechy na teście!!! Zatem zaczynamy wink)))))))))

Ja też powiedziałam jedynie mężowi i mojej przyjaciółce. Jej tylko dlatego, że
                  dopingowała mi przez cały czas wink))))) Poprzednio dość wcześnie dowiedzieli się
                  moi rodzice, ale byłam już wtedy po badaniach i USG. Prócz nich nikt więcej nie
                  wiedział do skończenia trzeciego miesiąca. Pierwszą ciążę poroniłam w 11
                  tygodniu i wtedy wszystkim powiedziałam od razu (tak strasznie się cieszyłam).
                  Z drugą już nie chciałam zapeszać i powiedziałam dopiero po najgorszym okresie.
                  Teraz przypadnie on na Święta Bożego Narodzenia i myślę, że będzie to doskonały
                  moment na zrobienie wszystkim niespodzianki. Mam nadzieję, że miłejsmile))))))))

Z ginekologiem może być tak, jak miałam w poprzedniej ciąży. Tydzień po
                  planowanym okresie zrobiłam test. Odczekałam tydzień i zrobiłam następny. Po
                  nim dopiero poszłam do mojej ginki. Zrobiła mi USG i znalazła jajeczko z
                  maleńką kropką, ale była tak mała, że nie mogła stwierdzić, czy ciąża się
                  rozwija (szczególnie po moich przejściach z pierwszą ciążą). Kazała odczekać
                  dwa tygodnie i przyjść na kolejne USG. Maluszek urósł i w końcu widziałam na
                  monitorze bijące serducho. Był już wtedy 8-9 tydzień ciąży. Strasznie się
                  cieszyłam!!!!!!!!!!
                  Ale to były dwa najdłuższe tygodnie mojego życia!!!!!!
                  Dlatego teraz nie będę przesadzać z pójściem do ginekologa. Myślę, że 15.XI to
                  i tak dość szybko. Za tydzień powtórzę test, potem długi weekend zleci i już
                  będzie 15-ty.
                  • elieka moja beta 03.11.05, 11:33
                    wynik z wczorajszej bety to 1753...........rany, chyba juz się moge cieszyć?????
                    Chociaż tak naprawdę, po usłyszeniu tego wyniku dopiero dostałam stresa!!!
                    • 99maja Re: moja beta 03.11.05, 11:55
                      anetapc bardzo Ci gratuluję i trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze : )
                      jednak poczekam na wizytę, bo właśnie tak sobie pomyślałam, że jakby nic nie
                      było widać to dopiero bym sie denerwowała. Elieka piękna beta ja nie robiłam,
                      czy powinnam, czy to jest konieczne?
    • malenka07 czekam na wyniki bety... 03.11.05, 12:38
      i bardzo sie niecierpliwie... Zrobilam rano, 45 dc. Odbiore wracajac z pracy,
      siedze jak na szpilkach. Umieram z ciekawosci! @ nadal nie ma, brzuch boli, i
      jakos bardzo niespokojnie spie oststnio... hmmm...

Czy robienie bety jest konieczne? Nie wiem, ale moj lekarz wymaga tego wyniku.
      Szczerze mowiac nawet namawial mnie na zrobienie bety bez testu (wedlug niego
      testy nie zawsze sa wiarygodne, tylko beta daje pewnosc 100%). Ja oczywiscie
      bylam niecierpliwa i dwa tesciki wykonalam... Z niezadowalajacym skutkiem,
      niestety. Pocieszam sie, ze ostatni tydzien temu i ze dzisiejszy dzien wszystko
      mi wyjasni.
      Mysle jednak, ze jesli wczesniej lekarz nie zalecal, to moze poczkaj na wizyte,
      lub zadzwon i spytaj... Powodzenia!!!
      • 99maja Re: czekam na wyniki bety... 03.11.05, 13:49
        wczoraj przeczytałam w poraniku Claudii jeszcze chyba z zeszłego roku, ze po
        zagnieżdzeniu komórki organizm zaczyna wydzielać hormon gonadotropinę (mam
        nadzieję, ze dobrze napisała) i wtedy nie ma juz żadnych wątpliwości, ze w
        brzuszku ktos zamieszkał. Tak sobie myslę, ze skoro test wyszedł dodatni to
        chyba jednak jest tam maluszek i beta nie jest konieczna dla potwierdzenia
        ciąży, czy może jednak sie mylę? Jak myślicie?
        • elieka Re: czekam na wyniki bety... 03.11.05, 14:26
          zgadza się, ale niektóre testy "sikane" są mniej czułe od pozostałych i
          niekoniecznie wykryja bardzo wczesną ciążę. A beta hcg wykryje i potwierdzi na
          100% smile))
          Poza tym, niektórzy lekarze chcą widzieć przyrost bety, a więc badanie nalezy
          powtórzyć na drugi dzień lub po dwóch dniach od pierwszego. Chyba prawidłowy
          wzrost to około 60% dziennie, ale tutaj mogę się mylić...
          • anetapc Re: czekam na wyniki bety... 03.11.05, 15:37
            Muszę Wam powiedzieć, że jeszcze dwa lata temu w naszej mieścinie laboratorium
            nie robiło bety, bo ponoć tak małe było zainteresowanie, że nie opłacało im się
            sprowadzać jakiegoś odczynnika, czy coś tam.... Dziwne.....

Powiedzcie więc niedoświadczonej, czy ta "beta" to prawdziwa nazwa tego
            badania???? Jak pójdę do laboratorium z prośbą o nie, to mogę tak powiedzieć i
            babka będzie wiedziała o co chodzi???
            • elieka beta 03.11.05, 17:16
              tak, tak nzywa się badanie: beta hcg. Powiesz że przyszłaś zrobic betę hcg i na
              pewno będzie wiedzieć smile)
              Tutaj jest dokładnie co to jest beta hcg:
              www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=63
              a tutaj są jego normy: www.maluch.com/BHCG-normy.htm
              • malenka07 :)))))))))))))) 04.11.05, 10:41
                Moja beta 703!!!!! Zew szczescia brak mi slow!
                • elieka Re:gratulacje!! 04.11.05, 13:44
                  w takim razie sio do lekarza smile) i szczęśliwych kolejnych 8 już niesięcy smile)
                  • malenka07 Re:gratulacje!! 04.11.05, 16:07
                    Dziekuje!
                    Juz sie umowilam, na wtoreksmile Mam nadzieje uslyszec potwierdzenie mojego stanu...
                    • 99maja Re:gratulacje!! 05.11.05, 09:42
                      Co tam u Was dziewczyny, jak sie czujecie, mnie od rana brzuch pobolewa raz
                      mocniej raz słabiej, zazdroszczę Wam szybkiej wizyty u lekarza, gdyby nie to,
                      ze zarezerwowałam sobie wizytę kilka miesięcu temu, tak dla kontroli, a tu
                      akurat szczęśliwe się złożyło, że teścik jest pozytywny, to poszłabym dopiero 1
                      grudnia, no chyba, ze zapisałabym się prywatnie. Poza brzuchem to szybko się
                      męczę, często sikam, a piersi bolą tylko w nocy. A jak u Was? Tak Wam zawracam
                      głowę, ale dopóki lekarz nie potwierdzi to będę się denerwowała.
                      • anetapc Re:gratulacje!! 07.11.05, 12:01
                        Witajcie!
                        U mnie ok! Do lekarza idę 15-go listopada. Też już jestem zapisana. Brzuch już
                        mnie nie boli. Od czasu do czasu czuję ukłucie jakby w pachwinie, gdy raptownie
                        wstaję. Ale szybko mija. Piersi - średnio. Nie drażnią tak bardzo. Poprzednio
                        było gorzej, ale może wszystko jeszcze przede mną.

Tak poza tym .... to wierzyć mi się nie chce, że to małe maleństwo sobie we
                        mnie rośnie. Jestem szczęśliwa, ale boję się jeszcze cieszyć wink))))
                        Kiedy to miną te najgorsze trzy pierwsze miesiące?!?!?!?
                        He!he!he!
                        • 99maja Re:gratulacje!! 07.11.05, 13:04
                          Ja mam wizytę na 14.11 i też ciągle boję się cieszyć. Brzuch boli mnie głównie
                          wieczorami i wtedy jest też napięty, piersi tylko w nocy, ale tez jakos nie
                          tragicznie, poza tym czuję sie normalnie i boję się, ze w poniedziałek pójdę do
                          ginki, a ona mi powie, ze sobie to wszystko wymyśliła : ( Oby ten tydzień
                          szybko zleciał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka