berta70 04.11.05, 11:51 Dziewczyny Nastepne starania bedziemy miec 8,9 Listopada. A 10-go mam wizyte u dentysty. Czy mowic ze moge byc w ciazy czy to nie ma wiekszego znaczenia? Gdybym byla to bylby to moze 2 czy 3 dc. Co o tym myslicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzzytkaaa Re: dentysta 04.11.05, 11:55 Poszłam do dentysty na poczatku starań i jej powiedzialam, ze planuje itd Podobno niektóre kobiety ograniczaja zdjecia rentgenowski i tyle, ale to tak przezornia, bo dentystka powiedzila, ze w umiarze nic nie szkodzi. Lepiej uprzedzić Odpowiedz Link
basiaikrzys Re: dentysta 04.11.05, 20:12 Można uprzedzić, ale to nie ma znaczenia. Tylko nie powinno się robić rtg. Odpowiedz Link
anneczka78 Re: dentysta 04.11.05, 21:36 Na tym etapie zabiegi dentystyczne i ewentualne znieczulenia nie mają znaczenia. Rtg bym nie robiła. Odpowiedz Link
b.dori Re: dentysta 05.11.05, 09:56 uprzedz dentystę i nie rób rtg. ja mam zęba do rwania i chcę go wyrwać w 7 d.c czyli zaraz po @ a od 12 d.c mam się starać ,jestem umówiona na monitoring,mam nadzieję że będę dobrze się czuła po rwaniu i będziemy sie starać ,choc mam obawy. Mam też martwego zęba który boli,na rtg wszystko o.k .był leczony pod mikroskopem ,tak więc juz nienadaje sie na ponowne leczenie bo na mikroskop mnie teraz nie stać (juz wydałam na niego 400 zł)a normalne kanałowe nic nie da. Myślałam żeby go wyrwać ,ale dentystka powiedziała że jak wytrzymuje to szkoda zęba,no niby tak tylko może tam są jakieś bakterie.Nie wiem co z nim robić .Pozdrawiam. Odpowiedz Link
angelm24 Re: dentysta 05.11.05, 10:11 hej jestem stomatologiem i powinnas powiedziec twojemu stomatologowi o ewentualnej ciazy, poniewaz niektorzy stomatolodzy robia zdjecia rtg gdy nie jest to koniecznie koniecznie potrzebne. nawet 2 dni po zaplodnieniu lepiej zdjec rtg nie robic.inne zabiegi stomatologiczne nawet w znieczuleniu nie maja znaczenia.pozdrawiam Odpowiedz Link
agness79 Angelm24 05.11.05, 20:55 A jak bym była w ciąży od 3-4 tygodni nie wiedząc o tym, czy wówczas leczenie zębów nie jest szkodliwe, nawet kanałowe i ze znieczuleniem? Muszę się wybrać, ale nie chciałabym zaszkodzić ewentualnie jakby co. Odpowiedz Link
basiaikrzys Re: Angelm24 05.11.05, 22:55 Ja mam rodzinkę dentystów i naprawdę wszystko można robic w ciąży oprócz rtg i trzeba uprzedzic przy ekstrakcji (rwanie) zębów - nie zawsze można zwłaszcza w późnej ciąży, niebezpieczne są również zabiegi chirurgiczne, ale normalne leczenie jest jak najbardziej wskazane, również kanałowe i ze znieczuleniem - nie ma przeciwskazań! Odpowiedz Link
angelm24 do agness79 06.11.05, 14:44 hej.leczenie kanalowe w znieczuleniu jest bezpieczne.lepiej nie usuwac zebow,ale nie dlatego zeby to mialo zly wplyw na plod tylko dlatego ze mozesz wiecej krwawic po ekstrakcji.dlatego jesli nie trzeba usowac zeby( mozna poczekac) to nie usowamy. lepiej wybierz sie do stomatologa jak najwczesniej,zebys nie musial sie o to martwic jak juz sie dowiesz ze jestes w ciazy. pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link
agness79 Re: do agness79 06.11.05, 15:20 Dzięki Angelm24. Do tej pory omijałam dentystę, bo bałam się, że w razie ewentualnej ciąży mogę zaszkodzić dziecku. Ale teraz jeszcze w tym tygodniu zapiszę się na wizytę do dentysty. Dzięki!! Odpowiedz Link
b.dori Re: do agness79 06.11.05, 16:13 Do Angelm24 Wyżej pisałam że mam martwego żeba który mnie czasami boli , na rtg wyszło wszystko o.k ,ten ząb miał boczniaki i leczyłam go pod mikroskopem ,przez kilka tyg było o.k ale teraz juz ze 2 miesiące boli ,reaguje na ciepło,byłam u mojej stom ,powiedziała że jak boli troszkę to szkoda wyrywac ,ale ja mam obawy że może tam są bakterie i zszkodzą fasolce .Za tydzień mam owu i teraz to nie wiem co robić czy go tak zostawić (ewentualna poprawa jego juz chyba nic nie da )czy może go wyrwać. boję się że może tam są bakterie ,a jak są to jak mogą zaszkodzić ,słyszałam że moga wywołac wcześniejszy poród ,ale czy cos jeszcze.Boję się że zacznie w ciąży bardziej bolec i co wtedy .co byś mi radziła .Pozdrawiam,a czy ty tez sie starasz o dzidzię. Odpowiedz Link
angelm24 do b.dori 06.11.05, 19:31 hej witam cie.czasami zeby martwe,moge dawac problemy nawet po latach.najczesciej jest to spowodowane niecalkowitym usunieciem infekcji.ja bym taki zab otworzyla i leczyla kanalowo od nowa.nie wiem czy twoja stmomatolog nie chce tego zrobic bo jej sie nie chce(jest to dosyc czasochlonne i trudne- trzeba usunac calkowicie wypelnienie z kanalow,ktore jest bardzo twarde) czy dlatego ze sa jakies duze zmiany przy korzeniach na rtg??? mysle ze nie powinna mowic ze jak bardzo nie boli to szkoda usuwac,bo w koncu zycie z pobolewajacym zebem to nic milego.a zreszta tak jak pisalas lepiej zrobic cos teraz niz jak zacznie bolec nie do wytrzymania jak jestes w ciazy.przewlekla infekcja zeba nie jest dobra dla organizmu,szczegolnie w ciazy.dlatego jesli twoja stomatolog nie bedzie chciala nic z tym zrobic to moze pomysl o zmianie lekarza.jesli nie ma duzych zmian na rtg to probowalabym go ponownie leczyc kanalowo(musialabys miec lekarstwo w zebie przez kilka tygodni i zab trzeba obserwowac czy jest poprawa) mam nadzieje ze jakos pomoglam. a odnosnie dzidzi to tak staramy sie i wlasnie 4 dni temu zaczelismy 3 cykl staran.mam nadzieje ze tan owocny. a ty jak dlugo sie starasz i w ktorym jestes dniu cyklu? pozdrawiam Odpowiedz Link
b.dori Re: do b.dori 07.11.05, 08:35 Witaj Dziękuję ci za odpowiedz ,wiesz moja stom chyba nie chce sie podjąć poprawy bo ja wcześnoej chodziłam 2 miesiące z tym zębem do innej stom i ciągle bolało ,wkońcu tamta powiedziała że nie da rady że ząb ma tak skomplikowane kanały ,wtedy znalazłam moja obecna dentystkę ,ona jest specjalistka od endodoncji ,no ale ten zą jest tak uparty że nawet dory specjalista i mikroskop nie dał rady,wiem że są czasami takie zęby 6 górne co moga mieć takie dodatkowe kanały.Wiesz naprawdę nie wiem co robić na rtg zmian nie ma wszystko jest o.k ,ząbek też piękny,a ten ból jest leciutki ,choc mi troche przeszkadza. Myślałam żeby go teraz po @ wyrwać i za 6 dni normalnie sie starać ,myślisz że mogło to by miec jaki zły wpływ na ciąże.A jeśli bym sie podjęła leczenia co nie ma znowu gwarancji bo to straszny uparciuch to jak bym zaszła w ciąże to jak by lecznie wyglądało ,czy wypełnienie bylo by założone w ciąży jeszcze czy dopiero po .Czy bym przez całą ciąże chodziła z jednym zębem do mojej dentystki i co ile .Co byś mi poradziła ,teraz juz wiesz ten ząb to uparty przypadek. A może go zostawić ,w sumie wytrzymuje ja go porpostu czuje że jest i czasami mocniej przy ciepłym . To mój pierwszy cykl ,ale może być problem bo mam zaburzenia hormonalne (za duzo prolaktyny ,niedomoga lutealna)niby juz jajeczkjue ,bo lecze sie juz spory czas , idę za tydzień na monitoring i mielismy z mężem się starac ,potem mam po pęknięciu jajeczkowania dostac luteinę,ale nie wiem przez tego zęba co robić. To moj 5 d.c tak więc mam jeszcze kilka dni.Widzę że jesteśmy w ty samym dniu .Super może razem zaciążymy ,ja sie śmieję że jak bym w tym cyklu zaszła to bym miała termin w dzień naszego ślubu i dzięn po moich urodzinach ,był by super prezent.Zyczę ci owocnego strania co ile masz cykle bo ja 25 dni a luteina wydłużyła do 28 dni.Pozdrawiam cie . Odpowiedz Link
aga5556 ozonowanie? 07.11.05, 10:02 Ja też mam mały dylemat odnośnie dentysty. Zwłaszcza Anglem - może mi poradzisz? Martwy ząb zaczął boleć-byłam u dentysty-rzeczywiście problem z kanałami,ozonowała ten ząb i powiedziała, że nie robi sie tego jeśli ktoś jest w ciąży.Następną wizytę mam w czwartek i znów będzie ozonowanie,a @ spodziewam się około soboty. Jeśli jestem w ciąży to zaszkodzi to oznowanie?Proszę napiszcie.Test może jeszcze nie wykazać a na robienie bety na wszelki wypadek nie mam czasu. Odpowiedz Link
b.dori Re: ozonowanie? 07.11.05, 11:18 hej a co to jest to ozonowanie , a jak będzie ciąża to co stom powiedziała co ci będzie robiła ,mnie też ząb matrwy boli i też nie wiem co robić. Odpowiedz Link
aga5556 Re: ozonowanie? 07.11.05, 11:33 Nie wszystkie gabinety mają ten aparacik. Okazało sie że akurat moja dentystka uzywa go. To jest podłaczone do prądu-w ręku trzyma sie uziemienie więc dlatego chyba przeciwskazanie w ciaży, choc do konca nie rozumiem.Nie wytłumaczę ci fachowo ale to forma leczenia próchnicy, zapobiegawczo np. u dzieci stosowana a z tego co mówiła dentystka w moim przypadku chodziło o czyszczenie, "wybijanie" bakterii. Staram sie już 9 cykl i naprawde mam dosć odkładania wszystkiego na później i informowania że moge być w ciąży.Pewnie i tak nie jestem ale... Więc jak z tym ozonowaniem? Odpowiedz Link
b.dori Re: ozonowanie? 07.11.05, 11:36 może Angelm ci pomoże , a nie mozna to odłożyc kilka dni żebyś juz wiedziała czy jesteś w ciązy czy nie. Odpowiedz Link
aga5556 Re: ozonowanie? 07.11.05, 11:41 też myślałam o odłożeniu ale akurat jestem umówiona z córeczką i bardzo mi pasuje "za jednym zamachem" Odpowiedz Link
angelm24 ozonoterapia prochnicy 07.11.05, 16:29 hej dziewczyny,a wiec w ozonoterapi stosuje sie ozon, ktory jest jasnoblekitnym gazem.ozon bardzo szybko rozklada sie do aktywnych rodnikow nadtlenkowych.rodniki te maja bardzo silne zdolnosc bakterjobojcze.ozon zabija bakterie w ubytkach prochnicowych zebow. mozna uzyskac nawet 99% redukcji bakterii na powierzchni zeba.ozon daje niekorzystne dzialanie przy bezposrednim wdychaniu,dlatego dopiero od niedawna mozna go stosowac w stomatolgii,poniewaz wymyslono aparat przy ktorym nie uwalnia sie ozon poza granice zeba,wiec go nie wdychamy.Mysle ze glownie z tego wzgledu twoja stomatolog mowila ze nie mozesz byc w ciazy bo to jest zawsze jakies ryzyko dla plodu(jesli wydostanie sie nawet troszeczke gazu ktory tobie nie zaszkodzi). na twoim miejscu upewnilabym sie ze nie jestes w ciazy i dopiero wtedy kontynuowac ozonoterapie. Odpowiedz Link
angelm24 do b.dori 07.11.05, 16:39 hej.mialam ostanio pacjentke ktorej zab martwy reagowal na cieplo.po otwraciu i usuniecie wypelnienia z kanalow i aplikacji leku dolegliwosci minely.Ale taka regula jest tylko wtedy jesli jest calkowity dostep do kanalow.tak gorne 6 sa czasami koszmarne do leczenia!!!!! w przypadku mojej pacjentki po prostu ktos przede mna nie wyczyscil dokladnie kanalow i dlatego zab po jakim czasie zaczal reagowac na cieplo. z tego co piszesz wnioskuje ze twoje kanaly sa niedoczyszcznone bo nie ma do nich dostepu.jesli chodzisz do specjalisty endodoncji to mysle ze wie co mowi i w takim przypadku usunelabym tego zeba pomimo ze nie ma zmian na rtg. bo teraz on moze tylko reagowac na cieplo ala za jakis czas moze zaczac bardzo bolec a jesli nie ma dostepow do kanalow to nie mozna ich doczyscic. ja mam cykle 34 dniowe. Boze czemu takie dlugie dzisiaj zaczynam brac tabl clo ktore stymuluja owulacje. po odstawieniu antykoncepcyjnych wszystko sie pomieszalo i wogole nie bylo owu a cykle 60 dniowe. dopiero mialam 1 normaln cykl ten ostatni wiec mam nadzieje ze wszystko wraca do normy. wiesz teraz jak tak sobie pomysle o tych antykoncepcyjnych to gdybym mogla cofnac czas to bym ich nie brala przez 5 lat non stop.no ale coz wtedy jak tata ginekolog odradzal to nawet nie chcialam tego sluchac. pozdrawiam goraco.acha ja tez jestem w 5 dc. wiec koniecznie badz w kontakcie.mierzysz temp? Odpowiedz Link
b.dori angelm24 07.11.05, 18:36 Hej super że odpisałaś wiesz jutro pójdę do mojej stom i chyba jeszcze raz z nią pogadam i myślę że go wyrwę,mam nadzieję że nie będę sie po rwaniu żle czuła i będę mogła sie starać za 6 dni od rwania.Jak myślisz można sie starać ,antybiotyku penie nie będzie to chyba rwanie niezaszkodzi . Ja nigdy niebrałam tabl anty a mam problemy z hormonami,a jaka masz prolaktynę często tabl anty ją podnoszą, chamują jajeczkowanie i wydłużają się cykle.Fajnie ci że masz tatę ginekologa będzie ci rażniej w ciąży,ale pewnie chodzisz na badanie do jakiegos kolegi twojego taty. Ja nie mierzę tempki ,chyba jestem zaleniwa ,ale robie czasami testy owu i wychodzą 2 kreseczki juz w 13 d.cyklu . Teraz mam monitoring chce sprawdzic czy pękają bo z testów owu sie tego niedowiem.Bedę tu zaglądała tak więc napewno będziemy w kontakcie. Ile masz lat i długo jesteście po ślubie ,ja mam 28 i 2 lata po ślubie . Pozdrawiam cię i trzymaj sie napewno niedługo zafasolkujemy. Odpowiedz Link
angelm24 do b.dori 07.11.05, 18:49 hej b.dori.mysle ze mozesz czuc maly dyskomfort po ekstrakcji gora 2dni,ale na ogol nie boli juz nastepnego dnia,tylk po prostu jest tam rana to trzeba bardziej uwazac przy jedzeniu,ale nie sadze zeby wam to odebralo ochote do przytualnia ja mam 26 lat i jestesmy 3 lata po slubie.tak fajnie miec tate ginekologa ale i tak nie ma jak pogadac z wami dziewczynami na forum.wiesz z tata to nie tak samo a ginekologa mam innego zgadza sie ja w tym miesiacu tez robie monitoring pierwszy raz.ide 9 dc, a ty ktorego dnia cyklu idziesz pierwszy raz? ja mierze temp i wedlug wykresow niby owu jest ale w tym miesiacu trzeba to potwierdzic. pozdrawiam i powodzenia u stom. Odpowiedz Link
b.dori do angelm24 07.11.05, 19:02 ja idę dopiero 12 d.c troche pózno ,ale wcześniej nie ma gina ,mam nadzieję że będzie widać pęcherzyk przodujący i potem tylko gin sprawdzi czy pękł ,ja owu zazwyczaj mam 14,15 d.c jak wychodzi z tedtów.Już kiedyś kilka miesięcy temu miałam monitoring i właśnie w 12 d.c był piekny pęcherzyk pani gin powiedziała że za 2,3 dni pęknie ,ale już niesprawdzałam czy pękł i rownież niestaraliśmy się. Jakie leki byś mi poradziłam na ból po rwaniu ,nie chcę brać ibupromu bo czytałam że nawet branie go przed ciążą może mieć zły wpływ n ciążę ,a chodzi o poronienie.Mysle że kupie paracetamol słaby ale nie chce silnych leków. A skąd jesteś ja mieszkam nad morzem Odpowiedz Link
angelm24 b.dori 09.11.05, 16:54 hej.sorry ze nie pisalam wczoraj ale mialam straszne skutki uboczne po tabl.clo.caly dzien lezalam w lozku.gin zwiekszyl mi dawke w tym cyklu i pewnie dlatego taka reakcja. odnosnie twojej ekstrakcji to bezpieczny i skuteczny jest paracetamol z kodeina. kiedy sie wybierasz do stomatologa?zycze powodzenia. ja mieszkam bardzo daleko w afryce poludniowej,a dokladnie w zimbabwe.dlatego dla mnie to forum jest tym bardziej fajne bo to tak jakbym miala polskie kolezanki tuz przy mnie.jak ci idzie cykl? Odpowiedz Link
b.dori Re: b.dori 10.11.05, 10:20 hej byłam u stom,ale niestety mojej nie ma bo jest chora,teraz to juz sama nie wiem co robić,pani doktor przepisała antyubiotyk i powiedziała że jak przejdzie to będzie o.k a jak nie to ząb do wyrwania.Niewykupiłam antybiotyku i zastanawiam sie co robic ,ja chyba jednak wolałabym wyrwać odrazu ,nie wiem czy jest sens leczyć go antybiotykiem ,bo ten ząb juz dał mi od kilku miesięcy nieżle popalić. Dziś na złość mam w domu robotników bo robią coś w kominach ,musze ich pilnować i jeszcze nie wiadomo kiedy przyjdą.W poniedziałek monitoring i miały być starania,chyba nici z tego bo się niewyrobię . Naprawdę mieszkasz aw Afryce,co tam robisz jesteś na misji ,jesteś tam z mężem . A gdzie mieszkałas w Polsce.Współczuję ci jak sie przedwczoraj czółaś ,ja biorę parlodel na zbicie prl to tez czasami mam po nim jazdę. Musze kończyć,bo idę łazienke szykować dla kominiarzy ,będą robic cos w kominach ,pewnie roboty i sprzątania po nich będę miała .Potem zajrzę .Pozdrawiam cie Odpowiedz Link
angelm24 b.dori 10.11.05, 18:51 hej jak sie masz?ja czuje sie juz bardzo dobrze.jutro ide na monitoring jestem ciekawa jaki bedzie wynik.w tamtym cyklu owu dopiero 19 dc ale moze w tym troche wczesniej,och mam nadzieje. odnosnie twojego zeba to nie bralabym tego antybiotyku bo bezsesnu i tak cie teraz tak nie boli a antybiotyk tylko to uspi na jakis czas. mysle zebys skoncentrowala sie teraz na staraniach a zeba zawsze mozesz usunac po owu.nie ma przeciwskazan. co robie w afryce? rodzice wyemigrowali z polski 15 lat temu.ale stomatologie konczylam w polsce w lodzi. ogolnie jestem z lodzi i tam jest reszta mojej rodziny. do zimbabwe wrocilam po studiach juz jako mezatka, pracuje w zawodzie. do polski jedziemy zawsze raz w roku odwiedzic rodzine,znajomych i stare konty. bardzo tesknie fajnie masz ze mieszkasz nad morzem ja kocham morze. kiedy wypada ci owu? pozdrawiam mocno i do uslyszenia Odpowiedz Link
b.dori Re: dentysta 12.11.05, 19:37 cześć Przepraszam że nieodzywałam się ,ale mielismy problem z internetem ,teraz juz jest naprawiony. Napisz jak monitoring przebiega,ja mam dopiero w poniedziałek usg ,antybiotyku nie biorę idę chyba w środę na rwanie masz rację antybiotyk uśpi mi tylko tego zęba na trochę. Napisz jak tam ci sie mieszka i jak tam jest , twoi rodzice tez tam teraz są ? Mój mąż skończył w łodzi WAM i ja często do niego przyjeżdzałam tak więc znam trochę to miasto.Napewno musisz tęskinić za Polską ,chcesz zostać tam nazawsze czy kiedys wrócisz .Pozdrawiam Cię i żeby owu u ciebie szybciutko była a co byś wolała chłopczyka czy dziewczynkę i masz imiona bo mi obojętne co do płci oby było zdrowe a imiona to Jakub i Karolina. Pozdrawiam Cię i czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link
angelm24 Re: dentysta 12.11.05, 19:50 hej.fajnie ze napisalas.odnosnie monitoringu to napisalam nowy post kilka minut temu,to mozesz tam wejsc.sama nie wiem co o tym myslec.napisz co sadzisz. na WAM-ie mielismy zabawe polowinkowa,wspominam ja super. lodz to niestety nie za piekne miasto.moi rodzice tez sa tutaj wiec nie jestesmy sami.mysle ze wrocimy do polski jak tylko poprawi sie sytuacja sluzby zdrowia ( moj maz tez jest lekarzem). mam nadzieje ze szybko a czy ty mialas monitoring w poprzednim cyklu? Odpowiedz Link
b.dori Re: dentysta 12.11.05, 20:15 Jeśli chodzi o monitoring to raczej nie powinno być zapózno na srodę ,obserwoj sluz,chyba tak szybko nie pękną bo będą jeszcze chyba zamałe.Ja w poprzednim cyklu miałam usg ale w 18 d.c to było na zwykłej wizycie bo miałam plamienia i prawdopodobnie owu była bo był płyn po pęknięciu,dostałam luteinę ,ale się niedstaraliśmy .ja zazwyczaj mam objawy śluz podbarwiony krwią ,bóle jajników i wiem kiedy jest jajeczkowanie. To fajnie że twoj mąż też lekarz a jaka specjalizacja ,mój dopiero w trakcie dermy ,ale twoj to kończył cywilną ,bo jak by WAM to może by się znali . Odpowiedz Link
angelm24 Re: dentysta 13.11.05, 10:02 moj konczyl cywilna ale w zabrzu.narazie przed specjalizajca, ma otworzyc za pol roku z okulistyki.odnosnie mezow lekarzy, to czy twoj duzo dyzuruje? bo moj niestety tak i niecierpie siedziec sama wlasnie dzisiaj mam taka niedziele samotna, dlatego od rana siedze w internecie.a gdzie doklandnie z nad morza jestes? ja nad morzem bylam w ustroniu morskim i helu, ale ostatnio na helu nie bylo pogody przez caly tydzien i nie bylo plazowo. a gdzie sie poznalas z mezem? Odpowiedz Link
angelm24 Re: dentysta 14.11.05, 16:10 hej co tam slychac?jak ci minal poniedzialek?mnie szybciutko bo mialam duzo prac.dzis 12 dc, w srode usg i jakies nowe wiadomosci o peczerzykach.pozdrawiam Odpowiedz Link
b.dori angelm 15.11.05, 18:24 napisz jeszcze raz dostałam tylko swoj list jako :re Wyślij może normalnie wpisując moj adres i napisz ,chyba cos sie popsuło .Może tak będzie o.k Pozdrawiam Odpowiedz Link
angelm24 Re: angelm 15.11.05, 18:39 wylalam jeszcze raz na twoja poczte. mam nadzieje ze teraz doszlo. pa pa Odpowiedz Link
angelm24 Re: dentysta 17.11.05, 18:36 b.dori. nie bylo mnie wczoraj na lini. przed chwila napisalam post PILNE KIEDY DZIALAC??? to na temat monitoringu.prosze napisz co myslisz.pozdrawiam Odpowiedz Link
angelm24 Re: dentysta 18.11.05, 17:35 b.dori. jestem zalamana.przeczytaj post PECHERZYK TRACI KSZTALT,JA TRACE NADZIEJ. pociesz prosze, czuje sie fatalnie Odpowiedz Link
angelm24 Re: dentysta 19.11.05, 15:26 b dori. przeczytaj post NOWY CYKL LISTOPADOWY napisalam co nowego z pecherzykiem.napisz cos.pozdrawiam Odpowiedz Link
angelm24 Re: dentysta 20.11.05, 17:26 hej b.dori.fajnie ze napisalas.dzsiaj tak dziwnie bylo rano jak nie zadzwonil budzik do mierzenia temp napisze wiecej jutro bo dzisiaj musze juz leciec. acha pytasz sie o monitoring.nie juz nie bede chodzic wiecej szczegolow napisze jutro.caluje pa pa Odpowiedz Link
angelm24 wiadomosci 21.11.05, 18:44 hej b.dori.ja tydzien zaczelam bardzo aktywnie bo mialam straszny ruch w pracy,ale to dobrze to przynajmniej juz nie mysle o moim nieszczesnym pecherzyku ale przyznam sie ze w jakis sposob jak juz nie mierze temp i nie chodze na ten monitoring sie wyluzowalam. ja mam bardzo fajnego radiologa, ktory tez stwierdzil ze duzo kobitek jak przestaje chodzic na monitoringi szybciej zachodza w ciaze niz te co licza kazdy mm.pecherzyka. ale przynajmniej przez 2 miesiace bylam skrupulatna w obserwacji organizmu, wiec teraz sprobujemy na spokojnie. ciesze sie bardzo ze u ciebie pecherzyk pekl.czekam z toba na rezultaty!!!! najgorzej mnie martwi zwiekszenie dawki clo, bo ja juz w tym cyklu czulam sie fatalnie po nich. a poza tematem fasolek to dzisiaj mamy duzo atrakcji bo moja mama przylatuje z polski.byla w lodzi 2 tygodnie. mowila ze zostawila lodz okryta sniegiem, a u nas 35c i lato na calego. oj oj ale sie rozpisalam. pozdrawiam cie i czekam na wiesci pa pa Odpowiedz Link
b.dori hej Angelm 22.11.05, 14:46 To prawda że lepiej tak nieobserwowac swojego organizmu bo jak tak będziemy sie wyszukiwać wszystkich objawów owu albo pęcherzyków to bardziej się zablokujemy.Ja zrobiłam ten monitoring bo byłam ciekawa czy jajeczkuje i czy peka bo jak ci juz piusałam dosyc długo leczę się na hiperprolaktynemię.Mam nadzieje że może mi się uda ,choć od wczoraj jakoś dziwnie boli jajnik raczeju jest mi tam gorąco ,i mam lekkie n.p.m .No zobaczymy w niedzielę zrobię pierwszy test .Szkoda że u ciebie w tym cyklu pęcherzyk nie był taki jak trzeba,powiedz mi dlaczego nie masz normalnej owu tylkoo wspomagane owu , czy przez to że brałaś tabl anty ,a kiedy przestałaś je brać ,może potrzebujesz więcej czasu na to żeby wszystko do normy wróciło ,a czy badałaś prolaktynę. Napewno następny cykl będzie Twoj,musisz jakos wytrzymać skutki uboczne tych leków dla przyszłej fasolki.Ja 1,5 truję się parlodelem tez nic przyjemnego ,różne miałam objawy omdlenia,bóle głowy ,krew z nosa,mdłosći.Musisz byc dzielna,tylko najgorzej to w pracy znieść. Zazdroszcze ci takiej pogody ,u nas nad morzem też już był śnieg tak jak w łodzi i jest bardzo zimnoo ,siedzę otulona kocem brrrrrrr .Ja lubie ciepło i bardzo bym chciała mieszkać w ciepłym kraju ,no coz może kiedyś wybierzemy sie z mężem i dziećmi gdzieś gdzie będzie gorąco .Będę juz kończyła Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link
angelm24 krociutko 22.11.05, 18:24 droga b.dori.szybciutko sprawdzilam forum bo nie moge przestac gadac z mama.opowiada jak bylo w polsce.napisze jutro wiecej.fajnie ze jestesmy w kontakcie.przeczytalas moze post madziczki? "klapa dziewczyny" jej ostatni post jest bardzo fajny i jak czytalam go to tak jakbym czytala o sobie. przeczytaj sobie. pozdrawiam pa pa Odpowiedz Link
b.dori witaj 23.11.05, 09:27 Przeczytałam ten post tez się uśmiałam ,wiesz ja jestem taka sama jak wy ,nawet juz sobie wyliczyłam dzień porodu (10.09) oczywiście jak zafasolkuję to jest jeden dzien po moich urodzinach i dzień ślubu .Ale oczywiście zazwyczaj rodzi sie przed lub po terminie.Dzis mam 21 d.c i czuje juz coraz mocniejsz n.p.m tak więc nie wiem czy coś z tego wyjdzie ale podobno tak niektóre dziewczyny maja ,jeszcze mam nadzieję ,no ale jak nie to za miesiąc znowu starania razem z tobą.Fajnie że mama wróciła z łodzi ,ja ostatnio widziałam się w lipcu byuła u nas prawie miesiąc teraz przyjedzie na święta i posiedzi znowu z miesiąc,jesteśmy z dala od rodziny sami ,ale juz sie przyzwyczailismy. Pozdrawiam cię i czekam na więści od Ciebie.Pa. Odpowiedz Link
angelm24 moj problem 23.11.05, 17:34 witam b.dori.ja mieszkam prawie mieszkanie obok z rodzicami,wiec sa bliziutko,co jest fajne bo niby razem ale osobno pytalas sie czemu biore clo.to na skutek odlozenia antykocnepcyjnych.odlozylam w czerwcu i do momentu gdy zaczelam brac clo to cykle mialam do gory nogami,najdluzszy 2 miesiace. wiec wlasciwie to tak naprawde mialam dopiero 2 normalne cykle i normalne starania, z ktorych i tak nic nie wyszlo hi hi hi . ale trzymam mocno kciuki za ciebie!!!! moze te bole brzucha to jednak to,duzo dziewczyn tak pisalo.powiedz mi ile teraz kosztuje w polsce jeden monitoring? Odpowiedz Link
b.dori Angelm 23.11.05, 18:14 ja niebrałam tabl anty a też zanim zaczęłam brać parlodel na zbicie prolaktyny miałam bardzo długie cykle,ale teraz to juz o.k co 27,28 dni zobaczysz u ciebie tez się wyrównają. Ja miałam monitoring 3 razy i za każdy 30 zł czyli kosztowało mnie to 90 zł. Ale kilka miesięcy temu byłam gdzie indziej i za każdy płaciłam 50 zł. Ja mam usg dopochwowe i robi gin . fajnie że mieszkacie blisko twoich rodziców. No mam nadziej że te bóle to nie na @ tylko fasolkę. Odpowiedz Link
b.dori hej 25.11.05, 13:58 co u ciebie słychać ,ja nadal mam bóle jak na @ zrobiłam sie senna i rozdrażniona ale to pewnie przez pogodę brak słońca itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link
angelm24 sennosc???:) 25.11.05, 16:30 hej nie pisalam wczoraj bo bylam zalatana.ale dzisiaj juz na spokojnie bo wreszcie weekend.a ta Twoja sennosc to moze nie przesilenie zimowe??????/tyle sie czyta o tej sennosci na forum powiedz mi b.dori kiedy dostane @ jesli nie pekl pecherzyk. bo tak to mialam 14 dni od owu, a teraz jak mam liczyc???????sama nie wiem. co myslisz? kiedy jest twoj termin @? ktora oczywiscie ma nie przyjsc pozdrawiam. Odpowiedz Link
b.dori Re: sennosc???:) 28.11.05, 09:35 hej u mnie oczekiwanie dzis zrobiłam test (26dz.c) nie mogłam wytrzymac i niestety jedna kreska ,mam nadzieję ze to jeszcze zawcześnie ,choc czuje coraz mocniej n.p.m i mam przeczucie że przyjdzie.jeśli tak to więcej nie chodze na monitoring bo mi tylko przeszkadza ,wiem że pęcherzyk peka i niech sie dziej chce. Nie wiem kiedy przyjdzie u ciebiue ale przypuszczam że miejwięcej normalnie,ja rok temu miałam niepęknięty pęcherzyk i przyszła @ normalnie ale u każdej z nas jest inaczej.Pozdrawiam cie Odpowiedz Link
angelm24 oh ten poniedzialek 28.11.05, 16:51 hej b.dori.nie dziwie sie ze nie wytrzymalas z testem ja tez taka jestem. jesli jest fasolka to napewno testowalas byl niewiarygodny. czekam z niecierpliwosci na twoje wyniki.u mnie dzisiaj 25 dc ojej dopiero fajnie masz ze masz cykle 28 dniowe,zawsze szybciej kreci sie to kolo jak sie nie udaje zafasolkowac. a tak poza fasolka to czuje sie dzisiaj beznadziejnie.w pracy mialam taki ruch ze bylam gotowa zamordowac ostatniego pacjenta. przed chwila wrocilam padnieta i chociaz na tym forum moge sie troche wyluzowac. a zeby bylo malo wrazen to pedzilam po pracy do blacharzy odebrac auto ktore mi uderzyli na parkingu i wyobras sobie jak pan mi je przyprowadzal z garazu to walna go w drugi bok. myslalam ze bede krzyczec. wiec jak sama widzisz atmosfera malo fasolkowa dobrze ze to nie dni plodne a co ty porabiasz? czekam na wiesci i pozdrawiam Odpowiedz Link
b.dori w końcu wtorek 29.11.05, 09:07 hej ja nadal męcze się z tymi bólami brzucha chyba zaraz eksploduję tak boli ,biorę cały czas luteinę mam brać aż do @ no chyba że zafasolkuje to przez kilka tygodni.Wiesz ja ostatnio przez kilka miesięcy miałam krótkie cykle 25 dniowe i 2 dni przed @ były plamienia,to wszystko przez nadmiar prl to ona osłabia ciałko żółte,i stąd mam brac luteinę .Teraz jak niezafasolkowałam to nie wiem kiedy dostanę @ bo chyba sie wydłuży . To niezły wczoraj miałaś dziń,my tez kilka dni temu mieliśmy numer z samochodem ,nie chciał odpalic i mąż był holowany do warsztatu ,okazało sie że siadł akumulator bo zostawił włączone radio na całą noc.A to było w dzień kiedy miałam jechac do gina na sprawdzenie czy pękło jajeczko,byłam tak wkurzona ,ale pojechalismy autobusem. U nas dzis nad morzem sypnęło sniegiem ,chyba szykuje sie ostra zima ,Tobie to dobrze masz tam takie ciepełko ,ja siedzę i marzne .Pozdrawiam Odpowiedz Link
angelm24 Re: koniec wtorku :) 29.11.05, 17:51 witaj b.dori. kurcze wspolczuje ci tego czekania na efekty albo @.to jest najgorszy okres w calym cyklu.kiedy testujesz drugi raz jak @ sie spozni? lato u mnie jest fajne ale nie cierpie go na Boze Narodzenie.jest takie malo swiateczne. nie ma jak polska zimowa wigilia najgorsze to sa te koledy w sklepach jak na dworze 35 C , no ale za to po swietach ciepelko jest ok jestem ciekawa co z tym twoim brzuchem?pierwszy raz tak masz? pozdrawiam Odpowiedz Link
b.dori Re: ???? 30.11.05, 17:26 boli brzuch coraz bardziej,kurcze chyba nadchodzi @ dzis zauważyłam takie lekkie plamieni (herbaciane) nie wiem co robic czy brac jeszcze luteine czy nie gin kazał do plamień lub do @ , a to moje plamienie jest słabiutkie ledwo go widać.A jak jest ciąża a ja odstawie luteinę to może żle to wpłynąć na fasolkę,chyba dzis jeszcze wezmę ja ,kupiłam test i jutro jak jest ciąża to powinien wyjść bo to juz dzień po terminie. A co u ciebie to cyba szykuje się z toba na grudzień ,a mąż ma wyjazd do Warszawy na kurs specjalizujący ,mam nadzieję że akurat nie w dni płodne. U nas juz w sklepach świątecznie , śnieg juz prawie stopniał ,ale dobrze bo jeszcze zawcześnie.Pozdrawiam Odpowiedz Link
angelm24 post 30.11.05, 18:13 odpisalam ci na twoj nowy post nie wiem co robic czy odstawic luteine. Odpowiedz Link
b.dori Re: post 30.11.05, 18:19 dzięki juz odpisałam wzięłam luteinę ,jutro robie test Odpowiedz Link
b.dori Re: post 01.12.05, 13:15 Angelm przeczytaj nowy cykl listopdowy i 2 kreska po 4 godzinach Odpowiedz Link
angelm24 test 01.12.05, 17:01 o kurcze!!!! ale numer z tym testem.niestety nie znam sie bardzo na testach.ale z jednej strony to nie dostalas jeszcze @ wiec nadzieja jest. rob jutro koniecznie bete.trzymam kciuki.a czy ostatnio mialas bardzo reguralne cykle? Odpowiedz Link
b.dori nadeszła @ 02.12.05, 08:00 hej Angelm Niestety nadeszła @ Tak więc zaczynam nowy cykl ,a ty masz juz @ . troche się zmartwiłam bo monitoring pokazał że była owu ,no ale może zamało sie napracowaliśmy .Tak więc w może wgrudniu nam sie powiedzie. Odpowiedz Link
angelm24 Re: dentysta 04.12.05, 11:15 witam cie b.dori.przykro mi ze wam sie nie udalo a juz bylam pelna nadzieji razem z toba moze prezent gwiazdkowy ja @ dopiero 2 dni , cykl wydaje mi sie wieczny. czy w tym miesiacu jestes bez monitoringu? Odpowiedz Link
b.dori Re: dentysta 04.12.05, 11:38 Może w tym cyklu wam albo nam sie powiedzie .Ja odpuszczam sobie monitoring juz wiem że jajeczkuje .Dodatkowo mam te objawy bardzo widoczne ból podbrzusza ,jajników i duzo śluzu i często podbarwiony krwią z monitoringu i moich obserwacji mam owu 14 lub 15 dz.c. Dziś mam 3 dz.c a ty juz masz @ czy dopiero czekasz bo niezrozumiałam . A ty dalej będziesz chodziła na monitoring? Odpowiedz Link
b.dori Angeml co u ciebie? 05.12.05, 12:08 Masz juz @ . Ja jeszcze 9 dni i zaczynamy starania. Staram sie niemyśleć o fasolce i od jutra jak naj mniej komp. Dzis kupiłam prezent dla męża na Mikołaja fajna koszulę , od środy zabieram się za sprzątanie domu takie generalne może trochę zapomnę i sie wyluzuję.Pozdrawiam Odpowiedz Link
angelm24 smutek 10.12.05, 08:57 b.dori sorry ze nie pisalam ale dostalismy nagle wiadomosc ze moj tesc jest umierajacy i maz musial nagle wyjechac.ten tydzien to bylo istne urwanie glowy.napisze wieczorkiem.pozdrawiam Odpowiedz Link
angelm24 wiadomosci 10.12.05, 18:11 hej b.dori.oh mowie ci nie byl to dla mnie dobry tydzien.oprocz choroby tescia to jeszcze usycham z tesknoty za mezem,naszczscie wraca 23/12 wiec tuz przed wigilia.niestety ten cykl moze byc spisany na straty bo nie wiem czy maz zdarzy na owu.mam nadzieje ze tak. w kazdym razie tata kazal mi nie brac clo bo szkoda by bylo pakowac sie hormonami a pozniej przegapimy owu.zjednej strony to moze i dobrze bo bede mogal sie przekonac jakie sa teraz moje cykle bez clo.dzis u mnie 5 dc.a ktory u ciebie bo juz sie pogubilam?pozdrawiam i czekam na wiesci. Odpowiedz Link
b.dori Re: wiadomosci 11.12.05, 09:28 witaj Angelm Martwiłam sie co z Toba bo tyle sie nieodzywałaś ,trzeba byc dobrej myśli że z teściem będzie dobrze .ja mam dzis 10 d.c i tak jak ty chyba przegapimy z mężem owu (wyjechał do warszawy na kurs) i wraca dopiero w środe ,no niby to będzie 13 dz.c ,ale ja juz 3 dzien mam sluz narazie jeszcze gęsty i nieprzejrzysty ,ale zawsze to miałam go troche póżniej nie od 8 dnia tylko 10,11 dnia cyklu .Cos czuje że owu będzie 12,13 dz.c ,no ale zbaczymy.Mowisz że nie bierzesz w tym cyklu clo ,to dobrze może będziesz widziała jakie masz cykle naturalne tak jak piszesz .A idzisz znowu na monitoring ,bo ja juz dałam sobie z tym spokój ,sprawdziłam że jest o.k .Czekam na testy owulacyjne od Ewy ,juz kilka razy je robiłam to wychodziły pozytywne ,ale wtedy sie niestaraliśmy. Pozdrawiam Cie i trzymaj się.Potem jeszcze może coś napisze. Odpowiedz Link
angelm24 niedziela 11.12.05, 10:02 dzien dobry.no to chyba nie bede sama w przegapianiu owu moj maz wraca 19 dc a ja owu powninnam wlasnie miec 19-20 dc no wiec zycze tobie i sobie zeby wrocili na czas.na monitoring tez nie bede chodzila.za duzo sie przy tym stresuje.nawet nie mierzenie temp bardzo mnie wyluzowalo.czuje sie tak o wiele lepiej.zycze milej niedzieli,napisze wieczorkiem.pa pa Odpowiedz Link
angelm24 owu 14.12.05, 19:04 hej.co slychac.czy maz zdarzyl przyjechac na owu?u mnie 9 dc. Odpowiedz Link
b.dori Re: owu 15.12.05, 08:29 Przyjechał wczoraj i było przytulanko ,ale chyba w tym cykl owu był 11 lub 12 d.c bo od wczoraj (13d.c) nie ma juz sluzu i zaczęłam się czuc jak na n.p.m .No trudno zobaczymy ,ale w styczniu to juz zaczynamy od 10d.c co 2 dni.Trzymam kciuki za ciebie. Odpowiedz Link
angelm24 ach ta owu 15.12.05, 17:36 hej.jesli owu u ciebie przyszla wczesniej w tym cyklu to zlosliwa z niej malpa mam nadzieje ze u mnie nie przyjdzie wczesniej.maz przyjezdza 18 dc a owu powinna byc 19 dc wiec byloby idealnie i tak romantycznie po 2 tygodniowym nie widzenia sie. fajnie masz takie krotkie cykle a nie jak ja.zawsze to szybciej do nowego cyklu jak sie nie uda.pozdrawiam i czekam na wiesci Odpowiedz Link
b.dori Re: ach ta owu 17.12.05, 19:29 Fajnie jak by mąż zdążył u ciebie wrocic na owu.Ja dziś mam 16 d.c i juz zaczęłam luteine brać bo stawiam że owu był 11 lub 12 dz.c .Pozdrawiam. Odpowiedz Link
angelm24 sluz 18.12.05, 09:12 u mnie pojawil sie juz sluz ale narazie nieplodny.tylko zeby ten sluz sie tak nie spieszyl milej niedzieli.my dzisiaj mamy wigilie polonijna.co roku odbywa sie przed swietami.spotyka sie cala polonia,jest odprawiana msza po polsku,oplatek i tradycyjne potrawy. Odpowiedz Link
b.dori Re: sluz 18.12.05, 18:00 Oby sie nieśpieszył tak jak u mnie to może wam sie uda ,fajnie by było super prezent na Nowy Rok .Ja raczej sie nienastawiam bo prawie na 100 % jestem pewna że mąż niezdążył.Fajnie że sie spotykacie wszyscy razem ,napewno Ci trochę smutno że nie jesteś w Polsce na święta.U nas dzis sypnęło śniegiem , super atmosfera , dzis z mężem ubraliśmy choinkę ,latalismy za prezentami ,ale jeszcze nic niekupiłam.Fajnie że idą święta można zapomnieć o staraniach .Pozdrawiam. Odpowiedz Link
angelm24 praca,praca 19.12.05, 19:45 hej.jejciu w pracy taki ruch ze dobrze ze juz zamykamy w czwartek bo jak tu byc romantycznym jak ledwo patrze na oczy ze zmecznia. do piateku sie zregeneruje ide sie polozyc, jestem padnieta.do jutra pa pa Odpowiedz Link
angelm24 swieta 22.12.05, 16:45 hej b.dori.jak sie masz? ja sie szykuje i na swieta i na przyjazd meza. dzis ugotowalam juz wszystkie wigilijne dania i wrzucilam do zamrazarki no bo jak kochany przyjedzie to nie bedzie czasu na gotowanie ( przeciez to jutro dzien przed owu nie wiem czy bede na forum przed swietami,jesli nie to zycze ci zdrowych i wesolych swiat.pozdrawiam Odpowiedz Link
b.dori Re: swieta 23.12.05, 19:39 hej Anglem U mnie tez bieganina przed świętami , nigdzie nie wyjechaliśmy ,ale przyjechała moja mama to będzie weselej.Ja mam dzis 22 dz.c i jadę na luteinie ,jeszcze tydzien i sie wyjasni czy jest fasolka ,ale wydaje mi sie że nie bo juz było zapózno.Super że mąz zdąży wrócić niestracicie cyklu a może fasoleczka się wykluje tego z całego serca Ci zyczę. ja również cyba zajże dopiero tu po świetach tak więc Spokojnych i radośnych świąt ,szczęśliwego Nowego Roku oraz wspaniałego prezentu na Nowy Rok Dzidziusia Odpowiedz Link
angelm24 poczta 23.12.05, 20:18 maz juz przyjechal sprawdz twoja poczte na gazeta.pl . pozdrawiam Odpowiedz Link
b.dori Re: poczta 27.12.05, 18:32 Anglem dzieki za kartke jest super .Jak minęły święta i oczywiście jak po starankach.Ja przytyłam ze 2 kg ,no i niestety dzis dostałam @ ,tak więc zaczęłam 3 cykl starań (juz w 24 dz.c w czasie brania dostałam plamień i tak do dzis ,aż w końcu rano nadeszła w 26 dz.c) .Teraz nie wiem czy znowu w tym cyklu brać luteinę ,chyba po @ wybiorę sie do gina.Będę trzymała za ciebie kciuki żeby sie udało .Pozdrawiam trzymaj sie. Odpowiedz Link
angelm24 po swietach 28.12.05, 16:16 witaj b.dori. swieta swieta i po swietach.minely oczywiscie pod znakiem obrzarstwa.przykro mi ze dostalas @ mysle ze to dobry pomysl wybrac sie do gina. u mnie natomiast tak jak prawie wogole nie myslalam o owu i nie liczylam dni do owu ,tak teraz caly czas wkrada sie ta nadzieja i licze dni do spodziewanej @ a mialam wogole nie myslec o rezultatach staran!!!!!! a co robicie na sylwestra? my idziemy na duzo impreze do klubu greckiego( trzeba poszalec no bo moze za bedziemy zajeci dzidzia pozdrawiam Odpowiedz Link
b.dori Re: po swietach 28.12.05, 16:35 Hej My na sylwestra będziemy w domku ,ja w sumie przez leki na obniżenie prl niezabardzo mogę pić alkohol bo potem żle się czuję,i wolę zostać w domu bo co to za balety by były ,wszyscy pija a ja nie.Będziemy we troję bo moja mam u nas jest tak więc jakos zleci . Ja w tym cyklu wogóle nie myślałam o efektach starań bo byłam przekonana że mąż niezdążył wrócić no i tak było.Ale w poprzednim to cały czas myślałam .Teraz juz myślę oby szybko sie @ skonczyła i za 9 dni do dzieła. A kiedy masz termin @ i oczywiście na nia nieczekasz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
angelm24 grypa 28.12.05, 18:09 u mnie planowa @ dopiero 8.styczen. cale wieki. ty juz pewnie zdazysz byc po owu a ja od wczoraj mam taka grype ze dobrze ze to juz po owu bo tak to by bylo marnie. dzis ledwo poszlam do pracy,ale musialam bo mialam juz zapisanych duzo pacjentow,a pracuje prywatnie wiec musze o moich pacjentow dbac.mam nadzieje ze do sylwka sie wykuruje. zycze milego wieczoru. Odpowiedz Link
angelm24 plamka 30.12.05, 17:10 b.dori powiedz mi co o tym myslisz.7 dni po owu zobaczylam malutka kropke krwi.myslalam ze to pewnie zaburzenia hormonalne znowu bo nie bralam clo w tym cyklu( zanim zaczelam brac clo to plamilam po owu nawet do 2 tygodni) ale tym razem to byla jedynka kropka i nic wiecej. i po co mi takie kropiki?????to tylko wzbudza nadzieje ze moze to implantacyjne..........och ta nadzieja. Odpowiedz Link
b.dori Zyczę zdrówka 31.12.05, 13:17 Angelm kuruj się ,ale pamiętaj nie bierz zakazanych leków bo może Ci się udało Wszystko możliwe że to plamienie implantacyjne ,tyle akurat czasu trwa wędrówka jajeczka do macicy gdzie sie przykleja.Trzymam kciuki .Oby to nie z zaburzeń hormonalnych. My od piątku zaczynamy co 2 dni starania ,też niezadobrze się czuję ,ale narazie jestem zdrowa ,uważam żeby sie nieprzeziębić ale pogoda jest sprzyjająca do przeziębień . Pozdrawiam Cię i życzę udanego sylwestra! Odpowiedz Link
angelm24 w nowym roku 01.01.06, 09:50 droga b.dori wszystkiego najlepszego w nowym roku 2006. impreza sylwestrowa byla udana. wczoraj caly dzien bolal mnie lewy jajnik......mhhhhhhhhh?????? czy bola cie jajniki po owu? dobrze ze wy juz zaczynacie starania,to sa plusy krotkich cykli,ja jeszcze nie moge dotrzec do konca mojego cyklu pozdrawiam goraco Odpowiedz Link
b.dori Re: w nowym roku 01.01.06, 11:58 ja równiez wszystkiego najlepszego Ci życzę w Nowym Roku ,u nas tez było fajnie choc byliśmy w domu ,ale troche potańczylismy . Wiesz mnie ciągle prawy jajnik boli niezależnie od dnia cyklu ,troche mnie to martwi bo mam tak juz pond rok , mówiłam kiedys o tym ginowi to powiedział że mam mało ruchliwy jajnik i dlatego boli ale to nic takiego ,mam nadzieję.Ale czasami boli mnie tez ten lewy co wszystko znim jest o.k i po owu również ,to chyba normalne że czasami bolą ,ale może na fasolkę u ciebie ,bo też tak może być ,czego Ci z całego serca życzę.ja mam aż zakrótkie te cykle co 25,26 dni ,no ale szybciej do kolejnych starań.Pozdrawiam ,Papatki. Odpowiedz Link