Dodaj do ulubionych

Ból jajników!

26.11.05, 19:24
Dziewczyny - mam pytanie. Czy w ciąży (szczególnie na początku)pobolewają
jajniki? Już nie wiem co myśleć. Dziś 36 dzień cyklu, brak @, ból brzucha i
właśnie wyraźne bóle jajników. Robiłam test wczoraj i była 1 kreska. Martwi
mnie ten ból...
Obserwuj wątek
    • abneptis Re: Ból jajników! 26.11.05, 19:33
      W ciązy na początku i nawet dłużej pobolewają "jajniki" to rozciąganie macicy
      (chyba).
      Ale przed @ też bolą.
      Ilu dniowe masz cykle?
      Jeśli jesteś po terminie @ to spokojnie poczekaj 2-3dni i powtórz test, może
      miałaś późniejszą owulacje?
      Możesz zrobić sobie bete w labolatorium, wynik szybki i bardziej pewny niż
      testy.

Trzymam kciukismile

-------------------------

sygnaturka fatal error
      • klarcia79 Re: Ból jajników! 26.11.05, 19:40
        Z tymi moimi cyklami, to ostatnio wszysstko sie pokićkało. Ostani cykl trwał 28
        dni, przedostatni 31 i tak w kółko. @ powinnam dostać 22.11, jak na razie cisza.
        Zobaczymy. Nawet jak nie jestem w ciąży, co jest bardzo prawdopodobne, to
        martwię się tymi jajnikami, żeby żadnej cysty nie było, lub coś w tym stylu. Z
        mężem staramy się o dzidzię, więc musi wszystko być w porządku!!! Dzięki.
        • ambrozja Re: Ból jajników! 27.11.05, 10:36
          Jestem w dokładnie takiej samej sytaucji jak ty klarcia 79smile Też staramy się o
          dziecko i w tym cyklu strasznie bolą mnie jajniki sad praktycznie zaczeło się to
          około 9 dnia cyklu i trwa do dziś. Juz zaczęłam się bać i wymyślac rózne choroby
          sad wiec poszłam do gin, który stwierdził ze nic sie złego nie dzieje i
          prawdopodobnie to na tle nerwowym albo zaburzenia jelitowe,ale moze tez być
          bardzo wczesna ciążą. Narazie za wczesnie zeby coś powiedzieć. No wiec czekam,
          jajnik pobolewa dalej sad, spodziewana @ powinna byc do konca listopada a potem o
          ile nie bedzie @ testuje i zobaczymy. Narazie się łódzę ze się udałosmile
          • monjan Re: Ból jajników! 28.11.05, 08:52
            mnie tez tak bola jajniki
            tez bylam u gina i ten dał mi skierowanie na usg zeby zobaczyc czy wszytsko
            ok-mam isc jak po @
            wiec czekam...
            tez sie staramy
    • klarcia79 Re: Ból jajników! 27.11.05, 11:08
      Dziewczyny, zaraz oszaleje!!!! Durnej @ wciąż nie ma, co doprowadza mnie do
      szału, bo ...ileż można czekać. Do tego bóle brzucha, JAJNIKÓW i sutków. Tak,
      tak, nie całych piersi tylko sutków!!! Wszystko mnie wkurza, ryczę bez powodu,
      wystarczy, że mój kochany mąż coś nie tak powie, a ja w ryk! Dzwoni mama, pyta
      sie co i jak, czy może przyszła już @, a ja , że zadaje wciąz te same pytanie,
      nakrzyczałam na nią i w ryk. Co się dzieje???? Dlaczego te hormony tak
      szaleją??? Oczywiście zaraz zadzwoniłam i ją przeprosiłam ( bo jest najlepszą
      mamą pod słońcem smile ) ale nie poznaje siebie....Co znaczy być kobietą...smilesmile
      Wariatka! smile
    • klarcia79 Re: Ból jajników! 27.11.05, 11:12
      A... i jeszcze jedno. Nigdy nie mierzyła temp., chyba zbyt leniwa jestem, a
      poza tym to dopiero 2 cykl naszych starań, ale wczoraj mówię sobie, a co tam,
      zobacze jaka mam temp, tak z czystej ciekawości. (wiem wiem, zaraz będziecie
      krzyczeć, że taki jeden raz to nic nie wskaże, itp., że nie ma sensu). Mierzyłam
      w pochwie i temp. wyniosa wczoraj 37,4...hm...smile
      • ambrozja Re: Ból jajników! 27.11.05, 16:56
        A skoro jestes po terminie @ to robiłaś sobie test? bo ja nie wiem czy dotrwam
        do końca tygodniasmile)
        • klarcia79 Re: Ból jajników! 27.11.05, 17:04
          Tak, test robiłam 3 dni po terminie i pokazał 1 kreskę. Za parę dni spróbuję
          ponownie, no chyba, że w końcu dostanę @.
          • ola07 Re: Ból jajników! 27.11.05, 18:18
            A ja bym ci radziła iść jutro na Betę ,będziesz pewna na 100%
            • ambrozja Re: Ból jajników! 27.11.05, 19:16
              No ja własnie też o becie myślałam. wink bo te testy sikane to róznie wychodza, z
              opowiesci innych dziewczyn na forum wynika,ze różnie to bywa z tymi wynikami a
              tak to zrobisz bete i bedziesz wiedziała na czym stoiszsmile
              • wiolka841 Re: Ból jajników! 28.11.05, 08:05
                Ja też miałam straszne bóle jajników mój ostatni cykl miał 50 dni(zazwyczj 30-
                34dni).W 40 robiłam test:negatywny.Więc czekałam czy przyjdzie @ czy nie.W
                czasie gdy sie spóźniała pobolewały mnie jajniki,codziennie je czułam, wiec
                myślałam że to ciąża bo nigdy mi sie takie coś nie przydarzyło, ale piersi
                nawet nie czułam,nie były takie napięte jak zawsze przed @. A jednak tego 50
                dnia przyszła @ i do tego jajniki wdały mi się jeszcze bardziej we znaki, bo
                myślałam, że nie wstanę,nie mogłam się ruszyć,tak bardzo mnie bolało
                podbrzusze...Tabletki pomogły...i dziś 16dc, kolejny cykl starań.Wczoraj było
                przytulanko lecz nie wiem czy mógłby to być dzień płodny...JAK MYŚLICIE????
                • ambrozja Re: Ból jajników! 28.11.05, 13:40
                  No i jak klarcia??? Wiesz już coś??? Tak się dopytuje bo ja też czekam i mam
                  takie same objawy. Wiem ze u każdej z nas to wyglada inaczej ale dopóki nie ma @
                  to zawsze mozna pomarzyc o dzidzismile
                  • klarcia79 Re: Ból jajników! 28.11.05, 13:53
                    Witaj
                    Dziś 38 dzień cyklu, @ wciąż brak, a jajniki kłują bez zmian, na zmianę, raz
                    jeden raz drugi, pobolewa brzuch. Zaraz oszaleję, bo ileż można czekać. Nie
                    wiem już czy robić następny test (pierwszy robiłam 35 dnia cyklu i wykazał brak
                    fasolki), czy spokojnie czekać na zjawienie się @.... a jak Ty to znosisz?
                    • ambrozja Re: Ból jajników! 28.11.05, 14:07
                      Ja do testowania mam jeszcze kilka dni, dzisiaj 40 dc ale normalnie mam 38 - 41
                      dni cykl wiec jeszcze nawet nie nie zaczynam sie cieszyć wink Dopóki nie mam @ to
                      po cichutku licze na mikołajkowe dzieciątko smile Dlatego tez narazie nie testuje
                      bo nie chce się rozczarowac. Wczoraj okropnie bolał mnie brzuch i juz myślałam
                      ze dostane w nocy @ ale narazie nie ma tej paskudysmile Ja czekam do konca tygodnia
                      i jak się nic nie pojawi to robie sobie od razu bete z krwi, ale gdzie tam do
                      konca tygodniasad A ty czemu sobie nie zrobisz już teraz bety ?? skoro już jestes
                      po terminie @. Znosze to raczej kiepsko, wkurza mnie ze mam takie długie cykle i
                      trzeba tyle czasu czekać, ciągle latam do wc zeby sprawdzić czy @ nie ma, smile
                      normnalna schizasmile)))
                      • klarcia79 Re: Ból jajników! 28.11.05, 16:48
                        No i chyba zaczyna sie okres, bo własnie w toalecie zobaczyłam krew sad Nie jest
                        to taka"okresowa" krew, raczej taka "zywa" (sorry za okreslenie) więc troszke
                        sie martwie....moze zaraz wszystko sie wyjasni. Z jednej strony sie cieszę, bo
                        długo czekałam i sie denerwowałam, ale z drugiej wciąż była nadzieja...No ale za
                        to nowy cykl i jakże przyjemne starania o faolkę. smilesmile Trzymam kciuki, by u
                        Ciebie abrozja, wszystko poszło git ...Pozdrawiam - jeszcze nie mama sad
    • ambrozja Re: Ból jajników! 28.11.05, 19:56
      Głowa do góry, bedzie dobrze następnym razem smile ja narazie jeszcze czekam na @,
      dzisiaj zaczęłam sobie sama wymyślać zajęcie zeby nie myśleć i po pracy umyłam
      sobie jeszcze okno, brrrr zimno sad i wyprałam firanki smile Bedzie juz na świeta
      smilepozdrawiam cię klarciu pa
      • klarcia79 Re: Ból jajników! 28.11.05, 20:05
        Dzięki za dobre słówka. Ale powiem Ci, że czuję sie dobrze, bo byłam przez te
        dni zdenerwowana, szukałam objawów, martwiłam się, i te bóle... a teraz nic.
        Szok. Od kiedy pojawiła się krew nagle przestały mnie boleć jajniki, i o cudo
        sutki tez juz są OK, więć na pewno zaraz się "rozleje" smileAle na pewno ide do
        swojej gin, bo przeciez ja chce fasolki i nie moge tego tak zostawić. I na pewno
        zrobie prolaktynę, bo kiedys, gdy jeszcze studiowałam miałam wysoką, że musiałam
        zbijać bromergonem. A teraz od kiedy okres jest w miare regularnie, to juz dawno
        nic nie badałam. Na szczęście nie mam załamki, choć powiem Ci szczerze ambrozja,
        że bardzo, ale to bardzo kocham dzieci, mam wspaniałego męża i marzy mi się
        nasza wpólna dzidzia...jestem dobrej myśli...może za miesiąc smilesmilesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka