kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 08:39 No to pieknie, teraz następna Eryka chyba cio?? Czy Emania?? Dziewczyny a moze obydwie co?? Napiszcie co u Was jak sie czujecie??u Emani to wiem ze tescior ok 19/01 a Eryczko jak u Ciebie?? Kiedy ostateczna data hihihi? Bo widze ze Siuba i Mariola zaczeły nowy cykl - ostatni hihihiihi )) Dziewczynki trzymam kciuki za Was mocno i pozdrawiam cieplutko nasze nowe zafasolkowane dziewczynki )) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:37 czesc dziewczyny,czesc katrrin anie odpisałam ci na naszym watku wczoraj zwiałam wieczór bo była zmiana przy kompie z mezem (musimy robic dyzury hihihi,bo bysmy sie kłócili o kompa i tak sie kłócimy hihihi) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:39 katrrin posłałam ci wczoraj fotke i tobie danik tez Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:41 Mariolcia normalnie Dzaga z Ciebie nieziemska )) teraz bedzie sie na fajniej rozmawiac wiedząc jak wygladamy )) a ja dzis mam straszną chandre, kompletnie nie mam humoru... pomocy...!!!! plakac mi sie chce... ja chce juz @@@@@@@!!!! wtedy mi przejdzie... Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:45 a kiedy masz miec????????? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:46 nie mam pojecia, bo nie wiem kiedy była owulacja... albo 20 albo 26.01 a moze pózniej...nie mam pojecia.... Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:58 Hej, Dzieki dziewczyny - trzymajcie kciuki, bo to byl tylko test - bede musiala poczekac na potwierdzenie lekarza. Kiedy mam pojsc - kurcze nic nie wiem, bo nie chcac nakrecac sie - nie probowalam sie nawet dowiedziec CO DALEJ? Moj maz jeszcze w drodze - bedzie niespodzianka jak przyjedzie a czuje sie normalnie - jakby nigdy nic!!!! Szczesliwa oczywiscie ale bezobjawowo....no moze troszke bardziej wrazliwe mialam piersi - ale zawsze tak mialam przed @, bolalo mnie podbrzusze - w czwartek i piatek - jakby mialo peknac - ale to tez normalne przed - teraz juz tak nie boli. czasem mialam wrazenie jakby mnie rozrywalo w mojej szanownej - i jakby siusiu mi sie chcialo - a tu nic....to dawalo mi domyslenia - druga rzecza byly plamienia w czwartek i piatek - w sobote czysciutko. No wiec tylko tyle co moglo zwiastowac ale i nie ciaze...wiecie o co mi chodzi? Dziewczyny - nie oficjalnie przesylam fluidki************************************************************************* ******************************************************************************** ******************************************************************************** **PROSZE SIE ZARAZAC!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:02 Anie testy w ta strone nie kłamia ) a do lekarza za jakies 1,5-2 tyg najlepiej. Wtedy juz bedzie widac i słychac serduszko )))) Czekam na wiesci, a z samopoczuciem to super ze sie tak dobrze czujesz, oby tak dalej ))) Trzymam kciuki Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:10 Kattarini, Ja bralam tez na straty ten cykl - bo prawde mowiac myslalam, ze przegapilam owulacje, a w dodatku mialam tyle stresow na samym poczatku roku.....i tu niespodzianka pisalam juz dziewczynom na innym watku, ze wymyslilam sobie cel do zrealizowania - przy realizacji ktorego ciaza jest wykluczona. Tak wiec myslalam o tym i bralam i nie oczekiwalam na (*) tak jak wczesniej...no i udalo sie a cel.....poczeka Aha - nie chcialabym Was opuszczac - tak sie èprzyzwyczailam, a poza tym jeszcze nic nie wiadomo to tylko poczatek.......nawet nie wiem, ktory to tydzien? 4 czy 5? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:14 no ja mam nadzieje ze nas nie opuscisz i bedziesz tu do ostatniej zaciązonej ))) a u Ciebie zaczyna sie 5 tydzien )) takze od 6-7 tyg. bedzie słychac serduszko )) ja teraz oczekuje nastepnych ) dziewczynki prosze zarazajcie sie...tak bym chciala zeby ten watek zmienil nazwe... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:45 ale niesamowicie sie zaczał rok, cio?? Kurcze juz mamy dwie fasolki ale pieknie )z tego co pamietam zawsze jest 3-4 ciaz hihihi, wiec...ja nic nie chce mówic hihiih, zebym póxniej nie powiedziala: "a nie mówiłam" ))) tak tak tak chce to powiedziec, dziewczynki do dzieła )) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:50 a wiedziałam ze anie cosik knuje!!!! i bierze nas z zaskoczenia hihihi a to chyba faktycznie zaraza nie hihihi Anie slij zarazki!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:52 katrrin a kiedy miałas ostatnia @? bo ja jak nie starałam sie o dziecko,to nie liczyłam od ow. tylko od pierwszego dnia cyklu ,kiedy ma byc @ Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:00 nio ) Anie knuła snula i hiihihih wkoncu sie wygadała ))) szczesciara, czekamy na wiruski )))))) dziewczyny łapac bo zarazają )) OM mialam 27/12 ale ja patrze od owulacji mniej wiecej 15 dni, bo tak zawsze wychodzi mi @@. Bo u mnie moze byc teraz wczesniej owulacja niz w 15 dc, bo ok 10-11 dc mialam bardzo plodny sluz i klucia straszne owulacyjne. Takze myslalam ze to wlasnie wtedy, ale ok 16-17 dc mialam straszną susze, obrzmienie i okrutne bolesci i nie wiem czy to juz poowulacyjne czy wlasnie wtedy byla owulacja. To tak w skrócie, czyli jesli była 10-11 dc to @ powinna przyjsc 25-26 dc, a jesli byla 16-17 to bedzie ok 31-32 dc. ale nie wiem tego bo kompletnie nie wiem nawet czy wogole byla owulacja hihihihi, po odstawieniu stymulacji i leków wszystko moze sie zdarzyc. Mariolcia, Emania, Siuba, Eryczka, Danik łapcie wiruski!!!!koniecznie Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:22 Mysle ze juz czas najwyzszy na nowy watek )) ten juz bardzo długasny jest ))) zapraszam )))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=35104373 mam nadzieje ze nadal bedzie on najszczesliwszym watkiem )) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:43 jeszcze raz sorki!!!! wracamy na najszczesliwszy watek - ten własnie... za bardzo sie pospieszyłam........wrrrrrr... ale mam dzis zły dzien... wracajcie tu!!!!! Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:49 ale jaja ja juz nie wiem gdzie mam pisać, hihi, czytac wiem, bo mam zaległości, ale tak dla bezpieczeństwa to zrobie tak, żeby było pewniej, hihi: cześc kobietki! przede wszystkim największe możliwe fluidy ciążowe dla Was wszystkich bez wyjątków (nie ma wyłamywania się) ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** **********************************************NIECH WAM SIĘ SZYBCIUTKO SPEŁNI!!! (*) już chyba lepiej co Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 11:08 anie5 normalnie to ciążę sie liczy od 1 dnia cyklu czyli od ostatniej miesiączki, nie martw się objawami same przyjdą, oby nie za dużo. hihi Ja wczorajszy dzień przespałam, przepraszam, normalnie pewnie bym zajrzała na wątek wieczorkiem, ale prawie się z wyra nie ruszałam, to był straszny dzień, mój maż się śmiał ze mnie, że mogę przespać całą dobę i jeszcze jestem niewyspana, hihi anie5 dzieki za fotkę, ale z Ciebie laska, zresztą same laski na tym forum, a jakie będą śliczne dzieci Dziewczynki ja dzisiaj postaram sie wysłać fotki, bo wczoraj mi się nie udało, wiecie czemu (czytaj powyżej). No i oczywiście poradnik ten z instrukcją do wyślę - moze mam go nawet w biurze na komputerze zaraz poszukam. Ja idę dzisiaj do gina, wg terminu miesiaczki to mój 8 tydzień, ale oczywiście ja biorę poprawkę, bo ovu miałam późną, ciekawa jestem jak lekarz wyliczy termin porodu, FF liczy na 29 sierpnia, ale ja obstawiam raczej około 14-15 września. za wczesnie do lekarza też prawdopodobnie nie ma co iść, moja kuzynka była w ciąży 3,5 tygodnia po ovu i lekarz szukał, szukał i nic nie znalazł, dopiero po tygodniu czy półtora nawet, już było coś widać. zrobiłam sobie nowy podpisik Odpowiedz Link
jolanta8 Re: :) 17.01.06, 11:44 ale sie posypało!!!!!!) anie serdeczne gratulacje!!!!! teraz musisz dbac o siebie podwójnie ciesze sie ,ze w końcu sie u Was ruszyło kolej na nastepną! mariolka55 tak wiem,ze masz synusia jedego pomyliłam się z pigulcia bo ja czytałam i Ona ma dwóch chłopaczków u mnie dziekuję Oliwierek zdrowy i uśmiechniety dziewczyny nie zapominajcie o mnie i ofotkach rozsyłanych)) całuchy anie jescze raz G R A T U L A C J E ! ! ! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: :) 17.01.06, 13:33 dziewczynki ja na razie uciekam ,bo wychodze z domku do wieczorka Odpowiedz Link
danik1 Re: :) 17.01.06, 13:56 Witam!!! Do wieczorka Mariolka i dziekuje slicznie za zdjecie. Fajna babka z Ciebie, podobnie jak Anie. Teraz czekam na reszte dziewczynek. jolanta8 napisała: > danik1 gadu masz inne? Nie, dlaczego? Chociaz ostatnio mialam problemy z komputerem i skasowaly mi sie wszystkie numery. Twojego tez nie mam, wiec skrobnij do mnie ze swojego GG. Moj nr to 7330459. Tylko sie podpisz, zebym wiedziala, ze to od Ciebie. Oliwierek Ci rosnie jak na drozdzach. Patrze sobie czasami na suwaczek jak tydzien za tygodniem ucieka i nie moge sie nadziwic, ze jeszcze tak niedawno temu razem sie staralysmy. Daj znac jak dostaniesz wiesci od Izutka i pozdrow Portke. Czasami wspominam jej slynne "bulki"!! Hihi. Pamietasz jak sie wtedy usmialysmy?? Teraz ja czekam na te "bulki"! Anie moje gratulacje!!!!!!!!!!!!! Ja tez podgladalam Twoj wykresik i te II faze mialas juz za dluga na to, aby przyszla @. Gratuluje Ci z calego serducha i nie opuszczaj nas. Daj znac jak maz zareagowal i w ogole co slychac u swiezo upieczonej mamusi. Pozdrowionka dla wszystkich i czekam na dalsze dobre wiadomosci!! Kattrin miala racje! )) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 15:43 ja uciekam spac... nieh ten koszmarny dzien sie skonczy... jak jutro bede miala podobnie, nie gniewajcie sie ale nie zajrze do Was odezwe sie jak mi przejdzie...moj PMS.... mam nadzieje ze jak wroce bed miala duzo do czytania ) Emania czekam na Twoje zdjecie, pa Odpowiedz Link
anie5 Kattarin!!! 17.01.06, 15:59 z tego wszystkiego zapomnialamm Ci napisac o cw. na bol plecow...musisz rozciagac dolna czesc delikatnie. Znasz cwiczenie takie rozciagajace - na czworakach i rozciagasz plecy jak kot (tylko owinnas jak najbardziej wyginac plecy w gore a nie w dol) inne na kleczaco , posladki oprzyj na pietach i rozciagnij cialo na ziemi...(tak jakbys sklon robila na kleczaco)nie wiem, czy to dobrze opisalam????? Odpowiedz Link
anie5 Re: Kattarin!!! 17.01.06, 16:01 a w ogole to zapisz sie Kattarin na yoge goko pomogla (choc chec jej cwiczenia) mi pomogla - jest fantastyczna !!!!!! W Warszawie jest mnostwo klubow... Odpowiedz Link
jolanta8 Re: danik1:-) 17.01.06, 18:09 te "bulki" były ekstra!!!! przypomniałas mi o nich teraz a Ty masz bulki hihihih moje gg 5016320 kurcze jak ja bym chciała ćwiczyc yogę! macie jakies ćwiczenia domowe? niekeidy bola mnie plecy,mam wszystko napiete brrr całusy Odpowiedz Link
siuba79 Witam :-) 17.01.06, 18:36 Cześć I jak tam nasze "ciężaróweczki"? Właśnie przeczytałam że do goko dołączyła Anni. Moje gratulacje i cieszę się bardzo, bo wreszcie coś ruszyło się na tym wątku. Mam nadzuieję, że w wasze reszta dziewczyn i już niedługo założymy nowy wąteczek "wyczekane ciężaróweczki". U mnie dziś 7dc, wyniki badań już odebrałam, do ginki jestem już umówiona na 30 stycznia i zacznie się porządne działanie, zobaczymy co i jak i wreszcie będzie wiadomo jakie ewentualne leczenie podjąć. mam nadzieję, że coś się ruszy. Muszę już kończyć, bo jestem u szwagra. Pozdrawiam. Wpadnę juto ok.6 rano i będę do ok. 8 lub 8:30. Trzymam za Was wszystkie kciukasy )))) Odpowiedz Link
siuba79 Re: Witam :-) 17.01.06, 18:37 A gratulacje składam oczywiście Anie a nie Anni. Sorki Odpowiedz Link
emania29 Re: Witam :-) 17.01.06, 18:51 Dla kolejnej ciężaróweczki Anie olbrzymiaste gratulacje!!!!! Dziś w pracy nawet myślałam o tobie że jak wieczorkiem zajrze na forum to pewnie będzie tam wpis od ciebie o II kreseczkach super wiadomość i bardzo się cieszę pomimo mojego beznadziejnego humoru na dziś...albo becze, za chwile się dre, oj biada temu kto jest w pobliżu!!!!!!!!!!!!!!!! mam typowe objawy przed @@@ i to jeszcze bardziej mnie wkurza że znowu nic z tego!!!!! Odpowiedz Link
emania29 Re: Witam :-) 17.01.06, 19:09 Katrin dzięki za fotkę fajna babeczka z ciebie))) reszcie dziewczynek też wysłałam swoją... Qrcze ale mi dziś smutno(( nawet męzuś ode mnie uciekł do pracy bo byłam nie do wytrzymania!!!! Odpowiedz Link
anie5 Re: Witam :-) 17.01.06, 19:16 Emania, czytalas moj post - ja mialam objawy na @ i nic innego. Kiedy Ty testujesz? Zycze Ci aby sie udalo!!! Dziewczyny Emania,Siuba i reszta jeszcze raz dziekuje za gratulacje i trzymajcie kciuki, bo to poczatek i musze poczekac jeszcze na 100% pewnosci! Odpowiedz Link
anie5 Re: do Joli8 17.01.06, 19:17 Jola, Kup sobie dvd lub vhs - z cwiczeniami. Goko kupila Antonia Kidman - ja tez ja mam i jest swietna moze uda Ci sie sciagnac z internetu!!! Odpowiedz Link
danik1 Re: do Joli8 17.01.06, 19:37 Ojej jak mi sie marza dwie fasolki, Emanii i Kattrin. Obie takie same objawki maja a hormonki nie tylko przed @ fiksuja, wiec ........... niech sie stanie!!! Odpowiedz Link
jolanta8 Re: do Anie 17.01.06, 20:10 dzięki Anie,zaraz poszperam po necie a powiedz czyto dużo daje,chodzi mi o te ćwiczenia? czuje sie swobode,odprężenie? nigdy nie uprawiałam jogi Odpowiedz Link
danik1 Emaniu 17.01.06, 20:28 Dziekuje za zdjecie. Widze, ze masz takie same upodobania do eksperymentowania z wloskami jak ja. Ostatnio tez sobie obcielam grzywke, ale nie nozyczkami do paznokci. Hihi. Bardzo fajnie wygladasz. To prawda, ze same laski na tym forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
anie5 Re: YOGA 17.01.06, 21:02 Dziewczyny pytacie mnie o joge, wiec jeszcze raz Wam powiem, ze cwiczenia sa fantastyczne. Wczesniej lubilam aerobik czy inne tego typu, a jak poznalam joge to sie zakochalam w niej. Czuje sie lekka, zwinna i mam tyle energi i w ogole gory moglabym przenosic. Takze POLECAM!!!! reguluje tez cykle, ustawia macice w prawidlowej pozycji, dziala na przysadke mozgowa - to wszystko co nam teraz potrzebne - prawda??? aha i chudnie sie naprawde!!! na mnie to dziala bardziej odchudzajaco niz inne aerobiki itd. Odpowiedz Link
anie5 Re: YOGA 17.01.06, 21:07 ja cwicze tez pilatesa i tez polecam - szczegolnie przed ciaza i po ciazy - wraca sie podobno do formy raz dwa!!!! Ale teraz nie wiem - chyba musze wyhamowac z cwiczeniami. Moja praca na tym polega ale bede sie oszczedzac - juz postanowilam, ze bede pokazywac tylko cwiczenie raz, a potem bede chodzila po sali i kontrolowala laseczki jak cwicza....chyba nic sie nie stanie? Poradzcie prosze? Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 21:51 Witajcie na początek, instrukcja do FF po polsku jest tutaj: www.mamo- tato.pl/article_show.php?a_id=13&s_id=1&ss_id=3 byłam u lekarza mam pierwszą fotkę jutro pokażę, hihi mało co widać ale jest. To podobno 5 tydzień 4 dzień, tak przyjeliśmy na razie po rozmiarze pęcherzyka i widząc mój wykres i inne objawy zagnieżdżania. Za dwa tygodnie mam sie zjawić z wynikami morfologia, mocz i cukier we krwi. ide spać, jutro Was doczytam Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 09:09 witam z ranka jak tam katrrin dzis humorek??? chyba nie za bardzo skoro do nas nie zagladłas jeszcze? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 09:29 tak Mariolu, humorek nie za bardzo, bo mam noc nie przespana, z powodów mdłosci..to tak w skrócie... dlatego dzis sie nie odezwe.. trzymajcie sie koffaaanneee... Emania trzymam kciuki mocno za Ciebie!!!!!!!!!!!! i dziekuje za zdjecia)) Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 12:24 Czesc dzieczynki!!! Na poczatku wielkie gratulacje dla naszej kolejnej zaciazowanej!Oby tak dalej! A ja moje kochane w tym cyklu raczej odpadam niestety.Dzisiaj 11 d po iui a ja mam juz tak potworne bolesci na @,ze nawet załozyłam sobie juz wkładke.Poza tym mam obolałe piersi,a w moim przypadku to wrozy tylko jedno.Nie mam absolutnie zadnych złudzen bo juz na tyle znam swój organizm,ale staram sie tym wszystkim nie przejmowac bo przeciez jedziemy w lutym do Novum.I chyba ten fakt pozwala mi myslec pozytywnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 12:48 Witajcie!!! A ja jestem w szkole i pisze do Was ze szkolnego komputera. Przeczytalam o mdlosciach Kattrin i az mi sie buzka usmiechnela. Ale juz nic wiecej nie napisze. Kasiu odezwe sie do Ciebie jak wroce ze szkoly. Czekaj na mnie. )) Pozdrowionka dla wszystkich. PS.Eryka trzymam kciuki, zeby jednak @ nie przyszla. Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 15:25 Dziewczynki co tak cicho siedzicie??? Ja chyba wlasnie mam owulke. Wszystko na to wskazuje, ale trzeba to jeszcze potwierdzic jutrzejsza tempka. Wczoraj byly przytulanka, wiec niby wszystko gra a jak sie to skonczy to sie okaze za dwa tygodnie. Dzisiaj mam swietny humor i jakas taka pelna nadzieji jestem, ale pewnie wkrotce to sie zmieni i najda mnie watpliwosci. Emaniu jak sie czujesz?? Jutro planowo powinna byc @, tak?? Daj znac co i jak. Pozdrowionka!! Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 15:33 Dziewczynki a moze by tak posprzatac w watku statystycznym, cio?? Kattrin, Goko co Wy na to?? Nie to zebym chciala kogos wyrzucac, ale jest tam tyle dziewczyn ktore zagladnely tylko raz, albo same sie wpisaly i zaraz zniknely. Nie mamy od nich zadnych wiesci. Co Wy na to?? Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 18:15 Hejka No u mnie jak zwykle wielkie D... tempka spadła, zaczęło się plamienie, brzucho boli, o humorze już nie wspomnę czyli lada chwila nadejdzie @ Smutno mi ....... może wieczorkiem coś jeszcze do Was skrobne... jak mi się poprawi humor pa pa Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 18:30 nic sie nie martw emaniu,najlepiej zrób tak jak ja zatestuj!!! i bedziesz wszystko wiedziec,ja stwierdziłam ze wole znac prawde niz sie zastanawiac,przyjdzie @ a moze jednak nie????? no i byłam wsciekła przez chwile i rozczarowana jak zrobiłam ten test,ale za chwile mi przeszło i zaczełam plany na nowy cykl no i juz jest spoko 3- dzien,czas leci i znowu beda przytulanka Emania to jest moja rada chyba ze jestes pewna tej @ to nie testuj,tylko czekaj na poprawe humorku a jak długo sie starałas o pierwsza ciaze? Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 19:50 No jeśli chodzi o @ to jestem pewna na 100% zwłaszcza po temperaturze kóra spadła do 36,5 i jak pisałam wyżej reszcie objawów...! O pierwszego dzidziuśka starałam się 6-7 cykli... Pierwsze 2 to był kompletny luz blus czyli miłość co noc bez mierzenia tempki, monitoringów i całej reszty. Trzeci cykl troche przegapiłam, w 4 wdała się infekcja i też trochę odpuściliśmy (choć nie do końca) W tym cyklu co zaszłam brałam wiesiołek i mężusia szprycowałam witaminkami, ogrom śluziku pojawił się już w 11dc a w 12dc już była owulka (potwierdzona monitoringiem). Ostatnio weszłam na moje wpisy z tego okresu żeby poczytać jakie miałam objawy fasolki i to były bardzo konkretne objawy: 2 dni po owu zaczęła się nieustająca zgaga która trwała przez tydzień, a po 4 dniach po owu zaczęły mnie strasznie piec cycki jakby mi je ktoś przypiekał ogniem i tak było przez 2 dni, bolały mnie też jajniki no i 12dpo pojawił się różowy śluzik. Sporo tych sygnałów ciąży było!!!!!!!!!!! Lubie czasem to wszystko analizoać bo często zastanawiam się dlaczego właśnie wtedy zaszłam w ciąże. Człowiek próbuje i próbuje i nic..., a co takiego się dzieje że akurat w tym cyklu się zachodzi?????? może wy wiecie????? Ale mam humor skoro wypisuje tu takie wywody no coż...... Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 20:01 Emania29 mnie nie pytaj, ja nie wiem jak to się stało,że się udało - wbrew wszystkiemu, a jednak... Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 20:01 Jeśli chodzi o sprzątanie w statystyce to nie mam nic przeciwko, spokojnie możecie mnie wpisać na 1dc na 19 stycznia goko a ty nie miałaś dziś przesłać jakiegoś zdjęcia??????????? Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 20:44 ojej, nie smutcie sie tak.... Emania - ja mialam plamienia przez dwa dni, brzuch bolal jak na @ i w ogole tempka mi spadla - spojrz na moj wykres - a potem podskoczyla....takze moze.... A co ja mysle na temat - dlaczego w tym cyklu, a nie w innym to tez chyba wiecie - tyle razy juz pisalam Tak mi sie smutno zrobilo...a w ogole mam dzis smutny dzien - nie wiem, zamiast sie cieszyc to plakalam....czekam na meza - zaraz wraca i sie dowie...a w ogole to mnie wkurzyl dzis - dlatego plakalam, on nie wie, ze ja mam taka wiadomosc i mnie ochrzania jeszcze - wyobrazacie sobir kobiete w ciazy.... Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 20:53 taka jestem zla i rozzalona, ze chyba mu nie powiem !!!!!!!!!!!!!!!!!! nie, powiem, powiem Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 19:58 cześć kobietki, tak mi przykrusio, smutki tutaj zastałam dzisiaj. Emania, ale może jeszcze nie wszystko stracone, Anie5 też chyba pisała o plamieniu, miejmy nadzieję, że jeszcze jest szansa. Eryczko Ty się też nie załamuj ja miałam straszne bóle i @ nie przyszła, więc też jest nadzieja, trzeba wierzyć. Dziekuję Emania za fotki - niezła ta grzywka znów kolejna laska, normalnie same laski tutaj pisują uśmiechnijcie się dziewczynki, trzeba wierzyć, przesyłam masę fluidków niech Wam sie spełni (*) ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** buziaczki Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 23:31 Anie nieładnie,nieładnie,ja tyle wywodów wypisujea ty nawet nie zagladłas! masz szczescie ze jestes w ciazy co do humorków normalka ja tez raz byłam podekscytowana,na drugi dzien przygnebiona hormony hormony.....hihihi po porodzie tez tak bedzie Emania,a teraz bierzesz wiesiołek? ja tez zaczełam mezusiowi dawac witaminki dla ciezarnych hihihihi feminatal i kwas foliowy i o dziwo nawet nie protestuje hihihihihi emania a ten gujazyl to ile kosztuje? i to jest jeden rodzaj syropu tak??? a wiecie co jeszcze wyczytałam dzis na jakiejs stronce o poczeciach nie pamietam własnie gdzie...... ale ze strasznie zle działaja na nasienie zele nawilzajace intymne,tak ze jezeli któras uzywa to niestety lepiej odstawic,pisze ze mozna zastapic białkiem z jaja hihihihihhihihihi -zapach by był ciekawy hihihihi Odpowiedz Link
siuba79 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 06:34 Cześć A ja znowu w pracy od rana , już po kawusi więc się powolutku wybudzam. U mnie 9dc, przytulanka pełen spontan. Czekam już na wizytę u ginki (30 stycznia). Ciekawe co ona powie? Wiecie może co się dzieje z Natalką, jak ona się czuje? Pozdrawiam - Siuba79 - Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 08:25 Gosienko - wspaniały ten Twoj groszek ))) no no nie wiedzialam ze tak pieknie wylada pierwsze usg ))) Pamietaj ja czekam na nastepne zdjecia (*) z utesknieniem.... Emanio, mam nadzieje ze tempka Ci wzrosla, a jak nie, to prosze nie trac nadziei, moze organizm musi troszke jeszcze odpocząc oczyscic sie do konca, by przyjac Twojego skarba ))) Trzymaj sie cieplutko i wierz!!! Eryczko, nie przejmuj sie, pamietaj ze masz przed soba wizyte w Novum, gdzie sie Tobą zajmą, i wiem to ze Twoj czas oczekiwania na dzieciatko jest juz ku końcowi!!! Daniczku tak jak Ci pisalam , jak dziewczyny nie mają nic przeciwko mozesz zajac sie statystyka. Zycze milego czwarteczku, buziaki Kasia Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 09:40 halllo znowu nikogo nie ma?? dziewczynki, gdzie jestescie?? zamarzłyscie gdziesz po drodze?? Takie zimnisko dzis...brrrr Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 10:11 no tak... nikogo nie ma wiec ja moge troszke powynurzac sie ze swoimi myslami...hihi od czego tu zacząc...dopadla mnie melancholia straszna...od trzech dni dopadlo mnie jakies wirusisko... rano i wieczorem dostaje trosji, mdlo mi caly dzien, a gdy wracam do domku, wypijami goraca herbatke laduje przy sedesie.... i tak jest non stop... matylko czy ja jestem uczulona na herbate??? po niej jest najgorzej... kawcia z mleczkiem ideal...herbatka malinowa super...a normalna herbata Lipton lub Yunan lub Teatley bleeeee... kibelek grany... do tego jestem strasznie zmeczona, spie na stojaco o kazdej porze...chyba aura pogodowa jest tragiczna i do tego koniec II fazy cyklu wiec ja dostaje jakis amoków... spac spac spac... do tego strasznie bola mnie plecy, krzyz, nie moge siedziec,lezec nawet jak stoje to mnie lamie, do tego jajniki grają marsza wraz z podbrzuszem wzdętym i bolącym - uroki zblizającej sie @@... kolejna rzecz, obuchlizna w wiadomym miejscu, nic nie pomaga, ale nie swedzi ani nie piecze, zapodana kuracja Lactovaginalem, mam nadzieje ze przejdzie... nie wiem czy to moze nie od mrozów?? cos mi tam hihih zamarzło i puchnie hihihihi... a teraz jedyny pozytyw w tym calym moim glupim gadaniu, mam cere jak u niemowlaka (oby nie zapeszyc) az jestem w szoku, chyba dzieki stymulacji unormowaly sie hormony i juz nic nie wyskakuje, ani w owulacje, zadnych syfków, teraz jestem przed @ i tez nic... HUURRRAAAA )))) Nigdy w zyciu nie miala takiej pieknej cery )) oby tak utrzymywalo sie do konca zycia juz hihihihiihi - marzenia co hihihihi?? No to tyle... wygadalam sie, napisalam co mi w serduszku lezy i teraz czekam na @@@, mam nadzieje ze sie zjawi albo w ten albo w nastepny poniedzialek, bo na weekendosy oba mam wielkie imprezy, a wiecie jak to jest na imprezie z @@@....wrrrrrrr.... No dobra koncze, czekam tu na Was dziewczynki Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 10:25 cześć kobietki! Mariolka mężowi kup lepiej Salfazin do łykania, albo wit. E (będą skuteczniejsze zapewniam, zreszta porównaj skład). Gujazyl to nieduży wydatek, ok 5-6 zł maksymalnie chyba, dokładnie nie pamietam, ale coś koło tego. Poza tym muszę Ci powiedzieć, że jest paskudny, ale czego sie nie robi ... Ja oczywiście w innych cyklach poza tym szczęśliwym to szprycowałam się wiesiołkiem i gujazylem, a w tym nic, kompletnie tylko kwas foliowy brałam, zreszta same wiecie jak było... Kasiu! masz więcej objawów ciążowych niż ja miałam i niz mam obecnie, hihi mam nadzieję, że to w końcu (*). pozdrawiam Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 10:29 no wlasnie Gosiu nie, bo to sa wszystkie objawy @@, ktora patrzac na nie bedzie strasznie okropnie bolesna..... Przeciez dobrze wiecie, ze w ciazy tak naprawde nie ma objawow - Gosiu jestes przykladem...dopiero pozniej sie zaczynaja )) hehehe a przed @objawy to wlasnie takie jak Wam przedstawilam )))) ja oczekuje... Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 10:31 no popatrz a emanie pisała ze gujazyl to pychotka no to samo sobie pomyslałam o Katrrin,ale nie nakrecajmy jej goko przyslij jakas swoja fotke,bo wszystkich juz mam ja tobie tez podesle Kasiu miłej prackipotem cos wiecej napisze jak znajde troche czasu Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 10:53 Mariolciu ja sie nie nakrecam, nakrecalam sie cale 3 lata teraz juz nic nie spowoduje, zebym sie nakrecila, ja poprostu nie wierze juz w takie objawy, bo to na miliardy procent nie sa ciazowe!!! ) Zreszta ja wiem ze teraz w ciazy nie bede, bo tak ma poprostu byc. Moze kiedys sie uda, a jak nie to moze wkoncu kiedys ktos mi wbije do glowy IVF i tyle... wiem ze kiedys bede mama, bo jestem uparta jak osiol i zawsze daze do celu, ale tez wiem ze to nie stanie sie teraz. wiec mozecie pisac mowic co chcecie, ja sie i tak nie nakrece ))) a ze napisalam o tym wszystkim to tylko dlatego, zeby cokolwiek napisac hihihihi, bo cisza tu jest ze szok, a tak sie troszke ruszyło hihihihii ))))) Ja teraz czekam na @, i chce zeby przyszla jak najszybciej bo mam zaplanowana piekną rocznice slubu, wiecie hihihihi taniec erotyk z prezentem hihihihi i te sprawy, a tu jak przylezie okres to mi wszystkie plany popsuje, wiec teraz czekam z utesknieniem niech wkoncu przychodzi!!!!!! )))) Emanio i jak sie czujesz dzis?? Napisz prosze Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 13:21 Kattrin ale wiesz jak to w zyciu bywa,człowiek sie nie spodzeiwa i nawet na siłe chce @ wywołac(patrz nasza Goko)a tu ni z gruszki ni z pietruszki w najmniej oczekiwanym momencie pojawia sie fasolinka!Wiec prosze sie mi tu nie zarzekac,jakos specjalnie tez nie nastawiac moze, ale zachowac taki ambiwaletny stosunek do sprawy,bo nigdy nic nie wiadomo i nic dopóki @ nie przylezie nie jest przesadzone!!! A ja moje kofane dziewczynki czuje sie niezmiennie @-owo,bo brzuch raz po raz mnie atakuje no i piersi mam jak balony!!Jedno co mnie troche zastanawia to to,ze normalnie zaczynaja mnie bolec tydzien przed @ i przestaja wraz z pojawieniem sie @.Teraz jest tak,ze juz prawie przestały tylko dalej sa takie napeczniałe.W dalszym ciagu sie nie nastawiam,tak tylko dokonuje jakis obserwacji,ktore raczej co miesiac sie pokrywaja. Co do testu to postawnowiłam nie testowac,chba ze @ nie przyjedzie do poniedziałku,to wtedy moze sie skusze. Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 13:53 cześć kobietki! w końcu wysłałam Wam zdjęcia, uff zabierałam sie długo długo... eryka5 napisała: > Kattrin ale wiesz jak to w zyciu bywa,człowiek sie nie spodzeiwa i nawet na > siłe chce @ wywołac(patrz nasza Goko)a tu ni z gruszki ni z pietruszki w > najmniej oczekiwanym momencie pojawia sie fasolinka!Wiec prosze sie mi tu nie > zarzekac,jakos specjalnie tez nie nastawiac moze, ale zachowac taki ambiwaletny > stosunek do sprawy,bo nigdy nic nie wiadomo i nic dopóki @ nie przylezie nie > jest przesadzone!!! Eryczko bardzo dobrze powiedziane ))) > A ja moje kofane dziewczynki czuje sie niezmiennie @-owo,bo brzuch raz po raz > mnie atakuje no i piersi mam jak balony!!Jedno co mnie troche zastanawia to > to,ze normalnie zaczynaja mnie bolec tydzien przed @ i przestaja wraz z > pojawieniem sie @.Teraz jest tak,ze juz prawie przestały tylko dalej sa takie > napeczniałe.W dalszym ciagu sie nie nastawiam,tak tylko dokonuje jakis > obserwacji,ktore raczej co miesiac sie pokrywaja. > Co do testu to postawnowiłam nie testowac,chba ze @ nie przyjedzie do > poniedziałku,to wtedy moze sie skusze. Trzymam kciuki, żeby nie przyszła do poniedziałku, łap fluidki musi się udać *********************************************** buziaczki Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 14:05 Gosiu dzieki za zdjecia dzaga z ciebie ze ho-ho,wyobrazałam sobie ciebie z krótka fryzurasynek ładny i duzy chłopiec-w wieku mojego siostrzenca jak tylko znajde wiecej czasu to tez ci wysle swoje i wysle ci tez moja pocieche Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 14:12 hej Mariolka, czy to ty chciałas te instrukcje FF (bo mam poradnik od Ewy od testów i tam tez jest jakaś), a akurat mam to w pracy wysłać Ci na maila? na razie wstawiałam Wam tylko link na mamotato gdzies na tym forum powinnas odnaleźć Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 14:17 Eryczko bedzie dobrze jak nie teraz to napewno od 08/02!!!! choc mam nadzieje na teraz )))) a moze wiesz lub słyszałas cos o tzw. efekcie odbicia??? Ty obeznana babeczka jestes??? a moze inne dziewczynki cos wiedzą na ten temat?? Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 14:50 Witajcie!! Goko jaka ladna babka z Ciebie i jakiego ladnego synka masz. Nic tylko robic dzieci powinnas. Dobrze Ci to wychodzi. Hihi. Przepraszam Wam, bo do tego trzeba dwojga. A ja owulki jeszcze nie mialam i nie wiem kiedy bedzie i czy bedzie. Mozecie sobie zerknac na moj wykres w podpisie bo znowu wrocilam do mierzenia tempki. Humorek jednak mnie nie opuszcze. Dzisiaj u nas bardzo pada snieg i wszystko jest zasypane a ja jechalam na rowerze do pracy. Na szczescie tesciowa odebrala mnie po pracy, tak sama z siebie. Ale bylam milo zaskoczona i jeszcze dala mi prezent od tescia. Taki fajny kubraczek z jasnej skorki. A wracajac do cyklu to mam mieszane uczucia. Raz, ze sie uda a raz, ze to bedzie bezowulacyjny bo sluz i tempka i w ogole objawy sa jakies takie pokrecone. Nic to, musze jeszcze poczekac. Pozdrowionka dla wszystkich i wkrotce zabiore sie za statystyke. Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 15:52 To mnie Kasiu teraz zastrzeliłas normalnie!!!Pierwszy raz o tym słysze!A tak ogólnie to czego to dotyczy? Goko chciałam sie Ciebie zapytac czy miałas bole owe kilka dni przed planowana@,ktora oczywiscie nie nadeszła)))Ile one trwały i czy były tak samo intensywane jak zawsze?I jeszcze jak to było ze sluzem??Czy miałas jakis przed planowa @?Pytam o to wszystko bo u mnie totalna susza i wkurzaja mnie te bóle,ktore nawiedzaja mnie od kilku dni.Juz zniesc tego nie moge i chciałabym albo wóz albo przewóz.Czuje jak sie ta @ kluje,kluje i wykluc sie zmora nie moze.Ciagle biegam do łazienki sprawdzajac czy juz, bo normalnie szału dostaje,ze tak mnie to wszystko bezsensu meczy.Mogłaby przyjsc i przynajmniej nie musialabym sie zwijac z bólu i tracic czasu na łazenie do WC))) Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 15:57 Diewczyny widzialyscie ile fasolek na tarajacych sie!!!! ) Az oczy bola!! Hihihi. A ja chce owulke!!!!! Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 15:58 Cos sie pokickalo na forum i nie pokazuje najnowszych postow na glownej stronie. Tez tak macie?? Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 18:37 cześć kobietki, mam wielką nadzieję, że i u nas tak się fasolki posypią.... Eryczko odpowiadając na Twoje pytanko, przed @ miałam bóle straszliwe (ja normalnie to nie mam raczej bóli @-owych, a już napewno nie tak dużo i nie takie mocne), śluzu tez nie było susza straszna (zreszta u mnie cały cykl był taki), dopiero później , chyba już dobrze po terminie @ zaczęła się biała mleczna wydzielina. Nie trać nadziei, może Ty nastepna, może czas na test, co? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 19:31 Gosiu jak masz instrukcje od ewy to mi przeslij(na mamo-tato znalazłam ale dalej nie wszystko kumam) i instrukcje do testów tez jak masz,bo mnie sie zmazały,wysyłam ci fotke Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 20:00 Hejka W końcu mi się udało tu wejść nie wiem czy to wina że wątek strasznie się rozrósł? czy coś z moim kompem ale zajeło mi to 1h, międli i międli..,.. Ja oficjalnie zaczynam 1dc, ale mam dziś niezły humorek i ambitne plany na ten cykl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaczęłam już miśka szprycować prochami czyli Salfazin i maca (mariolka te są bardziej skuteczne bo te co podajesz M to raczej dla kobitek dalej plan jest taki że ide w 12dc na monitoring i strzelamy z miśkiem w najlepszy moment! czyli mówie mu "trzymaj!, trzymaj! trzymaj" a potem "teraz! teraz!.... )) no a potem to już (*), a no i ja też biorę wiesiołek i mój ulubiony nektar Bogów miłości - Gujazylek pychotka Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 20:16 Qrczaki ale się to dziś wlecze a ja taka nakręcona jestem Katrin piękniutkie objawy?!?!?! Goko fajne zdjątka (drugie z rodzinką mi się nie otworzyło bo strasznie wielgachne jest! Wogle mam wrażenie że my wszystkie jakieś podobne do siebie jesteśmy???? w sumie to same laseczki. No i wszystkie macie urocze dzieciaczki i to tak naprawde urocze!!! wiecie czasem dzieci są nie za piękne choć dla rodziców najpiękniejsze, ale u Was to naprawde strzał w 11 !!!!!!!!!! hm... i co tam wam jescze napisać..........nie wim może potem jeszcze coś skrobne.... Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 22:14 To mnie Goko pocieszyłas strasznie i w sumie nie wiem czy to dobrze czy zle,bo teraz pewnie bede sie do ostatniej chwili łudzic ze moze sie udało))))))Ale ja to jestem chyba dziwna jakas!!!!! Co do testu to jest tak,ze jutro jak (*)jest, to test powinien juz cokolwiek pokazac,ale postanowiłam jednak poczekac do poniedziału,bo wtedy bedzie juz po terminie.Jutro bedzie 26 dc przy cyklach własnie 26-28 dniowych(jednak po stymulacji i pregnylu @ mam raczej wczesniej niz pozniej),wiec poniedziałek uwazam za idealny czas i w miare juz wiarygodny.A tak w ogóle to cykor jestem straszny i dla mnie test to takie emocje,ze normalnie nie daje rady psychicznie.Nie wiem dlaczego, ale wole to czekanie,ktore jakby nie patrzec zawsze jest nadzieja, a taki test zabija wszystko w minucie!Czasem tak pieknie zyc w błogiej nieswiadomosci i wierzyc ze @ jednak nie zawita........... Buziaki i do napisania. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 23:03 hejo a co to jest Salfazin ? i ile kosztuje? wiem ze feminatal jest dla kobiet i na dodatek w ciazy ,ale facety przed poczeciem tez moga łykac takie specyfiki podobno,bo kazdy inaczej radzi i kwas foliowy a wogule to ja w tym miesiacu chyba odpuszcze,bo gdyby cos wyszło to termin porodu by mi sie zbiegł z weselem w rodziniewiec nie wiem czy sobie nie zrobic urlopiku Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 23:42 ja emania jak dostałam @ ,to tez za chwile mi sie humor poprawił,najgorzej jest przed humor paskudny,złudzen coraz mniej i wogule wiesz u mnie 4 dc to w sumie prawie tak samo jak długie masz cykle? Odpowiedz Link
siuba79 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 06:50 Cześć A ja od rana już w pracy, to trzeci dzień pod rząd kiedy muszę wstawać o 4:30 i mam już dosyć, mam nadzieję, że jutro uda mi się pospać chociaż do 9 (ale nie wiem, bo będzie dziś u mnie spała moja bratanica, a ona wcześnie się budzi). Dzisiaj po pracy jadę kupić lodówkę, odkurzacz i okap nad gazówkę (to na poprawę humorku). A u mnie dziś 10dc i tempka 36,5 (od kilku dni ta sama). Za 10 dni wizyta u ginki, więc będzie wiadomo co i jak. Jeżeli nic nie wyjdzie w tym cyklu, to przyszły cykl będzie monitorowany, a może nawet jakaś kuracja lekami. Czekam na to co przyniesie ten cykl. Kattrin, wiem że nie możesz się nakręcać, ale te Twoje objawy są typowe na(*). Czekam razem z Tobą na efekty i trzymam kciukasy Pozdrawiam i miłego dzionka Odpowiedz Link
siuba79 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 07:02 A to dowcip na poprawę humorku Nauczycielka kazała dzieciom w szkole narysować swoich rodziców. Wszystkie dzieci narysowały swoich rodziców, tylko Jasiu narysował tacie niebieskie włosy. - Jasiu dlaczego narysowałeś tacie niebieskie włosy - spytała pani nauczycielka - Bo nie miałem łysej kredki - odparł Jasiu Dobre, no nie? Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 08:28 cześć kobietki! mnie niestety dopadło od wczoraj, a tak się cieszyłam, że żadnych uciążliwych objawów nie mam (za wczesnie wykrakałam), jak tylko rano wchodzę do kuchni, to zaczyna się wyścig do kibelka, nie wymiotuję, ale staszę go bardzo mocno Kanapki od wczoraj moje chłopaki robią sobie sami, no oczywiście dla mnie też coś szykują, bo wejście do kuchni graniczy naprawdę z cudem. Psa tez musza oni karmić, jak te role sie pozmieniały, cieszę się bardzo, że jutro sobota, pośpie dłużej , tylko nie wiem co będzie ze śniadaniem, jak to zniosę. Jak nie byłam w ciąży to mówiłam, że aby tylko się udało zajść, że mogę być wielkim hipopotamem (tak przytyć) i mogę 9 m-cy mieć nudności i wymioty. Odwołuje to już teraz , a to dopiero drugi dzień. Mariolka zaraz Ci wysle poradnik na maila, tam też znajdziesz instrukcje do ff, a jak cos bardzo dokładnego chcesz to pytaj może cos jeszcze pamiętam. Poza tym dziewczynki same wiecie, że z planowania nic nie wychodzi, hihi. my jak planowaliśmy, to mieliśmy ominąć lato całkowicie, no bo to upały itp.itd, a tu wyszło tak, ze caaaaałe lato przechodzę z brzuszkiem, hihi. Więc proszę sie nie stresować weselami, pójdziesz z brzuszkiem na wesele, a co niech się dzidzia tez wyszaleje . Eryczko masz rację, poczekajmy do poniedziałku, a ile dni temu brałas pregnyl, bo z tego co chyba było na ulotce, test ciążowy można zrobić dopiero po 10 dniach po tym leku. Siuba ja Ci współczuję o 4.30, to ja sie na drugi bok przekręcam. Emania przepraszam za zbyt dużą fotke, ale w firmowym kompie mam same legalne programy, hihi i nie mogłam jej zmniejszyć, może i mogłam ale nie wiem w jakim miałam to zrobić. Kattrin co u Ciebie dzisiaj? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 08:47 Czesc dziewczynki )) u mnie juz lepiej, nie pilam wczoraj herbaty i nie lecialam do kibelka ) takze wkoncu pierwsza noc przespana, huraaa ))) Strasznie wyczekuje bolów @@, bo chcialbym zeby juz przyszla...przejda mi bole podbrzusza i opuchlizna )) znowu robi kuracje lactovaginalem, ale az nie moge sobie hihihih wlozyc tak jest opuchnieta...wrrrrrr.... następny krok do @ to cycki, ktore powoli zaczynaja pobolewac... Czasem pomdli ale toc hyba od kataru który mnie nawiedził hihihihi ) Emanio, kurcze szkoda, ze przyszla do Ciebie @, ale mam nadzieje ze wezmiesz sie w garsc i moc bedzie z Tobą i starac bedziesz sie nadal )) Eryczko, ja trzymam mocno kciuki, dzis chyba 13 dpo tak??? Mysle i mam nadzieje ze bedziesz ta trzecią zaciążoną ))) Daniczku ja Cie chyba zamorduje!!!hihihihiihi )) Dlaczego mnie wstawilas na 1.miejsce... ja specjalnie sie usunelam, bo przeciez starajacą nie jestem... hihihihii, a Ty ciach - jedynka )) Mariolcia a Ty kiedy zmierzasz zacząc staranka?? Kiedy wypada Ci owu?? Gosia Ty juz nie narzekaj tylko pogłaszcz Groszka od nas i powiedz do brzusia zeby zdrowo rósł, a Ty wytrzymasz wszystkie mdlosci )))) Wierze w Ciebie )))) A wogole to dziewczynki, na poczatku cyklu, nie martwcie sie, przeciez jak sie dobrze postaracie to moze juz na Walentynki dacie swoim mezom cudowny prezent ))))) Ja nadal trzymam kciuki za Was i myslami jestem z kazdą. Buziaki, i milego piąteczku )) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 10:02 No dobra, wszystcy wmawiają mi ze nie jestem wyluzowana i dlatego takie rzeczy sie ze mna dzieja. Ze sie nakrecam, ze mysle za duzo itp. Takze blagam Was dziewczyny jak macie jakies pomysly na to by sie wyluzowac, przestac myslec i zapomniec a wierzyc!!!! czekam!! ))) pomozcie Odpowiedz Link
pigulcia1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 10:38 Witajcie! Kasiu jak już wcześniej pisałam od dłuższego czasu czytam wasze forum. Trochę się nakręcam, trochę trzymam kciuki! Ale Ty jesteś wybitnie dobrą osobą. Siebie stawiasz na plan dalszy i codziennie pocieszasz, wspierasz wszystkie piszace osoby. Wiesz teraz Tobie coś się należy ! Ja trzymam kciuki! Pozdrawiam Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 10:48 Pigulcia dziekuje ) ale wiesz ze nie jest tak w zyciu, ze dostaje sie to czego sie chce w danym momencie ) Czy ja wiem czy mi sie nalezy????? kazdej sie nalezy ))) taka nasza kobiecosc )) a poza tym hihihih ktos musi, Was pocieszyc, przeciez )) Zreszta kazda z nas jest dobra osobąkazda wspiera inne, pociesza stara sie pomóc, ja jestem taką sama osobą )) a przynajmniej bardzo próbuje. a powiedz jak tam Twoje staranka?? Buziaki Odpowiedz Link
pigulcia1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 11:12 Moje staranka ? Właściwie wszystko leci do przodu dzisiaj 23 dc. i pewnie za 3-5 dni @. Ale nie zamierzam się nakręcać ! Wszystkim życzę powodzenia i przeniesienia się na inne forum to dla przyszłych mam. A szczególnie Tobie Kasiu.Wiem jedno napewno Ci się uda bo wierzysz i jesteś uparta. Inni sobie odpuszczają! Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 14:15 hej, tak sobie Was podczytuje, ja i tak kawki prawie nie pijam, więc mi to wsio ryba, od czasu do czasu tylko kawusie łykałam i to z mleczkiem i cukrem, a teraz faktycznie nawet nie chcę myslec o kawie, zapachu kawy itp. najgorsze jest to, że nudności strasznie nasilają się równiez w ciągu dnia, a szczególnie gdy kilka godzin nic nie jem, łeee, bleee wieczorami też mam problem z dobraniem sobie czegoś na kolację, ale jem bo przecież muszę jeść, więc się do tego jedzenia zmuszam i to strasznie. Juz sobie zaplanowałam, że jutrzejszy dzień to chyba prześpię... Odpowiedz Link
kattrin1 cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 12:06 Oczekując dnia narodzin, chłopiec zwraca się do Boga: – Jutro posyłasz mnie na ziemie, ale jak ja tam będę żył? Jestem zbyt mały i bezbronny. Bóg odpowiedział: – Spośród wielu aniołów wybrałem jednego dla Ciebie. Twój anioł będzie czekał na Ciebie i zaopiekuje się Tobą. Chłopiec pyta dalej: – Ale powiedz co będę tam robił? Tutaj w niebie nic nie robię, tylko śmieję się i śpiewam ze szczęścia. Bóg odpowiedział: – Twój anioł będzie śpiewał dla Ciebie i będzie się do Ciebie uśmiechał każdego dnia. Będziesz czuł jego miłość, a nieogarnione szczęście wypełni Twoje serce. Ponownie chłopiec pyta: – Jak ja zrozumiem ludzi, którzy będą mówić do mnie nieznanym językiem? Bóg odpowiedział: – Od twego anioła usłyszysz wiele cudownych i serdecznych słów, jakich nigdy nie słyszałeś. Z wielką cierpliwością i troską będzie Cię uczył jak je wymawiać. Chłopiec zapytuje: – A co powinienem zrobić, gdy zechcę porozmawiać z Tobą? Bóg odpowiedział: – Twój anioł złoży Twoje rączki i będzie się modlił z Tobą. Chłopiec zastanawia się: – Słyszałem, że na ziemi jest wielu złych ludzi. Kto mnie przed nimi obroni? Bóg odpowiedział: – Twój anioł będzie Cię bronił, gotowy oddać życie za Ciebie. Mówi chłopiec: – Ale na zawsze pozostanę już smutny, bo nigdy Cię już nie zobaczę. Bóg odrzekł: – Twój anioł zawsze będzie Ci o mnie mówił i pokaże Ci drogę, którą wrócisz do mnie, chociaż ja i tak zawsze będę przy Tobie. W niebie zapanowała cisza, a na ziemi dały się słyszeć głosy i wtedy chłopiec pospiesznie zapytał: – Boże, jeśli już muszę opuścić niebo, to powiedz mi, jakie jest imię mojego anioła? Odpowiedział mu Bóg: – Jej imię nie jest ważne. Będziesz ją wołał po prostu – MAMO! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 12:55 czesc fajne to opowiadanko katrrin-wzruszajace a kiedy ty sie spodziewasz tej @ nie @???? u mnie własnie sie konczy ale jak juz pisałam wczesniej,chyba sobie zrobie w tym miesiacu wolne i zaczne w nastepnym cyklu ale bede mierzyc temke tak z ciekawosci,bo nigdy jeszcze nie mierzyłam i brac ten wiesiołek tez z ciekawosci,jak on działa a co u anie????? nieodzywa sie cos ,to do niej nie podobne????? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 13:10 Mariolcia, nie mam pojecia kiedy przyjdzie @, niech se przychodzi kiedy chce, juz mi to .... hihihi lata ) Wiesiołka polecam bardzo, co do tempki to wiesz z nią bywa róznie, mozesz mierzyc ale nie wpatruj sie az tak dokladnie ) Ja trzymam kciuki za Ciebie no wlasnie ANie co u Ciebie???? Odpowiedz Link
anie5 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 13:33 Juz sie melduje Ja czwartki mam takie zabiegane, ze czasu mi brakuje na komputer - tylko Was poczytala Tak sie troche denerwowalam wczoraj, bo mialam prowadzic 4 godziny zajec - 2 pilatesa i 2 jogi...ale markowalam.....tak sie obijalkam i nawet dobrze mi szlo, juz nie obawiam sie tak o te zajecia (balam sie, ze cos sie stanie jak bede pokazywac cwiczenia) Od wczoraj odstawilam kawke (no wlasnie, mozna pic kawe? czy nie?) Ja teraz pija bezkofeinowa - ale nawet dobra...tylko tak mnie glowa dzis boil - chyba brak kofeiny sie odzywa. Ja narazie mdlosci jako takich nie mam, czasem jak poczuje zapach czegos to mnie odrzuca ale tylko chwilowo. A tak w ogole to dzis u nas tyle sniegu.....tutaj wszyscy jezdza rowerami, nawet w zimie (Dania) i ja tez - ale dzis przesadzilam, bo troszke niebezpiecznie - tak sie balam, modlilam sie podrodze, zeby szczesliwie wrocic - ojej musze juz myslec za dwoje Musze Wam sie przyznac, ze caly czas sie boje o ta ciaze - tak troszeczke niedowierzam - chcialabym aby byl juz 12 tydzien przynajmniej....Moze w przyszlym tygodniu wybiore sie do lekarza - moze tez groszek zobacze Dziewczyny pozdrawiam Was goraco!!!!! Trzymam kciuki za starajace sie!!!!! Odpowiedz Link
danik1 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 13:43 anie5 napisała: > A tak w ogole to dzis u nas tyle sniegu.....tutaj wszyscy jezdza rowerami, > nawet w zimie (Dania) i ja tez - ale dzis przesadzilam, bo troszke > niebezpiecznie - tak sie balam, modlilam sie podrodze, zeby szczesliwie wrocic Skad ja to znam. Hihihi. Na szczescie wczoraj odebrala mnie tesciowa z pracy a dzisiaj to juz poszlam na nogach bo bylo by bardzo zle jakbym wybrala sie rowerem, taka slizgawica. Dbaj o siebie, dbaj. Teraz spoczywa na Tobie duza odpowiedzialnosc. Ja tez sie bardzo zmienilam od kiedy mam dziecko. Pozdrowionka. Odpowiedz Link
danik1 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 13:51 Witam wszystkie dziewczynki! Emanio przykro mi, ze @ jednak zawitala, ale widze, ze dzielnie sie trzymasz i bardzo dobrze. Eryka trzymamy kciuki i wierzymy do konca. Goko a co chcialabys byc lepsza ode mnie. ) Hihi. Ja sie bratalam z kibelkiem do 9 miesiaca ciazy a raczej z miska bo za czesto musialabym latac do toalety. Ale tak na serio to nie zycze Ci tego. To psuje tylko uroki ciazy. Kattrin sliczne opowiadania!!! )) A u mnie caly czas cisza. Nic sie nie dzieje. Nie ma owulki w dalszym ciagu i trace juz nadzieje na fasolke w tym cyklu. Nic nie jest tak jak powinno, ale na szczescie humor mnie nie opuszcza. Pozdrowionka i do uslyszonka. -))) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 13:51 no własnie smiac mi sie chciało jak przeczytałam o tych rowerach,bo to samo pisała wczoraj danikale ty anie rower juz odstaw,bo nie jest wskazany w ciazy -ryzyko upadku i wogule! o ciaze to normalne ze sie obawiasz,ja tez panikowałam na poczatku,chyba kazda sie boi u nas tez sniegu duzo,a jakie mrozy!!! lepiej nie wychodzic z ciepłego domku Odpowiedz Link
mariolka55 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 13:54 acha ja jedna kawke po obiadku piłam cała ciaze inne dziewczyny tez pija,zreszta ja sie pytałam ginekolog i nie miała zadnych przeciw,jedna napewno nie zaszkodzi,wazne aby nie naduzywac tez próbowałam na poczatku pic bezkofeinowa ale- syf brrrr Odpowiedz Link
kattrin1 Anie 20.01.06, 13:55 Kawcie z mleczkiem mozesz pic... dopóki nie bedziesz miec rewolucji zołodkowych, jedna kawcia dobra sprawa ) takze nic sie nie martw, bedzie dobrze )))) Odpowiedz Link
anie5 Re: Anie 20.01.06, 13:57 Dzieki, Zaraz jade na zajecia - rowerem - i chyba na kawke sie jednak skusze - na sniadanka - z mlekiem - jak tak mowicie A ty Goko??? Pewnie na kawe nie masz nawet ochoty - sadzoc po ostatnich rewolucjach Odpowiedz Link
danik1 Re:poprawka 20.01.06, 14:07 anie5 napisała: > nie ROWEREM tylko AUTOBUSEM Hihi, o czym Ty myslisz Anie?? Odpowiedz Link
danik1 Mariolka 20.01.06, 14:08 Nie chcesz sie dopisac do naszej listy?? Jest na watku, moze widzialas. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Mariolka 20.01.06, 17:38 no widziałam-widziałam miło ze o mnie przypomniałas daniknie chciałam sie wpychac sama wiec umnie dzis 5 dc,trzeci cykl staranek i trochu w tym cyklu odpuszczam Odpowiedz Link
anie5 Re: Mariolka 20.01.06, 17:51 mariolka, ale tylko psychicznie odpusc - fizycznie nie, ok??? Odpowiedz Link
mariolka55 NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Weterane 20.01.06, 18:36 anie fizycznie chyba tez troszku(no moze nie do konca) ale nie bede szalec w tym cyklu dopiero zaczne szalec w nastepnym hihihi a jak twój mezus zareagował? cieszył sie bardzo? Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wet 20.01.06, 18:41 cieszyl sie i byl w szoku....lodowke oproznil normalnie nigdy tak nie robi....tak spac mi sie chce teraz - chyba sie poloze... Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wet 20.01.06, 21:18 Mariolka wpisalam Cie na liste starajacych sie, ale jak cos bedziesz chciala dopisac lub zmienic to prosze bardzo. Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wet 20.01.06, 23:44 a ja dziś z wieczora witam i dobranoc zarazem U mnie wszystko gra czyli po staremu, choć musze coś wymyśleć żeby tak nie tyć!!!!!!! załamuje się ostatnio jak staje na wagę. Przed ciążą ważyłam 52,8kg przy niewielkim wzroście a teraz łomatko !!!! 60kg!!!!! w nic się nie mieszcze!!!!jest to napewno spowodowane tym że nie palę (a paliłam 16 lat) i co ja mam zrobić?????? a jestem troszke leniwą osóbką!!!! pozatym wciąż coś odkładam tłumacząc że po co mam zaczynać ćwiczyć skoro zaraz zajde w ciążę i tak bezkarnie się opycham tłustymi kotletami!!!!! może macie jakiś pomysł na szybkie zrzucenie 5kg??????? ide spać do juterka pa Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wet 21.01.06, 08:35 czesc dziewczynki dzis tu pewnie beda pustki Emania ja po ciazy szybko zrzuciłam zbedne pare kilo ale własnie trochu sie zawziełam,zaczełam regularnie cwiczyc(w domu przy kasecie)troche mniej jesc i nie najadac sie na noc! do tego jak przestałam karmic to zaczełam przy cwiczeniach zazywac BIO-C.L.A to fajny srodek który pomaga przy wysiłku fizycznym zamieniac tłuszcz w energie i umiesnic ciało,a w przyszłosci zapobiega efektowi jo-jo no i wróciłam do formy bardzo szybko,wazyłam nawet mniej niz przed ciaza no a teraz od lata jak zaczełam myslec o drugim dzidziu,to sobie mysle nie bede juz cwiczyc,zaczełam sie objadac,żrec o 24 godz. i cały czas siedze w necie na tyłku w fotelu ,ruchu mało bo synek juz duzy!!!! i tez mi sie przytyło ale nawet nie tak duzo 2-3 kg Ale emania przed ciaza nie jest wskazane sie odchudzac ani intensywnie cwiczyc,bo to utrudnia zajscie i blokuje owulacje,mozesz tylko delikatna dietke ja jak rzucałam palenie to nie zauwarzyłam ze grubłam,a to dlatego chyba ze rzucałam w ciazy Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wet 21.01.06, 10:42 Hej No ja też rzuciłam w ciąży palenie i to tego samego dnia co się o niej dowiedziałam... i nie wróciłam do nałogu (choć było ciężko!) bo myślałam o drugim dzidziuśku! to troche jest tak że jeden nałóg zastępujemy innym a u mnie to jest podjadanie (hm dobrze że nie pije ) troche mam wrażenie że nie panuje nad tą moją wagą i wczoraj troche się wystraszyłam do tego mama kupiła mi balsam XXXL dla otyłych i bardzo otyłych za to mój miś jest zachwycony moimi wymiarami mówi że jak się wieczorem klepnie to jeszcze rano się trzęsie narazie postanowiłam ograniczyć cukier i zrezygnować z białego pieczywa, mniej żreć no a jeśli chodzi o ćwiczenia to samej w domu pewnie by mi się nie chciało... a co to za kaseta? to jakiś aerobik na wideo? a tak ogólnie to u mnie 3dc i nie mogę się już doczekać przytulaków, choć w tym cyklu mam zamiar raz a dobrze!!!!!! Odpowiedz Link
mariolka55 do emani29 21.01.06, 11:30 no mi sie o dziwo chciało,tak sie zawziełam zeby szybko wrócic do formy (a jestem len!!!)bo mi wszyscy dogryzali ze zrobiła sie ze mnie "baba" i ze po dziecku to juz sie tak zostaje,a ja sobie mysle-JA WAM TU POKAZE,no i schudłam do 51 kg (wzrost 167)no i zaczeli gadac ze jestem za chuda a to nie kaseta tylko płytka na VCD,TBC-czyli nowoczesne cwiczenia odchudzajace i kształtujace cała sylwetke,fajne nie takie strasznie wyczerpujace,swietnie sie wtedy czułam jak cwiczyłam,teraz mi sie nie chce Odpowiedz Link
mariolka55 NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Weterane 21.01.06, 11:33 dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tempka w czasie ow? tzn. jak sie ustala? bo ma spadac,potem rosnac czy cos w tym rodzaju? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: do emani29 21.01.06, 12:48 mówisz raz a dobrze a swoja droga to wiele z nas robi jeden wielki bład,mianowicie za czesty seksik i to daje skutek odwrotny od zamierzonego,bo wszedzie gdzie czytam to pisza ze najlepiej co dwa dni,A NAJCZESCIEJ CO DRUGI DZIEN! i najlepiej przed próbami poczecia minimum tygodniowy poscik,bo najwiecej prawidłowych plemników jest w pierwszym wytrys. a potem czym czesciej tym ich jest mniej i gorszej jakosci i trudniej o zapłodnienie,ni i ja tez teraz robiłam ten bład,a pamietam ze jak pierwszy raz zachodziłam to było tylko dwa razy o ile pamietam to w 12 i 16 dc Odpowiedz Link
emania29 mariolka 21.01.06, 16:54 no właśnie u mnie też tak było. Na początku seksik często , gęsto a w tym cyklu co zaszłam też tylko 2 razy w 11dc rano i w 12 wieczorkiem.... Najgorsze jest to że przy niewielkiej ilości przytulanek trudniej trafić w ten dzień co wiąże się z przegapieniem sprawy, nawet monitoring chyba nie daje takiej pewności bo raz może pęcherzyk pęknąć jak ma 20mm a za drugim razem jak ma np 26mm!!!! no nic zaryzykuję troche znam już swój organizm i wiem że pęcherzyki mi rosną ok 3-4mm na dobę (to dość dużo) więc muszę się spieszyć i obserwować jeszcze inne znaki Odpowiedz Link
emania29 NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Weteranek 21.01.06, 21:38 Właśnie podczytywałam sobie o metodach NMPR i natrafiłam na ciekawą rzecz przynajmniej ja o tym nie wiedziałam... w dniu szczytu śluzu puchnie warga sromowa po stronie jajeczkowania???!!!!!!! ostatnio zauważyłam coś takiego u siebie ale myślałam że to po seksiku a nawet seksikach A co tam u Was laseczki??????? która dziś ma II kreseczki? Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 01:00 No wlasnie, kto nam oznajmi o dwoch kreseczkach?? Ja sie z moimi moge pozegnac. Tempka i sluz mi wariuja i najprawdopodobniej bede miala bezowulacyjny cykl, a jezeli owulka sie jednak pojawi to bedzie to najdziwniejsza owulka ze wszystkich jakie mialam. Zapowiada sie u mnie dlugi cykl ( i musze sie uzbroic w cierpliwosc. Pozdrowionka i czekam na dobre wiesci od Was!! PS. Emania co to za balsam XXXL??? Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 07:04 dzien Doberek, Tak z rana do Was pisze nie moglam juz spac....a tu niedziela Emania - uwazaj tylko z odchudzaniem i najlepiej jak sie poruszasz, zamiast glodzeni...pocwicz sobie brzuszki - to sie na (*) przygotujesz....nie mysl, ze nie warto bo juz to nie dlugo - zawsze warto, a przy okazji (*) szybciej niz myslisz. Cwiczenia w takiej dawce - (nie wyczynowe) nie sa w stanie zahamowac owulacji - jak juz to ja rozruszaja. Gdybys cwiczyla nagle po 5 godzin dziennie i nie wiem jak wyczeroujaco, to mogloby to miec wplyw ale nawet godzinka cwiczen - takich normalnych - to tylko Ci pomoze w (*) tak wiec zamiast diet polecam - silownie Danik - bezowulacyjny, czy najdziwniejszy cykl....wiesz, ze to nic nie ma do rzeczy goko...moj cykl - choc z wykresu moze wyglada normalnie to byl najdziwniejszym..... Prawdopodobnie wybiore sie do lekarza w tym tygodniu, chce byc spokojna, czy wszystko w porzakdu, moze chociaz groszek zobacze? dam Wam znac oczywiscie Eryka, Kattarin....ciekawe co to jutro bedzie Dziewczyny trzymajcie sie cieplutko Pa Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 09:45 anie spij dopóki mozeszbo potem sie zaczna pobudki o róznych porach hihihi emania ale nie musisz tak dokładnie utrafic,przeciez plemniki tez zyja jakis czas! jak masz cykle 28 dn. to wystarczy np.11-13-15 albo 13-15 12-15 ja sobie pomagam testami i odczytuje sygn.z organizmu i wydaje mi sie ze wiem kiedy była ow.nie wiem dla mnie taki monitoring bez potrzeby ,byłby chyba za duza ingerencja i za duzym stresem,ja sie moze zdecyduje ale jak dłuzej nic nie bedzie wychodzic,ale na razie w 3-cyklu to jeszcze luzik a u ciebie tez chyba teraz bedzie 3 cykl tak? a tak jeszcze z innej beczki,bo w zyciu nie miałam usg-dopochwowe czy to jest bardzo nieprzyjemne???? w pierwszej ciazy to miałam w 8 tyg.juz przez brzuch robione Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 09:47 a z tym puchnieciem sromu to jaja nigdy nie słyszałam,no to teraz bede obserwowac,powinno byc po prawej stronieale nigdy nie zwróciłam na cos takiego uwagi Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 09:50 człowiek jak skaka po necie ,to róznosci moze wyczytac no nie? ja chyba przestane juz czytac ,bo wydaje mi sie ze za duzo juz wiedzy posiadam Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 09:58 dzis niedziela ,to chyba bede tu sama ze soba pisac hihihi a dziewczyny nie przechodzcie na nowy watek,moze ten jest szczesliwy........ duzo tu zarazków,no i załozyła go zainfekowana goko i prosze nam tu przesłac swieza porcje zywych wirusków i to juz anie,goko..... ja co prawda w tym miesiacu troche odpuszczam,ale zarazki sie przydadza nie Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 10:00 no dobra to na razie uciekam,wpadne wieczór i zebym tu miała duzo do czytania Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 10:01 i napiszcie mi o tej temperaturce prosze Odpowiedz Link
nowa_mama75 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 10:44 Mariolka ale testy owulacyjne mówią tylko, że owulacja się zbliża. Nie mówią czy faktycznie była. Czasami pęcherzyk nie pęka. Ale mierząc tempkę, będziesz miała pewnośc, że owu była. I to chyba wystarczy. ja od przyszłego cyklu tez będę mierzyć. Ja miałam często USG dopochwowe i nie jest to nieprzyjemne Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 11:25 Witam w ten słoneczny ranek Mariolka z tym puchnięciem to nie jaja tylko srom ))) a goko też coś pisała że jej tam cosik spuchło )) o ile pamiętam Jeśli chodzi o wiruski to faktycznie mogłaby któraś przesłać!!! może Eryka???? co tam u ciebie? mam nadzieje że nie przyszła wredota @, a może Katrin? tak siedzi cichutko... co tam u ciebie? który to dc? Danik tym cyklem to się nie przejmuj bo jak widzisz na przykładzie Goko- cykl bezowulacyjny = (*)...... a jeśli chodzi o balsam to jest firmy atco i nazywa się FAST XXL do modelowania i wyszczuplania sylwetki, ale czy ma jakieś działanie to nie wiem bo stosuję od 2 dni Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 11:46 Co do diety - to ja chce ograniczyć troche żarelko i np słodzić 2 łyżki a nie 3. jeść ryż zamiast ziemniaków, razowiec zamiast ciepłej świeżutkiej bułeczki i mniej tłustego. Ja zawsze dużo jadłam i każdy się dziwił gdzie mi się to mieści, ale mieściło się ładnie jak paliłam a teraz mieści i odkłada po bokach!!!!!! musze troche zmienić swoje przyzwyczajenia. Np do pracy kupuje sobie 2 buły i parówki z indyka (5szt w paczce) i to wszystko pochłaniam do godz.10 czas z tym skończyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a co do testow owu to ja tam im nie ufam! w jednym miesiącu firmy bobo plan wychodziły mi wszystkie na "-" a ostatnio firmy acon większość na "+" dlatego wole monitoring bo po innych znakach to ciężko u mnie poznać. Sluzik raz jest a raz go nie ma i bóli owulacyjnych też u siebie niezarejestrowałam. Jeśli chodzi o temperaturę to mogę stwierdzić u siebie owu ale dopiero po fakcie.... Mariolka a jaki ty masz problem z tym mierzeniem tempki???? Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 12:10 Mariolka prześle ci zaraz na meila (bo tu nie potrafie wkleić) moje 4 wykresy tempki pierwszy to cykl przed ciążą drugi wykres to ciążowy trzeci i czwarty to moje 2 ostatnie cykle Zaznaczyłam na nich dzień owulacji pionową kreską potwierdzone przez monitoring. Tak to u mnie wygląda. Jak pisałam ja mierze paszczowo o godz 6:30 przez 6 min. Może to ci jakoś pomoże zorientować się w temacie mierzenia tempki. Jak masz jakieś konkretne pytania to pisz.. tu same ekspertki od mierzenia! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 14:05 no ja mam taki problem z tempka ze pierwszy raz mierze no i nie wiem co sie ma dziac z temp. w czasie ow.czy ma spadac,a potem sie podnosic,czy jak to jest? ja mierze w pipce i tylko chwilke bo term.elektronicznym ,wiec jak mi zapiszczy to wyciagam,a wy mierz.rteciowym???? a testy sie u mnie sprawdzaja bo po pozytywnym gdzies za 1- 1,5 dnia zaczyna mnie delikatnie bolec brzuch i jajnik,tylko nie wiem czy to boli zaraz przed ow.czy w jej trakcie,a sluz tez mi zaczyna juz gdzies 3 dni przed pokazywac,no i oprócz tego cera mi sie wygładza ,włosy same układaja i wogóle jakos zauwarzyłam ze bardzo korzystnie w te dni wygladam wiecie ze podobno tez wtedy wydziela sie wiecej feromonów i w okresie płodnym ma sie wieksze rwanie???????? ciekawe no nie??? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 14:15 dzieki Emania za wykresy,czyli wnioskuje ze przed ow.temp.spada o potem wzrasta tak??? Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 16:07 zgadza się po owu tempka wzrasta. Dlatego po jej wzroście można przypuszczać że owu była dzień wcześniej, a przed owulacją spada tylko u mnie to jest raz dzień wcześniej , raz 2 a niekiedy 3 dni więc różnie bywa przynajmniej u mnie... zerknij jak to jest u dziewczyn... Za pierwszym razem możesz jeszcze dokładnie tego nie wyczuć bo najlepiej jest mieć temperature przynajmniej z 3 cykli wtedy widać jak twój organizm się zachowuje i jak to wpływa na temp... to kiedy zaczynasz mierzenie? rozszyfrowałaś już ten program??? jak będziesz wklejać wykres to ci coś podpowiemy Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 17:01 ja juz mierze ,dzis u mnie 7 dc,wiec mamy podobnie a i tego studenta sie nie da wkleic,zeby był wykres widoczny,znaczy da sie i na moim komp.sie wkleja ,ale na innych komp.wychodzi strona logowania i musiałby kazdy miec hasło moje zeby wejsc na wykresik,sprawdzałam tak z anie,no a z tego angielskiego to niestety nie kumam Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 17:21 Czesc dziewczyny!!! Mariolka tu masz pelno wykresow i ciazowych i owulacyjnym to sobie mozesz poogladac. www.mamo-tato.pl/article_sect.php?s_id=5&ss_id=8 U mnie niestety jakies cuda wychodza. FF nie pokazuje owulki bo i jej nie ma chociaz mialam wszystkie objawy, tzn. bol brzucha i klucie jajnikow, ale tempka wariuje. U Goko bylo inaczej bo jej tempka wskazala owulke a u mnie nie, no chyba ze bedzie pozniej ale ja tak nie lubie dlugich cykli. Sluz tez mam bardzo dziwny. Na bieliznie nic ale w srodku taki jakby plodny bo sie rozciaga, ale metny, bialy i wlasnie tego nie rozumiem. Jak Wy sprawdzacie sobie sluz?? A z ta opuchlizna to tez roznie bywa bo mi sie czesto wydaje, ze mam opuchnieta, tak moze byc tez po przytulankach. Podobnie jest z szyjka. Badacie ja sobie. Podobno w czasie owulacji jest bardzo wysoko. Ja tak mialam i co, owulki dalej nie ma. Czy mozlliwe jest, ze sa wszystkie objawy owulki a do niej nie dojdzie bo pecherzyk nie peknie?? Ja mierze tempke dowcipnie 5 min. rteciowym. Kiedys mierzylam elektronicznym, ale on jest bardzo czuly i pomiary wychodzily nieprawdziwe. Czekam z niecierpliwoscia na kazdy kolejny ranek zeby sobie zmierzyc tempke, ale nic to mi nie daje, bo na wykresie nadal nie ma owulki a sluz plodny ten dziwny mam caly czas od 16 stycznia. A mialam taka nadzieje na ten cykl. Teraz czekamy na Eryke. Tez mam nadzieje, ze @ do niej nie przyjdzie, no i na Kattrin, ktora dolaczy do nas w poniedzialek. Pozdrowionka!! Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 20:44 cześć kobietki! ja tutaj tylko na chwilkę, jestem trochę zaniepokojona, ale jeszcze nie panikuję, zaważyłam wczoraj śluz lekko różowy (taki bladoróżowy), dzisiaj też z rana, nie dużo, ale trochę go było, oczywiście przez te dwa dni większość czasu spędziłam nic nie robiąc, a wręcz leżąc łóżku. Mam nadziejeę, że wszystko będzie ok, jak jutro zauważę to dzwonię do gina. Ja też lekko opuchłam w środku, ale na razie chyba tak musi być. Doczytam Was jutro, sorki ale nie mam głowy do tego dziś. Siuba taki mętny śluz jest przed płodnym z reguły, ja w swoim cklu żadnego takiego nie zauważyłam ,hihi buziaczki Odpowiedz Link
jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 20:47 dziewczyny przepraszam,że tak pźno ale nie miałam okazjiwcześniej tutaj zaglądnać Izutek urodziła 18 tego w środę Kacperka 3850g 54cm jest śliczny!!!!! Odpowiedz Link
jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 20:49 gokus nie zamartwiaj sięna zapas,ja tezmiłam takie plamienia nawet w drugim mioesiacu a lekarz powiedział,ze to przez zagnieżdzenie więcniemartw sie s łonko i myśl,ze wszystko bedzie dobrze psychika tutaj jest bardzo ważna napewno jest ok!!!!!! Odpowiedz Link
mariolka55 DO GOKO !!!!!!!!! 22.01.06, 21:30 Gosiu nie martw sie,ja tez miałam raz zabarwiony na brazowo,tylko go było nieduzo,ale ja od razu dzwoniłam do gina i dała mi duphaston-po jednej tabletce rano i wieczór DLA USPOKOJENIA MOICH NERWÓW bo ja jestem panikara wyjatkowa i tak sobie zazywałam do 12 tygod. Ale lepiej w takich sprawach gdy cos cie niepokoi spanikowac i od razu do gina,w razie czego da ci jakies tabletki, tak ze moja rada dzwon do swojego lekarza Odpowiedz Link
emania29 Re: DO GOKO !!!!!!!!! 22.01.06, 23:00 Niestety w dzisiejszych czasach większość kobiet ma plamienia ja plamiłam do 12tc i jak się pytałam koleżanek to większośc miała z tym problem... Dobrze żebyś wzięła duphaston jeśli jeszcze nie bierzesz (ja brałam do 6 tabletek dziennie) i nospę i zadzwoń do ginia. Zrób sobie betę czy prawidłowo przyrasta i progesteron. Niestety nie ma na to lepszego lekarstwa jak leżenie!!!! trzymaj się kochana i nic się nie denerwuj tylko sobie odpoczywaj, będzie dobrze!!!! takie to uroki pierwszych 3 miesięcy! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: DO GOKO !!!!!!!!! 22.01.06, 23:06 no takie to uroki ja tez sie nie mogłam doczekac,zeby mineły te pierwsze miesiace,z tego co tu czytam to wiele dziewczyn plami na poczatku,ale zawsze nawet najmniejsze plamienie i czy jakas inną niepokojacą rzecz najlepiej skonsultowac z lekarzem ! no i na razie wiecej odpoczywaj,tak jak zreszta to juz robisz trzymaj sie cieplutko i nie denerwuj sie Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 08:34 Czesc dziewczynki, ale mialam czytania ) ale przebrnełam przez wszystkie posty Eryczka czekam na Twoje wiesci, bardzo jestem ciekawa, to bylaby 3 styczniowa fasolinka, tak mocno trzymam kciuki za Ciebie od piatku ) Daj znac co u Ciebie Gosienko dzwon do gina i zapytaj sie czy nie potrzeba Ci jakiegos wzmocnienia, trzymam kciuki za Ciebie i Groszeczka )) Dziewczynki teraz to az tak nie patrzcie na tempke, ona moze byc pomocna, ale nie jest nieomylna ( np. teraz mrozy, przeziębienia) i tempka bedzie skakac jak szalona, a np. owulacja bedzie normalnie ))) Takze mozna mierzyc ale nie zapatrywac sie w nią. IZUTKU ))) Gratuluje dzidziusia )))))Duzy chłopak ) nich teraz zdrowo sie rozwija i cieszy widokiem mamusie i tatusia )))))) Jolus a jak Twoj Koliberek?? Cudowny?? Zdrowy?? Buziaki dziewczynki, kasia Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 08:54 czesc Kasiu a co u ciebie słychac? jak tam sprawy sie maja? i jak po wekendzie? mrozy w W-ie duze??? u nas duze,ale ja mam tyle dobrze ze nie musze z domciu wychodzic Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 08:59 cześć kobietki! Na początek wielkie GRATULACJE dla IZUTKA, już masz swój cud, dbaj o niego i o siebie, dużo zdrówka życzę. Dziewczynki tak jak radziłyście zadzwoniłam do gina, kazał wziąć rano i wieczorem po 1 tabletce Duphastonu (na szczęście mam) do środy taka dawka, jak nie będzie żadnych bladoróżowych oznak to od czwartku po 1 tabletce, jeżeli będż w czwartek wizyta. A jakby się nasiliło to od razu telefon i mnie przyjmuje. Oby nie trzeba było. Piszcie jakieś dobre wieści bo ja ich dużo dzisiaj potrzebuję. Eryczko co u Ciebie, Kattrin a u Ciebie nic nie piszesz ... jak samopoczucie. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:12 Hihi, u nas takie mrozy ze hoho, zamarza sie w locie ) teraz przypomina mi sie film "Pojutrze" bo patrząc za oknem brrrr, az ciarki przechodzą ) Mam nadzieje ze najgorsze juz za nami i teraz bedzie juz coraz cieplej, tzn. hihihi tak jakos tylko do - 10 stopni hihihihiihi )) no bo jak zima to zima...prawda? Mariolcia a Ty skąd jestes??? Z jakiej czesci Polski?? Gosia obrzeraj sie duphastonem i odpoczywaj )) bedzie dobrze zobaczysz ) u mnie gardełko daje czadu, drapie boli kaszel... biore sobie cholinex i mam nadzieje ze sie unormuje )) Trzymajcie kciuki... bo ja nie chce byc chora... Eryczka odezwij sie tak czekamy wszystkie na dobre wiesci.... powiedz nam o nich )))))) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:24 no to dobrze Gosiu zrobiłas,teraz lez ,odpoczywaj i nie zamartwiaj sie!dostałas mała dawke tak jak ja to znaczy ze nie jest zle a takie plamienia lekkie sie zdarzaja czesto!!! a plamisz jeszcze ? czy juz przeszło? Kasiu ja Krakówa co u ciebie z @-nie @? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:29 a ja nie mam pojecia co z moja @, pewnie siedzi gdzies w ciepełku i czeka na odwilz zeby przyjsc do mnie hihihii ) Kraków - ojjj czadowo, jak ja uwielbiam to miasto )))))) a Ty jak z tym mierzeniem tempki, mierzysz? Maszy wykres jakis?? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:34 no mierze term. elektronicznym,bo nie chce mi sie rteciowego trzymac 10-15 min.moze byc? bo danik pisała ze elektroniczny jest czuły i takie-tam ,a mi sie wydaje ze chyba dokładniej zmierze takim.....? wykresu wam nie pokaze bo tego studenta nie da sie wkleic zeby był wykresik widoczny no i przez dwa dni 36,7 a dzis 36,6 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:43 z tego co wiem, elektronicznym mierzy sie 2 lub 3 minuty chyba - ja nigdy nie uzywała hihihihi, ale wiem ze nim mierzy sie krótko, ale tez słyszałam ze czasem cos tam nie gra z tym elektronicznym. Ja zawsze mierzyłam rtęciowym - 8 min u ustach )) fajna zabawa, dzieki której mozna sprawdzic jaką sie ma II faze cyklu - chodzi o długosc )) dopiero 2 tempki masz?? narazie sa normalne jak w pierwszej fazie cyklu, wiec czekamy )))) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:48 no szybciutko ledwo włozysz zaraz piszczy ja nie mam czasu na lezenie z term.rteciowym 10 min.bo zawsze wtedy akurat mały cos chce i mnie ciagnie za reke a i mierze w pipce,bo w ustach jakos tak mi dziwniejestem obrzydliwa Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:52 hihi no tak z dzieciątkiem mały to tak hihihi nigdy nie ma na nic czasu ))) Mam nadzieje ze te pomiary przyniosą Ci upragniona drugą pocieche ) i oby wkoncu byla dziewczynka ehhe bo same chłopaki dookoła )))) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:56 no dzieki,ale ja mam przeczucie ze synus bedzie miał braciszka zreszta juz zaprzestaje planowania(seksik 3-dni przed ow) bo trace przez to najbardziej płodne dni a przeciez nie da sie tak wszystkiego wyplanowac jak bysmy chcieli no nie? bedzie co Bóg da,oby tylko było i było zdrowe Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:58 zreszta synus by pewnie wolał bratajeszcze mi tego nie powie ,bo nie rozumie takich rzeczy ,ale znajac zycie to napewno by wolał brata niz babe hihihi Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:05 hihihihihi ))) no ładnie, ile ma Twoj synus teraz?? chyba z tego co pamietam niespełna 2 latka, tak?? To hihihihihi napewno bedzie chcial brata, no przeciez ze chlopaki w takim i troszke starszym wieku nie lubia dziewczyn hihihihii )) ale patrzac w przyszlosc to bedzie hihihihi zalowal decyzji hehehehehe, przeciez mlodsza siostra przyprowadzalaby swietne kolezanki heheheheheh ))) ale sie zapatrzylam w przyszlosc hihihihiihihihiihihiih -PRZEPRASZAM.... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:59 no pewnie, najwazniejsze zeby było i zeby zdrowo sie chowało, reszta mało wazna hihihihihi, ale chyba fajnie by było miec drugie dziecko-dziewczynke? czy Ty chcesz braciszka dla swojego synusia??? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:04 no nie ,fajnie by było miec dziewczynke hihihi Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:10 Jacie ale mnie boli gardło.... zebym tylko jakiegos zapalenia krtani nie dostala...bo chyba umre... macie jakies sposoby na drapanie w gardle??? i kaszel?? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:25 no pewnie tabletki do ssania i jakis syropek na kaszel ja na szczescie bardzo rzadko choruje i moje dziecko odpukac tez w sumie to oprócz kataru nie był chory,a miał tylko 3-dniówke-ale to taka choroba-nie choroba,dziecko nie sprawia wrazenia chorego i dobrze sie czuje Odpowiedz Link
nowa_mama75 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:30 Mariolka nie chcę Cie starszyc, ale moja córka zaczęła chorować jak poszła do przedszkola. Mariolka moja koleżanka powiedziała mi, że współżyła ze swoim mężem trzy dni przed owu i w dniu owu (czyli 4 dni pod rząd) i urodziła dziewczynkę. Może to jest jakiś sposób Pozdrawiam Jolka Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:39 no nie straszysz,bo przedszkolaki najczesciej chorujazarazaja sie wzajemnie no a sposób na córke ,to codziennie do momentu testu ow. pozytyw.ale ja juz kłade na to lage,bo tez nie zawsze sie sprawdza,a pozatym to dłuzej trwa bo omijasz najbardziej płodne dni Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:41 no i zgadzam sie trzeba codziennie na dziewcz.bo wtedy jest wiecej w nasieniu silniejszych zenskich plemników Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:44 ja w to nie wierze zbytnio hehe, w te planowanie płci, rózne przypadki słyszałam, dziewczyna prztulala sie na dziewczynke okazalo sie ze chlopak, druga przytulala sie w sama owulacje tylko (usg) wyszla dziewczynka ) takze chyba najlepiej przytulac sie nie patrzac czy jest przed czy w trakcie owulacja, byle by dzieciątko było prawda???? Odpowiedz Link
nowa_mama75 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:48 Ja też nie bardzo w to wierze. Ja juz ma córkę i ciesze sie bardzo. Teraz jest mi obojetne co bedzie Ale może będzie synek? Przy pierwszych staraniach kochałam sie z mężem prawie codziennie i urodziła się córka pozdrawiam Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:59 no i nieswiadomie robiłas na córke hihihi a ja tez nieswiadomie (dopiero potem pokojarzyłam) na chłopaka-tylko dwa razy w 12 i 16 dc czyli w ow. lub tuz po ale ja sobie nie wyobrazam dziewcz.zamiast mojego synusia i bardzo sie cieszyłam ze bedzie chłopaczek Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 12:26 Eryczko bardzo mi przykrusio, czekałam na szczęśliwsze wieści... A napisz coś przyszła wredna @ czy test był ujemny??? Eryczko Novum to chyba na luty o ile dobrze pamiętam na 8-ego, tak?, bo róznie dziweczynki pisały i ja sie juz pogubiłam czy 08.02 czy 02.08, ale tak jakos mi wychodziło, że to niebawem więc chyba luty. Będzie dobrze zobaczysz, będziemy trzymać za Ciebie wielkie kciuki, dobrze, że jesteś taka silna, to Ci bardzo pomoże. Odpowiedz Link
kattrin1 Eryczko - odezwij sie :))) 23.01.06, 11:32 ja czekam... na wiesci... sie juz nerwuje z niecierpliwienia ..... daj znac!! Prosze... Odpowiedz Link
eryka5 Re: Eryczko - odezwij sie :))) 23.01.06, 12:17 Witam Was Kochane moje!!!!!! Napisze jednym zdaniem,no niestety jedziemy do Novum.............! Nie tragizuje bo to nic nie zmieni,raczej staram sie zachowac energie na dalsza walke,ktora teraz naprawde bedzie wyczerpujaca i nabierze na mocy. Pozdrawiam i dzieki za ciepłe słowa i wszystkie kciukasy))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Eryczko - odezwij sie :))) 23.01.06, 13:01 Eryczko ale co @ przyszla?? czy testowałas?? Kochana wiesz ze spelnią sie Twoje marzenia juz od 8/02!!! to juz niedługo i ja wierze ze w Novum Ci sie uda, i w tym roku jeszcze pochwalisz sie nam dzidziusiem!!!!! Na miliardy miliardy procentów )))))) Ja trzymam kciuki!!!! ))) Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 13:01 hej u mnie juz chyba ok, żadnych śladów w innym niż prawidłowym kolorze. Mariolcia wysłałam Ci na maila obiecane i długo wysyłane instrukcje, rozpakuj jest tam wiele przydatnych rzeczy. - preg.fertilityfriend.com/pages/bc862/ preg.fertilityfriend.com/ug/entry/7612954.html Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 13:16 Hej laseczki Goko - wlasnie czytalam o plamieniach - ale juz przeszlo? ojej tak sie boje tych plamien...ja na razie tylko bialy sluzik - ale jestem tydzien do tylu z toba....chce jak najszybciej wybrac siue do lekarza. Dzisiaj zadzwonie. Goko - modle sie za Ciebie Eryka - tak mi przykro...ale wierzew w Novum - i najwazniejsze, ze i Ty w to wierzysz, a wiara czyni cuda Z tym planowaniem - to mojej mamie i bratowej sie tak udalo (ja jestem zaplanowana ) tak wiec cos moze w tym jest...... Mariolka - ktory dzien cyklu masz dzisiaj? moze skoro sie tak nie nastawiasz jeszcze na ten cykl - to wyprobuj jeszcze raz te metode - trzy dni przed?? Pozdrtowionka dla was wszystkich Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 13:26 witam anie prosze tu zagladac z taka czestotliwoscia jak przedtem!!! no tak własnie chyba zrobie jak mówisz Gosienko,dobrze ze sie uspokoiło moze po tym duphastonie,a moze tak miało byc,ale póki co to sie oszczedzaj i duzo wypoczywaj i zadnego seksikuzreszta w czwartek pójdziesz do gina to sie uspokoisz dzieki,zaraz ide skrzynke przegladac Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 13:41 No to sie u mnie juz zaczyna... dreszcze, bole pleców, bole krzyza, osłabienie, nogi jak z waty...jakby mnie sto tramwajów przejechało.... zimne rece, sine az...i opdrzut od jedzenia, chyba zaczynam glodowke bo nic nie moge wlozyc do buzi... Chyba dopadl mnie mroz i moj organizm sie mu poddal... @ zamarzła i nie chce jeszcze sie pojawic...no ale od jutra odwilz wiec dopadnie mnie jak grom z jasnego nieba hehehe... dobrze ze chociaz mam humor jako taki... Gosienko dzieki za Tymianek przynajmniej gardełko jest naoliwone i juz tak strasznie nie drapie ) Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 14:16 Witajcie!!! A mnie nikt nie pocieszy??? (( Teraz jestem w szkole, ale zaraz koncze to podskocze znowu do Was na forum. Pa, pa i buziaki!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 14:34 czesc danik a ty sie uczysz,czy uczysz?(kogos) goko dzieki za te wszystkie opisy,bardzo mi sie przydadza,juz dawno prosiłam ewe ,ale cos mi nie chciała przysłac,a powiedz mi nie masz problemu z tym plikiem "czy jestem płodna" bo wszystkie mi sie elegancko ładuja,a ta cholera nie chce,a poczytałabym sobie Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 15:00 Kochany Daniczku )) Ja Ci zaraz w dupsko przyleje, piekny wykres, przytulanie tez w pore, a teraz Ty marudzisz, nununununu (pokiwalam palcem!!!) Mysle ze nie musisz sie przejmowac, bardzo poprosze Goko zebys pocieszyła Kasie, Ty jestes ciezaróweczka z bezowulacyjnego wiec mozesz jej powiedziec, ze tempka o niczym nie swiadczy!!!tak naprawde!!! Slonce ja wierze ze sie uda, przeciez nie musi byc juz, moze byc za miesiac, a zresztą skad wiesz ze sie nie udalo???? Masz juz @@??? robiłas test??? Kotek zero gadania glupot!! czekamy spokojnie i wierzymy ze stanie sie to co ma sie stac, i bedziesz drugi raz mamusia!!!!!!!!! Koniec kropa!!! Odpowiedz Link
anie5 pytanie do Danik :-) 23.01.06, 18:53 hej dziewczyny, Wlasnie dzwonilam do mojego lekarza - i powiedzial, ze mozemy umowic sie na wizyte konsultacyjna - ale pierwsze badanie zrobi dopiero okolo 12 tygodnia - nawet po! Bo nie wolno robic wczesniej, aby nic nie naruszyc. Dodam, ze to we wloszech - bo ja w ogloe mieszkam we Wloszech na stale i tam dzis zadzwonilam...ale zeby Wam mocnie skomplikowac to teraz na pare miesiecy jestem w Danii (to wszystko przez prace mojego meza) i tutaj tez tak chyba jest - wlasnie mam pytanie do Kasi (Danik), wiem, ze mieszkasz w Danii - powiedz jak to tutaj jest. Kazano zglosic mi sie do mojego lekarza rodzinnego....a nie ma w ogole prywatnych ginekologow? Jutro do niego zadzwonie - ale troche sie zdenerwowalam. Jak to bylo z Twoja pierwsz ciaza? w kazdym razie we Wloszech bede miala pozniej wizyte. i co tu myslec? Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 19:14 cześć kobietki! pojawiam się dzisiaj tylko na chwilkę, od dzisiaj leżę kobietki więc trzymajcie za mnie mocne kciuki (teraz wstałam siusiu no i musiałam do Was zajrzeć, ale zaraz zmykam do łóżka). A więc po krótce, jeszcze w pracy zaczęłam lekko krwawić - nie duzo ale jednak, poszłam siusiu a tu taka przykra niespodzianka, od razu telefon do gina, męża na baczność i przed 15 byliśmy już u gina. Wszystko na razie jest OK i mam nadzieję, że tak zostanie, dzidzia ma ponad 7 tygodni tak wygląda po wymiarach (CRL 11 mm, MAD 25 mm). Bije serduszko, co bardzo mnie uspokoiło, ale oczywiście nie do końca. A więc jestem od jutra na zwolnieniu, duphaston 2 razy dziennie i No-spa 3 razy dziennie. Mam już wypisane skierowanie do szpitala jakby się nasiliło, mam nadzieję, że nie doczekam takiej chwilii. Do Was Kochane zaglądnę od czasu do czasu, albo będę Kattrin smsy słać to Wam coś ode mnie skrobnie. Mariolka jak tylko będę na chodzie i znajdę ten plik to Ci go wyślę osobno - tylko ten artykuł, mi się otwierał. Anie nie zamartwiaj się, mam nadzieję, że Ciebie nie dopadną takie problemy, trzymaj się ciepło. Daniczku Kasia ma rację, nigdy nic nie wiadomo, tempka nie świadczy o niczym, widzisz jak to było u mnie - ciężko teraz stwierdzić kiedy była w ogóle owulacja, której miało nie być. Teraz okazało się, że była o tydzień wcześniej niż przypuszczaliśmy. Oby tylko dobrze się skończyło..., proszę Was pomódlcie się czasami za moją fasolkę... buziaczki dla Was Wszystkich Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 08:17 dziewczynki, mnie tez zmoglo niestety... jestem bardzo chora, wymioty, gorączka 39 st. ledwo chodze, bole kazdego kawalka ciala...bole krzyza, plecow, nawet piersi mnie tak pieką ze nie moge sie dotknąc... dzis ostatni dzien w pracy, jutro biore wolne...bo chyba inaczej umre.... Gosienko trzymam kciuki za Ciebie, a do Was dziewczynki, prosze pod nasza nieobecnosc nie opuszczac watku, cio??? Zeby ten szczesliwy wateczek ciągnął sie dalej ) Mam nadzieje ze ja wroce kolo czwartku piatku... albo w przyszłym tyg...ale wroce i bardzo bym chciala czytac duzo duzo co u Was! Pa, strasznie chora Kasia Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 08:56 Gosienko lez,nie wychodz wogule z łózka!!! wiem ze to ciezko,ale dobrze ze w domu nie w szpitalu!!! ja w ósmym miesiacu miesiacu wygrzmociłam sie na schodach i naderwało mi sie odrobinke łozysko i musiałam lezec tydzien w szpitalu,a pierwsza dobe z basenem pod tyłkiem! bo nie wolno mi było wstawac,dopiero na drugi dzien uprosiłam zeby chociaz do ubikacji i do mycia wyjsc,no i po tygodniu juz było okey u ciebie tez bedzie!!! musi byc !!! tylko wstawaj tylko do ubikacji!!!!! a tak to plackiem!!!!jak minie ten najgorszy okres,to moze juz bedzie lepiej!!! -buziaki wielkie i bede sie modlic zeby wszystko było w porzadeczku Katrrin a ty do łózka zmykaj sie kurowacja tu bede dbała o wateczekwiesz ze ja tu jestem chyba najczestsza bywalczynia Anie odpisałam ci u nas Danik ty sie nie załamuj ,bo pewnie nastepna wyskoczysz z niespodzianka A gdzie Emania???? do raportu Odpowiedz Link
jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 11:54 Kasiu do domu marsz! kuruj sie dziewczyno,musisz być zdrowa szybko czosnek,cebula fee ale pomaga u mnie w domu tez panuje grypa i robie co mogę by Olisia nie zarazić całuchy! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 11:57 czesc Jolka jestes tam jeszcze? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 12:01 pewnie juz nie,ale to nic jak bedziesz to napisz mi co tam u twojej kolezanki izutek? czy poszła na wywołanie? czy urodziła sama i jak sie czuje i wogule i kiedy bedzie sie mogła tym swoim malenstwem pochwalic i nam wysle fotke Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 13:00 Witam wszystkie!!! Anie tak tu w Danii niestety jest. Tutaj tak sie nie bawia w dusphastony i inne. Wizyte pierwsza mialam w 7tc. Lekarz sprawdzil czy nie jest pozamaciczna. Wszystko bylo ok a pierwsze USG mialam w 9tc, ale ja bylam traktowana indywidualnie bo bylam po operacji. Do lekarza pojdziesz zapewne tylko ten jeden raz i to wlasnie do rodzinnego. Pozniej bedziesz chodzila do poloznej ktore tutaj w Danii sa wysoko wyspecjalizowane. Ona bedzie badala Ci tetno, wage i bicie serduszka fasolki. I tak cala ciaze raz w miesiacu pozniej przy koncu juz czesciej. Tutaj nie traktuja ciazy jak choroby. Jezeli zaczynaja sie plamienia a nawet ronienia to traktuja tu jak cos normalnego. Klada do szpitala na obserwacje, ale nie podaja zadnych lekow. Tak miala moja kolezanka, ktora tu poronila dwa razy ibyla w szoku, ze nikt nawet nie probuje ratowac ciazy. Wizyty co tydzien/dwa oznaczaja dla nich histerie juz i tak na mnie dziwnie sie patrzyli jak zadalam USG. Moja ciaza byla idealna. Ja nie mialam zadnych plamien czy innych problemow, ale siedzialam wtedy w domu, wiec moze dlatego. Nie mysl Anie o najgorszym. Dlaczego od razu nastawiac sie, ze bedzie cos zlego sie dzialo. Na pewno bedzie wszystko dobrze!! I tak masz myslec. Jestes mloda, masz silny, wysportowany organizm. Zdrowa babka z Ciebie i dlatego wszystko bedzie dobrze!! Pozdrowionka. Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 13:02 Goko odpoczywaj jak najwiecej. Ja nie mialam w ciazy plamien, ale wiodlam wtedy spokojny tryb zycia, wiec moze dlatego. Chociaz swoje stresy tez mialam. Plamienia napewno wkrotce ustana a Ty sobie dodatkowo odpoczniesz!! A masz jakies kolejne objawki?? Pozdrowionka!! Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 13:04 Mariolka pytalas sie mnie chyba o to czy ucze sie czy kogos. Ja sie ucze jezyka bo mieszkam w Danii, wiec musze sie go nauczyc a chce znac go dobrze zarowno w mowie jak i w pisaniu, zeby pozniej dziecku pomagac w szkole, chcociazby. Ot i cala prawda. Pozdrowionka!! Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 14:23 Dzieki Danik, Wlasnie bylam dzis u lekarza rodzinnego - zrobil mi test - powiedzial - gratuluje Pani - jest pani definitywnie w ciazy tak milo to uslyszec....ale potem powiedzial, ze mam przyjsc dopiero jak minie 10 tydzien - i wyznaczyl date. we Wloszech to samo - juz dzwonilam do mojego lekarza i tez dopiero po 12 tygodniu pierwsze badanie. Tak wiec chyba ok - i nie denerwuje sie - bedzie ok!! Tak czytam na forum - u dziewczyn i u was - juz w 5-6 tyg usg - tutaj i we Wloszech - powiedziano mi ze to za wczesnie i niebezpiecznie??? nie mam wyboru - tylko moja mama przywiezie mi wrazie czego ten duphaston (czy jak to sie nazywa)jakby w razie czego cos zaczelo sie dziac - wiem, ze mozna go brac jak sie plami - pomaga zagniezdzic sie lepiej fasolce ale to w razie potrzeby - a bedzie ok Goko - trzymaj sie i lesz - bedzie dobrze, nie ruszaj sie, wysypiaj i modle sie za Ciebie i malenstwo twoje Pa! Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 14:24 Goko lez nie lesz Odpowiedz Link
siuba79 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 19:26 Cześć U mnie dziś (o ile się nie mylę) to 14dc i tempka 36,4 (czyli jeszcze przed owu). Goko słonko leż sobie spokojnie w łóżeczku, nie przemęczaj się, a zobaczysz że wszystko będzie ok. Pamiętam o Tobie i pomopdlę się za Was Kattrin, a Ty biedulko kuruj się, żebyś mogła szybciutko do nas wrócić. Ja nie zawsze mogę do Was skrobnąć parę zdań, ale czytam wątek i jestem na bieżąco. Niestety muszę już uciekać, bo jestem w pracy (do 4 rano). Pozdrawiam i życzę dużo słońca i energii (pomimo mrozów). Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 20:13 Anie i Goko nic sie nie martwcie. Wszystko bedzie dobrze. Myslcie pozytywnie! Witaj Siuba. Fajnie, ze wpadlas. Teraz czekamy na Twoja owulke i mam nadzieje kolejna fasolke. Dziewczynki ten watek juz tak sie rozrosl, ze jakby pojawily sie problemy z otwieraniem tego watku to proponuje aby przeniesc sie na watek Kattrin zamiast otwierac nowy. Niewiem jak Wam, ale mi bardzo podoba sie tytul watku Kattrin. Pozdrowionka dla wszystkich!!! )) Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 20:53 Hej Mam problemy z internetem - raz jest a raz go nie ma do tego od 3 dni nie mam ciepłej wody!!!!!!!! k.....!!!!!!!! szlag mnie trafia bo muszę się myć w garnku i zimno jak pies!!! wrrr... Goko leż skarbie bo to najlepsze lekarstwo innego nie ma!!!!! Wiesz może z jakiego powodu te plamienia???? Ja miałam z powodu rozwarstwienia kosmówki i zrobił się krwiak a każdy ruch podrażniał krwiaka i dlatego te plamienia. A u ciebie jest to żywa krew czy taka brunatna??? Jakby co to jeszcze dobry jest zastrzyk do mięśniowy Caprogest czy jakoś tak ja miałam takie 4. Do 12 tygodnia tak z tym walczyłam i wszystko ładnie się wchłonęło, no ale dzidziuśka straciłam zupełnie z innego powodu więc się nie martw tylko leż. Ja jak tylko zajde w ciąże to mam nakaz leżenia do samego końca... oj już sobie wyobrażam jaka będe grubaśna!!!! ale oby tylko się udało nawet jakbym miała ważyć 100kg! Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 20:59 Katrin choroba - chorobą (oby szybko przeszła!!!), ale co z @@@@????? Chyba się spóżnia co????? U mnie już 6dc a u ciebie nic????? i te cycuchy piekące???? może jakaś niespodzianka się szykuje???? oby!!! oby!!!!! jak będzie internet to później jeszcze do was zajrze bo tymczasem woda gotuje mi się na kąpiel i muszę się wypluskać w garnuszku ! pa pa Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 22:31 No to ja już po kąpiałce Jeśli chodzi o wątek to on strasznie się rozrósł no ale skoro szczęśliwy to ja bym jeszcze poczekała na Katrin bo u niej najbliżej terminu i na nowy wskoczyła ten co go goko i anie już zaraziły wirusami ciążowymi widze że samotna już tu jestem no nic śpijcie dobrze a kto się przytula to oby owocnie a kto nie to może zacznie .... papulki Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 23:10 Emania na watek przeniesiemy sie jak ten zacznie sie zacinac od nadmiaru postow. Poki co zostajemy na tym szczesliwym. Trzymaj sie i oby jak najszybciej do owulacji!! Odpowiedz Link
jolanta8 MARIOLKO!!! 24.01.06, 23:20 witaj juz napisałam o tym Wam tutaj al napszie jescze ,ze izutek nasza urodziła 18tego stycznia Kacperka 3840g 54 cm nie złe chłopisko ale za to jaki słodziak śliczny!!!! miała wywołanie urodziła naturalnie mówiła,ze bolało jak cholera! i nastepne dziecko ze znieczuleniem jest szczęsliwa i poznawaja sięjak narazie całuski Odpowiedz Link
danik1 Witam srodowo!!! 25.01.06, 08:16 Widze, ze dzisiaj to ja jestem pierwsza. Goko na urlopie, Kattrin na zwolnieniu i dlatego tak tu cicho. A ja wyprawilam meza do pracy, synka do przedszkola i zaraz sama bede sie szykowala do szkoly. U mnie jak narazie niby 5 dpo. Tempka stala od trzech dni 37.0. No zobaczymy jak ten cykl sie zakonczy. Jola mam nadzieje, ze przekazalas od nas dla Izutka zyczenia wszystkiego najlepszego. Ja tez mam nadzieje, ze Izutek zawita do nas i pochwali sie swoim bobaskiem. Widze, ze porod nie byl jej taki straszny skoro mysli juz o drugim bobasku. To bardzo dobrze. Pozdrowionka dla wszystkich i zycze milego dnia!!! Odpowiedz Link
mariolka55 DO JOLANTY 25.01.06, 08:45 To pozdrów ja od nas wszystkich i powiedz jej zeby jakas fotke podesłała Czyli jednak miała wywołanie,bo bardzo sie tego bała,tez słyszałam ze wtedy boli bardziej A co do znieczulenia to ja tez miałam miec zewnatrzczoponowe(nie wiem czy to dobrze napisałam) tylko ze nie zdazyki mi dac,tak sie akcja porodowa błyskawicznie posuneła ku koncowi,ku zdziwieniu wszystkich i było na zywca no ale przynajmniej mam satysfakcje ze dziecko wydałam na swiat siłami natury czego bym sie wczesniej po sobie nie spodziewała Odpowiedz Link
mariolka55 DO DANIK 25.01.06, 08:48 Kasiu staraj sie teraz nie myslec o swoim cyklu tylko czekaj spokojniewiem ze to nie łatwo wiesz ze wtedy co sie najmniej spodziewasz to moze sie udac kiedy masz termin @??? Odpowiedz Link
mariolka55 DO EMANI 25.01.06, 08:56 Emania tez nie mam od wczoraj ciepłej wody!!!!! k..... zamarzła!!!!!!! dobrze ze zimna została chociaz!!!!!! bo jakby jeszcze zimna zamarzła to nie wiem co by było???? kapac sie na szczescie nie musze w garnku,bo uchowała sie ciepła woda pietro nizej u tesciowej w łazience,ale nie ma to jak we własnej A masz stałe złacze? neostrade? czy cos innego??? bo u nas tez tak sie działo ,co chwila nie było netu,dzwonilismy kilka razy do nich i niby wszystko w porzadku,a okazało sie ze cos sie stało z kabelkiem którym sie łaczyło od tel. on jest cieniutki i bardzo czuły,no i wymiemienił maz te wszystkie kabeleczki na nowe i jest oki. Odpowiedz Link
mariolka55 DO ANIE 25.01.06, 09:16 Anie tak chyba jest wszedzie na zachodzie,czytałam o tym na forum i moja ginekolog mi opowiadała ze w stanach tez tak jest,ciazy sie nie traktuje jak chorobe tylko naturalnie ,ze nie lata sie non stop do lekarza i na usg,ze sa połozne od tego i wogule pisałas cos ze usg tez pózniej robia bo moze zaszkodzic i powiem ci ze do dzis sie zastanawiam czy to usg na poczatku faktycznie nie szkodzi,bo u nas zapewniaja ze nie,a ja miałam taka sytuacje : miałam robione ok 8 tyg i zaraz po usg poleciałam siku i wtedy zobaczyłam sluz z domieszka brazowego!!!! no i strasznie spanikowałam,a lekarka mi powiedziała ze to na pewno nie od usg,a ja do dzis sie zastanawiam czy to był zbieg okolicznosci czy faktycznie od nie od tego usg??????? no i ginka moja mi opowiadała ze w usa to ciazy sie nie podczymuje jak u nas ,jak jest słaba ciaza to sie ma ronic i zostaja tylko ciaze mocne nie zagrozone a szkoda bo przeciez w polsce mase takich ciaz zagrozonych sie udaje uratowac i sa z tego zdrowe ładne dzieciatka Ale ty sie anie nie martw bo jestes sprawna fizycznie,wysportowana i na pewno bedzie wszystko na + Odpowiedz Link
danik1 Re: DO DANIK 25.01.06, 08:57 Wiem Mariolka, ale to takie trudne. Juz tyle sie staram i coraz bardziej sie niecierpliwie, ale jestem spokojna. Termin @ mam za 7 lub 9 dni to zalezy od II fazy czy bedzie 12- czy 14-dniowa. w tym cyklu wszystko jest tak pokrecone, ze nie wiem czego sie spodziewac. A Ty jak sie przygotowujesz?? Odpowiedz Link
danik1 Re: DO DANIK 25.01.06, 08:59 Hihi widze, ze razem jestesmy na forum. a jak synek?? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: DO DANIK 25.01.06, 09:40 no razem jestesmy ,tylko ja miałam jakies chwilowe problemy z netem Odpowiedz Link
mariolka55 Re: DO DANIK 25.01.06, 09:44 no ja sie tak przygotowywuje,ze trochu odpuszczam i staram sie tak nie schizowac jak wczesniej,miałam wogule odpuscic w tym miesiacu ,ale moze jeszcze raz spróbuje na dziewczynke bo z tych prób na dziewczynke i tak nic nie wychodzi Odpowiedz Link
mariolka55 DO GOKO I KATRRIN 25.01.06, 09:48 A dla was dziewczyny słowa otuchy,wielki plus ze macie cieplutko w łózeczkach w to mrozisko!!!!!!!!!!! i nie musicie wyłazic na pole Goko mam nadzieje ze wszystko sie uspokoiło,mimo wszystko nadal prosze lezec!!!!!!!! Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 25.01.06, 09:49 cześć kobietki! ja tutaj tylko na chwilkę,no bo oczywiście łóżko, łóżko i jeszcze raz łóżko już nie wiem co mam robić w tym wyrze bo ile można czytać i spać...., ale jak trzeba to trzeba. Dziękuję za wszystkie dobre słowa, modlitwy i kciuki. Pokrwawiłam trochę tylko w poniedziałek od wizyty u gina krwi wiecej nie było, natomiast troche wczoraj poplamiłam brunatnie, niewiele, ale cos tam jednak było. Dzisiaj już (albo jak na razie wraca biały śluz, cholercia pipka mnie trochę boli, lekarz mówi, że to normalne, że jest opuchnięta i mam taki dyskomfort, macie jakieś pomysły,przecież lodu nie bedę przykładać, co? Może zrobie sobie okład z lekko zimnego jogurciku naturalnego to trochę minie. Ja na zwolnieniu na razie do 7 lutego, mam 3 x nospę i 2 x duphaston. Nie wiemy z jakiego powodu te krwawienie w poniedziałek było, szyjka w porządku, dzidzia też, ja tak sobie gdybam czy ja teraz nie miałabym może kolejnej @. Bo u mnie, (chyba Wam pisałam) leci już 7 tydzień, wszystko się jednak przesunęło do przodu. W pierwszej ciąży nie miałam takich rzeczy, ale każda ciąża jest podobno inna. Nowe objawy tak zauważam, śliną się prawie duszę za przeproszeniem, a poza tym nudności i odruch wymiotny towarzyszy przez cały dzień, a szczególnie gdy trochę zgłodnieję, czyli średnio co trzy godziny. No i brzuszek mi rośnie, majtki stają się za ciasne, na razie gdy leżę ich nie potrzebuję, ale co dalej. Chyba muszę sobie jakieś kupić,takie specjalne na brzuszek, żeby było wygodnie. Co tam u Was słychać, trochę przeczytałam, trochę doczytam później, kattrin cwaniara zmyła się i nic nie wiemy co z jej @... Miejmy nadzieje, że po powrocie nas zaskoczy zmykam do wyrka i zjeść coś w końcu,papa buziaczki, czasami tutaj zajrzę Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 25.01.06, 10:25 no moze to sa jakies niewinne plamienia,a my sie zamartwiamy,ale lepiej dmuchac na zimne a moze miałas jakas niezaleczona nadzerke? w kazdym badz razie na razie lezec!!!!! Odpowiedz Link
jolanta8 Gokuś! 25.01.06, 14:26 to zapewne co u mnie ja tezmiałam ale lekarze mnie uspokajali i wszystko się skończyło pomyślnie! leż dużo jak każą ,wypożycz ksiązki kaset video lub dvd i odglądaj do znudzenia! wiem przerypane jest lezenie ale za to później juz sama wiesz nie bedziesz miec tyule czasu na leniuchowanie hihihi tzrymaj się słonko ,moze uda Ci się zabrac kompa do łózka))))to wtedy bym Ci juz zazdrościła! pa Odpowiedz Link
jolanta8 Re: :-) 25.01.06, 14:27 Ja chciałam się tylko pochwalić ,ze moje forumowe bejbi kończy dzisiaj 3 miesiączki! Odpowiedz Link
anie5 folik 25.01.06, 14:41 hej dziewuszki juz sie zupelnie uspokoilam - tak spanikowalam, bo czytalam na innym forum i tutaj teraz Goko - te plamienia - dlatego za wczasu sie przestraszylam ale juz ok - i wiem, ze bedzie ok goko - masz ju 7 tydzien brzusze4k rosnie? ja juz nie moge sie doczekac.....ja mam wizyte dopiero na poczatku marca - ale jakos wytrzymam. Moj lekarz powiedzial mi - badac nie mozna - a jakbys sie zle czula lub plamila to dzwonic natychmiast!! wiec tak bez opieki mnie nie zostawil. Jola - odemnie tez oczywiscie pozdrowienia dla Izutka (nigdy jej nie poznalam ale wiem, ze staral sie tez tutaj na watku) Kattarin - mam nadzieje, ze w piatek lub poniedzialek bedzie niespodzianka!!! Goko lub inne dziewczyny - poradzcie mi biore folik - czy to wystarczy na razie , czy zaczac brac tez materne? ale wtedy bedzie wieksza dawka kwasu foliowego - co mam robic? Odpowiedz Link
anie5 forumowe baby :-) 25.01.06, 14:42 jola - naj, naj dla 3 miesiecznego kawalera - masz jakies nowe zdjecia pozdrowionka Odpowiedz Link
danik1 Re: :-) 25.01.06, 14:55 jolanta8 napisała: > Ja chciałam się tylko pochwalić ,ze moje forumowe bejbi kończy dzisiaj 3 > miesiączki! Wlasnie dzisiaj tam zagladalam. Serdecznie gratuluje!!! Nie uwazasz, ze czas zmienic zdjecie?? ) Fajnie byloby zobaczyc starszego Oliwierka! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: :-) 25.01.06, 15:18 hihihi a ja widziałam hihihi starsze zdjecia a moja bejbi konczy pojutrze 21 miesiecy Anie tylko kwas foliowy !!! nic wiecej ,witaminy typu materna dopiero od 4- miesiaca!!! ewentualnie jak cie boli brzuch morzesz brac magnez,ja np. brałam magne b6 i przy bólach brzuszka zalecana jest tez nospa,ale to przy wiekszych Odpowiedz Link
anie5 Re: :-) 25.01.06, 15:27 dzieki Mariolka, To biore folik tylko. Pozniej materne moge sie jeszcze cos was zapytac - tak piersi mnie bola i skora napieta - czym smarowac - jakim kremem juz na rozstepy - mowie o piersiach.....co robilyscie? Odpowiedz Link
mariolka55 BADANIE 25.01.06, 15:29 ja jeszcze odnosnie tego badania ,to ciekawe jak to w koncu jest? w Danii nie badaja bo nie wolno!!! u nas 10 lat temu tez nie badali bo nie wolno!!! a teraz badaja na kazdej wizycie!!!!czasem mam wrazenie ze nawet za czesto, no i badz tu madry?????????????? tak samo jest jak idziesz z dzieckiem do lekarza i tu taki przykład: jak chodziłam do lekarzy młodych -swiezo po studiach,to mówili:siusiaka nie ruszac ,skórki nie wolno odciagac!!! sama sie odklei ok. 2-roku zycia zmieniłam lekarza na starsza pediatre(z wiekszym doswiadczeniem) i ona ,jak równiez inni lekarze z jej wieku nakazuja:codziennie przy kapieli skórke mocno naciagac w przeciwnym razie bedzie cycus chirurgicznie robiony.............. no i co o tym myslec???? dodam ze w czasopismach tez pisza nie odciagac-samo sie odklei,bo mozna ponadrywac i porobic blizny........ to jest tylko jeden przykład ,a mozna by wyliczac cała mase i komu zaufac???? jak nie tylko co kraj to obyczaj,ale co lekarz........ Odpowiedz Link
mariolka55 Re: BADANIE 25.01.06, 15:30 no juz na rozstepy,ale takie specjalne dla ciezarnych Odpowiedz Link
mariolka55 NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 25.01.06, 15:34 mozesz tez olejkami dla dzieci nawilzac i swietna jest oliwa z oliwek moze ci sie nie zrobia,to zalezy tez od rodzaju skóry,ja nie smarowałam systematycznie(bo ze mnie len) i o dziwo nie mam ani jednego( to chyba rodzinne,bo moja mama tez nie ma) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 15:34 musze na razie zmykacwpadne potem pa Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 15:58 Mariolka ma racje, ze zwykla oliwka dla dzieci jest bardzo dobra, ale jak chcesz to kup sobie inny preparat, np. Materna. Jest droga, ale podobno dobra. Jest osobna do piersi i do calego ciala. Jednak zgadzam sie (znowu hihi) z Mariolka, ze to dziedziczne. Mariolka a jak Ty robisz ze swoim synkiem? Ja tez slyszalam, zeby nie odciagac bo mozna uszkodzic. Moja kolezanka probowala, ale nie na sile i sie nie dalo. Jej synek mial operacje. Ja chcialabym tego uniknac i niedlugo wybieram sie do lekarza. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 18:17 no ja swojemu prawie nie zciagam,bo se nie da ale twojemu Danielkowi to juz powinna skórka ładnie schodzic,bo juz jest duzy.....a zciagałas mu przy kapieli czy nie? Odpowiedz Link
jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 18:48 dobrze dziołuszki jak bede mieć tylko chwilkę czasu to prześle zdjeciaco do Materny to jest ok ale śmierdzi ale to rzecz wzgledna i gustu a poza tym po kąpieli czułam sie znowu tłusta i nieświeża jest droga i dlatego przestrzegam! Odpowiedz Link
jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 18:49 a ok dlatego,ze nie mam po niej rozstępów Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 19:54 mozecie podac mi jakiej firmy jest ta materna? czy dostane ja tez w Danii - czy tylko w Polsce? a Vichy? wiecie cos na ten temat? Wiem, ze to watek dla starajacych sie - ale niektore z was juz sa po jednej ciazy i macie wieksze doswiadczenie. pozdrawiam Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 21:54 ja słyszałam tez duzo pochlebnych opini o mustelli,ale nie stosowałam ani jednego,ani drugiego to ci niestety nie pomoge Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 26.01.06, 12:25 mariolka55 napisała: > ja słyszałam tez duzo pochlebnych opini o mustelli Mustella, oczywiscie, ze Mustella!! Pomylilam sie wczesniej i wpisalam Materne. Zupelnie nie wiem dlaczego bo nawet nie znam tego produktu. Oj cos zakrecona jestem. Hihihi. Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 26.01.06, 13:17 cześc kobietki! ale pędzicie, jak byłam non stop to zastoje tutaj sie robiły a teraz jak zaglądam tylko czasami to najpierw muszę Was doczytać, bo nie wiem co się dzieje. Kochane u mnie już o wiele lepiej, ale leków jeszcze nie zmniejszam, chyba się boję. Tak nie bedę ukrywać, że sie boję, boję się cholernie i dlatego łykam cały czas tak samo, chyba muszę do mojego lekarza zadzwonić. Widzę u Was wąteczek rośnie mam nadzieję, że zaraz dołaczą kolejne fasoleczki. Anie co u Ciebie, jakies objawy nowe są, bo jakbyś miała za mało ja mogę odstąpić, hihi, żartowałam, ale nudności i latanie z odruchem blee juz mnie dobija pomału, nawet nie muszę wchodzić do kuchni, żeby pogadać z kibelkiem -= otwieram rano oczy i już , ciekawe jak długo jeszcze, najgorsze, że nie tylko rano, ale i po południu i wieczorem. Wiem, wiem zaraz mi napiszecie, że narzekam, ja też mówiłam kiedyś, że jak zajdę to moge tak całe 9 m-cy, ale teraz to odwołuję, do trzeciego wystarczy. Wczoraj już trochę pochodziłam, niewiele, ale wybrałam się z moimi chłopakami na obiad-oczywiście błąd bo oprócz zupy nic mi nie wchodziło, ale dobre i to, a poza tym poprosiłam ich jeszcze żeby mnie w sklepie na chwilę zostawili i kupiłam sobie "gacie" , hihi slogii maxi (normalnie noszę 36-38 , ale wzięłam 40, żeby nie uwierały nigdzie), sięgają prawie po biust, ale jak mi teraz w nich wygodnie, seksownie to w nich nie wyglądam, ale i tak z seksu na razie nici. We wtorek idę do lekarza, to napewno Wam co nieco napiszę, jakie dalsze postanowienia, leki i co się dzieje w moim brzuszku. uciekam na razie, papapa, może jutro też zajrzę do Was. Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 26.01.06, 13:19 ok zapadła decyzja to przeprowadzka, na koniec tego watku wyslę Wam jeszcze fluidki, co byście sie pozarażały ******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** NIECH WAM SIĘ SPEŁNI (*) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 21:56 ja słyszałam tez wiele pochlebnych opini o mustelli,ale nie stosowałam ani jednego ani drugiego to ci nie pomoge Odpowiedz Link
mariolka55 GUAJAZYL 25.01.06, 22:01 Dziewczyny pomózcie mi ,ten guajazyl to syrop wykrztusny tak???? do kiedy brac wiesiołek a kiedy zaczac ten guajazyl? i czy to moge brac jednoczesnie???? Odpowiedz Link
anie5 Re: GUAJAZYL 25.01.06, 22:10 wiesiolek bralam do owulacji - a gujazyl chyba mozna caly czas - ale tego nie jestem na 00% pewna. wiesiolek na pewno do owulacji!!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: GUAJAZYL 25.01.06, 22:17 ale to sie pisze guajazyl tak? i to jest syrop wykrztusny? Odpowiedz Link
emania29 Re: GUAJAZYL 25.01.06, 22:24 Hejka a mariolka już zakręcona Jeśli chodzi o Guajazyl to jest to syrop wykrztuśny! ja biore wiesiołek od 1dc a kończe branie na 3 dni przed owu i zaczynam trzydniową kurację guajazylem (mniam...mniam) Odpowiedz Link
emania29 Re: GUAJAZYL 25.01.06, 22:27 mariolka a który to dc u ciebie???? jak tam tempka? i kiedy spodziewasz się owu jak to u ciebie jest???? Odpowiedz Link
emania29 NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Weterane 25.01.06, 22:32 U mnie owulka pewnie za ok 6-7dni narazie pościk odliczam dni..... od poniedziałku ide na monitoring i zobaczymy co tam słychać będę relacjonować na bierząco jak tam sytuacja Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 25.01.06, 22:44 Daniczku zerknęłam na twój wykresik i nie wiem co ty chcesz od tego cyklu???? piękniusi wykresik i przytulaki były mam nadzieje że super owocny!!!!! Ciekawe co tam u Katrin??? macie jakieś wieści???? Anie jeśli chodzi o kremy na cycusie to bardzo indywidualna sprawa. Próbowałam różnych i tych tańszych i bardzo drogich i wszystkie na roztępy dla kobiet w ciąży mają bardzo specyficzny zapach którego ja w ciąży wogle nie tolerowałam. Mnie żadne roztępy się nie robiły ale proponuje kierować się zapachem. Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 07:44 Witam wszytkie dziewczynki!!! jestem juz od 6:30 na nogach i chcialam was przywitac. Dzisiaj czeka mnie ciezki dzien - mam 4 lekcje - 2 jogi i 2 pilatesa - ale jakos przezyje i moje malenstwo chyba sie nie zdenerwuje Zawsze czwartki mam takie pracowite - ze tak powiem. Ja tez tak jak Danik chodze do szkoly jezykowej - zamieszkalismy tutaj w Danii dopero niedawno i ucze sie tego jezyka. Troche sie moze wyglupilam z tym pytaniem o kremy....ale moja mama przyjezdza do mnie i chcialabym wszystkiego dowiedziec sie , aby zaopatrzyc sie. Niektore z rzeczy - nie da sie ukryc - cenowo i jakosciowo bardziej odpowiadaja mi - te nasze ojczyste Goko - jak sie czujesz? Lez ladnie i czytaj i spij i filmy ogladaj Kattarin - czekamy na wiesci ............. Danik - tez zerknelam na Twoj wykres...calkiem, calkiem... Emania - to jak tak poscicie to niezle bedzie sie dzialo w dni przytulankowe Mariolka - czy juz dziewczynkowe dzialania zaczete? Siuba - u Ciebie tez owulacja...czy juz po? Eryka - juz niedlugo 8 luty trzymam kciuki Jolka - nowamama - niedlugo testowanko Jolka8 - mama slicznego Oliwerka ja tez prosze o zdjecie syneczka Dziewczyny - raport zakonczony........ mam taki dobry humor dzis - napisze pozniej, bo zaraz zmykam na zajecia! milego dnia!!!!!!!! Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 07:46 czy ktoras z Was przez nieuwage ominelam w raporcie porannym prosze sie nie gniewac....... Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 07:48 dziewczyny - a co do nowego watku - to mysle, ze ten Kattarin - bedzie tez szczesliwy moze sie przeniesiemy - anoz w piatek zalozycielka - ochrzci go dobra nowinka? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 09:09 dzieki za szybka odpowiedz anie tylko tylko za bardzo sie nie forsuj,chodz ty jestes przyzwyczajona to na pewno ci nie zaszkodzi,ale z ciezszymi cwiczeniami i tymi na brzuch uwazaj u mnie 11 dc tempka podskoczyła o 2 kreski 36,8 a ow. sie spodziewam ok.15-16 dc własnie pisałam tez do ewyanalityk czy guajazyl i wiesiołek wpływa na płec i odpisała mi szybciutko ze owszem zwieksza szanse na syna Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 09:11 ja sie stad nie ruszam chocby było juz 900 wpisów chyba ze katrrin ogłosi w poniedziałek nowine jakas Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 09:34 a i u mnie jak na razie post,teraz mam w planie tylko dwa razy,chodz zastanawiałam sie czy nie raz! oczytałam sie duzo i codzienne staranka nie sa dobre,wrecz gwałtownie zmniejszaja prawdopodobienstwo poczecia najwiecej plemników zdrowych o prawidłowej budowie itp....... zdolnych do zapłodnienia jest w pierwszym wytrys. potem trzeba co dwa dni,bo nawet co drugi dzien to dla przecietnego faceta jest mało.Jezeli seks.sie codziennie to w kazdym wytrysku jest mniej plemników i coraz mniejsze szanse i tak teraz sobie mysle ze ja mase błedów robiłam,w instrukcji na dziewczynke pisało czeste stosunki do pozytywnego testu ow. potem zaprzestac wszelkie starania,wiec ja sie seksiłam codziennie przez 4 dni i konczyłam 3 dni przed ow.no i biedne chłopaki nie dosc ze osłabione przez ten codzienny seksik to jeszce musiały 3-dni czekac przy synku nie planowałam,nie kombinowałam seksik był dwa razy 12 i 16 dc i zaciazenie szybkie to tak wam pisze w ramach porady,jezeli któras za czesto to robi to moze spróbowac rzadziej i z wczesniejszym postem minimum tydzien a najlepiej dwa Emania widze tez ma takie plany teraz Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 09:40 no masz racje emania ze juz jestem zakrecona miałam byc spokojna i odpuscic ten cykl (bo jakby wyszło to termin przypadnie na dzien wesela w rodzinie) i byłam spokojna,ale czym blizej ow. tym bardziej mnie dopada to co zawsze schiza jakas przed ow.tempka rosnie,a potem spada i znowu rosnie???? bo u mnie dzis podskoczyła dwie kreski cholera ide chyba zrobic test,mam ich dziesiec moze wystarczy na dwa cykle Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 09:42 no to papulki na razie,bo widze ze jestem sama Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 11:25 Mariolka, juz jestem mialam 2 lekcje zajec - w ogole sie nie zmeczylam - juz wiem, ze to nie zaszkodzi, bo bardzo uywazam i obijam sie, a nawet lepiej, bo wyszkole sie lepiej w tlumaczeniu cwiczen.....wczesniej jak rownoczesnie cwiczylam to patrzyly na mnie i kopiowaly, teraz musze sie wysilac i opisywacv - ale widze, ze lepiej i bardziej profesionalnie to wychodzi Odpowiedz Link
anie5 Re: poscik przed starankami ? 26.01.06, 11:29 a ja Wam musze powiedziec, ze od lipca stosowalam ten poscik - i nic, a wtym cyklu, w ktorym zaciazylam to przytulanko bylo codziennie - na wakacjach - wiecie same jak to jest. w dodatku, w dzien narty wiec chlopczyki nie mialy warunkow do obudowania swoich sil (choc moze jezdzenie na nartach, czy sport nie ma wcale znaczenia na ich jakosc?) w kazdym razie udalo sie.... Moim zdaniem - nie ma sensu codziennie na sile, ale jesli macie ochote to czemu nie, moze to sie staje - w momencie kiedy sie nie stresujemy i przytulamy naprawde z przyjemnosci....ja pamietam, ze te posty i potem przytulanka na rozkaz - tak mnie stresowaly...czulam sie jak "robot", a w te wakacje olalam to i korzystalam z przyjemnosci!!! Odpowiedz Link
danik1 Re: poscik przed starankami ? 26.01.06, 12:43 Mariolka chyba musze Cie zmartwic, bo wydaje mi sie, ze przejscie na drugi watek bedzie nieuniknione z tego powodu, ze jak jest za duzo postow to sie zacinaja i nie chca sie wyswietlac. Mi wlasnie dzisiaj jak odpisywalam tak sie zrobilo. Nie wiem dlaczego tak sie uprzedzilyscie do watku Kattrin? Czyzbyscie byly zabobonne?? Hihi. Emaniu, Anie macie racje co do mojego wykresu. Zaczerpnelam informacji na kilku forach i sie uspokoilam a nawet nabralam nadzieji. Od kilku dni mam stala tempke 37 i nie wiem co sie dzieje. Juz myslalam, ze termometr sie zepsul, ale sprawdzilam i jest dobry. To pierwszy raz jak tak mam. No zobaczymy. jeszcze troszke czasu zostalo. Co do tych przytulanek co drugi dzien to czytalam, ze sprawdza sie w przypadku slabego nasienia, ale jak mezczyzna ma dobre wyniki to i mozna codziennie. To zalezy, bo jak pisze Anie, nic na sile. Zycze wszystkim ktore teraz beda mialy owulacje celnego strzalu. Jeszcze troche i watek sie wyludni. Zobaczycie. Tak mysle!! Pozdrowionka!! PS. U mnie ladnie swieci sloneczko. A u Was?? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: poscik przed starankami ? 26.01.06, 13:00 no mi sie tez zacinało i odpisywałam 2 razy nie uprzedziłysmy sie tylko sama katrrin najpierw go załozyła a potem pisała,za bardzo sie pospieszyła- wracajcie na stary bo jest szczesliwy i wszystko oczywiscie pisałam w ramach zartu a zreszta tamten tez juz jest zarazony hihihi Odpowiedz Link
mariolka55 Re: poscik przed starankami ? 26.01.06, 13:05 ja danik czytałam,o przecietnym facecie,czyli w normie hihihi a jak jest w przypadku słabszym to nie wiem,ale masz racje nic na siłe w kazdym badz razie mozna próbowac na rózne sposoby no nie? a mi juz schiza przechodzi,juz sie uspokoiłam i jednak nie bede szalec za bardzo w tym cyklu a ty kiedy testowanko????? Odpowiedz Link
danik1 Re: poscik przed starankami ? 26.01.06, 13:07 No ja to tak dopiero 4-5 luty bede testowac jak @ nie przyjdzie wczesniej. Ale ten czas sie dluzy. Odpowiedz Link
danik1 Re: poscik przed starankami ? 26.01.06, 13:09 Dziewczyny przenosimy sie na watek Kattrin bo juz posty sie nie wyswietlaja. Nawet nie wiem czy ten sie pokaze. Odpowiedz Link