Dodaj do ulubionych

NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Weteranek

• kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 08:39
      No to pieknie, teraz następna Eryka chyba cio?? Czy Emania?? Dziewczyny a moze
      obydwie co??
      Napiszcie co u Was jak sie czujecie??u Emani to wiem ze tescior ok 19/01 a
      Eryczko jak u Ciebie?? Kiedy ostateczna data hihihi?

Bo widze ze Siuba i Mariola zaczeły nowy cykl - ostatni hihihiihi smile))

Dziewczynki trzymam kciuki za Was mocno i pozdrawiam cieplutko nasze nowe
      zafasolkowane dziewczynki smile))
      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:37
        czesc dziewczyny,czesc katrrinsmile
        anie odpisałam ci na naszym watkusmile wczoraj zwiałam wieczór bo była zmiana przy
        kompie z mezem (musimy robic dyzury hihihi,bo bysmy sie kłócili o kompa i tak
        sie kłócimy hihihi)
        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:39
          katrrin posłałam ci wczoraj fotkesmile i tobie danik tezsmile
          • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:41
            Mariolcia normalnie Dzaga z Ciebie nieziemska smile))

teraz bedzie sie na fajniej rozmawiac wiedząc jak wygladamy smile))

a ja dzis mam straszną chandre, kompletnie nie mam humoru... pomocy...!!!!
            plakac mi sie chce... ja chce juz @@@@@@@!!!! wtedy mi przejdzie...
            • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:45
              a kiedy masz miec?????????
              • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:46
                nie mam pojecia, bo nie wiem kiedy była owulacja...
                albo 20 albo 26.01 a moze pózniej...nie mam pojecia....
                • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:58
                  Hej,
                  Dzieki dziewczyny - trzymajcie kciuki, bo to byl tylko test - bede musiala
                  poczekac na potwierdzenie lekarza. Kiedy mam pojsc - kurcze nic nie wiem, bo
                  nie chcac nakrecac sie - nie probowalam sie nawet dowiedziec CO DALEJ?
                  Moj maz jeszcze w drodze - bedzie niespodzianka jak przyjedzie smile
                  a czuje sie normalnie - jakby nigdy nic!!!! Szczesliwa oczywiscie ale
                  bezobjawowo....no moze troszke bardziej wrazliwe mialam piersi - ale zawsze tak
                  mialam przed @, bolalo mnie podbrzusze - w czwartek i piatek - jakby mialo
                  peknac - ale to tez normalne przed - teraz juz tak nie boli. czasem mialam
                  wrazenie jakby mnie rozrywalo w mojej szanownej - i jakby siusiu mi sie
                  chcialo - a tu nic....to dawalo mi domyslenia - druga rzecza byly plamienia w
                  czwartek i piatek - w sobote czysciutko. No wiec tylko tyle co moglo zwiastowac
                  ale i nie ciaze...wiecie o co mi chodzi? Dziewczyny - nie oficjalnie przesylam
                  fluidki*************************************************************************
                  ********************************************************************************
                  ********************************************************************************
                  **PROSZE SIE ZARAZAC!!
                  • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:02
                    Anie testy w ta strone nie kłamia smile) a do lekarza za jakies 1,5-2 tyg
                    najlepiej. Wtedy juz bedzie widac i słychac serduszko smile))))

Czekam na wiesci, a z samopoczuciem to super ze sie tak dobrze czujesz, oby tak
                    dalej smile))) Trzymam kciuki
                    • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:10
                      Kattarini,
                      Ja bralam tez na straty ten cykl - bo prawde mowiac myslalam, ze przegapilam
                      owulacje, a w dodatku mialam tyle stresow na samym poczatku roku.....i tu
                      niespodzianka smile pisalam juz dziewczynom na innym watku, ze wymyslilam sobie
                      cel do zrealizowania - przy realizacji ktorego ciaza jest wykluczona. Tak wiec
                      myslalam o tym i bralam i nie oczekiwalam na (*) tak jak wczesniej...no i udalo
                      sie a cel.....poczeka smile
                      Aha - nie chcialabym Was opuszczac - tak sie èprzyzwyczailam, a poza tym
                      jeszcze nic nie wiadomo to tylko poczatek.......nawet nie wiem, ktory to
                      tydzien? 4 czy 5?
                      • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:14
                        no ja mam nadzieje ze nas nie opuscisz i bedziesz tu do ostatniej
                        zaciązonej smile)))
                        a u Ciebie zaczyna sie 5 tydzien smile)) takze od 6-7 tyg. bedzie słychac
                        serduszko smile))

ja teraz oczekuje nastepnych smile) dziewczynki prosze zarazajcie sie...tak bym
                        chciala zeby ten watek zmienil nazwe...
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:45
      ale niesamowicie sie zaczał rok, cio??

Kurcze juz mamy dwie fasolki ale pieknie smile)z tego co pamietam zawsze jest 3-4
      ciaz hihihi, wiec...ja nic nie chce mówic hihiih, zebym póxniej nie powiedziala:
      "a nie mówiłam" smile)))

tak tak tak chce to powiedziec, dziewczynki do dzieła smile))
      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:50
        a wiedziałam ze anie cosik knuje!!!! i bierze nas z zaskoczenia hihihi
        a to chyba faktycznie zaraza nie hihihi

Anie slij zarazki!!!!!!!!!!!!1
        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 09:52
          katrrin a kiedy miałas ostatnia @?
          bo ja jak nie starałam sie o dziecko,to nie liczyłam od ow. tylko od pierwszego
          dnia cyklu ,kiedy ma byc @
          • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:00
            nio smile) Anie knuła snula i hiihihih wkoncu sie wygadała smile)))
            szczesciara, czekamy na wiruski smile)))))) dziewczyny łapac bo zarazają smile))

OM mialam 27/12 ale ja patrze od owulacji mniej wiecej 15 dni, bo tak zawsze
            wychodzi mi @@. Bo u mnie moze byc teraz wczesniej owulacja niz w 15 dc, bo ok
            10-11 dc mialam bardzo plodny sluz i klucia straszne owulacyjne. Takze myslalam
            ze to wlasnie wtedy, ale ok 16-17 dc mialam straszną susze, obrzmienie i
            okrutne bolesci i nie wiem czy to juz poowulacyjne czy wlasnie wtedy byla
            owulacja.

To tak w skrócie, czyli jesli była 10-11 dc to @ powinna przyjsc 25-26 dc, a
            jesli byla 16-17 to bedzie ok 31-32 dc.

ale nie wiem tego bo kompletnie nie wiem nawet czy wogole byla owulacja
            hihihihi, po odstawieniu stymulacji i leków wszystko moze sie zdarzyc.

Mariolcia, Emania, Siuba, Eryczka, Danik łapcie wiruski!!!!koniecznie
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:22
      Mysle ze juz czas najwyzszy na nowy watek smile))
      ten juz bardzo długasny jest smile)))

zapraszam smile)))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=35104373

mam nadzieje ze nadal bedzie on najszczesliwszym watkiem smile))
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:43
      jeszcze raz sorki!!!! wracamy na najszczesliwszy watek - ten własnie... za
      bardzo sie pospieszyłam........wrrrrrr... ale mam dzis zły dzien...

wracajcie tu!!!!!
      • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 10:49
        ale jaja

ja juz nie wiem gdzie mam pisać, hihi, czytac wiem, bo mam zaległości, ale tak
        dla bezpieczeństwa to zrobie tak, żeby było pewniej, hihi:
        cześc kobietki!

przede wszystkim największe możliwe fluidy ciążowe dla Was wszystkich bez
        wyjątków (nie ma wyłamywania się)
        **********************************************NIECH WAM SIĘ SZYBCIUTKO
        SPEŁNI!!! (*)

już chyba lepiej co smile
        • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 11:08
          anie5 normalnie to ciążę sie liczy od 1 dnia cyklu czyli od ostatniej
          miesiączki, nie martw się objawami same przyjdą, oby nie za dużo. hihi

Ja wczorajszy dzień przespałam, przepraszam, normalnie pewnie bym zajrzała na
          wątek wieczorkiem, ale prawie się z wyra nie ruszałam, to był straszny dzień,
          mój maż się śmiał ze mnie, że mogę przespać całą dobę i jeszcze jestem
          niewyspana, hihi

anie5 dzieki za fotkę, ale z Ciebie laska, zresztą same laski na tym forum, a
          jakie będą śliczne dzieci wink

Dziewczynki ja dzisiaj postaram sie wysłać fotki, bo wczoraj mi się nie udało,
          wiecie czemu (czytaj powyżej). No i oczywiście poradnik ten z instrukcją do
          wyślę - moze mam go nawet w biurze na komputerze zaraz poszukam.

Ja idę dzisiaj do gina, wg terminu miesiaczki to mój 8 tydzień, ale oczywiście
          ja biorę poprawkę, bo ovu miałam późną, ciekawa jestem jak lekarz wyliczy
          termin porodu, FF liczy na 29 sierpnia, ale ja obstawiam raczej około 14-15
          września. za wczesnie do lekarza też prawdopodobnie nie ma co iść, moja kuzynka
          była w ciąży 3,5 tygodnia po ovu i lekarz szukał, szukał i nic nie znalazł,
          dopiero po tygodniu czy półtora nawet, już było coś widać.

zrobiłam sobie nowy podpisik smile
          • jolanta8 Re: :) 17.01.06, 11:44
            ale sie posypało!!!!!!smile)

anie serdeczne gratulacje!!!!! teraz musisz dbac o siebie podwójnie
            ciesze sie ,ze w końcu sie u Was ruszyło
            kolej na nastepną!

mariolka55 tak wiem,ze masz synusia jedego pomyliłam się z pigulcia bo ja
            czytałam i Ona ma dwóch chłopaczków

u mnie dziekuję Oliwierek zdrowy i uśmiechniety

dziewczyny nie zapominajcie o mnie i ofotkach rozsyłanychsmile))

całuchy

anie jescze raz G R A T U L A C J E ! ! !
            • mariolka55 Re: :) 17.01.06, 13:33
              dziewczynki ja na razie uciekam ,bo wychodze z domkusmile
              do wieczorkasmile
              • danik1 Re: :) 17.01.06, 13:56
                Witam!!!

Do wieczorka Mariolka i dziekuje slicznie za zdjecie. Fajna babka z Ciebie,
                podobnie jak Anie. Teraz czekam na reszte dziewczynek.

jolanta8 napisała:

> danik1 gadu masz inne?

Nie, dlaczego? Chociaz ostatnio mialam problemy z komputerem i skasowaly mi sie
                wszystkie numery. Twojego tez nie mam, wiec skrobnij do mnie ze swojego GG. Moj
                nr to 7330459. Tylko sie podpisz, zebym wiedziala, ze to od Ciebie. Oliwierek
                Ci rosnie jak na drozdzach. Patrze sobie czasami na suwaczek jak tydzien za
                tygodniem ucieka i nie moge sie nadziwic, ze jeszcze tak niedawno temu razem
                sie staralysmy. Daj znac jak dostaniesz wiesci od Izutka i pozdrow Portke.
                Czasami wspominam jej slynne "bulki"!! Hihi. Pamietasz jak sie wtedy
                usmialysmy?? Teraz ja czekam na te "bulki"!

Anie moje gratulacje!!!!!!!!!!!!! Ja tez podgladalam Twoj wykresik i te II faze
                mialas juz za dluga na to, aby przyszla @. Gratuluje Ci z calego serducha i nie
                opuszczaj nas. Daj znac jak maz zareagowal i w ogole co slychac u swiezo
                upieczonej mamusi.

Pozdrowionka dla wszystkich i czekam na dalsze dobre wiadomosci!! Kattrin miala
                racje! smile))
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 15:43
      ja uciekam spac... nieh ten koszmarny dzien sie skonczy...
      jak jutro bede miala podobnie, nie gniewajcie sie ale nie zajrze do Was smile

odezwe sie jak mi przejdzie...moj PMS....

mam nadzieje ze jak wroce bed miala duzo do czytania smile) Emania czekam na Twoje
      zdjecie, pa
      • anie5 Kattarin!!! 17.01.06, 15:59
        z tego wszystkiego zapomnialamm Ci napisac o cw. na bol plecow...musisz
        rozciagac dolna czesc delikatnie. Znasz cwiczenie takie rozciagajace - na
        czworakach i rozciagasz plecy jak kot (tylko owinnas jak najbardziej wyginac
        plecy w gore a nie w dol) inne na kleczaco , posladki oprzyj na pietach i
        rozciagnij cialo na ziemi...(tak jakbys sklon robila na kleczaco)nie wiem, czy
        to dobrze opisalam?????
        • anie5 Re: Kattarin!!! 17.01.06, 16:01
          a w ogole to zapisz sie Kattarin na yoge smile goko pomogla (choc chec jej
          cwiczenia) mi pomogla - jest fantastyczna !!!!!! W Warszawie jest mnostwo
          klubow...
          • jolanta8 Re: danik1:-) 17.01.06, 18:09
            te "bulki" były ekstra!!!!
            przypomniałas mi o nich terazsmile

a Ty masz bulki hihihih

moje gg 5016320

kurcze jak ja bym chciała ćwiczyc yogę! macie jakies ćwiczenia domowe?

niekeidy bola mnie plecy,mam wszystko napiete brrr

całusy
            • siuba79 Witam :-) 17.01.06, 18:36
              Cześć smile
              I jak tam nasze "ciężaróweczki"? Właśnie przeczytałam że do goko dołączyła
              Anni. Moje gratulacje i cieszę się bardzo, bo wreszcie coś ruszyło się na tym
              wątku. Mam nadzuieję, że w wasze reszta dziewczyn i już niedługo założymy nowy
              wąteczek "wyczekane ciężaróweczki".
              U mnie dziś 7dc, wyniki badań już odebrałam, do ginki jestem już umówiona na 30
              stycznia i zacznie się porządne działanie, zobaczymy co i jak i wreszcie będzie
              wiadomo jakie ewentualne leczenie podjąć. mam nadzieję, że coś się ruszy.
              Muszę już kończyć, bo jestem u szwagra. Pozdrawiam. Wpadnę juto ok.6 rano i
              będę do ok. 8 lub 8:30.
              Trzymam za Was wszystkie kciukasy smile))))
              • siuba79 Re: Witam :-) 17.01.06, 18:37
                A gratulacje składam oczywiście Anie a nie Anni. Sorki smile
                • emania29 Re: Witam :-) 17.01.06, 18:51
                  Dla kolejnej ciężaróweczki Anie olbrzymiaste gratulacje!!!!! Dziś w pracy nawet
                  myślałam o tobie że jak wieczorkiem zajrze na forum to pewnie będzie tam wpis
                  od ciebie o II kreseczkach smile super wiadomość i bardzo się cieszę pomimo mojego
                  beznadziejnego humoru na dziś...albo becze, za chwile się dre, oj biada temu
                  kto jest w pobliżu!!!!!!!!!!!!!!!! mam typowe objawy przed @@@ i to jeszcze
                  bardziej mnie wkurza że znowu nic z tego!!!!!
                  • emania29 Re: Witam :-) 17.01.06, 19:09
                    Katrin dzięki za fotkę smile fajna babeczka z ciebiesmile))) reszcie dziewczynek też
                    wysłałam swoją...
                    Qrcze ale mi dziś smutnosad(( nawet męzuś ode mnie uciekł do pracy bo byłam nie
                    do wytrzymania!!!!
                    • anie5 Re: Witam :-) 17.01.06, 19:16
                      Emania, czytalas moj post - ja mialam objawy na @ i nic innego. Kiedy Ty
                      testujesz? Zycze Ci aby sie udalo!!!
                      Dziewczyny Emania,Siuba i reszta jeszcze raz dziekuje za gratulacje i
                      trzymajcie kciuki, bo to poczatek i musze poczekac jeszcze na 100% pewnosci!
                    • anie5 Re: do Joli8 17.01.06, 19:17
                      Jola, Kup sobie dvd lub vhs - z cwiczeniami. Goko kupila Antonia Kidman - ja
                      tez ja mam i jest swietna smile moze uda Ci sie sciagnac z internetu!!!
                      • danik1 Re: do Joli8 17.01.06, 19:37
                        Ojej jak mi sie marza dwie fasolki, Emanii i Kattrin. Obie takie same objawki
                        maja a hormonki nie tylko przed @ fiksuja, wiec ........... niech sie stanie!!!
                        • jolanta8 Re: do Anie 17.01.06, 20:10
                          dzięki Anie,zaraz poszperam po necie
                          a powiedz czyto dużo daje,chodzi mi o te ćwiczenia?
                          czuje sie swobode,odprężenie? nigdy nie uprawiałam jogi
                          • danik1 Emaniu 17.01.06, 20:28
                            Dziekuje za zdjecie. Widze, ze masz takie same upodobania do eksperymentowania
                            z wloskami jak ja. Ostatnio tez sobie obcielam grzywke, ale nie nozyczkami do
                            paznokci. Hihi. Bardzo fajnie wygladasz. To prawda, ze same laski na tym forum.
                            Pozdrawiam.
                          • anie5 Re: YOGA 17.01.06, 21:02
                            Dziewczyny pytacie mnie o joge, wiec jeszcze raz Wam powiem, ze cwiczenia sa
                            fantastyczne. Wczesniej lubilam aerobik czy inne tego typu, a jak poznalam joge
                            to sie zakochalam w niej. Czuje sie lekka, zwinna i mam tyle energi i w ogole
                            gory moglabym przenosic. Takze POLECAM!!!! reguluje tez cykle, ustawia macice w
                            prawidlowej pozycji, dziala na przysadke mozgowa - to wszystko co nam teraz
                            potrzebne - prawda??? aha i chudnie sie naprawde!!! na mnie to dziala bardziej
                            odchudzajaco niz inne aerobiki itd.
                            • anie5 Re: YOGA 17.01.06, 21:07
                              ja cwicze tez pilatesa i tez polecam - szczegolnie przed ciaza i po ciazy -
                              wraca sie podobno do formy raz dwa!!!! Ale teraz nie wiem - chyba musze
                              wyhamowac z cwiczeniami. Moja praca na tym polega ale bede sie oszczedzac - juz
                              postanowilam, ze bede pokazywac tylko cwiczenie raz, a potem bede chodzila po
                              sali i kontrolowala laseczki jak cwicza....chyba nic sie nie stanie? Poradzcie
                              prosze?
      • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 17.01.06, 21:51
        Witajcie
        na początek, instrukcja do FF po polsku jest tutaj: www.mamo-
        tato.pl/article_show.php?a_id=13&s_id=1&ss_id=3

byłam u lekarza mam pierwszą fotkę jutro pokażę, hihi mało co widać ale jest.
        To podobno 5 tydzień 4 dzień, tak przyjeliśmy na razie po rozmiarze pęcherzyka
        i widząc mój wykres i inne objawy zagnieżdżania.
        Za dwa tygodnie mam sie zjawić z wynikami morfologia, mocz i cukier we krwi.

ide spać, jutro Was doczytam smile
        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 09:09
          witam z rankasmile
          jak tam katrrin dzis humorek??? chyba nie za bardzosad skoro do nas nie
          zagladłas jeszcze?
          • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 09:29
            tak Mariolu, humorek nie za bardzo, bo mam noc nie przespana, z powodów
            mdłosci..to tak w skrócie...
            dlatego dzis sie nie odezwe..

trzymajcie sie koffaaanneee...
            Emania trzymam kciuki mocno za Ciebie!!!!!!!!!!!!
            i dziekuje za zdjeciasmile))
    • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 12:24
      Czesc dzieczynki!!!
      Na poczatku wielkie gratulacje dla naszej kolejnej zaciazowanej!Oby tak dalej!
      A ja moje kochane w tym cyklu raczej odpadam niestety.Dzisiaj 11 d po iui a ja
      mam juz tak potworne bolesci na @,ze nawet załozyłam sobie juz wkładke.Poza tym
      mam obolałe piersi,a w moim przypadku to wrozy tylko jedno.Nie mam absolutnie
      zadnych złudzen bo juz na tyle znam swój organizm,ale staram sie tym wszystkim
      nie przejmowac bo przeciez jedziemy w lutym do Novum.I chyba ten fakt pozwala
      mi myslec pozytywnie.
      Pozdrawiam.
      • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 12:48
        Witajcie!!!
        A ja jestem w szkole i pisze do Was ze szkolnego komputera. Przeczytalam o
        mdlosciach Kattrin i az mi sie buzka usmiechnela. Ale juz nic wiecej nie
        napisze.
        Kasiu odezwe sie do Ciebie jak wroce ze szkoly. Czekaj na mnie. smile))
        Pozdrowionka dla wszystkich.

PS.Eryka trzymam kciuki, zeby jednak @ nie przyszla.
        • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 15:25
          Dziewczynki co tak cicho siedzicie???
          Ja chyba wlasnie mam owulke. Wszystko na to wskazuje, ale trzeba to jeszcze
          potwierdzic jutrzejsza tempka. Wczoraj byly przytulanka, wiec niby wszystko gra
          a jak sie to skonczy to sie okaze za dwa tygodnie. Dzisiaj mam swietny humor i
          jakas taka pelna nadzieji jestem, ale pewnie wkrotce to sie zmieni i najda mnie
          watpliwosci.

Emaniu jak sie czujesz?? Jutro planowo powinna byc @, tak?? Daj znac co i jak.
          Pozdrowionka!!
          • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 15:33
            Dziewczynki a moze by tak posprzatac w watku statystycznym, cio?? Kattrin, Goko
            co Wy na to?? Nie to zebym chciala kogos wyrzucac, ale jest tam tyle dziewczyn
            ktore zagladnely tylko raz, albo same sie wpisaly i zaraz zniknely. Nie mamy od
            nich zadnych wiesci. Co Wy na to??
            • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 18:15
              Hejka
              No u mnie jak zwykle wielkie D... tempka spadła, zaczęło się plamienie, brzucho
              boli, o humorze już nie wspomnę czyli lada chwila nadejdzie @
              Smutno mi ....... może wieczorkiem coś jeszcze do Was skrobne... jak mi się
              poprawi humor pa pa
              • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 18:30
                nic sie nie martw emaniu,najlepiej zrób tak jak ja zatestuj!!! i bedziesz
                wszystko wiedziec,ja stwierdziłam ze wole znac prawde niz sie
                zastanawiac,przyjdzie @ a moze jednak nie????? no i byłam wsciekła przez chwile
                i rozczarowana jak zrobiłam ten test,ale za chwile mi przeszło i zaczełam plany
                na nowy cyklsmile no i juz jest spoko 3- dzien,czas leci i znowu beda przytulankasmile

Emania to jest moja radasmile chyba ze jestes pewna tej @ to nie testuj,tylko
                czekaj na poprawe humorkusmile
                a jak długo sie starałas o pierwsza ciaze?
                • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 19:50
                  No jeśli chodzi o @ to jestem pewna na 100% zwłaszcza po temperaturze kóra
                  spadła do 36,5 i jak pisałam wyżej reszcie objawów...!

O pierwszego dzidziuśka starałam się 6-7 cykli... Pierwsze 2 to był kompletny
                  luz blus czyli miłość co noc bez mierzenia tempki, monitoringów i całej reszty.
                  Trzeci cykl troche przegapiłam, w 4 wdała się infekcja i też trochę
                  odpuściliśmy (choć nie do końca) W tym cyklu co zaszłam brałam wiesiołek i
                  mężusia szprycowałam witaminkami, ogrom śluziku pojawił się już w 11dc a w 12dc
                  już była owulka (potwierdzona monitoringiem). Ostatnio weszłam na moje wpisy z
                  tego okresu żeby poczytać jakie miałam objawy fasolki i to były bardzo
                  konkretne objawy: 2 dni po owu zaczęła się nieustająca zgaga która trwała przez
                  tydzień, a po 4 dniach po owu zaczęły mnie strasznie piec cycki jakby mi je
                  ktoś przypiekał ogniem i tak było przez 2 dni, bolały mnie też jajniki no i
                  12dpo pojawił się różowy śluzik. Sporo tych sygnałów ciąży było!!!!!!!!!!!
                  Lubie czasem to wszystko analizoać bo często zastanawiam się dlaczego właśnie
                  wtedy zaszłam w ciąże. Człowiek próbuje i próbuje i nic..., a co takiego się
                  dzieje że akurat w tym cyklu się zachodzi?????? może wy wiecie?????
                  Ale mam humor skoro wypisuje tu takie wywody smile no coż......
                  • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 20:01
                    Emania29 mnie nie pytaj, ja nie wiem jak to się stało,że się udało - wbrew
                    wszystkiemu, a jednak...
                  • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 20:01
                    Jeśli chodzi o sprzątanie w statystyce to nie mam nic przeciwko, spokojnie
                    możecie mnie wpisać na 1dc na 19 stycznia
                    goko a ty nie miałaś dziś przesłać jakiegoś zdjęcia???????????
                    • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 20:44
                      ojej, nie smutcie sie tak.... Emania - ja mialam plamienia przez dwa dni,
                      brzuch bolal jak na @ i w ogole tempka mi spadla - spojrz na moj wykres - a
                      potem podskoczyla....takze moze.... A co ja mysle na temat - dlaczego w tym
                      cyklu, a nie w innym to tez chyba wiecie - tyle razy juz pisalamsmile
                      Tak mi sie smutno zrobilo...a w ogole mam dzis smutny dzien - nie wiem, zamiast
                      sie cieszyc to plakalam....czekam na meza - zaraz wraca i sie dowie...a w ogole
                      to mnie wkurzyl dzis - dlatego plakalam, on nie wie, ze ja mam taka wiadomosc i
                      mnie ochrzania jeszcze - wyobrazacie sobir kobiete w ciazy....sad
                      • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 20:53
                        taka jestem zla i rozzalona, ze chyba mu nie powiem !!!!!!!!!!!!!!!!!! nie,
                        powiem, powiem smile
                • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 19:58
                  cześć kobietki, tak mi przykrusio, smutki tutaj zastałam dzisiaj.

Emania, ale może jeszcze nie wszystko stracone, Anie5 też chyba pisała o
                  plamieniu, miejmy nadzieję, że jeszcze jest szansa.

Eryczko Ty się też nie załamuj ja miałam straszne bóle i @ nie przyszła, więc
                  też jest nadzieja, trzeba wierzyć.

Dziekuję Emania za fotki - niezła ta grzywka smile znów kolejna laska, normalnie
                  same laski tutaj pisują smile

uśmiechnijcie się dziewczynki, trzeba wierzyć, przesyłam masę fluidków niech
                  Wam sie spełni (*)
                  buziaczki
                  • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 18.01.06, 23:31
                    Anie nieładnie,nieładnie,ja tyle wywodów wypisujesmilea ty nawet nie zagladłas!
                    masz szczescie ze jestes w ciazysmile

co do humorkówsmile normalka smileja tez raz byłam podekscytowana,na drugi dzien
                    przygnebionasmile hormony hormony.....hihihi po porodzie tez tak bedziesmile

Emania,a teraz bierzesz wiesiołek? ja tez zaczełam mezusiowi dawac witaminki
                    dla ciezarnych hihihihi feminatal i kwas foliowy i o dziwo nawet nie protestuje
                    hihihihihi
                    emania a ten gujazyl to ile kosztuje? i to jest jeden rodzaj syropu tak???

a wiecie co jeszcze wyczytałam dzis na jakiejs stronce o poczeciach nie
                    pamietam własnie gdzie...... ale ze strasznie zle działaja na nasienie zele
                    nawilzajace intymne,tak ze jezeli któras uzywa to niestety lepiej
                    odstawic,pisze ze mozna zastapic białkiem z jaja hihihihihhihihihi -zapach by
                    był ciekawy hihihihi
                    • siuba79 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 06:34
                      Cześć smile
                      A ja znowu w pracy od rana smile, już po kawusi więc się powolutku wybudzam. U
                      mnie 9dc, przytulanka pełen spontan. Czekam już na wizytę u ginki (30
                      stycznia). Ciekawe co ona powie?
                      Wiecie może co się dzieje z Natalką, jak ona się czuje?
                      Pozdrawiam - Siuba79 -
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 08:25
      Gosienko - wspaniały ten Twoj groszek smile))) no no nie wiedzialam ze tak pieknie
      wylada pierwsze usg smile)))
      Pamietaj ja czekam na nastepne zdjecia (*) smile z utesknieniem....

Emanio, mam nadzieje ze tempka Ci wzrosla, a jak nie, to prosze nie trac
      nadziei, moze organizm musi troszke jeszcze odpocząc oczyscic sie do konca, by
      przyjac Twojego skarba smile)))
      Trzymaj sie cieplutko i wierz!!!

Eryczko, nie przejmuj sie, pamietaj ze masz przed soba wizyte w Novum, gdzie
      sie Tobą zajmą, i wiem to ze Twoj czas oczekiwania na dzieciatko jest juz ku
      końcowi!!! smile

Daniczku tak jak Ci pisalam , jak dziewczyny nie mają nic przeciwko mozesz
      zajac sie statystyka.

Zycze milego czwarteczku, buziaki Kasia
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 09:40
      halllo znowu nikogo nie ma??

dziewczynki, gdzie jestescie?? zamarzłyscie gdziesz po drodze?? Takie zimnisko
      dzis...brrrr
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 10:11
      no tak... nikogo nie ma wiec ja moge troszke powynurzac sie ze swoimi
      myslami...hihi

od czego tu zacząc...dopadla mnie melancholia straszna...od trzech dni dopadlo
      mnie jakies wirusisko... rano i wieczorem dostaje trosji, mdlo mi caly dzien, a
      gdy wracam do domku, wypijami goraca herbatke laduje przy sedesie.... i tak
      jest non stop... matylko czy ja jestem uczulona na herbate??? po niej jest
      najgorzej... kawcia z mleczkiem ideal...herbatka malinowa super...a normalna
      herbata Lipton lub Yunan lub Teatley bleeeee... kibelek grany...

do tego jestem strasznie zmeczona, spie na stojaco o kazdej porze...chyba aura
      pogodowa jest tragiczna i do tego koniec II fazy cyklu wiec ja dostaje jakis
      amoków... spac spac spac...

do tego strasznie bola mnie plecy, krzyz, nie moge siedziec,lezec nawet jak
      stoje to mnie lamie, do tego jajniki grają marsza wraz z podbrzuszem wzdętym i
      bolącym - uroki zblizającej sie @@...

kolejna rzecz, obuchlizna w wiadomym miejscu, nic nie pomaga, ale nie swedzi
      ani nie piecze, zapodana kuracja Lactovaginalem, mam nadzieje ze przejdzie...
      nie wiem czy to moze nie od mrozów?? cos mi tam hihih zamarzło i puchnie
      hihihihi...

a teraz jedyny pozytyw w tym calym moim glupim gadaniu, mam cere jak u
      niemowlaka (oby nie zapeszyc) az jestem w szoku, chyba dzieki stymulacji
      unormowaly sie hormony i juz nic nie wyskakuje, ani w owulacje, zadnych syfków,
      teraz jestem przed @ i tez nic... HUURRRAAAA smile)))) Nigdy w zyciu nie miala
      takiej pieknej cery smile)) oby tak utrzymywalo sie do konca zycia juz
      hihihihiihi - marzenia co hihihihi??

No to tyle... wygadalam sie, napisalam co mi w serduszku lezy i teraz czekam na
      @@@, mam nadzieje ze sie zjawi albo w ten albo w nastepny poniedzialek, bo na
      weekendosy oba mam wielkie imprezy, a wiecie jak to jest na imprezie z
      @@@....wrrrrrrr....

No dobra koncze, czekam tu na Was dziewczynki smile
      • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 10:25
        cześć kobietki!

Mariolka mężowi kup lepiej Salfazin do łykania, albo wit. E (będą
        skuteczniejsze zapewniam, zreszta porównaj skład).
        Gujazyl to nieduży wydatek, ok 5-6 zł maksymalnie chyba, dokładnie nie
        pamietam, ale coś koło tego. Poza tym muszę Ci powiedzieć, że jest paskudny,
        ale czego sie nie robi ... Ja oczywiście w innych cyklach poza tym szczęśliwym
        to szprycowałam się wiesiołkiem i gujazylem, a w tym nic, kompletnie tylko kwas
        foliowy brałam, zreszta same wiecie jak było...

Kasiu! masz więcej objawów ciążowych niż ja miałam i niz mam obecnie, hihi mam
        nadzieję, że to w końcu (*).

pozdrawiam
        • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 10:29
          no wlasnie Gosiu nie, bo to sa wszystkie objawy @@, ktora patrzac na nie bedzie
          strasznie okropnie bolesna.....

Przeciez dobrze wiecie, ze w ciazy tak naprawde nie ma objawow - Gosiu jestes
          przykladem...dopiero pozniej sie zaczynaja smile)) hehehe
          a przed @objawy to wlasnie takie jak Wam przedstawilam smile))))

ja oczekuje...
        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 10:31
          no popatrz a emanie pisała ze gujazyl to pychotkasmile

no to samo sobie pomyslałam o Katrrin,ale nie nakrecajmy jej smile
          goko przyslij jakas swoja fotke,bo wszystkich juz mamsmile ja tobie tez podeslesmile

Kasiu miłej prackismilepotem cos wiecej napisze jak znajde troche czasusmile
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 10:53
      Mariolciu ja sie nie nakrecam, nakrecalam sie cale 3 lata teraz juz nic nie
      spowoduje, zebym sie nakrecila, ja poprostu nie wierze juz w takie objawy, bo
      to na miliardy procent nie sa ciazowe!!! smile)

Zreszta ja wiem ze teraz w ciazy nie bede, bo tak ma poprostu byc. Moze kiedys
      sie uda, a jak nie to moze wkoncu kiedys ktos mi wbije do glowy IVF i tyle...
      wiem ze kiedys bede mama, bo jestem uparta jak osiol i zawsze daze do celu, ale
      tez wiem ze to nie stanie sie teraz.

wiec mozecie pisac mowic co chcecie, ja sie i tak nie nakrece smile)))

a ze napisalam o tym wszystkim to tylko dlatego, zeby cokolwiek napisac
      hihihihi, bo cisza tu jest ze szok, a tak sie troszke ruszyło hihihihii smile)))))

Ja teraz czekam na @, i chce zeby przyszla jak najszybciej bo mam zaplanowana
      piekną rocznice slubu, wiecie hihihihi taniec erotyk z prezentem hihihihi i te
      sprawy, a tu jak przylezie okres to mi wszystkie plany popsuje, wiec teraz
      czekam z utesknieniem niech wkoncu przychodzi!!!!!! smile))))

Emanio i jak sie czujesz dzis?? Napisz prosze
      • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 13:21
        Kattrin ale wiesz jak to w zyciu bywa,człowiek sie nie spodzeiwa i nawet na
        siłe chce @ wywołac(patrz nasza Gokosmile)a tu ni z gruszki ni z pietruszki w
        najmniej oczekiwanym momencie pojawia sie fasolinka!Wiec prosze sie mi tu nie
        zarzekac,jakos specjalnie tez nie nastawiac moze, ale zachowac taki ambiwaletny
        stosunek do sprawy,bo nigdy nic nie wiadomo i nic dopóki @ nie przylezie nie
        jest przesadzone!!!

A ja moje kofane dziewczynki czuje sie niezmiennie @-owo,bo brzuch raz po raz
        mnie atakuje no i piersi mam jak balony!!Jedno co mnie troche zastanawia to
        to,ze normalnie zaczynaja mnie bolec tydzien przed @ i przestaja wraz z
        pojawieniem sie @.Teraz jest tak,ze juz prawie przestały tylko dalej sa takie
        napeczniałe.W dalszym ciagu sie nie nastawiam,tak tylko dokonuje jakis
        obserwacji,ktore raczej co miesiac sie pokrywaja.
        Co do testu to postawnowiłam nie testowac,chba ze @ nie przyjedzie do
        poniedziałku,to wtedy moze sie skusze.
        • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 13:53
          cześć kobietki!

w końcu wysłałam Wam zdjęcia, uff zabierałam sie długo długo...

eryka5 napisała:

> Kattrin ale wiesz jak to w zyciu bywa,człowiek sie nie spodzeiwa i nawet na
          > siłe chce @ wywołac(patrz nasza Gokosmile)a tu ni z gruszki ni z pietruszki w
          > najmniej oczekiwanym momencie pojawia sie fasolinka!Wiec prosze sie mi tu nie
          > zarzekac,jakos specjalnie tez nie nastawiac moze, ale zachowac taki
          ambiwaletny
          > stosunek do sprawy,bo nigdy nic nie wiadomo i nic dopóki @ nie przylezie nie
          > jest przesadzone!!!

Eryczko bardzo dobrze powiedziane smile)))

> A ja moje kofane dziewczynki czuje sie niezmiennie @-owo,bo brzuch raz po raz
          > mnie atakuje no i piersi mam jak balony!!Jedno co mnie troche zastanawia to
          > to,ze normalnie zaczynaja mnie bolec tydzien przed @ i przestaja wraz z
          > pojawieniem sie @.Teraz jest tak,ze juz prawie przestały tylko dalej sa takie
          > napeczniałe.W dalszym ciagu sie nie nastawiam,tak tylko dokonuje jakis
          > obserwacji,ktore raczej co miesiac sie pokrywaja.
          > Co do testu to postawnowiłam nie testowac,chba ze @ nie przyjedzie do
          > poniedziałku,to wtedy moze sie skusze.

Trzymam kciuki, żeby nie przyszła do poniedziałku, łap fluidki musi się udać

buziaczki
          • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 14:05
            Gosiu dzieki za zdjeciasmile dzaga z ciebie ze ho-ho,wyobrazałam sobie ciebie z
            krótka fryzurasmilesynek ładny i duzy chłopiec-w wieku mojego siostrzencasmile
            jak tylko znajde wiecej czasu to tez ci wysle swojesmile i wysle ci tez moja
            pociechesmile
            • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 14:12
              hej Mariolka, czy to ty chciałas te instrukcje FF (bo mam poradnik od Ewy od
              testów i tam tez jest jakaś), a akurat mam to w pracy wysłać Ci na maila?

na razie wstawiałam Wam tylko link na mamotato gdzies na tym forum powinnas
              odnaleźć
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 14:17
      Eryczko bedzie dobrze jak nie teraz to napewno od 08/02!!!!
      choc mam nadzieje na teraz smile))))

a moze wiesz lub słyszałas cos o tzw. efekcie odbicia???
      Ty obeznana babeczka jestes???

a moze inne dziewczynki cos wiedzą na ten temat??
      • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 14:50
        Witajcie!!
        Goko jaka ladna babka z Ciebie i jakiego ladnego synka masz. Nic tylko robic
        dzieci powinnas. Dobrze Ci to wychodzi. Hihi. Przepraszam Wam, bo do tego
        trzeba dwojga.

A ja owulki jeszcze nie mialam i nie wiem kiedy bedzie i czy bedzie. Mozecie
        sobie zerknac na moj wykres w podpisie bo znowu wrocilam do mierzenia tempki.

Humorek jednak mnie nie opuszcze. Dzisiaj u nas bardzo pada snieg i wszystko
        jest zasypane a ja jechalam na rowerze do pracy. Na szczescie tesciowa odebrala
        mnie po pracy, tak sama z siebie. Ale bylam milo zaskoczona i jeszcze dala mi
        prezent od tescia. Taki fajny kubraczek z jasnej skorki.

A wracajac do cyklu to mam mieszane uczucia. Raz, ze sie uda a raz, ze to
        bedzie bezowulacyjny bo sluz i tempka i w ogole objawy sa jakies takie
        pokrecone. Nic to, musze jeszcze poczekac.

Pozdrowionka dla wszystkich i wkrotce zabiore sie za statystyke.
        • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 15:52
          To mnie Kasiu teraz zastrzeliłas normalnie!!!Pierwszy raz o tym słysze!A tak
          ogólnie to czego to dotyczy?

Goko chciałam sie Ciebie zapytac czy miałas bole owe kilka dni przed
          planowana@,ktora oczywiscie nie nadeszłasmile)))Ile one trwały i czy były tak samo
          intensywane jak zawsze?I jeszcze jak to było ze sluzem??Czy miałas jakis przed
          planowa @?Pytam o to wszystko bo u mnie totalna susza i wkurzaja mnie te
          bóle,ktore nawiedzaja mnie od kilku dni.Juz zniesc tego nie moge i chciałabym
          albo wóz albo przewóz.Czuje jak sie ta @ kluje,kluje i wykluc sie zmora nie
          moze.Ciagle biegam do łazienki sprawdzajac czy juz, bo normalnie szału
          dostaje,ze tak mnie to wszystko bezsensu meczy.Mogłaby przyjsc i przynajmniej
          nie musialabym sie zwijac z bólu i tracic czasu na łazenie do WCsmile)))
          • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 15:57
            Diewczyny widzialyscie ile fasolek na tarajacych sie!!!! sad) Az oczy bola!!
            Hihihi.
            A ja chce owulke!!!!!
            • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 15:58
              Cos sie pokickalo na forum i nie pokazuje najnowszych postow na glownej
              stronie. Tez tak macie??
              • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 18:37
                cześć kobietki, mam wielką nadzieję, że i u nas tak się fasolki posypią....

Eryczko odpowiadając na Twoje pytanko, przed @ miałam bóle straszliwe (ja
                normalnie to nie mam raczej bóli @-owych, a już napewno nie tak dużo i nie
                takie mocne), śluzu tez nie było susza straszna (zreszta u mnie cały cykl był
                taki), dopiero później , chyba już dobrze po terminie @ zaczęła się biała
                mleczna wydzielina.

Nie trać nadziei, może Ty nastepna, może czas na test, co?
                • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 19:31
                  Gosiu jak masz instrukcje od ewy to mi przeslij(na mamo-tato znalazłam ale
                  dalej nie wszystko kumamsmile) i instrukcje do testów tez jak masz,bo mnie sie
                  zmazały,wysyłam ci fotkesmile
                  • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 20:00
                    Hejka
                    W końcu mi się udało tu wejść smile nie wiem czy to wina że wątek strasznie się
                    rozrósł? czy coś z moim kompem ale zajeło mi to 1h, międli i międli..,..

Ja oficjalnie zaczynam 1dc, ale mam dziś niezły humorek i ambitne plany na ten
                    cykl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaczęłam już miśka szprycować prochami czyli Salfazin
                    i maca (mariolka te są bardziej skuteczne bo te co podajesz M to raczej dla
                    kobitek smile dalej plan jest taki że ide w 12dc na monitoring i strzelamy z
                    miśkiem w najlepszy moment! czyli mówie mu "trzymaj!, trzymaj! trzymaj" a
                    potem "teraz! teraz!.... smile)) no a potem to już (*), a no i ja też biorę
                    wiesiołek i mój ulubiony nektar Bogów miłości - Gujazylek smile pychotka smile
                    • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 20:16
                      Qrczaki ale się to dziś wlecze a ja taka nakręcona jestem smile
                      Katrin piękniutkie objawy?!?!?!
                      Goko fajne zdjątka (drugie z rodzinką mi się nie otworzyło bo strasznie
                      wielgachne jest! Wogle mam wrażenie że my wszystkie jakieś podobne do siebie
                      jesteśmy???? w sumie to same laseczki. No i wszystkie macie urocze dzieciaczki
                      i to tak naprawde urocze!!! wiecie czasem dzieci są nie za piękne choć dla
                      rodziców najpiękniejsze, ale u Was to naprawde strzał w 11 !!!!!!!!!!

hm... i co tam wam jescze napisać..........nie wim może potem jeszcze coś
                      skrobne....
          • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 22:14
            To mnie Goko pocieszyłas strasznie i w sumie nie wiem czy to dobrze czy zle,bo
            teraz pewnie bede sie do ostatniej chwili łudzic ze moze sie udałosmile))))))Ale
            ja to jestem chyba dziwna jakas!!!!!
            Co do testu to jest tak,ze jutro jak (*)jest, to test powinien juz cokolwiek
            pokazac,ale postanowiłam jednak poczekac do poniedziału,bo wtedy bedzie juz po
            terminie.Jutro bedzie 26 dc przy cyklach własnie 26-28 dniowych(jednak po
            stymulacji i pregnylu @ mam raczej wczesniej niz pozniej),wiec poniedziałek
            uwazam za idealny czas i w miare juz wiarygodny.A tak w ogóle to cykor jestem
            straszny i dla mnie test to takie emocje,ze normalnie nie daje rady
            psychicznie.Nie wiem dlaczego, ale wole to czekanie,ktore jakby nie patrzec
            zawsze jest nadzieja, a taki test zabija wszystko w minucie!Czasem tak pieknie
            zyc w błogiej nieswiadomosci i wierzyc ze @ jednak nie zawita...........

Buziaki i do napisania.
            • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 23:03
              hejosmile
              a co to jest Salfazin ? i ile kosztuje? wiem ze feminatal jest dla kobiet i na
              dodatek w ciazy ,ale facety przed poczeciem tez moga łykac takie specyfiki
              podobno,bo kazdy inaczej radzismile i kwas foliowysmile a wogule to ja w tym miesiacu
              chyba odpuszcze,bo gdyby cos wyszło to termin porodu by mi sie zbiegł z weselem
              w rodziniesmilewiec nie wiem czy sobie nie zrobic urlopikusmile
              • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 19.01.06, 23:42
                ja emania jak dostałam @ ,to tez za chwile mi sie humor poprawił,najgorzej jest
                przed humor paskudny,złudzen coraz mniej i wogule
                wiesz u mnie 4 dc to w sumie prawie tak samosmile jak długie masz cykle?
                • siuba79 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 06:50
                  Cześć smile
                  A ja od rana już w pracy, to trzeci dzień pod rząd kiedy muszę wstawać o 4:30 i
                  mam już dosyć, mam nadzieję, że jutro uda mi się pospać chociaż do 9 (ale nie
                  wiem, bo będzie dziś u mnie spała moja bratanica, a ona wcześnie się budzi).
                  Dzisiaj po pracy jadę kupić lodówkę, odkurzacz i okap nad gazówkę smile (to na
                  poprawę humorku).
                  A u mnie dziś 10dc i tempka 36,5 (od kilku dni ta sama). Za 10 dni wizyta u
                  ginki, więc będzie wiadomo co i jak. Jeżeli nic nie wyjdzie w tym cyklu, to
                  przyszły cykl będzie monitorowany, a może nawet jakaś kuracja lekami. Czekam na
                  to co przyniesie ten cykl.
                  Kattrin, wiem że nie możesz się nakręcać, ale te Twoje objawy są typowe na(*).
                  Czekam razem z Tobą na efekty i trzymam kciukasy smile
                  Pozdrawiam i miłego dzionka
                  • siuba79 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 07:02
                    A to dowcip na poprawę humorku smile
                    Nauczycielka kazała dzieciom w szkole narysować swoich rodziców. Wszystkie
                    dzieci narysowały swoich rodziców, tylko Jasiu narysował tacie niebieskie włosy.
                    - Jasiu dlaczego narysowałeś tacie niebieskie włosy - spytała pani nauczycielka
                    - Bo nie miałem łysej kredki - odparł Jasiu
                    Dobre, no nie?

• goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 08:28
                      cześć kobietki!

mnie niestety dopadło od wczoraj, a tak się cieszyłam, że żadnych uciążliwych
                      objawów nie mam (za wczesnie wykrakałam), jak tylko rano wchodzę do kuchni, to
                      zaczyna się wyścig do kibelka, nie wymiotuję, ale staszę go bardzo mocno wink
                      Kanapki od wczoraj moje chłopaki robią sobie sami, no oczywiście dla mnie też
                      coś szykują, bo wejście do kuchni graniczy naprawdę z cudem. Psa tez musza oni
                      karmić, jak te role sie pozmieniały, cieszę się bardzo, że jutro sobota, pośpie
                      dłużej , tylko nie wiem co będzie ze śniadaniem, jak to zniosę.
                      Jak nie byłam w ciąży to mówiłam, że aby tylko się udało zajść, że mogę być
                      wielkim hipopotamem (tak przytyć) i mogę 9 m-cy mieć nudności i wymioty.
                      Odwołuje to już teraz wink, a to dopiero drugi dzień.

Mariolka zaraz Ci wysle poradnik na maila, tam też znajdziesz instrukcje do ff,
                      a jak cos bardzo dokładnego chcesz to pytaj może cos jeszcze pamiętam.
                      Poza tym dziewczynki same wiecie, że z planowania nic nie wychodzi, hihi. my
                      jak planowaliśmy, to mieliśmy ominąć lato całkowicie, no bo to upały itp.itd, a
                      tu wyszło tak, ze caaaaałe lato przechodzę z brzuszkiem, hihi. Więc proszę sie
                      nie stresować weselami, pójdziesz z brzuszkiem na wesele, a co niech się
                      dzidzia tez wyszaleje wink.

Eryczko masz rację, poczekajmy do poniedziałku, a ile dni temu brałas pregnyl,
                      bo z tego co chyba było na ulotce, test ciążowy można zrobić dopiero po 10
                      dniach po tym leku.

Siuba ja Ci współczuję o 4.30, to ja sie na drugi bok przekręcam.

Emania przepraszam za zbyt dużą fotke, ale w firmowym kompie mam same legalne
                      programy, hihi i nie mogłam jej zmniejszyć, może i mogłam ale nie wiem w jakim
                      miałam to zrobić.

Kattrin co u Ciebie dzisiaj?
                      • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 08:47
                        Czesc dziewczynki smile))

u mnie juz lepiej, nie pilam wczoraj herbaty i nie lecialam do kibelka smile)
                        takze wkoncu pierwsza noc przespana, huraaa smile)))
                        Strasznie wyczekuje bolów @@, bo chcialbym zeby juz przyszla...przejda mi bole
                        podbrzusza i opuchlizna smile)) znowu robi kuracje lactovaginalem, ale az nie moge
                        sobie hihihih wlozyc tak jest opuchnieta...wrrrrrr....

następny krok do @ to cycki, ktore powoli zaczynaja pobolewac...
                        Czasem pomdli ale toc hyba od kataru który mnie nawiedził hihihihi smile)

Emanio, kurcze szkoda, ze przyszla do Ciebie @, ale mam nadzieje ze wezmiesz
                        sie w garsc i moc bedzie z Tobą i starac bedziesz sie nadal smile))

Eryczko, ja trzymam mocno kciuki, dzis chyba 13 dpo tak??? Mysle i mam nadzieje
                        ze bedziesz ta trzecią zaciążoną smile)))

Daniczku ja Cie chyba zamorduje!!!hihihihiihi smile)) Dlaczego mnie wstawilas na
                        1.miejsce... ja specjalnie sie usunelam, bo przeciez starajacą nie jestem...
                        hihihihii, a Ty ciach - jedynka smile))

Mariolcia a Ty kiedy zmierzasz zacząc staranka?? Kiedy wypada Ci owu??

Gosia Ty juz nie narzekaj tylko pogłaszcz Groszka od nas i powiedz do brzusia
                        zeby zdrowo rósł, a Ty wytrzymasz wszystkie mdlosci smile)))) Wierze w
                        Ciebie smile))))

A wogole to dziewczynki, na poczatku cyklu, nie martwcie sie, przeciez jak sie
                        dobrze postaracie to moze juz na Walentynki dacie swoim mezom cudowny
                        prezent smile)))))

Ja nadal trzymam kciuki za Was i myslami jestem z kazdą.

Buziaki, i milego piąteczku smile))
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 10:02
      No dobra, wszystcy wmawiają mi ze nie jestem wyluzowana i dlatego takie rzeczy
      sie ze mna dzieja. Ze sie nakrecam, ze mysle za duzo itp.

Takze blagam Was dziewczyny jak macie jakies pomysly na to by sie wyluzowac,
      przestac myslec i zapomniec a wierzyc!!!!

czekam!! smile))) pomozcie
      • pigulcia1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 10:38
        Witajcie!
        Kasiu jak już wcześniej pisałam od dłuższego czasu czytam wasze forum. Trochę
        się nakręcam, trochę trzymam kciuki!
        Ale Ty jesteś wybitnie dobrą osobą. Siebie stawiasz na plan dalszy i codziennie
        pocieszasz, wspierasz wszystkie piszace osoby.
        Wiesz teraz Tobie coś się należy !
        Ja trzymam kciuki!
        Pozdrawiam
        • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 10:48
          Pigulcia dziekuje smile)
          ale wiesz ze nie jest tak w zyciu, ze dostaje sie to czego sie chce w danym
          momencie smile) Czy ja wiem czy mi sie nalezy????? kazdej sie nalezy smile))) taka
          nasza kobiecosc smile))

a poza tym hihihih ktos musi, Was pocieszyc, przeciez smile))

Zreszta kazda z nas jest dobra osobąsmilekazda wspiera inne, pociesza stara sie
          pomóc, ja jestem taką sama osobą smile)) a przynajmniej bardzo próbuje.

a powiedz jak tam Twoje staranka??

Buziaki
          • pigulcia1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 11:12
            Moje staranka ?
            Właściwie wszystko leci do przodu dzisiaj 23 dc. i pewnie za 3-5 dni @.
            Ale nie zamierzam się nakręcać !
            Wszystkim życzę powodzenia i przeniesienia się na inne forum to dla przyszłych
            mam. A szczególnie Tobie Kasiu.Wiem jedno napewno Ci się uda bo wierzysz i
            jesteś uparta. Inni sobie odpuszczają!
            • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 20.01.06, 14:15
              hej, tak sobie Was podczytuje,

ja i tak kawki prawie nie pijam, więc mi to wsio ryba, od czasu do czasu tylko
              kawusie łykałam i to z mleczkiem i cukrem, a teraz faktycznie nawet nie chcę
              myslec o kawie, zapachu kawy itp.

najgorsze jest to, że nudności strasznie nasilają się równiez w ciągu dnia, a
              szczególnie gdy kilka godzin nic nie jem, łeee, bleee

wieczorami też mam problem z dobraniem sobie czegoś na kolację, ale jem bo
              przecież muszę jeść, więc się do tego jedzenia zmuszam i to strasznie.

Juz sobie zaplanowałam, że jutrzejszy dzień to chyba prześpię... smile
    • kattrin1 cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 12:06
      Oczekując dnia narodzin, chłopiec zwraca się do Boga:
      – Jutro posyłasz mnie na ziemie, ale jak ja tam będę żył? Jestem zbyt mały i
      bezbronny.

Bóg odpowiedział:
      – Spośród wielu aniołów wybrałem jednego dla Ciebie. Twój anioł będzie czekał
      na Ciebie i zaopiekuje się Tobą.

Chłopiec pyta dalej:
      – Ale powiedz co będę tam robił? Tutaj w niebie nic nie robię, tylko śmieję się
      i śpiewam ze szczęścia.

Bóg odpowiedział:
      – Twój anioł będzie śpiewał dla Ciebie i będzie się do Ciebie uśmiechał każdego
      dnia. Będziesz czuł jego miłość, a
      nieogarnione szczęście wypełni Twoje serce.

Ponownie chłopiec pyta:
      – Jak ja zrozumiem ludzi, którzy będą mówić do mnie nieznanym językiem?

Bóg odpowiedział:
      – Od twego anioła usłyszysz wiele cudownych i serdecznych słów, jakich nigdy
      nie słyszałeś. Z wielką cierpliwością i troską
      będzie Cię uczył jak je wymawiać.

Chłopiec zapytuje:
      – A co powinienem zrobić, gdy zechcę porozmawiać z Tobą?

Bóg odpowiedział:
      – Twój anioł złoży Twoje rączki i będzie się modlił z Tobą.

Chłopiec zastanawia się:
      – Słyszałem, że na ziemi jest wielu złych ludzi. Kto mnie przed nimi obroni?

Bóg odpowiedział:
      – Twój anioł będzie Cię bronił, gotowy oddać życie za Ciebie.

Mówi chłopiec:
      – Ale na zawsze pozostanę już smutny, bo nigdy Cię już nie zobaczę.

Bóg odrzekł:
      – Twój anioł zawsze będzie Ci o mnie mówił i pokaże Ci drogę, którą wrócisz do
      mnie, chociaż ja i tak zawsze będę przy
      Tobie.

W niebie zapanowała cisza, a na ziemi dały się słyszeć głosy i wtedy chłopiec
      pospiesznie zapytał:
      – Boże, jeśli już muszę opuścić niebo, to powiedz mi, jakie jest imię mojego
      anioła?

Odpowiedział mu Bóg:
      – Jej imię nie jest ważne. Będziesz ją wołał po prostu – MAMO!
      • mariolka55 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 12:55
        czescsmile fajne to opowiadanko katrrin-wzruszajacesmile
        a kiedy ty sie spodziewasz tej @ nie @smile????
        u mnie własnie sie konczysmile ale jak juz pisałam wczesniej,chyba sobie zrobie w
        tym miesiacu wolnesmile i zaczne w nastepnym cyklu smile ale bede mierzyc temke tak z
        ciekawosci,bo nigdy jeszcze nie mierzyłam i brac ten wiesiołek tez z
        ciekawosci,jak on działasmile

a co u anie????? nieodzywa sie cos ,to do niej nie podobne?????
        • kattrin1 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 13:10
          Mariolcia, nie mam pojecia kiedy przyjdzie @, niech se przychodzi kiedy chce,
          juz mi to .... hihihi lata smile)

Wiesiołka polecam bardzo, co do tempki to wiesz z nią bywa róznie, mozesz
          mierzyc ale nie wpatruj sie az tak dokladnie smile)

Ja trzymam kciuki za Ciebiesmile

no wlasnie ANie co u Ciebie????
          • anie5 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 13:33
            Juz sie melduje smile
            Ja czwartki mam takie zabiegane, ze czasu mi brakuje na komputer - tylko Was
            poczytala smile Tak sie troche denerwowalam wczoraj, bo mialam prowadzic 4
            godziny zajec - 2 pilatesa i 2 jogi...ale markowalam.....tak sie obijalkam i
            nawet dobrze mi szlo, juz nie obawiam sie tak o te zajecia (balam sie, ze cos
            sie stanie jak bede pokazywac cwiczenia)
            Od wczoraj odstawilam kawke (no wlasnie, mozna pic kawe? czy nie?) Ja teraz
            pija bezkofeinowa - ale nawet dobra...tylko tak mnie glowa dzis boil - chyba
            brak kofeiny sie odzywa. Ja narazie mdlosci jako takich nie mam, czasem jak
            poczuje zapach czegos to mnie odrzuca ale tylko chwilowo.
            A tak w ogole to dzis u nas tyle sniegu.....tutaj wszyscy jezdza rowerami,
            nawet w zimie (Dania) i ja tez - ale dzis przesadzilam, bo troszke
            niebezpiecznie - tak sie balam, modlilam sie podrodze, zeby szczesliwie wrocic -
            ojej musze juz myslec za dwoje smile
            Musze Wam sie przyznac, ze caly czas sie boje o ta ciaze - tak troszeczke
            niedowierzam - chcialabym aby byl juz 12 tydzien przynajmniej....Moze w
            przyszlym tygodniu wybiore sie do lekarza - moze tez groszek zobacze smile
            Dziewczyny pozdrawiam Was goraco!!!!!
            Trzymam kciuki za starajace sie!!!!!
            • danik1 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 13:43
              anie5 napisała:

> A tak w ogole to dzis u nas tyle sniegu.....tutaj wszyscy jezdza rowerami,
              > nawet w zimie (Dania) i ja tez - ale dzis przesadzilam, bo troszke
              > niebezpiecznie - tak sie balam, modlilam sie podrodze, zeby szczesliwie
              wrocic

Skad ja to znam. Hihihi. Na szczescie wczoraj odebrala mnie tesciowa z pracy a
              dzisiaj to juz poszlam na nogach bo bylo by bardzo zle jakbym wybrala sie
              rowerem, taka slizgawica.
              Dbaj o siebie, dbaj. Teraz spoczywa na Tobie duza odpowiedzialnosc. Ja tez sie
              bardzo zmienilam od kiedy mam dziecko.
              Pozdrowionka.
              • danik1 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 13:51
                Witam wszystkie dziewczynki!

Emanio przykro mi, ze @ jednak zawitala, ale widze, ze dzielnie sie trzymasz i
                bardzo dobrze.
                Eryka trzymamy kciuki i wierzymy do konca.
                Goko a co chcialabys byc lepsza ode mnie. wink) Hihi. Ja sie bratalam z
                kibelkiem do 9 miesiaca ciazy a raczej z miska bo za czesto musialabym latac do
                toalety. Ale tak na serio to nie zycze Ci tego. To psuje tylko uroki ciazy.
                Kattrin sliczne opowiadania!!! smile))

A u mnie caly czas cisza. Nic sie nie dzieje. Nie ma owulki w dalszym ciagu i
                trace juz nadzieje na fasolke w tym cyklu. Nic nie jest tak jak powinno, ale na
                szczescie humor mnie nie opuszcza.
                Pozdrowionka i do uslyszonka. -)))
              • mariolka55 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 13:51
                no własnie smiac mi sie chciało jak przeczytałam o tych rowerach,bo to samo
                pisała wczoraj daniksmileale ty anie rower juz odstaw,bo nie jest wskazany w
                ciazy -ryzyko upadku i wogule! o ciaze to normalne ze sie obawiasz,ja tez
                panikowałam na poczatku,chyba kazda sie boismile

u nas tez sniegu duzo,a jakie mrozy!!! lepiej nie wychodzic z ciepłego domkusmile
                • mariolka55 Re: cos dla Was kochane :)))) ode mnie... 20.01.06, 13:54
                  acha ja jedna kawke po obiadku piłam cała ciazesmile inne dziewczyny tez
                  pija,zreszta ja sie pytałam ginekolog i nie miała zadnych przeciw,jedna napewno
                  nie zaszkodzi,wazne aby nie naduzywac
                  tez próbowałam na poczatku pic bezkofeinowa ale- syf brrrrsmile
                  • kattrin1 Anie 20.01.06, 13:55
                    Kawcie z mleczkiem mozesz pic... dopóki nie bedziesz miec rewolucji
                    zołodkowych, jedna kawcia dobra sprawa smile)

takze nic sie nie martw, bedzie dobrze smile))))
                    • anie5 Re: Anie 20.01.06, 13:57
                      Dzieki,
                      Zaraz jade na zajecia - rowerem - i chyba na kawke sie jednak skusze - na
                      sniadanka - z mlekiem - jak tak mowicie smile A ty Goko??? Pewnie na kawe nie
                      masz nawet ochoty - sadzoc po ostatnich rewolucjach smile
                      • anie5 Re:poprawka 20.01.06, 14:03
                        nie ROWEREM tylko AUTOBUSEM smile
                        • danik1 Re:poprawka 20.01.06, 14:07
                          anie5 napisała:

> nie ROWEREM tylko AUTOBUSEM smile

Hihi, o czym Ty myslisz Anie??
                          • danik1 Mariolka 20.01.06, 14:08
                            Nie chcesz sie dopisac do naszej listy?? Jest na watku, moze widzialas.
                            • mariolka55 Re: Mariolka 20.01.06, 17:38
                              no widziałam-widziałamsmile miło ze o mnie przypomniałas daniksmilenie chciałam sie
                              wpychac samasmile
                              wiec umnie dzis 5 dc,trzeci cykl staranek i trochu w tym cyklu odpuszczamsmile
                              • anie5 Re: Mariolka 20.01.06, 17:51
                                mariolka, ale tylko psychicznie odpusc - fizycznie nie, ok??? smile
                                • mariolka55 NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Weterane 20.01.06, 18:36
                                  anie fizycznie chyba tez troszku(no moze nie do koncasmile)
                                  ale nie bede szalec w tym cyklusmile
                                  dopiero zaczne szalec w nastepnym hihihi

a jak twój mezus zareagował? cieszył sie bardzo?
                                  • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wet 20.01.06, 18:41
                                    cieszyl sie i byl w szoku....lodowke oproznil smile normalnie nigdy tak nie
                                    robi....tak spac mi sie chce teraz - chyba sie poloze...
                                    • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wet 20.01.06, 21:18
                                      Mariolka wpisalam Cie na liste starajacych sie, ale jak cos bedziesz chciala
                                      dopisac lub zmienic to prosze bardzo.
                                      • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wet 20.01.06, 23:44
                                        a ja dziś z wieczora witam i dobranoc zarazem smile
                                        U mnie wszystko gra czyli po staremu, choć musze coś wymyśleć żeby tak nie
                                        tyć!!!!!!! załamuje się ostatnio jak staje na wagę. Przed ciążą ważyłam 52,8kg
                                        przy niewielkim wzroście a teraz łomatko !!!! 60kg!!!!! w nic się nie
                                        mieszcze!!!!jest to napewno spowodowane tym że nie palę (a paliłam 16 lat) i co
                                        ja mam zrobić?????? a jestem troszke leniwą osóbką!!!! pozatym wciąż coś
                                        odkładam tłumacząc że po co mam zaczynać ćwiczyć skoro zaraz zajde w ciążę i
                                        tak bezkarnie się opycham tłustymi kotletami!!!!! może macie jakiś pomysł na
                                        szybkie zrzucenie 5kg???????
                                        ide spać
                                        do juterka
                                        pa
                                        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wet 21.01.06, 08:35
                                          czesc dziewczynkismile
                                          dzis tu pewnie beda pustkisad
                                          Emania ja po ciazy szybko zrzuciłam zbedne pare kilosmile ale własnie trochu sie
                                          zawziełam,zaczełam regularnie cwiczyc(w domu przy kasecie)troche mniej jesc i
                                          nie najadac sie na noc! do tego jak przestałam karmic to zaczełam przy
                                          cwiczeniach zazywac BIO-C.L.A to fajny srodek który pomaga przy wysiłku
                                          fizycznym zamieniac tłuszcz w energie i umiesnic ciało,a w przyszłosci
                                          zapobiega efektowi jo-jo no i wróciłam do formy bardzo szybko,wazyłam nawet
                                          mniej niz przed ciaza

no a teraz od lata jak zaczełam myslec o drugim dzidziu,to sobie mysle nie bede
                                          juz cwiczyc,zaczełam sie objadac,żrec o 24 godz. i cały czas siedze w necie na
                                          tyłku w fotelu ,ruchu mało bo synek juz duzysmile!!!! i tez mi sie przytyło ale
                                          nawet nie tak duzo 2-3 kg

Ale emania przed ciaza nie jest wskazane sie odchudzac ani intensywnie
                                          cwiczyc,bo to utrudnia zajscie i blokuje owulacje,mozesz tylko delikatna
                                          dietkesmile

ja jak rzucałam palenie to nie zauwarzyłam ze grubłam,a to dlatego chyba ze
                                          rzucałam w ciazysmile
                                          • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wet 21.01.06, 10:42
                                            Hej
                                            No ja też rzuciłam w ciąży palenie i to tego samego dnia co się o niej
                                            dowiedziałam... i nie wróciłam do nałogu (choć było ciężko!) bo myślałam o
                                            drugim dzidziuśku! to troche jest tak że jeden nałóg zastępujemy innym a u mnie
                                            to jest podjadanie (hm dobrze że nie pije smile) troche mam wrażenie że nie panuje
                                            nad tą moją wagą i wczoraj troche się wystraszyłam do tego mama kupiła mi
                                            balsam XXXL dla otyłych i bardzo otyłych smile za to mój miś jest zachwycony moimi
                                            wymiarami smile mówi że jak się wieczorem klepnie to jeszcze rano się trzęsie smile
                                            narazie postanowiłam ograniczyć cukier i zrezygnować z białego pieczywa, mniej
                                            żreć no a jeśli chodzi o ćwiczenia to samej w domu pewnie by mi się nie
                                            chciało... a co to za kaseta? to jakiś aerobik na wideo?
                                            a tak ogólnie to u mnie 3dc i nie mogę się już doczekać przytulaków, choć w tym
                                            cyklu mam zamiar raz a dobrze!!!!!!
                                            • mariolka55 do emani29 21.01.06, 11:30
                                              no mi sie o dziwo chciało,tak sie zawziełam zeby szybko wrócic do formy (a
                                              jestem len!!!)bo mi wszyscy dogryzali ze zrobiła sie ze mnie "baba"
                                              i ze po dziecku to juz sie tak zostaje,a ja sobie mysle-JA WAM TU POKAZE,no i
                                              schudłam do 51 kg (wzrost 167)smilesmileno i zaczeli gadac ze jestem za chudasmilesmile

a to nie kaseta tylko płytka na VCD,TBC-czyli nowoczesne cwiczenia odchudzajace
                                              i kształtujace cała sylwetke,fajne nie takie strasznie wyczerpujace,swietnie
                                              sie wtedy czułam jak cwiczyłam,teraz mi sie nie chcesad
                                              • mariolka55 NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Weterane 21.01.06, 11:33
                                                dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tempka w czasie ow? tzn. jak sie
                                                ustala? bo ma spadac,potem rosnac czy cos w tym rodzaju?
                                              • mariolka55 Re: do emani29 21.01.06, 12:48
                                                mówisz raz a dobrzesmile

a swoja droga to wiele z nas robi jeden wielki bład,mianowicie za czesty seksik
                                                i to daje skutek odwrotny od zamierzonego,bo wszedzie gdzie czytam to pisza ze
                                                najlepiej co dwa dni,A NAJCZESCIEJ CO DRUGI DZIEN! i najlepiej przed próbami
                                                poczecia minimum tygodniowy poscik,bo najwiecej prawidłowych plemników jest w
                                                pierwszym wytrys. a potem czym czesciej tym ich jest mniej i gorszej jakosci i
                                                trudniej o zapłodnienie,ni i ja tez teraz robiłam ten bład,a pamietam ze jak
                                                pierwszy raz zachodziłam to było tylko dwa razy o ile pamietam to w 12 i 16 dc
                                                • emania29 mariolka 21.01.06, 16:54
                                                  no właśnie u mnie też tak było. Na początku seksik często , gęsto smile a w tym
                                                  cyklu co zaszłam też tylko 2 razy w 11dc rano i w 12 wieczorkiem....
                                                  Najgorsze jest to że przy niewielkiej ilości przytulanek trudniej trafić w ten
                                                  dzień co wiąże się z przegapieniem sprawy, nawet monitoring chyba nie daje
                                                  takiej pewności bo raz może pęcherzyk pęknąć jak ma 20mm a za drugim razem jak
                                                  ma np 26mm!!!! no nic zaryzykuję smile troche znam już swój organizm i wiem że
                                                  pęcherzyki mi rosną ok 3-4mm na dobę (to dość dużo) więc muszę się spieszyć i
                                                  obserwować jeszcze inne znaki
                                                  • emania29 NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Weteranek 21.01.06, 21:38
                                                    Właśnie podczytywałam sobie o metodach NMPR i natrafiłam na ciekawą rzecz
                                                    przynajmniej ja o tym nie wiedziałam... w dniu szczytu śluzu puchnie warga
                                                    sromowa po stronie jajeczkowania???!!!!!!! ostatnio zauważyłam coś takiego u
                                                    siebie ale myślałam że to po seksiku a nawet seksikach smile
                                                    A co tam u Was laseczki??????? która dziś ma II kreseczki? smile
                                                  • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 01:00
                                                    No wlasnie, kto nam oznajmi o dwoch kreseczkach??
                                                    Ja sie z moimi moge pozegnac. Tempka i sluz mi wariuja i najprawdopodobniej
                                                    bede miala bezowulacyjny cykl, a jezeli owulka sie jednak pojawi to bedzie to
                                                    najdziwniejsza owulka ze wszystkich jakie mialam. Zapowiada sie u mnie dlugi
                                                    cykl sad( i musze sie uzbroic w cierpliwosc.
                                                    Pozdrowionka i czekam na dobre wiesci od Was!!

PS. Emania co to za balsam XXXL???
                                                  • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 07:04
                                                    dzien Doberek,
                                                    Tak z rana do Was pisze smile nie moglam juz spac....a tu niedzielasad
                                                    Emania - uwazaj tylko z odchudzaniem i najlepiej jak sie poruszasz, zamiast
                                                    glodzeni...pocwicz sobie brzuszki - to sie na (*) przygotujesz....nie mysl, ze
                                                    nie warto bo juz to nie dlugo - zawsze warto, a przy okazji (*) szybciej niz
                                                    myslisz. Cwiczenia w takiej dawce - (nie wyczynowe) nie sa w stanie zahamowac
                                                    owulacji - jak juz to ja rozruszaja. Gdybys cwiczyla nagle po 5 godzin dziennie
                                                    i nie wiem jak wyczeroujaco, to mogloby to miec wplyw ale nawet godzinka
                                                    cwiczen - takich normalnych - to tylko Ci pomoze w (*) tak wiec zamiast diet
                                                    polecam - silownie smile
                                                    Danik - bezowulacyjny, czy najdziwniejszy cykl....wiesz, ze to nic nie ma do
                                                    rzeczy smile goko...moj cykl - choc z wykresu moze wyglada normalnie to byl
                                                    najdziwniejszym..... smile
                                                    Prawdopodobnie wybiore sie do lekarza w tym tygodniu, chce byc spokojna, czy
                                                    wszystko w porzakdu, moze chociaz groszek zobacze? dam Wam znac oczywiscie
                                                    Eryka, Kattarin....ciekawe co to jutro bedzie smile
                                                    Dziewczyny trzymajcie sie cieplutko smile
                                                    Pa
                                                  • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 09:45
                                                    anie spij dopóki mozeszsmilebo potem sie zaczna pobudki o róznych porach hihihi

emania ale nie musisz tak dokładnie utrafic,przeciez plemniki tez zyja jakis
                                                    czas! jak masz cykle 28 dn. to wystarczy np.11-13-15 albo 13-15 12-15 ja sobie
                                                    pomagam testami i odczytuje sygn.z organizmu i wydaje mi sie ze wiem kiedy była
                                                    ow.nie wiem dla mnie taki monitoring bez potrzeby ,byłby chyba za duza
                                                    ingerencja i za duzym stresem,ja sie moze zdecyduje ale jak dłuzej nic nie
                                                    bedzie wychodzic,ale na razie w 3-cyklu to jeszcze luziksmile
                                                    a u ciebie tez chyba teraz bedzie 3 cykl tak?

a tak jeszcze z innej beczki,bo w zyciu nie miałam usg-dopochwowe czy to jest
                                                    bardzo nieprzyjemne???? w pierwszej ciazy to miałam w 8 tyg.juz przez brzuch
                                                    robionesmile
                                                  • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 09:47
                                                    a z tym puchnieciem sromu to jajasmile nigdy nie słyszałam,no to teraz bede
                                                    obserwowac,powinno byc po prawej stroniesmileale nigdy nie zwróciłam na cos
                                                    takiego uwagi
                                                  • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 09:50
                                                    człowiek jak skaka po necie ,to róznosci moze wyczytac no nie?
                                                    ja chyba przestane juz czytac ,bo wydaje mi sie ze za duzo juz wiedzy posiadamsmile
    • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 09:58
      dzis niedziela ,to chyba bede tu sama ze soba pisac hihihi

a dziewczyny nie przechodzcie na nowy watek,moze ten jest szczesliwy........
      duzo tu zarazków,no i załozyła go zainfekowana gokosmilesmilesmile

i prosze nam tu przesłac swieza porcje zywych wirusków i to juzsmilesmilesmile
      anie,goko.....smilesmilesmile
      ja co prawda w tym miesiacu troche odpuszczam,ale zarazki sie przydadza
      niesmilesmilesmile

• mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 10:00
        no dobra to na razie uciekam,wpadne wieczór i zebym tu miała duzo do
        czytaniasmilesmilesmile
        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 10:01
          i napiszcie mi o tej temperaturce prosze smile
          • nowa_mama75 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 10:44
            Mariolka ale testy owulacyjne mówią tylko, że owulacja się zbliża. Nie mówią
            czy faktycznie była. Czasami pęcherzyk nie pęka. Ale mierząc tempkę, będziesz
            miała pewnośc, że owu była. I to chyba wystarczy. ja od przyszłego cyklu tez
            będę mierzyć.
            Ja miałam często USG dopochwowe i nie jest to nieprzyjemnesmile
            • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 11:25
              Witam w ten słoneczny ranek smile
              Mariolka z tym puchnięciem to nie jaja smile tylko srom smile))) a goko też coś
              pisała że jej tam cosik spuchło smile)) o ile pamiętam

Jeśli chodzi o wiruski to faktycznie mogłaby któraś przesłać!!! może Eryka????
              co tam u ciebie? mam nadzieje że nie przyszła wredota @, a może Katrin? tak
              siedzi cichutko... co tam u ciebie? który to dc?
              Danik tym cyklem to się nie przejmuj bo jak widzisz na przykładzie Goko- cykl
              bezowulacyjny = (*)...... a jeśli chodzi o balsam to jest firmy atco i nazywa
              się FAST XXL do modelowania i wyszczuplania sylwetki, ale czy ma jakieś
              działanie to nie wiem bo stosuję od 2 dni
              • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 11:46
                Co do diety - to ja chce ograniczyć troche żarelko i np słodzić 2 łyżki a nie
                3. jeść ryż zamiast ziemniaków, razowiec zamiast ciepłej świeżutkiej bułeczki i
                mniej tłustego. Ja zawsze dużo jadłam i każdy się dziwił gdzie mi się to
                mieści, ale mieściło się ładnie jak paliłam a teraz mieści i odkłada po
                bokach!!!!!! musze troche zmienić swoje przyzwyczajenia. Np do pracy kupuje
                sobie 2 buły i parówki z indyka (5szt w paczce) i to wszystko pochłaniam do
                godz.10 czas z tym skończyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a co do testow owu to ja tam im nie ufam! w jednym miesiącu firmy bobo plan
                wychodziły mi wszystkie na "-" a ostatnio firmy acon większość na "+" dlatego
                wole monitoring bo po innych znakach to ciężko u mnie poznać. Sluzik raz jest a
                raz go nie ma i bóli owulacyjnych też u siebie niezarejestrowałam. Jeśli chodzi
                o temperaturę to mogę stwierdzić u siebie owu ale dopiero po fakcie....
                Mariolka a jaki ty masz problem z tym mierzeniem tempki????
                • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 12:10
                  Mariolka
                  prześle ci zaraz na meila (bo tu nie potrafie wkleić) moje 4 wykresy tempki
                  pierwszy to cykl przed ciążą
                  drugi wykres to ciążowy
                  trzeci i czwarty to moje 2 ostatnie cykle
                  Zaznaczyłam na nich dzień owulacji pionową kreską potwierdzone przez
                  monitoring. Tak to u mnie wygląda. Jak pisałam ja mierze paszczowo o godz 6:30
                  przez 6 min. Może to ci jakoś pomoże zorientować się w temacie mierzenia tempki.
                  Jak masz jakieś konkretne pytania to pisz.. tu same ekspertki od mierzenia!
                  • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 14:05
                    no ja mam taki problem z tempka ze pierwszy raz mierzesmile
                    no i nie wiem co sie ma dziac z temp. w czasie ow.czy ma spadac,a potem sie
                    podnosic,czy jak to jest?
                    ja mierze w pipce i tylko chwilke bo term.elektronicznym ,wiec jak mi zapiszczy
                    to wyciagam,a wy mierz.rteciowym????

a testy sie u mnie sprawdzaja bo po pozytywnym gdzies za 1- 1,5 dnia zaczyna
                    mnie delikatnie bolec brzuch i jajnik,tylko nie wiem czy to boli zaraz przed
                    ow.czy w jej trakcie,a sluz tez mi zaczyna juz gdzies 3 dni przed pokazywac,no
                    i oprócz tego cera mi sie wygładza ,włosy same układaja i wogóle jakos
                    zauwarzyłam ze bardzo korzystnie w te dni wygladamsmile
                    wiecie ze podobno tez wtedy wydziela sie wiecej feromonów i w okresie płodnym
                    ma sie wieksze rwaniesmilesmilesmile???????? ciekawe no nie???
                    • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 14:15
                      dzieki Emania za wykresy,czyli wnioskuje ze przed ow.temp.spada o potem wzrasta
                      tak???
                      • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 16:07
                        zgadza się po owu tempka wzrasta. Dlatego po jej wzroście można przypuszczać że
                        owu była dzień wcześniej, a przed owulacją spada tylko u mnie to jest raz dzień
                        wcześniej , raz 2 a niekiedy 3 dni więc różnie bywa przynajmniej u mnie...
                        zerknij jak to jest u dziewczyn... Za pierwszym razem możesz jeszcze dokładnie
                        tego nie wyczuć bo najlepiej jest mieć temperature przynajmniej z 3 cykli wtedy
                        widać jak twój organizm się zachowuje i jak to wpływa na temp... to kiedy
                        zaczynasz mierzenie? rozszyfrowałaś już ten program??? jak będziesz wklejać
                        wykres to ci coś podpowiemy
                        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 17:01
                          ja juz mierze ,dzis u mnie 7 dc,wiec mamy podobnie a i tego studenta sie nie da
                          wkleic,zeby był wykres widoczny,znaczy da sie i na moim komp.sie wkleja ,ale na
                          innych komp.wychodzi strona logowania i musiałby kazdy miec hasło moje zeby
                          wejsc na wykresik,sprawdzałam tak z anie,no a z tego angielskiego to niestety
                          nie kumamsad
                          • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 17:21
                            Czesc dziewczyny!!!
                            Mariolka tu masz pelno wykresow i ciazowych i owulacyjnym to sobie mozesz
                            poogladac. www.mamo-tato.pl/article_sect.php?s_id=5&ss_id=8

U mnie niestety jakies cuda wychodza. FF nie pokazuje owulki bo i jej nie ma
                            chociaz mialam wszystkie objawy, tzn. bol brzucha i klucie jajnikow, ale tempka
                            wariuje. U Goko bylo inaczej bo jej tempka wskazala owulke a u mnie nie, no
                            chyba ze bedzie pozniej ale ja tak nie lubie dlugich cykli. Sluz tez mam bardzo
                            dziwny. Na bieliznie nic ale w srodku taki jakby plodny bo sie rozciaga, ale
                            metny, bialy i wlasnie tego nie rozumiem. Jak Wy sprawdzacie sobie sluz?? A z
                            ta opuchlizna to tez roznie bywa bo mi sie czesto wydaje, ze mam opuchnieta,
                            tak moze byc tez po przytulankach. Podobnie jest z szyjka. Badacie ja sobie.
                            Podobno w czasie owulacji jest bardzo wysoko. Ja tak mialam i co, owulki dalej
                            nie ma. Czy mozlliwe jest, ze sa wszystkie objawy owulki a do niej nie dojdzie
                            bo pecherzyk nie peknie?? Ja mierze tempke dowcipnie 5 min. rteciowym. Kiedys
                            mierzylam elektronicznym, ale on jest bardzo czuly i pomiary wychodzily
                            nieprawdziwe. Czekam z niecierpliwoscia na kazdy kolejny ranek zeby sobie
                            zmierzyc tempke, ale nic to mi nie daje, bo na wykresie nadal nie ma owulki a
                            sluz plodny ten dziwny mam caly czas od 16 stycznia. A mialam taka nadzieje na
                            ten cykl. Teraz czekamy na Eryke. Tez mam nadzieje, ze @ do niej nie przyjdzie,
                            no i na Kattrin, ktora dolaczy do nas w poniedzialek.
                            Pozdrowionka!!
                            • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 20:44
                              cześć kobietki!

ja tutaj tylko na chwilkę, jestem trochę zaniepokojona, ale jeszcze nie
                              panikuję, zaważyłam wczoraj śluz lekko różowy (taki bladoróżowy), dzisiaj też z
                              rana, nie dużo, ale trochę go było, oczywiście przez te dwa dni większość czasu
                              spędziłam nic nie robiąc, a wręcz leżąc łóżku. Mam nadziejeę, że wszystko
                              będzie ok, jak jutro zauważę to dzwonię do gina. Ja też lekko opuchłam w
                              środku, ale na razie chyba tak musi być.
                              Doczytam Was jutro, sorki ale nie mam głowy do tego dziś.
                              Siuba taki mętny śluz jest przed płodnym z reguły, ja w swoim cklu żadnego
                              takiego nie zauważyłam wink,hihi

buziaczki
                              • jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 20:47
                                dziewczyny przepraszam,że tak pźno ale nie miałam okazjiwcześniej tutaj
                                zaglądnać
                                Izutek urodziła 18 tego w środę Kacperka 3850g 54cmsmile jest śliczny!!!!!
                                • jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 22.01.06, 20:49
                                  gokus nie zamartwiaj sięna zapas,ja tezmiłam takie plamienia nawet w drugim
                                  mioesiacu a lekarz powiedział,ze to przez zagnieżdzenie
                                  więcniemartw sie s łonko i myśl,ze wszystko bedzie dobrze psychika tutaj jest
                                  bardzo ważna

napewno jest ok!!!!!!
                                  • mariolka55 DO GOKO !!!!!!!!! 22.01.06, 21:30
                                    Gosiu nie martw sie,ja tez miałam raz zabarwiony na brazowo,tylko go było
                                    nieduzo,ale ja od razu dzwoniłam do gina i dała mi duphaston-po jednej tabletce
                                    rano i wieczór DLA USPOKOJENIA MOICH NERWÓW bo ja jestem panikara wyjatkowasmile
                                    i tak sobie zazywałam do 12 tygod.

Ale lepiej w takich sprawach gdy cos cie niepokoi spanikowac i od razu do
                                    gina,w razie czego da ci jakies tabletki,
                                    tak ze moja rada dzwon do swojego lekarzasmile
                                    • emania29 Re: DO GOKO !!!!!!!!! 22.01.06, 23:00
                                      Niestety w dzisiejszych czasach większość kobiet ma plamienia sad ja plamiłam do
                                      12tc i jak się pytałam koleżanek to większośc miała z tym problem... Dobrze
                                      żebyś wzięła duphaston jeśli jeszcze nie bierzesz (ja brałam do 6 tabletek
                                      dziennie) i nospę i zadzwoń do ginia. Zrób sobie betę czy prawidłowo przyrasta
                                      i progesteron. Niestety nie ma na to lepszego lekarstwa jak leżenie!!!! trzymaj
                                      się kochana i nic się nie denerwuj tylko sobie odpoczywaj, będzie dobrze!!!!
                                      takie to uroki pierwszych 3 miesięcy!
                                      • mariolka55 Re: DO GOKO !!!!!!!!! 22.01.06, 23:06
                                        no takie to urokismile ja tez sie nie mogłam doczekac,zeby mineły te pierwsze
                                        miesiace,z tego co tu czytam to wiele dziewczyn plami na poczatku,ale zawsze
                                        nawet najmniejsze plamienie i czy jakas inną niepokojacą rzecz najlepiej
                                        skonsultowac z lekarzem !

no i na razie wiecej odpoczywaj,tak jak zreszta to juz robiszsmile
                                        trzymaj sie cieplutko i nie denerwuj siesmile
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 08:34
      Czesc dziewczynki,

ale mialam czytania smile) ale przebrnełam przez wszystkie posty smile

Eryczka czekam na Twoje wiesci, bardzo jestem ciekawa, to bylaby 3 styczniowa
      fasolinka, tak mocno trzymam kciuki za Ciebie od piatku smile) Daj znac co u Ciebie

Gosienko dzwon do gina i zapytaj sie czy nie potrzeba Ci jakiegos wzmocnienia,
      trzymam kciuki za Ciebie i Groszeczka smile))

Dziewczynki teraz to az tak nie patrzcie na tempke, ona moze byc pomocna, ale
      nie jest nieomylna ( np. teraz mrozy, przeziębienia) i tempka bedzie skakac jak
      szalona, a np. owulacja bedzie normalnie smile))) Takze mozna mierzyc ale nie
      zapatrywac sie w nią.

IZUTKU smile))) Gratuluje dzidziusia smile)))))Duzy chłopak smile) nich teraz zdrowo sie
      rozwija i cieszy widokiem mamusie i tatusia smile))))))

Jolus a jak Twoj Koliberek?? Cudowny?? Zdrowy??

Buziaki dziewczynki,
      kasia
      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 08:54
        czesc Kasiusmile
        a co u ciebie słychac? jak tam sprawy sie maja?smilesmilesmile
        i jak po wekendzie? mrozy w W-ie duze??? u nas duze,ale ja mam tyle dobrze ze
        nie musze z domciu wychodzicsmilesmile
      • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 08:59
        cześć kobietki!

Na początek wielkie GRATULACJE dla IZUTKA, już masz swój cud, dbaj o niego i o
        siebie, dużo zdrówka życzę.

Dziewczynki tak jak radziłyście zadzwoniłam do gina, kazał wziąć rano i
        wieczorem po 1 tabletce Duphastonu (na szczęście mam) do środy taka dawka, jak
        nie będzie żadnych bladoróżowych oznak to od czwartku po 1 tabletce, jeżeli
        będż w czwartek wizyta. A jakby się nasiliło to od razu telefon i mnie
        przyjmuje. Oby nie trzeba było.

Piszcie jakieś dobre wieści bo ja ich dużo dzisiaj potrzebuję.
        Eryczko co u Ciebie, Kattrin a u Ciebie nic nie piszesz ... jak samopoczucie.
        • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:12
          Hihi, u nas takie mrozy ze hoho, zamarza sie w locie smile) teraz przypomina mi
          sie film "Pojutrze" bo patrząc za oknem brrrr, az ciarki przechodzą smile)

Mam nadzieje ze najgorsze juz za nami i teraz bedzie juz coraz cieplej, tzn.
          hihihi tak jakos tylko do - 10 stopni hihihihiihi smile))
          no bo jak zima to zima...prawda?

Mariolcia a Ty skąd jestes??? Z jakiej czesci Polski??

Gosia obrzeraj sie duphastonem i odpoczywaj smile)) bedzie dobrze zobaczysz smile)

u mnie gardełko daje czadu, drapie boli kaszel... biore sobie cholinex i mam
          nadzieje ze sie unormuje smile)) Trzymajcie kciuki... bo ja nie chce byc chora...

Eryczka odezwij sie tak czekamy wszystkie na dobre wiesci.... powiedz nam o
          nich smile))))))
          • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:24
            no to dobrze Gosiu zrobiłas,teraz lez ,odpoczywaj i nie zamartwiaj sie!dostałas
            mała dawke tak jak ja to znaczy ze nie jest zlesmile a takie plamienia lekkie sie
            zdarzaja czesto!!!
            a plamisz jeszcze ? czy juz przeszło?

Kasiu ja Krakówsmilea co u ciebie z @-nie @?
            • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:29
              a ja nie mam pojecia co z moja @, pewnie siedzi gdzies w ciepełku i czeka na
              odwilz zeby przyjsc do mnie hihihii smile)

Kraków - ojjj czadowo, jak ja uwielbiam to miasto smile))))))

a Ty jak z tym mierzeniem tempki, mierzysz? Maszy wykres jakis??
              • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:34
                no mierzesmile term. elektronicznym,bo nie chce mi sie rteciowego trzymac 10-15
                min.moze byc? bo danik pisała ze elektroniczny jest czuły i takie-tam ,a mi sie
                wydaje ze chyba dokładniej zmierze takim.....?
                wykresu wam nie pokaze bo tego studenta nie da sie wkleic zeby był wykresik
                widocznysad
                no i przez dwa dni 36,7 a dzis 36,6
                • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:43
                  z tego co wiem, elektronicznym mierzy sie 2 lub 3 minuty chyba - ja nigdy nie
                  uzywała hihihihi, ale wiem ze nim mierzy sie krótko, ale tez słyszałam ze
                  czasem cos tam nie gra z tym elektronicznym.
                  Ja zawsze mierzyłam rtęciowym - 8 min u ustach smile)) fajna zabawa, dzieki której
                  mozna sprawdzic jaką sie ma II faze cyklu - chodzi o długosc smile))

dopiero 2 tempki masz?? narazie sa normalne jak w pierwszej fazie cyklu, wiec
                  czekamy smile))))
                  • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:48
                    no szybciutko ledwo włozysz zaraz piszczysmile
                    ja nie mam czasu na lezenie z term.rteciowym 10 min.bo zawsze wtedy akurat
                    mały cos chcesmile i mnie ciagnie za rekesmile
                    a i mierze w pipce,bo w ustach jakos tak mi dziwniesmilejestem obrzydliwasmile
                    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:52
                      hihi no tak z dzieciątkiem mały to tak hihihi nigdy nie ma na nic czasu smile)))

Mam nadzieje ze te pomiary przyniosą Ci upragniona drugą pocieche smile) i oby
                      wkoncu byla dziewczynka ehhe bo same chłopaki dookoła smile))))
                      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:56
                        no dzieki,ale ja mam przeczucie ze synus bedzie miał braciszkasmile zreszta juz
                        zaprzestaje planowania(seksik 3-dni przed ow) bo trace przez to najbardziej
                        płodne dnisad
                        a przeciez nie da sie tak wszystkiego wyplanowac jak bysmy chcieli no nie?
                        bedzie co Bóg da,oby tylko było i było zdrowesmile
                        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:58
                          zreszta synus by pewnie wolał bratasmilejeszcze mi tego nie powie ,bo nie rozumie
                          takich rzeczy ,ale znajac zycie to napewno by wolał brata niz babe hihihi
                          • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:05
                            hihihihihi smile))) no ładnie, ile ma Twoj synus teraz?? chyba z tego co pamietam
                            niespełna 2 latka, tak??
                            To hihihihihi napewno bedzie chcial brata, no przeciez ze chlopaki w takim i
                            troszke starszym wieku nie lubia dziewczyn hihihihii smile))

ale patrzac w przyszlosc to bedzie hihihihi zalowal decyzji hehehehehe,
                            przeciez mlodsza siostra przyprowadzalaby swietne kolezanki heheheheheh smile)))

ale sie zapatrzylam w przyszlosc hihihihiihihihiihihiih -PRZEPRASZAM....
                        • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 09:59
                          no pewnie, najwazniejsze zeby było i zeby zdrowo sie chowało, reszta mało wazna
                          hihihihihi, ale chyba fajnie by było miec drugie dziecko-dziewczynke?
                          czy Ty chcesz braciszka dla swojego synusia???
                          • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:04
                            no nie ,fajnie by było miec dziewczynke hihihi
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:10
      Jacie ale mnie boli gardło.... zebym tylko jakiegos zapalenia krtani nie
      dostala...bo chyba umre...
      macie jakies sposoby na drapanie w gardle??? i kaszel??
      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:25
        no pewnie tabletki do ssania i jakis syropek na kaszelsmile

ja na szczescie bardzo rzadko choruje i moje dziecko odpukac tezsmile w sumie to
        oprócz kataru nie był chory,a miał tylko 3-dniówke-ale to taka choroba-nie
        choroba,dziecko nie sprawia wrazenia chorego i dobrze sie czuje
        • nowa_mama75 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:30
          Mariolka nie chcę Cie starszyc, ale moja córka zaczęła chorować jak poszła do
          przedszkola.
          Mariolka moja koleżanka powiedziała mi, że współżyła ze swoim mężem trzy dni
          przed owu i w dniu owu (czyli 4 dni pod rząd) i urodziła dziewczynkę. Może to
          jest jakiś sposóbsmile
          Pozdrawiam Jolka
          • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:39
            no nie straszysz,bo przedszkolaki najczesciej chorujasmilezarazaja sie wzajemnie
            no a sposób na córke ,to codziennie do momentu testu ow. pozytyw.ale ja juz
            kłade na to lage,bo tez nie zawsze sie sprawdza,a pozatym to dłuzej trwa bo
            omijasz najbardziej płodne dnisad
            • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:41
              no i zgadzam sie trzeba codziennie na dziewcz.bo wtedy jest wiecej w nasieniu
              silniejszych zenskich plemników
            • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:44
              ja w to nie wierze zbytnio hehe, w te planowanie płci, rózne przypadki
              słyszałam, dziewczyna prztulala sie na dziewczynke okazalo sie ze chlopak,
              druga przytulala sie w sama owulacje tylko (usg) wyszla dziewczynka smile)

takze chyba najlepiej przytulac sie nie patrzac czy jest przed czy w trakcie
              owulacja, byle by dzieciątko było prawda????
              • nowa_mama75 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:48
                Ja też nie bardzo w to wierze. Ja juz ma córkę i ciesze sie bardzo. Teraz jest
                mi obojetne co bedziesmile
                Ale może będzie synek?
                Przy pierwszych staraniach kochałam sie z mężem prawie codziennie i urodziła
                się córkasmile
                pozdrawiam
                • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 10:59
                  no i nieswiadomie robiłas na córke hihihi
                  a ja tez nieswiadomie (dopiero potem pokojarzyłam) na chłopaka-tylko dwa razy w
                  12 i 16 dc czyli w ow. lub tuz posmile
                  ale ja sobie nie wyobrazam dziewcz.zamiast mojego synusia i bardzo sie
                  cieszyłam ze bedzie chłopaczeksmile
                  • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 12:26
                    Eryczko bardzo mi przykrusio, czekałam na szczęśliwsze wieści...

A napisz coś przyszła wredna @ czy test był ujemny???

Eryczko Novum to chyba na luty o ile dobrze pamiętam na 8-ego, tak?, bo róznie
                    dziweczynki pisały i ja sie juz pogubiłam czy 08.02 czy 02.08, ale tak jakos mi
                    wychodziło, że to niebawem więc chyba luty.

Będzie dobrze zobaczysz, będziemy trzymać za Ciebie wielkie kciuki, dobrze, że
                    jesteś taka silna, to Ci bardzo pomoże.
    • kattrin1 Eryczko - odezwij sie :))) 23.01.06, 11:32
      ja czekam... na wiesci...

sie juz nerwuje z niecierpliwienia .....

daj znac!! Prosze...
      • eryka5 Re: Eryczko - odezwij sie :))) 23.01.06, 12:17
        Witam Was Kochane moje!!!!!!
        Napisze jednym zdaniem,no niestety jedziemy do Novum.............!
        Nie tragizuje bo to nic nie zmieni,raczej staram sie zachowac energie na dalsza
        walke,ktora teraz naprawde bedzie wyczerpujaca i nabierze na mocy.
        Pozdrawiam i dzieki za ciepłe słowa i wszystkie kciukasysmile)))

• kattrin1 Re: Eryczko - odezwij sie :))) 23.01.06, 13:01
          Eryczko ale co @ przyszla?? czy testowałas??

Kochana wiesz ze spelnią sie Twoje marzenia juz od 8/02!!! to juz niedługo i ja
          wierze ze w Novum Ci sie uda, i w tym roku jeszcze pochwalisz sie nam
          dzidziusiem!!!!! Na miliardy miliardy procentów smile))))))

Ja trzymam kciuki!!!! smile)))
    • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 13:01
      hej u mnie juz chyba ok, żadnych śladów w innym niż prawidłowym kolorze.

Mariolcia wysłałam Ci na maila obiecane i długo wysyłane instrukcje, rozpakuj
      jest tam wiele przydatnych rzeczy.

-
      preg.fertilityfriend.com/pages/bc862/

preg.fertilityfriend.com/ug/entry/7612954.html
      • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 13:16
        Hej laseczki smile
        Goko - wlasnie czytalam o plamieniach - ale juz przeszlo? ojej tak sie boje
        tych plamien...ja na razie tylko bialy sluzik - ale jestem tydzien do tylu z
        toba....chce jak najszybciej wybrac siue do lekarza. Dzisiaj zadzwonie. Goko -
        modle sie za Ciebie smile
        Eryka - tak mi przykro...ale wierzew w Novum - i najwazniejsze, ze i Ty w to
        wierzysz, a wiara czyni cuda smile
        Z tym planowaniem - to mojej mamie i bratowej sie tak udalo (ja jestem
        zaplanowana smile) tak wiec cos moze w tym jest......
        Mariolka - ktory dzien cyklu masz dzisiaj? moze skoro sie tak nie nastawiasz
        jeszcze na ten cykl - to wyprobuj jeszcze raz te metode - trzy dni przed??
        Pozdrtowionka dla was wszystkich
        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 13:26
          witam aniesmile prosze tu zagladac z taka czestotliwoscia jak przedtem!!!smile
          no tak własnie chyba zrobie jak mówiszsmile

Gosienko,dobrze ze sie uspokoiło moze po tym duphastonie,a moze tak miało
          byc,ale póki co to sie oszczedzaj i duzo wypoczywajsmile
          i zadnego seksikusmilezreszta w czwartek pójdziesz do gina to sie uspokoiszsmile

dzieki,zaraz ide skrzynke przegladacsmile
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 13:41
      No to sie u mnie juz zaczyna...
      dreszcze, bole pleców, bole krzyza, osłabienie, nogi jak z waty...jakby mnie
      sto tramwajów przejechało.... zimne rece, sine az...i opdrzut od jedzenia,
      chyba zaczynam glodowke bo nic nie moge wlozyc do buzi...
      Chyba dopadl mnie mroz i moj organizm sie mu poddal... @ zamarzła i nie chce
      jeszcze sie pojawic...no ale od jutra odwilz wiec dopadnie mnie jak grom z
      jasnego nieba hehehe... dobrze ze chociaz mam humor jako taki...

Gosienko dzieki za Tymianek przynajmniej gardełko jest naoliwone i juz tak
      strasznie nie drapie smile)
      • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 14:16
        Witajcie!!!
        A mnie nikt nie pocieszy??? sad((

Teraz jestem w szkole, ale zaraz koncze to podskocze znowu do Was na forum.
        Pa, pa i buziaki!!
        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 14:34
          czesc danik smile
          a ty sie uczysz,czy uczysz?(kogossmile)

goko dzieki za te wszystkie opisy,bardzo mi sie przydadza,juz dawno prosiłam
          ewe ,ale cos mi nie chciała przysłac,a powiedz mi nie masz problemu z tym
          plikiem "czy jestem płodna" bo wszystkie mi sie elegancko ładuja,a ta cholera
          nie chce,a poczytałabym sobiesad
        • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 15:00
          Kochany Daniczku smile))

Ja Ci zaraz w dupsko przyleje, piekny wykres, przytulanie tez w pore, a teraz
          Ty marudzisz, nununununu (pokiwalam palcem!!!)

Mysle ze nie musisz sie przejmowac, bardzo poprosze Goko zebys pocieszyła
          Kasie, Ty jestes ciezaróweczka z bezowulacyjnego wiec mozesz jej powiedziec, ze
          tempka o niczym nie swiadczy!!!tak naprawde!!!

Slonce ja wierze ze sie uda, przeciez nie musi byc juz, moze byc za miesiac, a
          zresztą skad wiesz ze sie nie udalo???? Masz juz @@??? robiłas test???
          Kotek zero gadania glupot!! czekamy spokojnie i wierzymy ze stanie sie to co ma
          sie stac, i bedziesz drugi raz mamusia!!!!!!!!!

Koniec kropa!!!
          • anie5 pytanie do Danik :-) 23.01.06, 18:53
            hej dziewczyny,
            Wlasnie dzwonilam do mojego lekarza - i powiedzial, ze mozemy umowic sie na
            wizyte konsultacyjna - ale pierwsze badanie zrobi dopiero okolo 12 tygodnia -
            nawet po! Bo nie wolno robic wczesniej, aby nic nie naruszyc. Dodam, ze to we
            wloszech - bo ja w ogloe mieszkam we Wloszech na stale i tam dzis
            zadzwonilam...ale zeby Wam mocnie skomplikowac to teraz na pare miesiecy jestem
            w Danii (to wszystko przez prace mojego meza) i tutaj tez tak chyba jest -
            wlasnie mam pytanie do Kasi (Danik), wiem, ze mieszkasz w Danii - powiedz jak
            to tutaj jest. Kazano zglosic mi sie do mojego lekarza rodzinnego....a nie ma w
            ogole prywatnych ginekologow? Jutro do niego zadzwonie - ale troche sie
            zdenerwowalam. Jak to bylo z Twoja pierwsz ciaza? w kazdym razie we Wloszech
            bede miala pozniej wizyte.
            i co tu myslec?
          • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 23.01.06, 19:14
            cześć kobietki!

pojawiam się dzisiaj tylko na chwilkę, od dzisiaj leżę kobietki więc trzymajcie
            za mnie mocne kciuki (teraz wstałam siusiu no i musiałam do Was zajrzeć, ale
            zaraz zmykam do łóżka).

A więc po krótce, jeszcze w pracy zaczęłam lekko krwawić - nie duzo ale jednak,
            poszłam siusiu a tu taka przykra niespodzianka, od razu telefon do gina, męża
            na baczność i przed 15 byliśmy już u gina. Wszystko na razie jest OK i mam
            nadzieję, że tak zostanie, dzidzia ma ponad 7 tygodni tak wygląda po wymiarach
            (CRL 11 mm, MAD 25 mm).
            Bije serduszko, co bardzo mnie uspokoiło, ale oczywiście nie do końca.
            A więc jestem od jutra na zwolnieniu, duphaston 2 razy dziennie i No-spa 3 razy
            dziennie. Mam już wypisane skierowanie do szpitala jakby się nasiliło, mam
            nadzieję, że nie doczekam takiej chwilii.
            Do Was Kochane zaglądnę od czasu do czasu, albo będę Kattrin smsy słać to Wam
            coś ode mnie skrobnie.

Mariolka jak tylko będę na chodzie i znajdę ten plik to Ci go wyślę osobno
            - tylko ten artykuł, mi się otwierał.

Anie nie zamartwiaj się, mam nadzieję, że Ciebie nie dopadną takie problemy,
            trzymaj się ciepło.

Daniczku Kasia ma rację, nigdy nic nie wiadomo, tempka nie świadczy o niczym,
            widzisz jak to było u mnie - ciężko teraz stwierdzić kiedy była w ogóle
            owulacja, której miało nie być. Teraz okazało się, że była o tydzień wcześniej
            niż przypuszczaliśmy.

Oby tylko dobrze się skończyło..., proszę Was pomódlcie się czasami za moją
            fasolkę...

buziaczki dla Was Wszystkich
            • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 08:17
              dziewczynki, mnie tez zmoglo niestety... jestem bardzo chora, wymioty, gorączka
              39 st. ledwo chodze, bole kazdego kawalka ciala...bole krzyza, plecow, nawet
              piersi mnie tak pieką ze nie moge sie dotknąc... dzis ostatni dzien w pracy,
              jutro biore wolne...bo chyba inaczej umre....

Gosienko trzymam kciuki za Ciebie,
              a do Was dziewczynki, prosze pod nasza nieobecnosc nie opuszczac watku, cio???

Zeby ten szczesliwy wateczek ciągnął sie dalej smile)

Mam nadzieje ze ja wroce kolo czwartku piatku... albo w przyszłym tyg...ale
              wroce i bardzo bym chciala czytac duzo duzo co u Was!

Pa, strasznie chora Kasia
              • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 08:56
                Gosienko lez,nie wychodz wogule z łózka!!! wiem ze to ciezko,ale dobrze ze w
                domu nie w szpitalu!!! ja w ósmym miesiacu miesiacu wygrzmociłam sie na
                schodach i naderwało mi sie odrobinke łozysko i musiałam lezec tydzien w
                szpitalu,a pierwsza dobe z basenem pod tyłkiem! bo nie wolno mi było
                wstawac,dopiero na drugi dzien uprosiłam zeby chociaz do ubikacji i do mycia
                wyjsc,no i po tygodniu juz było okeysmile
                u ciebie tez bedzie!!! musi byc !!! tylko wstawaj tylko do ubikacji!!!!! a tak
                to plackiem!!!!jak minie ten najgorszy okres,to moze juz bedzie lepiej!!!
                -buziaki wielkie i bede sie modlic zeby wszystko było w porzadeczku

Katrrin a ty do łózka zmykaj sie kurowacsmileja tu bede dbała o wateczeksmilewiesz ze
                ja tu jestem chyba najczestsza bywalczyniasmile

Anie odpisałam ci u nassmile

Danik ty sie nie załamuj ,bo pewnie nastepna wyskoczysz z niespodziankasmile

A gdzie Emania???? do raportusmile
                • jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 11:54
                  Kasiu do domu marsz!
                  kuruj sie dziewczyno,musisz być zdrowa szybko
                  czosnek,cebula fee ale pomaga

u mnie w domu tez panuje grypa i robie co mogę by Olisia nie zarazić

całuchy!
                  • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 11:57
                    czesc Jolka jestes tam jeszcze?
                    • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 12:01
                      pewnie juz nie,ale to nic jak bedziesz to napisz mi co tam u twojej kolezanki
                      izuteksmile? czy poszła na wywołanie? czy urodziła sama i jak sie czuje i wogule i
                      kiedy bedzie sie mogła tym swoim malenstwem pochwalicsmile i nam wysle fotkesmile
                      • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 13:00
                        Witam wszystkie!!!

Anie tak tu w Danii niestety jest. Tutaj tak sie nie bawia w dusphastony i
                        inne. Wizyte pierwsza mialam w 7tc. Lekarz sprawdzil czy nie jest pozamaciczna.
                        Wszystko bylo ok a pierwsze USG mialam w 9tc, ale ja bylam traktowana
                        indywidualnie bo bylam po operacji. Do lekarza pojdziesz zapewne tylko ten
                        jeden raz i to wlasnie do rodzinnego. Pozniej bedziesz chodzila do poloznej
                        ktore tutaj w Danii sa wysoko wyspecjalizowane. Ona bedzie badala Ci tetno,
                        wage i bicie serduszka fasolki. I tak cala ciaze raz w miesiacu pozniej przy
                        koncu juz czesciej. Tutaj nie traktuja ciazy jak choroby. Jezeli zaczynaja sie
                        plamienia a nawet ronienia to traktuja tu jak cos normalnego. Klada do szpitala
                        na obserwacje, ale nie podaja zadnych lekow. Tak miala moja kolezanka, ktora tu
                        poronila dwa razy ibyla w szoku, ze nikt nawet nie probuje ratowac ciazy.
                        Wizyty co tydzien/dwa oznaczaja dla nich histerie juz i tak na mnie dziwnie sie
                        patrzyli jak zadalam USG. Moja ciaza byla idealna. Ja nie mialam zadnych
                        plamien czy innych problemow, ale siedzialam wtedy w domu, wiec moze dlatego.
                        Nie mysl Anie o najgorszym. Dlaczego od razu nastawiac sie, ze bedzie cos zlego
                        sie dzialo. Na pewno bedzie wszystko dobrze!! I tak masz myslec. Jestes mloda,
                        masz silny, wysportowany organizm. Zdrowa babka z Ciebie i dlatego wszystko
                        bedzie dobrze!!
                        Pozdrowionka.
                        • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 13:02
                          Goko odpoczywaj jak najwiecej. Ja nie mialam w ciazy plamien, ale wiodlam wtedy
                          spokojny tryb zycia, wiec moze dlatego. Chociaz swoje stresy tez mialam.
                          Plamienia napewno wkrotce ustana a Ty sobie dodatkowo odpoczniesz!!
                          A masz jakies kolejne objawki??
                          Pozdrowionka!!
                          • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 13:04
                            Mariolka pytalas sie mnie chyba o to czy ucze sie czy kogos. Ja sie ucze jezyka
                            bo mieszkam w Danii, wiec musze sie go nauczyc a chce znac go dobrze zarowno w
                            mowie jak i w pisaniu, zeby pozniej dziecku pomagac w szkole, chcociazby. Ot i
                            cala prawda. wink
                            Pozdrowionka!!
                            • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 14:23
                              Dzieki Danik,
                              Wlasnie bylam dzis u lekarza rodzinnego - zrobil mi test - powiedzial -
                              gratuluje Pani - jest pani definitywnie w ciazy smile tak milo to uslyszec....ale
                              potem powiedzial, ze mam przyjsc dopiero jak minie 10 tydzien - i wyznaczyl
                              date. we Wloszech to samo - juz dzwonilam do mojego lekarza i tez dopiero po 12
                              tygodniu pierwsze badanie. Tak wiec chyba ok - i nie denerwuje sie - bedzie ok!!
                              Tak czytam na forum - u dziewczyn i u was - juz w 5-6 tyg usg - tutaj i we
                              Wloszech - powiedziano mi ze to za wczesnie i niebezpiecznie??? nie mam wyboru -
                              tylko moja mama przywiezie mi wrazie czego ten duphaston (czy jak to sie
                              nazywa)jakby w razie czego cos zaczelo sie dziac - wiem, ze mozna go brac jak
                              sie plami - pomaga zagniezdzic sie lepiej fasolce smile ale to w razie potrzeby -
                              a bedzie oksmile

Goko - trzymaj sie i lesz - bedzie dobrze, nie ruszaj sie, wysypiaj i modle sie
                              za Ciebie i malenstwo twoje smile
                              Pa!
                              • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 14:24
                                Goko lez nie lesz smile
                                • siuba79 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 19:26
                                  Cześć smile
                                  U mnie dziś (o ile się nie mylę) to 14dc i tempka 36,4 (czyli jeszcze przed
                                  owu).
                                  Goko słonko leż sobie spokojnie w łóżeczku, nie przemęczaj się, a zobaczysz że
                                  wszystko będzie ok. Pamiętam o Tobie i pomopdlę się za Was smile
                                  Kattrin, a Ty biedulko kuruj się, żebyś mogła szybciutko do nas wrócić.
                                  Ja nie zawsze mogę do Was skrobnąć parę zdań, ale czytam wątek i jestem na
                                  bieżąco.
                                  Niestety muszę już uciekać, bo jestem w pracy (do 4 rano).
                                  Pozdrawiam i życzę dużo słońca i energii (pomimo mrozów).
                                  smile
    • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 20:13
      Anie i Goko nic sie nie martwcie. Wszystko bedzie dobrze. Myslcie pozytywnie!
      Witaj Siuba. Fajnie, ze wpadlas. Teraz czekamy na Twoja owulke i mam nadzieje
      kolejna fasolke.

Dziewczynki ten watek juz tak sie rozrosl, ze jakby pojawily sie problemy z
      otwieraniem tego watku to proponuje aby przeniesc sie na watek Kattrin zamiast
      otwierac nowy. Niewiem jak Wam, ale mi bardzo podoba sie tytul watku Kattrin.

Pozdrowionka dla wszystkich!!! smile))
      • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 20:53
        Hej
        Mam problemy z internetem - raz jest a raz go nie ma sad do tego od 3 dni nie
        mam ciepłej wody!!!!!!!! k.....!!!!!!!! szlag mnie trafia bo muszę się myć w
        garnku i zimno jak pies!!! wrrr...

Goko leż skarbie bo to najlepsze lekarstwo innego nie ma!!!!! Wiesz może z
        jakiego powodu te plamienia???? Ja miałam z powodu rozwarstwienia kosmówki i
        zrobił się krwiak a każdy ruch podrażniał krwiaka i dlatego te plamienia. A u
        ciebie jest to żywa krew czy taka brunatna??? Jakby co to jeszcze dobry jest
        zastrzyk do mięśniowy Caprogest czy jakoś tak ja miałam takie 4. Do 12 tygodnia
        tak z tym walczyłam i wszystko ładnie się wchłonęło, no ale dzidziuśka
        straciłam zupełnie z innego powodu więc się nie martw tylko leż.
        Ja jak tylko zajde w ciąże to mam nakaz leżenia do samego końca... oj już sobie
        wyobrażam jaka będe grubaśna!!!! ale oby tylko się udało nawet jakbym miała
        ważyć 100kg!
        • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 20:59
          Katrin choroba - chorobą (oby szybko przeszła!!!), ale co z @@@@????? Chyba się
          spóżnia co????? U mnie już 6dc a u ciebie nic????? i te cycuchy piekące????
          może jakaś niespodzianka się szykuje???? oby!!! oby!!!!!

jak będzie internet to później jeszcze do was zajrze bo tymczasem woda gotuje
          mi się na kąpiel i muszę się wypluskać w garnuszku !
          pa pa
          • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 22:31
            No to ja już po kąpiałce smile
            Jeśli chodzi o wątek to on strasznie się rozrósł no ale skoro szczęśliwy to ja
            bym jeszcze poczekała na Katrin bo u niej najbliżej terminu i na nowy wskoczyła
            ten co go goko i anie już zaraziły wirusami ciążowymi smile
            widze że samotna już tu jestem no nic śpijcie dobrze a kto się przytula to oby
            owocnie a kto nie to może zacznie .... smile
            papulki
            • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 24.01.06, 23:10
              Emania na watek przeniesiemy sie jak ten zacznie sie zacinac od nadmiaru
              postow. Poki co zostajemy na tym szczesliwym. Trzymaj sie i oby jak najszybciej
              do owulacji!!
              • jolanta8 MARIOLKO!!! 24.01.06, 23:20
                witajsmile

juz napisałam o tym Wam tutaj al napszie jescze ,ze izutek nasza urodziła
                18tego stycznia Kacperka 3840g 54 cm nie złe chłopisko
                ale za to jaki słodziak śliczny!!!!
                miała wywołanie urodziła naturalnie mówiła,ze bolało jak cholera! i nastepne
                dziecko ze znieczuleniemsmile jest szczęsliwa i poznawaja sięjak narazie
                całuski
                • danik1 Witam srodowo!!! 25.01.06, 08:16
                  Widze, ze dzisiaj to ja jestem pierwsza. Goko na urlopie, Kattrin na zwolnieniu
                  i dlatego tak tu cicho. A ja wyprawilam meza do pracy, synka do przedszkola i
                  zaraz sama bede sie szykowala do szkoly.
                  U mnie jak narazie niby 5 dpo. Tempka stala od trzech dni 37.0. No zobaczymy
                  jak ten cykl sie zakonczy.
                  Jola mam nadzieje, ze przekazalas od nas dla Izutka zyczenia wszystkiego
                  najlepszego. Ja tez mam nadzieje, ze Izutek zawita do nas i pochwali sie swoim
                  bobaskiem. Widze, ze porod nie byl jej taki straszny skoro mysli juz o drugim
                  bobasku. To bardzo dobrze.
                  Pozdrowionka dla wszystkich i zycze milego dnia!!!
                  • mariolka55 DO JOLANTY 25.01.06, 08:45
                    To pozdrów ja od nas wszystkich i powiedz jej zeby jakas fotke podesłałasmile
                    Czyli jednak miała wywołanie,bo bardzo sie tego bała,tez słyszałam ze wtedy
                    boli bardziejsad

A co do znieczulenia to ja tez miałam miec zewnatrzczoponowe(nie wiem czy to
                    dobrze napisałam) tylko ze nie zdazyki mi dac,tak sie akcja porodowa
                    błyskawicznie posuneła ku koncowi,ku zdziwieniu wszystkichsmile i było na zywcasmile
                    no ale przynajmniej mam satysfakcje ze dziecko wydałam na swiat siłami naturysmile
                    czego bym sie wczesniej po sobie nie spodziewała smilesmile
                    • mariolka55 DO DANIK 25.01.06, 08:48
                      Kasiu staraj sie teraz nie myslec o swoim cyklu tylko czekaj spokojniesmilewiem ze
                      to nie łatwosmile wiesz ze wtedy co sie najmniej spodziewasz to moze sie udacsmilesmilesmile
                      kiedy masz termin @???
                      • mariolka55 DO EMANI 25.01.06, 08:56
                        Emania tez nie mam od wczoraj ciepłej wody!!!!! k..... zamarzła!!!!!!! dobrze
                        ze zimna została chociaz!!!!!! bo jakby jeszcze zimna zamarzła to nie wiem co
                        by było???? kapac sie na szczescie nie musze w garnku,bo uchowała sie ciepła
                        woda pietro nizej u tesciowej w łazience,ale nie ma to jak we własnejsmile

A masz stałe złacze? neostrade? czy cos innego???
                        bo u nas tez tak sie działo ,co chwila nie było netu,dzwonilismy kilka razy do
                        nich i niby wszystko w porzadku,a okazało sie ze cos sie stało z kabelkiem
                        którym sie łaczyło od tel. on jest cieniutki i bardzo czuły,no i wymiemienił
                        maz te wszystkie kabeleczki na nowe i jest oki.
                        • mariolka55 DO ANIE 25.01.06, 09:16
                          Anie tak chyba jest wszedzie na zachodzie,czytałam o tym na forum i moja
                          ginekolog mi opowiadała ze w stanach tez tak jest,ciazy sie nie traktuje jak
                          chorobe tylko naturalnie ,ze nie lata sie non stop do lekarza i na usg,ze sa
                          połozne od tego i wogule
                          pisałas cos ze usg tez pózniej robia bo moze zaszkodzic i powiem ci ze do dzis
                          sie zastanawiam czy to usg na poczatku faktycznie nie szkodzi,bo u nas
                          zapewniaja ze nie,a ja miałam taka sytuacje :
                          miałam robione ok 8 tyg i zaraz po usg poleciałam siku i wtedy zobaczyłam sluz
                          z domieszka brazowego!!!! no i strasznie spanikowałam,a lekarka mi powiedziała
                          ze to na pewno nie od usg,a ja do dzis sie zastanawiam czy to był zbieg
                          okolicznosci czy faktycznie od nie od tego usg???????

no i ginka moja mi opowiadała ze w usa to ciazy sie nie podczymuje jak u
                          nas ,jak jest słaba ciaza to sie ma ronic i zostaja tylko ciaze mocne nie
                          zagrozone a szkoda bo przeciez w polsce mase takich ciaz zagrozonych sie udaje
                          uratowac i sa z tego zdrowe ładne dzieciatkasmile

Ale ty sie anie nie martw bo jestes sprawna fizycznie,wysportowana i na pewno
                          bedzie wszystko na +
                      • danik1 Re: DO DANIK 25.01.06, 08:57
                        Wiem Mariolka, ale to takie trudne. Juz tyle sie staram i coraz bardziej sie
                        niecierpliwie, ale jestem spokojna. Termin @ mam za 7 lub 9 dni to zalezy od II
                        fazy czy bedzie 12- czy 14-dniowa. w tym cyklu wszystko jest tak pokrecone, ze
                        nie wiem czego sie spodziewac. A Ty jak sie przygotowujesz??
                        • danik1 Re: DO DANIK 25.01.06, 08:59
                          Hihi widze, ze razem jestesmy na forum. a jak synek??
                          • mariolka55 Re: DO DANIK 25.01.06, 09:40
                            no razem jestesmy ,tylko ja miałam jakies chwilowe problemy z netemsmile
                            • mariolka55 Re: DO DANIK 25.01.06, 09:44
                              no ja sie tak przygotowywuje,ze trochu odpuszczam i staram sie tak nie
                              schizowac jak wczesniej,miałam wogule odpuscic w tym miesiacu ,ale moze jeszcze
                              raz spróbuje na dziewczynkesmile bo z tych prób na dziewczynke i tak nic nie
                              wychodzismilesmile
                              • mariolka55 Re: DO DANIK 25.01.06, 09:44
                                a ty juz pewnie uciekłas?smile
                                • mariolka55 DO GOKO I KATRRIN 25.01.06, 09:48
                                  A dla was dziewczyny słowa otuchy,wielki plus ze macie cieplutko w łózeczkach w
                                  to mrozisko!!!!!!!!!!! i nie musicie wyłazic na polesmile

Goko mam nadzieje ze wszystko sie uspokoiło,mimo wszystko nadal prosze
                                  lezec!!!!!!!!
                    • jolanta8 Re: DO JOLANTY 25.01.06, 11:30
                      dziekuje,przekazesmile
                      pozdr
              • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 25.01.06, 09:49
                cześć kobietki!

ja tutaj tylko na chwilkę,no bo oczywiście łóżko, łóżko i jeszcze raz łóżko już
                nie wiem co mam robić w tym wyrze bo ile można czytać i spać...., ale jak
                trzeba to trzeba.

Dziękuję za wszystkie dobre słowa, modlitwy i kciuki.

Pokrwawiłam trochę tylko w poniedziałek od wizyty u gina krwi wiecej nie było,
                natomiast troche wczoraj poplamiłam brunatnie, niewiele, ale cos tam jednak
                było. Dzisiaj już (albo jak na razie wraca biały śluz, cholercia pipka mnie
                trochę boli, lekarz mówi, że to normalne, że jest opuchnięta i mam taki
                dyskomfort, macie jakieś pomysły,przecież lodu nie bedę przykładać, co? Może
                zrobie sobie okład z lekko zimnego jogurciku naturalnego to trochę minie.

Ja na zwolnieniu na razie do 7 lutego, mam 3 x nospę i 2 x duphaston.
                Nie wiemy z jakiego powodu te krwawienie w poniedziałek było, szyjka w
                porządku, dzidzia też, ja tak sobie gdybam czy ja teraz nie miałabym może
                kolejnej @. Bo u mnie, (chyba Wam pisałam) leci już 7 tydzień, wszystko się
                jednak przesunęło do przodu. W pierwszej ciąży nie miałam takich rzeczy, ale
                każda ciąża jest podobno inna.

Nowe objawy tak zauważam, śliną się prawie duszę za przeproszeniem, a poza tym
                nudności i odruch wymiotny towarzyszy przez cały dzień, a szczególnie gdy
                trochę zgłodnieję, czyli średnio co trzy godziny. No i brzuszek mi rośnie,
                majtki stają się za ciasne, na razie gdy leżę ich nie potrzebuję, ale co dalej.
                Chyba muszę sobie jakieś kupić,takie specjalne na brzuszek, żeby było wygodnie.

Co tam u Was słychać, trochę przeczytałam, trochę doczytam później, kattrin
                cwaniara zmyła się i nic nie wiemy co z jej @...
                Miejmy nadzieje, że po powrocie nas zaskoczy smile

zmykam do wyrka i zjeść coś w końcu,papa

buziaczki, czasami tutaj zajrzę wink
                • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 25.01.06, 10:25
                  no moze to sa jakies niewinne plamienia,a my sie zamartwiamy,ale lepiej dmuchac
                  na zimnesmile a moze miałas jakas niezaleczona nadzerke?

w kazdym badz razie na razie lezec!!!!!smilesmilesmile
                • jolanta8 Gokuś! 25.01.06, 14:26
                  to zapewne co u mnie ja tezmiałam ale lekarze mnie uspokajali i wszystko się
                  skończyło pomyślnie!

leż dużo jak każą ,wypożycz ksiązki kaset video lub dvdsmile i odglądaj do
                  znudzenia! wiem przerypane jest lezenie ale za to później juz sama wiesz nie
                  bedziesz miec tyule czasu na leniuchowanie hihihi

tzrymaj się słonko ,moze uda Ci się zabrac kompa do łózkasmile))))to wtedy bym Ci
                  juz zazdrościła!smile

pa
                  • jolanta8 Re: :-) 25.01.06, 14:27
                    Ja chciałam się tylko pochwalić ,ze moje forumowe bejbi kończy dzisiaj 3
                    miesiączki!smile
                    • anie5 folik 25.01.06, 14:41
                      hej dziewuszki smile
                      juz sie zupelnie uspokoilam - tak spanikowalam, bo czytalam na innym forum i
                      tutaj teraz Goko - te plamienia - dlatego za wczasu sie przestraszylam ale juz
                      ok - i wiem, ze bedzie ok smile goko - masz ju 7 tydzien smile brzusze4k rosnie? ja
                      juz nie moge sie doczekac.....ja mam wizyte dopiero na poczatku marca - ale
                      jakos wytrzymam. Moj lekarz powiedzial mi - badac nie mozna - a jakbys sie zle
                      czula lub plamila to dzwonic natychmiast!! wiec tak bez opieki mnie nie
                      zostawil.
                      Jola - odemnie tez oczywiscie pozdrowienia dla Izutka (nigdy jej nie poznalam
                      ale wiem, ze staral sie tez tutaj na watku)
                      Kattarin - mam nadzieje, ze w piatek lub poniedzialek bedzie niespodzianka!!!
                      Goko lub inne dziewczyny - poradzcie mi biore folik - czy to wystarczy na
                      razie , czy zaczac brac tez materne? ale wtedy bedzie wieksza dawka kwasu
                      foliowego - co mam robic?
                    • anie5 forumowe baby :-) 25.01.06, 14:41

• anie5 forumowe baby :-) 25.01.06, 14:42
                      jola - naj, naj dla 3 miesiecznego kawalera - masz jakies nowe zdjecia smile
                      pozdrowionka
                    • danik1 Re: :-) 25.01.06, 14:55
                      jolanta8 napisała:

> Ja chciałam się tylko pochwalić ,ze moje forumowe bejbi kończy dzisiaj 3
                      > miesiączki!smile

Wlasnie dzisiaj tam zagladalam. Serdecznie gratuluje!!!
                      Nie uwazasz, ze czas zmienic zdjecie?? smile) Fajnie byloby zobaczyc starszego
                      Oliwierka!
                      • mariolka55 Re: :-) 25.01.06, 15:18
                        hihihi a ja widziałam hihihismile starsze zdjeciasmile
                        a moja bejbi konczy pojutrze 21 miesiecysmile

Anie tylko kwas foliowy !!! nic wiecej ,witaminy typu materna dopiero od 4-
                        miesiaca!!! ewentualnie jak cie boli brzuch morzesz brac magnez,ja np. brałam
                        magne b6 i przy bólach brzuszka zalecana jest tez nospa,ale to przy wiekszychsmile
                        • anie5 Re: :-) 25.01.06, 15:27
                          dzieki Mariolka, To biore folik tylko. Pozniej materne smile
                          moge sie jeszcze cos was zapytac - tak piersi mnie bola i skora napieta - czym
                          smarowac - jakim kremem juz na rozstepy - mowie o piersiach.....co robilyscie?
                        • mariolka55 BADANIE 25.01.06, 15:29
                          ja jeszcze odnosnie tego badania ,to ciekawe jak to w koncu jest? w Danii nie
                          badaja bo nie wolno!!! u nas 10 lat temu tez nie badali bo nie wolno!!!
                          a teraz badaja na kazdej wizycie!!!!czasem mam wrazenie ze nawet za czesto, no
                          i badz tu madry??????????????

tak samo jest jak idziesz z dzieckiem do lekarza i tu taki przykład: jak
                          chodziłam do lekarzy młodych -swiezo po studiach,to mówili:siusiaka nie
                          ruszac ,skórki nie wolno odciagac!!! sama sie odklei ok. 2-roku zycia
                          zmieniłam lekarza na starsza pediatre(z wiekszym doswiadczeniem) i ona ,jak
                          równiez inni lekarze z jej wieku nakazuja:codziennie przy kapieli skórke mocno
                          naciagac w przeciwnym razie bedzie cycus chirurgicznie robiony..............
                          no i co o tym myslec???? dodam ze w czasopismach tez pisza nie odciagac-samo
                          sie odklei,bo mozna ponadrywac i porobic blizny........

to jest tylko jeden przykład ,a mozna by wyliczac cała mase i komu zaufac????
                          jak nie tylko co kraj to obyczaj,ale co lekarz........
                          • mariolka55 Re: BADANIE 25.01.06, 15:30
                            no juz na rozstepy,ale takie specjalne dla ciezarnychsmile
                            • mariolka55 NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 25.01.06, 15:34
                              mozesz tez olejkami dla dzieci nawilzac i swietna jest oliwa z oliweksmile

moze ci sie nie zrobia,to zalezy tez od rodzaju skóry,ja nie smarowałam
                              systematycznie(bo ze mnie lensmile) i o dziwo nie mam ani jednego( to chyba
                              rodzinne,bo moja mama tez nie masmile)
                              • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 15:34
                                musze na razie zmykacsmilewpadne potem
                                pa
                                • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 15:58
                                  Mariolka ma racje, ze zwykla oliwka dla dzieci jest bardzo dobra, ale jak
                                  chcesz to kup sobie inny preparat, np. Materna. Jest droga, ale podobno dobra.
                                  Jest osobna do piersi i do calego ciala. Jednak zgadzam sie (znowu hihi) z
                                  Mariolka, ze to dziedziczne.

Mariolka a jak Ty robisz ze swoim synkiem? Ja tez slyszalam, zeby nie odciagac
                                  bo mozna uszkodzic. Moja kolezanka probowala, ale nie na sile i sie nie dalo.
                                  Jej synek mial operacje. Ja chcialabym tego uniknac i niedlugo wybieram sie do
                                  lekarza.
                                  • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 18:17
                                    no ja swojemu prawie nie zciagam,bo se nie da
                                    ale twojemu Danielkowi to juz powinna skórka ładnie schodzic,bo juz jest
                                    duzy.....a zciagałas mu przy kapieli czy nie?
                                    • jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 18:48
                                      dobrze dziołuszki jak bede mieć tylko chwilkę czasu to prześle zdjeciaco do
                                      Materny to jest ok ale śmierdzi ale to rzecz wzgledna i gustu a poza tym po
                                      kąpieli czułam sie znowu tłusta i nieświeża jest droga i dlatego przestrzegam!
                                      • jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 18:49
                                        a ok dlatego,ze nie mam po niej rozstępów
                                        • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 19:54
                                          mozecie podac mi jakiej firmy jest ta materna? czy dostane ja tez w Danii - czy
                                          tylko w Polsce? a Vichy? wiecie cos na ten temat?
                                          Wiem, ze to watek dla starajacych sie - ale niektore z was juz sa po jednej
                                          ciazy i macie wieksze doswiadczenie.
                                          pozdrawiam
                                          • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 21:54
                                            ja słyszałam tez duzo pochlebnych opini o mustelli,ale nie stosowałam ani
                                            jednego,ani drugiego to ci niestety nie pomogesad
                                            • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 26.01.06, 12:25
                                              mariolka55 napisała:

> ja słyszałam tez duzo pochlebnych opini o mustelli

Mustella, oczywiscie, ze Mustella!! Pomylilam sie wczesniej i wpisalam Materne.
                                              Zupelnie nie wiem dlaczego bo nawet nie znam tego produktu. Oj cos zakrecona
                                              jestem. Hihihi.

Pozdrowionka!!!
                                              • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 26.01.06, 13:17
                                                cześc kobietki!

ale pędzicie, jak byłam non stop to zastoje tutaj sie robiły a teraz jak
                                                zaglądam tylko czasami to najpierw muszę Was doczytać, bo nie wiem co się
                                                dzieje.

Kochane u mnie już o wiele lepiej, ale leków jeszcze nie zmniejszam, chyba się
                                                boję. Tak nie bedę ukrywać, że sie boję, boję się cholernie i dlatego łykam
                                                cały czas tak samo, chyba muszę do mojego lekarza zadzwonić.

Widzę u Was wąteczek rośnie mam nadzieję, że zaraz dołaczą kolejne fasoleczki.
                                                Anie co u Ciebie, jakies objawy nowe są, bo jakbyś miała za mało ja mogę
                                                odstąpić, hihi, żartowałam, ale nudności i latanie z odruchem blee juz mnie
                                                dobija pomału, nawet nie muszę wchodzić do kuchni, żeby pogadać z kibelkiem -=
                                                otwieram rano oczy i już sad, ciekawe jak długo jeszcze, najgorsze, że nie tylko
                                                rano, ale i po południu i wieczorem.
                                                Wiem, wiem zaraz mi napiszecie, że narzekam, ja też mówiłam kiedyś, że jak
                                                zajdę to moge tak całe 9 m-cy, ale teraz to odwołuję, do trzeciego wystarczy.

Wczoraj już trochę pochodziłam, niewiele, ale wybrałam się z moimi chłopakami
                                                na obiad-oczywiście błąd bo oprócz zupy nic mi nie wchodziło, ale dobre i to, a
                                                poza tym poprosiłam ich jeszcze żeby mnie w sklepie na chwilę zostawili i
                                                kupiłam sobie "gacie" , hihi slogii maxi (normalnie noszę 36-38 , ale wzięłam
                                                40, żeby nie uwierały nigdzie), sięgają prawie po biust, ale jak mi teraz w
                                                nich wygodnie, seksownie to w nich nie wyglądam, ale i tak z seksu na razie
                                                nici.

We wtorek idę do lekarza, to napewno Wam co nieco napiszę, jakie dalsze
                                                postanowienia, leki i co się dzieje w moim brzuszku.

uciekam na razie, papapa, może jutro też zajrzę do Was.
                                                • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 26.01.06, 13:19
                                                  ok zapadła decyzja to przeprowadzka, na koniec tego watku wyslę Wam jeszcze
                                                  fluidki, co byście sie pozarażały smile

NIECH WAM SIĘ SPEŁNI (*)
                                          • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka We 25.01.06, 21:56
                                            ja słyszałam tez wiele pochlebnych opini o mustelli,ale nie stosowałam ani
                                            jednego ani drugiego to ci nie pomogesad
                                            • mariolka55 GUAJAZYL 25.01.06, 22:01
                                              Dziewczyny pomózcie mi ,ten guajazyl to syrop wykrztusny tak????
                                              do kiedy brac wiesiołek a kiedy zaczac ten guajazyl? i czy to moge brac
                                              jednoczesnie????
                                              • anie5 Re: GUAJAZYL 25.01.06, 22:10
                                                wiesiolek bralam do owulacji - a gujazyl chyba mozna caly czas - ale tego nie
                                                jestem na 00% pewna. wiesiolek na pewno do owulacji!!!
                                                • mariolka55 Re: GUAJAZYL 25.01.06, 22:17
                                                  ale to sie pisze guajazyl tak? i to jest syrop wykrztusny?
                                                  • emania29 Re: GUAJAZYL 25.01.06, 22:24
                                                    Hejka
                                                    a mariolka już zakręcona smile
                                                    Jeśli chodzi o Guajazyl to jest to syrop wykrztuśny! ja biore wiesiołek od 1dc
                                                    a kończe branie na 3 dni przed owu i zaczynam trzydniową kurację guajazylem
                                                    (mniam...mniam)
                                                  • emania29 Re: GUAJAZYL 25.01.06, 22:27
                                                    mariolka a który to dc u ciebie???? jak tam tempka? i kiedy spodziewasz się owu
                                                    jak to u ciebie jest????
                                                  • anie5 Re: GUAJAZYL 25.01.06, 22:25
                                                    tak - syrop na kaszel....
                                                  • emania29 NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Weterane 25.01.06, 22:32
                                                    U mnie owulka pewnie za ok 6-7dni narazie pościk sad odliczam dni..... od
                                                    poniedziałku ide na monitoring i zobaczymy co tam słychać będę relacjonować na
                                                    bierząco jak tam sytuacja smile
                                                  • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 25.01.06, 22:44
                                                    Daniczku zerknęłam na twój wykresik i nie wiem co ty chcesz od tego cyklu????
                                                    piękniusi wykresik i przytulaki były mam nadzieje że super owocny!!!!!
                                                    Ciekawe co tam u Katrin??? macie jakieś wieści????

Anie jeśli chodzi o kremy na cycusie to bardzo indywidualna sprawa. Próbowałam
                                                    różnych i tych tańszych i bardzo drogich i wszystkie na roztępy dla kobiet w
                                                    ciąży mają bardzo specyficzny zapach którego ja w ciąży wogle nie tolerowałam.
                                                    Mnie żadne roztępy się nie robiły ale proponuje kierować się zapachem.
    • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 07:44
      Witam wszytkie dziewczynki!!!
      jestem juz od 6:30 na nogach i chcialam was przywitac.
      Dzisiaj czeka mnie ciezki dzien - mam 4 lekcje - 2 jogi i 2 pilatesa - ale
      jakos przezyje i moje malenstwo chyba sie nie zdenerwuje smile Zawsze czwartki
      mam takie pracowite - ze tak powiem. Ja tez tak jak Danik chodze do szkoly
      jezykowej - zamieszkalismy tutaj w Danii dopero niedawno i ucze sie tego
      jezyka.
      Troche sie moze wyglupilam z tym pytaniem o kremy....ale moja mama przyjezdza
      do mnie i chcialabym wszystkiego dowiedziec sie , aby zaopatrzyc sie. Niektore
      z rzeczy - nie da sie ukryc - cenowo i jakosciowo bardziej odpowiadaja mi - te
      nasze ojczyste smile
      Goko - jak sie czujesz? Lez ladnie i czytaj i spij i filmy ogladaj smile
      Kattarin - czekamy na wiesci .............
      Danik - tez zerknelam na Twoj wykres...calkiem, calkiem...
      Emania - to jak tak poscicie to niezle bedzie sie dzialo w dni przytulankowe smile
      Mariolka - czy juz dziewczynkowe dzialania zaczete?
      Siuba - u Ciebie tez owulacja...czy juz po?
      Eryka - juz niedlugo 8 luty smile trzymam kciuki
      Jolka - nowamama - niedlugo testowanko smile
      Jolka8 - mama slicznego Oliwerkasmile ja tez prosze o zdjecie syneczka smile
      Dziewczyny - raport zakonczony........
      mam taki dobry humor dzis - napisze pozniej, bo zaraz zmykam na zajecia!
      milego dnia!!!!!!!!
      • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 07:46
        czy ktoras z Was przez nieuwage ominelam w raporcie porannym smile prosze sie nie
        gniewac.......smile
      • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 07:48
        dziewczyny - a co do nowego watku - to mysle, ze ten Kattarin - bedzie tez
        szczesliwy smile moze sie przeniesiemy - anoz w piatek zalozycielka - ochrzci go
        dobra nowinka?
        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 09:09
          dzieki za szybka odpowiedz
          anie tylko tylko za bardzo sie nie forsuj,chodz ty jestes przyzwyczajona to na
          pewno ci nie zaszkodzi,ale z ciezszymi cwiczeniami i tymi na brzuch uwazajsmile

u mnie 11 dc tempka podskoczyła o 2 kreski 36,8 a ow. sie spodziewam ok.15-16
          dc
          własnie pisałam tez do ewyanalityk czy guajazyl i wiesiołek wpływa na płec i
          odpisała mi szybciutko ze owszem zwieksza szanse na synasmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmile
          • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 09:11
            ja sie stad nie ruszamsmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmilesmile
            chocby było juz 900 wpisówsmilesmilesmile

chyba ze katrrin ogłosi w poniedziałek nowine jakassmilesmilesmilesmilesmile
            • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 09:34
              a i u mnie jak na razie post,teraz mam w planie tylko dwa razy,chodz
              zastanawiałam sie czy nie raz!

oczytałam sie duzo i codzienne staranka nie sa dobre,wrecz gwałtownie
              zmniejszaja prawdopodobienstwo poczeciasmile najwiecej plemników zdrowych o
              prawidłowej budowie itp....... zdolnych do zapłodnienia jest w pierwszym
              wytrys. potem trzeba co dwa dni,bo nawet co drugi dzien to dla przecietnego
              faceta jest mało.Jezeli seks.sie codziennie to w kazdym wytrysku jest mniej
              plemników i coraz mniejsze szanse sadsad
              i tak teraz sobie mysle ze ja mase błedów robiłam,w instrukcji na dziewczynke
              pisało czeste stosunki do pozytywnego testu ow. potem zaprzestac wszelkie
              starania,wiec ja sie seksiłam codziennie przez 4 dni i konczyłam 3 dni przed
              ow.no i biedne chłopaki nie dosc ze osłabione przez ten codzienny seksik to
              jeszce musiały 3-dni czekacsadsad

przy synku nie planowałam,nie kombinowałam seksik był dwa razy 12 i 16 dc i
              zaciazenie szybkiesmile

to tak wam pisze w ramach porady,jezeli któras za czesto to robismile to moze
              spróbowac rzadziej i z wczesniejszym postem minimum tydzien a najlepiej dwasmile

Emania widze tez ma takie plany terazsmile
    • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 09:40
      no masz racje emania ze juz jestem zakreconasmile miałam byc spokojna i odpuscic
      ten cykl (bo jakby wyszło to termin przypadnie na dzien wesela w rodzinie)
      i byłam spokojna,ale czym blizej ow. tym bardziej mnie dopadasmile to co zawszesmile
      schiza jakassmile

przed ow.tempka rosnie,a potem spada i znowu rosnie???? bo u mnie dzis
      podskoczyła dwie kreskismile
      cholera ide chyba zrobic test,mam ich dziesiecsmile moze wystarczy na dwa cyklesmile
      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 09:42
        no to papulki na razie,bo widze ze jestem samasad
        • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 26.01.06, 11:25
          Mariolka,
          juz jestem smile
          mialam 2 lekcje zajec - w ogole sie nie zmeczylam - juz wiem, ze to nie
          zaszkodzi, bo bardzo uywazam i obijam sie, a nawet lepiej, bo wyszkole sie
          lepiej w tlumaczeniu cwiczen.....wczesniej jak rownoczesnie cwiczylam to
          patrzyly na mnie i kopiowaly, teraz musze sie wysilac i opisywacv - ale widze,
          ze lepiej i bardziej profesionalnie to wychodzi smile
        • anie5 Re: poscik przed starankami ? 26.01.06, 11:29
          a ja Wam musze powiedziec, ze od lipca stosowalam ten poscik - i nic, a wtym
          cyklu, w ktorym zaciazylam to przytulanko bylo codziennie - na wakacjach -
          wiecie same jak to jest. w dodatku, w dzien narty wiec chlopczyki nie mialy
          warunkow do obudowania swoich sil (choc moze jezdzenie na nartach, czy sport
          nie ma wcale znaczenia na ich jakosc?) w kazdym razie udalo sie....
          Moim zdaniem - nie ma sensu codziennie na sile, ale jesli macie ochote to czemu
          nie, moze to sie staje - w momencie kiedy sie nie stresujemy i przytulamy
          naprawde z przyjemnosci....ja pamietam, ze te posty i potem przytulanka na
          rozkaz - tak mnie stresowaly...czulam sie jak "robot", a w te wakacje olalam to
          i korzystalam z przyjemnosci!!!
          • danik1 Re: poscik przed starankami ? 26.01.06, 12:43
            Mariolka chyba musze Cie zmartwic, bo wydaje mi sie, ze przejscie na drugi
            watek bedzie nieuniknione z tego powodu, ze jak jest za duzo postow to sie
            zacinaja i nie chca sie wyswietlac. Mi wlasnie dzisiaj jak odpisywalam tak sie
            zrobilo. Nie wiem dlaczego tak sie uprzedzilyscie do watku Kattrin? Czyzbyscie
            byly zabobonne?? Hihi.

Emaniu, Anie macie racje co do mojego wykresu. Zaczerpnelam informacji na kilku
            forach i sie uspokoilam a nawet nabralam nadzieji. Od kilku dni mam stala
            tempke 37 i nie wiem co sie dzieje. Juz myslalam, ze termometr sie zepsul, ale
            sprawdzilam i jest dobry. To pierwszy raz jak tak mam. No zobaczymy. jeszcze
            troszke czasu zostalo.

Co do tych przytulanek co drugi dzien to czytalam, ze sprawdza sie w przypadku
            slabego nasienia, ale jak mezczyzna ma dobre wyniki to i mozna codziennie. To
            zalezy, bo jak pisze Anie, nic na sile.
            Zycze wszystkim ktore teraz beda mialy owulacje celnego strzalu. Jeszcze troche
            i watek sie wyludni. Zobaczycie. Tak mysle!!
            Pozdrowionka!!

PS. U mnie ladnie swieci sloneczko. A u Was??
            • mariolka55 Re: poscik przed starankami ? 26.01.06, 13:00
              no mi sie tez zacinało i odpisywałam 2 razysmile
              nie uprzedziłysmy sie tylko sama katrrin najpierw go załozyła a potem pisała,za
              bardzo sie pospieszyła- wracajcie na stary bo jest szczesliwysmile
              i wszystko oczywiscie pisałam w ramach zartusmile
              a zreszta tamten tez juz jest zarazony hihihismile
              • mariolka55 Re: poscik przed starankami ? 26.01.06, 13:05
                ja danik czytałam,o przecietnym facecie,czyli w normie hihihi
                a jak jest w przypadku słabszym to nie wiem,ale masz racje nic na siłesmile
                w kazdym badz razie mozna próbowac na rózne sposoby no niesmile?
                a mi juz schiza przechodzi,juz sie uspokoiłam i jednak nie bede szalec za
                bardzo w tym cyklusmile

a ty kiedy testowanko?????
                • danik1 Re: poscik przed starankami ? 26.01.06, 13:07
                  No ja to tak dopiero 4-5 luty bede testowac jak @ nie przyjdzie wczesniej. Ale
                  ten czas sie dluzy.
                • danik1 Re: poscik przed starankami ? 26.01.06, 13:09
                  Dziewczyny przenosimy sie na watek Kattrin bo juz posty sie nie wyswietlaja.
                  Nawet nie wiem czy ten sie pokaze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka