Dodaj do ulubionych

NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy????????

12.01.06, 08:47
Kto zaczyna staranka???
u mnie 27 dc -drugi cykl staran,w 26 dc test negatywnysad
zaczynamy od nowa,teraz juz musi !!!! sie udacsmile do 3x sztukasmile
Zapraszam wszystkie staraczkismile
Obserwuj wątek
    • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 08:59
      Czesc Jolusmile
      a wiec tak jak ci pisałam wczoraj test negatywny,co prawda wczesnie robiony(bo
      nie wytrzymałam)ale juz sie nie łudze,bo gdyby cos to by wyszedł chociaz cien
      kreseczki,a tu nicsadw koncu robiłam w 9 dniu po ow.tak jak w instrukcji)
      powiedz mi brałas teraz ten wiesiołek? od 1 dc? czy dopiero po @? i zauwazyłas
      poprawe w sluzie? ja niby mam sluz płodny,ale w sumie mogłoby go byc
      wiecej,wiec teraz sobie kupie,tylko doradz mi jaki,czy to obojetne,jakiej firmy
      i wogule (sluz płodny pozwala przezyc plemnikom do 5!!!dni,a gdy go nie ma to
      gina w ciagu godziny!!!)
      dlatego warto miec tego sluzu jak najwiecej nie ?hihihi
      a słyszałas cos o mace? zeby było wiecej żołnierzyków hihihi??? moze zadziałam
      na dwa fronty teraz co hihihi???

A co słychac u ciebie? meza nie masz dzisiaj? bzykanka sa?hihihi

A co ciebie anie? masz jakies objawki?smile kiedy testujesz jakby co?
      • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 09:54
        Cześć Mariolka
        A słyszałaś, że zarodek zagnieżdża się w macicy od 7 do 12 dni. Poczekaj do
        terminu @. Test robiłaś 9 dni po pozytywnych teście owu czy po wsółżyciu, bo
        czytałam , że starałaś się dwa dni przed owu.
        Jeżeli chodzi o śluz to u mnie jest go teraz więcej. Jak sprawdzasz śluz? Ja
        mogę go dopiero zauważyć przy szyjce i jest go nawet dużo, ale nie wyłazi ze
        mnie. Siedzi tam sobie w środku. Od 1 dc łykam olej z wiesiołka. Kupiłam w
        aptece taki najtańszy GAL.
        Ale piję też od kilku dni Guajazyl. Z tym śluzem to dziwna sprawa u mnie, bo z
        reguły mam go kilka dni przed owu (wtedy jest najwięcej).
        Nie wiem co to jest maca? To jakieś witaminy?
        U mnie seks od poniedziałku (poniedziałek, środa) i piątek, ewentualnie
        niedziela. Później oczywiście też ale już tylko dla przyjemnoścismile
        Testy wychodzą narazie negatywne, to znaczy jest słaba kreska. Dzisiaj 18 dc i
        może test wyjdzie pozytywny (tak było w ostatnim cyklu).
        Jak myślisz jeżeli test wyjdzie dzisiaj pozytywny to współżyć z mężem dzisiaj
        czy można poczekac do jutra. Wczoaj był seks. Czytałam, że po pozytywnym teście
        swspółzyc 12 do 36 godz.

Trzymaj się

Anie zapraszamy. napisz coś.
        • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 13:07
          Zrobiłam test owu i dzisiaj prawie wcale nie ma tej kreski testowej. Test
          robiłam w 15, 16 i 17 dc i była kreska ale słaba. Śluz płodny miałam 15 i 16
          dc. Ciekawe co się stało? Jajniki cały czas mnie bolą. Śluz jest mleczny,
          lepki. Chyba nic z tegosad
          Pozdrawiam Jolka
          • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 14:22
            Zmienilyscie watek smile
            Mariolka, jeszcze bylo za wczesnie na test - czytalas o goko na innym watku,
            ona testowala pierwszy raz w 34 dc i byl negatywny...wiec musisz byc cierpliwa.
            U mnie chyba tez nic, moja owulacja - nie wiem kiedy byla, testy wychodzily tak
            dziwnie...ale sie nie martwie!
            troche pobolewaja mnie piersi - ale to normalne przed @, brzuch troche
            nabrzmial - jak przed @ smile wiec - zobaczymy...Ja tym razem testuje tylko jakby
            @ sie nie pojawil w czasie, a na to mam jeszcze 5 dni!!!!!
            Jolka - a ty celujesz w chlopaka, czy wszystko Ci jedno? Bo jak na chlopaka, to
            powinnas poczekac z seksikiem az do dnia owulacji...
            • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 20:12
              Anie proszę napisz co to znaczy, że testy wychodziły Ci dziwnie?
              Działam z mężem co drugi dzień i mam nadzieję, że to wystarczy.

Mariolka co słychać?
              • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:03
                Czesc Jolka,
                w tym cyklu - chyba cos pokrecilam z testowaniem, tzn. czekalam gdzies na 17,
                18 a nawet pozniejsza owulacje wiec z testowaniem nie spieszylam sie - ale 14
                dc - tak bardzo bolal mnie jajnik, a dotego byl sluz..- jak zaraz przed
                owulacja wiec zrobilam test - bezmyslnie, bo bylam opita herbata i innymi
                napojami..test wyszedl negatywny - wieczorem. Nastepnego dnia - po calo nocnym
                bolu w jajnikach - zrobilam test po sniadaniu i wyszla gruba tlusta krecha!
                nastepnego dnia - slabiutka - mysle ze mialam owulacje jeszcze w piatek - bo
                zwykle tes wychodzil mi kilka dni pozytywny, 2,3...potem juz zero sluzu....
                Nie wiem dlaczego, pewnie ja cos pomieszalam - ale to byly wakacje i nie
                chcialam o tym myslec, przytulanka byly bardzo czeste - jak to na
                wakacjach...wiec nie wiem co to bedzie - zadnych objawow nie mam do tej pory...
                Jolka, co dwa dni - tak sugeruja wszyscy! ja tylko myslalam, ze w chlopaka
                celujesz, a wiem, ze wtedy trzeba odczekac aby plemniki sie wzmocnily - te
                meskie i dziala sie w owulacje. Mi to wszystko jedno!
                Pozdrowienia
                • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:12
                  Trudno. Może cos z tego wyjdzie. Jutro 19 dc i mam nadzieję, że test będzie
                  pozytywny, bo nie mam więcej testów. Testowac zaczęłam 15 dc (w ostatnim cyklu
                  owu 18-19d) i w tym dniu i w 16 dc miałam piekny płodny śluz. Coś się
                  pomieszało.
                  Anie trzymam za Ciebie kciuki.
                  Mariolka napisz coś.

Trzymajcie się dziewczyny.
                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:15
                    jestes jeszcze?
                    • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:16
                      seksuj sie co drugi dzien i nie przejmuj sie niczym
                      • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:16
                        Jola jestes? czy zwiałas juz?
                        • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:17
                          ale pech chyba mi uciekłas z przed nosasad
                          • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:32
                            Jestem
                            mariolka napisz jak jest u Ciebie ze śluzem?
                          • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:33
                            no to tak
                            mnie bola cycki i swedza okropnie,nie wiem juz sama,test robiłam w 26 dc a
                            owul.była 15-16 dc czyli 9 dni po,powinno juz cos wyjsc gdyby była ciaza....?
                            tak mi sie wydaje przynajmniej.....
                            a z drugiej strony dziwia mnie te cyce,bo nigdy mnie przed @ nie bola i nie
                            wiem czy mi sie wydaje czy jakby troche były twardsze,pozatym zadnych
                            objawów,zero a pamietam ze w pierwszej ciazy to latałam sikac jak najeta i
                            bolał mnie brzuch,teraz tez mnie zabolał pare razy ale tak jak na @sadsadsad
                            acha no temperatura nie jest w ciazy podwyzszona????? bo u mnie 36,4 tylko
                            teraz wieczór i pod pacha hihihi
                            • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:34
                              sama juz nie wiem,chyba trzeba czekac cierpliwie @ powinna byc w sobote lub
                              niedziele,gdyby nie te cycki t o nie miałabym zadnych watpliwosci co do testu
                              anie a u ciebie kiedy powinna byc @ w niedziele czy poniedziałek?
                              Jola seks według mnie najlepiej co drugi dzien,chodz moze tez byc co dwa dni
                              jak sugeruje anie,ale ja bym wolała co drugismile
                              trzymajcie sie dziewczynysmile
                              • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:35
                                no umnie sluz jest,to znaczy wylatuje hihihi
                                • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:36
                                  ja se nie badam przy szyjce ,bo nie dam rady jakies ciary mnie przechodza
                                  brrr....
                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:37
                                    jak sobie aplikuje globulki,to szybko wyciagam palec,bo mi sie wydaje ze
                                    grzebie po wnetrznosciach brrr.....
                                    • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:38
                                      Ja musze grzebać, bo inaczej nic nie widzęwink Ale mi to nie przeszkadzawink
                                      • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:46
                                        hihihihihi
                                    • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:38
                                      dziwne bo to przeciez moje ciało,ale nie dam rady,mam jakies uczulenie...
                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:37
                                    Myslisz, że lepiej sugerować się śluzem czy testem owu?
                                    • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:40
                                      wiesz co sama nie wiem????? chyba bardziej testem....
                                      • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:41
                                        wiesz co jak nie planujesz płci,to co drugi dzien i jak bedzie owulacja to
                                        powinno sie udac
                                        • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:42
                                          bo zdarzaja sie tez co jakis czas cykle bezowulacyjne i to jest normalne,u
                                          kazdej kobiety
                                          • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:43
                                            a kiedy robiłas test,rano czy wieczór?
                                          • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:45
                                            Oby nie za często te cykle bezowulacyjne. MNie bolą cały czas jajniki i miałam
                                            ładny sluz więc może jednak owu była albo dopiero będzie.
                                            • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:48
                                              napewno Jolka,pewnie dopiero bedziesmile
                                              a o bezowulacyjnych czytałam ze zdarzaja sie u kazdej zdrowej kobiety,ale raz
                                              na jakis czassmile
                                              • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:50
                                                Ale wolałabym, żeby u mnie teraz nie zdarzały się cykle bezowulacyjnesmile
                                                • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:51
                                                  na pewno nie,musiałby byc wielki pechsmile
                                        • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:43
                                          Ok dzięki.
                                          Mariolka trzymam za Ciebie kciuki.
                                          Ide spać.

Pozdrawiam
                                          • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:44
                                            sadsadsad
                                            no to dobrej nockismile
                                            idziesz spac???????????????????? a seksik?
                                            • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:46
                                              Test robiłam dzisiaj o 12 a potem wieczorem bolał mnie jajnik całkiem mocno i
                                              zrobiłam o 21. Oba testy z bardzo słabą kreska testową.
                                              Męża nie ma. Wróci bardzo późno. Jutro zaszalejemy.
                                              • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:49
                                                to jak ci został ostatni to zrób go pojutrze rano moze....
                                                • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:50
                                                  Dobranocsmile
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 12.01.06, 22:52
                                                    pa pa
                                                    do jutrasmile
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 13.01.06, 21:00
                                                    Cześć dziewczyny
                                                    Mariolka co słychać. U mnie dzisiaj 19 dc a test owu nadal negatywny. W aptece
                                                    dokupiłam sobie testy i będe dalej sprawdzać. Możliwe, że owu mi się
                                                    przesunęła. Bolą mnie jajniki. Dziwne bo boli mnie ten sam co w zeszłym
                                                    miesiącu. Chyba dzisiaj dam sobie spokój z seksem. Poczekam do pozytywnego
                                                    testu. Poprostu mi się nie chce i nie mam zamiaru robic nic na siłę.
                                                    Napisz co u Ciebie? Jak samopoczucie?
                                                    Anie a co u ciebie?

• mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 13.01.06, 21:26
                                                    czescsmile
                                                    ja czekam na @ dzis mnie tak znajomo bolał brzuch,ze tego nie da sie pomylic!!!
                                                    wiec juz raczej sie nie łudze ,tylko chce zeby mineła @ jak najszybciej i od
                                                    nowa.
                                                    Kupie sobie tez ten wiesiołek i obiecuje sama sobie sie juz nie nakrecac!!!!!!!!
                                                    ile płaciłas w aptece za testy? drogo chyba no nie?
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 13.01.06, 21:32
                                                    Chciałam kupić test ACON ale nie było (cena w aptece w Warszawie 40 zł za 5
                                                    sz). Babka miała jakis inny ale kosztował 80 zł. W końcu znalazła jeszcze
                                                    jakieś za 25 zł 5 szt. Nie pamietam jak sie nazywaja a pudełko wyrzuciłam.
                                                    Jutro następny test. Zobaczymy co wyjdzie.
                                                    Mariolka a ciebie bolą jajniki przy owulacji?
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 13.01.06, 21:50
                                                    no to bardzo tanio kupiłas!!! nie znajdziesz tego pudełka? bo w aptekach sa
                                                    przewaznie ok.50 zł za 5 szt!!!
                                                    ja czuje jajnik(tez przewaznie na zmiane raz lewy,potem prawy)ale mnie jakos
                                                    specjalnie nie boli,tak trochu tylko i trochu brzuch i tylko jeden dzien i to
                                                    jest albo przed sama ow,albo w trakcie
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 13.01.06, 22:00
                                                    wlasnie pisalsam na sasiednim watku smile dopiero wrocilam do domku i
                                                    padam.....ale dla zrelaksowanie sie komputer smile u mnie @ nadchodzi...brzuch
                                                    boli i plamienia i piersi bardzo - jak nigdy...cos w tym cyklu wszystko
                                                    pomieswzane - tak szbko @ - normalnie 32 dc a ja dzis 28....
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 13.01.06, 22:02
                                                    no u mnie tez 28,zaczekaj z tą @ na mniesmile zebysmy znowu jechały tak samo
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 13.01.06, 22:19
                                                    ok smile byloby fajnie jakbysmy razem (*).... smile
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 14.01.06, 09:48
                                                    anie laseczka z ciebiesmileemania tez gwiazda,jutro robie zdjecie i wam wyslesmile
                                                    dostałas @,ja czekam,chciałabym zeby była jak najszybciej,zeby zaczynac znowu!!!
                                                    no fajnie jakby nam sie razem udało(*) szłybysmy łeb-w łebsmile
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 14.01.06, 10:11
                                                    a u ciebie Jolka co tam nowego?
                                                    a ty masz swoje zdjecie? przesyłamy sobie zeby wiedziec z kim sie pisze,a nie
                                                    tylko sie wyobrazacsmile?
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 14.01.06, 14:13
                                                    Ja też czekam na wasze zdjęcia.
                                                    Ja też Wam prześlę.
                                                    Wpadłam na chwilę. Potem znajdę więcej czasu.
                                                    Mariolka znajde w inrerencie te testy, ale chyba sa mniej czułe od testów Ewy.
                                                    Ja już nie testuję. Co ma być to będzie.
                                                    Czekam na zdjęcia dziewczyny.
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 14.01.06, 15:27
                                                    Cześć dziewczyny.
                                                    U mnie dzisiaj pojawił się śluz płodny. Więc wieczorem będzie seks. Dziecko
                                                    jedzie do babci spać, my do kina a potem działamy. Nie testuję, bo jakos nie
                                                    mam juz na to ochoty. Boli mnie raz prawy jajnik, raz lewy.
                                                    Wy juz czekacie na @ a ja dopiero mam owu.
                                                    Mariolka myslę, że testy Ewy są lepsze od tych , które kupiłam w aptece. Wydaje
                                                    mnie sie, że są te z apteki mniej czułe.
                                                    To chyba tyle.
                                                    Trzymajcie się
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 14.01.06, 15:31
                                                    Mariolka to właśnie ten test kupiłam w aptece
                                                    www.allegro.pl/show_item.php?item=80980158
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 14.01.06, 15:34
                                                    Mariolka Ty napewno jesteś szatynką, albo brunetką. Anie to raczej blondynka.
                                                    Ale czekam na Wasze zdjęcia.
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 14.01.06, 20:19
                                                    czesc Dziewczyny...Jolka - dostalam zdjecie - i tak wlasnie sobie Ciebie
                                                    wyobrazalam :wink wyslalam Ci tez moje.
                                                    Mariolka, jeszcze czekam - a brzuch mnie juz tak boli, pewnie zaczniemy razem.
                                                    Spadam teraz. Jolka owocnych staran smile Mariolka - oby @nie przyszla???
                                                    Anie
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 14.01.06, 22:09
                                                    czesmile
                                                    Ja tez sobie podobnie ciebie Jolka wyobrazałam tylko bez pasemek-raczej w
                                                    ciemnych włosachsmile
                                                    Córa przesliczna i duza juz dziewczyna,na poczatku myslałam ze ta mała jest
                                                    twoja i ze to sa z dawna zdjecia,chyba przez to ze jest na pierwszym zdjeciusmile
                                                    dopiero potem przeczytałam.
                                                    Ja wam chyba dopiero jutro przysle,bo porzyczyłam aparat siostrze.
                                                    Przysle ci Jolka tez zdjecie mojej pociechysmile

Jolka jak cie bola dwa jajniki,to moze beda dwa jajeczka hihihi

Byłas w kinie? na czym?

Anie @ jest? u mnie ow. była w sobote,wiec @ pewnie jutro (po 14 dniach od ow.)
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 00:09
                                                    ja sama nie wiem kiedy owolacja byla sad ....
                                                    Ja tez porosze zdjecia Twojego synka smile....
                                                    ja to ostatnio po nocach an komputerze siedze....ide sac - dobranoc
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 10:06
                                                    okismile
                                                    a jaka jest róznica czasu miedzy Polska a tam gdzie mieszkasz?
                                                    no bo zawsze pózno buszujeszsmile
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 10:48
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 10:53
                                                    www.nmpr.bfe.pl/glowna/index_glowna.php
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 10:53
                                                    kombinuje z tym linkiemsmile
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 10:54
                                                    jak to zrobic zeby sie wklejał automatycznie?
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 11:02
                                                    .
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 14:34
                                                    Dzięki Anie za zdjęcia. Tak właśnie myślałam, że jesteś blondismile
                                                    Mariolka ciekawa jestem jak Ty wyglądasz?
                                                    Prześlij zdjęcie synka. Jak ma na imię?
                                                    Wczoraj byłam w kinie na Kiss kiss bang bang.
                                                    Super film. A potem kupiliśmy pizze, wypożyczyliśmy film i pojechaliśmy do
                                                    domu.
                                                    Jajniki bolą mnie już bardzo słabo. Zobaczymy co z tego wyjdzie. U mnie 21 dc.
                                                    A jak u Was?
                                                    Jak samopoczucie?
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 15:50
                                                    hejo
                                                    samopoczucie było paskudne,ale juz mi sie poprawiło.rano jeszcze sie łudziłam i
                                                    zrobiłam test i sad
                                                    a za godz. dostałam @,tylko niepotrzebnie zmarnowałam test
                                                    Jedyne pocieszenie to ze mam regularnie bardzo,bo czułam ow.w sylwestra wieczór
                                                    i obliczyłam sobie ze za 14 dni@ to powinna byc póznym wieczorem lub w
                                                    niedziele rano.no i tak sie stało ,czyli dobrze umiem wyznaczyc ow.
                                                    ostatni seksik był dwa dni z hakie przed ow.czyli albo chłopaki nie dozyły
                                                    albo......?moja psychika sie przyczyniła do fiaskusad no cóz próbujemy
                                                    dalej,teraz bede sie starac jeszcze blizej owulacji.

Przesłałam wam zdjecia synusia,a swoje wam przesle wieczór
                                                    3-mankosmile
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 16:02
                                                    Mariolka trzymaj się.
                                                    Zaraz obejrze zdjęcie Twojego synka.
                                                    Pa
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 16:06
                                                    guzik,to w sumie jeszcze nie jest krwawienie tylko plamienie,czyli @ sie
                                                    zacznie albo wieczór albo rano
                                                    no nic teraz postaram sie seksic blizej owulacji,bo jednak policzyłam sobie
                                                    dokładnie to chłopaki czekali ok.3 dni,długo trochu nie???????????

teraz styczen jest jeszcze miesiacem dobrym na dziewczynke,a luty juz na
                                                    chłopaka,no nic najwyzej synus bedzie miał brata,bo faktycznie duzo trudniej
                                                    jest wycelowac w dziewczynke

ale ja juz tak bym chciała zafasolkowac,ze normalnie o niczym innym nie
                                                    mysle,mam taka schize ze szok!!!!!! wy tez tak macie?

pierwszym razem tez chciałam,ale spokojniej do tego podchodziłam,nie
                                                    wyszukiwałam objawów itp.
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 16:57
                                                    Mariolka, ja pewnie dolacze jutro lub pojutrze.... ja ostatnio troche
                                                    wyluzowalam - wczesniej to o niczym innym nie myslalam i pojawienie sie kazdej
                                                    @ tak mnie smucilo. Teraz od dwoch cykli juz tak nie wyczekuje. Poddaje sie
                                                    losowi.... Mariolka pytalas o zmiane czasu..u nas taka sama godzina jak w
                                                    Polsce.
                                                    Jolka - jak staranka - zaprzestajesz - czy dalej probujecie? U mnie nastepny
                                                    cykl wypadnie - bedzie bez staranek, meza nie bedzie akurat w dni - juz mniej
                                                    wiecej wiem kiedy owulacja bedzie....tak wiec troche przerwy smile
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 18:37
                                                    Nie wiem czy miałam owu. Ale chyba tak, bo już mnie jajniki tak nie bolą.
                                                    Przytulanko było co dwa dni. Może jutro powtórzymy. A potem czekamy na efekty.
                                                    Myślę, że za dwa tygodnie powinna przyjść @.
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 19:22
                                                    Jolka, to zycze oczywiscie aby @ nie przyszla!!!!
                                                    A teraz musisz sie wyluzowac, bo to bardzo wazne. Ja zawsze mysle, ze i tak juz
                                                    nic nie zmienie smile bede trzymala kciuki.
                                                    pozdrowienia
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 21:28
                                                    posłałam wam zdjeciasmile
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 22:45

• anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 22:50
                                                    Mariolka,
                                                    Ty mowisz, ze my to laski - A ty????? super wygladasz na zdjeciu! twoj synek
                                                    tes sliczny - i juz niedlugo cora - podobna do mamy bedzie smile
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 22:52
                                                    wyobrazalam sobie ciebie czarna - ale zupelnie inaczej, w poldlugich wlosach i
                                                    kreconych - nie wiem czemu???
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 22:57
                                                    hihi dawno temu miałam trwałasmile
                                                    a mój kicius?smilesmile
                                                    masz @
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 22:59
                                                    bo u mnie ,myslałam ze rano sie zaczeła a tu tylko plamieniasad i pewnie dopiero
                                                    jutro na dobre zagosci,a ty czekasz na mnie z ta @?
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:03
                                                    powiedz mi anie ,jak wymazac sygnaturke? bo wkleiłam ten link do miezenia
                                                    tempki,ale wychodzi zawsze strona logowania,a nie moge wkleic zeby był srodek z
                                                    wykresem,no i taka sygnaturka jest bez sensu,a za diabła nie moge teraz tego
                                                    wymazac
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:05
                                                    no i musze mazac recznie za karzdym razem,a z tego programu co wy macie to nie
                                                    bardzo kumam,wole po Polskusmile
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:07
                                                    nie jest trudny...jak sie juz zapoznasz - znasz angielski troszke? wystarczy
                                                    pare slowek -a potem robisz juz na pamiec
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:04
                                                    najpierw myslalam, ze kotek - to Twoje kapcie hihihi....dopiero pozniej jak
                                                    otworzylam - zobaczylam kotka smile sliczny pasuje do rodzinki smile
                                                    Czekam na Ciebie z @, wiesz ja mialam plamienia przedwczoraj ale juz nie -
                                                    pewnie jutro albo dopiero we wtorek @ zagosci.....bo ja mam zawsze 32 dc
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:11
                                                    no kapcie hihihihi zabawne nie hhihihi,mikołaj mi przyniusłsmile
                                                    to morze znowu razem zaczniemy cykl,tez masz tak plamienia dzien ,dwa wczesniej
                                                    jak ja no nie?
                                                    ja ostatnio 31-tak mi sie troszku wydłuzyło
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:13
                                                    to ty chyba czekasz na mnie smile ja mam zaraz przed - wieczor przed ale teraz
                                                    mialam dwa dni temu i stop...teraz czekam, brzuch juz nabrzmialy.
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:17
                                                    acha,a pewna jestes ze to @?
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:21
                                                    tez tak myslalam - ale nie chce sie napedzac....bo mialam tyle stresow w tym
                                                    cyklu - a ostatnio jestem caly czas w biegu...wiec pewnie dlatego tak mi sie
                                                    zrobilo. Ja prowadze zajecia z pilatesa i yogi w fitnessach i ostatnio duzo
                                                    cwiczylam na brzuch w dodatku...wiec pewnie to dlatego - normalnie @mam 32 dc -
                                                    a dzis dopiero 30dc....
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:28
                                                    nio tio pozyjemy zobaczymy,to ty figurke musisz miec ładnie wycwiczonasmile
                                                    powiedz mi ile dziennie w sumie cwiczysz?
    • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:36
      cwicze dwa razy lub raz dziennie - oprocz niedzieli...ale to nie aerobik, czy
      step - nie takie meczace...tak juz sobie myslalam, ze jak zajde w ciaze to jak
      wszystko bedzie ok, to na poczatku bede nadal kontynuowac..
      • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:38
        bo ja przewaznie pokazuje cwiczenie, a pozniej chodze po sali i kontroluje :-
        ) ...........yoga tez nadaje sie w ciazy - niektore cwiczenia, pilates troszke
        mniej smile bo to na brzuch glownie sad ale jakos to bedzie, najpierw musze
        zafasolkowac, a pozniej bede sie martwila.
        • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:40
          no joga w ciazy jak najbardziej wskazanasmile
          anie wiesz jak wymazac tego linka zeby sie nie wklejał automatycznie?
          • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:43
            sprobuj wejsc w moje forum - u gory...widzisz? apozniej wymaz sygnaturke - bo
            pewnie w niej wstawilas link?
            • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:51
              tak juz próbowałam i nie da sie ,dalej sie wkleja,mazałam tez w zmieniarce
              linków i tez sie dalej wkleja,jedynie musze mazac recznie przed karzdfym
              napisaniem postu,a nie chce mi sie tak mazac cały czas
              • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:52
                a z tego twojego programu to niestety nie bardzo kumamsmile
                • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 15.01.06, 23:55
                  to nie maz narazie - potem moze ktos bedzie wiedzial lepiej jak to zrobic, a
                  moj nie jest trudny...najlepiej jak znasz kogos kto by Cie poprowadzil pierwszy
                  raz, bo potem juz sama bedziesz wiedziala - ale dziwne, ze ten po polsku nie
                  chce sie wklejac - moze sa jeszcze jakies inne - zobacz:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=18427106&a=26152726
                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:03
                    no to własnie z tej stronki mamsmile
                    • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:06
                      Mariolka, jak chcesz to sprobuje Ci napisac instrukcje do tego mojego - ale
                      jutro moze, bo juz padam i wlasnie szykuje sie do spania - jutro musze wczesnie
                      wstac sad ok?
                      Dobranoc, pa!
                      • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:06
                        a moze juz niedlugo nie bedziesz potrzebowala!!!! wtedy tylko suwaczek smile
                        • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:08
                          okismile
                          • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:09
                            ale wiesz co wchodzi mijuz ten studentsmile kliknij
                            • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:10
                              mam wejsc w demonstracje?
                            • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:12
                              jak sie zalogujesz to masz juz swoj wykres - yo moze potem wklej ten link juz
                              po zalogowaniu w sygnaturke
                              • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:19
                                no tak zrobiłam i mi juz sie wyswietla od razu wykres
                                • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:21
                                  dobra anie dzieki,to do jutra bo pewnie juz ci sie oczeta klejasmile
                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:26
                                    wiesz jak ja wchodze to sie nie wyswietla....jutro spradze jeszcze raz smile
                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:28
                                    juz wiem, bo ty jestes zalogowana wiec automatycznie wchodzisz. a ja musialabym
                                    znac Twoje haslo...moze jest jeszcze inny sposob ?
                                    • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:31
                                      no tez tak pomyslałam,ze to jest tylko dla mnie dostepne
                                      • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:32
                                        ale wiesz co ,zmazałam w koncusmile i juz sie nie wklejasmile
                                      • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:32
                                        sprobuj poszperac w postach od innych dziewczyn - tam przy linkach, moze cos
                                        pisza jak to zrobic..
                                        • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:34
                                          emania uzywa tego własnie programu i tez cos muwiła ze sie go nie da wkleic,a
                                          reszta korzysta z tego programu co ty
                                          • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:36
                                            mówiła=a nie muwiła,juz mi sie spac chce jak tak pieknie piszesmile
                                          • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:36
                                            najwazniejsze, ze ty masz wglad smile bylo by fajnie popatrzec - co tam u Ciebie
                                            ale jak nie mozna....teraz juz na 100 ide spac! Pa!
                                            • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 00:38
                                              no to pa,ja jeszcze ide na alegro nowy zapas testów kupicsmile
                                              • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 08:44
                                                Cześć dziewczyny.
                                                Mariolka widziałam Twoje zdjęcia. Ja też myslałam, że kotek to Twoje kapciesmile
                                                Widzę, że jesteś już przygotowana na nowy cykl.
                                                Wyobraź sobie, że ja dopiero dzisiaj mam owulację, bo bardzo boli mnie jajnik.
                                                W poprzednich cyklach tak własnie mnie bolał przy pozytywnych testach. Wiem, że
                                                jutro już prawie wcale nie bedę go czuła. Wieczorem jeszcze podziałam z mężem i
                                                od tego momentu czekam aż 16 dni do @. Mam nadzieję, że jednak nie przyjdzie.
                                                Nie chcę już testować dzisiaj, bo rozczaruje się jak zobaczę, że test nie jest
                                                pozytywny. Tak to przynajmniej mam nadzieję, że jest.
                                                U mnie dzisiaj 22 dc.
                                                Jolka
                                                • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 09:17
                                                  hejosmile
                                                  bla bla bla... kapcie to pieskismilesmilesmilesmilesmilesmile

nio przygotowana jestem,tylko ze wczoraj to były leciutkie plamienia a @ dalej
                                                  nie ma !!!!!! wszystko sie chrzani!!!!!!!! musi nam sie tak chrzanic?????????

To ci Jolka troszku cykl wydłuzył... ale moze własnie bedzie owocny!!!!
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 09:29
                                                    Mariolka a bardzo plamisz? Może to nie @? Ja w pierwszej ciąży plamiłam.
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 09:31
                                                    nie,nie ja juz nie mam złudzen,bo przed plamieniem jeszcze wczoraj zrobiłam
                                                    test,a w 30 dc to na bank juz ciaze wskazuje-jak jest
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 09:33
                                                    a wczoraj sie tak ucieszyłam ze przynajmniej @ przyszła tak jak myslałam,co do
                                                    godziny nawet ,a tu guziksad
    • kasia.s89 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 16:52
      Cześć Mariolka.
      Czy możesz mi coś bardziej powiedziec na temat tego oleju z wiesiołka.
      Na co sie go bierze,w jakich ilościach,i ile może on kosztować w aptece.
      Pozdrawiam Kasia
      • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 19:03
        pierwszy raz kupiłam,dzis 1 dc wiec zaczynam brac,podobno (wyczytałam na forum)
        zwieksza ilosc ślizu płodnegosmile ja mam sluz ,ale nie zaszkodzi wiecej niesmilesmile
        (śluz płodny pozwala przezyc plemnikom do 5 dni,gdy nie ma sluzu gina w ciagu
        godziny)
        bierze sie go od 1 dc do ow,potem juz nie gdyz jak sie starasz o dziecko to
        wystepuje ryzyko poronienia(wywołuje skurcze podobno)
        ja zapłaciłam 16 zł (wystarczy na jeden cykl i jeszcze trochu zostaniesmilesmile)
        po 2 tygod.napisze ci czy warto,niektóre dziewczyny pisały ze je zalewa po tym
        wiesiołkusmileaz musza wkładki stosowac.
        • kasia.s89 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 19:07
          Cześć Mariolka
          A jakie bierzesz dawki tego wiesiołka,bo pare minut temu kupiłam sobie ten
          preparat na alegro,za 19zł i ma 60 kapsułek.
          Pozdrawiam Kasia
        • kasia.s89 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 19:09
          Jeszcze raz ja
          Czyli to znaczy,że tego wiesiołka moge dopiero brać od nastepnego cylku.Według
          tego co piszą o tym preparacie i na co On pomaga to ja mam bardzo bolesne
          miesiączki,może w tym przynajmniej mi pomoże.
          Pozdrawiam
          • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 19:29
            no od nastepnego cyklu i moze ci juz nie bedzie potrzebnysmiletrochu sie
            pospieszyłassmile
            widze ze trafiłam na osobe podobna do mnie czyli bardzo niecierpliwa hihismile
            ten co ja kupiłam to dawkowanie jest 3x dziennie po 2 tabletki
            • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 19:31
              no a jak sie nie starasz o dzidzi,to sie bierze przez cały cykl i podobno jest
              dobry na P.S.M i takie tam rzeczy zwiazane z @ smile
              • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 19:51
                a co u ciebie anie??? zrobiłas test???
                • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 20:33
                  Do Kasi.
                  Na olejek może być za późno. Ale dobry jest syrop Guajazyl. Pije się go kilka
                  dni przed owu. Podobno jest super. Ja brałam olejek i piłam syrop i nic nie
                  pomogło.
                  Mariolka nie strasz mnie, że bez śluzu plemniki giną w ciągu godziny. Bo u mnie
                  bardzo mało śluzusad
                  W nocy bolał mnie bardzo jajnik. Nie mogłam nawet spać. Rano też bolał, ale
                  popołudniu już nie. Jeżeli pęcherzyk pękł w nocy to warto sie dzisiaj starać??
                  Czy to coś da??? Nie bardzo mam ochotę na seks, ale jeżeli jest jakas szansa to
                  zadziałamy.
                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 21:43
                    dziewczyny,
                    ja tez wlasnie w tym cyklu bralam wiesiolek - ale nie wiedzialam i bralam tylko
                    jedna tabletke dziennie sad tak wiec mam na nastepny cykl jeszcze. sluzu, czy
                    ja wiem - moz ebylo troche wiecej....jeszcze testu nie robilam - jak @ nie
                    przyjdzie jutro to zrobie w srode! Ale mam cierpliwosc.....jeszcze mi sie to
                    nie zdarzylo - ale przezylam juz rozczarowania i nie chce widziec tylko jednej
                    kreski....a mam juz test w domusmile
                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 21:45
                    tak czytałam gdzies na forum,nie pamietam gdzie,ale u ciebie przeciez jest sluz!
                    podobno tez siemie lniane pomaga
                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 21:45
                    a ciebie Jolu zawsze tak mocno bolał jajnik?
                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 21:46
                    Jolka, czase jajnik boli przed owulacja - podobno, wiec moze macie szanse
                    jeszcze smile aha - pamietam, ze dziwilas sie, ze boli ten sam co miesiac temu ?
                    Czytalam, ze nie zawsze owulacja jest na przemian z jajnikow - moze sie zdarzyc
                    z tego samego w cyklach kolejnych.
                    Mariolka - jak t5am twoj wykres?
                    • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 22:00
                      słuchaj anie,mój wykres,a twój?????????? własnie zerkłam
                      ty cosik kombinujeszsmile nic nie piszesz o sobiesmile i chcesz nas z zaskoczenia
                      wziasc cosmilesmile
                      moze testowałas???
                      • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 22:04
                        Mariolka, nic nie kombinuje - tylko boje sie zrobic testu, bo za wczesnie -
                        normalnie @ w 32 rano - wiec poczekam. A wykres wcale nie inny niz w poprzednim
                        cyklu......
                    • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 22:02
                      no ja na razie nie mierze ,bo dzis @ na całego,w południe mnie zalało!!!!
                      a goko moze mi przysle instr.do tego waszego,bo ona tez nie kumała na poczatkusmile
                    • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 22:07
                      Jajniki bolą mnie odką przestałam brać tabletki anty. Gin mówi, że to normalnie
                      bo organizm szaleje po odstawieniu tabletek. Mówił, że będę boleć na przemian.
                      A tym cyklu bolał mnie lewy, tak samo ja w zeszłym.
                      Dobra już koniec tego nakręcania się.
                      Idę pod prysznic a potem zobaczę co dalejsmile
                      • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 22:11
                        a potem do pracysmileJolka
                        Anie moze ci sie udałosmilesmilesmile ja tez sie bałam testowac,ale nie wytrzymałamsmile
                        taka moja natura niecierpliwasmile
                        a juz sobie znalazłam instrukcje na mamo tatosmile do tego programu,a on jest
                        płatny bo tam pisze ze wersja demo na 30 dni,a potem jak sie chce miec pełna to
                        juz jest płatne?
                        • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 22:23
                          tak - pierwsze 30 dni bezplatne, a pozniej jesli chcesz pelna wersje - czyli
                          wykres wyznacza wczesniej (przewiduje, kiedy owulacja i kiedy @ przyjdzie) ja
                          teraz mam niepelna wersje - nadal gratis - najwazniejsze, ze zapisuje tempki i
                          oznacza kiedy owulacja byla...itd.
                          • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 22:25
                            yhy
                            to zycze ci zeby @ przyszła za jakis .....rok??? dopiero
                            • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 22:30
                              dzieki! Tobie tez - ostatniej @ w 2006 smile
                              • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 22:41
                                oby nam sie spełniłosmile
                                mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=15&s_id=1&ss_id=3
                                ciekawa stronka
                                • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 22:47
                                  no a ja zawsze koncze 3 dni przed ow. czyli stanowczo za wczesnie!!!
                                  i biedne chłopaki padajasadsad
                                  a w tym miesiacu miałam jeszcze raz w 14 dc,ale mysle sobie nie wystarczy,a ow.
                                  była w 16 dc osatnie star. w 13 dc czyli szanse były marnesad
                                  no teraz juz nie planuje płci,tylko seksuje sie blizej owulki,a bedzie co Bóg
                                  chce no nie smile

• anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 22:52
                                    mariolka - a test robi sie rano najlepiej?
                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 16.01.06, 23:37
                                    mariolka jestes jeszcze? Nie wytrzymalam i zrobilam test....dwie kreski - ta
                                    testowa tlusta !
                                    • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 17.01.06, 08:28
                                      Anie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                      • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 17.01.06, 09:32
                                        kur...... ale zajebiscie masz,wiedziałam ze cos knujeszsmilesmilesmilesmile
                                        mówiłam ze na tych wakacjach cosik wyjdziesmile mówiłamsmile
                                        Anie ale nie zostawisz nas no nie? bedziesz jeszcze z nami pisac?
                                        musisz na nas zaczekacsmile
                                        Anie kurde ja cie musze dogonic!!!!!!!!!
                                        napisz mi dokładnie kiedy był seksik ,bo my miałysmy identycznie cykle
                                        a i jeszcze jedno,przeszły ci te plamienia prawda?
                                        czyli moje zyczenia sie spełniły wzgledem ciebie,ciekawe czy spełnia sie twoje
                                        dla mniesmile
                                        a masz jakies objawy?
                                        • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 17.01.06, 09:41
                                          ale ci fajnie!!!!!!!!!!!!!! anie gratulacje jeszcze raz!!!!!!!!!!
                                          do raportu i pisz mi tu wszystko ładnie,dokładne daty seksiku itp.....
                                          • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 17.01.06, 09:51
                                            Dziewczyny,
                                            Dzieki wielkie za gratulacje!!!! zaraz wszystko pisze ale najpierw fluidki
                                            ********************************************************************************
                                            ********************************************************************************
                                            ZARAZAJCIE SIE!!!
                                            • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 17.01.06, 09:55
                                              Lapie,łapie,łapie......................
                                              oby anie twoje zyczenia dla mnie tak samo sie spełniły,jak moje dla ciebie

kurde czemu ja nie seksiłam sie blizej owulki,moze bysmy teraz były
                                              razem,byłoby fajnie bo bysmy szły łeb-w łeb
                                              no ale trudno,teraz moim zadaniem jest gonic ciesmilesmilesmile
                                              • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 17.01.06, 10:05
                                                DOGONISZ MARIOLKA I JOLKA TEZ!!!!!!!
                                                o tym jak sie czuje napisalam na drugim watku - nie bede sie powtarzac - bo
                                                nudy by byly....tylko ogolnie czuje sie normalnie!
                                                A seksik - wiec: owulacja byla prawdopodobnie w pt 30 grudnia - tak
                                                podejrzewam...albo 31??? A seksik czesty - nawet codzienny prawie przez caly
                                                tydzien wczesniej - do czwartku 29 potem w niedziele 01 stycznia i 03
                                                stycznia - z tego co pamietam smile
                                                Dziewczyny musze Wam powiedziec, ze wydaje mi sie ze i wiesiolek pomoglo - bo
                                                czuje ze chlopczyki przezyly dluzej i to dlatego tak! A w ogole to przeciez
                                                jezdzilam na nartach, naparzlam i to jak - i w ogole myslalam, ze jakby co to
                                                wygina w tym zimnie smile
                                                Teraz czekam troche i do lekarza - nie wiem kiedy?
                                                Aha - nie mam zamiaru Was opuszczac - poczekam na Was i razem stworzymy nowy
                                                watek - ok? ZGODA? Bierzcie wiesiolek i wymyslcie sobie cos (jak tak zerobilam)
                                                powod, dlaczego mam jeszcze czas na (*) i wymyslilam sobie pare rzeczy do
                                                zrealizowania - gdzie wykluczona byla ciaza....no i nie zrealizuje ale nie
                                                martwie sie oczywiscie!!!!
                                                • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 17.01.06, 10:16
                                                  Super.
                                                  U mnie już po staraniach. Wczoraj nie dałam rady, bo mam chyba jakiś stan
                                                  zapalny. Kupiłam sobie Clotrimazol.
                                                  Ja powiedziałam sobie, że jeżeli w tym cyklu nic nie wyjdzie to zaczynam
                                                  rozglądać się za pracą. Moja mama idzie na emeryturę więc pomoże mi trochę
                                                  zająć się córką.
                                                  Trzymajcie się i jeszcze raz gratuluję.
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 17.01.06, 10:26
                                                    dokladnie, zacznij juz dzialac, cv i te sprawy. Zajmiesz sie tym, a @ nie
                                                    przyjdzie ....zawsze mozesz pozniej wstrzymac starania o prace smile a uwierz mi
                                                    oderwiesz sie od mysli jestem, czy nie????
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 17.01.06, 13:32
                                                    no to u mnie ow.była sylwester-nowy rok (sobota-niedziela)
                                                    a ostatni seksik czwartek wieczór.
                                                    u ciebie to bardziej wyszło chyba z tych wczesniejszych staran,niz tych
                                                    noworocznych-bo noworoczne to juz było chyba po no nie?
                                                    grudzien to podobno był dobry miesiac na dziewczynke i nie moge przezałowac ze
                                                    zaprzepasciłam szanse,no Ewa od testów pisała mi ze jeszcze styczen na
                                                    dziewczynke,a luty juz na chłopca,no cóz jak wierzyc w te dyrdymały to moze
                                                    jeszcze ow. mi wypadnie w styczniusmile
                                                    ńo i faktycznie anie teraz juz mi ciaza nie bedzie pasowacsmile bo mam wesele i
                                                    takie tamsmile
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 08:21
                                                    Cześć dziewczyny.
                                                    Jak samopoczucie?
                                                    Anie mam nadzieję, że nas nie zostawisz.
                                                    Mariolka a co u Ciebie?
                                                    Napisz coś na temat temperatur, bo też będę mierzyć w następnym cyklu jak nic
                                                    nie wyjdzie.
                                                    Czy ten program, którego używasz jest za darmo? Czy on wskaże ci owulację?
                                                    U mnie wszystko w porządku. Teraz tylko zostało mi czekanie.
                                                    Trzymajcie się
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 09:03
                                                    hejosmile
                                                    moze ci nie bedzie potrzebny,ale gdyby cos to przesyłam ci stronke
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=18427106&a=26152726
                                                    super jest ten angielski,mam do niego instrukcje ale mimo to dalej nie kumamsmile
                                                    polskie sa dwa ,ja uzywam tego studenta,najzwyklejszy chyba tylko wykres
                                                    robi,jest jeszcze drugi po polsku ale jest płatny i mam problemy z
                                                    zainstalowaniem go.
                                                    Jak kumasz po angielsku to ten jest najlepszy ,najwiecej uzywany i polecany i
                                                    nie trzeba go sciagac bo to jest wersja on-line,30 dni jest demo gratis,a potem
                                                    jak chcesz miec pełna wersje to płacisz
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 09:04
                                                    fertilityfriend.com/
                                                    to jest ten angielski
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 09:45
                                                    anie a co u ciebie?
                                                    powiedziałas mezusiowi?
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 09:53
                                                    widze ze robiłas drugi testsmile
                                                    kazda tak ma ze jednemu testowi do konca nie ufa,kurcze ale to sa fajne emocje
                                                    jak sobie przypomnesmile tez robiłam drugi testsmiledla pewnoscismile
                                                    i jest fajne odczucie jak ty wiesz a inni jeszcze nie,mnie sie wydawało jakbym
                                                    sie nagle zmieniła ,stała sie inna,nie umiem tego opisac,masz takie uczucie?

Czekaj tu anie na nas,nigdzie nie odchodz,my do ciebie na pewno dołaczymysmile

Kurcze ja nie wiem czy w tym miesiacu sobie troszku nie odpuszcze,bo gdyby sie
                                                    udało to poród zbiegłby sie z weselem w rodzinie,które ma byc w połowie
                                                    pazdziernikasmile i jakos tak głupio wszyscy sie bawia a ja albo rodze,albo tuz
                                                    przedsmile
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 09:56
                                                    poród piekna sprawasmile tylko potem przez tydzien chdzisz okrakiem hihihi

kurcze cosik mnie zebrało na wspomnieniasmile
                                                    karmienie piersia tez wspaniała rzecz ,tylko załuje ze tak krótko karmiłam
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 10:16
                                                    wpadne potem ,bo widze ze sama jestemsad u weteranek tez pustosad
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 10:53
                                                    Ok ja też już muszę uciekać z domu.
                                                    Strasznie mnie boli głowa i nie wiem czy mogę coś wziąć. Mój gin mówił, żeby
                                                    lepiej w fazie po owu nie brać żadnych tabletek.
                                                    Trudno, może jakos wytrzymam.
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 13:13
                                                    Czesc wamsmile
                                                    oczywiscie, ze Was nie opuszcze - wchodzilam do dziewczyn na watek ciazowy
                                                    wczoraj - tylko tak poczytac ale wole z wami smile Tak robilam dzis test drugi -
                                                    bo mialam dwa i tak dla pewnosci. Nie wiem, czy to moje nastawienie ale jakos
                                                    mnie mdli i na jedzenie patrzec nie moge - tylko jogurt wchodzi w gre smile
                                                    Wyobrazcie sobie, ze moj maz jeszcze nie wie, bo po drodze musial sie
                                                    zatrzymac, bo cos sie dzialo z samochodem i wroci mam nadzieje dzis
                                                    wieczorkem??? chce mu powiedziec jak wroci, a nie przez telefon...
                                                    Mariolka - wlasnie dobry pomysl z tym weselem - ale nie zaszkodzi i tak sie
                                                    starac ale jak nie wyjdzie to nawet dobrze (ja tak zalozylam w tym cyklu) a
                                                    moze zaryzykuj jeszcze na dziewczynke?
                                                    Pozdrowienia
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 18:55
                                                    moze cie juz mdlic,mnie tak zaczeło zaraz po tescie jakos i mdliło mnie i
                                                    miałam wstret do jedzenia,jedynie batoniki mi podchodziły,koło restauracji jak
                                                    przechodziłam to nie mogłam brrr... i obrzydzał mnie nawet biały winogron(do
                                                    dzis jak patrze na winogron to mi sie przypomina) moje ulubione przed ciaza
                                                    perfumy do dzis mnie otrzasa jak wacham ten zapach,na szczescie u mnie to
                                                    krótko trwało ok.miesiaca,a potem czułam sie juz swietniesmile

Mezus juz wie?smile
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 18:58
                                                    a u ciebie Jolka juz luzik nie:smile?
                                                    ale sie dzis paskudnie czuje, czacha mi dosłownie peka!!!

Ja sie zastanawiam czy nie zrobic sobie w tym mies. przerwy jednak......?????
                                                    a zobaczymy jak to bedzie
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 19:22
                                                    Mariolka wszystko mi się pomieszało.
                                                    Dzisiaj jest mój 24 dc. Trochę bolą mnie jajniki i zauważyłam u siebie śluz
                                                    taki podobny do płodnego. Zauważyłam go raz, może dwa razy więc wzięłam test
                                                    owulacyjny (ten z apteki) i go zrobiłam ok 17. Kreska testowa wyszła prawie
                                                    taka sama jak kontrolna to znaczy tylko trochę jaśniejsza. I co o tym myśleć?
                                                    Może moja owulacja przesunęła się w tym cyklu? Ale dlaczego wczoraj już
                                                    przestały boleć jajniki a dzisiaj znowu to samo. Co prawda ból jest bardzo
                                                    słaby i gdyby nie ten śluz i test, to nie myślałabym, że moge mieć owu. Szkoda,
                                                    że nie mierzę tempki.
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 18.01.06, 23:17
                                                    trudno powiedziec???? a moze własnie sie skonczyła???
                                                    w kazdym razie nie zaszkodzi sie poprzytulacsmile
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 19.01.06, 07:21
                                                    Witam Mariolka i Jolka (tylko my w trzy tutaj piszemy? :-9)
                                                    Ale mialam wczpraj placzliwy dzien....tak to hormony, a szczegolnie chyba na
                                                    poczatku, bo organizm nie jest jeszcze przyzwyczajony, chyba?
                                                    Maz przyjechal i sam zapytal mi sie juz w drzwiach czy @ przyszla, bo plakalam
                                                    mu wczesniej do telefonu, a normalnie ja mam takie humory zaraz przed @....wiem
                                                    powiedzialam, ze nie, a taki humor to wlasnie dlatego, ze nie przyszla......no
                                                    i reszte mozecie sobie wyobrazic smile
                                                    Zaraz ide do pracy - poty wyciskac z laseczek smile wiem, ze szczegolnie teraz
                                                    musze uwazac przy cwiczeniach (szczegolnie podobno na poczatku ciazy, wiecie
                                                    cos na ten temat? Moze z doswiadczenia swojego i kolezanek????) Postanowilam
                                                    markowac i markowac - no zobaczymy jak pojdzie, a dzis mam az 4 lekcje - wiec
                                                    musze sie starac smile
                                                    Trzymajcie sie!
                                                    Buziaki
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 19.01.06, 08:13
                                                    Cześć dziewczyny.
                                                    Nie wiem jak z ćwiczeniami, ale z lekami napewno trzeba uważać szczególnie na
                                                    początku ciąży. Może zapytaj się lekarza. Ja w pierwszej ciązy test zrobilam
                                                    dopiero jak byłam w 8 tc a do tego czasu zdązyłam najeść sie mnóstwo leków
                                                    przeciwbólowych. I nic sie nie stalo. Ale oczywiście jak wiesz, że jesteś w
                                                    ciązy to musisz o siebie dbać i uważać. No ale w końcu Ty nie ćwiczysz przez
                                                    cały czas, tylko pokazujesz dziewczynom ćwiczenia.
                                                    Mariolka dzięki. Sama nie wiem co to było. Narazie nie bolą mnie jajniki. Tak
                                                    na wszelki wypadek zrobię potem test owulacyjny.
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 19.01.06, 08:17
                                                    A jeżeli chodzi o Twój nastrój Anie to normalne. Ja tak miałam w pierwszej
                                                    ciąży. Niestety nie miałam wtedy wsparcia od męża. On chyba sam nie bardzo
                                                    potrafił sobie poradzić z tą sytuacją. Uważał, że coś ze mną jest nie tak i nie
                                                    potrafił zrozumieć, że to hormony. Oczywiście nie chcę się usprawiedliwiać, że
                                                    jak ciąża to wszystko wolno, ale bardzo jest mi przykro, że mąż nie potrafił
                                                    tego zrozumieć.
                                                    Teraz mam taki nastrójprzed każdą @. Też hormony. Ale juz nie biegnę z tym do
                                                    męża. Wiem, że to minie i stram się jakos to przeżyć.
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 19.01.06, 10:09
                                                    To jeszcze raz ja. Właśnie zrobiłam test owulacyjny przed chwilą i wyszedł
                                                    pozytywny. Kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej. Dzisiaj mój 25 dc i
                                                    dopiero teraz będzie owu.
                                                    Dzisiaj wieczorem napewno działam z mężem. Może będzie chłopiec bo od niedzieli
                                                    zero seksu.
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 20.01.06, 08:36
                                                    Cześć Mariolka co słychać?
                                                    Zaczełas już mierzyć tempkę?
                                                    Wczoraj cieszyłam się, że test wyszedł pozytywny, ale potem przeczytałam, że
                                                    szanse na ciąże, kiedy owulacja jest po 20 dc, są bardzo małe.

Teraz to już naprawdę czekam na @.
                                                    Jak Wasze samopoczucie?
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 20.01.06, 12:38
                                                    wiesz na drugim watku u weteranek,dziewczyna zaszła w ciaze w cyklu
                                                    monitorowanym i zekomo bezowulacyjnym,a przy tym tez bardzo długim,tak ze
                                                    wszystko jest mozliwesmile nie trac nadziei,bo sa dziewczyny które maja zawsze
                                                    długie cykle i co za tym idzie pózna owulacje i zachodza w ciaze i własnie przy
                                                    takich dłuzszych cyklach najbardziej sa przydatne testy,a gdzie ty to Jolka
                                                    wyczytałas?
                                                    wiesz my wszystkie za duzo chyba czytamy i potem sobie przybieramy do
                                                    głowy smilesmilesmile

no ja od jutra zaczne mierzyc,bo dzis jeszcze @
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 20.01.06, 13:30
                                                    Dzieki Mariolka.
                                                    Trzymaj się.
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 20.01.06, 13:42
                                                    Jolka,
                                                    Mariolka ma racje, nie przejmuj sie ...tyle teorii juz stworzono - a fasolka
                                                    jak ma przyjsc to i przyjdzie chocby byly nie wiem jakie problemy...na kazdym
                                                    kroku sa dziewczyny, ktore tego doswiadczyly...ja tez mam pozne owulacje. ja
                                                    juz nie czytam tych roznych rzeczy, szczegolnie teraz, bo wiem, ze pisza o tylu
                                                    roznych przypadkach w ciazy...po co mam sie stresowac - jak bedzie tak bedzie :-
                                                    ) Pozdrawiam - kciukasy trzymam - napisalam co iu mnie na watku sasiednim smile
                                                    pa!!!!! Mariolka - od jutr tempka...a jak wykres - juz stworzylas?
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 20.01.06, 14:13
                                                    Dzieki Anie.
                                                    Trzymaj się.
                                                    Wczoraj były staranka i dzisiaj powtórzę. Kreska na teście taka sama jak
                                                    kontrolna, ale już mniej intensywna niz wczoraj.
                                                    Teraz przynajmniej wiem, że juz po wszystkim i zostaje mi tylko czekanie.
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 22.01.06, 09:30
                                                    Jolka co słychac? cos ostatnio nie piszesz?
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 22.01.06, 10:35
                                                    A co mam pisać Mariolka.
                                                    Mąż mnie wkurza, dziecko zaczyna chorować, wkurza mnie zima i siedzenie w domu.
                                                    Teraz to zostaje mi tylko czekanie. Obiecałam sobie, że jak tym razem nic nie
                                                    wyjdzie to biorę się za szukanie proacy.
                                                    Mariolka jak Ci idzie mierzenie tempki?
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 22.01.06, 14:11
                                                    nie przejmuj sie mnie tez maz wkurzasmile tak sie cieszyłam z jego urlopu,ze sobie
                                                    odpocznie i odstresuje sie,a tymczasem on mnie tak wkurza jak siedzi w domusmile
                                                    bałagani ,mamrocze cały czas o obiedzie i kłóci sie ze mna o kompa i mało sie
                                                    bawi z synkiem i wogulesmile
                                                    ja zime uwielbiam,to moja ulubiona pora rokusmile ja jestem piecuch i domatorsmile

no temp. zaczełam mierzyc,na razie chyba ładnie 36.7 wczoraj i dzissmile mierze
                                                    elektronicznym wiec chyba dokładnie
                                                  • ola262 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 22.01.06, 15:16
                                                    Cześć dziewczyny.Od jakiegoś czasu śledzę wasze rozmowy i postanowiłam
                                                    dołączyć.Od dwóch miesięcy staramy się o bajbuska ale jak na razie cisza(
                                                    jestem w 28dc jutro prawdopodobnie@)Ja swoją owu. rozpoznaje głównie po silnym
                                                    bólu brzucha ale z tego co widzę(czytam) chyba powinnam się zaopatrzyć w test
                                                    owulacyjny.Hmm zawsze mi się wydawało że skoro człowiek tyle czasu sie
                                                    zabezpiecza to jak będzie już zdecydowany na malucha to przestanie się
                                                    zabezpieczać i gotowe....
                                                  • kasia.s89 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 22.01.06, 15:37
                                                    do Oli 262
                                                    Witam,więc widze że jednak zawitałaś na stronke.
                                                    Kasia
                                                  • ola262 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 22.01.06, 16:24
                                                    tak udało mi się smileale Ciebie nie widziałam.Jak sytuacja?Nadal należysz do
                                                    starających się?
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 22.01.06, 17:06
                                                    witam nowa kolezanke w naszych szeregachsmile
                                                    to nie musimy sie przedstawiac jak sledzisz nasze staraniasmile
                                                    no u mnie sa testy przydatne,bo ja planuje płecsmile i chce precyzyjniej wyznaczyc
                                                    ow.ale jakbym nie planowała płci,to chyba bym bez testów działała np. co dwa dni
                                                    chociaz teraz sie zastanawiam ,czy nie dac sobie spokój z tym planowaniemsmilebo
                                                    przez to planowanie to tylko cykle trace i nic wiecejsmile
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 22.01.06, 17:10
                                                    bo ja mam syneczka 21 mies. i teraz marzy mi sie córusia ale synus drugi tez
                                                    fajnie,najwyzej bede tworzyc druzyne piłkarskasmile

córka to potem taka przyjaciółka ,no a synus inny swiat juz woli z
                                                    tatą ,komputer,granie itp.smilesmilesmile
                                                  • kasia.s89 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 22.01.06, 17:09
                                                    Do ola 262
                                                    Akurat tu mnie nie ma chodz często tu zaglądam,jak spojrzysz na głównej stronie
                                                    to jestem z samej góy.Kasia
                                                  • kasia.s89 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 22.01.06, 17:12
                                                    Do mariolki
                                                    Nie przejmuj sie ja w tym cylku miałam po raz pierwszy testy owulacyjne i co ?
                                                    nie wiem.Bo w dniu kiedy test wykazał mi owulacje mój mąż był w pracy a ja
                                                    daleko na egzaminach w szkole .I nie wiem czy coś z tego wyszło bo przytulanka
                                                    była z samego rana następnego dnia i jeszcze wieczorkiem ale raczej nie licze
                                                    na cud.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 22.01.06, 20:26
                                                    Cześć sziewczyny.
                                                    Witam nową koleżankę i zapraszamy do dyskusjismile
                                                    Testy napewno są super sprawą. Gdyby nie testy nie dowiedziałabym się, że w tym
                                                    cyklu owu miałam dopiero 25 dc.
                                                    Na allegro można kupić od Ewy i są dużo tańsze niż w aptece.
                                                    Od przyszłego cyklu zacznę mierzyc też temperaturę.
                                                    Mariolka tak to juz jest z tymi mężamiwink Ja na szczcęście już się ze swoim
                                                    jakoś dogadałam.
                                                  • ola262 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 22.01.06, 21:44
                                                    Czy możecie mi polecić testy owu.Po raz pierwszyn przymierzam sie do kupna a wy
                                                    juz macie doświadczenie w tym temacie.I jeszcze jedno pytanko czy wasze
                                                    starania o dzidzie są poprzedzone wizytą u gin. czy robiłyście jakieś badania
                                                    przed itp.Z góry dziękuję za odp.
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 10:04
                                                    Cześć Ola.
                                                    W pażdzierniku odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i poszłam do lekarza.
                                                    Powiedziałam, że będę starać się o dziecko. Lekarz zrobił mi USG jajników (ma
                                                    sprzęt w gabinecie, ale takie badania zaleca robić raz w roku). Stwierdził, że
                                                    mogę starać się o dziecko. Nie kierował mnie na żadne badania. Powiedział, żeby
                                                    przyjśc do niego po pół roku starań i dopiero wtedy będziemy sie martwić. Ja
                                                    już we własnym zakresie poleczyłam sobie wszystkie zęby. Ponad rok temu
                                                    zaszczepiłam się na żółtaczkę typu A i B. Na różyczkę byłam szczepiona jeszcze
                                                    w szkole podstawowej.
                                                    To chyba tyle.
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 10:14
                                                    ja tez byłam u gina ,ale tylko dlatego ze przyplatał mi sie jakis grzyb,no ale
                                                    zdecydowanie powinno sie wybrac przed planami,pobadał mnie i wszystko okey
                                                    nadzerka zaleczona a cytologie miałam niecały rok temu robiona,wiec nie robił
                                                    mi.
                                                    Na własna reke robie sobie badania na toxoplazmoze,bo mam kotka,rózyczke
                                                    przechorowywałam wiec nie robiłam badan i tyle
                                                    a i dentysty tez byłam
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 10:24
                                                    Własnie, ja jeszcze robiłam cytologię. Mam nadzżerkę. Pojawiła sie po pierwszej
                                                    ciąży. próbowałam ją leczyć lekami ale ona się odnawia. Lekarz zaproponował
                                                    wymrażanie, ale dopiero po drugiej ciąży. A Ty Mariolka jak wyleczyłaś swoją
                                                    nadżerkę?
                                                    A testy pmożesz kupić od Ewy
                                                    To jej adres ewa.analityk1@gazeta.pl
                                                    napisz do niej a ona już Ci wszystko wyjaśni.
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 10:32
                                                    no testy najlepiej od ewy na allegro,tansze niz w aptece i dobre,sprawdzonesmile

Jolka mi tez po porodzie wyszła,leczyłam albothylem i podobno ładnie sie
                                                    zaleczyła,zreszta ustapiły mi objawy typu upławy,plamienia......
                                                    moja ginek. powiedziała ze najwazniejsze zeby tam było zdrowo,a u mnie jest i
                                                    ze jest slad,ale ładnie to wyglada i przed ciaza tego ruszamy.
                                                    Słyszałam tez ze wiele lekarzy rutynowo i niepotrzebnie usuwaja nadzerki,nawet
                                                    malutkie które czesto sie samoistnie cofaja(jak było u mojej siostry)
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 10:33
                                                    nie ruszamysmile ale ja pisze
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 10:50
                                                    Ja też leczyłam albothylem ale u mnie po roku sie odnowiła.
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 11:01
                                                    to jest bez recepty to mazesz sobie sama zrobic kuracje raz na jakis czas
                                                    (oczywiscie nie teraz hihihi)
                                                    mi raz lekarz zalecił,a potem (bo mi nie bardzo przeszło), kupiłam sobie sama
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 12:12
                                                    Nie wiedziałam, ze to jest bez recepty.
                                                    Mariolka pisałaś kiedys o jakis ćwiczeniach, które robiłaś po porodzie.
                                                    Możesz napisac co to za ćwiczenia?
                                                    Myślisz, ze mogłabym je stosować przy staraniach o dziecko. Chodzi o to czy nie
                                                    są zbyt intensywne.
                                                    Mało się ostatnio ruszam przez to ciągłe siedzenie w domu.
                                                    Chciałabym schudnąć ok 3 kg ale boję się przejść na jakąś drastyczną dietę,
                                                    żeby nie zachamowała mi owulacji. A jak próbuję ograniczyć jedzenie to nic z
                                                    tego nie wychodzi. Albo ścisła dieta albo obzarstwosmile
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 12:20
                                                    no ja tez bym nie wiedziała ze bez recepty,tylko jak kupowałam to mi aptekarka
                                                    powiedziałasmile

kup sobie jakas płytke z cwiczeniami z instruktorka,ja miałam TBC -cwiczenia
                                                    odchudzajace i kształtujace sylwetke,ale nie polecam takich cwiczen w drugiej
                                                    fazie cyklu-gdy mozesz byc w ciazy ,chyba za intensywne.........
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 13:22
                                                    czes dziewczynki smile
                                                    Czxytam o waszych badaniach przed - i wlasnie jak to jest z dentysta???nie
                                                    wybralam sie przed - a teraz wlasnie zab mi sie ukruszyl - co mam robic - isc
                                                    natychmiast? Chcialam poczekac i w lutym pojechac (bede w domu w polsce na
                                                    tydzien) do mojej dentystki. Moge poczekac?
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 13:35
                                                    no pewnie,moja ginekolog powiedziała ze nie ma przeciwskazan a nawet trzeba
                                                    leczyc zeby,nie wolno chyba tylko przeswietlac i nie wiem jak jest z
                                                    usuwaniem....
                                                    ja poszłam ,bo lepiej wczesniej miec z głowy,ale ja wogóle czesto chodze bo mi
                                                    sie psuja na potege sadsad

tylko powiedz dentysce ze jestes w ciazysmile
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 13:45
                                                    Dzieki Mariolka,
                                                    To poczekam trzy tygodnie - zreszta nic mnie nie boli - tylko sie ukruszyl.....
                                                    Mariolka, ktory masz dzien cyklu?
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 14:27
                                                    Anie możesz poczekać te trzy tygodnie. Powiedz dentystce, ze jesteś w ciąży, to
                                                    dostaniesz wtedy specjalne znieczulenie. Chyba, ze leczysz zęby bez
                                                    znieczuleniasmile
                                                    A jak się czujesz?
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 14:37
                                                    no własnie jak samopoczuciesmile?
                                                    u mnie 8 dc
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 18:44
                                                    Dziewczyny, czuje sie zupelnie jak nie w ciazy...czy to dobrze? zadnych
                                                    mdlosci...piersi tylko wrazliwe - szczegolnie na zimno.............
                                                    rano jestem zmeczona - chodze jak pijana - ale to tylko to.
                                                    Najgorsze jest to, ze musze poczekac z lekarzem, tylko konsultacje wczesniej -
                                                    tak jest u nas - nie chca badac za wczesnie, podobno lepiej nie....bo mozna cos
                                                    naruszyc - sama nie wiem??? jutro zadzwonie do lekarza i umopwie sie na te
                                                    konsultacje - dam wam znac.
                                                    pozdrowienia
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 23.01.06, 19:25
                                                    Ciekawe co można naruszyćwink)))))))))
                                                    A tak na serio to jeżeli dobrze się czujesz i nie masz żadnych plamień to
                                                    myslę, że sama konsultacja wystarczysmile
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 24.01.06, 08:34
                                                    Co kraj to obyczajsmile
                                                    dawniej u nas tez nie badali (jak była moja mama w ciazy,siostra meza i wiele
                                                    znajomych) taka była dawniej metoda,badali tylko na pierwszej wizycie i
                                                    koniec,potem tylko badanka krwi,teraz badaja az duzosmile ale to dobrze ,bo jak
                                                    wracałam od lekarza to wiedziałam ze wszystko jest w porzadku.
                                                    To dopiero poczatek i jak nic ci nie dolega to nie ma sie co tak spieszyc do
                                                    lekarza,a objawy typu mdłosci to cie dopiero moga dopascsmilebo to sie tak zaczyna
                                                    w drugim miesiacusmile
                                                    ja tak nie czułam ze jestem w ciazy od czwartego miesiaca,tak sie czułam
                                                    zajebisciesmile tylko ze wtedy juz miałam brzuszek,który mnie o tym upewniałsmile
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 24.01.06, 08:46
                                                    Dokładnie. Ja chodziłam do lekarz, który miał USG w gabinecie. Na każdej
                                                    wizycie miałam robione USG i przez to czułam się spokojniej.
                                                    Za tydzień powinnam zrobić test ciążowy. To będzie ok 13 dni po owu. Myślę, że
                                                    to nie powinno byc za wcześnie.
                                                    Zobaczę ile wytrzymam. Nie mam testu w domu. Tak jest lepiej, przynajmniej nie
                                                    korci.
                                                    Mariolka będziesz sie starać w tym cyklu?

• anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 24.01.06, 14:32
                                                    dzieki dziewczyny smile
                                                    troche panikuje, bo tak sie ciesze, ze az sie boje - wiecie jak to jest?
                                                    wlasnie pisalam u dziewczyn-weteranek...bylam u lekarza rodzinnego, potwierdzil
                                                    ciaze testem ktory mi zrobionon tam...i wizyte nastepna mam dopiero w 10
                                                    miesiacu...we wloszech to samo. mimo wszystko sie uspokoilam - bo tyle tu
                                                    kobiet ciezarnych widze - co krok - to pewnie jakos to jest smile
                                                    Mam numer lekarza - jakby cos sie dzialo niepokojacego, mam natychmiast
                                                    przyjsc - ale bedzie ok!!!
                                                    dzis napadlo mnie na kwasne - i kupilam sledzie w occie. zawsze myslalam, ze to
                                                    troche przesada i wymysl z tymi sledziami - ale tak mnie dopadlo, ze jeszcze w
                                                    kurtce otwieralam sloik smile nie sa takie jak u nas w Polsce - ale jakos soie
                                                    zaspokoilamsmile
                                                    Jak sie czujecie w ogole. Jolka - juz nie moge sie doczekac na Twoj test i
                                                    trzymam kciuki - Mariolka za Ciebie tez - za dziewczynke smile
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 24.01.06, 20:20
                                                    Czytałam, że mama przywiezie Ci Duphaston na wszelki wypadek. I dobrze. Jak
                                                    będziesz plamisz to napewno Ci pomoże. Ale oczywiście napewno wszystko bedzie w
                                                    porządku. Pamietaj też, że dobra jest nospa na plamienia i bóle brzucha.
                                                    Ja będę testować dopiero pod koniec przyszłego tygodnia.
                                                    Trzymaj się
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 24.01.06, 21:51
                                                    dzieki Jolka,
                                                    chce sie zaopatrzyc jakby co, bo co ja tutaj w tym kraju zrobie jakby sie cos
                                                    niepokojacego zaczelo? tak bede przynajmniej zaopatrzona i nic sie nie
                                                    wydarzy smile wiecie - jak ja wytrzymam do 12 tygodnia? tak dlugo mam czekac z
                                                    wizyta - ale przynajmniej jak zobacze to juz cos konkretnie bedzie widac smile
                                                    tak sie pocieszam - a jak nie wytrzymam to w samolot i do ginekologa na usg i
                                                    potem wroce - ale jaja - jakbym to ojemu mezowi powiedziala - wiesz kochani
                                                    dzis po poludniu lece do warszawy na usg - polecisz ze mna - zobaczymy
                                                    dzidziusia - na kolacje wrocimy smile
                                                    Jolka, Mariolka - trzymam kciuki i czekam na was smile
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 24.01.06, 22:04
                                                    Napewno wszystko będzie dobrzesmile
                                                    Trzymaj sięsmile
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 25.01.06, 18:52
                                                    czescsmile
                                                    kiedy Jolka testujesz???
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 25.01.06, 19:19
                                                    u mnie cykl dziwnysad nie wiem moze sie przyziebiłamsad sluzu duzo,na razie gesty
                                                    i kilka razy dostrzegłam niteczke krwisad i boli mnie delikatnie brzuchsad
                                                    dobrze ze w tym cyklu nie nastawiam sie za bardzo,bo juz bym szalała z nerwówsmile
                                                    a tak to luzik,spróbuje jeszcze raz metoda na córkesmile a od nastepnego miesiaca
                                                    ostro juz działamsmile
                                                  • anie5 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 25.01.06, 19:50
                                                    mariolka,
                                                    a moze to juz owulacja - zaczelas juz staranka??? trzymam kciuki i czekam smile
                                                    jolka - no wlasnie kiedy test?
                                                  • nowa_mama75 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 25.01.06, 20:27
                                                    Mariolka a który to dzień cyklu u Ciebie?
                                                    Anie u mnie dzisiaj 31 dc. Owu miałam 26 dc (piątek). Testowac będę ok 2-3
                                                    lutego. Mam nadzieję, że do tego czasu nie przyjdzie @.
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 25.01.06, 21:51
                                                    nie ow. jeszcze napewno nie,niepokoi mnie ten ból brzucha taki delikatny,nawet
                                                    nie nazwałabym tego bólem
                                                    u mnie 10 dc
                                                  • mariolka55 GUAJAZYL 25.01.06, 22:05
                                                    Dziewczyny pomózcie mi ,ten guajazyl to syrop wykrztusny tak????
                                                    do kiedy brac wiesiołek a kiedy zaczac ten guajazyl? i czy to moge brac
                                                    jednoczesnie???? Jolka chyba ty cos bedziesz wiedziec.....napisz mi dokładnie
                                                    proszesmile

a moze ten brzuch mnie tak smyra po tym wiesiołku????? bo przeciez dziewczyny
                                                    pisały zeby go nie brac w drugiej fazie,bo powoduje skurcze i moze wywołac
                                                    poronienie??????? a mnie własnie nie boli tylko tak delikatnie smyra
                                                  • nowa_mama75 Re: GUAJAZYL 26.01.06, 08:26
                                                    Mariolka wiesiołek możesz brać równocześnie z syropem. Guajazyl to jest syrop
                                                    wykrztuśny na kaszel. Podobno jest skuteczniejszy od wiesiołka. Jest bez
                                                    recepty. Ja płaciłam za niego ok 8 zł. W smaku okropny. Jeżeli chodzi o bóle to
                                                    nie pomogę Ci. Jedna dziewczyna pisała, że wiesiołek łagodzi bóle @. Inna tez
                                                    napisała, że reguluje cykle. U mnie ten cykl z wiesiołek był bardzo dziwny, bo
                                                    przesunęła mi się owu, ale to raczej nie jest wina wiesiołka.
                                                  • mariolka55 Re: GUAJAZYL 26.01.06, 09:46
                                                    dzieki Jolkasmile
                                                    ja juz sie zaopatrzyłamsmilezaraz ide sie napic tych pysznoscismilepodobnosmile
                                                    a ty brałas jednoczesnie???

i jeszcze ciekawostka ewaanalityk mi napisała ze branie tych specjałów zwieksza
                                                    szanse na synasmile
                                                  • nowa_mama75 Re: GUAJAZYL 26.01.06, 09:54
                                                    Brałam i wiesiołek i syrop. Przestałam brać w 19 dc, bo myslałam, że owu już
                                                    była.
                                                    Trzymaj się.
                                                    Smacznegosmile
                                                  • nowa_mama75 Re: GUAJAZYL 26.01.06, 09:58
                                                    Może bedzie syn, bo kochałam się z mężem tylko raz 25 dc, kiedy test wyszedł
                                                    pozytywny. Wcześniej był seks w 19 dc.
                                                    Chyba powinnismy trafić.
                                                    Tak się boję, ze znowu nic nie wyjdziesad
                                                  • anie5 Re: GUAJAZYL 26.01.06, 11:33
                                                    jolka,
                                                    nie mozesz sie bac - bo to dziala negatywnie na przysadke - musisz sobie jakos
                                                    to wytlumaczyc - wiem, ze to ciezko - mi sie udalo dopier przy 4 lub 5 cyklu
                                                    prob, ze juz tak tego nie przezywalam. Trzymam kciuki
                                                  • ola262 Re: GUAJAZYL 27.01.06, 18:15
                                                    Cześć dziewczyny.
                                                    Dawno się nie odzywałam ale ja pracuje zawodowo i trochę czasu brakło wink
                                                    Chciałam się z Wami podzielic wiadomościa w którą sama jeszcze nie mogę
                                                    uwierzyć.Teraz mam 33 dc. i czekalam na @ ale cos nie przychodziła a że juto
                                                    mój mężus ma urodzinki postanowiłam zrobić test ciążowy z myslą że a nóż
                                                    wyjdzie pozyt.I wiecie co....Są dwie kreski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jedna jest
                                                    co prawda jaśniejsza ale jest!Pierwszy raz jest!Ale niespodzianka.Ja jestem w
                                                    szoku on też.Chyba jutro go powtórzę to może w to uwierzę, bo na razie nie mogę
                                                    w to uwierzyć.Jedna rzecz która mnie martwi to fakt iż po owulacji bolał mnie
                                                    ząb i wzięłam parę tabletek przeciwbólowych zastanawiam się czy to nie
                                                    zaszkodzilo maleństwu chociaż czytałam że do 19 dnia ciąży nie szkodzi bo nie
                                                    jest jeszcze przetaczana krew bo wszystkie organy dopiero się tworzą.Co wy na
                                                    to?
                                                  • nowa_mama75 Re: GUAJAZYL 27.01.06, 21:56
                                                    Nie powinno zaszkodzić, ale teraz juz nie bierz żadnych tabletek. Gratulacjesmile
                                                    Anie mam strasznie długie cykle i to mnie martwi. Na owu czekam 3 tygodnie,
                                                    potem na @ dwa tygodnie. Wkurza mnie to czekanie.
                                                    A jak Ty sie czujesz?
                                                  • anie5 Re: GUAJAZYL 27.01.06, 22:14
                                                    Czesc dziewczyny...
                                                    dopiero weszlam do domu, zjadla i komputer...a dodam wyszlam o 8:00.....caly
                                                    dzien co sie dzialo! A teraz relax....ale tu pustki i na naszym i na weteranek
                                                    watku....
                                                    Ola26 - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a orientujesz sie, ktory to
                                                    tydzien? Ja tez 10 dni temu - zobaczylam 2 kreseczki smile i nie moglam
                                                    uwierzyc.....napisz co i jak!
                                                    Jola - ale normalnie nie mialas takich dlugich cykli? to ktory to w koncu dzien
                                                    cyklu - a jestes pewna, ze tak sie opuznila owulacja - juz nie kojarze - z
                                                    testow Ci wyszlo? bo jak tylko po sluzie - to moze to wcale nie byl
                                                    owulacyjny smile............
                                                  • nowa_mama75 Re: GUAJAZYL 27.01.06, 22:19
                                                    U mnie dzisiaj 33 dc ale owulację miałam dopiero 25 dc. Testy owu wyszły
                                                    pozytywne w 25 i 26 dc. 24 dc pojawił się śluz płodny i bolał jajnik więc
                                                    zrobiłam test i wyszedł prawie pozytywny a następnego dnia juz były dwie
                                                    identyczne kreski. Wcześniej test robiony od 15dc aż do 19 dc był negatywny
                                                    więc myślałm, że może owu juz była więc dałam spokój. Ale pojawił sie potem
                                                    śluz, zatestowałam i było ok. @ mam zawsze 15-16 d po owu więc za tydzień
                                                    powinna przyjść @.
                                                  • anie5 Re: GUAJAZYL 27.01.06, 22:28
                                                    albo i nie przyjdzie smile
                                                    zycze Ci!!!!!!
                                                    Jola - mam taki blondynkowy dylemat - dzis mam 5 tydzien i 6 dzien - tzn jutro
                                                    zaczne 6 tydzien - czy skoncze 6 tydzien - bo chodzi mi o to, ze sa takie
                                                    kalendarze ciazy - na ktorym mozna zobaczyc co w poszczegolnym tygodniu sie
                                                    dzieje u fasolki.....
                                                    niemowle.onet.pl/1095865,4,1,1117,7551,wszystko.html zerknij - jak masz
                                                    ochote - i nie wiem, na ktory tydzien mam teraz sie przeniesc...
                                                  • nowa_mama75 Re: GUAJAZYL 27.01.06, 22:32
                                                    Mim zdaniem zaczniesz 6 tydzień, ale pamiętaj, że ja tez blondynkasmile
                                                  • anie5 Re: GUAJAZYL 27.01.06, 22:39
                                                    smile no toi sie dobralysmy do dyskusjismile
                                                    co porabiasz...ja sama w domku dzisiaj - taki spokuj, bo tak to maz mnie
                                                    stresuje, ze ciagle przy komputerze siedzesmile
                                                  • nowa_mama75 Re: GUAJAZYL 27.01.06, 22:54
                                                    Mój tez ciągle sie pyta z kim ja tak piszęsmile Mówię, że z kochankiemsmile
                                                    Ide zaraz spać.
                                                    Trzymaj sie Anie
                                                  • anie5 Re: GUAJAZYL 27.01.06, 23:04
                                                    dobrej nocy...i nie mysl za duzo.....bedzie ok!
                                                    a Mariolka? dziwne...tak pusto bez niej
                                                  • ola262 Re: GUAJAZYL 28.01.06, 08:36
                                                    Cześć Anie.Owu miałam ok 12.01 wiec licząc w ten sposób to będzie 3 tydz.ale
                                                    słyszałam że gin liczy to od dnia ost misiączki u mnie była 26.12 więc bylby to
                                                    5 tyd.My jesteśmy bardzo niecierpliwi więc jeszcze wczoraj pojechaliśmy do
                                                    szpitala na badanie krwi które potwierdziło ciąże.Teraz bardziej to do mnie
                                                    dociera ale nadal dziwnie mi z tym.W nocy spać nie mogłam.Miałam różne mysli i
                                                    uczucia od radości po strach.Ogólnie czuję sie normalnie tylko piersi bola.A co
                                                    u Ciebie który to tydzień i kiedy się wybierasz do gin bo ja też się nad tym
                                                    zastanawiam.Pozdrowionka
                                                  • anie5 Re: GUAJAZYL 28.01.06, 08:59
                                                    Ola,
                                                    Ja Ciebie dokladnie rozumiem - ja tez bylam w takim szoku i nie docieralo to do
                                                    mnie....staralismy sie 6 miesiecy...ciagle widzialam jedna kreseczke....a tu
                                                    nagle dwie!!! zrobilam drugi test nastepnego dnia i potwierdzil smile, niestety
                                                    mieszkam zagranica i tutaj nie chca badac do 12 tygodnia - wiec lekarz zbadal
                                                    mi mocz i potwierdzil ciaze - ale nic nie powiedzial narazie, ktory tydzien
                                                    itd - tzn. nie zrobil usg.... wyliczylismy tylko, ze od ostatniej @ liczac to
                                                    wlasnie dzis 6 tydzien jest....ja mialam ostatnia @ 17 grudnia - a owulacje -
                                                    sama nie wiem smile bo mialam pomieszany cykl...i choc moj wykres mi pokazal
                                                    dzien owulacji (ten komputerowy) to ja wiem, ze byla wczesniej - czuje to!
                                                    Czuje sie ok, piersi mnie bola ale nie mdli mnie narazie...jestem zmeczona
                                                    czasem i plecy mnie bola wieczorkami - nie wiem czy to ma zwiazek z ciaza?
                                                    Tak wiec wizyta u gina dopiero w marcu - u mnie sad ale cierpliwie poczekam -
                                                    nie mam wyboru!
                                                  • anie5 re 28.01.06, 09:01
                                                    Dziewczyny - Mariolka i Jolka - teraz czekamy na Was aby otworzyc nowy watek -
                                                    wszystkie razem - ciazowy!!!!
                                                  • ola262 Re: re 28.01.06, 10:24
                                                    Ja czytałam że do gin można iść już w 6 tygodniu ale zastanawiam się czy
                                                    licząc od @ cZy od owu.Wydaje mi się że codzi o to pierwesze więc za jakis
                                                    tydzień mogę już iśc do gin.
                                                    nie też bolą plecy smile
                                                  • nowa_mama75 Re: re 28.01.06, 21:02
                                                    Poczekajcie na mnie do czwartkusmile
                                                  • olka9917 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 02.02.06, 16:48
                                                    Hej Mariolka to tu teraz piszecie,troche niejestem w temacie,daj znac czy w
                                                    dobry watek weszlam.Pa
                                                  • mariolka55 Re: NOWOROCZNE STARANKA :) (*) kto dołaczy??????? 02.02.06, 18:13
                                                    hej olkasmile
                                                    no to jest mój stary watek,ale własciwie przeniosłam sie
                                                    tu:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=35104373&wv.x=1&a=36084519

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka