Dodaj do ulubionych

skok temperatury?

12.01.06, 21:33
Witam dziewczyny dzisiaj mierząc temperaturę troszkę się zdziwilam bo z 36,4
skoczyła do 36,8 - dzisiaj mój 24dc przy cyklach 26-29 więc na owulację za
póxno prawda, pozatym nic na to nie wskazuje, nie ma śluzu-jest sucho i nie
bolą jajniki czasem pobolewa brzuch, ale to taki ból na okres-dzisiaj już
myślałam, że dostałam i pobiegłam do toalety a tam nic. Dodam że bóle brzucha
mam od 31.12 (12dc) do 08.01 (20dc). Jak myślicie czemu tempka skoczyła?
Obserwuj wątek
    • kaja5 Re: skok temperatury? 12.01.06, 21:35
      Napisz mi każdą temp. , a pomogę zinterpretować (jak obserwowałaś sluz to też
      napisz)
      • dziorkamadziorka Re: skok temperatury? 12.01.06, 21:42
        Witam Kaja, tak dobrze że jesteśsmile
        Poniżej przedstawiam spis moich temperatur:
        10dc 36,7 przytulanko
        11dc 36,3 przytulanko
        12dc 36,4 ból jajników, sluz, przytulanko
        13dc 36,4 ból jajników, śluz, przytulanko
        14dc 35,9 ból jajników, brak śluzu, przytulanko
        15dc 36,2 ból jajników, (przytulanka brak)
        16dc 36,2 ból jajników, śluz ze sladem krwi-owulacja stwierdz. przez
        ginekologa
        17dc 36,2 ból dołu brzucha
        18dc 36,3 ból dołu brzucha, wieczorem śluz rozciągliwo-grudkowaty
        19dc 36,5 ból dołu brzucha, wieczorem śluz rozciągliwo-grudkowaty
        20dc 36,5 lekki ból brzucha, mało nierozciągliwego śluzu
        21dc 36,5 lekki ból brzucha, śluz białawy nierozciągliwy, popołudniu mocno
        zbity
        22dc 36,5 lekki ból brzucha
        23dc 36,4, natomiast mierzenie chwilke późnej 36,6 ból brzucha
        dziś 24dc 36,8 lekki ból brzucha
        Z góry dzięki z ainterpretacje,z niecierpliwością na nią czekamsmile
        • kaja5 Re: skok temperatury? 12.01.06, 22:13
          Z 18 na 19 masz skok temperatury o 0,2 i utrzymuje sie on trzy dni - czyli
          owulacjia była. W 23 dniu ta temperatura niby spadła, no ale po chwili było juz
          ok. wiec uznaje tą wyzszą. Myśle, zę nie powinnaś sugerować sie tym skokiem w
          dniu 24 , bo czasem tak jest ze temperatura podskoczy, najważniejsze, zę
          utrzymuje sie ona wysoko, ze nie spada, to swiadczy że jest ciałko żółte i jest
          wszystko ok.
          Nie wiem ile trwa u ciebie zazwyczaj II faza (u mnie 14 dni +/-1)ale przyjmuje
          sie, ze norma jest 12 - 16 dni. CZyli jeśli skok temperatury miałaś dnia 19 to
          miesiaczke powinnaś najwcześniej dostać 30dc.
          Cykle masz 28-29 dniowe, to być moze przesuneła Ci sie owulacja ten 1/2 dni.
          • dziorkamadziorka Re: skok temperatury? 12.01.06, 22:17
            Kaja z tymi cyklami to u mnie różnie bywa ostatni był np 26 dni. myślisz, że
            skoro przytulanko było ostatnio 14dc to mogłam zajść w ciążę skoro skok był
            dopiero z 18 na 19dc?
        • anhes Re: skok temperatury? 12.01.06, 22:19
          wedŁug mnie coś ci się pomieszaŁo i miaŁaś wŁaśnie owulację smile ten skok nie
          zwiastuje w żadnym razie miesiączki. radziabym ci dziś przyŁożyć się do starań
          może jeszcze coś z tego będzie.

Ja też nie mam śluzu
          • dziorkamadziorka Re: skok temperatury? 12.01.06, 22:22
            Anhes a może to juz druga owulacja w tym cyklu?smile w 16dc byłam u gina i
            stwierdziła u mnie owulację (własnie w dniu wizyty: śluz ze śladami krwi) więc
            owulacja na 3 dni przed spodziewaną miesiączką to chyba niemożliwe?smile
            • anhes Re: skok temperatury? 12.01.06, 23:07
              sprostowaŁam już, coś żle wpisaŁam za pierwszym razem smile
            • bastet7 Re: skok temperatury? 13.01.06, 07:47
              Może po prostu przeziębieniewink Owu już była, gin potwierdził, ja tez op Twoim
              wykresiewink także na razie cierpliwie czekajwink I zmierz jutrowink
    • anhes kaja 12.01.06, 22:30
      masz rację.coś żle musiaŁam przepisać do wykresu... Ja tylko nigdy nie wiem
      czy jako moment owulacji liczyć dzień przed wzrostem temperatury czy dzień
      powyżej lini pokrywającej?

Bo w tym przypadku linia pokrywająca powinna być powyżej 36,4, prawda? więc
      jednak temperatura 23 dnia spadŁa poniżej...
      • kaja5 Re: kaja 12.01.06, 22:41
        Ksiażkowo to owulacja występuje w ostatnim dniu śluzu płodnego i dzień przed
        skokiem (dlatego właśnie jeśli chodzi o metode antykonc. to jest niekorzystne,
        bo nigdy nie wei sie kiedy ma sie owulacje, tzn. wie sie ale dopiero po fakcie,
        jak ona już jest, bo podwyższona temperatura świadczy o tym, zę to jajeczko już
        jest w jajowodzie i zaczeło pracować ciałko żółte.Program do interpretacji
        cyklu (angielski) róweniz za moment owulacji uznaje dzień przed skokiem).

Natomiast jesli chodzi o ten 23 dzień, to temperatura spadła, jednak po chwili
        gdy drugi raz zmierzyła to temperatura była już troszke wyższa. Jeśli nei
        wstawała z łóżka, to uznałabym ta wyższą temperature i dlatego twierdzę zę
        wszystko jest prawidłowo.Kolejnego dnia tez temperatura była wysoko, wiec
        najprawdopodobniej owulacja była w 18 dniu cyklu.
        Jeśli chodzi o ewentualne przesunięcie terminu owulacji(z23/24dc), to przy
        cyklach reg. rzadko to sie zdarza (ja tego nie wykluczam,bo sama zaszłam w
        ciaże w 35 dniu cyklu)
        A jeśli chodzi o to, czy mogłaś zajsć w ciaże kiedy współżycie było 14dnia
        cyklu, to...teoretycznie jest to możliwe, bo przecież plemniki mogą życ w
        śluzie płodnym (a taki miałaś) 7 dni. Jak to wyglada w praktyce zobaczymy za
        kilka dni...
        • dziorkamadziorka Re: kaja 12.01.06, 22:43
          Wielkie dzięki Kaja! mam nadzieję, że się udalo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka