Dodaj do ulubionych

mieszanka nr 3 ojca Sroki

31.03.06, 11:48
Witajcie dziewczyny.Wiem,że niektóre z Was piją zioła ojca Sroki.Jestem po
pierwszym cyklu,w którym brałam clo.1tabl dziennie od 5 do 9 dc.Tym razem sie
nie udało.Zastanawiam się czy w moim przypadku mieszanka nr 3 ojca Sroki jest
odpowiednia.Poradzcie mi.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • nihiru Re: mieszanka nr 3 ojca Sroki 31.03.06, 12:01
      Na Twoim miejscu skonsultowałabym branie ziół z lekarzem.
      clo wspomaga dojrzewanie pęcherzyków, a ziólka ogólnie wspomagają pracę
      jajników, więc ich działanie się trochę nakłada i bałabym się żeby nie doszło
      do hiperstymulacji jajników.

Tak czy inaczej, clo - chyba - nie należy brać dłużej niż 3 miesiące, więc po
      odstawieniu leku chyba nie ma przeciwskazań do picia ziółek.
    • luccy1 Re: mieszanka nr 3 ojca Sroki 31.03.06, 14:08
      hej,
      chetnie bym Ci doradzila ale sama nie wiem. Ja jutro zaczne pic te ziola bez
      zadnej konsultacji z lekarzem choc dzis jest 8d.c. Do gina wybieram sie w
      nastepny piatek i wtedy go zapytam o zdanie. Jestem w drugim cyklu staran i mam
      stwierdzone pco(s) ale chyba do 6 cyklu zaden lekarz nie przepisze mi zadnych
      lekow. Bo ponoc nawet zdrowe kobiety moga nie zachodzic przez 6m-cy Wiec przez
      ten czas, no chyba krocej przez 3m-ce bede pic tylko ziolka
      • nihiru Re: mieszanka nr 3 ojca Sroki 31.03.06, 14:12
        dokładnie tak.

ja również miałam już dawna stwierdzone pco, ale lekarz przepisał mi leki
        dopiero po 3 miesiącach po odstawieniu pigułek.
        przede wszystkim dlatego, że nie można przepisać leków bez badania hormonów, a
        hormony po pigułkach muszą wrócić do normy, żeby by lsens je badaćsmile
        • kasia-1978 Re: mieszanka nr 3 ojca Sroki 31.03.06, 14:23
          ja mialam robione badania hormonkow i gin zapisal mi clo 5-9dc po 1

dodatkowo od tego samego cyklu zaczelam pic te wlasnie ziolka, troszke sie
          balam przestymulowania, jednak jak wiadomo cykle z clo obowiazkowo sie
          monitoruje wiec wrazie czego mozna zaprzestac popijania... wlasnie w tym cyklu
          wychodowalam jedno, piekne jajeczko .... zobaczylam II kreseczki
          :o( niestety poronilam - jednak to juz nie ten temat i ziolek to nie dotyczylo

dodam tylko ze ziolka pilam mniej wiecej do dnia owu [+ sporadycznie do
          tygodnia po] ..... powodzenia

ja osobiscie wroce do nich na 101%
          • luccy1 do kasia 31.03.06, 14:52
            kasiu
            a czy dostalas cos na pekniecie pecherzyka? Bo u mnie wydaje mi sie ze czasem
            pecherzyk jest dobry bo mam skok temp i po 14 dniach @ ale wydaje mi sie ze
            jest problem z uwolnieniem sie tej komorki jajowej
            • kasia-1978 Re: do kasia 31.03.06, 15:39
              luccy w takich przypadkach moim zdaniem wskazany jest monitoring , gin
              podejmuje wtedy decyzje czy podac cos czy nie na pekniecie- to jego decyzja
              patrzy jak rosnie itd [mi sam pekl i nie trzeba bylo nic dawac, w tym cyklu
              chyba bylam ze 4 razy na usg-ten ostatni byl po owu i bylo widac plyn w zatose
              i cialko zolte chyba]...
              ogolnie radza ci sie skontrolowac bo jesli nie pekaja to moga robic sie
              torbiele, ktore moga sie wchlaniac lub nie [a tu juz moga pojawic sie schody]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka