Dodaj do ulubionych

do 76magda76

24.05.06, 09:26
Czesc i jak tam wizyta u gina ??? Wszystko wporzadku?? Nic nie piszesz i sie
troszke zaczelam niepokoic...Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • 76magda76 Re: do 76magda76 24.05.06, 17:12
      Pszczolko kochana!!!jak dobrze ze o mnie myslisz....
      Bylam wczoraj u gina, nic jeszcze nie zobaczyl, az poplakalam sie z nerwow, jak
      to ,to koncowka 5 tygodnia.... Kazal zrobic Bete.
      Dzisiaj z rana zrobilam wynik 701....., tak wlasnie, grzebie i szukam...i cos
      mis ie wydaje ze za malo!!! ja zaraz zwariuje...
    • pszczolka232 Re: do 76magda76 24.05.06, 17:20
      tydzień cišży
      mlU/ml

3 ? 4
      9 - 130

4 ? 5
      75 ? 2600

5 ? 6
      850 - 20,800

6 ? 7
      4,000 - 100,200

7 ? 12
      11,500 - 289,000

12 ? 16
      18,300 - 137,000

16 ? 29
      1,400 - 53,000

29 ? 41
      940 - 60,00

tydzień od ostatniej miesišczki
      mlU/ml

3
      5 - 50

4
      4 - 426

5
      19 - 7,340

6
      1,080 - 56,500

7 ? 8
      7,650 - 229,000

8 - 12
      25,700 - 288,000

13 -16
      13,300 - 254,000

takie znalazlam normy jak cos jeszcze znajde napisze Ci i nie martw sie bedzie
      dobrze smile
    • pszczolka232 Re: do 76magda76 24.05.06, 17:25
      Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki i odpowiadajacy im poziom hcg:
      3 tydzien - 5 - 50
      4 tydzien - 3 - 426
      5 tydzien - 19 - 7.340
      6 tydzien - 1.080 - 56.500
      7-8 tydzien - 7.650 - 229.000
      9-12 tydzien - 25.700 - 288.000
      13-16 tydzien - 13.300 - 254.000
      17-24 tydzien - 4.060 - 165.400
      25-40 tydzien - 3.640 - 117.000

• pszczolka232 Re: do 76magda76 24.05.06, 17:30
        ginekologia.med.pl/forum/viewtopic.php?t=4720
        Wejdz sobie na ta sronke tam jest wiecej tych danych ale nie moge ich skopiowac
        ale z tego co zauwazylam to masz w normie czyli wychodzi wlasnie 5 tydzien smile
        Tak sie ciesze smile i zycze zdorweczka dla Ciebie i fasolinki smile
        • 76magda76 Re: do 76magda76 24.05.06, 18:34
          Pszczolko.....ja ci wysylam milony, miliardy ciazowych fluidkow...i wszystkie
          tylko dla Ciebie....!!!!Bo przeciez musimy sie spotkac na forum dla
          zaciazonych...Natepna wizyte u gina mam na wtorek, moje juz cos zobacze....tak
          sie denerwuje, zeby wszystko bylo ok....wiesz tymbardziej jak ktos tak dlugo
          sie stara o dziecko, a potem juz wyjdzie...Jezuuuu!!!, robie sie juz jakas
          chora na tym punkcie. Najpierw nerwy, zeby zaciazyc, potem godzina po godzinie
          ciagle w kiblu, czy czasem nie dostalam @, potem plamienie, mysle(znowu ta
          przekleta @), potem zero, znowu nadzieja,pierweszy test:druga kreska prawie
          niewidoczna, tylko pod swiatlo, i znowu nie wiem co jest grane, potem znowu
          plamy (KURCZE CHYBA TRACE!!), zastrzyk i czekanie, plamy ustaly.Drugi test..
          piekny, wyrazny.....Ginekolog...nic nie widzi...prawie zwatpil w moja ciaze, no
          i prawie ja zwatpilam...no a teraz ten wynik..wydaje sie ze powinien byc
          wyzszy.....czy oby napewno sie rozwija?.....
          Czuje sie w ciazy, zaczynam miec poranne mdlosci, czuje sie zmeczona....wiec
          moze jednak OK?....
          Lekarz kazal brac zastrzyki z progesteronu co 3 dni....wiec moze jest ryzyko..
          • pszczolka232 Re: do 76magda76 24.05.06, 18:49
            madziu dziekuje Ci za wszystkei fluidki smile
            I nie martw sie wszystko jest wporzadku czesto zdarza sie, ze lekarz na
            poczatku nic nie zauwaza przyczyna moze byc slaba aparatura usg. Na tych
            starszych czesto wykrywalna jest dopiero 7 tygodniowa ale wtedy to i lekarz
            powinien juz ja wyczuc smile A wynik jesli sie boisz ze powinien byc wyzszy za dwa
            dni powtorz bete zobaczysz w ten sposob czy jest przyrost jesli bedzie to
            wszystko jest wporzadku i zaden gin nie bedzie mial watpliwosci oraz ty sama. I
            nie denerwuj sie bo stres nie pomaga wrecz szkodzi! A jesli kazal brac
            zastrzyki to jest ryzyko szczegolnie, ze plamilas ale to nie oznacza brania
            zastrzykow do konca ciazy moga one byc tylko w pierwszych tygodniach i nie
            oznacza, ze sie cos stanie. Czesto dziewczyny biora luteine albo inne srodki
            podtrzymujace ciaze i praktycznie zawsze wszystko wychodzi na prosta i rodza im
            sie zdrowe silne dzieci smile Czego Ci przeogromnie zycze smile
            Oczywiscie mam nadzieje, ze sie spotkamy na zaciazonych jzu niedlugo smile
            Pozdrawiam Cie serdecznie smile
            Ps. jak powtorzysz wynik napisz mi czy jest przyrost i oczywiscie po wizycie u
            gina tez mi napisz co tam i jak tam smile Oczywiscie wedlug mnie we wtorek to
            tylko potwierdzi i powie "no mamy piekna zdrowa ciaze" acha i nie nastawiaj sie
            ze od razu uslyszysz serce bo znow sie zdenerwujesz serce tez nie od razu musi
            byc slychac smile I glowka do gory bedzie dobrze smile!
            • 76magda76 Re: do 76magda76 24.05.06, 19:14
              Buziaki!!!...oczywiscie ze dam znac jak czegos sie dowiem. Zrobilabym bete
              jeszcze raz za dwa dni, ale jestem zagranica i to zawsze troche inaczej niz u
              siebie w kraju....Byc moze bede musiala czekac do wtorku.
              Kurcze...ten przyrost ...za maly....chyba dam nowy watek u zaciazonych jakie
              bhcg na koniec 5 tyg...to sobie porownam
              • pszczolka232 Re: do 76magda76 24.05.06, 19:19
                Mozesz dac watek an zaciazonych z tym pytaniem pewnie niejdena Ci odpowie smile
                Zapomnialam, ze za granica jestes i nie masz mozliwosci zrobienia wszystkiego
                jak w Polsce. Pozdrawiam smile
                Bede na zaciazonych sledzic Twoje watki wink
    • pszczolka232 Re: do 76magda76 26.05.06, 12:31
      Czesc wiesz co chcialam ci sie pochwalic smile
      Teraz i ja mialam @ jakas dziwna i dzis zrobilam test(nie z porannego moczu)
      mam II kreseczki smile Bylam u gina od razu i przepisal mi duphaston na
      podtrzymanie ciazy smile Oby nam sie udalo smile Kontrole mam za tydzien smile
      • 76magda76 Re: do 76magda76 26.05.06, 19:16
        NIESAMOWITE !!!!!! TAK SIE CIESZE!!!!!! TO PEWNIE TE MOJE FLUIDKI...smilesmilesmile
        mowilam ze sie spotkamy na ciazowkach...Zapraszam na forum dla styczniowek
        PSZCZOLKO, TAK SIE CIESZE....smilesmilesmile, ale to chyba masz plamienia tak jak ja...
        • agatta-a1 Pszczólka 232 26.05.06, 20:02
          gratulację. roześlij trochę fludidków moze mnie się w końcu poszczęści. napisz
          jakie miałaś objawy bo nigdzie chyba nie napisałaś. pozdrawiam.
          • 76magda76 Re: Pszczólka 232 26.05.06, 21:14
            Agatko....ja Ci wysylam fluidki
            **********************************************************, poszczesci Ci sie
            zobaczysz, to samo mowilam niedawno pszczolce...i ooo widzisz....
            Moze przynosze szczescie.....smilesmile...kiedy masz dostac @?
            • pszczolka232 do agaty 26.05.06, 22:18
              Agata u mnie objawow brak jedyne co mam to wieksza sennosc,czeste siusiu i
              chyba nic wiecej smile
              Wysylam Ci fluidki smile
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              Pozdrawiam!!!
            • agatta-a1 Re: Pszczólka 232 26.05.06, 22:18
              dzięki, dzięki dzięki,łapie je wszystkie całymi garściami. @ mam dostać za 5
              dni, ale w cuda nie wierzę, bo M ma słabe plemniczki. nadzieja umiera
              ostatnia... święta prawda. do wczoraj nie miałam zadnych objawów na @ a dziś
              juz pobolewaja piersi, brzuch, jajnik kłuje a co najdziwniejsze tempka dziś
              skoczyła do góry na 37 (do tej pory była 36,75). innych objawów nie mam.ale w
              mimionych cyklach wszystkie bóle nadchodziły juz na 14 dni przed @.
              • pszczolka232 Re: Pszczólka 232 26.05.06, 22:26
                agatta-a1 ale nie badz tego taka pewna mi tez magda slala fluidki a ja jej tez
                mowilam ze w tym cyklu to chyba bylby cud i cud sie zdarzyl wiec i Tobie zycze
                aby sie cud zdarzyl smile
                • agatta-a1 Re: Pszczólka 232 26.05.06, 22:31
                  mam jednak nadzieję, dzięki łapię wszysrkie fluidki ale ciąża to dla mnie
                  jakieś nieosiągalna rzecz jeśli tak to można ująć. jeny ale macie fajnie.
                  ciekawe jakie to uczucie. jeszcze raz ogromne gratulacje.
        • pszczolka232 Re: do 76magda76 26.05.06, 22:21
          Magda no mowilas mowilas ale kurcze w tym cyklu dla mnie to cud smile I
          rzeczywiscie ja tez mam plamienia i biore duphaston na podtrzymanie ciazy uncertain Za
          tydzien okaze sie czy donosze ciaze czy poronilam uncertain A jaki jest link dla
          stycznowek ??? Ale i tak sie ciesze, moj maz tez smile Jestesmy dobrej mysli.
          • 76magda76 Re: do 76magda76 27.05.06, 07:53
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39389
            U mnie tez zaczelo sie jak @ i bylam przekonana ze to wlasnie ona...
            Bedzie dobrze zobaczysz, skoro Ci sie chce ciagle siku tzn ze wzrasta hcg, a to
            jest dobry znak. Musisz przede wszystkim uwazac, zeby sie nie przemeczac, nie
            dzwigac, samochodem jak najrzadziej( wiesz drogi w Polsce nie sa zbyt dobre).
            Wiesz wczoraj gdzies wyczytalam ze ok 40 % kobiet plami, trzeba tylko uwazac na
            siebie i bedzie dobrze. Przyjdz na nasze forum, sa tam tez z poczatku lutego,
            atmosfera domowa. pozdrawiam
            • agatta-a1 Pszczołka i magda 27.05.06, 10:58
              dzieczynki jestecie juz doświadczone w temacie zafasolkowania. zerknijcie
              proszę na mój wykres i powiedzcie skąd ten ostatni skok tempki skoro za 3 dni
              @??? czy to normalne????myśle ze na ciąże nie ma sznas, bo juz bym cos
              przeczuwała, jakias zmiana smaków, śluz itp a tu tylko dziś piersi strasznie
              nabrzmiałe i bolące.

www.fertilityfriend.com/home/my
              dzięki wielkie. tak bardzo chciałbym do Was wkrótce dołączyc !!!!
              • 76magda76 Re: Pszczołka i magda 27.05.06, 11:10
                Powiem Ci szczerze, ze nie mierzylam ciagle temperatur, kilka miesiecy temu tak
                i w czasie owulacji temperature mialam ok 37.1, 37.2, ale ciazy zero.
                Wyczytalam gdzies ze temperatura w czasie ciazy wzrasta o 6-10 stopni, a
                poniewaz test ktory zrobilam byl bardzo nieczytelny, wiec zmierzylam sobie
                tempke i mialam 37.8 (w pochwie) i wlasciwie to mnie przekonalo o mojej ciazy.
                Po kilku dniach zrobilam test jeszcze raz i potwierdzilam ja.
                Piersi mialam bardzo obrzmiale i bolesne, szybko sie meczylam no i czesto
                chodzilam do wc
              • 76magda76 Re: Pszczołka i magda 27.05.06, 11:36
                W ogole, patrzac na Twoj wykres, moze wskazywac ciaze...Przeciez przed okresem
                temp, powinna sie obnizy, a u Ciebie jest widoczny skok.
                To ze niezauwazylas innego sluzu, czy jakis checi i smakow to nic nie znaczy,
                ja tez nic nie mialam procz wyzej opisanych objawow. Zrob sobie test
                • pszczolka232 do agaty 27.05.06, 14:32
                  Agata wedlug mnie z Twoja tempka jest wszystko ok i mozesz miec nadzieje, jak
                  narazie nie spadla ponizej lini wiec jest ok smileAle tempka od owu powyzej tej
                  lini(ok.37.*C) powinna sie utrzymywac okolo 18 dni wtedy mozna powiedziec, ze
                  to byl objaw ciazy.
                  • agatta-a1 pszczołka i magda 29.05.06, 09:33
                    jeszcze raz ja. dziś tempka spadła a nie wiele. wczoraj robiłam test bo chciałam
                    zazyć tabletkę na migrenę i wyszła I krecha. @ ma być 31 maja ale testu nie
                    robiłam z porannego moczu. i teraz się gryzę, ze moze powinnam wstrzymać się z
                    tą tabletką bo tu dziewczynki piszą, ze test nie wykrył ciąży nawet w dnoi
                    spodziewabej @. spójrzcie jeszcze raz na mój wykres i napiszcie co o nim o tym
                    co napisałam sądzicie. i przepraszam za zawracanie głowy.

• agatta-a1 Re: pszczołka i magda 29.05.06, 15:03
                      hmmm chyba Was nie ma , a szkoda sad
                      • pszczolka232 Re: pszczołka i magda 29.05.06, 17:07
                        Wiesz co nie jest zle nie spadla temp ponizej lini wiec hmmm wydaje mi sie, ze
                        powinnas poczekac. Co do spadku widze, ze znow wzrasta moglo to byc
                        zagniezdzenie ale nie mowie na 100% bo nie jestem pewna, ale zyczer jak
                        najlepiejsmile Pozdrawiam i powodzenia.
                        Ps jesli jestes przed @ test rob z porannego moczu bo mozesz miec maly przyrost
                        hcg i z poniejszego moze nie wykazac. A test najlepiej robic okolo 14 dni od
                        zaplodnienia i rano smile
                      • 76magda76 Re: pszczołka i magda 29.05.06, 17:51
                        Musisz koniecznie zrobic test z porannego moczu tymbardziej ze jest on przed
                        spodziewana @, ja robilam z porannego 2 dni po spodziewanej @ i wyszla ledwo co
                        widoczna pod swiatlo. W pozniejszych tygodniach nie ma to juz takiego znaczenia
                        bo stezenie hcg jest wysokie.
                        temperatura duzo nie spadla, jest jeszcze szansa...
                        • agatta-a1 Re: pszczołka i magda 30.05.06, 12:49
                          czesc dziewczynki ja Was znowu męczę. dzięki za odpowiedzi o bosze jak ja bym
                          chciała do Was dołączyć. tempka nie spada ale mnie spadnie dopiero w dniu @.
                          testu nie robiłam i nie ma chyba sensu bo brzuch i cycki mnie bolą więc nie ma
                          co wydawać pieniędzy. a co u Was, jak się czujecie? jak mozecie to napiszie coś
                          bo miło czytać o takim szczęsciu jakie nosicie pod sercem.
                          • 76magda76 Re: pszczołka i magda 30.05.06, 17:42
                            Objawy jak bol piersi i brzuch nic nie znacza, bo ja tez mialam wszystkie
                            objawy jak przed @, takze trzymamy ciagle za Ciebie kciuki.
                            U mnie wszystko ok, dzisiaj USG i zobaczylam moja fasolke, ale jeszcze nie ma
                            serduszka.
                            • pszczolka232 Re: pszczołka i magda 30.05.06, 18:09
                              agatko nie przejmuj sie ze masz objawy typowo @ dlatego, ze wiele dziewczyn tak
                              ma smile A ja tez nadal trzymam kciukasy i zobaczysz ze szybko do nas dolaczysz smile
                              Pozdrawiam !!!
                              • agatta-a1 Re: pszczołka i magda 31.05.06, 11:15
                                czesc. cieszę się, ze u Was wszystko ok. a ja juz tylko czekam na @ i mam
                                nadzieję, ze się nie spóźni a moze się tak zdarzyć bo ostatnio mam wielkie
                                stresy. nie zajdę w ciążę póki M nie poprawi plemniczków a to niestety trwa
                                miesiącami czyli tak szybko do Was nie dołączę. pozdrawiam. a tak wygląda dziś
                                mój wykres sad
                                moze macie jakiś pomysł SKUTECZNY na poprawę plemników????
                                • 76magda76 Re: pszczołka i magda 31.05.06, 17:11
                                  tempka spadla....sad
                                  bedziemy czekac na Ciebie na ciezarowkach w przyszlym miesiacu.
                                  Jak czesto macie raporty?.. zazwyczaj jak jest tego typu problem czeka sie az
                                  bedzie owulacja, im dluzej sie bedzie wsztrzymywal Twoj szanowny malzonek, tym
                                  plemniczki beda silniejsze i wtedy w owulacje DO ATAKU !!!.
                                  Ale sa tez rozne przyczyny ze plemniczki moga byc slabe, jakies drobne
                                  zakazenia, brak jakis witaminek, moze oslabienie...
                                  A co lekarz wam doradzil?
                                  • agatta-a1 Re: pszczołka i magda 31.05.06, 18:55
                                    lekarz podejrzewa stan zapalny ale czekamy na badanie (pojutrze) i wyniki po
                                    czym na wizytę i zaczynamy działać. ja wiem, ze najlepiej sie wstrzymać az do
                                    owu ale męża trudno przekonać. jak ostatnio mu to zasugerowałam to się obraził,
                                    zebym nie traktowała go jak byka rozpłodowego i kochała się kiedy mam na to
                                    ochote.tak więc czynimy i nic nie wychodzi. właśnie przeczytałam,ze pszczółka
                                    poroniła. to był dla mnie szok! trzymaj się kochana i nie wracaj na to forum za
                                    żadne skarby!!!!!
                                    • pszczolka232 Re: pszczołka i magda 31.05.06, 19:00
                                      Agatko juz powrucilam sad
                                      Co do Twojego emza niech lyka witamine C i pije dozu sokow pomaranczowych
                                      poprawia jakos plemnikow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka