pszczolka232 24.05.06, 09:26 Czesc i jak tam wizyta u gina ??? Wszystko wporzadku?? Nic nie piszesz i sie troszke zaczelam niepokoic...Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
76magda76 Re: do 76magda76 24.05.06, 17:12 Pszczolko kochana!!!jak dobrze ze o mnie myslisz.... Bylam wczoraj u gina, nic jeszcze nie zobaczyl, az poplakalam sie z nerwow, jak to ,to koncowka 5 tygodnia.... Kazal zrobic Bete. Dzisiaj z rana zrobilam wynik 701....., tak wlasnie, grzebie i szukam...i cos mis ie wydaje ze za malo!!! ja zaraz zwariuje... Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: do 76magda76 24.05.06, 17:20 tydzień cišży mlU/ml 3 ? 4 9 - 130 4 ? 5 75 ? 2600 5 ? 6 850 - 20,800 6 ? 7 4,000 - 100,200 7 ? 12 11,500 - 289,000 12 ? 16 18,300 - 137,000 16 ? 29 1,400 - 53,000 29 ? 41 940 - 60,00 tydzień od ostatniej miesišczki mlU/ml 3 5 - 50 4 4 - 426 5 19 - 7,340 6 1,080 - 56,500 7 ? 8 7,650 - 229,000 8 - 12 25,700 - 288,000 13 -16 13,300 - 254,000 takie znalazlam normy jak cos jeszcze znajde napisze Ci i nie martw sie bedzie dobrze Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: do 76magda76 24.05.06, 17:25 Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki i odpowiadajacy im poziom hcg: 3 tydzien - 5 - 50 4 tydzien - 3 - 426 5 tydzien - 19 - 7.340 6 tydzien - 1.080 - 56.500 7-8 tydzien - 7.650 - 229.000 9-12 tydzien - 25.700 - 288.000 13-16 tydzien - 13.300 - 254.000 17-24 tydzien - 4.060 - 165.400 25-40 tydzien - 3.640 - 117.000 Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: do 76magda76 24.05.06, 17:30 ginekologia.med.pl/forum/viewtopic.php?t=4720 Wejdz sobie na ta sronke tam jest wiecej tych danych ale nie moge ich skopiowac ale z tego co zauwazylam to masz w normie czyli wychodzi wlasnie 5 tydzien Tak sie ciesze i zycze zdorweczka dla Ciebie i fasolinki Odpowiedz Link
76magda76 Re: do 76magda76 24.05.06, 18:34 Pszczolko.....ja ci wysylam milony, miliardy ciazowych fluidkow...i wszystkie tylko dla Ciebie....!!!!Bo przeciez musimy sie spotkac na forum dla zaciazonych...Natepna wizyte u gina mam na wtorek, moje juz cos zobacze....tak sie denerwuje, zeby wszystko bylo ok....wiesz tymbardziej jak ktos tak dlugo sie stara o dziecko, a potem juz wyjdzie...Jezuuuu!!!, robie sie juz jakas chora na tym punkcie. Najpierw nerwy, zeby zaciazyc, potem godzina po godzinie ciagle w kiblu, czy czasem nie dostalam @, potem plamienie, mysle(znowu ta przekleta @), potem zero, znowu nadzieja,pierweszy test:druga kreska prawie niewidoczna, tylko pod swiatlo, i znowu nie wiem co jest grane, potem znowu plamy (KURCZE CHYBA TRACE!!), zastrzyk i czekanie, plamy ustaly.Drugi test.. piekny, wyrazny.....Ginekolog...nic nie widzi...prawie zwatpil w moja ciaze, no i prawie ja zwatpilam...no a teraz ten wynik..wydaje sie ze powinien byc wyzszy.....czy oby napewno sie rozwija?..... Czuje sie w ciazy, zaczynam miec poranne mdlosci, czuje sie zmeczona....wiec moze jednak OK?.... Lekarz kazal brac zastrzyki z progesteronu co 3 dni....wiec moze jest ryzyko.. Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: do 76magda76 24.05.06, 18:49 madziu dziekuje Ci za wszystkei fluidki I nie martw sie wszystko jest wporzadku czesto zdarza sie, ze lekarz na poczatku nic nie zauwaza przyczyna moze byc slaba aparatura usg. Na tych starszych czesto wykrywalna jest dopiero 7 tygodniowa ale wtedy to i lekarz powinien juz ja wyczuc A wynik jesli sie boisz ze powinien byc wyzszy za dwa dni powtorz bete zobaczysz w ten sposob czy jest przyrost jesli bedzie to wszystko jest wporzadku i zaden gin nie bedzie mial watpliwosci oraz ty sama. I nie denerwuj sie bo stres nie pomaga wrecz szkodzi! A jesli kazal brac zastrzyki to jest ryzyko szczegolnie, ze plamilas ale to nie oznacza brania zastrzykow do konca ciazy moga one byc tylko w pierwszych tygodniach i nie oznacza, ze sie cos stanie. Czesto dziewczyny biora luteine albo inne srodki podtrzymujace ciaze i praktycznie zawsze wszystko wychodzi na prosta i rodza im sie zdrowe silne dzieci Czego Ci przeogromnie zycze Oczywiscie mam nadzieje, ze sie spotkamy na zaciazonych jzu niedlugo Pozdrawiam Cie serdecznie Ps. jak powtorzysz wynik napisz mi czy jest przyrost i oczywiscie po wizycie u gina tez mi napisz co tam i jak tam Oczywiscie wedlug mnie we wtorek to tylko potwierdzi i powie "no mamy piekna zdrowa ciaze" acha i nie nastawiaj sie ze od razu uslyszysz serce bo znow sie zdenerwujesz serce tez nie od razu musi byc slychac I glowka do gory bedzie dobrze ! Odpowiedz Link
76magda76 Re: do 76magda76 24.05.06, 19:14 Buziaki!!!...oczywiscie ze dam znac jak czegos sie dowiem. Zrobilabym bete jeszcze raz za dwa dni, ale jestem zagranica i to zawsze troche inaczej niz u siebie w kraju....Byc moze bede musiala czekac do wtorku. Kurcze...ten przyrost ...za maly....chyba dam nowy watek u zaciazonych jakie bhcg na koniec 5 tyg...to sobie porownam Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: do 76magda76 24.05.06, 19:19 Mozesz dac watek an zaciazonych z tym pytaniem pewnie niejdena Ci odpowie Zapomnialam, ze za granica jestes i nie masz mozliwosci zrobienia wszystkiego jak w Polsce. Pozdrawiam Bede na zaciazonych sledzic Twoje watki Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: do 76magda76 26.05.06, 12:31 Czesc wiesz co chcialam ci sie pochwalic Teraz i ja mialam @ jakas dziwna i dzis zrobilam test(nie z porannego moczu) mam II kreseczki Bylam u gina od razu i przepisal mi duphaston na podtrzymanie ciazy Oby nam sie udalo Kontrole mam za tydzien Odpowiedz Link
76magda76 Re: do 76magda76 26.05.06, 19:16 NIESAMOWITE !!!!!! TAK SIE CIESZE!!!!!! TO PEWNIE TE MOJE FLUIDKI... mowilam ze sie spotkamy na ciazowkach...Zapraszam na forum dla styczniowek PSZCZOLKO, TAK SIE CIESZE...., ale to chyba masz plamienia tak jak ja... Odpowiedz Link
agatta-a1 Pszczólka 232 26.05.06, 20:02 gratulację. roześlij trochę fludidków moze mnie się w końcu poszczęści. napisz jakie miałaś objawy bo nigdzie chyba nie napisałaś. pozdrawiam. Odpowiedz Link
76magda76 Re: Pszczólka 232 26.05.06, 21:14 Agatko....ja Ci wysylam fluidki **********************************************************, poszczesci Ci sie zobaczysz, to samo mowilam niedawno pszczolce...i ooo widzisz.... Moze przynosze szczescie........kiedy masz dostac @? Odpowiedz Link
pszczolka232 do agaty 26.05.06, 22:18 Agata u mnie objawow brak jedyne co mam to wieksza sennosc,czeste siusiu i chyba nic wiecej Wysylam Ci fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: Pszczólka 232 26.05.06, 22:18 dzięki, dzięki dzięki,łapie je wszystkie całymi garściami. @ mam dostać za 5 dni, ale w cuda nie wierzę, bo M ma słabe plemniczki. nadzieja umiera ostatnia... święta prawda. do wczoraj nie miałam zadnych objawów na @ a dziś juz pobolewaja piersi, brzuch, jajnik kłuje a co najdziwniejsze tempka dziś skoczyła do góry na 37 (do tej pory była 36,75). innych objawów nie mam.ale w mimionych cyklach wszystkie bóle nadchodziły juz na 14 dni przed @. Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: Pszczólka 232 26.05.06, 22:26 agatta-a1 ale nie badz tego taka pewna mi tez magda slala fluidki a ja jej tez mowilam ze w tym cyklu to chyba bylby cud i cud sie zdarzyl wiec i Tobie zycze aby sie cud zdarzyl Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: Pszczólka 232 26.05.06, 22:31 mam jednak nadzieję, dzięki łapię wszysrkie fluidki ale ciąża to dla mnie jakieś nieosiągalna rzecz jeśli tak to można ująć. jeny ale macie fajnie. ciekawe jakie to uczucie. jeszcze raz ogromne gratulacje. Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: do 76magda76 26.05.06, 22:21 Magda no mowilas mowilas ale kurcze w tym cyklu dla mnie to cud I rzeczywiscie ja tez mam plamienia i biore duphaston na podtrzymanie ciazy Za tydzien okaze sie czy donosze ciaze czy poronilam A jaki jest link dla stycznowek ??? Ale i tak sie ciesze, moj maz tez Jestesmy dobrej mysli. Odpowiedz Link
76magda76 Re: do 76magda76 27.05.06, 07:53 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39389 U mnie tez zaczelo sie jak @ i bylam przekonana ze to wlasnie ona... Bedzie dobrze zobaczysz, skoro Ci sie chce ciagle siku tzn ze wzrasta hcg, a to jest dobry znak. Musisz przede wszystkim uwazac, zeby sie nie przemeczac, nie dzwigac, samochodem jak najrzadziej( wiesz drogi w Polsce nie sa zbyt dobre). Wiesz wczoraj gdzies wyczytalam ze ok 40 % kobiet plami, trzeba tylko uwazac na siebie i bedzie dobrze. Przyjdz na nasze forum, sa tam tez z poczatku lutego, atmosfera domowa. pozdrawiam Odpowiedz Link
agatta-a1 Pszczołka i magda 27.05.06, 10:58 dzieczynki jestecie juz doświadczone w temacie zafasolkowania. zerknijcie proszę na mój wykres i powiedzcie skąd ten ostatni skok tempki skoro za 3 dni @??? czy to normalne????myśle ze na ciąże nie ma sznas, bo juz bym cos przeczuwała, jakias zmiana smaków, śluz itp a tu tylko dziś piersi strasznie nabrzmiałe i bolące. www.fertilityfriend.com/home/my dzięki wielkie. tak bardzo chciałbym do Was wkrótce dołączyc !!!! Odpowiedz Link
76magda76 Re: Pszczołka i magda 27.05.06, 11:10 Powiem Ci szczerze, ze nie mierzylam ciagle temperatur, kilka miesiecy temu tak i w czasie owulacji temperature mialam ok 37.1, 37.2, ale ciazy zero. Wyczytalam gdzies ze temperatura w czasie ciazy wzrasta o 6-10 stopni, a poniewaz test ktory zrobilam byl bardzo nieczytelny, wiec zmierzylam sobie tempke i mialam 37.8 (w pochwie) i wlasciwie to mnie przekonalo o mojej ciazy. Po kilku dniach zrobilam test jeszcze raz i potwierdzilam ja. Piersi mialam bardzo obrzmiale i bolesne, szybko sie meczylam no i czesto chodzilam do wc Odpowiedz Link
76magda76 Re: Pszczołka i magda 27.05.06, 11:36 W ogole, patrzac na Twoj wykres, moze wskazywac ciaze...Przeciez przed okresem temp, powinna sie obnizy, a u Ciebie jest widoczny skok. To ze niezauwazylas innego sluzu, czy jakis checi i smakow to nic nie znaczy, ja tez nic nie mialam procz wyzej opisanych objawow. Zrob sobie test Odpowiedz Link
pszczolka232 do agaty 27.05.06, 14:32 Agata wedlug mnie z Twoja tempka jest wszystko ok i mozesz miec nadzieje, jak narazie nie spadla ponizej lini wiec jest ok Ale tempka od owu powyzej tej lini(ok.37.*C) powinna sie utrzymywac okolo 18 dni wtedy mozna powiedziec, ze to byl objaw ciazy. Odpowiedz Link
agatta-a1 pszczołka i magda 29.05.06, 09:33 jeszcze raz ja. dziś tempka spadła a nie wiele. wczoraj robiłam test bo chciałam zazyć tabletkę na migrenę i wyszła I krecha. @ ma być 31 maja ale testu nie robiłam z porannego moczu. i teraz się gryzę, ze moze powinnam wstrzymać się z tą tabletką bo tu dziewczynki piszą, ze test nie wykrył ciąży nawet w dnoi spodziewabej @. spójrzcie jeszcze raz na mój wykres i napiszcie co o nim o tym co napisałam sądzicie. i przepraszam za zawracanie głowy. www.fertilityfriend.com/home/my Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: pszczołka i magda 29.05.06, 17:07 Wiesz co nie jest zle nie spadla temp ponizej lini wiec hmmm wydaje mi sie, ze powinnas poczekac. Co do spadku widze, ze znow wzrasta moglo to byc zagniezdzenie ale nie mowie na 100% bo nie jestem pewna, ale zyczer jak najlepiej Pozdrawiam i powodzenia. Ps jesli jestes przed @ test rob z porannego moczu bo mozesz miec maly przyrost hcg i z poniejszego moze nie wykazac. A test najlepiej robic okolo 14 dni od zaplodnienia i rano Odpowiedz Link
76magda76 Re: pszczołka i magda 29.05.06, 17:51 Musisz koniecznie zrobic test z porannego moczu tymbardziej ze jest on przed spodziewana @, ja robilam z porannego 2 dni po spodziewanej @ i wyszla ledwo co widoczna pod swiatlo. W pozniejszych tygodniach nie ma to juz takiego znaczenia bo stezenie hcg jest wysokie. temperatura duzo nie spadla, jest jeszcze szansa... Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: pszczołka i magda 30.05.06, 12:49 czesc dziewczynki ja Was znowu męczę. dzięki za odpowiedzi o bosze jak ja bym chciała do Was dołączyć. tempka nie spada ale mnie spadnie dopiero w dniu @. testu nie robiłam i nie ma chyba sensu bo brzuch i cycki mnie bolą więc nie ma co wydawać pieniędzy. a co u Was, jak się czujecie? jak mozecie to napiszie coś bo miło czytać o takim szczęsciu jakie nosicie pod sercem. Odpowiedz Link
76magda76 Re: pszczołka i magda 30.05.06, 17:42 Objawy jak bol piersi i brzuch nic nie znacza, bo ja tez mialam wszystkie objawy jak przed @, takze trzymamy ciagle za Ciebie kciuki. U mnie wszystko ok, dzisiaj USG i zobaczylam moja fasolke, ale jeszcze nie ma serduszka. Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: pszczołka i magda 30.05.06, 18:09 agatko nie przejmuj sie ze masz objawy typowo @ dlatego, ze wiele dziewczyn tak ma A ja tez nadal trzymam kciukasy i zobaczysz ze szybko do nas dolaczysz Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: pszczołka i magda 31.05.06, 11:15 czesc. cieszę się, ze u Was wszystko ok. a ja juz tylko czekam na @ i mam nadzieję, ze się nie spóźni a moze się tak zdarzyć bo ostatnio mam wielkie stresy. nie zajdę w ciążę póki M nie poprawi plemniczków a to niestety trwa miesiącami czyli tak szybko do Was nie dołączę. pozdrawiam. a tak wygląda dziś mój wykres www.fertilityfriend.com/home/my moze macie jakiś pomysł SKUTECZNY na poprawę plemników???? Odpowiedz Link
76magda76 Re: pszczołka i magda 31.05.06, 17:11 tempka spadla.... bedziemy czekac na Ciebie na ciezarowkach w przyszlym miesiacu. Jak czesto macie raporty?.. zazwyczaj jak jest tego typu problem czeka sie az bedzie owulacja, im dluzej sie bedzie wsztrzymywal Twoj szanowny malzonek, tym plemniczki beda silniejsze i wtedy w owulacje DO ATAKU !!!. Ale sa tez rozne przyczyny ze plemniczki moga byc slabe, jakies drobne zakazenia, brak jakis witaminek, moze oslabienie... A co lekarz wam doradzil? Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: pszczołka i magda 31.05.06, 18:55 lekarz podejrzewa stan zapalny ale czekamy na badanie (pojutrze) i wyniki po czym na wizytę i zaczynamy działać. ja wiem, ze najlepiej sie wstrzymać az do owu ale męża trudno przekonać. jak ostatnio mu to zasugerowałam to się obraził, zebym nie traktowała go jak byka rozpłodowego i kochała się kiedy mam na to ochote.tak więc czynimy i nic nie wychodzi. właśnie przeczytałam,ze pszczółka poroniła. to był dla mnie szok! trzymaj się kochana i nie wracaj na to forum za żadne skarby!!!!! Odpowiedz Link
pszczolka232 Re: pszczołka i magda 31.05.06, 19:00 Agatko juz powrucilam Co do Twojego emza niech lyka witamine C i pije dozu sokow pomaranczowych poprawia jakos plemnikow. Odpowiedz Link