vrubelek78 26.05.06, 10:03 hey, dziewczyny oświećcie mnie bo sama już zgłu[piałam. jak wyznaczyć linię pokrywającą i co ona właściwie oznacza. dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda79 Re: linia pokrywająca 26.05.06, 10:29 Linia pokrywajaca oddziela 1 faze temp. estrogenowa (temp. nizszych) od 2 fazy - poowulacyjna, progestrogenowa (temp. wyzszych). Sluzy do tego, aby z cala pewnoscia stwierdzic, ze owu byla - temp. po owu nie powinny spadac ponizej linii pokrywajacej, linia pozwala tez ocenic "jakosc" 2 fazy. Wyznacza sie ja w nastepujacy sposob: oznaczamy szczyt objawu śluzu obrysowujemy kółkiem pierwszą wyższą temperaturę po objawie szczytu, która jest wyższa od 6-ciu niższych temperatur poprzedzających numerujemy wstecznie 6 niższych temperatur kreślimy linię przez najwyższy punkt z 6-ciu niższych temperatur - linię tę będziemy nazywać linią podstawową oznaczamy dalsze temperatury wyższe Odpowiedz Link
vrubelek78 Re: linia pokrywająca 26.05.06, 12:05 dzięki maruda. teraz juz wszystko kapuje. nie pierwszy raz mi pomogłaś. jesteś niezastapiona pozdrawiam Odpowiedz Link
maruda79 Re: linia pokrywająca 26.05.06, 12:36 nie ma sprawy ))))) zycze powodzenia w staraniach!!! Odpowiedz Link