laryska 26.05.06, 21:01 bedzie mi razniej....ciekawe czy ktoras z Was tez ma 2 dzien cyklu dzisiaj ...? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_marcina Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 08:44 Czesc Laryska. U mnie dziś 3dc cyklu wiec idziemy łeb w łeb To już moj 6 cykl starań. zaczelam pic ziolka o. Sroki a 8 dc pewnie zaczne monitoring. Mam wyniki prl i progesteronu wiec warto zweryfikowac je z lekarzem, a tak wogole to mam roblem z pekaniem A jaki jest Twoj plan działania? Super ze ktos działa razem ze mna. We dwie zawsze razniej. A moze bedzie nas wiecej? Pozdrawiam Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 10:16 oooo fajnie, ze jestes Mika !! myslalam, ze nikt sie nie odezwie.... Moj plan dzialania jest spontaniczny...czekam az maz przyjedzie (2.06) no i zaczynamy dzialac od razu /bo to bedzie 8 dc/. Łykam sobie kwas foliowy...i tez myslalam o monitoringu ...hmm... Strasznie mi zalezy na dzidzi...po pierwsze dlatego ze od dawna chce byc mama i sciska mnie na widok kobiet w ciazy....a po drugie to jedyna szansa na to, zebysmy z mezem mogli zamieszkac razem. Poki co zyjemy na odleglosc ... z przyczyn ekonomicznych...niestety...zycie... Dlatego mamy utrudnione zadanie...trudno trafic To cio ? Trzymamy kciuki za siebie i sie wspieramy poki co brzuch mnie boli jak cholera przez ta @....lyknelam panadol (mam nadzieje, ze nie szkodzi tak jak Ibuprom) i ide skosic trawe w ogrodku buzka P.S Czy jestes na tyle ambitna zeby mierzyc temperaturke ? Odpowiedz Link
mika_marcina Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 11:32 Z tym mierzeniem to kwestia przyzwyczajenia, to juz moj 3 cykl z termometrem. Pierwszy byl najgorszy a teraz jak mam @ i nie mierze to az mi czegos brakuje Wiesz co mierze ale i tak mi ta temperatura nic nie mowi. Dziwne sa te moje cykle. Nigdy nie mialam problemu a odkad sie staramy zaczely sie klopoty. Plamienia 4 dniowe przed @ i po owu ok 24dc zawsze mam straszne bole takie polgodzinne, raz i przechodzi i sama nie wiem od czego. Ja monitoring musze miec poniewaz nie pekaja mi pecherzyki, ten cykl pewnie tez bedzie z zastrzykiem. W oprzednim nie sprawdzilam u gina i nie wiem w koncu czy zastrzyk cos pomogl czy nie. W tym zamierzam wszystko sprawdzic. Cale szczescie ze meza mam przy sobie, bo jak bym go nie miala przy sobie to wogole bylaby zalamka. Ech życie.... Jak narazie tez mam bole @ i dola po nie udanym cyklu Ale znajac zycie niedlugo obudzi sie nadzieja. Milego koszenia trawki. Zazdroszcze Ci tego ogrodka, masz czym chociaz zabic czas Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 11:57 aaaa tam ogrodek wolalabym miec meza codziennie - no ale tak to juz jest! wiesz, ze ja tez odkad zaczelam myslec o dziecku to mam wrazenie ze wszystko mi sie poprzestawialo...a moze to kwestia wieku ? W tym roku skoncze 29 lat...i wiem, ze przeciez stara nie jestem...no ale...jak sie slucha wszedzie dookola ze najlepiej jest zajsc w ciaze okolo 24 roku zycia...to zaczynam sie bac, ze ze mna cos bedzie nie tak... Nawet sluz kiedys pieeeekny jak bialko teraz jest przeze mnie slabo zauwazalny.. naprawde sie boje...i to jest chyba najgorsze bo przeciez powinnam byc wyluzowana i szczesliwa... Poza tym brakuje mi meza i tesknota tez nie wplywa najlepiej na psyche ... ja nie wiem nawet czy moge napisac ktory to moj cykl staran, bo do tej pory udawalo nam sie przytulac tylko wtedy kiedy sie widzielismy i rozne to byly momenty w cyklu... Teraz postanowilismy naprawde wziac sie za "robote" i moj maz bedzie ze mna 2 tygodnie w mysle najbardziej odpowiednim momencie... Jesli sie nie uda to bedzie mi naprawde przykro ...bo urlopow mamy juz coraz mniej, nie mowiac juz o kosztach podrozy i ciaglym proszeniu szefa o "wolne"... Do bani to wszystko....no ale mam nadzieje, ze sie uda... Moja mama mowi zebym wyluzowala, bo ona zaszla w ciaze juz w pierwszym cyklu bez zadnych problemow....no tak ale ona nie miala tyle stresow co ja i ...miala 21 lat Ty masz zapewne bole owulacyjne...wiec nie przejmuj sie to w zasadzie normalne jajniki pracujaaaaaa daj koniecznie znac co z tym monitoringiem....w sumie mam karte do medicover...moze tez powinnam to zrobic? Tylko tak troche mam obawy ze jak zaczne biegac po lekarzach i robic usg itp...to juz kompletnie mi odbije i sie zablokuje boshe....oby do nastepnego piatku...strasznie tesknie... Odpowiedz Link
abc15 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 12:06 jestem jestem. ja w tym cyklu podchodze do IUI. nadzieja odżyła na nowo. pozdrawiam i ide do kina Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 15:52 ooo kino to dobry pomysl na czym bylas ? Odpowiedz Link
mika_marcina Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 12:13 To raczej nie sa bole owulacyjne a zaraz ci wytlumacze dlaczego. W 3 cyklu staran trafilam do szpitala z bolami i okazalosie ze jest torbielka z niepeknietego pecherzyka wiec w nastepnym cyklu gin kazal przyjsc i sprawdzic co sie u mnie dzieje. A wiec w 4 cyklu poszlam nie bylo juz torbielki(wchlonela sie przy @)i byl piekny pecherzyk wiec kazal przyjsc po owu i co sie okazalo ze nie pekl a mial juz 33mm(wdecie i bol tragedia). Na zastrzyk bylo juz zapozno wiec w 5 cyklu dostalam zastrzyk ale nie sprawdzilam czy pekl, mam tylko wynik progesteronu z 21dc - 12 a norma od 15-50. Teraz 6 cykl, pije ziolka i 8 dc ide do gina. Chodze tylko 2 razy w tygodniu (bo tak przyjmuje prywatnie)ale jest wytarczajaco. Place 60 zeta za wizyte. A jak bylam ostatnio 3 razy pod rzad to nawet nie wzial kasy. Kosztuje to wszystko ale co sie nie zrobi dla upragnionego bejbika Powiem Ci tylko tyle ze jak chodze na monitoring to jestem spokojniejsza bo mam czarne na bialym co i jak. Ja normalnie mam bole owulacyjne, sluzik ladny i skok tempki czyli wszystko ok a tu niestety nie dochodzi do pekniecia i dupa blada;/ Polecam chociaz raz sprawdzic co i jak bo nigdy nic nie wiadomo a ja jestem przykladem ze organizm oszukuje wrrrr... Buziaczki Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 15:57 Taaaak rzeczywiscie monitoring to super sprawa....widac czarno na bialym.... Trzymam kciuki za te Twoje pecherzyki, moze lampka czerwonego winka raz na jakis czas Ci pomoze - troche sie zakreca i zaczna pekac ? zadzwonie jutro do medicoveru...tylko najpierw do gina musze isc po skierowanie na usg...a co mi tam - w koncu za to nie place przynajmniej bede wiedziala jak sprawa wyglada od srodka.... Przy moich cyklach 28 dniowych to chyba powinnam isc na usg hmm...w 9 dniu cyklu ? Odpowiedz Link
bliambka Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 12:22 To i ja się dołączę, chociaż jestem nieco za Wami. Dziś 27.V. i pierwszy dzień mojego cyklu. Ale moje cykle są krótkie 25-26 dni, więc może będziemy razem testować. Na razie czekam na to, aby skończyłą się @, której widoku zaczynam szczerze nienawidzić. A potem jakiś tydzień i owulka i zabawa na całego... Dziewcznki, jak się będziemy wspierać, to szybciej i przyjemniej przez to przebrniemy. Pa Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 16:01 bliambka, zobaczysz ze czerwiec bedzie jeszcze bardziej obfity w nowe mamy niz maj oj ja tez juz na ta malpe patrzec nie moge ....i chce zeby juz byl piaaaaaaaatek a'propos - jaka dawke kwasu foliowego bierzecie ? ja 1 tabletke dziennie...czy to na pewno wystarczy ? Szkoda, ze nie ma jakiegos specyfiku, po zazyciu ktorego wychodzi pieeeekny junior (chcialabym chlopca) .... ha ha marzeeeeeenia ) Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 20:34 a w ogole to wlasnie mnie naszlo i zamowilam testy owulacyjne u Ewy Odpowiedz Link
bliambka Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 28.05.06, 13:20 O, ja też mam taki zamiar. Chyba zaraz zamówię. Może to ułatwi sprawę? Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 28.05.06, 18:13 no to kupuj bedziemy razem testowac Odpowiedz Link
bliambka Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 28.05.06, 21:21 Już zamówiłam. Ciekawe, kiedy mi je przyślą? Nie wiem, czy sobie z nimi poradzę - to mój debiut w dziedzinie testów owu. Mam nadzieję, że jest do nich załączona jakaś sensowna instrukcja obsługi. Ech, ale mi się czas dłuży, chciałabym żeby już był chociaż 10 dc. Pozdr. Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 28.05.06, 21:36 mysle, ze Ewa je przysle najpozniej w srode Mnie sie tez dluuzy i do owu i do przyjazdu meza... Te testy sa proste w obsludze Kiedys kupilam w aptece - ClearPlan (chyba tak sie nazywaly) bylo ich 6 szt a kosztowaly 90 zl! Straszna cena...a u Ewy za 10 szt + 2 testy ciazowe tylko 42 zl... Nie wiem tylko za bardzo od ktorego cyklu zaczac...juz sie tak zakrecilam ze nie wiem czy owulacje mam ok 14 dc czy pozniej...szkoda, ze nie mam testow na caly cykl, wtedy robilabym je codziennie he he Poradzimy sobie! i wyslalam Ci maila na adres gazetowy - sprawdz - hihi Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 30.05.06, 16:22 dzisiaj 6 dc - jak przygotowania przyszle mamusie ? mnie na razie kluje prawy jajnik .... czyli wiadomo, ktory bedzie w tym miesiacu pracowal Odpowiedz Link
mika_marcina Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 30.05.06, 20:15 u mnie tez dzis 6dc wiec laryska idziemy łeb w łeb a raczej jajnik w jajnik, ja narazie nic nie czuje,ostatnio mialam tylko straszne wzdecia, ale dobrze ze juz dzis spokoj. Pije ziolka mieszanke 3 i mysle ze to moglo byc od nich, albo za duzo siedzenia Trzeba sie chyba troszke poruszac, a wiadomo jak W czwartek ide do gina wiec bede wiedziala wiecej na czym stoje. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
bliambka Do miki_marcina 30.05.06, 22:53 Hej, mika! Jakie ziółka pijesz? Czy jest to mieszanka na poprawę płodności? Jeśli tak, zdradź recepturę, pliz! Odpowiedz Link
mika_marcina Re: Do miki_marcina 31.05.06, 16:04 Piję mieszankę nr 3 ojca Sroki. To juz jest 2 cykl tylko ze mialam jedno cyklowa przerwe. Powiem tylko tyle ze mialam ladny duzy pecherzyk, super sluz i czulam caly czas jak pracuja jajniki. A ty przepis z bociana. * Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, * z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr macierzanka {Serpylli Herba} 50gr pokrzywa {Urticae Folium} 50gr dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr ruta {Herba Rutae} 20gr nagietek {Calendulae flos} 20gr nostrzyk {Herba meliloti} 20gr Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem. I jeszcze jedno zalecenie. Pić z wiarą!!! Odpowiedz Link
bliambka Re: Do miki_marcina 31.05.06, 17:15 Dziękuję serdecznie za przpisik . To trzeba skomponowac samodzielnie, czy można gdzieś kupić gotową mieszankę? Buziaki. Odpowiedz Link
laryska Re: Do miki_marcina 31.05.06, 21:59 ojeeeeeeju moze i ja ta miksture zapodam? hihi kurcze, to chyba dobre nie jest nie ? Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 31.05.06, 12:25 ja sie tez zapisalam na USG 5.06 i 7.06 celem monitoringu....ale cos mi zapal opadl...chyba ze zmeczenia.... czuje ze sie strasznie nakrecam i zamiast byc szczesliwa i sie cieszyc to popadam w jakas depreche...ble... mam dzisiaj cieeeeezki dzien.... Odpowiedz Link
bliambka Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 30.05.06, 23:09 Hej! Właśnie kończę 4 dc. Otrzymałam dziś wiadomość od Ewki, że testy w drodze, więc się ich spodziewam jutro lub we czwartek. Tak sobie myślę, czy nie zmienić taktyki. W poprzednich cyklach staraliśmy się od zakończenia @ co drugi dzień, a w okolicach owu nieco intensywniej. Może tym razem popościmy sobie aż do pozytywnego testu owu, a potem pójdziemy na całość? Tylko sie trochę obawiam, czy z tymi testami wszystko pójdzie gładko, bo się naczytałam w necie, że dziewczyny miały z nimi różne problemy np. testy były cały czas pozytywne. Też mnie coś boli brzuszek. Rany, ja chyba zaczynam powoli świrować! Dopóki nie zaczęłam myśleć o dziecku nic mnie nie bolało, a teraz prawie przez cały cykl odczuwam pobolewania w dole brzucha. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 31.05.06, 12:21 Hej... Ja tez mam potwierdzenie od Ewy ze testy wyslala wczoraj... Ja chyba spontanicznie, zamiast sie nakrecac bede sie po prostu przytulac codziennie kiedy bede miec na to ochote...i testowac z ciekawosci... Jesli sie nie uda to trudno...mam chyba dzisiaj dola... Nie wierze w to ze zajde w ciaze, mam straaasznie duzo stresow w pracy a ciagla tesknota za mezem zle sie odbija na mojej psychice ciagle chodze przybita... Sorry ze Wam smece, moze mi minie niebawem.... Odpowiedz Link
bliambka Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 31.05.06, 15:30 Tak, tylko że u mnie przytulanka co drugi dzień jak narazie niestety nic nie dały... A w to, że zajdę w ciążę też już nie wierzę. Myślałam, że skoro jesteśmy z mężem zdrowi, to w ciągu trzech cykli nam się uda, no bo dlaczego nie, skoro staramy się w okolicach owu?! No, chyba że nie jesteśmy do końca zdrowi i nam parametry płodności spadły na łeb na szyję w ciągu ostatnich 3 lat..., a to dlatego, że 3 lata temu poczęliśmy dzidzię bez żadnych starań, przez przypadek )) A po doświadczeniach trzech ostenich miesiącach zastanawiam się, jak to się w ogóle stało, chyba jakiś cud... Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 31.05.06, 22:03 Fajnie ze masz 3 letnia dzidzie - to juz w sumie polowa sukcesu, bo przynajmniej wiesz, ze to mozliwe Ech zaluje ze nie "wpadlam" pare lat wczesniej, bo jak obserwuje i Ty tez potwierdzasz ta regule, ze to najlepsza opcja Pozniej czlowiek odklada ta decyzje i stara sie odpowiedzialnie kierowac swoim zyciem...a jeszcze pozniej sie okazuje, ze zrobienie dzidzi to wcale nie taka prosta sprawa... zastanawia mnie tylko fakt, dlaczego kobiety, ktore nie dbaja o siebie, pija....i zyja w kiepskich warunkach rodza dzieci na potege...no jak to mozliwe jest ? i jakie niesprawiedliwe z drugiej strony.... Odpowiedz Link
bliambka larysko 01.06.06, 11:12 Larysko, czy otrzymałaś już testy od Ewy? Ja tak. Ale mam pewien problem. Nie mogę otworzyć załącznika w mailu od Ewy o nazwie: "testy opis ewa.pdf". Może Tobie się udało? Jeśli tak, proszę o przekopiowanie treści. Z instrukcji na opakowaniu testu nie wynika, na ile godzin przed owu pojawia się druga gruba krecha, a to jest chyba ważne, prawda? Może ta informacja znajduje się we wspomnianym załączniku? Z góry dziękuję. Buziaki. Odpowiedz Link
mika_marcina ziółka 01.06.06, 13:06 Dziewczyny mieszanke trzeba samemu sobie skomponowac, ale to nic trudnego Zioła są odpowiednio pakowane. Jak poszlam doskleu zielarskiego to wyszlam z cala pelna reklamowka ziol,a zaplacilam ok 15 zł. Z tego wyszly mi prawie 3 litrowe sloiki ziol. Mam nadzieje ze wczesniej mi pomoga a nie po tych 3 litrach Jeżeli chodzo o testy owu to stosowalam w dwoch cyklach i duzo cennych informacji dostaniecie właśnie tu starania.webd.pl/viewforum.php?f=10&sid=dc343118c4160f6c69bdd2fd61cf5f09 U mnie dziś juz pojawil sie sluzik ale jeszcze nie plodny a po 16 wizyta u gina. Ciekawe czy juz cos bedzie widac. Mam jakiegos dola w tym cyklu wyzywam sie na mezu bo czuje ze na straty bedzie ten cykl. Akurat 15, 16 a moze i 17 dc meza nie bedzie. Mundialu sie zachcialo wrrrrrrr......... i jeszcze ta pogoda. Zimno i leje i skad tu optymizm czerpac Buziaki Odpowiedz Link
laryska Re: ziółka 01.06.06, 14:02 ha ha mundial doooobre....jakie szczescie, ze moj maz CHOCIAZ pilki noznej nie lubi !!! Wiesz co ? jesli masz cykle 28 dniowe, to moze owu bedziesz miala okolo dnia 14 wiec maz w domu bedzie)) u mnie tez sie sluzik pojawil....no ale czekam na plodny - mam nadzieje, ze bedzie.... haha juz Cie widze wynoszaca ze sklepu toooorby z ziolami Czekam na testy owu, chce od jutra juz zaczac je robic, zeby nie przegapic owu ... buuuzka! Odpowiedz Link
laryska Bliambka 01.06.06, 13:56 Testow jeszcze nie otrzymalam ale zapewne dzisiaj znajde awizo w skrzynce. Jak wroce z pracy to dam Ci znac Jak kupowalam testy w aptece to byla informacja ze na 24 godziny przed owu pojawia sie druga kreseczka.... Odpowiedz Link
laryska Re: larysko 01.06.06, 18:36 Zeby otworzyc instrukcje od Ewy musisz zainstalowac Acrobat'a... Ssciagnij sobie z netu tu znajdziesz, jest gratis : www.adobe.com/uk/products/acrobat/readstep2.html ja z PDF'a nie moge tego przekopiowac do Worda, czy innego programu... Testy wlasnie odebralam z poczty, nie ma przy nich zadnych dodatkowych instrukcji i zapakowane sa w folijki z nadrukami po angielsku.... buzka Odpowiedz Link
kostka25 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 15:06 i ja sie dołanczam do was. Co prawda dziś przyszła @, mam kilka dni spóźnienia co do was. Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 15:12 kto wie? moze ostatni beda pierwszymi ha ha Milo Cie widziec tutaj Odpowiedz Link
kostka25 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 15:19 kto wie! ale poprawiłaś mi humor! dzięki Odpowiedz Link
mika_marcina Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 17:58 Niestety opuszczam Was w tym cyklu. U gina okazalo sie ze mam torbiel wiec od dzis biore duphaston na wchloniecie jej, a jak wiadomo blokuje ona owu. Trzymam za Was kciuki. Powodzenia dziewczyny Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 18:33 o nieeeeeeeeeeeeeeee......zlosliwosc losu....brrrrr! mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do zdrowia...mialas jakies objawy torbiela...czy tak przez przypadek to odkrylas ? buziak Odpowiedz Link
mika_marcina Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 19:03 od 4 cykli monitoruje cykle bo mam problem z pekaniem pecherzykow i dzis sie okazalo ze nie pekl pecherzyk a na dodatek jeszcze sie otorbielil, a zazwyczaj same przed @ sie wchlanialy. Gin kazal przyblokowac ten cykl zeby ladnie sie wchlonela. Zalamalam sie tym ze znowu mi nie peklo, wiec pewnie bedzie mnie czekala laparoskopia, a podobno i to rzadko komu pomaga. Z bociana wiem ze najczesciej ten problem rozwiazuje jedynie in vitro Odpowiedz Link
malutka1939 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 21:59 Ja czekam na @. dziś zaczełam plamić a często tak miałam przed @ pare dni więc czekam cierpliwie az przyjdzie i zaczynam kolejny 8 czy nawet 9 cykl już sie pogubiłam, niech będzie ze 8 Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 02.06.06, 11:17 z testami owulacyjnymi dzialasz malutka ? Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 02.06.06, 11:19 ja dziś mam 2 dc zaczynam 9 cykl staran i ręce mi opadają z tego wszystkiego. Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 02.06.06, 12:39 Agatta he he rece moga opadac, wazne zeby nogi byly w gorze Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 02.06.06, 18:58 dobre!! uśmiałam się z tego! u mnie chyba nawet nogi w górze nie pomogą bo mężuś musi podbudować plemniki. ale ja juz nie mam cierpliwości. Odpowiedz Link
laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 05.06.06, 10:49 Ja osobiscie zaczelam tez sie obawiac o "armie" meza /za duzo sie naczytalam heh/....ale poki co nie panikuje tylko dzialamy... 10 dc i na owulacyjnym poki co I kreseczka...hmm...no zobaczymy Odpowiedz Link
bliambka larysko 02.06.06, 09:41 Kochana, Ty to chyba już tak szybko na forum nie zajrzysz, skoro mąż w drodze do Ciebie Życzę owocnych, dwutygodniowych szaleństw! )) Odpowiedz Link
laryska Re: larysko 02.06.06, 11:17 zajrze - zajrze.....z pracy bliambka - czy udalo Ci sie otworzyc ten plik od Ewy ? Milego dnia Odpowiedz Link
bliambka Re: larysko 02.06.06, 12:43 Niestety nie, mimo że Acrobata na kompie mam. Ale dam sobie radę bez tego. Od którego dnia cyklu zaczynasz testować? Ja chyba rozpocznę jutro, czyli od 8 dc, chociaż może to za wcześnie? Sama nie wiem. Odpowiedz Link
laryska Re: larysko 02.06.06, 13:41 ja tez jutro zaczynam testowac .... hmm, no mam 10 testow...wiec chyba wystarczy na ten cykl ? kurcze ale to porabane jest wszystko zaraz Ci wysle ta instrukcje na adres gazetowy - moze moja uda Ci sie otworzyc ? Odpowiedz Link
laryska 9 dzien cyklu 02.06.06, 18:50 9 dzien cyklu - test owulacyjny I kreseczka wyrazna a druga jak przez mgle.... tzn. ze do owu jeszcze troszke Odpowiedz Link
bliambka 8, 9 i 10 dc 05.06.06, 15:49 Trzy pierwsze testy owu za mną. 8 dc: 1 kreska, 9 dc: cień drugiej kreski, 10 dc (czyli dziś): druga kreska jak przez mgłę. Nie dziwi mnie to, bo owu spodziewam się dopiero 8 lub 9 czerwca. Nie wiem tylko, czy już się starać, czy jeszcze poczekać, a w kulminacyjnym momencie... hurrra, do boju chłopaki! Czy znajdzie się wreszcie jeden śmiałek, wśród milionów?! Odpowiedz Link
laryska Re: 8, 9 i 10 dc 06.06.06, 15:54 a u mnie dzisiaj 13 dc....i wiesz co ? na wszyyyystkich poprzednich testach mialam doslownie cien drugiej kreseczki, no nic zobaczymy jak dzisiaj bedzie.... Ja tez sie spodziewam owu 8 lub 9 czerwca! fajnie, bo mi...razniej mi jakos z Toba he he ... Wiesz co ? My sie przytulaaaaaamy ale dzisiaj chyba przerwe zrobimy....i od jutra na nowo...zobacze co mi test dzisiaj pokaze, bo z drugiej strony boje sie przegapic ten kulminacyjny moment )) Moj maz sie strasznie dopytuje kiedy ma dzialac, zeby wyszedl chlopiec ha ha ha Odpowiedz Link
laryska 14 dc 07.06.06, 09:14 bliambka, jak Ci idzie ??....ja wczoraj zatestowalam no i druga kreska na tescie owu stala sie wyrazniejsza...jeszcze nie jest identyczna jak ta pierwsza ale widac, ze cos sie zaczelo dziac (lewy jajnik mnie od wczoraj kluje)....przytulansko rano byyylo....a jak wroce z pracy to poprawiamy i test i seksik Milego dnia! Odpowiedz Link
bliambka Re: 14 dc 07.06.06, 10:42 Witaj, larysko! U mnie dziś 12 dc. Dzisiaj jeszcze nie testowałam, ale wczoraj miałam sytuację identyczną jak u Ciebie, tzn. druga krecha całkiem wyraźna, tak więc pozytywnego wyniku spodziewam się dziś lub jutro. Staranka powoli się rozkręcają i do soboty nie planujemy sobie odpuszczać . Ostatnio nie mam za dużo czasu na bywanie na forum, z jednej strony to lepiej, bo się tak bardzo nie nakręcam, a z drugiej to chyba jednak w "stadku" raźniej przez to wszystko przejść, zwłaszcza gdy finał operacji "dzidzia" kończy się fiaskiem. Jak tam Twój monitoring? Byłaś? Ja planowałam w piątek iść do gina, ale dałam sobie spokój, takie wizyty tylko mnie stresują, a w moim przypadku nie mają właściwie sensu, bo za krótko się staramy, żeby szukać ewentualnych przyczyn niepowodzeń. Pozdrawiam serdecznie i idę coś zjeść, bo jeszcze dziś śniadanka nie zaliczyłam. Buziaki Odpowiedz Link
laryska Re: 14 dc 07.06.06, 11:03 ciao! .....i ja tez dalam sobie spokoj z monitoringiem - stwierdzilam dokladnie to samo co Ty, za krotko sie staramy zeby panikowac i szczerze powiedziawszy wole pobyc na spokojnie w domu z mezem niz tracic czas u lekarza no wiec zobaczymy ....w sobote idziemy na wesele, wiec zamierzam sie wyyyluuuzooowac Ja dodalam do naszych staran lampke wina czerwonego wieczorem polecam (ponoc poprawia ukrwienie macicy... no i redukuje zbedne schizy w glowie ) he he buzka! Odpowiedz Link
bliambka Re: 14 dc 07.06.06, 20:39 he he he... co do winka, to pijemy już od poniedziałku, tyle że białe, a na dziś mamy przygotowane różowe. Za czerwonym nie przepadam, a moim celem jest raczej wyluzowanie, niż ukrwienie narządów wewnętrznych Jestem już po dzisiejszym testowanku no i dupa blada, tzn. druga kreska nadal blada, a raczej bledsza od testowej. Czy ja się w końcu doczekam tej owulki? Żeby odwrócić uwagę od staranek spędziłam dziś 2 h w salonie fryzjerskim. Polecam! Relaks gwarantowany! Życzę przyjemnych wieczornych staranek! Odpowiedz Link
laryska Re: 14 dc 08.06.06, 12:48 hmm wrocilam wczoraj (7.06) 13dc z pracy i zrobilam test sadzac ze druga kreska stanie sie wyrazniejsza...a nic....zniknela?! o mamo...tlumacze sobie, ze moze mialam niski poziom hormonu i dlatego tak sie stalo... dobrze, ze nie zrobilismy przerwy w staraniach... Dzisiaj rano znowu zatestowalam i tez nie ma drugiej krechy... dziwne tooo....nie wiesz ile czasu powinna sie utrzymac II kreseczka w tescie owu ? Odpowiedz Link
bliambka Re: 14 dc 08.06.06, 14:05 Jezu, laryska, chyba zawału dostanę przez te testy! tfu, tfu... już nigdy paskudztwa do rąk nie wezmę! Wczoraj na teście druga kreska bardzo wyraźna, ale jednak jaśniejsza od kontrolnej. Wieczorem nie powtórzyłam testu, więc nie wiem jak było, ale dziś rano zrobiłam test i druga kreska bardzo zbladła w stosunku do wczorajszej. Tak więc, albo miałam już owulkę (w co nie wierzę, bo mi temka nie wzrosła), albo jeszcze jej nie miałam, ale kiedy ona nastąpi, skoro dziś test negatywny? Obserwuje swój organizm od kilku cykli i jeszcze mi się nie zdarzyło mieć owulki później, niż 14 dc, a jutro jest właśnie ten dzień. O rety, już nic nie wiem, pogubiłam się w tym wszystkim... Swoją drogą to dziwne, że obie mamy z tymi testami takie przeboje w tym samym czasie. Może one jakieś trefne są? Pozdrawiam Odpowiedz Link
laryska niezle :) 08.06.06, 14:16 ha ha no to pieknie Bliambko kochana, zebys widziala jaki pogubiony w tym wszystkim jest moj maz... Raz mu mowie ze to juz!!! a za chwile, ze wlasciwie to ja juz nie jestem pewna, bo kreseczka chyba za jasna....i ze moze owu bedzie dopiero za 12 godzin ?! Dzisiaj rano oczywiscie wpadlam w poploch, ze przegapimy ten najwazniejszy moment...a on biedny przykryl sie koldra i powiedzial ze "sklep jest zamkniety a armia spi " ha ha ha Ja juz tez nie mam sily i nie chce sie przytuuuuulac tylko w celu prokreacji ale niestety tak zaczelo to wygladac strasznie mnie to bawi z drugiej strony )) No i testy mi sie koncza....zostaly dwa heh...sama nie wiem ...co dalej ? Buziaki!!! P.S...hmm ja nie wiem czy sa trefne ale na pewno brakuje mi dokladnej instrukcji do nich Odpowiedz Link
bliambka Re: niezle :) 08.06.06, 21:08 larysko, jeśli znasz angielski, poczytaj sobie może o testach owulacyjnych na stronce: www.fertilityfriend.com/Faqs/Ovulation_with_no_positive_OPK.html To Cię powinno uspokoić. Odpowiedz Link
laryska Re: niezle :) 09.06.06, 18:20 dzieki przeczytalam i .....stwierdzilam, ze teraz to juz wlasciwie nic nie wiem Nie wiem czy i kiedy mialam owu ha ha ha...aaa tam...juz wlasciwie wyluzowalam, bo ile mozna myslec na ten temat ? Jakos sie dziwnie dzisiaj czuje, chyba mam goraczke i brzuch mnie boli. Ide na nalesniki Trzymaj sie i daj znak jakby cos sie zmienilo albo ciekawego dzialo ))) Odpowiedz Link
laryska do Bliambki 12.06.06, 16:54 Hello...i jak starania ? poczynione ? teraz momenty oczekiwania przed nami..... Chcialabym juz wieeedziec, zeby nie tracic czasu na ewentualne zludzenia...hmm.. probuje dotrzec do swojej podswiadomosci i stwierdzic, czy ona mi cos podpowiada ? ale jakos nie slysze zadnych glosow z wewnatrz buziakiiiiii .... P.S Mam nadzieje, ze nie zniknelas na dluzej .. daj znac co u Ciebie ? Odpowiedz Link
bliambka Re: do Bliambki 12.06.06, 23:48 Hej, nie zniknęłam narazie, choć być może to się wkrótce zdarzy, bo rozważamy wypad nad morze. Pogoda taka piękna, że aż mnie rozpiera energia podróżnicza. Dziś 3 dpo. Cały dzień mam ból prawego jajnika, ale nie łudzę się, że jest to objaw czegoś tam... Już w jednej ciąży byłam i miałam zero objawów przez pierwsze 3 miesiące, no poza dodatnim testem ciążowym, rzecz jasna. Mi to po owulacji z reguły nastrój się obniża, może to wina progesteronu, a może po prostu nie bardzo wierzę, że mi się uda i wiem, że już nie mam żadnego wpływu na dalszy bieg zdarzeń. No to czekam i liczę i wychodzi mi,że testować będę w okolicach Dnia Ojca. Poprzednio testowałam w Dzień Matki! Rany, co za presja! Pozdrawiam. Odpowiedz Link
laryska Re: do Bliambki 13.06.06, 09:44 tak, pogoda wreszcie piekna. My tez planujemy wyjazd ale na poludnie Polski - do tego niestety zbliza sie dzien wyjazdu mojego meza wiec moj nastroj obnizony jest podwojnie Wiesz, ja tez NIC nie czuje i tez nie bardzo wierze w powodzenie misji "junior" w tym cyklu...zastanawiam sie, czy cos czuc powinnam ?!Tyle sie slyszy o tzw. "przeczuciu", ktore sie ma od samego poczatku ciazy....hmm...no ja tego niestety nie mam....a moze je zagluszam, ze strachu przed niepowodzeniem ? Mnie testowanie wypada 21.06 ...wlasnie mi zdalas sprawe z tego, ze to rzeczywiscie bylby swietny prezent na Dzien Ojca Milego dnia Odpowiedz Link
bliambka Re: do Bliambki 14.06.06, 08:05 Witaj! Piszesz, że dużo słyszałaś o przeczuciu, które nam mówi, że jesteśmy w ciąży. Ja jakoś nie bardzo w to wierzę, chyba jest tak, że starając się o dzidzię pernamentnie o tym myślimy, włącza się autosugestia i nagle dostrzegamy u siebie wszystkie możliwe oznaki zafasolkowania. Gdy zaszłam w pierwszą ciążę, mój mąż poprosił mnie pewnego dnia: "Ale będzie chłopiec, dobrze, kochanie?" Ja cóż, przytaknęłam i potem przez całą ciążę miałam "przeczucie", że noszę w brzusiu chłopca. Na USG nie sprawdzaliśmy płci, ale ja żyłam w przekonaniu, że będę miała syna. Nawet nadałam mu imię (Nikodem, ale podkreślam, ze teraz już mi się nie podoba )i w ten sposób zwracałam się do brzusia, nawet w myślach. Jak się domyślasz, urodziła się córeczka i było pełne zaskoczenie. Instynkt matki zawiódł na całej linii. Dziś zapadnie decyzja, czy wyjeżdżamy, czy nie. Jeśli tak, to pewnie będę testować nad morzem, choć wątpię, aby było mi dane - klimat morski tak na mnie działa, że @ nadchodzi kilka dni przed terminem. Tak czy siak, jeśli przed wyjazdem nie będę miała czasu się odezwać, to na pewno dam znać po powrocie, czy coś zakiełkowało, chociaż wątpię. No i jestem ciekawa, czy Tobie się udało, czego bardzo Tobie życzę. Pozdr. Odpowiedz Link
laryska Re: do Bliambki 14.06.06, 10:08 ciao, Ej, co chcesz ? Nikodem fajne imie Ja juz mam imiona dla swoich dzieci : Leon i Laura Pogielo mnie ale od paru lat wiem, ze tak je kiedys nazwe Zycze Ci milego wyjazdu, slonca i odpoczynku. My wyjezdzamy jutro ale w przeciwnym kierunku do Was.... Wierze, ze dolaczymy do grona zafasolkowanych....a jesli sie uda, to nasze malenstwa beda spod znaku wodnika Buzka i trzymam kciuki Ciebie i za siebie! Odpowiedz Link
bliambka Re: do Bliambki 15.06.06, 00:29 My też jedziemy jutro, a właściwie już dzisiaj! Również życzę Tobie słoneczka i odprężenia po okołoowulacyjnym wysiłku Pa pa! Odpowiedz Link
laryska Re: do Bliambki 18.06.06, 18:05 ja juz w domu, przez ta infekcje (o ktorej pisalam w innym watku) wrocilismy do domu wczesniej... Mam nadzieje, ze Twoj urlop przebiega spokojniej i po @ ani widu ani slychu buzka! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 06.06.06, 17:59 1 dzień cyklu ((( a mogło być tak pieknie... Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 07.06.06, 09:48 u mnie dzis 7 dc , owu pewnie jak zwykle ok.14-15 dc. troszkę czasu jeszcze mam. Odpowiedz Link