Dodaj do ulubionych

2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26.05/

26.05.06, 21:01
bedzie mi razniej....ciekawe czy ktoras z Was tez ma 2 dzien cyklu
dzisiaj ...?smile
Obserwuj wątek
    • mika_marcina Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 08:44
      Czesc Laryska. U mnie dziś 3dc cyklu wiec idziemy łeb w łebsmile To już moj 6 cykl
      starań. zaczelam pic ziolka o. Sroki a 8 dc pewnie zaczne monitoring. Mam
      wyniki prl i progesteronu wiec warto zweryfikowac je z lekarzem, a tak wogole
      to mam roblem z pekaniemuncertain A jaki jest Twoj plan działania? Super ze ktos
      działa razem ze mna. We dwie zawsze razniej. A moze bedzie nas wiecej?
      Pozdrawiamsmile
      • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 10:16
        oooo fajnie, ze jestes Mika !! smilemyslalam, ze nikt sie nie odezwie....

Moj plan dzialania jest spontaniczny...czekam az maz przyjedzie (2.06) no i
        zaczynamy dzialac od razu /bo to bedzie 8 dc/. Łykam sobie kwas foliowy...i tez
        myslalam o monitoringu ...hmm...
        Strasznie mi zalezy na dzidzi...po pierwsze dlatego ze od dawna chce byc mama i
        sciska mnie na widok kobiet w ciazy....a po drugie to jedyna szansa na to,
        zebysmy z mezem mogli zamieszkac razem. Poki co zyjemy na odleglosc ... z
        przyczyn ekonomicznych...niestety...zycie...

Dlatego mamy utrudnione zadanie...trudno trafic wink

To cio ? Trzymamy kciuki za siebie i sie wspieramysmile poki co brzuch mnie boli
        jak cholera przez ta @....lyknelam panadol (mam nadzieje, ze nie szkodzi tak
        jak Ibuprom) i ide skosic trawe w ogrodku smile

buzka smile

P.S Czy jestes na tyle ambitna zeby mierzyc temperaturke ? smile
    • mika_marcina Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 11:32
      Z tym mierzeniem to kwestia przyzwyczajenia, to juz moj 3 cykl z termometrem.
      Pierwszy byl najgorszy a teraz jak mam @ i nie mierze to az mi czegos brakujewink
      Wiesz co mierze ale i tak mi ta temperatura nic nie mowi. Dziwne sa te moje
      cykle. Nigdy nie mialam problemu a odkad sie staramy zaczely sie klopoty.
      Plamienia 4 dniowe przed @ i po owu ok 24dc zawsze mam straszne bole takie
      polgodzinne, raz i przechodzi i sama nie wiem od czego.
      Ja monitoring musze miec poniewaz nie pekaja mi pecherzyki, ten cykl pewnie tez
      bedzie z zastrzykiem. W oprzednim nie sprawdzilam u gina i nie wiem w koncu czy
      zastrzyk cos pomogl czy nie. W tym zamierzam wszystko sprawdzic.
      Cale szczescie ze meza mam przy sobie, bo jak bym go nie miala przy sobie to
      wogole bylaby zalamka. Ech życie....
      Jak narazie tez mam bole @ i dola po nie udanym cyklusad Ale znajac zycie
      niedlugo obudzi sie nadzieja.
      Milego koszenia trawki. Zazdroszcze Ci tego ogrodka, masz czym chociaz zabic
      czassmile
      • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 11:57
        aaaa tam ogrodek smile wolalabym miec meza codziennie - no ale tak to juz jest!

wiesz, ze ja tez odkad zaczelam myslec o dziecku to mam wrazenie ze wszystko mi
        sie poprzestawialo...a moze to kwestia wieku ? W tym roku skoncze 29 lat...i
        wiem, ze przeciez stara nie jestem...no ale...jak sie slucha wszedzie dookola
        ze najlepiej jest zajsc w ciaze okolo 24 roku zycia...to zaczynam sie bac, ze
        ze mna cos bedzie nie tak...
        Nawet sluz kiedys pieeeekny jak bialko teraz jest przeze mnie slabo zauwazalny..

naprawde sie boje...i to jest chyba najgorsze bo przeciez powinnam byc
        wyluzowana i szczesliwa...

Poza tym brakuje mi meza i tesknota tez nie wplywa najlepiej na psyche ...

ja nie wiem nawet czy moge napisac ktory to moj cykl staran, bo do tej pory
        udawalo nam sie przytulac tylko wtedy kiedy sie widzielismy i rozne to byly
        momenty w cyklu...
        Teraz postanowilismy naprawde wziac sie za "robote" i moj maz bedzie ze mna 2
        tygodnie w mysle najbardziej odpowiednim momencie...

Jesli sie nie uda to bedzie mi naprawde przykro ...bo urlopow mamy juz coraz
        mniej, nie mowiac juz o kosztach podrozy i ciaglym proszeniu szefa o "wolne"...

Do bani to wszystko....no ale mam nadzieje, ze sie uda...

Moja mama mowi zebym wyluzowala, bo ona zaszla w ciaze juz w pierwszym cyklu
        bez zadnych problemow....no tak ale ona nie miala tyle stresow co ja i ...miala
        21 lat smile

Ty masz zapewne bole owulacyjne...wiec nie przejmuj sie to w zasadzie
        normalne smile jajniki pracujaaaaaa

daj koniecznie znac co z tym monitoringiem....w sumie mam karte do
        medicover...moze tez powinnam to zrobic? Tylko tak troche mam obawy ze jak
        zaczne biegac po lekarzach i robic usg itp...to juz kompletnie mi odbije i sie
        zablokuje smile

boshe....oby do nastepnego piatku...strasznie tesknie...
        • abc15 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 12:06
          jestem jestem. ja w tym cyklu podchodze do IUI. nadzieja odżyła na nowo.
          pozdrawiam i ide do kina
          • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 15:52
            ooo kino to dobry pomysl smile na czym bylas ?smile
        • mika_marcina Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 12:13
          To raczej nie sa bole owulacyjne a zaraz ci wytlumacze dlaczego.
          W 3 cyklu staran trafilam do szpitala z bolami i okazalosie ze jest torbielka z
          niepeknietego pecherzyka wiec w nastepnym cyklu gin kazal przyjsc i sprawdzic
          co sie u mnie dzieje. A wiec w 4 cyklu poszlam nie bylo juz torbielki(wchlonela
          sie przy @)i byl piekny pecherzyk wiec kazal przyjsc po owu i co sie okazalo ze
          nie pekl a mial juz 33mm(wdecie i bol tragedia). Na zastrzyk bylo juz zapozno
          wiec w 5 cyklu dostalam zastrzyk ale nie sprawdzilam czy pekl, mam tylko wynik
          progesteronu z 21dc - 12 a norma od 15-50.

Teraz 6 cykl, pije ziolka i 8 dc ide do gina. Chodze tylko 2 razy w tygodniu
          (bo tak przyjmuje prywatnie)ale jest wytarczajaco. Place 60 zeta za wizyte. A
          jak bylam ostatnio 3 razy pod rzad to nawet nie wzial kasy. Kosztuje to
          wszystko ale co sie nie zrobi dla upragnionego bejbikawink

Powiem Ci tylko tyle ze jak chodze na monitoring to jestem spokojniejsza bo mam
          czarne na bialym co i jak. Ja normalnie mam bole owulacyjne, sluzik ladny i
          skok tempki czyli wszystko ok a tu niestety nie dochodzi do pekniecia i dupa
          blada;/
          Polecam chociaz raz sprawdzic co i jak bo nigdy nic nie wiadomo a ja jestem
          przykladem ze organizm oszukuje wrrrr...

Buziaczkismile
          • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 15:57
            Taaaak rzeczywiscie monitoring to super sprawa....widac czarno na bialym....

Trzymam kciuki za te Twoje pecherzyki, moze lampka czerwonego winka raz na
            jakis czas Ci pomoze - troche sie zakreca i zaczna pekac ?smile

zadzwonie jutro do medicoveru...tylko najpierw do gina musze isc po skierowanie
            na usg...a co mi tam - w koncu za to nie place smile przynajmniej bede wiedziala
            jak sprawa wyglada od srodka....

Przy moich cyklach 28 dniowych to chyba powinnam isc na usg hmm...w 9 dniu
            cyklu ?
    • bliambka Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 12:22
      To i ja się dołączę, chociaż jestem nieco za Wami. Dziś 27.V. i pierwszy dzień
      mojego cyklu. Ale moje cykle są krótkie 25-26 dni, więc może będziemy razem
      testować. Na razie czekam na to, aby skończyłą się @, której widoku zaczynam
      szczerze nienawidzić. A potem jakiś tydzień i owulka i zabawa na całego...
      Dziewcznki, jak się będziemy wspierać, to szybciej i przyjemniej przez to
      przebrniemy. Pasmile
      • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 16:01
        bliambka, zobaczysz ze czerwiec bedzie jeszcze bardziej obfity w nowe mamy niz
        maj smile

oj ja tez juz na ta malpe patrzec nie moge ....i chce zeby juz byl
        piaaaaaaaateksmile

a'propos - jaka dawke kwasu foliowego bierzecie ? ja 1 tabletke dziennie...czy
        to na pewno wystarczy ? smile

Szkoda, ze nie ma jakiegos specyfiku, po zazyciu ktorego wychodzi pieeeekny
        junior (chcialabym chlopca) .... ha ha marzeeeeeenia smile)
        • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 27.05.06, 20:34
          a w ogole to wlasnie mnie naszlo i zamowilam testy owulacyjne u Ewy smile
          • bliambka Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 28.05.06, 13:20
            O, ja też mam taki zamiar. Chyba zaraz zamówię. Może to ułatwi sprawę? smile
            • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 28.05.06, 18:13
              no to kupuj smile bedziemy razem testowac smile
              • bliambka Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 28.05.06, 21:21
                Już zamówiłam. Ciekawe, kiedy mi je przyślą? Nie wiem, czy sobie z nimi
                poradzę - to mój debiut w dziedzinie testów owu. Mam nadzieję, że jest do nich
                załączona jakaś sensowna instrukcja obsługi. Ech, ale mi się czas dłuży,
                chciałabym żeby już był chociaż 10 dc.
                Pozdr.smile
                • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 28.05.06, 21:36
                  smile
                  mysle, ze Ewa je przysle najpozniej w srode smile

Mnie sie tez dluuzy i do owu i do przyjazdu meza...

Te testy sa proste w obsludzesmile Kiedys kupilam w aptece - ClearPlan (chyba tak
                  sie nazywaly) bylo ich 6 szt a kosztowaly 90 zl! Straszna cena...a u Ewy za 10
                  szt + 2 testy ciazowe tylko 42 zl...

Nie wiem tylko za bardzo od ktorego cyklu zaczac...juz sie tak zakrecilam ze
                  nie wiem czy owulacje mam ok 14 dc czy pozniej...szkoda, ze nie mam testow na
                  caly cykl, wtedy robilabym je codziennie he he smile

Poradzimy sobie!

i wyslalam Ci maila na adres gazetowy - sprawdz - hihi smile
                  • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 30.05.06, 16:22
                    dzisiaj 6 dc - jak przygotowania przyszle mamusie ?smile

mnie na razie kluje prawy jajnik .... czyli wiadomo, ktory bedzie w tym
                    miesiacu pracowal smile
                    • mika_marcina Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 30.05.06, 20:15
                      u mnie tez dzis 6dc wiec laryska idziemy łeb w łebwink a raczej jajnik w jajnik,
                      ja narazie nic nie czuje,ostatnio mialam tylko straszne wzdecia, ale dobrze ze
                      juz dzis spokoj. Pije ziolka mieszanke 3 i mysle ze to moglo byc od nich, albo
                      za duzo siedzeniawink Trzeba sie chyba troszke poruszac, a wiadomo jakwink

W czwartek ide do gina wiec bede wiedziala wiecej na czym stoje.
                      Pozdrawiam cieplutko
                      • bliambka Do miki_marcina 30.05.06, 22:53
                        Hej, mika! Jakie ziółka pijesz? Czy jest to mieszanka na poprawę płodności?
                        Jeśli tak, zdradź recepturę, pliz! smile
                        • mika_marcina Re: Do miki_marcina 31.05.06, 16:04
                          Piję mieszankę nr 3 ojca Sroki. To juz jest 2 cykl tylko ze mialam jedno
                          cyklowa przerwe. Powiem tylko tyle ze mialam ladny duzy pecherzyk, super sluz i
                          czulam caly czas jak pracuja jajniki.
                          A ty przepis z bociana.

* Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, * z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca
                          pracę jajników

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
                          koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
                          macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
                          pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
                          dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
                          rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
                          ruta {Herba Rutae} 20gr
                          nagietek {Calendulae flos} 20gr
                          nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
                          Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę
                          odwaru przed snem.

I jeszcze jedno zalecenie. Pić z wiarąwink!!!
                          • bliambka Re: Do miki_marcina 31.05.06, 17:15
                            Dziękuję serdecznie za przpisik smile. To trzeba skomponowac samodzielnie, czy
                            można gdzieś kupić gotową mieszankę?
                            Buziaki.
                          • laryska Re: Do miki_marcina 31.05.06, 21:59
                            ojeeeeeeju moze i ja ta miksture zapodam? smile hihi

kurcze, to chyba dobre nie jest nie ? smile
                      • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 31.05.06, 12:25
                        ja sie tez zapisalam na USG 5.06 i 7.06 celem monitoringu....ale cos mi zapal
                        opadl...chyba ze zmeczenia....

czuje ze sie strasznie nakrecam i zamiast byc szczesliwa i sie cieszyc to
                        popadam w jakas depreche...ble...

mam dzisiaj cieeeeezki dzien....
                    • bliambka Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 30.05.06, 23:09
                      Hej!
                      Właśnie kończę 4 dc.
                      Otrzymałam dziś wiadomość od Ewki, że testy w drodze, więc się ich spodziewam
                      jutro lub we czwartek.
                      Tak sobie myślę, czy nie zmienić taktyki. W poprzednich cyklach staraliśmy się
                      od zakończenia @ co drugi dzień, a w okolicach owu nieco intensywniej. Może tym
                      razem popościmy sobie aż do pozytywnego testu owu, a potem pójdziemy na całość?
                      Tylko sie trochę obawiam, czy z tymi testami wszystko pójdzie gładko, bo się
                      naczytałam w necie, że dziewczyny miały z nimi różne problemy np. testy były
                      cały czas pozytywne.
                      Też mnie coś boli brzuszek. Rany, ja chyba zaczynam powoli świrować! Dopóki nie
                      zaczęłam myśleć o dziecku nic mnie nie bolało, a teraz prawie przez cały cykl
                      odczuwam pobolewania w dole brzucha.
                      Pozdrawiam. smile
                      • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 31.05.06, 12:21
                        Hej...

Ja tez mam potwierdzenie od Ewy ze testy wyslala wczoraj...

Ja chyba spontanicznie, zamiast sie nakrecac bede sie po prostu przytulac
                        codziennie kiedy bede miec na to ochote...i testowac z ciekawosci...

Jesli sie nie uda to trudno...mam chyba dzisiaj dola...
                        Nie wierze w to ze zajde w ciaze, mam straaasznie duzo stresow w pracy a ciagla
                        tesknota za mezem zle sie odbija na mojej psychice sad ciagle chodze przybita...

Sorry ze Wam smece, moze mi minie niebawem....
                        • bliambka Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 31.05.06, 15:30
                          Tak, tylko że u mnie przytulanka co drugi dzień jak narazie niestety nic nie
                          dały...
                          A w to, że zajdę w ciążę też już nie wierzę. Myślałam, że skoro jesteśmy z
                          mężem zdrowi, to w ciągu trzech cykli nam się uda, no bo dlaczego nie, skoro
                          staramy się w okolicach owu?! No, chyba że nie jesteśmy do końca zdrowi i nam
                          parametry płodności spadły na łeb na szyję w ciągu ostatnich 3 lat..., a to
                          dlatego, że 3 lata temu poczęliśmy dzidzię bez żadnych starań, przez
                          przypadek smile)) A po doświadczeniach trzech ostenich miesiącach zastanawiam się,
                          jak to się w ogóle stało, chyba jakiś cud...
                          • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 31.05.06, 22:03
                            Fajnie ze masz 3 letnia dzidzie - to juz w sumie polowa sukcesu, bo
                            przynajmniej wiesz, ze to mozliwe smile

Ech zaluje ze nie "wpadlam" pare lat wczesniej, bo jak obserwuje i Ty tez
                            potwierdzasz ta regule, ze to najlepsza opcjasmile Pozniej czlowiek odklada ta
                            decyzje i stara sie odpowiedzialnie kierowac swoim zyciem...a jeszcze pozniej
                            sie okazuje, ze zrobienie dzidzi to wcale nie taka prosta sprawa...

zastanawia mnie tylko fakt, dlaczego kobiety, ktore nie dbaja o siebie,
                            pija....i zyja w kiepskich warunkach rodza dzieci na potege...no jak to mozliwe
                            jest ?

i jakie niesprawiedliwe z drugiej strony....
                            • bliambka larysko 01.06.06, 11:12
                              Larysko, czy otrzymałaś już testy od Ewy?
                              Ja tak. Ale mam pewien problem. Nie mogę otworzyć załącznika w mailu od Ewy o
                              nazwie: "testy opis ewa.pdf". Może Tobie się udało? Jeśli tak, proszę o
                              przekopiowanie treści. Z instrukcji na opakowaniu testu nie wynika, na ile
                              godzin przed owu pojawia się druga gruba krecha, a to jest chyba ważne, prawda?
                              Może ta informacja znajduje się we wspomnianym załączniku?
                              Z góry dziękuję. Buziaki. smile
                              • mika_marcina ziółka 01.06.06, 13:06
                                Dziewczyny mieszanke trzeba samemu sobie skomponowac, ale to nic trudnegosmile
                                Zioła są odpowiednio pakowane. Jak poszlam doskleu zielarskiego to wyszlam z
                                cala pelna reklamowka ziol,a zaplacilam ok 15 zł. Z tego wyszly mi prawie 3
                                litrowe sloiki ziol. Mam nadzieje ze wczesniej mi pomoga a nie po tych 3
                                litrachwink

Jeżeli chodzo o testy owu to stosowalam w dwoch cyklach i duzo cennych
                                informacji dostaniecie właśnie tu
                                starania.webd.pl/viewforum.php?f=10&sid=dc343118c4160f6c69bdd2fd61cf5f09
                                U mnie dziś juz pojawil sie sluzik ale jeszcze nie plodny a po 16 wizyta u
                                gina. Ciekawe czy juz cos bedzie widac.

Mam jakiegos dola w tym cyklu wyzywam sie na mezusad bo czuje ze na straty
                                bedzie ten cykl. Akurat 15, 16 a moze i 17 dc meza nie bedzie. Mundialu sie
                                zachcialo wrrrrrrr......... i jeszcze ta pogoda. Zimno i leje i skad tu
                                optymizm czerpacuncertain
                                Buziaki
                                • laryska Re: ziółka 01.06.06, 14:02
                                  ha ha mundial smile doooobre....jakie szczescie, ze moj maz CHOCIAZ pilki noznej
                                  nie lubi !!! Wiesz co ? jesli masz cykle 28 dniowe, to moze owu bedziesz miala
                                  okolo dnia 14 wiec maz w domu bedziesmile))

u mnie tez sie sluzik pojawil....no ale czekam na plodny - mam nadzieje, ze
                                  bedzie....sad

haha juz Cie widze wynoszaca ze sklepu toooorby z ziolami smile

Czekam na testy owu, chce od jutra juz zaczac je robic, zeby nie przegapic
                                  owu ...

buuuzka!smile
                              • laryska Bliambka 01.06.06, 13:56
                                Testow jeszcze nie otrzymalam ale zapewne dzisiaj znajde awizo w skrzynce.
                                Jak wroce z pracy to dam Ci znac smile

Jak kupowalam testy w aptece to byla informacja ze na 24 godziny przed owu
                                pojawia sie druga kreseczka....
                              • laryska Re: larysko 01.06.06, 18:36
                                Zeby otworzyc instrukcje od Ewy musisz zainstalowac Acrobat'a...
                                Ssciagnij sobie z netu tu znajdziesz, jest gratis :
                                www.adobe.com/uk/products/acrobat/readstep2.html
                                ja z PDF'a nie moge tego przekopiowac do Worda, czy innego programu...

Testy wlasnie odebralam z poczty, nie ma przy nich zadnych dodatkowych
                                instrukcji i zapakowane sa w folijki z nadrukami po angielsku....
                                buzkasmile
    • kostka25 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 15:06
      i ja sie dołanczam do was. Co prawda dziś przyszła @, mam kilka dni spóźnienia
      co do was.
      • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 15:12
        kto wie? moze ostatni beda pierwszymi smile ha ha

Milo Cie widziec tutaj smile
    • kostka25 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 15:19
      kto wie!
      ale poprawiłaś mi humor!
      dzięki
    • mika_marcina Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 17:58
      Niestety opuszczam Was w tym cyklu. U gina okazalo sie ze mam torbiel wiec od
      dzis biore duphaston na wchloniecie jej, a jak wiadomo blokuje ona owu. Trzymam
      za Was kciuki.
      Powodzenia dziewczynysad
      • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 18:33
        o nieeeeeeeeeeeeeeee......zlosliwosc losu....brrrrr!

mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do zdrowia...mialas jakies objawy
        torbiela...czy tak przez przypadek to odkrylas ?

buziak
        • mika_marcina Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 19:03
          od 4 cykli monitoruje cykle bo mam problem z pekaniem pecherzykow i dzis sie
          okazalo ze nie pekl pecherzyk a na dodatek jeszcze sie otorbielil, a zazwyczaj
          same przed @ sie wchlanialy. Gin kazal przyblokowac ten cykl zeby ladnie sie
          wchlonela. Zalamalam sie tym ze znowu mi nie peklo, wiec pewnie bedzie mnie
          czekala laparoskopia, a podobno i to rzadko komu pomaga. Z bociana wiem ze
          najczesciej ten problem rozwiazuje jedynie in vitrosad
          • malutka1939 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 01.06.06, 21:59
            Ja czekam na @. dziś zaczełam plamić a często tak miałam przed @ pare dni więc
            czekam cierpliwie az przyjdzie i zaczynam kolejny 8 czy nawet 9 cykl już sie
            pogubiłam, niech będzie ze 8 smile
            • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 02.06.06, 11:17
              z testami owulacyjnymi dzialasz malutka ?smile
              • agatta-a1 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 02.06.06, 11:19
                ja dziś mam 2 dc zaczynam 9 cykl staran i ręce mi opadają z tego wszystkiego.
                • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 02.06.06, 12:39
                  Agatta
                  he he rece moga opadac, wazne zeby nogi byly w gorze wink
                  • agatta-a1 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 02.06.06, 18:58
                    dobre!! uśmiałam się z tego! u mnie chyba nawet nogi w górze nie pomogą bo
                    mężuś musi podbudować plemniki. ale ja juz nie mam cierpliwości.
                    • laryska Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 05.06.06, 10:49
                      Ja osobiscie zaczelam tez sie obawiac o "armie" meza /za duzo sie naczytalam
                      heh/....ale poki co nie panikuje tylko dzialamy...

10 dc i na owulacyjnym poki co I kreseczka...hmm...no zobaczymy smile
    • bliambka larysko 02.06.06, 09:41
      Kochana, Ty to chyba już tak szybko na forum nie zajrzysz, skoro mąż w drodze
      do Ciebie wink Życzę owocnych, dwutygodniowych szaleństw! smile))
      • laryska Re: larysko 02.06.06, 11:17
        wink

zajrze - zajrze.....z pracy smile

bliambka - czy udalo Ci sie otworzyc ten plik od Ewy ?

Milego dnia smile
        • bliambka Re: larysko 02.06.06, 12:43
          Niestety nie, mimo że Acrobata na kompie mam. Ale dam sobie radę bez tego. Od
          którego dnia cyklu zaczynasz testować? Ja chyba rozpocznę jutro, czyli od 8 dc,
          chociaż może to za wcześnie? Sama nie wiem. smile
          • laryska Re: larysko 02.06.06, 13:41
            ja tez jutro zaczynam testowac .... hmm, no mam 10 testow...wiec chyba
            wystarczy na ten cykl ? smile kurcze ale to porabane jest wszystko smile

zaraz Ci wysle ta instrukcje na adres gazetowy - moze moja uda Ci sie otworzyc ?
            • laryska 9 dzien cyklu 02.06.06, 18:50
              9 dzien cyklu - test owulacyjny I kreseczka wyrazna a druga jak przez mgle....

tzn. ze do owu jeszcze troszke smile
              • bliambka 8, 9 i 10 dc 05.06.06, 15:49
                Trzy pierwsze testy owu za mną. 8 dc: 1 kreska, 9 dc: cień drugiej kreski,
                10 dc (czyli dziś): druga kreska jak przez mgłę. Nie dziwi mnie to, bo owu
                spodziewam się dopiero 8 lub 9 czerwca. Nie wiem tylko, czy już się starać, czy
                jeszcze poczekać, a w kulminacyjnym momencie... hurrra, do boju chłopaki!
                Czy znajdzie się wreszcie jeden śmiałek, wśród milionów?! wink
                • laryska Re: 8, 9 i 10 dc 06.06.06, 15:54
                  a u mnie dzisiaj 13 dc....i wiesz co ? na wszyyyystkich poprzednich testach
                  mialam doslownie cien drugiej kreseczki, no nic zobaczymy jak dzisiaj bedzie....

Ja tez sie spodziewam owu 8 lub 9 czerwca! fajnie, bo mi...razniej mi jakos z
                  Toba he he ...
                  Wiesz co ? My sie przytulaaaaaamy ale dzisiaj chyba przerwe zrobimy....i od
                  jutra na nowo...zobacze co mi test dzisiaj pokaze, bo z drugiej strony boje sie
                  przegapic ten kulminacyjny moment smile))

Moj maz sie strasznie dopytuje kiedy ma dzialac, zeby wyszedl chlopiec ha ha ha
                  • laryska 14 dc 07.06.06, 09:14
                    bliambka, jak Ci idzie ??....ja wczoraj zatestowalam no i druga kreska na
                    tescie owu stala sie wyrazniejsza...jeszcze nie jest identyczna jak ta pierwsza
                    ale widac, ze cos sie zaczelo dziac (lewy jajnik mnie od wczoraj
                    kluje)....przytulansko rano byyylo....a jak wroce z pracy to poprawiamy i test
                    i seksik smile

Milego dnia!
                    • bliambka Re: 14 dc 07.06.06, 10:42
                      Witaj, larysko!
                      U mnie dziś 12 dc. Dzisiaj jeszcze nie testowałam, ale wczoraj miałam sytuację
                      identyczną jak u Ciebie, tzn. druga krecha całkiem wyraźna, tak więc
                      pozytywnego wyniku spodziewam się dziś lub jutro. Staranka powoli się
                      rozkręcają i do soboty nie planujemy sobie odpuszczać smile.
                      Ostatnio nie mam za dużo czasu na bywanie na forum, z jednej strony to lepiej,
                      bo się tak bardzo nie nakręcam, a z drugiej to chyba jednak w "stadku" raźniej
                      przez to wszystko przejść, zwłaszcza gdy finał operacji "dzidzia" kończy się
                      fiaskiem.
                      Jak tam Twój monitoring? Byłaś? Ja planowałam w piątek iść do gina, ale dałam
                      sobie spokój, takie wizyty tylko mnie stresują, a w moim przypadku nie mają
                      właściwie sensu, bo za krótko się staramy, żeby szukać ewentualnych przyczyn
                      niepowodzeń.
                      Pozdrawiam serdecznie i idę coś zjeść, bo jeszcze dziś śniadanka nie zaliczyłam.
                      Buziaki smile
                      • laryska Re: 14 dc 07.06.06, 11:03
                        ciao! smile

.....i ja tez dalam sobie spokoj z monitoringiem - stwierdzilam dokladnie to
                        samo co Ty, za krotko sie staramy zeby panikowac i szczerze powiedziawszy wole
                        pobyc na spokojnie w domu z mezem niz tracic czas u lekarza smile

no wiec zobaczymy ....w sobote idziemy na wesele, wiec zamierzam sie
                        wyyyluuuzooowac smile

Ja dodalam do naszych staran lampke wina czerwonego wieczorem smile polecam (ponoc
                        poprawia ukrwienie macicy... no i redukuje zbedne schizy w glowie ) he he

buzka!
                        • bliambka Re: 14 dc 07.06.06, 20:39
                          he he he... co do winka, to pijemy już od poniedziałku, tyle że białe, a na
                          dziś mamy przygotowane różowe. Za czerwonym nie przepadam, a moim celem jest
                          raczej wyluzowanie, niż ukrwienie narządów wewnętrznychwink
                          Jestem już po dzisiejszym testowanku no i dupa blada, tzn. druga kreska nadal
                          blada, a raczej bledsza od testowej. Czy ja się w końcu doczekam tej owulki?
                          Żeby odwrócić uwagę od staranek spędziłam dziś 2 h w salonie fryzjerskim.
                          Polecam! Relaks gwarantowany!
                          Życzę przyjemnych wieczornych staranek!
                          • laryska Re: 14 dc 08.06.06, 12:48
                            hmm wrocilam wczoraj (7.06) 13dc z pracy i zrobilam test sadzac ze druga kreska
                            stanie sie wyrazniejsza...a nic....zniknela?! o mamo...tlumacze sobie, ze moze
                            mialam niski poziom hormonu i dlatego tak sie stalo...

dobrze, ze nie zrobilismy przerwy w staraniach...

Dzisiaj rano znowu zatestowalam i tez nie ma drugiej krechy...

dziwne tooo....nie wiesz ile czasu powinna sie utrzymac II kreseczka w tescie
                            owu ?
                            • bliambka Re: 14 dc 08.06.06, 14:05
                              Jezu, laryska, chyba zawału dostanę przez te testy! tfu, tfu... już nigdy
                              paskudztwa do rąk nie wezmę! Wczoraj na teście druga kreska bardzo wyraźna, ale
                              jednak jaśniejsza od kontrolnej. Wieczorem nie powtórzyłam testu, więc nie wiem
                              jak było, ale dziś rano zrobiłam test i druga kreska bardzo zbladła w stosunku
                              do wczorajszej. Tak więc, albo miałam już owulkę (w co nie wierzę, bo mi temka
                              nie wzrosła), albo jeszcze jej nie miałam, ale kiedy ona nastąpi, skoro dziś
                              test negatywny? Obserwuje swój organizm od kilku cykli i jeszcze mi się nie
                              zdarzyło mieć owulki później, niż 14 dc, a jutro jest właśnie ten dzień.
                              O rety, już nic nie wiem, pogubiłam się w tym wszystkim...
                              Swoją drogą to dziwne, że obie mamy z tymi testami takie przeboje w tym samym
                              czasie. Może one jakieś trefne są?
                              Pozdrawiamsmile
                              • laryska niezle :) 08.06.06, 14:16
                                ha ha no to pieknie smile

Bliambko kochana, zebys widziala jaki pogubiony w tym wszystkim jest moj maz...
                                Raz mu mowie ze to juz!!! a za chwile, ze wlasciwie to ja juz nie jestem pewna,
                                bo kreseczka chyba za jasna....i ze moze owu bedzie dopiero za 12 godzin ?!smile

Dzisiaj rano oczywiscie wpadlam w poploch, ze przegapimy ten najwazniejszy
                                moment...a on biedny przykryl sie koldra i powiedzial ze "sklep jest zamkniety
                                a armia spi " ha ha ha

Ja juz tez nie mam sily i nie chce sie przytuuuuulac tylko w celu prokreacji
                                ale niestety tak zaczelo to wygladac smile strasznie mnie to bawi z drugiej
                                strony smile))

No i testy mi sie koncza....zostaly dwa heh...sama nie wiem ...co dalej ? smile

Buziaki!!!

P.S...hmm ja nie wiem czy sa trefne ale na pewno brakuje mi dokladnej
                                instrukcji do nich smile
                                • bliambka Re: niezle :) 08.06.06, 21:08
                                  larysko, jeśli znasz angielski, poczytaj sobie może o testach owulacyjnych na
                                  stronce:
                                  www.fertilityfriend.com/Faqs/Ovulation_with_no_positive_OPK.html
                                  To Cię powinno uspokoić.
                                  smile
                                  • laryska Re: niezle :) 09.06.06, 18:20
                                    dzieki smile przeczytalam i .....stwierdzilam, ze teraz to juz wlasciwie nic nie
                                    wiem smile
                                    Nie wiem czy i kiedy mialam owu ha ha ha...aaa tam...juz wlasciwie wyluzowalam,
                                    bo ile mozna myslec na ten temat ?smile

Jakos sie dziwnie dzisiaj czuje, chyba mam goraczke i brzuch mnie boli.

Ide na nalesniki smile
                                    Trzymaj sie i daj znak jakby cos sie zmienilo albo ciekawego dzialo smile)))
                                    • laryska do Bliambki 12.06.06, 16:54
                                      Hello...i jak starania ? poczynione ?
                                      teraz momenty oczekiwania przed nami.....

Chcialabym juz wieeedziec, zeby nie tracic czasu na ewentualne zludzenia...hmm..

probuje dotrzec do swojej podswiadomosci i stwierdzic, czy ona mi cos
                                      podpowiada ?smile ale jakos nie slysze zadnych glosow z wewnatrzsmile

buziakiiiiii ....

P.S Mam nadzieje, ze nie zniknelas na dluzej .. smiledaj znac co u Ciebie ?
                                      • bliambka Re: do Bliambki 12.06.06, 23:48
                                        Hej, nie zniknęłam narazie, choć być może to się wkrótce zdarzy, bo rozważamy
                                        wypad nad morze. Pogoda taka piękna, że aż mnie rozpiera energia podróżnicza.
                                        Dziś 3 dpo. Cały dzień mam ból prawego jajnika, ale nie łudzę się, że jest to
                                        objaw czegoś tam... Już w jednej ciąży byłam i miałam zero objawów przez
                                        pierwsze 3 miesiące, no poza dodatnim testem ciążowym, rzecz jasna.
                                        Mi to po owulacji z reguły nastrój się obniża, może to wina progesteronu, a
                                        może po prostu nie bardzo wierzę, że mi się uda i wiem, że już nie mam żadnego
                                        wpływu na dalszy bieg zdarzeń.
                                        No to czekam i liczę i wychodzi mi,że testować będę w okolicach Dnia Ojca.
                                        Poprzednio testowałam w Dzień Matki! Rany, co za presja!
                                        Pozdrawiam. smile
                                        • laryska Re: do Bliambki 13.06.06, 09:44
                                          smiletak, pogoda wreszcie piekna. My tez planujemy wyjazd ale na poludnie Polski -
                                          do tego niestety zbliza sie dzien wyjazdu mojego meza wiec moj nastroj obnizony
                                          jest podwojnie smile

Wiesz, ja tez NIC nie czuje i tez nie bardzo wierze w powodzenie misji "junior"
                                          w tym cyklu...zastanawiam sie, czy cos czuc powinnam ?!Tyle sie slyszy o
                                          tzw. "przeczuciu", ktore sie ma od samego poczatku ciazy....hmm...no ja tego
                                          niestety nie mam....a moze je zagluszam, ze strachu przed niepowodzeniem ?

Mnie testowanie wypada 21.06 ...wlasnie mi zdalas sprawe z tego, ze to
                                          rzeczywiscie bylby swietny prezent na Dzien Ojca smile

Milego dniasmile
                                          • bliambka Re: do Bliambki 14.06.06, 08:05
                                            Witaj!
                                            Piszesz, że dużo słyszałaś o przeczuciu, które nam mówi, że jesteśmy w ciąży.
                                            Ja jakoś nie bardzo w to wierzę, chyba jest tak, że starając się o dzidzię
                                            pernamentnie o tym myślimy, włącza się autosugestia i nagle dostrzegamy u
                                            siebie wszystkie możliwe oznaki zafasolkowania.
                                            Gdy zaszłam w pierwszą ciążę, mój mąż poprosił mnie pewnego dnia: "Ale będzie
                                            chłopiec, dobrze, kochanie?" wink Ja cóż, przytaknęłam i potem przez całą ciążę
                                            miałam "przeczucie", że noszę w brzusiu chłopca. Na USG nie sprawdzaliśmy płci,
                                            ale ja żyłam w przekonaniu, że będę miała syna. Nawet nadałam mu imię (Nikodem,
                                            ale podkreślam, ze teraz już mi się nie podoba wink )i w ten sposób zwracałam
                                            się do brzusia, nawet w myślach. Jak się domyślasz, urodziła się córeczka i
                                            było pełne zaskoczenie. Instynkt matki zawiódł na całej linii.
                                            Dziś zapadnie decyzja, czy wyjeżdżamy, czy nie. Jeśli tak, to pewnie będę
                                            testować nad morzem, choć wątpię, aby było mi dane - klimat morski tak na mnie
                                            działa, że @ nadchodzi kilka dni przed terminem. Tak czy siak, jeśli przed
                                            wyjazdem nie będę miała czasu się odezwać, to na pewno dam znać po powrocie,
                                            czy coś zakiełkowało, chociaż wątpię. No i jestem ciekawa, czy Tobie się udało,
                                            czego bardzo Tobie życzę.
                                            Pozdr.
                                            smile
                                            • laryska Re: do Bliambki 14.06.06, 10:08
                                              smile ciao,

Ej, co chcesz ? Nikodem fajne imie smileJa juz mam imiona dla swoich dzieci : Leon
                                              i Laura smile Pogielo mnie ale od paru lat wiem, ze tak je kiedys nazwe smile

Zycze Ci milego wyjazdu, slonca i odpoczynku. My wyjezdzamy jutro ale w
                                              przeciwnym kierunku do Was....

Wierze, ze dolaczymy do grona zafasolkowanychsmile....a jesli sie uda, to nasze
                                              malenstwa beda spod znaku wodnika smile

Buzka i trzymam kciuki Ciebie i za siebie! kiss

• bliambka Re: do Bliambki 15.06.06, 00:29
                                                My też jedziemy jutro, a właściwie już dzisiaj!
                                                Również życzę Tobie słoneczka i odprężenia po okołoowulacyjnym wysiłkuwink

Pa pa!
                                                • laryska Re: do Bliambki 18.06.06, 18:05
                                                  smile
                                                  ja juz w domu, przez ta infekcje (o ktorej pisalam w innym watku) wrocilismy do
                                                  domu wczesniej...

Mam nadzieje, ze Twoj urlop przebiega spokojniej i po @ ani widu ani slychu smile

buzka!smile
    • malutka1939 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 06.06.06, 17:59
      1 dzień cyklu sad((( a mogło być tak pieknie...
      • agatta-a1 Re: 2 dzien cyklu - kto do mnie dolaczy ? :) /26. 07.06.06, 09:48
        u mnie dzis 7 dc , owu pewnie jak zwykle ok.14-15 dc. troszkę czasu jeszcze mam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka