Dodaj do ulubionych

Jak to jest z tym Białymstokiem ???

03.06.06, 09:23
Prawie sie już zdecydowałam na dr Domitrza. Myslalam że on razem z dr
Szamatowiczem działa, a tu weszłam sobie www.medgyn.pl
i nic nie ma że tam dr Domitrz pracuje? Wiec nie wiem czy ten cennik jest
aktualny? Już sama nie wiem czy nie lepiej pozostać w Krakowie, i tu na
miejscu podejść do in vitro. Lubie mojego dr i nie wiem co robić... Czy
myślicie że jest jakis sens w tym, że jezeli jest nowa klinika to starają sie
bardziej żeby wyrobic sobie renome i wyniki niż tam gdzie sukces jest juz
niepodważalny? No a tym samym czy jest sens jeździć po całehj Polsce jak jest
coś na miejscu??? Ma oczywiście swoich przeciwników, ale sa tez dobre opinie...
Im dłuzej czytam n/t klinik tym wiekszy mam mętlik w głowie i wybór coraz
trudniejszy. Chociaż już skreśliłam Novum i mam nadzieję że to jakis krok na
przód.
Obserwuj wątek
    • zuzia.777 Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 03.06.06, 10:11
      Cześć Milu! Ja po wizycie u naszego dr zdecydowałam się na kolejną próbe w jego
      klinice. Niewiem czy dobrze robie ale dam mu jeszcze jedną szanse w końcu przy
      ostatnim podejściu o karzdej porze dnia był dostępny. Dzień po punkcji
      wystąpiła u mnie wysoka temperatura i to był naprawde duży plus że dr jest na
      miejscu i może mnie oglądnoć. Może jeszcze nie ma on renomy jak inne kliniki
      ale cuż wymagać jak jego klinika dopiero się rozwija.
    • zuzia.777 Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 03.06.06, 10:20
      Milu zobaczyłam ceny w Białymstoku i naprawde są konkurencyjne jeśli aktualne.
    • tekla12 Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 03.06.06, 10:39
      mila_do_nieba napisała:
      Czy myślicie że jest jakis sens w tym, że jezeli jest nowa klinika to starają sie
      > bardziej żeby wyrobic sobie renome i wyniki niż tam gdzie sukces jest juz
      > niepodważalny? No a tym samym czy jest sens jeździć po całehj Polsce jak jest
      > coś na miejscu???

To jest źle postawione pytanie. Powodzenie in vitro zależy w głównej mierze od
      doświadczenia kliniki. Nie jest ważne czy się starają tylko czy potrafią
      techniczną procedurę dobrze wykonać. A potrafią jeśli robią kilkaset punkcji
      rocznie, mają wyposażenie i zespół, w którym nie ma słabych punktów.
      > Im dłuzej czytam n/t klinik tym wiekszy mam mętlik w głowie i wybór coraz
      > trudniejszy. Chociaż już skreśliłam Novum i mam nadzieję że to jakis krok na
      > przód.
      Milu, jeśli dobrze pamiętam to, co pisałaś w innym wątku masz pco i twoja
      stymulacja może być trudna, bo jesteś zagrożona zespołem hiperstymulacji.
      Potrzebujesz bardzo doświadczonego lekarza do poprowadzenia stymulacji i
      kliniki, która ma zaplecze szpitalne, bo musisz się liczyć ryzykiem wystąpienia
      objawów zhj.
      • mila_do_nieba Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 03.06.06, 12:43
        No właśnie dlatego cały czas rozważamy wszelkie za i przeciw. I dlatego coraz
        bardziej skłaniam sie za Białymstokiem, własnie ze względu na doświadczenie
        całego ośrodka i lekarzy. Dużym plusem jest to, że właśnie jest zaplecze
        szpitalne Akademii Medycznej no i nie robie nic na odległość ponieważ na całą
        stymulację, podglądanie, punkcję i transfer zostaje sie na miejscu pod okiem
        lekarza. Wiadomo są koszty związane z noclegami ale to i tak wyjdzie dużo mniej
        niż na miejscu.
        Czy ktoś uważa że Białystok to dobry pomysł czy jednak zbierać kasę na Novum?

Bede wdzięcnza jeżeli ktoś na tym forum jest z Krakowa i miał jakieś
        doswiadczenia z Białymstokiem, z lekarzami i z techniczną strona organizowanie
        wyjazdu (noclegi, transport itp)
        • stauros1 Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 03.06.06, 12:56
          Cześć. ja założyłam kiedyś wątek na temat cen w Białymstoku i otrzymałam
          odpowiedzi, że te ceny są aktualne i że jest to dobra klinika. Nie mogę teraz
          tego odszukać na forum. Nie wiem, co Ci poradzić, bo sama właśnie szukam czegoś
          dobrego. Na Novum mnie nie stać - ceny powalają z nóg. Życzę podjęcia dobrej
          decyzji.
          • mila_do_nieba Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 03.06.06, 13:03
            No właśnie pamiętam tamten wątek, i szukałam go i niestety nie znalazłam. Chyba
            został usunięty a szkoda. A jakeigo lekarza chciałabyś wybrać?
      • mila_do_nieba Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 03.06.06, 12:46
        No niestety mój przypadek nie wróży nic dobrego; kolejna stymulacja gonalem w
        jeszcze mniejszej dawce (6 i 8 dc) skończyła sie wielką cystą na jajniku. Już
        nie chce wiecej próbować, bo to nic dobrego nie wróży. Szkoda mojej wątroby i
        lepiej zbierac siły do programu. Mój aktualny gin proponuje krótki protokół, a
        z tego co czytałam to właśnie w moim przypadku długi daje lepsze efekty.
        Na razie biore 2xdziennie PROVERE i chyba w przyszłym mscu umówię sie na wizyte
        w BS. Czy wybrac dr Domitrza czy Szamatowicza a moze od razu Wołczyński?
        • tekla12 Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 03.06.06, 13:43
          Czy to ten wątek:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=747&w=41751302&a=41751302
          Prof. Wołczyński był na forum wielokrotnie polecany, nie tylko jako świetny
          lekarz ale i dobry człowiek.
          • stauros1 Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 03.06.06, 15:17
            Ja się jeszcze nie zdecydowałam ani na żadną klinikę, ani na konkretnego
            lekarza. Mój gin poleca Gdańsk, Novum w Warszawie i Białystok. Nie znalazłam
            cennika z gdańska, ale w opiniach wyczytałam, że jest dość drogo. Najtaniej
            jest w Białym. Ja myślałam też o Salvie w Łodzi. Na tym forum są dobre opinie
            na temat Salve. Mój gin powiedział, że nie zna tej kliniki - a opinie
            internetowe powinnam sobie podarować. Nie wiem, co zrobimy. Jestem ostatni cykl
            na clo. Za jakieś 2 tygodnie trzeba będzie podjąć decyzję - no chyba, że zdarzy
            się cud.
            • dagps milka 03.06.06, 18:18
              bo oni razem nie pracuja. to dwie kliniki. szamatowicze to medgyn, a domitrz i wolczynski na www.domitrz.pl inne miejsce w ogole, ale razem robia zabiegi na zmiane w szpitalu. ja ostatnio rozwazam zmiane domitrza na szmaatowicza jesli bedzie mnie rowadzil tak jak kolezanke. wymyslil ostatnio clo bez monitoringu, a dla mnie to niedopuszczalne. dlatego jesli mi tosamo powie, po wakacjach nie bede ryzykowala u niego - przenosze sie do medgynu.
              • katarina011 Re: milka 03.06.06, 18:41
                Witam

Ja przeszlo rok temu tez mialam dylemat, ktora klinike wybrac. Wypisalam sobie
                rozne kryteria i na ich podstawie opieralam swoj wybor. Najwazniejsze wg mnie
                to doswiadczenie kliniki, bo wiadomo, ze kazdy uczy sie na bledach. Kolejnym
                czynnikami byly: cena i dojazd. Jezeli chodzi o pieniadze to doszlam do wniosku
                (zwlaszcza po postach na Naszym Bocianie), ze lepiej wydac wiecej, a w dobrej
                klinice niz pare razy podchodzic do procedury i zalowac, ze od razu nie
                zdecydowalo sie na ta najlepsza klinike.
                Po ok polrocznym przegladaniu opinii i zbieraniu pieniazkow, najlepiej w moim
                rankingu wypadly:Bialystok i Novum. Ze wzgl. na dojazdy korzystniejsza okazala
                sie Warszawa.
                I tu za pierwszym razem, przy podanym jednym zarodku, udalo sie.
                Doswiadczenie lekarza prowadzacego stymulacje jest naprawde duze. Juz na
                pierwszej wizycie, na podstawie badan i USG potrafil okreslic jaki bedzie final
                stymulacji.
              • mila_do_nieba Re: milka 04.06.06, 09:46
                Hej Daga smile No to ładny mi teraz młyn zrobiłaś, czyli co nie wybierać sie do
                Domitrza? Wybrać Szamatowicza? Już sama nie wiem normalnie. Może jednak zaczne
                myśleć o Novum, bo to wkońcu znacznie bliżej tylko 2,5 godz. pociągiem...
                przeraża mnie że wykorzystamy cały urlop na Białystok a potem okaże sie że to
                nie był dobry pomysł. W Novum na 100% zaproponują mi in vitro maturation, bo
                sie kwalifikuje w pierwszej kolejności, a nie wiem czy to dobry pomysł, to
                tylko 15-20% szans a prawei 12 tys !!!
          • mimi282 Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 03.06.06, 18:25
            zgadzam się z tobą. profesor wolczynski to świetny lekarz i dobry czlowiek.
            • maretina Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 03.06.06, 21:15
              mimi282 napisała:

> zgadzam się z tobą. profesor wolczynski to świetny lekarz i dobry czlowiek.

nic dodac nic ujac.
      • maretina Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 03.06.06, 21:13
        www.wolczynski.pl
        tam przyjmuje domitrz.
        • asiat99 Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 04.06.06, 12:38
          Jestem po dwoch programach i jednym transferze mrozaków w BIałymstoku.NIc nie
          wyszło.Jutro jadę po raz 2 mrozaki do BIałegostoku a dodam że jestem ze
          Szczecina.Wiem ze sa dziewczyny który udaje się w Białym ja do nich nie
          należę.Wyśle ci wiadomosc o moich doświadczeniach z ta klinika na maila
          gazetowego.
          Są też takie którym nie udaje się w Nowum a udaje w Białymstoku.Nie wiem od
          czego to zależy.Ja większych nadziei na sukces nie mam po prostu jadę.Jestem
          teraz zdecydowana na podanie 3 zarodków,pomimio tego że teoretycznie jestem
          dośc młoda-25 lat.Przy obu programach byłam przestymulowana-po prosu mam
          tendencję.
          • mila_do_nieba Re: Jak to jest z tym Białymstokiem ??? 04.06.06, 13:25
            Dzieki Asiu za informacje. Od wczoraj miotam sie z myślami. Ja też mam
            tendencje do przestymulowania; mam PCOS i nieciekawie wszystko sie zapowiada.
            Mimo iż odrzucałam Novum, głownie ze względu na cenę to chyba jednak wybiorę
            sie na wizytę konsultacyjną. Moze dowiem sie czegoś bliżej odnośnie in vitro
            maturation. Być moze zdecyduje sie właśnie na nie.
            • raviador Re: Chyba dojrzeliśmy do in vitro?????? 04.06.06, 14:03
              Zastanawialiśmy sie prawie dwa lata nad iv vitro i chyba nadeszła ta pora.
              Całkiem poważnie myślimy nad Białymstokiem oczywiście ze względu na cenę i
              specjalistów. W związku z tym mam pytanie jakie ewentualnie badania mogłabym
              wykonać przed pierwsza wiazytą aby " było szybciej" jesteśmy ze śląska i
              chciałabym sie jakoś przygotować. Mam nadzieję ze mi pomożecie. Dzieki
              • maretina Re: Chyba dojrzeliśmy do in vitro?????? 04.06.06, 19:08
                zadzwon, zapytaj. nie rob nic na wlasna reke. jak pojechalam do bialegostoku i
                pokaalam plik swoich badan to profesor mnie zapytal: po co Ci tyle tego dziecko?
                tam robia tylko to co jest potrzebne, nie bedzies sponsorem zadnego
                laboratorium.
                powodzenia
                • alfa1979 Re: Chyba dojrzeliśmy do in vitro?????? 05.06.06, 08:35
                  Ja jestem po I IN VITRO w BS u dr Domitrza, udało się podwójnie, polecam z
                  czystym sumieniem. A jeżeli chodzi o dr D i dr Sz, to razem nie pracuja
                  prywatnie, ale w szpitalu i owszem, czasami jak jednego nie ma to drugi robi
                  punkcje, więc tak czy siak można wpaść w któregoś ręce. Trzymam kciuki za
                  powodzenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka