Dodaj do ulubionych

do sky1980

• malutka1939 aagniesia 17.07.06, 20:31
      Aga bardzo Cie przepraszam za aagusia..... to nie oznacza ze nie dokładnie
      czytam jeszcze raz przepraszam
      • sky1980 Re: aagniesia 18.07.06, 19:42
        cześć Wam!
        zaniedbałam wykres w tym miesiącu...juz nie wiem jaką mam tempke...właśnie
        sprawdziłam który to dc w ogóle bo mam ładny nawet śluz i noce poślubne tez
        byływink ale to dopiero 11dc więc za wcześnie,i tak nic z tego.a teraz wracamy
        do prozy zycia,do pracy i juz mi smutno sie robi...powrót do nerwówki..a tak
        milutko było!!!tak słodko i autentyczniesmile tak jak w początkach znajomości
        tylko silniej,mocniej,poważniej!!!ech...zeby nie zgubic tego w codziennosci tak
        często nerwowej...
        • malutka1939 do sky 18.07.06, 21:36
          sky, a moze własnie miałas owu albo dziś masz co? czy to raczej niemozliwe? sky
          życzę ci aby były widoczne efekty nocy poślubnej smile) a jeśli chodzi o szara
          codzienność takie jest życie niestety, ale jeśli dwoje ludzi się kocha to ta
          szara rzeczywistość nie jest szara, i nie ma mowy o pogubieniu się jeśli tylko
          tego się chce- chce się być i myśleć z drugą osobą chce się ją kochać i być
          kochanym.....
        • agulka1001 Re: sky-nasz mezatka! 18.07.06, 21:44
          hej sky!widze,ze powoli wracasz na Ziemie!tu tez jest fajnie,tym bardziej,ze
          ukochany jest obok Ciebie...
          • sky1980 Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 13:39
            prawda,fajniesmile tylko poza pracą przyjemniej bo my razem pracujemy,firma jest
            mojego męża i on sie strasznie wszystkim przejmuje co jest zrozumiałe jednak
            niestety przenosi sie to na nasze życie prywatnesad
            ale co tam,musi być dobrze przecież!
            jak tam asze jajniczki?pracują wink?
            • malutka1939 Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 14:03
              hej
              ja nie licze hihhii jestem już myślami na urlopie smile) w niedziele wyjezdżam na
              10 dni do Bułgarii i mam zamiar wrócić z fasolką !!!! Uda się prawda? To bedzie
              10 cykl to najwyzszy czas musi się udać smile)
              • emkz Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 20:34
                A u mnie dziś 19 dc i wreszcie mnie podbrzusze przestało boleć - hurra, bo już
                myślałam, że jakieś torbiele mam;-( Poza tym śluzu trochę, czasem mało, czasem
                dużo. Ale tego płodnego jak nie było tak nie ma;-( Nie wiem o co chodzi...
                • sky1980 Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 20:38
                  wiesz emkz...ja Ci pisałam o śluzie ale wcale nie mam pewności ze ten mój jest
                  płodny...niby ciut sie ciągnie,niby eggwhite ale diabli go tam wiedzą??!!
                  powinnam mieć juz lub za chwile owu a dzis zauwazyłam leciutkie plamienie...ale
                  tez castagnus raz biore raz nie,raz rano raz wieczorem...przez to zamieszanie
                  zyciowo-domowe(juz sie pakujemy)stracilam kontrole nad sobą sad
                  trzymajcie sie,pozdrawiam,pa.
                  • emkz Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 20:52
                    to plamienie to owu wszakże oznaczawink
                    • sky1980 Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 20:59
                      tez sobie to tak tłumacze jednak nie daje mi spokoju fakt ze NIGDY nie miałam
                      tak w owu zresztą nic o dziwo mnie nie boli.mniejsza,siedze w
                      pudłach,kartonach,pakuje,selekcjonuje nasze życie,analizuje,myśle i
                      rozważam...jutro praca,urzędy,plany na weekend-jest czym zająć myśli.tylko jak
                      przebadać M skoro mu po ślubie ochota jeszcze większa przyszła?!nie ma mowy o
                      kilkudniowej abstynencjiwink
                      • emkz Re: sky-nasz mezatka! 19.07.06, 21:07
                        hehe, to się jeszcze okaże, że te badania nie będą wcale potrzebne!wink
    • emkz Do sky1980-poczta mi nie działa;-( 19.07.06, 21:14
      A poza tym, u mnie wciąż praca i praca. My z kolei przygotowujemy się na
      przyjazd mojej siostry, szwagra i jej córki na początku sierpnia i robimy plany
      co do naszego wyjazdu do Polski we IX. I jeszcze umieramy z gorąca, ale to już
      mały pikuś. Poza tym mąż jest przekonany, że będzie potomek, ja że nie, bo nie
      dość, ze śluzu niet, to w sumie okolice 14 dc ominęliśmy szerokim łukiem. Ach,
      pożyjemy zobaczymy. Wiem jedno, że jakby się okazało, że jestem w ciąży to tak
      samo byłabym przerażona i zrozpaczona co szczęśliwa... Niepokoi mnie to
      przerażenie jakie bym okazała, bo to chyba świadczy o tym, że nie jestem jeszcze
      gotowa do macierzyńskich obowiązkow;-(((
      • malutka1939 Re: Do sky1980-poczta mi nie działa;-( 19.07.06, 21:17
        sky a ty już do Angli sie pakujesz? kurcze ale ja mam nadzieje ze bedziesz miała
        z nami kontakt co??
        a ja tylko o urlopie myślę...... uhm już się nie mogę doczekać smile))
        • sky1980 Re: Do sky1980-poczta mi nie działa;-( 19.07.06, 21:52
          dziewczyny no ja na kontakt z Wami to ogromnie licze!!!!pakuje sie generalnie-
          do konca lipca opuszczamy mieszkanie,jedziemy w sierpniu na objazd po znajomych
          jako bezdomni a pod koniec sierpnia wio-na wyspy.Robert ma wziąć kompa ze sobą
          wiec bede walczyc o czas na neciewink
          i tak pakuje to co zabierzemy,to co zostawimy u mamy,to co oddamy itd...smutne
          ale to kwestia podejscia(no nie emkzwink?)
          jeszcze nie mysle o fasolkach,o tym czy udalo sie czy nie...ale na pewno
          dopadnie mnie to pod koniec cyklu-ta analiza...jak zwykle...
    • emkz uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 00:15
      a co oznacza śluz kremowy (lekko żółtawy?), z którym juz nie mogę wytrzymać!!!
      Dodam, że infekcji żadnej nie ma.
      • sky1980 Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 09:00
        no wiesz....wink
        pamiętam ze laski które sa teraz chyba w 3cim juz miesiącu ciąży opisywały śluz
        kremowy i białawy jako objaw tejże ciążysmile kto wie!!!trzymam kciuki!
        • aagniesiaa Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 11:52
          a ja dziewczyny już nic nie wiem, tempka mi skacza jak szalona ??
          www.fertilityfriend.com/home/126d3f
          i jeszcze do tego lekkie plamienie dzis, martwię się sad
          pierwszy cykl kiedy mi się tak zdarza po odstawieniu tabsow
          • sky1980 Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 12:05
            aagniesiaa-ja moze z innej beczki...ale piękna suknia!!!sprzedałaś ją w końcu?
            gdybym miała taki cudny rozmiar(wymarzony i nieosiągalny...)to bym sie do
            Ciebie zgłosiła!!!
            a tempka...cóż...skacze,faktycznie...a długo masz te plamienia?ja mialam
            wczoraj ale doslownie przez moment,juz nic nie ma.a to zywa krew czy brunatna?
            zywa moze znaczyc implantacje,owu...brunatna(jak u mnie)raczej brak
            progesteronu.no nie wiem...obserwuj sie dalej i spokojnie,bedzie dobrze.
            • aagniesiaa Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 21.07.06, 08:51
              sky a sukni niestety nie sprzedalam sad mało kto taki rozmiar posiada, jak dla
              mnie to utrapienie z jednej strony, spodnice kupic to mam małe szanse -
              wszystko za duże w pasie ah ... wink
      • agulka1001 Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 19:47
        jak najbardziej objaw ciazy!tez tak mialam w pierwszej ciazy....a teraz okres
        powinien byc za 3-5dni i zero takie sluzu,wiec pewnie nic nie bedzie...tylko
        bol brzucha mocny,jak przy okresie....ide polezec....
        • malutka1939 Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 20:07
          hej dziewczynki

ja w ostatnim cyklu też miałam taki śluz jednak @ przyszła sad( ale Tobie emkz
          życzę z całego serducha aby jej nie było
          • emkz Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 20.07.06, 20:37
            No naprawdę ciekawa jestem co z tego będzie... Dziwne jest to, że w cyklu zawsze
            miałam tzw. dni suche, a dziś mija 20 dzionek i nic, śluzik kremowy jest
            niezależnie czy rano to, czy wieczór... Trochę jest to denerwujące, bo cały czas
            mam 'tam' strasznie mokro.... Hmmm... Z drugiej strony jakoś się ciążowo nie
            czuję. Co prawda zjadłam wczoraj na kolację trzy jajka sadzone na bekonie
            (jedyne co tu mają smacznego to ten bekon właśnie!), ale!, gdyby tylko od tego
            ciąża zależała!...wink
            Ach, no trzeba uzbroić się w cierpliwość, niestety;-( Miałam nie schizować i nie
            wchodzić na forum, ale normalnie nie mogę się powstrzymać!!!wink))
            To na razie dziewczynki! Idę znowu coś na kolację wymyślić...
            • aagniesiaa Re: uwaga, uwaga, zaczynam schizę: 21.07.06, 08:47
              Emkz trzymam kciuki smile i spokojnie bo co ma byc to będzie - może własnie do
              ciebie bociek teraz przyleci smile

ja umowiłam się do gina na poniedziałek, drugi dzień to samo, brazowe
              plamienia sad chyba sie zamarwtię przez ten weekend, oby ten moj gin cos pomógł

pozdrawiam Was
    • emkz lalala 21.07.06, 19:23
      Pisałam na maila do sky, że już w tę moją ciążę nie wierzę, ale czemu do diabła
      mam znowu ochotę na te jajka na bekonie (trzeci wieczór z rzędu...)?!?! W takim
      razie i bez tej ciąży przytyję, że hej!
      A jak tam agulka? Co z @?
      • agulka1001 Re: lalala 21.07.06, 19:34
        czesc!dzieki za pamiec!zagladam tu do Was!ja czekam cierpliwie na @...dzisiaj
        po 10dniach od owu zrobilam test,niegatywny...albo za szybko albo nic z tego...
    • malutka1939 do wszystkich 22.07.06, 18:41
      hej dziewczynki
      dziś w nocy wyjeżdzam do Bułgarii na 10-12 dni smile) Jak wrócę mam nadzieje ze
      dowiem się o Waszych II kreeczkach albo o objawach ciążowych. Darcia pewnie juz
      wrócisz niedługo mam nadzieje ze u Ciebie @ juz była i teraz odliczanie do owu.
      Emkz, sky, aagulkaa życzę Wam II krech, a agulka to na pewno za wcześnie
      zatestowała i tez będą II krechy smile))
      My jedziemy we dwoje ale zamierzamy wrócić co najmniej w trójkę smile) życzę Wam i
      sobie powodzenia,
      odezwę się po powrocie
      buziaki papa
      • agulka1001 Re: malutka1939!!! 22.07.06, 19:48
        milego i owocnego wypoczynku!przywiez cos z wakacji np jakąs fasolke czy cos
        hehe!do "napisania"
        • emkz Udanych i owocnych wakacji!!! 22.07.06, 20:12
          A niech Wam się bliźnięta trafią, a co!wink Wypocznijcie za wszelkie czasy, bo w
          przysżłym roku to już tylko opieka nad potomstwem czeka...wink
          Dzięki malutka za słowa otuchy, też trzymamy kciuki! Pozdrowienia!
          • malutka1939 Re: Udanych i owocnych wakacji!!! 22.07.06, 21:51
            dzięki dzięki smile))
            jeszcze raz pozdrowionka i zaczynam trzymać za Was kciuki papapa
            • sky1980 Re: Udanych i owocnych wakacji!!! 22.07.06, 22:11
              ja juz tez tu jestem-cale szczescie ze zdazylam!!!malutka-milego,szalonego i
              udanego wypoczynku!!!bawcie sie dobrze i dzialajcie ile tchu w ...piersiach
              tezwink i obyscie zaskoczyli za tą granicą!!!
              a i my zrobimy tu wszystkie co w naszej mocysmile!!!pozdrowionka!!!
              ja dzis sie wylezalam na plazy-cudownie bylo i czuje sie swietnie!!!oby wiecej
              takich dni!!!piersi mnie zaczely bolec...to 15dc i nie wiem czy owu wlasciwie
              juz byla czy nie...powinno juz byc po...a tam,za wczesnie by sie nakrecacwink!
              no a co u Was???
              • emkz Re: Udanych i owocnych wakacji!!! 22.07.06, 22:14
                Hmmmm, a gdzieś Ty była na tej plaży?wink)) Lepiej nie pisz, bo będę Ci zazdrościć...
                • sky1980 Re: Udanych i owocnych wakacji!!! 22.07.06, 22:19
                  a napisze bo Ty masz ocean pod bokiem to nie ma czego zazdrościćwink) jezdzimy
                  do Mietkowa(kier.na Sobótke)tam jest spory zalew,fajne plaże(dzikie tez-wolę je
                  od tych ucywilizowanych i pełnych snobów) i jest bardzo przyjemnie!więc sie
                  wyleżałam na słońcu,popływałam -co kocham po prostu i normalnie odżyłam!!!
                  zawsze wiedziałam ze sie na wieś nadaje,zadne tam miasto!a jutro wywozimy juz
                  część zapakowanych kartonów i szykuje sie mało przyjemny dzień...no chyba ze
                  deszcz spadnie albo sie ochlodzi...
                  aagniesiaa-ja to bym taki rozmiar błogosławiła!!!marzenie normalnie!!!
                  emkz-a teraz "ide" zajrzec na mailawink
                  • malutka1939 do sky 22.07.06, 22:57
                    sky bedziemy szaleć hihihih dzięki dziewczyny no i Wy tez pamiętajcie ze mam
                    zobaczyć razem z Wami II krechy w sierpniu!!!!!!!!
                    • sky1980 Re: do sky 22.07.06, 23:03
                      no jedż już szczęśliwie malutka i działaj ile wlezie!taki urlop świetnie Wam
                      zrobi!!!nie moge sie doczekac naszegowink!
                      • sky1980 Re: o śluzie;-) 23.07.06, 13:47
                        dziewczyny...bo ja nie pamiętam...jak to z tym śluzem było...?jak płodny to
                        pływa w szklance wierzchem,rozpuszcza sie,tonie???mój dziś sie pięknie ciągnąl
                        a w wodzie pływał u góry...wykorzystaliśmy to bez względdu na to co ten śluz
                        oznaczawink
                        ale moze pamiętacie??emkz-Ty cos pisałaś niedawno o Twoim śluziku...to jak to z
                        nim jest?
                        bo mi chyba owu sie na potem przesunęła...dzis 16dc,piersi nabrzmiale i
                        bolą,śluz jak wyżej i wszędzie czuje jakby sie gaz ulatniałsmile !!!to chyba owu
                        dopiero teraz...
    • agulka1001 Re: udalo sie!!!! 25.07.06, 06:52
      dziewczyny!mam swoje II kreski!udalo sie!nie weim,co ze sobą zrobic...maz
      jeszcze nic nie wie,dzis ide do lekarza,boje sie,mama te bakterie,poronilam 2 m-
      ce temu....powiem mu,jak juz bede pewna,ze jest ok...
      • sky1980 Re: udalo sie!!!! 25.07.06, 07:36
        agulka to świetnie!!!!!!!!gratuluje mocno i trzymajcie sie teraz zdrowo-bardzo
        dobrze ze idziesz do lekarza-teraz juz wszystko bedzie dobrze!!!!!!!trzymamy
        mocno kciuki!!!!
        jejku...jak Ty łatwo zachodzisz w ciążę...to mój 7-my cykl...
        • emkz Re: udalo sie!!!! 25.07.06, 12:46
          Ra jeszcze wielkie gratulacje!!!wink)) Ja na razie czekam do niedzieli... Przed
          chwilą napisałam do sky o moich objawach ciążowych, ale już teraz się martwię,
          że nic z tego nie będzie, o już mnie brzuch boli jak na @;-(((
        • agulka1001 Re: udalo sie!!!!sky!!! 25.07.06, 18:40
          wydaje mi sie,ze to dlatego,ze my nie wierzylismy,ze moze sie udac...
          czekalam na meza,nie bylo go 3tyg,w ogole nie myslelismy o owu,o
          staraniach,tylko o tym,ze wrocil,ze juz bedzie ze mna...nie chcialo mu sie
          wstac po prezerwatywe,mysle sobie-raz sie zyje!i stalo sie....
          sky-teraz Twoja kolej!trzymam kciuki strasznie mocno!przesylam Ci fluidki czy
          jak to nazywają,a przede wszystkim pomodle sie za Ciebie....lubie w niedz
          oderwac sie od swiata i mocno prosic Boga o pomoc...mi to pomaga....
          • sky1980 Re: udalo sie!!!!sky!!! 25.07.06, 19:56
            i dzieki za fluidki,bardzo sie przydadza.w piatek moj mąż jest umowiony na
            badania nasienia...tylko czy on urwie sie z pracy???wiem ze są sprawy ważne i
            ważniejsze..ale sama go umowilam i on jeszcze nic nie wiesmile i mam nadzieje ze
            termin mu przypasuje.dosc juz mamy oboje niepewnosci...to juz czas na
            dziecko.ja tez bardzo lubieniedzielne msze sw. mimo ze ostatnio rzadko bywam w
            kosciele niestety...zreszta...zniecheca mnie fakt ze w oczach kosciola i kleru
            wlasciwie jestesmy w najlepszym razie"niewidzialni"zeby nie powiedziec
            potepieni...wszak nie mamy jeszcze slubu koscielnego.ale bedziemy mieli!!!
            mozemy zyc nie wiadomo jak zgodnie i pogodnie a mimo tego rozgrzeszenia nikt mi
            nie da...ech..coz,takie wyznanie.i tak go nie zmienie.
            nic to-agulka Ty sie trzymaj zdrowo z Fasolką bo ktos w koncu musi darci
            niespodzianke zrobic!!!emkz sie czai dosc niesmialo jeszcze ale moze z kazdym
            dniem bedzie coraz pewniejszasmile!!!
    • emkz Nikogo nie ma 25.07.06, 14:15
      wszyscy na wakacjach...;-( Ciekawe co u Darci, no i jak malutka w Bułgarii.
      Kiedy one wrócą? Jakoś tak niemrawo nam się wątek bez nich rozwija...
      Optymistyczny i największy akcent to agulka, której jeszcze raz składamy
      gratualcje!wink))
      • agulka1001 Re: emkz 25.07.06, 18:39
        kobito,nie chce Cie nakrecac,ale chce Ci dac nadzieje....mnie brzuch to tak
        bolał (4dni przed terminem @),ze szok,jakbym miala okres!juz myslalam,ze
        przyjdzie,ale z drugiej strony nigdy nie bolał mnie tak szybko...takze glowa do
        gory i czekaj....
        kurde,znowu chce mi sie plakac,jak tak cieplo o mnie piszesz...no lzy ma w
        gardle,chyba se poplacze z radosci....
        dziewczyny,trzymam za Was mocno kciuki,naprawde!
        ps.wiecie co,staraia byly 2-3dni przed owu i sie udalo...niezle,co?ale zywotne
        te plemniczki mojego meza....Boze,jak sie boje,zeby bylo ok....wspomnienia
        utraconej ciazy sa znowu zywe....dostalam luteine,nospe na podtrzymanie
        (straszne slowo) i mam isc znowu na zastrzyk,chyba kaprosten czy cos takiego!
        • sky1980 Re: emkz 25.07.06, 19:50
          a widzisz!!!kaprogest jak mniemam!!!!!czyli bedzie dobrze agulka,mam
          przeciwiczony ten lek,moja mama tez a miala wcale nie miec dzieci!!!(i ma nas 3
          corkismile)nie boj sie.lez jak trzbab i sobie mile ksiazki czytaj!
          • agulka1001 Re: emkz 25.07.06, 21:13
            ale do pracy mam chodzi...a troche stresu mam,nie powiem....prahne tego
            malenstwa najbardziej na swiecie....musi sie udac....Kruszynko,walcz,prosze
            Cie....
            • emkz Re: emkz 25.07.06, 23:06
              A ja sobie mówię, że jak są problemy, to są one po coś... A są po to, żeby
              później było już tylko lepiejwink!!! Tak jak w przysłowiu: po deszczu zawsze
              wychodzi słońce, a po burzy nawet tęcza...
              Trzymam kciuki agulka! Dawaj znać na bieżąco co i jak. Wierzymy, że będzie
              dobrze! Musi tak być. I już.smile
    • malutka1939 do wszystkich 26.07.06, 17:35
      hej dziwczyny

mój sen o bułgarii szybko się skończył jestem juz w domu.... Dojechaliśmy 1100
      km do Rumunii było cudownie wszystko nam się udawało, nigdzie nie zabładziliśmy
      po prostu bajecznie az tu zatankowaliśmy trefne paliwo i rozwaliło nam coś w
      silniku... Rumunii bardzo nam pomogli pokierowali do serwisu toyoty ale okazało
      sie że samochód mogą napraiac nam dopiero po 10sierpniai co mieliśmy 30 min na
      podjęcie decyzji co dalej, zdecydowaliśmy się wrócic do Polski... wracaliśmy
      pociągiem z Bukaresztu do Budapesztu a tam czekali na nas znajomi i przywieźli
      nas do domu. teraz musimy laweta zciągać nasz samochód i nie stac nas juz na
      zadne wakacje..... Podróż w rumuńskim pociągu była ogromnym przezyciem, taka
      ilość stresu na pewno nie pomoze nam zafasolkować.... To straszny sen który
      jeszcze się nie skończył... A miła być druga podróż poślubna. Mam dość jestem
      załamana.... te koszty mnie jeszcze dobiły...... Jak pech to pech..
      • emkz Re: do wszystkich 26.07.06, 18:33
        Ojej, mautka! No faktycznie jakiś pech potworny!;-((( Jakbyś opowiadała jakiś
        film z serii czarnego humoru... Co pewne to TYCH wakacji nie zapominicie do
        końca życia. Ale może jeszcze nie wszystko stracone i choć na parę dni to się
        jednak gdzieś wybierzecie? Gdzie mieszkasz w Polsce? Polecam Mazury, Sudet,
        Bieszczady itp. itd.wink. Jasne, że to nie to samo, ale lepsze to niż nic. A może
        tak miało być i mieliście wrócić wcześniej, bo... bo nie wiem, bo coś by się
        jeszcze gorszego stało? Coś mi to pocieszanie nie wychodzi... A chciałam dobrze.
        Trzymaj się i głowa do góry!
        • agulka1001 Re: do wszystkich 26.07.06, 18:51
          malutka,przepraszam,nie gniewaj sie,ale jak przeczytalam to pierwszy raz,tą
          Twoja przygode,to sie usmialam to łez....przepraszam,to jest Twoja
          tragedia,wiem,koszty i w ogole,ale jest w tym cos komicznego,nie potrafie tego
          okreslic,nie obrazisz sie??ale to jest scenariusz na film komediowy!ale tak
          naprawde to bardz Ci wspolczuje,powaznie....
          • malutka1939 Re: do wszystkich 26.07.06, 19:24
            wiecie moze to i komiczne ale strasznie bolesne... dla mnie to raczej dramt,
            albo tragikomedia.Jestem osobą mało zamożna, na ten urlop zbieraliśmy kase cały
            rok. Sam powrót do Polski kosztował nas 1000 zł... teraz jeszcze laweta i napraa
            auta a na to już musimy pożyczyć kasę. Nie ma mowy o wyjeżdzie gdzie indziej
            choć bardzo bym chciała ale po prostu nas nie stać. Było jeszcze wiele pechowych
            sytuacjii które nas spotkały m.in. to ze popsuł się pociąg którym wracaliśmy i
            staliśmy w rumuńskich polach 2 godz. Nie wiem czy o tym pisałam, to było
            straszne..... Oby się to wszystko dobrze skończyło, kasę się odda a emkz moze
            masz rację ze mogło stać się coś gorszego... ehh wazne ze nam nic nie jest, a
            moze będę miała fasolkę i to nam wynagrodzi wszystko...
            • agulka1001 Re: do wszystkich 26.07.06, 20:39
              malutka,pewnie ze jest to ciezkie,przepraszam,ze sie smialam,to
              niezlosliwie,rozmiesz...ale ogolnie taki zwrot akcji,ze szok!kasy
              szkoda,nerwow...rozumiem,bo wiem co to znaczy,odlozyc troche grosza...nby
              czlowiek pracuje,a na niewiele nas stac!ale nie ma tego zlego...bedzie
              malenstwo-bedzie radocha,dostaniecie becikowe i sie wyrowna!
      • darcia74 Jestem znowu z Wami! 26.07.06, 21:24
        Witajcie dziewczyny!!!

Przede wszystkim wielgachne gratulacje dla AGULKI1001!!
        Bedzie tym razem dobrze, zobaczysz agulka.
        Ja mysle dziewczyny, trzymajmy sie tu razem i po kolei kazda z nas zobaczy
        upragnione II kreseczki.
        sky, no to jestes juz "zaobraczkowana" smile Wszystkiego naj naj-lepszego!!!
        malutka, toz to faktyczne jak scenarjusz z tragikomedii to co sie wam
        przytrafilo. Tez uwazam, ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo i sie
        wszystko ulozy.
        Bylam dawno dawno temu w Rumunii i Bulgarii rowniez z pewnymi przygodami, wiec
        potrafie sobie pewne sytuacje wyobrazic.

U mnie wakacje minely dosc spokojnie i bez nieprzyjemnych przygod, wiec nie ma
        co opowiadac.
        Za to @ niestety nie przyszla do tej pory, a to juz 66dc !!! I jak tu sie nie
        stresowac... i jak tu sie starac o baby ?
        Bylam dzisiaj u panstwowego gina (czekalam 1miesiac na wizyte). To jest fabryka
        a nie sluzba zdrowia. W kazdym razie pani gin zapisala mi dufaston czyli
        progesteron, ktory oprocz tego ze mi wywola (mam nadzieje) @, to mam go brac
        przez nastepne 3miesiace - prawdopodobnie na wyregulowanie.
        Znow zadnych badan !!!! Czy to olewactwo czy ignorancja?
        Inna dziwna rzecz. Na "staraniach" wypowiedzial sie nie raz ten dr Polak czy
        ten inny, ze progesteron moze zatrzymac owulke a ja wlasníe wyczytalam na
        ulotce dufastonu, ze nie blokuje!!! Martwi mnie to bo mam to lykac od 16dc,
        gdzie normalnie moje owulki byly po 20dc.
        Ehhh...

• agulka1001 Re: Jestem znowu z Wami! 26.07.06, 22:02
          cze darcia!dzieki za slowa otuchy!fajnie,ze jestes!my tutaj jak widzisz,ciagle
          plotkujemy,juz monotonne sie zrobilysmy,no nie?ja,a raczej my- walczymy z
          plamieniami i boami brzucha....kurde,boje sie jak nie wiem co....
          co do duphastonu (czy luteiny),naczytalam sie na tym forum i tym podobnymi,ze
          te leki wstrzymują owulacje,ze trzeba go brac po owu itp!ja mialam przepisane
          brac od 16 do 25dc!a owu zawsze mam po 2dc,bo cykle ponad 35dni!i kobito-2razy
          zaciazylam z luteina!raz w kwietniu,skonczylo sie tragicznie ,ale to nie przez
          leki....i teraz drugi raz-luteinka od 16dc,owu (potwierdozna na usg) w 21 dc i
          co???wczor test z dwoma kreseczkami....w pt odbieram bete z pon i z dzisiaj,po
          plamieniu,ale sie boje.....
          • darcia74 Re: Jestem znowu z Wami! 26.07.06, 22:11
            dzieki wielkie agulka smile!!!
            To mnie uspokoilas i dalas wielka nadzieje.
            Powiedz mi jeszcze, dlaczego gin przepisal Ci luteine?
            Ile miesiecy bralas? Po ilu dniach od odstawienia luteiny dostawalas @ i czy
            zawsze tak samo?
            Oczywiscie bierzesz nadal bo to podtrzymuje ciaze, nie?

• agulka1001 Re: Jestem znowu z Wami! 27.07.06, 17:02
              luteine bralam,bo po odstawieniu tabl anty mialam dluuuugie cykle,problem z
              miesiaczką!i bylo tak-w lutym wzielam,w marcu tez-i wtedy zaszlam w ciaze!teraz
              bralam w tym cyklu,i tez zaszlam w ciaze!po wizycie u lekarza biore konską
              dawke-4x2!
        • malutka1939 Re: Jestem znowu z Wami! 26.07.06, 22:07
          dziewczyny ja mam nadzije ze nie ma tego złego.... smile musi się wszystko udać i
          będzie ok dziś załatwiliśmy lawete dla naszej corolki po przystępnej cenie więc
          zaczyna się wszystko układać.
          agulka nie mam naprawde zadych pretensji do ciebie wiesz ja to przeżyłam a to co
          napisałam to tylko namiastka i zadłe modlitwy niepomogły smile ale jak to mówią jak
          trwoga to do Boga...

darciu dziwne że tej @ nie ma! ja kiedyś tak miałam ze długo mi sie spóźniała i
          też brałam duphaston od 16dc, a potem w kolejnym cyklu ale jakoś inaczej juz nie
          pamiętam ale chyba po @. mnie pomógł tzn. potem juz miałam @ w każdym cyklu. Jak
          byłam młodsza (16,17 lat) @ zatrzymywała mi się na 3 m-ce a najdłuzej na 9 m-cy
          (ale wtedy jeszcze sie nie martwiłam ze to ciąza hihi bo nie współżyłam) wtedy
          brałam coś na wywołanie ale nie był to Duphaston.

przed chwilą wysłuchałam w Panoramie ze przez taki upał spada aktywność
          seksualna... w nocy jest za wysoka temp.(oczywiście temp. powietrza smile)i
          większość osób nie ma ochoty na seksik hihih
          dobrze ze ja uwielbiam ciepełko i mnie nic nie przeszkadza smile) nie nawidzę zimna
          jestem zmarzluchem (ale nie oziębła) heheheheh
          ehhh już mi humorek wraca ;0)
          • darcia74 Re: Jestem znowu z Wami! 26.07.06, 22:20
            no to dobrze malutka, ze humorek juz dobry smile
            hehe z tymi upalami, to faktycznie tak jest. Ale ja tez nie nawidze zimna wiec
            sie delektuje 30-to stopniowami upalami.
            Co do tych @@, to ja tez jak bylam mlodsza to tak mialam ze kilka miesiecy nie
            bylo i zwasze roznej dlugosci cykle i tez mnie to nie nie interesowalo zbytnio
            wtedy. Potem bralam przez wiele lat piguly no i teraz cholewcia znowu!
            • sky1980 Re: Jestem znowu z Wami! 26.07.06, 22:56
              czesc dziewczyny,witaj darcia i malutka!!!i dobrze ze juz obie jestesciesmile)))
              ja dzis tylko na moment ale stale Was czytam!!!juz sie wyprowadzamy i panuje
              nerwowka z pakowaniem,wozeniem itd...a to harmonii malzenskiej nie sluzy....do
              tego upaly....uwielbiam ale nie jak mamn nosic kartony z ksiazkami!!!!!
              dziewczyny,kibicuje Wam hmm...gorąco!!!dostancie @ a te ktore nie chca-niech
              nie dostaja @ absolutnie!!!uciekam i duza buzka dla Was wszystkich!!!!!!!!!!
              • emkz Re: Witajcie w domu;-))) 26.07.06, 23:42
                Darcia i Malutka - smutno było bez Waswink
                To ja chyba jedyna taka co upałów nie lubię. Po prostu nie funkcjonuje wtedy.
                Najlepsza dla mnie to 25 max. Więc Anglia jak najbardziej mi klimatycznie
                sprzyja - właśnie pada deszczwink
                A co do duphastonu ja to brałam przez dwa cykle (od 16 do 25 dc), bo miałam
                tygodniowe plamienia przed @ (brak progesteronu). Gin nic nie mówił o
                wstrzymywaniu owu - wręcz przeciwnie, mówił, żeby się starać. Ale ja ten lek
                znosiłam po prostu straaaaaaaaaaaaaaasznie. Mdłości, humory, pryszcze na całą
                twarz, obrzęki. Szok. W pierwszym cyklu @ miałam wzorowo 28 dc. Stwierdziłam, że
                się poświęcę, skoro ma mi wszytsko uregulować, no i mój następny cykl trwał 36
                dni... Rzuciłamwięc cholerstwo w diabły i zaczęłam brać castagnus. Jak na razie
                pierwszy cykl 29 dni (plamienia od 27), na drugą @ czekam (dziś mija 26 dc), a
                raczej nie czekamwink))
                To chyba na tyle dziewuszki. Trzymajcie się ciepło i ZDROWO, a przede wszystkim
                CIĄŻOWOsmile)) Szczególnie agulka.
                Papa! Dobarnoc
    • emkz Re: do sky1980 26.07.06, 23:43
      Wysłałam Ci maila na to drugie konto! Mam nadzieję, że tym razem dojdziewink))
      • sky1980 Re: do sky1980 27.07.06, 00:05
        emkz-doszedł....tytuł...ale może to był kontrolny,co?odpisałamsmile
        malutka-tak właśnie masz myslec-ze ta awaria auta uchroniła Was przed czyms
        znacznie gorszym.a moze pobłogosławi Was fasoleczką tu w krajusmile?a czy to nie
        Ty mieszkasz w domku w małej miejscowosci?jak ja mieszkalam w miasteczku to mi
        sie nigdzie nie chcialo na wakacje wyjezdzac!blisko jeziorko,grillek z
        sasiadami,ploteczki z przyjaciolkami!!!zyc nie umierac!!!za rok pojedziecie w
        swiat-we trojke!!!
        agulka-trzymajsie dzielnie!!!juz lepiej jest???
        darcia...a moze maliny jedz?rozkurczaja...moze na @ pomoga...i chyba rozmaryn
        tez(herbatka).
        ufff...jak to milo usiasc wieczorkiem przed kompem bez wyrzutow sumienia ze sie
        obowiazki domowe zaniedbujesmile o tej porze to juz tylko inne obowiazki zostały;-
        ), do jutra!!!!
        • emkz Re: do sky1980 27.07.06, 00:21
          no to coś nie tak, ze doszło tylko 'Hmmm,'. Ten mail wysłał mi się tylko jako
          tytuł, bo za szybko nacisnęłam enterwink Kolejny zaraz wysłałm o tytule
          'Hmmm...', w którym wkleiłam mail z rana (wysłałam przy śniadanku!). No to teraz
          jeszcze raz. Zatytułuję go 'do sky1980' i wkleję wszystkie maile... Ciekawe czy
          dojdzie...
          • sky1980 Re: do sky1980 27.07.06, 00:29
            zaraz sprawdze Inko...qrcze...czyli cos nie tak z kompem by było jesli ten mail
            nie dojdzie...najgorsze ze ja sie kompletnie na tym nie znam...ale jesli z
            kompem to na innym komppie juz powinno byc ok?!no zobaczymy...ale moje dochodza
            cale?
    • sky1980 Re: do sky1980 27.07.06, 00:33
      jeszcze maila nie ma...załamka...cała nadzieja w jutrze bo jutro znow pobiegam
      po tych kontach z nadzieją...pozdrawiam i spokojnej nocy.
    • sky1980 Re: do sky1980 27.07.06, 09:29
      raniutko spłynął kolejny mail-powtórka z wczoraj tzn ten poprzedni.odpisałam i
      masz racje z diagnozą niestetysad
      i jak dzis sie mają zaciązone i oczekujące na IIwink
      a Darcia jak sie czuje?zadnych objawow @?
      ja zaraz ruszam w moj ograniczony swiat kartonow...milego dnia!
      • emkz Re: do sky1980 27.07.06, 10:00
        Sky maila własnie posłałam o temacie '27 dcwink'

A wszystkim życzę miłego dnia, nadejścia @ do draci i nie dajeścia do
        kogokolwiek innego. Darcia, na fertility widziałam cykle na 90 dni długie... Szok.
        • darcia74 Re: do sky1980 27.07.06, 11:57
          widzialam i dluzsze, nawet 100 paro dniowe smile
          A najlepszy jaki widzialam wykres to taki fajny bezowulacyjny (na poczatku),
          kobitka wziela progesteron w 80dc(!!!!) i w tym samym dniu miala seksik, test
          owulacyjny negatywny a jak sie okazalo owulacja nagle wystapila i 14 dni
          pozniej test ciazowy pozytywny!!!!
          Czy to nie cudowne ??? A juz myslalam, ze przy takim wykresie jak moj w obecnym
          cyklu niemozliwe jest zaciazyc!
          Niech tylko moj maz wroci z pracy to go wezme znow w obroty smile
          Tutaj tez jest inna galeria rozniastych wykresow jezeli macie ochote poogladac:
          www.ovusoft.com/ourtcoyf/gallery/
    • malutka1939 Re: do sky1980 27.07.06, 11:29
      hej dziewczyny
      jestem załamana okazało się ze nie mamy assitnce międzynarodowego.... musimy
      wszystkie koszty pokryć z własnej kieszeni i do tego nikt nam za to nie zwróci
      zlamnej złotówki... nie wiem czy my jesteśmy tacy "ciemni" czy nikt nam tego nie
      oferował nie podpowiedział Boze czemu tak się dzieje że tyle zlego mnie
      spotyka... do tego od dziś mam plamienia a nie było jescze śluzu płodnego.... a
      to już dobiło mnie do końca bo choć jedna iskierka nadziei tliła się w moim
      serduszku... teraz tylko smutek...
      • darcia74 Re: malutka1939 27.07.06, 12:08
        Mialam kiedys ten assistance miedzynarodowy, ale moja siostra byla agentka
        ubezpieczeniowa i mi to doradzila, bo jezdzilam czesto za granice.
        Fakt, jak pech to pech... Wiem, ze teraz jestescie zalamani, bo kasiora
        straszna wydacie i nic was teraz nie moze pocieszyc (procz upragnionej
        fasoleczki), ale pomysl, ze oboje jestescie zdrowi i cali, a z kasa dacie sobie
        rade.
        Jak rozumiem dostalas plamien przed owulka?
        Ja mysle malutka, ze to stres, wiec nic sie zlego z Toba nie dzieje.
        Nie moge powiedziec zebys sie mniej stresowala bo wiem, ze sie nie da, ale
        sprobuj nie tracic chociaz nadziei smile
        • malutka1939 Re: malutka1939 27.07.06, 13:56
          dzięki darciu za pocieszenie nigdy nie miałam plamień przed owu a kto wie co
          teraz sie dzije po tym stresie. Mój mąż jedzie dziś z laweciarzem do Rumuni po
          nasz samochód wróci dopiero w weekend więc nawet jak owulka bedzie to ten cykl
          jest stracowny ale moze toi lepiej bo takie nery niepomogą fasolce. Też sobie to
          tłumacze e dobrze że nam nic nie jet ale mimo to nerwy są silniejsze ode mnie.
          Jeszcze raz dziękuję za pocieszenie trzymajcie kciuki za mojego Paełka......
          • sky1980 od sky 27.07.06, 15:33
            bardzo dopbrze darciu ze nadaj jest szansa na ciążę!!!normalnie sie ciesze bo
            taki 3miesieczny cykl moze do szalu doprowadzic!!!!
            malutak-Pawełek załatwi ,bedzie good...a wiesz...bylismy niedawno ze znajomymi
            (niemcy)w gorkach-w Polsce i szlak trafil ich nowego merolka!!!i tez lawete
            wolali z wrocka,zaplacili 900zl za ok.150km.ale im ubezpieczenie
            zwroci...zdarza sie,wkrotce o tym zapomnicie i pozostanie to jednym z gorszych
            wspomnienwink
            emkz...jeszcze go nie(maila)pewnie pokaze sie potem ale widze ze z kompem coraz
            gorzej...oby R dzis mial dosc czasu by go naprawic!!!ja juz jestem uzalzniona
            od Was i wcale nie chce isc na odwyk!!!
            mam chyba 20dc dzisiaj...niby jest ok,niby szansy potencjalne wykorzystalismy
            choc nie zidentyfikowalam dokladnie owuwinkale raczej jej nie przepuscilismy i
            niby sie nastawiam na @...i wiem ze i tak bedzie smutno jak
            przyjdzie...ech...byle komputer dzialal to sie Wam wyzale.buziaki.skywink
            • agulka1001 Re: hej! 27.07.06, 17:10
              niedlugo braknie nam miejsca na tym poscie hehe
              u mnie jakby lepeij,ale boje sie cieszyc,boje sie myslec,co bedzie dalej...
              bol mniejszy,ale biore nospe,nie wiem co bedzie,jak ją jutro odstawie...
              lykam luteine,wszystko zniose,mam mdlosci jak szlag,piersi bolą,ale bardzo
              malo,w ogole zawsze tak bylo,ze przed okresem robil sie wieksze,ale nie bardzo
              bolaly,teraz mialam sutki wrazliwe,i wydaje mi sie,ze bol mniejszy...a moze mi
              sie wydaje?nie wiem...za tydz sie wyjasni...klade sie spac,bo cos padnieta
              jestem!to pa dziewczynki!
              • malutka1939 Re: hej! 27.07.06, 19:12
                agulka bedzie ok!!!!! zobaczysz powiedziałam Ci ze będziesz mieć II krechy to i
                mówię ci ze bedzie ok, tylko oszczędzaj się pamiętaj!!!!!
                • sky1980 Re: hej! 27.07.06, 19:46
                  agulka-a Ty pracujesz?moze pomyśl o zwolnieniu zdrowotnym,to ważne i nikt procz
                  Ciebie bardziej z tego sobie sprawy nie zdaje!lez,spij i traktuj Was po
                  królewsku!!!i powiedz mężowi,bedzie Ci łatwiej a i on na pewno ucieszy sie
                  ogromnie i bedzie miał na Ciebie baczenie jeszcze większe!nadal trzymamy
                  kciuki!!!musi byc dobrze agulka!
                  • emkz Wrrrrr... uwaga: Lepiej nie czytać, jestem zła 27.07.06, 20:14
                    Ale jestem wkur... Strasznie. Nienawidzę mojej pracy, nienawidzę WB, wszystkiego
                    nienawidzę. Humorek mam taki, że lepiej się do mnie nie zbliżać... Pewnie nici z
                    testowanka, bo zdąży przyjść @. Wrrrr
                    Wszystko bez sensu. WSZYSTKO.
                    Dobrze, że jakieś plusy u Darci i agulki, bo bym już chyba zwątpiła w ten świat!
                    Mam ochotę pokrzyczeć: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS. Sky, maila Ci wysłałam tego 27 dcwink na oba konta tym razem. Mam nadzieję,
                    że dojdzie. Jak nie, daj znać! Może to coś u mnie nawala...

Buuuu jak mi jest źle...;-(((((((
                    • sky1980 Re: Wrrrrr... uwaga: Lepiej nie czytać, jestem zł 27.07.06, 20:42
                      Inka-na onet doszedl smile))
                      no to teraz pisz co jest!!!!(juz Ci odeslalam)co sie stalo!?Ty mnie tu nie
                      strasz ta WB!!!!wypisz sie nam,a co!!pomaga!
                      • emkz Re: Wrrrrr... uwaga: Lepiej nie czytać, jestem zł 27.07.06, 21:06
                        Ech, szkoda pisać... Już się mężowi wygadałam i mi ulżyłowink
                        Wiecie jak to w pracy - nigdzie nie jest doskonale. A dziś robiłam
                        inwentaryzację i tu mają takie pierd... przepisy, że chciałam normalnie usiąść i
                        się rozpłakać z rozpaczy! Np. Trzeba było RĘCZNIE policzyć wszystkie torebki od
                        herbaty... Przykładów mogłabym mnożyć bez liku; a na dodatek taka polka czeka
                        nas co TYDZIEŃ. To jakieś chore jest... I jeszcze taki jeden Hindus, z którym
                        parcuję stwierdził, że się z tym gramolę!!! Wrrr
                        Ale już, koniec złości przez idiotyczną pracę. Jestem w domku, zajadam ostre
                        papryczki, a do tego jeszcze mąż mnie tuliwink
                        Tak więc życzę wszystkim dobrej nocy i samych pozytywnych nastrojów zarówno w
                        życiu osobistym jak i zawodowymwink
                        • sky1980 Re: Wrrrrr... uwaga: Lepiej nie czytać, jestem zł 27.07.06, 21:12
                          no...to najwazniejsze ze cisnienie spadlowinka Hindusem to sie nie przejmuj!!!
                          Robert gonił ich jak psy kiedy był w Indiach!brudasy i pospólstwo!(nie jestem
                          rasitką ale co Ci bedzie uwage zwracał!!!)kochany ten Twój mężuśsmile a Ty sie
                          nie denerwuj-to szkodzi!nie tylko pięknościwink !!!
                          • malutka1939 Re: Wrrrrr... uwaga: Lepiej nie czytać, jestem zł 27.07.06, 21:19
                            emkz uważaj na fasolke nie dennerwuj się hihihhi
                            • emkz Re: Wrrrrr... uwaga: Lepiej nie czytać, jestem zł 27.07.06, 21:29
                              No ja też rasistką nie jestem. Ale... Hindusów nie lubię. I jużwink

Bożesz, malutka, nie zapeszajwink No tak bym straaasznie chciała, że aż się boję,
                              że nic z tego nie będzie. Jeśli @ nie przyjdzie do niedzieli to wtedy też
                              zatestuję (będzie 30 dc). Dobrym objawem jest to, że plamień nie mam, które mnie
                              zawsze przed @ nawiedzały. No i było to maleńkie krwawionko 23 dc... Oj,
                              dziewczyny, trzymajcie kciuki. Tempka 37,2...
                              • malutka1939 emkz trzymam kciuki i... 27.07.06, 21:39
                                nie zapeszam na bank smile)))))))) trzymcie się
                    • agulka1001 Re: Wrrrrr... 28.07.06, 14:53
                      uwazaj emkz,bo ja mialam takiego nerwa przed terminem @@,kiedy juz bylam w
                      ciazy hehe
                      co do optymistycznych gestow-u mnie plamienie na nowe!do pracy jednak musze
                      chodzic,takie zycie,lekarz nic ine mowil o lezeniu plackiem...ale w dom usie
                      oszczedzam,nic nie robie,tylko czasem cos zjem hehe!martiwe sie,bo spada mi
                      temp-dzis 37,2,a 3dni temu bylo 37,4!wynik bety-170 (13dni od owu,15dni od
                      staran,34dc przy cyklach 35dni)
                      • sky1980 Re: Wrrrrr... 28.07.06, 15:05
                        agulka-a ta beta to dobrze czy zle?bo ja norm nie znam jeszczewink - powiedz-w
                        porządku ten wynik tak?wieesz...dziwie sie ze po przejsciach i nadal z obawą o
                        ciążę Twój gin nie wziął pod uwage chocby 2 tygodniowego zwolnienia!!!do
                        cholery tak nie mozna!!!jak masz sie oszczedzac pracujac?no chyba ze
                        prowadzisaz male biuro w swoim domu...trzymaj sie agulka dzielnie,siły i
                        zdrowka dla malenstwa!!!
                        • agulka1001 Re: Wrrrrr... 29.07.06, 13:36
                          sky!beta dobra wedlug norm jakie mam na wynikach-to 2-3tydzien!w pon odbiore
                          nast wynik,robilam po dwoch dniach,wiec bede wiedziec,jak rosnie!
                          co do zwolnienia-to moze lekarz nie widzial potrzeby pojscia na zwolnienie!nie
                          mam swoejgo biura,ale duzo siedze!w domu sie oeszczedzam!
    • emkz Re: do sky1980 27.07.06, 21:59
      wysłałam Ci maila, znów na dwa adresywink
      • malutka1939 Re: do sky1980 27.07.06, 22:19
        dziewczyny coś mnie prześladuje czy to jakieś fatum!!!!!!!1 jestem załamana
        cofneli ich z granicy tzn. moje go męzą i laweciarza gościowi skończył sie
        przegląd auta i nawet o tym nie wiedział..... ja już nie mam siły
        • emkz do malutka! 27.07.06, 22:59
          Tylko jedno: trzymaj się dzielnie, bo taka sytuacja to już na rzeczywistość nie
          zakrawa...
          • sky1980 Re: do malutka! 28.07.06, 12:28
            oj malutka to juz jest pech,zdecydowanie.jak z surrealistycznego filmu opartego
            o oniryzm.ale nie daj sie,wytrzymacie i koszmar sie kiedys(szybko!)skonczy.a
            jakie ustalenia teraz padły wzgledem samochodu?
            powiem Ci na pocieszenie ze mi sie tez odechciewa...przeprowadzamy sie-jutro
            ekipa wywozi klamoty,dzis rozbieramy szafy ktore ida do smieci.nadal pakuje
            coraz wieksza(o ironio!!)sterte gratow-skad sie tego tyle nabralo!!!???jest
            szalony upal,Ania w brudnym,zakurzonym pokoju pozbawionym czesciowo mebli i
            dywanow oglada bajki...mąż -w pracy!!!a ja nie wiem gdzie mam rece wlozyc(w
            dodatku Robert ma dzis urodziny...nie mamy ani sli ani sposobnosci by je
            uczcic).jestem chora.od tygodnia boli mnie gardlo.tera kicham,prycham,biore
            wit.C w mega ilosciach,apap,poce sie na potege juz nie wiem czy z powodu upalow
            czy infekcji,glowa mnie boli i najchetniej bym sie polozyla...ale gdzie tam!!!
            do roboty,do kieratu...bo kto zrobi...nienawidze przeprowadzek i remontow!!!
            nawet nie wiecie jak tego nienawidze!!!...a mam tak statystycznie co 2 lata...i
            czesciej...Boże...niech to sie wreszcie skonczy.chce stabilizacji.
    • sky1980 Re: do sky1980 28.07.06, 12:34
      aa!!!i to nie koniec wlasciwie...bo teraz nalezy pakujac oddzielic rzczy ktore
      tu zostana(w kraju)od tych ktrore we wrzesniu zabierzemy do Anglii....i
      obdarowac nimi krewnych szczerzac sie by zechcieli je wziac na
      przechowanie..trzeba pogniezdzic sie z moimi rodzicami gdzie na 50mkw mieszkaja
      4 osoby(no to dojda jeszcze 3 i pies)i nie zwariowac!i wcisnac tam wyjazdy
      wakacyjne-bo nie damy rady poltora miesiaca przekoczowac we wzglednej harmonii
      i trzeba bedzie gdzies pojechac!!!no i jeszcze praca...wszak moj maz nie
      rozstanie sie z firma na dlugo...oby dotrwac do 18sierpnia-wtedy na 12dni
      wyruszamy w szeroki swiat co naszym bliskim zapewni odrobine komfortu w ich
      wlasnym mieszkaniu...a potem kolne pol miesiaca i mam nadzieje -zczniemy
      budowac COS solidnego w tej Anglii!!!jejku...wariuje.sorki za takie smetne
      wywody ale naprawde mam DOSC.a z badan nasienia nici...mialy byc dzis ale nie
      beda...i nie wiem kiedy beda...zawsze COS wypada.
      • malutka1939 Re: do sky1980 28.07.06, 16:11
        juz myslałam ze gorzej być nie moze... ze teraz to tylko lepiej ze sprowadzimy
        samochód itp.... ale niestety dziś moja babcia trafiła do szpitala a to jest
        najgorsze w tym wszystkim bo to osoba niepełnosprawna awiecie jakie szpitale
        mamy w Polsce trzeba tam być 24 h bo nikt jej nie pomoze...
        a ja mam nadal plamienia i ból brzucha przyjdzie ta @ czy nie... sama nie wiem
        bo to dopiero 21 dc
        zaczynam być zła na cały świat
        świetny mam urlop.... wszystko do du...
        mój mąż zaraz robi drugie podejście jedzie po samochód do RO
      • emkz Uszy do góry dziewczyny;-))) 28.07.06, 16:17
        Agulka - wszystko będzie dobrze, tylko bierz leki przepisane przez lekarza i ni
        stresuj się za dużo (łatwo powiedzieć...)wink
        Sky - spoko, dasz radę z przeprowadzką i z mieszkaniem u rodziców - w Anglii
        jeszcze będziesz miło tę ciasnotę z nimi wspominaćwink Chyba, że to tylko ja
        jestem taka dziwna i tęsknię za najbliższymi...wink
        Jak darcia z @?
        Jak malutka z tym samochodem nieszczęsnym? - Coś Wam ta zagranica niepisana
        normalnie.
        A u mnie 28 dc mija sobie; plamień zero, powtarzam ZEROwink Tempka 37,3, sutki
        bolą, mdli po paście do zębów;-( No normalnie zbyt piękne, żeby było prawdziwe.
        Najbardziej boję się jutra, bo też jutro @ najbardziej prawdopodobna (brzuszek
        tak pobolewa jak co miesiąc;-() Oby do niedzieli!
        Papa, tzrymajcie się!
        • agulka1001 Re: Uszy do góry dziewczyny;-))) 28.07.06, 20:36
          hohohoho emkz!czyzby czyzby????????
    • malutka1939 emkz, emkz... 28.07.06, 23:59
      kibicuję Ci emkz....
      mam przeczucie te sutki to na pewno ciąza.... POWODZENIA!!!
      • emkz Re: emkz, emkz... 29.07.06, 07:10
        A ja mam niestety przeczucie, że nici z tego. NIESTETY! Czuję się tak jakbym
        zaraz miała dostać też paskudną @, więc chyba do gastrologa powinnam się udać z
        tymi mdłościami, a nie do ginekologa...wink Że plamień nie ma - to pewnie zasługa
        castagnusu, i może te piersi tak dziwnie na niego reagują??? Tak więc daruję
        sobie chyba jutrzejsze testowanko - i tak zawsze po testowanku dostaję @... Po
        co test marnować..?
        Miłego dnia dziewuszki i dzięki za wsparcie!
        • agulka1001 Re: emkz, emkz... 29.07.06, 10:56
          kobito,ja przed terminem @@ to czulam sie jakbym juz miala okres,bol brzucha!i
          tak na 4dni przed terminem,dlatego bylo to dla mnie dziwne!ale czulam sie
          fatalnie,lezalam,dziekuj Bogu,ze nie masz plamien...ja juz mam 4dni,boje sie
          strasznie....
          • malutka1939 Re: emkz, emkz... 29.07.06, 11:35
            dziwczyny do mnie dziś przyszła @ dziwne to bo to 22 dc powinnam mieć owu a nie
            @ ale widocznie te stresy tak na mnie podziałały..... i co ozncza to że dobiłam
            do 10 bowiem to już 10 cykl tylko nie wiem czy 10 sie skonczył czy sie zaczyna
            bo już mi sie pogmatwało ale uznam to ze 10 cykl sie rozpoczął..
    • emkz no to jednak było zbyt pięknie... 29.07.06, 18:33
      , bo zaczęła się @;-( Na razie tylko plamionka, ale wszystko się skończyło -
      mdłości, ból piersi i mnie opryszczyło. Poryczałam się już, więc dół już mi
      minął i stwierdziłam z mężem radośnie, że co mi tam - mogę być majówką czy
      czerwcówką. A poza tym nasze starania dopiero we IX mają się zacząćwink Ale i tak
      jakoś przykro. Jedyny plus to ten, że jednak castagnus działa! Cykl 28-dniowy,
      bez brązowych plamień.
      No to ja odpadam - teraz kolej na sky i jej rezultaty nocy poślubnejsmile))
      Trzymajcie się ciepło! Agulka - myśl pozytywnie! Malutka - nowy cykl - nowa
      szansawink))!
      • malutka1939 Re: no to jednak było zbyt pięknie... 29.07.06, 23:04
        emkz przyro mi... już myślałam ze ci sie uda podobnie ja miałam w ubiegłym
        cyklu.Ja chyba tez kupie castagnus, skoro ty nie masz plamionek i cykle
        regularne... ja też chce.. Ja coś ta @ mam bolesna cholernie nie wiem czy to
        efekt tych stresów czy upałów ale prochy non stop... wrrrr
        Dziewczynki mój mąż juz wraca z Rumunii z naszym autkiem. Będzie jutro na
        obiadek juz nie moge sie doczekać wink
        • darcia74 Re: no to jednak było zbyt pięknie... 30.07.06, 15:00
          no widzisz malutka1939 zaczyna sie wszystko ukladac... A obfita @ pewnie ze
          stresow.
          emkz, tez Ci po cichu kibicowalam, ale skoro masz cykle regularne to ciaza jest
          moim zdaniem tylko kwestia czasu.

Ja dzisiaj sie dowiedzialam ze moja przyjaciolka z ktora jednoczesnie
          zaczelysmy starania, zaciazyla, w 3-cim cyklu. Pogratulowalam jej z calego
          serca, ale jak odlozylam sluchawke rozryczalam sie.
          Zreszta wiedzialam tez ze to u niej kwestia czasu, bo maz tylko na weekend'y w
          domu ale cykle regularne jak w zegarku.
          Ja nigdy takich nie mialam wiec mam dziewczyny stracha wielkiego.
          Dzisiaj mija 70dc!!!!
          • malutka1939 Re: no to jednak było zbyt pięknie... 30.07.06, 15:24
            Darciu nie zazdroszczę.... ja mam b. nieregularne cykle ale mam kurcze a ty juz
            tyle czasu no moze niedługo przyjdzie @ życzę ci tego.. moze wtedy sie wszystko
            unormuje
            • agulka1001 Re: darcia 30.07.06, 18:56
              darcia,a czy Ty konsultowalas sie z lekarzem?tez miewalam dlugie cykle,ale
              kiedy juz byly ok. 45dni,to lecialam po luteine!to troche dlugo,no nie??
              • darcia74 Re: darcia 30.07.06, 22:24
                Agulka,
                Ja juz bylam u ginka w 38 dniu cyklu, bo widzialam z wykresu ze nic z tego nie
                bedzie bo cykl bezowulacyjny. Jak mu nabaknelam, ze moze wywolac @, to sie
                szczerze zdziwil. Byl zdziwiony ze w Polsce wywoluje sie @@, ze mam czekac az
                sama przyjdzie! Jak wrocilam z wakacji, byl to 66dc poszlam do innego gina, no
                i dostalam duphaston na wywolanie i teraz czekam. Ladna rozbieznosc, nie...?
                • malutka1939 Re: darcia 31.07.06, 08:26
                  darciu a jak się czujesz po tym Duphastonie? Nie mdli Cię itp. Bo ja to tak
                  średnio się po nim czułam ale da się przeżyć smile)
                  agulka jak tam u ciebie z plamienimi?
                  emkz @ jest tak? to nie był fałszywy alarm?
                  sky1980 ty tak zajęta pakowaniem i przeprowadzka ze nic nam tutaj nie klikasz
                  mam nadzieje ze te pudła cię nie wykończyły....
                  • darcia74 Re: darcia 31.07.06, 13:47
                    malutka1939,
                    Duphaston znosze nadzwyczaj dobrze.
                    Jedyne co to wywalilo mi brzuch !!! Planowalismy ze znajomymi nad jeziorko
                    pojechac, ale ja sie teraz nie moge rozebrac.
                    Chce miec duzy brzuch, ale z fasolka w srodku !!!
                    • malutka1939 Re: darcia 31.07.06, 14:47
                      darciu nie przejmuj się brzuchem.... korzystaj z pięknej pogody i "łap" dobry
                      nastrój, na pewno nie zaszkodzi. A brzuszek- obejrzyj się wkoło ile grubasków
                      chodzi i nikt się tak nie przejmuje jak my Polski hihihihhi jedz i baw się dobrze !!
    • malutka1939 Re: do sky1980 30.07.06, 15:52
      dziewczyny podrzuccie jakies stronki NPR, wcześnij znalazłam tak stronke o
      mierzeniu temp., śluzie itp. teraz szukami nic nie widze... Zdecydowalam się
      mierzyć temp. ale nie mm o tym pojęcia muszę troche poczytać pomóżcie
      smile
      • emkz Re: do sky1980 30.07.06, 16:12
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906
        Może na tym forum coś znajdziesz? Tam są też linki...
      • darcia74 Re: do sky1980 30.07.06, 16:23
        Oto pare polskich stronek:
        www.woomb.org/bom/index_pl.html
        npr.pl
        www.embrion.pl
        www.iner.pl/
        A moge tez dac Ci po niemiecku lub angielsku cos jesli Cie interesuje.

• malutka1939 Re: do sky1980 30.07.06, 16:25
          dzięki zaczynam czytanie... smile)
          • sky1980 Re: do sky1980 31.07.06, 09:10
            witajcie dziewczyny!!!juz wracam-sądny dzien juz za nami,teraz to juz trzeba
            odnalezc sie w chaosie jaki tu panuje,ukladac ciuchy raz jeszcze itd...jest
            ciulowo.
            @ sie zbliza,tez nie mam plamien ale pobolewa troche brzuch...
            współczuje Wam (Darciu-Tobie)jesli musicie czekac na @ miesiacami!!!kurcze,co
            za lekarze...trzymajcie sie dzielnie dziewczyny!agulka-no co u Ciebie??????
            • emkz Re: do malutka 31.07.06, 18:02
              a tak, paskudna @ się rozkręciła, ale zmieniam myślenie - nastęny cykl nie
              bedzie tylko oczekiwaniem - jak ten - zaczynam chodzić na basen, przyjeżdża moje
              siostra, po prostu nie mam zamiaru myśleć, czy się udało, czy nie. Tak jak mój
              mąż powiedział: nasze dziecko samo przyjdzie. I będzie wtedy, kiedy będzie
              czuło, że jest odpowiednia porawink Bo my nadal zachowujemy się dziwnie: chcemy
              dziecka, ale strasznie się boimy, że wszytsko się zmieni... Więc: co ma być to
              będzie! A może to jeszcze nie czas na nas? Może tam w górze jest coś innego
              zaplanowane? Po co się tym stresować... jeszcze prolaktyna mi się podniesiewink
              Pozdrawiam i trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie (jeszcze nie raz) zobaczyły IIwink
              i przeżyły 9 najpiekniejszych miesięcy naszego życia!
              • malutka1939 emkz 31.07.06, 19:34
                emkz życzę ci powodzenia w tym postanowieniu... ja też miałam takie plany i nie
                wyszło myślę o tym choroba ciągle...
                dziewczyny okazało się że usterka w naszym aucie to bzdura, to jakaś uszczelka a
                tam w Rumuni nam tego nie umieli naprawić mam takie nerwy uhm... naprawa
                potrwała by max 1,2 dni a przez nich straciłam całe wakacje!!!!! i kuuuuupe kasy
                (laweta i nasz powrót do domku) no i masa nerwów... uhm beznadziejnie
                dziewczyny oczywiście dzis zapomniałam kupic Casatgnusa a u mnie 3 dc napiszcie
                czy moge zacząc brac ten lek np. od 5 dc bo może jutro znowu zapomne kupić dzięki
              • agulka1001 Re: do malutka 31.07.06, 19:35
                dziewczynki!u mnie beta slicznie urosla!to bylo tydzien temu,ale mysle
                pozytywnie!zrobilam 24.07 (13dni po owu) i bylo 170,na drugi dien bylam u
                ginekoloka,dostalam plamien u niego,zrobilam bete nast dnia,i wzrosla
                dwukrotnie!ale sie ciesze,mowie Wam....chociaz wiem,ze to bylo az tydzien
                temu,plamilam 5dni...potem koniec 2 dni...dzisiaj bylam na zastrztku (kaprogen)
                i znow pojawilo sie kilkuminutowe plamienie....teraz cisza...brzuch boli,ale to
                chyba po tym zastrzyu......

i wiecie co??lekarz kolejny raz zasugerowal mi,ze to bedzie CIĄŻA MNOGA!!!!
                ale bym sie cieszyla,jakby Bozia oddal mi moje dzieciatko stracone 2m-ce
                temu....
                • malutka1939 do agulka :))))))))))))))))))))))))) 31.07.06, 19:49
                  smile))))))))))) super super super!!!!!!!!!! Aga bedzie dobrze zobaczysz będą
                  bliźniaki jak malowane
                  ale extra!!!
                  • emkz Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 31.07.06, 21:07
                    ale fajnie!!!!!! Agulka, no to super!smile)) Wszystkie trzymamy kciuki za
                    pozytywne rezultaty. A ja też bym chciała bliźnięta - za jednym zamachem
                    dwójkawink! A masz w rodzinie jakieś bliźniaki czy to czysty przypadek?

A do malutkiej: castagnus można zacząć brać od dowolnego dnia cyklu! Najlepiej
                    rano, na czczo.
                    • sky1980 Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 31.07.06, 22:19
                      ale fajnie agulka!gratulacje wielkie bo sie tu strachu najedliśmy!!!teraz to
                      juz czekac do rozwiązania szczesliwego!podwojne to szczescie Waszewink!
                      • agulka25 Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 31.07.06, 22:34
                        agus,

tak myslałam, widzisz...a te plamienia to zapewne wynik zastrzyku...odpoczywaj i
                        sie nie stresuj. Trzymam za Ciebie kciuki....mocniutko.

pozdrawiam

aga
                        • darcia74 Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 31.07.06, 23:11
                          agulka, trzymaj sie dzielnie !!!
                          Tak poza tym, to jak gin rozpoznal w tak wczesnej ciazy, ze to moga byc
                          blizniaki?
                          No przeciez to super miec blizniaczki! Tak Ci zazdroszcze agulka ...ale
                          pozytywnie smile
                          • agulka1001 Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 01.08.06, 18:19
                            dzieki kobitki za slowa otuchy!nawet nie wiecie,jak bardzo sie boje,teraz boje
                            sie podwojnie...
                            lekarz na pierwszym usg powiedzial,ze widzi 3!!! ogniska!!!! teraz jak bylam
                            drugi raz,nie robilam usg,ale tak osbie rozmawialismy,a lekarz mnie pyta z
                            takim zdecydowaniem w glosie "a Pani sądzi,ze to bedzie jeden dzidzius?"
                            ale kazal czekac na usg 14.08!
                            dziewczynki,musi byc dobrze u kazdej z nas,no nie ma mocnych!
                            sky-to miesieczne opoznienie w staraniach nie zaszkodzi!
                            co tam-bedziecie rodzic w maju,a ja w kwietniu,to Wam powiem,jak bylo!
                    • agulka1001 Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 01.08.06, 18:16
                      tylko u męza jest jeden przypadek-tesciowej brat ma!u mnie zobaczymy!
                      ale boje sie,te plamienia nie dają mi spokoju...czemu to tak dlugo trwa?znow
                      sie pojawily wczoraj,dzisiaj do poludnia byly wieksze,i bol brzucha...
                      wszystko scierpie,aby tylko sie udalo....
                      • malutka1939 Re: do agulka :))))))))))))))))))))))))) 01.08.06, 22:23
                        hej dziewczynki
                        agulka bedzie ok zobaczysz nie dręcz się tak myślami tylko odpoczywaj i pisz nam
                        co się dzieje..... ja jade jutro z moim miśkiem na Słowacje na dzidzie nia ma
                        szns bo @ sie kończy hehehe ale zobaczymy może w sierpniu nam sie
                        powiedzie..........
                        Zdecydowaliśmy się gdzieś jechać w końcu 4 dni z 14 nam się naleza nie hihihi
                        trzymajcie sie jak wrócę to przeczytam wszystkie watki papa
                        • emkz Re: do malutka i nie tylko 01.08.06, 22:32
                          No to udanego wypoczynku! I kto wie co się na tej Słowacji wydarzy, żadnego dnia
                          nie można uważać za straconegowink)
                          Agulka, trzymaj się i nie myśl - wiem, łatwo mówić. Wszytsko się ułoży -
                          przecież wszystkie trzymamy kciuki!!!
                          Jak darcia z @. U mnie rozkręciła się na całego, na całe szczęście nie jest tak
                          bolesna jak w tamtym miesiącu...
                          A do Ciebie sky, zaraz mailika maleńkiego naskrobięwink
                          Trzymajcie się dziewuszki,
                          Inka
                          • sky1980 Re: do malutka i nie tylko 02.08.06, 12:09
                            czesc dziewczynkiwink
                            agulka...hmmm...jak najbardziej trzymam kciuczki za Ciebie i Twoje malenstwa!
                            ale z doswiadczenia Ci powiem ze blizniaki to podwojna radosc i podwojna
                            robota...o wydatkach nie wspomne...mam siostry blizniaczki mlodsze ode mnie 9
                            lat wiec pamietam dokladnie co sie dzialo jak sie urodzily!w koncu bylam na
                            tyle duza ze aktywnie pomagalam w opiece nad nimi...i powiem Wam wszystkim ze
                            chce dzieci-moze i nawet dwojke jeszcze-ale NA RATY!!!ale Wy mlodzi agulka
                            jestescie to co tam-dacie radesmile)trzymajcie sie tylko zdrowo!!!
                            malutka-nalezy Wam sie ta slowacja jak nie wiem co!!!bylismy tam w maju-
                            uroczo!!!!!!milego wypoczynku!!
                            darusiu a Twoja@ przyszla?ja tez czekam na moja-niby za dwa dni juz powinna
                            byc...czuje sie niemal calkiem normalnie!!i z tego [powodu kusi mnie tescik
                            ktory mi jeszcze zostalwink
                            Inko kochana-juz zagladam w tlenawink
                            • agulka1001 Re: do malutka i nie tylko 02.08.06, 13:46
                              czesc dziewczyny!widze,ze u Was sezon urloppowy trwa!Slowacja i te sprawy!
                              zazdroszcze!ja marze o kilku dniach poza domem!
                              co do samopoczucia-dziewczyny,nie daje rady z tymi plamieniami...rano mialam
                              duzo,koloru pomaranczowego....potem byl ciemny braz...i od rana brzuch
                              boli,jakby naciskal na macice,jakby mi wszystk splynelo do domu....i jakby
                              mialo wyleciec...Jezu,jak ja sie boje...jak mi sie wydaje,ze wszystko sie
                              powtarza,e bol taki sam jak 2mce temu....nie mam juz sily na to
                              wszystko...czemu nie moze byc dobrze?czemu nie moze byc ksiazkowo?przeciez
                              swoje juz przeszlam....eee ide spac,bo padam z nog...piersi nadal bolą,senna
                              jestem,nerwowa,wiec chyba nie jest zle....
                              • sky1980 Re: do malutka i nie tylko 02.08.06, 15:10
                                agulka a kiedy masz wizyte u gina?nie denerwuj sie to co opisujesz to nie
                                czysta krew,plamienia tylko podbarwione.nie boj sie,slusznie robisz ze idziesz
                                spac-sen tez leczy.a powiedz-mąż wie?
                                trzymaj sie dzielnie!!!!my trzymamy za Was kciuki!
                                • agulka1001 Re: do malutka i nie tylko 02.08.06, 18:06
                                  maz wie,ze dzieje sie cos zlego...sugeruje mu,ze moze byc ciaza...a co
                                  najgorsze-temp rano wzrosla do 37,4 (byla przez kilka dni 37,2),teraz jest 37,7!
                                  kurde,nie widze tego dobrze....
    • emkz Re: do wszytskich hurtem;-) 02.08.06, 16:42
      Zaraz jadę na lotnisko po moją siostrę, jej męża i siostrzenicęwink Ale sie
      cieszę - mówię Wamwink))!!! Z tego powodu przez najbliższy tydzień moja obecność
      na forum może być niezbyt częsta, ale to wcale nie oznacza, że o Was, drogie
      koleżanki, nie będę myslaławink A więc proszę mi tu zdawać relacje ze
      wszystkiego, szczególnie czekam na te pozytywne!!!wink)) Od Darci @ lub II, od
      agulki żadnych plamień i spokojnej ciąży, a od malutkiej i sky II.
      Sky, sorki, że nie napiszę dziś maila (właśnie wróciłam z pracy, jem obiad i
      pędzimy na lotnisko), ale trzymam kciuki - brak objawów to też objaw!!!wink))
      Pozdrowionka!
      Inka
      • sky1980 Re: do wszytskich hurtem;-) 02.08.06, 21:12
        dobrze emkz-tym razem jesteś rozgrzeszonawink milych wakacji !
        agulka-co tam?lepiej?
        malutka spakowanasmile?
        a darcia?jak sie w koncu toczy Twój cykl?@ czy II?
        ja koncze 26dc w piątek powinna byc @...jak nie bedzie to testuje.
        dobrej nocki.
    • emkz Re: do wszytskich 03.08.06, 16:07
      A czemu to nikt tu nie pisze?wink
      Co u Was? U mnie dzień wolny, ale i tak siostrzenica zrobiła nam pobudkę o 7
      rano... Spaaaać mi się chce, że hej - pogoda nieciekawa - zimno i wieje!
      Nieciekawą ma moja siostra z rodziną pogodę na zwiedzanie...
      Co u Was? Sky, jutro wielki dzień! Trzymamy kciuki!
      • agulka1001 Re: do wszytskich 03.08.06, 16:36
        hej dziewczyny!widze,ze chyba macie krotkie cykle,bo ciagle pytania-jak tam @@
        czy II kreseczki?pamietam,ze niedawno przezywalyscie @@,a tu juz kolejne
        oczekiwanie....moje cykle byly 5-6tyg,wiec mi sie zawsze dluzylo...ale
        chcialabym,zeby Was sie teraz udalo....fajnei by bylo dzielic sie wspolnymi
        troskami i radosciami!
        co do mnie-to codziennie czuje sie inaczej!wczor bylo duze plamienie,zle sie
        czulam,wyszlam z pracy o 11 i lezalam do dzisiaj do rana!plamienia praktycznie
        nie bylo!do godz 12 bylo plamienie,brazowe,potem cisza!jaki morał?im wiecej
        leze,tym mniej plamien!ale po nocy,jak zaczynam chodzi, jest sczzegolnie
        duzo,potem prawie nie ma...i czuje sie jeszcze gorzej,malo nie
        zemdlałam,wszyscy na okolo zaczynają zauwazac,ze nie czuje sie najlepiej,bo
        jestem blada,mowią,ze rozdrażniona,ale jak tu sie nie denerwowac!
        najwazniejsze,ze piersi bolą...mniej niz w terminie @@,ale bolą...i temp
        wysoka....
        • sky1980 Re: do wszytskich 03.08.06, 16:47
          agulka załatw sobie zwolnienie-nie ma zartów-sama widzisz-bezwzgledne lezenie
          poki sie nie unormuje na dobre!no i obys wreszcie wyszla na prostą!
          ja juz dzis zatestowalam...na castagnusie piszą zeby nie brac w ciąży...wiec
          gdybym była to lepiej odstawić.no ale nie jestem,kreska jedna bez cienie nawet
          drugiej...dlaczego?!?!to juz 7 raz...niech juz przychodzi ta zmora @ bo chce
          wyskoczyc na kilka dni do znajomych to niech sie ze mną nie ciągnie wredna.
          trzymajcie sie,pa.
    • agulka1001 Re: do sky1980 04.08.06, 21:21
      czesc dziewczyny!gdzie Wy sie podziewacie?taka plucha na dworze,a Wy gdzies
      łazicie?no nie wierze!
      ja uprzejmie donosze,ze dzisiaj caly dzien nie bylo plamien!ciesze sie
      bardzo...ale jest tez strach...czy to dobrze,ze ich nie ma?kiedys dziewczyna
      napisala,ze jak sie skonczyly plamienia,to juz niczego nie bylo??
      nie mysle o tym,bo wszystkie objawy sie utrzymuja-mdlosci caly dzien,slabo mi
      jest,malo nie mdleje,spie na siedząco,nie mam na nic ochoty,jesli chodzi o
      jedzenie,dopiero teraz o 21 zrobilam sobie mlode ziemniczki z ogromną iloscią
      koperku i mizeria!ale pychota!i brzuch mnie boli,jakby sie wszystko rozszerzalo!
      dziewczyny!powiedzialam wczoraj mezowi!myslalam,ze bedzie bardziej
      zaskoczony,ale on stwierdzil,ze juz sie domyslil wczesniej hehe!wczor byl w
      szoku,jeszcze jak mu powiedzialam,ze blizniaki hehe!dopiero dzisiaj sie
      naprawde cieszyl,patrzyl na mnie i uwierzyl!a jak powiedzial do
      mnie "mamuska"to az mi sie gorąco zrobilo....
      oj,kobity!nie ociagajcie sie!mam nadzieje,ze ta nieobecnosc spowodowana jest
      ostrymi staraniami!trzymam kciuki!chce,zebyscie do mnie dolaczyly!chociaz
      mdlosci nie dają mi zyc!emkz,sky,malutka-co tam sie dzieje u Was?piszcie
      koniecznie!
      • emkz Re: do sky1980 04.08.06, 22:06
        Strasznie się cieszymy, że wszystko w porządku!! I super, że powiedziałaś
        mężowi!wink)) Teraz to już tylko spokojnych miesięcy życzymy i gwarantuję, że też
        chciałybyśmy być zaciążone, ale jeszcze nie nasza pora najwidoczniej, aczkolwiek
        w staraniach nie ustajemywink))
        U mnie zamieszanie, bo nie dość, że praca, to jeszcze rodzinka przyjechała i za
        bardzo czasu nie mam na internet... Malutka na Słowcji, a darcia chyba nadal
        czeka... A może już się doczekaławink? Sky już tylko Majorką żyje, więc jakoś
        leci namwink
        O! Właśnie mnie siostra woła, bo dziwią ją wciąż dwa oddzielne krany (jeden z
        gorącą, jeden z zimną) i jak tu się umyć...?
        To lecę, trzymajcie się wszytskie ciepło (u mnie słoneczko, 23 stopniewink), i
        uważaj na siebie agulka!
        Papa!
        • sky1980 Re: do sky1980 04.08.06, 23:12
          agulka-zaczynamy oddychac z ulgą!oby plamienia nie wracaly a brzuszek rósł Ci
          wraz z betąsmile !dobrze ze masz juz wsparcie w mężu!!!
          ja zaczynam juz plamienia więc za moment rozpocznie sie @ i 8 cykl staranuncertain
          tyle ze za kilka dni będą juz wyniki nasienia.
          w poniedziałek wyjezdzam do znajomych na tydzien i juz sie martwie ze będziemy
          z Aniusią tęsknic za mężem bo dojedzie do nas dopiero w piąteksad
          aha...ze staraniami to u nas kruch...mieszklamy chwilowo u moich rodzicow i
          takie zycie na kupie nie sprzyja intymnosci...
          trzymajcie sie dzielnie!!!i mam nadzieje ze sie choc troche wypogodzi!
          • agulka1001 Re: do sky1980 05.08.06, 17:55
            kurde,ja chyba sie za szybko uciszylam...po dniu przerwy,i lepszy
            samopoczuciu,znow plamienie rano,po poludniu brak,ale brzuch mnie boli
            dołem,kluje,idzie zwariowac!mąz sie ze mnie smieje,bo mu wczor powiedzialam,ze
            martwie sie,ze plamienia tak nagle zniknely (czytalam,ze dzuewczyny stracila
            malenstwo,jak sie skonczyly),a jak dzisiaj wrocily,to znow sie martwie!ale
            fajnie,ze on wie o ciazy,zupelnie inaczej mnie traktujr,wyrecza....
            dzisiaj dziewczyny jest dla mnie straszny dzien....3 mce temu,kiedy ciaza miala
            tyle samo togdni,zaczelam krwawic,a dzien pozniej,w niedz...a,juz nic nie
            mowie,ale boje sie tych dni,dlatego leze w lozku....
            widze,ze Wy wypoczywacie!slysze,jakas Majorka i te sprawy!kurde,takim to fajnie
            hehe!no to wypoczywajcie!wracajcie na forum z dobrymi wiadomosciami!
            • malutka1939 do wszystkich 05.08.06, 18:23
              hej dziewczynki
              ja wróciłam właśnie ze Słowacjii, a w poniedziałek już do pracki. Było fajnie
              tylko ciągle pochmurno i gór nie było widać. Ale troszke się zregenerowałam.
              Dziś 8 dc Castagnusa jeszcze nie kupoiłam chyba mam sklerozę, i temp zaczynam
              mierzyć od jutra (jak znowu nie zapomnę). Agulka moja koleżanka jak plamiła na
              początku ciązy mialazalecone lezenie tylko nawet nie brała leków tylko miała
              leżeć, a druga jak miała plamienia tez musiała lezec i brała jeszcze leki. Ja
              chyba na twoim miejscu poszła bym do innego lekarza a przynajmniej na zwolnienie
              i lezeniejak najwiecej.
              Sky ten brak intymności to to o czym kiedyś ja ci wspominałam.... przerąbane
              najlepiej to samemu mieszkać ale mnie to nie grozi...
              Emkz z rodzinka razniej, fajnie ze cię odwiedzili smile)
              Darciu a co u ciebie??
              • sky1980 Re: do wszystkich 05.08.06, 20:50
                cześć...ja mam ogólnego doła...wszystko idzie nie tak,co dzień jakas
                kłótnia...a do tego ciągle pada deszcz...
                trzymajcie sie.
                • malutka1939 do sky 05.08.06, 21:23
                  sky nie martw się niedługo wyjedziecie na urlopik i będzie sielanka... wiesz
                  sama że tak czasem bywa że jak brak jest przytulanek to jesteśmy poddenerwowani
                  smile) a mówiłas że mieszkacie z rodzicami i z intymnością troszke ciężko smile) ale
                  bedzie dobrze!!!!
                  u nas też kiepska pogoda i nawet ciesze sie ze wracam juz do pracy bo będzie
                  chociaż zajęcie a tak to nuda....
                  • darcia74 do wszystkich 06.08.06, 09:54
                    dziewczyny, ja nic nie pisze bo bym musiala pisac ciagle o tym samym i moja
                    cierpliwosc juz jest na wyczerpaniu. Wy juz 3-ci cykl konczycie a ja jeszcze 1-
                    szego nie skonczylam!
                    Przedwczoraj wzielam ostatnia tabletke Duphastonu i oczekuje na @ - dzisiaj
                    77dc!!!
                    Jedynie co moge powiedziec o Duphastonie to faktycznie nie wplywa na tempki-
                    nadal mam niskie, no i nie mam praktycznie zadnych skutkow ubocznych, czuje sie
                    normalnie.
                    Jak juz dostane te @ to chce zrobic badania hormonkow a potem sprobuje podejsc
                    do kolejnego gina.
                    agulka, lerz w lozeczku, a czy ty bierzesz cos? Jakis progesteron?
                    malutka, to teraz, jak to sie mowi, "po deszczu przychodzi slonce", wiec z
                    gorki... i do dziela smile
                    sky, rozumiem sytuacje. Ja kocham moja rodzinke,ale.. Jak przyjezdzamy do moich
                    rodzicow to staramy sie mieszkac u nich nie dluzej jak tydzien, bo to jest nie
                    mozliwe zeby mieszkajac na kupie nie bylo spiec.
                    • darcia74 Re: do wszystkich 06.08.06, 10:02
                      dziewczyny!!!! Wybaczcie mi bledy, prosze !!! Ehh.. mieszkam poza Polska 5
                      latek rozmawiam tu po wlosku i miemiecku, a jak poznalam mojego M rozmawialismy
                      po angielsku. Wstyd sie przyznac, ale zaczynam robic bledy ortograficzne a
                      nigdy nie mialam z tym problemu - mam zbyt wielki MISZ MASZ w glowie juz.
                      Przepraszam jeszcze raz...
                      • malutka1939 Re: do wszystkich 06.08.06, 11:11
                        Darciu ja na @ po duphastonie czekałam ok 5 dni, więc czekaj cierpliwie i musi
                        przyjść!! smile) błędy ci wybaczamy a ja mogę pozazdrościć znajomości tylu języków
                        obcych bo ja noga jestem i nie znam żadnego, no może troszke ang. ale nie wiem
                        czy bym sie z kimś dogadała sad(
                        • darcia74 Re: do wszystkich 06.08.06, 11:52
                          malutka, jakbys musiala to bys sie dogadala.
                          Ja angelskiego uczylam sie w szkole a potem dlugo nie mialam z tym jezykiem
                          kontaktu. Kiedy poznalam mojego M uzywalismy przede wszystkim jezyka cial smile
                          Potem jezyk (w buzi) sie sam rozwiazal i sie okazalo, ze angielski byl gdzies
                          tam uspiony w mojej glowie i sie obuzil, a dalej to juz bylo tylko lepiej. W
                          tym czasie mieszkalam w Niemczech, ale pracowalam w polskiej firmie wiec
                          niemieckiego nauczylam sie tylko na poziomie podstawowym. 2 lata pozniej
                          przeprowadzilam sie do mojego M do Wloch (80km od granicy z Austia), dosc
                          szybko nauczylam sie wloskiego i w miedzyczasie rowniez doszkolilam niemiecki,
                          bo tu sa te dwa jezyki urzedowe.
                          Jednym slowem tak naprawde te trzy obce jezyki nauczylam sie w ciagu ostatnich
                          tylko 5-ciu lat.
                          Dlatego malutka nie zalamuj sie, bo jakbys musiala sie nauczyc to bys sie
                          nauczyla smile Ja tez chodzac do szkoly uwazalam sie za noge w jezykach.
                          Ale negatyw tego tez jest, bo nie znam przez to zadnego jezyka perfekcyjnie
                          (ehh teraz nawet polskiego smile. Zaczyna mi sie powoli wszystko mieszac,
                          szczegolnie niemiecki z angielskim. Ostatnio tez w Niemczech pytali sie mnie
                          czy jestem Wloszka, bo mowiac po niemiecku mam juz wloski akcent.
                          No to juz jest jakas porazka!
                          • sky1980 Re: do wszystkich 06.08.06, 13:25
                            czesc Wamsmile!
                            u mnie juz lepiej,atmosferka całkiem czysta.jutro lub we wtorek wybywam na
                            tydzien...ufff-spotkanie ze starymi znajomymi!!!!
                            a co do jezykow to i ja mam nadzieje ze mój angielski obudzioe sie w Anglii na
                            tyle intensywnie ze bede mogla bez przeszkod tam egzystowac...
                            darci-super ze znasz tyle jezykow!!!mi sie tak hiszpanski marzywink - moze juz
                            na majorce zaczne sie uczycwink !
                            no czekanie na @ jest koszmarne!!!!plamie juz ze 3 dni a @ nie ma...wiec bedzie
                            na sam wyjazd niestety...
                            • emkz Re: do wszystkich 06.08.06, 13:36
                              Noo, a mi się francuski marzy; uczyłam się w średniej szkole, ale już wszystko
                              zapomniałam. I rosyjski też by się przydał, a co... Uwielbiam się uczyć
                              językówwink Tylko coś niemieckiego nie mogę zdzierżyć, bo taki twardy...
                              U mnie @ się kończy i kończy i końca nie widać, od dwóch dni sobie tylko
                              plamię... Zresztą do przytulanek i tak nie ma warunków...
                              A dziś mamy I rocznicę ślubu!!!!wink)) Ale bedziemy obchodzić (kolacja, itp.wink)
                              w środę jak rodzinka wyjedzie. A w takim razie jutro sky ma urodziny, czy
                              imeininy? Sorki, nie pamiętam, ale i tak składam serdeczne życzenia! I udanego
                              urlopuwink
                            • agulka1001 Re: do wszystkich 06.08.06, 13:37
                              to w koncu!juz myslalam,ze zrezygnowalyscie z forum!taka cisza,az w uszach
                              brzeczalo!
                              humory widze wracają,w planach macie wyjazdy!jezyki szlifujecie!a ja leze,az
                              mnie plecy bolą!bez sensu!brzuch mnie boli dzisiaj i wczoraj jakos mocniej,ale
                              plamienie tylko leciutko rano i koniec!boje sie,bo 3 m-ce temu o tej porze w
                              nocy....nie wiem,czy dzisiaj zasne...co do pytania jednej z Was-biore luteine
                              4x2!az mi juz niedobrze hehe !nie mam dzisiaj nawet sily isc do
                              kosciola...Boze,3mce temu w niedz bylo identycznie...jesli przezyje ten
                              dzien,to juz bedzie dobrze....
                              • sky1980 Re: do wszystkich 06.08.06, 13:49
                                jejku agulka to trzymaj sie dzielnie i zdrowo!pomodlic to sie i w domu mozesz!!!
                                Boże oby sie wszystko pomyślnie zakonczyło lekkim porodem na wiosne!!!
                                emkz-stu lat radosnego wspólnego życiasmile!!!!
                                a ja istotnie...jutro koncze..o Jezu...26 rok życia...naprawde tyle juz mamy
                                emkz?czy ja dobrze licze?to juz 26lat??hmm...
                                • malutka1939 Re: do wszystkich 06.08.06, 13:59
                                  agulka trzymaj sie dzielnie!!!!! proszę nie myśl tyle o tym co było 3 m-ce temu
                                  teraz bdzie inaczej!!! będzie ok a ja już się za ciebie pomodle...
                                  emkz wszystkiego najjjjjjj z okazji I rocznicy no i upojnych nocy życzę hih (i
                                  dni też )
                                  sky latka nam lecą co hihih ja mam 25, ale w styczniu 26 będzie smile) a ty lew
                                  jesteś podobnie jak mój mąż, czy ty też jesteś uparciuchem i potrafisz obrażać
                                  się na M i nie oddzywać po kłótni smile) hhiih bo mój M zawsze po kłótni milczy b.
                                  długo a ja tak nie umiem , ja po godzince to juz moge sie przytulać, przeprosić
                                  i wszystko sobie wyjaśnić a on milczy......
                                  • sky1980 Re: do wszystkich 06.08.06, 14:10
                                    malutka i ja mój M oboje jestesmy lewkamismile i szczesliwie oboje nie gniewamy
                                    sie długo...ufff...jaka to ulga!bo ja w ogóle nie umiem sie gniewac-czasem to
                                    az mnie to drazni!bo powinno sie niekiedy tak porządnie obrazic i milczec,a co!
                                    a ja tak jak Ty-po godzinie wychodzi słońce i czas budowac pomostsmile
                                    właśnie sie wczoraj pokłóciliśmy z M ale minęły 2 godzinki i doszlismy do ładu
                                    ze sobą-i całe szczescie bo bym spac nie mogła!
                                    a co do uporu to owszem-czasem jak sie na cos upre to lata trwaja a to osiągnę;-
                                    ) no i oboje z M nie lubimy jak sie nam cos narzuca-on mi własnie wczoraj
                                    chcial cos narzucic-nawet nie bardzo istotnego ale takie kategoryczne
                                    narzucanie budzi kategoryczny sprzeciw-i juz!
                                    w ogole lew to bardzo dobry znaksmile-szczodry,wylewny,emocjonalny i empatyczny(a
                                    pisze to na bazie własnej osobywink)
                                • darcia74 Re: do wszystkich 06.08.06, 14:11
                                  sky, prosze Cie nie mow, ze to JUZ 26 lat. Chyba zapomnialas ile ja mam -32lata
                                  we wrzesniu skoncze. Czuje sie jak jakas starucha przy Was!!!

• sky1980 Re: do wszystkich 06.08.06, 14:17
                                    darciu-ale inaczej ocenia sie kogoś a inaczej siebie...Ty moda laska jesteś a
                                    mi sie czasem wydaje ze juz staro wyglądam...a ostatnio jakas nastoletnia
                                    (pewnie 19 miala)sąsiadka powiedziala mi "dzien dobry"...milo ze kulturalna ale
                                    na Boga...dzien dobry to sie starszej pani mówiwinkżarty żartami-po prostu juz
                                    nie jestem dziewczyną tylko kobietą...babą...a 10lat temu przed czlowiekiem
                                    stało wszystko-cały świat pelen marzen i nadzieii...ale teraz wcale nie jest
                                    zle!!!reasumując i robiąc bilans zysków i strat to wyszłam na prostą-mimo ze i
                                    mi i innym wydawało sie to prawie niemozliwe.a jednak moge powiedziec ze jestem
                                    szczesliwasmile a to jest przeciez najwazniejsze.czyli bieg czasu ma sens.nie
                                    martw sie darciu-powtorze-siebie ocenia sie surowiejwinkczasami.
                                    • sky1980 Re: do wszystkich 06.08.06, 14:20
                                      aha-mój mąz jest w Twoim wieku-lipiec '74 smile i wcale nie jest starysmile))
                                      a Ty jestes zodiakalną panienką-poukładana,delikatną i spokojną?moja mama i
                                      corka sa pannami-obie zupelnie inne!czy moze "weszłaś" juz w wage?tak sobie
                                      pytam tylko...
                                      • darcia74 Re: do wszystkich 06.08.06, 14:53
                                        sky, jestem zodiakalna panna i pasuje do tego znaku, czasami niestety a czasami
                                        na szczescie. Jedynie co nie pasuje do mnie, to ta charakterystyka o przesadnym
                                        zamilowaniu to porzadku - chyba jestem troche leniwa i malo pedantycznasmile
                                        W dodatku moj M to rowniez panienka smile
                                        Czasami niestety za bardzo realistycznie podchodzimy do zycia, wiec wszystkim
                                        sie za bardzo przejmujemy a potrzeba od czasu do czasu zrobic cos szalonego i
                                        sie wyluzowac... nie?
                                        A z corki wobec tego bedziesz miala pocieche, bo faktycznie jako panna w
                                        wiekszosci przypadkow pomysli zanim cos zrobi smile
                                • agulka1001 Re: do wszystkich 06.08.06, 16:48
                                  sky,wszystkiego naj naj naj!wiesz,ja tez mam 26lat!!
                                  • malutka1939 Re: do wszystkich 06.08.06, 18:28
                                    Darciu moja mama też jest panienka i tez jest realistką straszna smile) z resztą ja
                                    też, a do tego jestem okropną pesymistką ale ja jestem Koziorożcem...
                                    mój mąż czasami ma mnie dość tzn. mojego realizmu bowiem zawsze zciągam go na
                                    ziemię smile)
                                    Darciu wiesz tak sobie pomyślałam studiowałam z dziewczyną która mieszkała w
                                    niemczech miała męża Włocha i miała na imię Dorota smile)i podobnie jak ty najpierw
                                    porozumiewali się po ang. tak jak piszesz to mi ja przypominasz hihihi
                                    Dziewczynki ja jutro do pracy wracam buuuu 2 tygodnie urlopiku zleciały... ehhh
                                    szkoda że z tej Bułgarii nici... ale moze za rok smile)
    • emkz Re: do wszystkich 06.08.06, 21:11
      A ja mam najfajniejszy znak zodianku, bo STRZELECwink Optymistyczny, lubiący
      podróże, otwarty, przyjacielski, same superlatywe, hihiwink)) No i też 26 lat (w
      grudniu kończę), ale czaeem wydaje mi się, że zachowuję się jak 15-latka...
      Właśnie wróciliśmy z knajpki, jutro i pojutrze czeka nas zwiedzanie Londynu. A w
      środę po wyjeździe rodzinki, czeka nas świętowanie I rocznicy ślubu (będzie się
      działo, hohowink), no i postanowiliśmy, że do Paryża jedziemy w X, na mur betonwink
      Ok, lecę kolację pochłaniać; fajnie, żeśmy się tak wszystkie odezwały, wątek nam
      ruszył; ludzie, niedługo nam 300 stukniewink))
      • sky1980 Re: do wszystkich 06.08.06, 22:16
        no-fajnie tak-300!!!!chyba najdłuższy wątek mamywink i jai wielotematyczny!za
        zyczenia agulka dziękujesmile-Ty sie tam trzymaj i Tobie teraz serdeczne zyczenia
        najbardziej potrzebnesmile
        no właśnie darciu moja Anula to cos uparta jak na panienke...charakter ma taki
        ze jak nic polityk z niej bedzie-burmistrz przynajmniejwink a moja mama panna ma
        to samo co Ty-z porządkiem na bakier a jak juz cos sobie schowa to potem ze 3
        lata szuka...
        malutka-pojedziecie za rok we rojke i maluch od małego jezykow sie bedzie
        uczylwink to dopiero frajda!
        a strzelec emkz to faktycznie dobry znak-tak jak piszesz-
        otwarty,przedsiebiorczy,podejmuje pogodnie wyzwania i podroze lubiwink
        miło tak byc rok po slubie ,co?tyle dni,godzin i chwil razem-jako mąż i żonasmile
        ech...zmykam do wyrka,musze wczesnie wstac jutro...urzad skarbowy czeka...Boże-
        biurokracje Polska ma chyba szczegolnie rozwiniętą!!!!!
        • malutka1939 wszystkiego najlepszego sky.... 07.08.06, 16:53
          sky jak masz jakiś problem to pisz bo ja ksiegowa jestem smile)może uda mi sie pomóc
          dziewczynki pierwszy dzień w pracy za mną uff ciężko było po 2 tyg.
          leniuchowaniu smile)
          u mnie dziś 10 dc i temp zaczęłam mierzyć, ale wiecie co dziwne bo mam plamienia
          dalej malutkie ale są , nie wiem juz o co chodzi no i wczoraj były koloru jany
          różowy a nie brązowe jak zawsze... po @@ to juz nic nie powinno być a tu masz...
          bleee juz mam dość tego wszystkiego
          • sky1980 Re: wszystkiego najlepszego sky.... 07.08.06, 17:19
            ooo dziekuje malutka-i za zyczenia i za wiedzewink !!!podziwiam Cie jesli
            odnajdujesz sie w tych wszystkich przepisach,nipach,regonach,zusach,symbolach i
            podsymbolach...ja dostaje gesiej skorki jak tylko o tym slysze!!!problem mialam
            taki ze podzialam gdzies zasw.o wydaniu NIPu...no i za 16zł mi zaswiadczenie za
            tydzien wystawią...a dzialalnosc niby od dzis juz moge prowadzic,tak?od daty
            wplyniecia pozwolenia na vat(?)moge czy nie moge faktury wystawiac?Jeju...osioł
            jestem.no i jeszcze mój mąż musi spisac ze mna umowe o uzyczenie lokalu(to jego
            mieszkanie w ktorym wszyscy jestesmy zameldowani)...oj biurokracja zabija
            wszelką inicjatywe...cale szczescie ze w okienku w skarbowce siedziala
            mila,mloda dziewczyna ktora prowadzila mnie za reke...niby poki co wszystko
            zalatwilam..czekam na ten NIP i mozna zaczac starcie z ZUSemwink
            jak Ty malutka wytrzymujesz w takiej pracy?
            pozdrawiam wszystkiesmile
            Magda
            • darcia74 Re: wszystkiego najlepszego sky.... 07.08.06, 17:30
              No wlasnie : WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO sky !!! smile
              Jako 300 -tny post chcialam Wam doniesc, ze dostalam @ !!! smile
              Co prawda mozna to nazwac pseudo-@, bo nie jest moja naturalna i strasznie
              skapa, ale przynajmniej pozwoli mi zaczac nowy cykl. Jako pesymistka z natury
              musze to powiedziec: jezeli czeka mnie cos takiego znowu to sie pochlastam !!!!
              W kazdym razie mam zamiar w czwartek zrobic badania hormonow i moze czegos sie
              dowiem wkoncu o sobie.

malutka... a moze to nie byla @? hmmmmm
              • sky1980 Re: wszystkiego najlepszego sky.... 07.08.06, 20:27
                dzieki dzieki!!
                no wreszcie darcia!!!!jak to dobrze!!!a ja sobie czekam 31dzien i
                nic..plamie,czuje sie fatalnie a @ czeka az wsiade do pociagu...wtedy sie
                rozkrecisad
                • malutka1939 Re: wszystkiego najlepszego sky.... 07.08.06, 21:27
                  Darciu raczej to @ była no bo co innego smile) choć przyszła w 22 dc.
                  Darciu na razie nie martw sie tym co będzie potem tzn. czy następna @ przjdzie ,
                  ja myślę ze tak a teraz smile))))) że ta @@@ wreszcie jest.
                  Sky jeśli chodzi o twoją działalność to jeśli złożyłaś już wszystkie formularze
                  zgłoszeniowe (nIP, VAT-R itp) i zapłaciłaś w Urzędzie M i G kwotę na rejestrację
                  VAT wówczas możesz działać tzn. wystawiać Faktury, i przyjmować też od innych.
                  Musiszteż złożyc wniosek do urzędu statystycznego o Regon. To wszystko pewnie
                  już wiesz. Jeśli chodzio lokal to jeśli nie jesteś właścicielem
                  (współwłaścicielem )twój mąz musi użyczyć ci lokal ale nie musi być to całe
                  mieszkanie. Zaznaczcie w umowie ze jest to np. jeden pokój itp.
                  Mam nadzieję zebardziej nie namieszałam co? hehehe w razie pytań pisz
                  mamnadzieję że będę znała odpowiedź, bo wiesz duuużo nauki jeszcze przede mną smile))

A co z Agulką przetrwałaś niedzielę? jest ok?
                  Emkz to siedzi zrodzinką, ale w środę o matko co tam będzie się działo........
                  • emkz Re: wszystkiego najlepszego sky.... 07.08.06, 21:53
                    Oj będzie, będziewink
                    A na razie jestem padnięta po całodniowej wycieczce do Londynu... Ale Muzeum
                    Figur Woskowych jest super!!!wink) Więcej zabawy mieli dorośli niż dzieciwink Oj,
                    idę spać, ledwo zipię...
                    Gratulacje do darci z okazji nadejścia @!
                    A malutka, zdolna bestia jesteś, że taka z podatkami oblatana - szczerze
                    podziwiam!wink A teraz może plamienia okołowulacyjne są?
                    Jak agulka dziś samopoczucie?
                    Pozdrawiam serdecznie. A jutro kolejny dzień zwiedzania..
                    oj, kiedy ta środa będzie...?
                  • agulka1001 Re: wszystkiego najlepszego sky.... 08.08.06, 20:12
                    czesc dziewczyny!weekend byl ciezki!brzuch napierniczal,ze szok,lezałam!ale od
                    niedz plamienia przeszly,do dzis nie ma!zostaly takie mdlosci,ze najgorszemu
                    wrogowi nie zycze,dzisiaj polecialam do wc,ale nic nie bylo...do tego wzdecia i
                    gazy-kurde,ale czad,mowie Wam hehehehehe
                • darcia74 Re: do wszystkich 08.08.06, 08:57
                  no i znowu nie wiem co jest grane.
                  Juz po @ - skonczyla sie! Trwala 1 dzien, poprzedzona 1 dniem plamien.
                  Czy ja moge odliczac nowy cykl? Czy moze byc taka jednodniowa @? Jeszcze w
                  zyciu mi sie to nie zdarzylo!
                  • emkz Re: do darcia 08.08.06, 09:42
                    nie mam pojęcia, niestety
                    najlepiej to do gina iść, żey zobaczył czy endometrium nowy cykl ropzoczęło...
                    Ale mam nadzieję że tak, i już niedługo rozpocznięcie staranka!wink
                    • malutka1939 Re: do darcia 08.08.06, 19:02
                      Darciu zobaczysz jak bedzie jutro moze @@ bedzie znowu ja czasem tak miałam ze
                      miałam przerwe 1 dzień i znowu @. Jeśli nie to kurcze nie wiem co mam ci
                      powiedziec chyba trzeba uznać to za @, w końcu po takiej przerwie różnie moze
                      być nie powidziane ze ma być 5 dni.
                      • darcia74 Re: do darcia 08.08.06, 19:53
                        tak jakos to dziwnie wyglada, w kazdym razie cos wylatuje, tak jakby @ na raty,
                        bo jest krew, ale strasznie malo a czasami nic.
                        Uznalam to za @, bo na plamienia to znowu tego za duzo, no i to jest jednak
                        krew choc w znikomych ilosciach.
                        Na wszelki wypadek zrobie badania w czwartek czyli w 4dc liczac od wczoraj a
                        nie w 3dc, bo nie wiadomo jak to u mnie dokladnie jest.
                        • malutka1939 Re: do darcia 09.08.06, 18:31
                          hej dziewczynki
                          co u was?
                          emkaz dziś środa więc mogę sobie tylko wyobrazić Wasza rocznicę....
                          Darciu jak @ jest czy sie zatrzymała
                          Sky pojechała w nieznane i odpoczywa smile)
                          a agulka nas opuściała i nic nie pisze jak jej maleństwo(a)
                          a ja mierze temp. dzielnie to znosze, ale chyba nie długo wytrzymam smile)
                          • darcia74 Re: do darcia 09.08.06, 19:24
                            u mnie jednak cos tam wylatuje, wiec jednak zaliczam to do @.
                            Malutka, ja tez na poczatku myslalam, ze nie dam rady z mierzeniem, ale potem
                            mi sie nawet to spodobalo. Hee jak zobaczylam skok owulacyjny, a potem
                            prawidlowa faze lutealna. Tak ochoczo mierzylam tempke do tego cyklu
                            bezowulacyjnego, gdzie pod koniec jak tempki byly bezsensowne, odechcialo mi
                            sie cos mierzyc smile Teraz jednak rozpoczelam nowy cykl, zmienilam termometr na
                            elektroniczny owulacyjny i znowu ochote mierzyc i miec nadzieje na powodzenie :-
                            )
                            Wytrzymaj smile
                  • darcia74 do agulka 09.08.06, 21:08
                    agulko kochana...
                    zaraz mnie tymi gazami, wzdeciami, odruchami wymiotnymi.. ale wraz z fasoka lub
                    fasolkami smile please...

• agulka1001 Re: do agulka 13.08.06, 13:16
                      dziewczyny!darcia!jakbym tylko mogla,oddalabym te nudnosci,wymioty (juz sie
                      pojawily),obrzydzenie do jedzenia,do zycia...nie oddalabym tylko moich
                      malenstwa!ale zobaczycie,ze na Was tez przyjdzie czas!chcialabym cos
                      doradzic,ale nie wiem co,bo ja nie zdazylam nic zrobic i sie udalo!mysle,ze
                      chyba w tym tkwi sukces-nie myslec!trudne,ale prawdziwe!
                      co temp-to mierzylam dzielnie,dalej mierze,teraz mam 37,4!w dzien mi gorąco,a w
                      nocy zimno!
    • emkz do wszystkich 10.08.06, 19:29
      No cześć dziewczyny!
      Co u Was? Umilkłyście coś;-(
      Jak Agulka z ciążą? Ludzie, jak ja lubię te wiadomości od Ciebie; wzruszam się
      normalniewink
      Pozdrowienia!
      • malutka1939 Re: do wszystkich 10.08.06, 19:45
        hej
        emkz a szczegóły?? co myślisz ze ominie cię opowiadanie o wczorajszym wieczorze?
        no dobra darujmy pikantne szczegóły hihiih
        agulka siedzi juz na forum marcówki 2007 i ma nas gdzieś hihi no i dobrze to
        znaczy ze jet ok prawda?
        Darciu zrobiłas dziś badania , masz wyniki?
        • emkz Re: do wszystkich 10.08.06, 20:08
          hihi, no faaajnie było...wink)) Jeszcze teraz na samo wspomnienie się uśmiechamwink
          A Agulka to chyba kwietniówka? No, jasne, ze dobrze, że tam siedzi, ale jak tak
          opowiada o tym co jej się w brzuszku wyczynia, to mi tak ciepło na sercu i
          nadzieję wlewawink
          A no własnie darcia, co u Ciebie?
          • emkz Re: do malutka 10.08.06, 20:10
            A jak u Ciebie z @ i w ogóle z cyklem?
            Który to w końcu dc u Ciebie? Bo u mnie to nie wiem, bo nie wiem już jak liczyć:
            z plamieniem, czy bez... Może być 10, ale równie dobrze 11, lub 12...
            • malutka1939 Re: do malutka 10.08.06, 20:21
              u mnie 13 dc na razie nic sie nie dzieje, śluzu płodnego jeszcze nie ma, no i
              tem. na poziomie 36,6 i bez zmian. Czekamy na owu. ale seksiku cos ostatnio nie
              było mąj mąż wrócił do pracy po urlopie i znowu będziemy mieć braki sad(
              • darcia74 do wszystkich 11.08.06, 09:57
                hej,
                zrobilam badania, ale wyniki dopiero beda w poniedzialek.
                Moj maz to tez jest taki troche malo temperamentny, nie ma zbyt wielkich
                potrzeb (on to tlumaczy stresami)smile Gdybym nie planowala w jakich dniach
                powinnismy sie kochac, to pewnie w zyciu nie mielibysmy szansy trafic na dzien
                plodny smile
                • sky1980 Re: do wszystkich 11.08.06, 16:52
                  czesc dziewczyny.dobrze ze u Was dobrzewink-ze agulka ma sie dobrze i nie
                  plami,ze darcia dostala@,ze emkz pracuje z mezem nad dzidzia i w ogole ze jest
                  ok.
                  ano siedze sobie w malenkim miasteczku we wielkopolsce i jest fajniusko bo
                  wszystkich tu znam i milo tak stare katy odwiedzic...
                  bede tu do Was zagladac,czytac co tez sie dzieje ale nie wiem czy dam rade
                  jeszcze sie odzywac...poki co nie mamy szans na dzidzie,wyniki są zle i jeszcze
                  nie mam pojecia o leczeniu...M nie ma nawet pojecia o zlych wynikach!!wiec
                  jeszcze musze mu o tym powiedziec...musze sie sama ze sobą
                  poukładać,uspokoić,zacząć normalnie żyć...a Wy sie trzymajcie i rozmnażajcie.pa
                  • malutka1939 Re: do wszystkich 11.08.06, 19:16
                    sky słuchaj nic nie jest przesądzone, twój M będzie brał leki i potem bedzie ok
                    zobaczysz. W takim razie ja teżmuszę mojego M wysłać na te badania....
                    • darcia74 Re: do wszystkich 11.08.06, 20:37
                      Najgorsze jest to ze "chlopy" strasznie sie przejmuja swoja meskoscia, chyba
                      bardziej niz my kobiecoscia i wiadomosc o tym ze zolnierzyki nie sa w dobrej
                      kondycji jest dla nich tragedia.
                      Sky, sprobuj moze narazie podawac mu mace, cynk, lub salwazin. Potem za jakis
                      czas znowu badanka. Jak juz wiesz komorki meskie sa produkowane juz 3 miesiace
                      wczesniej, wiec sprobuj ograniczyc mu tluszcze zwierzece, mniej alkoholu,
                      papierochy (jezeli pali), owocki, warzywka i jak najmniej stresu (choc wiem ze
                      latwo sie mowi).
                      Dlatego nie stresujcie sie wynikami tak bardzo narazie....
                      • sky1980 Re: do wszystkich 12.08.06, 14:54
                        u nas wyglada to tak ze zwyczajnie jest ich duzo za malo i sa zastrzezenia co
                        do budowy.M nigdy nie palił.pije okazyjnie i zeby sie upic i jak juz to dobre
                        wino,piwo rzadko,wodka rzadko.bral juz wit A+E(po niej wyniki takie),stresu ma
                        duzo i nic sie nie da zrobic bo takie jest zycie-ze albo sie zyje ale z
                        adrenalina albo sie wegetuje na spokojnie...kazano nam koniecznie isc do
                        lekarza,koniecznie prowadzic dalsza diagnostyke a i tak nie wiadomo co z tego
                        bedzie.wiec sie sama za leczenie nie biore bo nie wiem czy salfazin tu
                        wystarczy...i nie wiem kiedy wlasciwie mu o tym powiem...teraz?jak jestesmy na
                        wakacjach?za chile lecimy dalej-tez zly moment...i zaden nigdy nie bedzie
                        dobry...
                        nic to,czas pokaze.trzymajcie sie.pa
                        • malutka1939 Re: do sky 12.08.06, 23:19
                          sky nie wiem jaki twój Robert ma ma stosunek do staranek, ale ja mojego Pawełka
                          nastawiłam wcześniej że musi zrobić badania nasionek (jeszcze ich nierobiliśmy0
                          i że te wyniki mągą być złe. paweł ma też kolegę w pracy który miał zbyt wolne
                          plemniczki i on powiedział mu ze brał leki i sie udało!! Wiem ze u was problem
                          tkwi w ilości ale myśle ze na to też są leki. Ten kolega brał 3 m-ce i sie udao
                          czyli tak naprawde jeden męski cykl smile))) sky powiedz mu ona ma w tym taki sam
                          udział!!! nie ukrywaj tego powiedz jak najszybciej!! ado lekarzai tak po
                          wakacjach.....
                          Trzymaj się!!!!
                          • agulka1001 Re: do sky 13.08.06, 13:25
                            kurde,sky,ale mnie wystraszylas,ze cos strasznego sie stalo!daj spokoj,ze jest
                            ich mniej?to co!!!!przeciez wystarczy jeden!nic sie nie martw!mow
                            mezowi,bierzcie sie za leczenie,i za 3m-ce bedziesz jak ja zdychac,bo bedzie
                            Cie mdlic i bedziesz rzygac hehehehehehe glowa do gory!kurde,a ja myslalam,ze
                            cos sie stalo!daj spokoj!wazne,ze są,ze sie ruszają,a juz o ilosc to sie
                            postaracie!
                  • agulka1001 Re: do wszystkich 13.08.06, 13:22
                    sky,co to za wynik?napisz cos wiecej!czemu sie tak zalamalas,co sie dzieje??
        • agulka1001 Re: do wszystkich 13.08.06, 13:20
          prostuje malutką-siedze na forum Kwietnioweczki hehe bo ja wyliczylam,ze moze
          byc nawet 1 kwietnia (moje urodziny)
      • agulka1001 Re: do wszystkich 13.08.06, 13:19
        kurde,emkz,dzieki!tak bym chciala,zebyscie znalazly sie tez na moim miejscu!
        tak bardzo Wam zycze tego!moje objawy sie nasily,ledwo zyje...juz wymiotowalam
        2 razy....nie mam ochoty na nic,jesli chodzi o jedzenie!wydaje mi sie,ze
        znalazlam cos,gotuje,i juz w trakcie mnie mdli!glodna chodze po prostu....
        tak bardzo sie ciesze,ze mi sie udalo,mowie Wam...czasem placze sobie ze
        szczescia....jutro ide na usg,boje sie bardzo....modle sie,zeby sie
        sprawdzilo,zeby byly blizniaki,juz mamy z mezem imiona!jakby bylo
        cudownie,gdyby Bozia oddala mi moja utraconą kruszynke,to tak,jakby ta
        sama,tylko w innym terminie....
        • malutka1939 Re: do wszystkich 13.08.06, 14:12
          agulka najpierw siedziałaś na marcówkach heheh a potem kiedy powtało forum
          Kwietniówki przeniosłaś się smile))
          Super ze u ciebie wszystko dobrze, a to że cie mdli to dobrze wróży smile)
          trzymaj sie o czasem napisz nam co u Ciebie smile
          • darcia74 Re: do wszystkich 13.08.06, 17:28
            witajcie dziewczyny,
            Czy ktoras z was (oprocz Ciebie Agulka, wybacz smile) ma ochote dostac
            zaproszenie do testowania nowego programu typu ff ale po polsku do generacji
            cyklow?
            Mozecie sobie o tym programie tu poczytac jezeli jestescie zainteresowane:
            www.28dni.pl
            Kazda nowa uzytkowniczka moze zaprosic jedna osobe... A ja niedawno zostalam
            zaproszona, wiec moge teraz i ja.. smile

• malutka1939 Re: do wszystkich 13.08.06, 19:15
              Darciu co muszę zrobić zeby ten program dostać? wpisałam już swój e-mail, czy
              to wystarczy? oni wyślą mi jakieś hasło?
              • darcia74 Re: do wszystkich 13.08.06, 19:43
                nie malutka, nie wystarczy.
                Otoz dostac dostep do programu mozesz tylko na zaproszenie jednej z
                uzytkowniczek. Kazda uzytkowniczka moze zaprosic tylko jedna osobe.
                Poniewaz ja jestem juz uzytkowniczka i jeszcze nikogo nie zaprosilam, wiec
                zaprosze Ciebie. Potem jak juz Ty bedziesz uzytkowniczka mozesz zaprosic jakas
                osobe.
                Zeby Cie zaprosic potrzebuje tylko Twoj adres e-mail (wyslij mi na priv jesli
                chcesz, chyba, ze chcesz podac gazetowy?)
                • malutka1939 Re: do wszystkich 13.08.06, 19:52
                  hej Darciu wysłałam Ci maila smile)
                • darcia74 Re: do wszystkich 13.08.06, 19:53
                  wiesz co, podam Twoj gazetowy czyli malutka1939@gazeta.pl, moze jeszcze
                  wieczorem lub jutro dostaniesz od autora programu haslo.
                  • darcia74 Re: do wszystkich 13.08.06, 19:54
                    ahh ok , sprawdzam
                    • darcia74 Re: do wszystkich 13.08.06, 20:16
                      ok malutka wyslalam juz prosbe o zaproszenie dla Ciebie.
                      Tak jak juz pisalam, powinnas miec haslo jak nie dzisiaj jeszcze to jutro.
                      Potem jak juz sie zalogujesz i rozeznasz we wszystkim to dodaj mnie do listy
                      przyjaciolek smile (mam ten sam login co ten na forum).
                      No i zapros tez kogos potem smile
                      Ahha na tym etapie testowym mozesz zglaszac uwagi co do funkcjonowania
                      programu, ktore Ci nie odpowiadaja lub jak cos nie dziala. Damazy -przemily
                      autor programu poprawia je szybciutko.
                      Potem jak juz wejdzie wersja oficjalna pewnie tez bedzie mozna zglaszac bledy,
                      ale jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie.
                      • malutka1939 Re: do wszystkich 13.08.06, 20:34
                        dzieki darciu... a powiedz mi jaki mail zgłosiłaś? gazetowy czy priv?
                        • darcia74 Re: do wszystkich 13.08.06, 20:54
                          zglosilam Twojego maila priva, wiec tam sprawdzaj wiadomosci.
    • emkz Re: do wszystkich 14.08.06, 12:25
      A ja mam dziś wolne i się lenięwink U nas zimno i pada... Najchętniej znów do
      łóżeczka bym się położyławink
      Co u Was?
      Sky - odezwij się coś proszę! Jak Twój R.?
      Agulka - napisz konieczie jak po USG, bo to dziś, tak?
      Malutka jak staranka idą?wink Darcia co z cyklem? Buuu, ja tempki nie mierzę,
      więc mnie nikt nie zaprosi;-(
    • darcia74 do malutka1939 14.08.06, 15:17
      malutka, powinnas juz dostac haslo.., poniewaz juz jestes zarejestrowana
      na "28dni", sprawdzilam smile
      Dodalam Cie juz do moich "przyjaciolek".
      • malutka1939 Re: do malutka1939 14.08.06, 19:54
        hej dziewczynki
        u mnie dzis 17 dc owu nie widać temp na poziomie 36,6. Wybieram sie we wrześniu
        do Novum nie wiem czy to dobradecyzja...

Darciu hasło dostałam. Bede testowac programik. A teraz zmykam świętować
        urodziny mojego Męzusia smile))
        • agulka1001 Re: stalo sie... 14.08.06, 20:15
          bylam u gin...robilam usg....7-8 tydz wg OM...6-7 wg usg...pecherzy rozwija sie
          dobrze,ale nic poza tym....
          skonczylo sie...ciaza nie rozwija sie prawidlowa...nie ma serduszka...pryslo
          marzenie o blizniakach....czekam na poronienie...jestem zalamana....nie moge w
          to uwierzyc.....
          • emkz Re: stalo sie... 14.08.06, 22:19
            o Boże, to niemożliwe, co Ty mówisz...
            Napisz, że to nieprawda, albo coś... Nie wiem, co mam powiedzieć. Tak strasznie
            mi przykro
            • agulka1001 Re: stalo sie... 15.08.06, 05:51
              chcialabym napisac,ze to koszmar....nie spie od 00,30...jest 5 rano...snią mi
              sie koszmary...nie mam dla siebie miejsca...
              pamietaj,jak ktoras z Was napisala mi,ze jestem bardzo plodna....dziewczyny!i
              co z tego,ze syzbko zachodze w ciąze?najwazniejsze,zeby bylo zdrowa i
              donoszona...nie wiem,jak ja to przezyje...mialy byc blizniaki...nie ma
              nic...tzn jest,jakis "potworek"....kurde,nie moge inaczej napisac,bo ma jakis
              dziwny ksztalt ten zarodek....widzialam twarz lekarza i juz wiedzialam,ze nie
              jet ok...czekalam na bicie serduszek,mąz czekal przy drzwiach,mialam go
              zawolac....jak wyszlam ze lzami w oczach,to nie mogl uwierzyc....widze,ze jest
              w szoku...ciagle mnie pyta dlaczego?nie moze sobie tgo wytlumaczyc,bo dla niego
              to bardzo rzadki przypadek...a ja wiem,bo juz sie naczytalam,ze skala jest
              ogromna...nigdy bym nie przypuszczala,ze przytraf mi sie to dwurkotnie,i to w
              odstepie 3 m-cy....
              trzymajcie sie dziewczyny...bede tu zagladac...nie gniewajcie sie,ze nie bede
              potrafila wlaczyc sie w Waszą dyskusje i Wasze problemy...na razie nie
              moge....tym bardziej,ze mam czekac....w kazdej chwili "ciąza moze
              polecieci"...pamietam,jak to bylo ostatnio....duzo krwi i pecherzyk...a potem
              bol....
              • darcia74 Re: stalo sie... 15.08.06, 09:38
                matko!!! Agulka!!! Lzy mi polecialy jak przeczytalam Twoja wiadomosc... Tez
                myslalam, ze takie rzeczy nie zdarzaja sie czesto. Probuje wyobrazic sobie co
                czujesz i to sprawia cholerny bol!
                Nie bede Ci pocieszac, bo wiem ze teraz nic Cie nie pocieszy.
                Jedynie co, to jak bedziesz miala ochote pogadac, to my tu jestesmy.
                Trzymaj sie jakos.

Dziewczyny, zaczynam sie bac wchodzic na to forum!
                Najpierw malutka - przygody w Rumunii jak z czarnego scenariusza, potem sky -
                zle wyniki robaczkow, dalej Agulka - .....(wiadomo), ja - podejrzenie o PCO
                (wczoraj odebralam wyniki hormonow).
                Miejmy nadzieje, ze na tym koniec!!!!
                • malutka1939 Re: stalo sie... 15.08.06, 10:23
                  agulka bardzo mi przykro...
                  • sky1980 Re: stalo sie... 15.08.06, 20:37
                    Matko Kochana Agulka!!!!!-dopiero teraz przeczytalam zalegle
                    posty...Boże...dlaczego...?a tak trzymalysmy kciuki,tak Cie mdliło...
                    u nas dobrze.M juz wie,nie załamał sie ale jest zmartwiony i zdziwiony.chce sie
                    leczyc i jeszcze wierzy ze wszystko sie uda,leczenie sie powoedzie itd.
                    a ma naprawde strasznie malo plemnikow i są zastrzezenia co do ich
                    budowy.dopiero lekarz nam powie czy jest co leczyc i w jaki sposob.nie wiem jak
                    bedzie.
                    Agulka-no wlasnie-pamietaj ze my tu jestesmy i jesli nic nie doradzimy to na
                    pewno Cie wysluchamy!!!!przytulimy.no niestety musimy zyc dalej i walczyc o to
                    swoje szczescie.trzymaj sie dzielnie.
    • emkz Re: do wszystkich 16.08.06, 16:50
      coś widzę,że jakieś przygnębienie nas wszystkie ogarnęło...
      Może by tak nowy wątek rozpocząć? Kto się podejmie? Może będzie szczęśliwszy niż
      ten...
      Darcia - jak to podejrzenie o PCO? To jakie masz wyniki?
      Agulka - co u Ciebie, biedaczku? Trzymaj się mocno.
      • darcia74 Re: do wszystkich 16.08.06, 19:08
        Wyniki hormonow spisalam na ff to sobie mozecie podgladnac:
        www.fertilityfriend.com/home/daria74
        Jak widzicie stosunek LH:FSH jest 2:1 (powinno byc ok 1:1) co wskazuje na PCO.
        Jeszcze nie bylam z tym u gina (ide w poniedzialek). Dziwne bo w poprzednim
        cyklu mialam robione USG i gin stwierdzil, ze moje jajnikí sa czyste i
        normalnej wielkosci i nie mialy pecherzykow (cykl bezowulacyjny) a przeciez
        przy policystycznych jajnikach jest ich za duzo.
        Poza tym PCO z tego co wiem nie pojawia sie z nienacka... No ale co ja moge
        wiedziec..
        • emkz Re: do wszystkich 16.08.06, 19:57
          Ty, no ale nie jest jakoś strasznie źle - jedynie troszkę ponad normę. No i przy
          PCO to jajnki są całe w tych pęcherzykach - nie sposób ich przeoczyć... A może
          takie wyniki świadczą również o czymś innym? No, ale MCH wskazuje na to, że na
          pewno nie masz anemiismile
          • sky1980 Re: do wszystkich 16.08.06, 20:08
            alesmy sie dobraly...normalnie towarzystwo wzajemnej adoracjiwinkkupka
            nieszczescia!
            agulka-biedulka naprawde zal dziewczyny strasznie,malutka-szturmuje jakies nowe
            klinikiwink,Darcia-PCO "wymysliła" jakby mało było jej problemow z cyklem,ja-
            diabli wiedzą co bedzie -i czy w ogole bedzie...jeszcze w emkz nadzieja-niech
            przetrze dla nas szczesliwe szlaki macierzynstwa wreszcie!!!!
            naturalnie zartuje sobie-nie obrazcie sie ...ale qrcze cos sie dzieje...
            • emkz Re: do wszystkich 16.08.06, 20:27
              a ja wrócę do rozpoczęcia nowego wątku... Może przenieść się na taki: 'Na cześć
              agulki1001'. Co Wy na to? Nie wiem czy nasza Aga tu jeszcze zagląda (oby!), ale
              moze będzie jej miło, że ktoś o niej pamięta i mocno przytula w myślach? A moze
              by sobie tego nie życzyła, jak myślicie??
              • malutka1939 Re: do wszystkich 16.08.06, 20:35
                nie wiem czy to dobry pomysł czy nie... kurcze to takie przeżycie chyba nic nie
                moze pocieszyć...mam nadzieję ze ona jakoś się trzyma, musi...
                jamam dzis jakiegoś doła chyba za dużo pracuje, mało przytulanek więc i nadziei
                na dzidzie nie mam , w ogóle wszystko jest do d...
                mój M w piatek chyba bedzie miał badanie nasienia chociaż to się wyjaśni...
                Trzeba wykorzystac ten czas bo i tak nie ma przytulanek ehhh ta praca sad((
              • agulka1001 Re: do wszystkich 16.08.06, 22:01
                wiesz emkz....rozplakalam sie ze wzruszenia....Boze,nigdy bym sie nie
                spodziewala,ze ktos moze tak duzo o mnie myslec....dziekuje Ci bardzo....
            • agulka1001 Re: do wszystkich 16.08.06, 22:00
              sky,normlanie wyjelas mi to z ust,ta "naszą kupę nieszczescia",az mnie
              rozbawilas hehehe ja mialam zaproponowac (tak dla zartow),ze moze na jakis czas
              sie rozlaczyly,bo same nieszczescia przyciagmy...i spotkamy za jakis czas,jak
              juz bedziemy miec szczesliwe zakonczenia naszych historii....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka