kaszubek1979 28.07.06, 20:21 jutro mam inseminację i wierzę w to że się uda, ale nie wiem jaki jest procent szansy na to że się uda Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juwil1 Re: jutro inseminacja 28.07.06, 22:45 Trzymam za Ciebie kciuki, będzie dobrze Gora wie co robi... wiec głowa do góry i nadzieja w sercu pozdrawiam daj znac potem Odpowiedz Link
kinga38 Re: jutro inseminacja 29.07.06, 09:45 Ja też wierzę,że ci się uda!!!Trzymaj się i daj znać jak już będziesz po. Odpowiedz Link
kaszubek1979 Re: jutro inseminacja 29.07.06, 15:53 już jestem po inseminacji. teraz mam brac luteine przez 12 dni a potem test ciążowy. mam nadzieję że się uda Dzięki za słowa otuchy i wsparcia Odpowiedz Link
kinga38 Re: jutro inseminacja 29.07.06, 17:25 A jak wyglądają przygotowania?Czy w trakcie zabiegu czuć coś?Ja będę robić we wrześniu.Pozdrawiam ----------------------- to już 31cykl starań Odpowiedz Link
kaszubek1979 Re: jutro inseminacja 30.07.06, 18:29 przygotowania wygladają tak, że musiałam isc miedzy 1-3 dniem cyklu na USG. Potem byłam jeszcze 10 i 13 dnia tez na USG. Mój lekarz sprawdzała jak rosną pęcherzyki. Od 2 do 5 dnia brałam tabletki clostilbegyt. Jak byłam 13 dnia cyklu to pecherzyk miał już wielkos 21mm. Dostałam zastrzyk, który spowodował że pęchezryk w okreslonym czasie peknie. Na następny dzien wyzanczył mi lekarz inseminacje. Sam zabieg jest zupełnie bezbolesny. Przez cienki cewniczek podaje Ci wczesniej "obrobione"nasienie. Na dwie godziny przed zabiegiem partner musi oddac nasienie. Oni je płukają i poddają obróbce. Czułam jedynie takie lekkie wstrzykniecie, ale to zupełnie nie boli. Zaraz po tym zabiegu mogłam isc normalnie do domu. I to tyle. A skąd jestes w ogole?? ja z okolic Gdańska.Pozdrawiam i życze powodzenia Odpowiedz Link
ussa77 Re: jutro inseminacja 30.07.06, 19:24 trzymam za ciebie kciuki! mam nadzieje ze Ci sie uda, ja tez brałam Clo i mialam dwa pęcherzyki, które pękły, teraz biorę duphaston boję sie jednak że chyba znów sie nie udało- dziś 3 dpo. pozdrawiam Odpowiedz Link
kaszubek1979 Re: jutro inseminacja 30.07.06, 21:10 ja też trzymam za Ciebie kciuki musi nam się udac pozdrawiam i czekam na informacje czy się udało. pozdrawiam Odpowiedz Link
mamafilipa Re: jutro inseminacja 01.08.06, 12:40 Po jakim czasie starań lekarz zadecydował o inseminacji? Płaciłaś coś,czy to jest w ramach NFZ? Odpowiedz Link
laryska Re: jutro inseminacja 01.08.06, 15:03 tez jestem ciekawa, czy robilas ten zabieg prywatnie czy panstwowo ? I po jakim czasie staran ? Nie wiem czy nie zdecyduje sie na to juz w kolejnym cyklu .... Odpowiedz Link
kaszubek1979 Re: jutro inseminacja 03.08.06, 21:23 lekarz zdecydował o insemiancji po 4 miesiacach. płaciłam 400 zł robiłam prywatnie. przez te 4 miesiące robiłam badania, walczyłam z bakteriami i prolaktyna a teraz wszystko sie unormowało. Mam nadzieje ze się udało. Odpowiedz Link