Dodaj do ulubionych

czy to moze byc zagnieżdżanie?

02.08.06, 08:58
www.fertilityfriend.com/home/135102dziewczyny po patrzcie, czy ten
spadek moze wskazywac na zagniezdzanie, dodam ze dwa ostatnie miesiace doszlo
do zaplodnienia, dwa razy II i po dwóch dniach @, aż sie boje czy doczekam
spokojnej ciąży.
Obserwuj wątek
    • lopez32 napiszcie cos prosze 02.08.06, 09:15
    • ussa77 Re: czy to moze byc zagnieżdżanie? 02.08.06, 11:14
      wykres sie nie otwiera
    • lopez32 teraz ok powinno byc 02.08.06, 12:01
      www.fertilityfriend.com/home/135102
      • ussa77 Re: teraz ok powinno byc 02.08.06, 12:06
        nie jestem specjalistką , ale wydaje mi sie ze moze to być zagnieżdżanie bo 6-7
        dpo miałaś delikatny spadek a teraz temka wzrosła jeszcze wyżej niż przed 6
        dpo, a bierzesz jakiś progesteron? bo moze zarodek ma problemy z zagnieżdżeniem
        i dlatego test są na + a potem przychodzi @. mam nadzieje, ze teraz bedzie już
        ok, bo wykres jet bardzo ładny.
        • lopez32 blada kreska druga 02.08.06, 12:47
          ussa, wyszła mi słabiutka ( to 23 dc dopiero) kreseczka na teście, pójdę może
          do lekarza, tylko mój lekarz w szpitalu leży, a inni na urlopie
          nie wiem co robic
          • adrasteaa Re: blada kreska druga 02.08.06, 12:54
            podczas tamtych wczesniejszych ciąz mialaś plamienia przed @ ??
            • lopez32 do andreastea 02.08.06, 13:06
              nie po prostu jak mam 26 dniowe cykle to wychodzily w terminie @ II a w 28 dniu
              przychodzil okres, zadnych plamienale tez zadnych objawow ciazowych, tym razem
              piersi mnie bola po bokach od 3 dni po owu, brzuch pokłuwa, a jak nie zjem gdy
              tylko poczuje głód, to po 5 minutach robi mi sie strasznie niedobrze, niemiałam
              tak wcześniej, myślisz ze to nie progesteron jest przyczyną?
              • adrasteaa Re: do andreastea 02.08.06, 13:14
                Jest 8 dpo, ja jestem w takiej samej sytuacji też u mnie 8 dpo i tez sie boje tak jak ty mi tez jest czasem niedobrze dzis jak weszlam i kolega w pracy jadl w pokoju pierogi to myslalam ze zwymiotuje przez ten zapach ostatnio tez tak mialam przy serach w markecie. ja w zwiazku z plamieniami przed @ dostalam luteine mam ja zaczac brac po tygodniu od spodziewanej @ jak bym nie mierzyla temp to pewnie bym jutro testowala ale wiem ze to nie ma sensu.
                Nie wiem czy masz isc do lekarza czy nie napewno nie zaszkodzi, ale sa dwie szkoly jedna mowi skoro ciąza jest slaba to nie ma co jej ratowac w tak wczesnej fazie, a druga odwrotnie więc byc tu czlowieku mądry nie wiem co ci doradzic poczekac chyba jeszcze jesli nie plamisz to jest ok poczekaj do 15 dpo lub dalej i wtedy moze HCG i ewentualnie do lekarza, ale to i tak twoja decyzja
                • ussa77 Re: do lopez 02.08.06, 13:21
                  ja bym nie czekała, tylko szła do lekarza, moze coś zaradzi, da jakiś lek albo
                  coś innego!
                • lopez32 Re: do andreastea 02.08.06, 13:25
                  a robisz wykres jak robisz to pokaż jak wygląda, niektóre dziewczyny sa w ciazy
                  a wykresy maja nie daj boszesmile
                  ja chyba pojde, bo chyba bez wspomagania sie nie uda
                  • adrasteaa Re: do andreastea 02.08.06, 13:31
                    <font color=red>zobacz tutaj</font>
                    Tam gdzie program zaznaczyl owulacje ta date sama wstawialam bo akurat wtedy nie mierzylam temp a bez tego nie chcial mi zaznaczyc wiec owu mogla byc np dzien pozniej sa rozne godziny mierzenia bo byly wakacje wiec moglam sobie zmienic
                    • adrasteaa sprostowanie 02.08.06, 13:32
                      dostawilam tempke w dniu 26,07,2006
                      • lopez32 andreastea 02.08.06, 14:31
                        moim zdnaiem twój wykres całkiem ładnie wygląda i podobny do mojegosmile, tempka
                        wysoka i spadek, jak na implantację, to ze nie ma duzej roznicy, wcześniej były
                        upały teraz sie ochłodziło zauwazaylam ze u mnie to ma wpływ na temperature,
                        takze spokojnie
                        • adrasteaa Re: andreastea 02.08.06, 14:47
                          tym sie nie martwie u mnie byla zmiana klimatu urlop w hiszpani stad pozna bardzo owulacja
          • adrasteaa Do lopez w sprawie kreski na ciązowym 02.08.06, 15:30
            Robilaś test z rannego moczu czy tak w srodku dnia??
            • lopez32 Re: Do lopez w sprawie kreski na ciązowym 02.08.06, 15:51
              w ciągu dnia Quic czy jak sie on nazywa, inny niby czulszy z rannego mi nie
              wyszedł, Quic robiłam tez wczoraj w 7 dniu po owu i byla taka mgielka rozowa,
              ledwie co widoczna, dzisiaj juz mocniejsza ale tez trzeba sie wpatrzyc, w koncu
              to 8 dc, jak myslisz to chyba dobrze wrozy, wczoraj było zagniezdzanie, (tak
              mysle) wiec dopiero od dzisiaj produkuje sie wieksa ilosc hcg, a jednak test
              wyszedl, mimo niziutkiego stezenia, przewaznie nie ma prawa wyjsc tak
              wczesnie,sama sie zdziwilam, ale nie kupuj innych testow to daremne wydawanie
              kasy
              • adrasteaa Re: Do lopez w sprawie kreski na ciązowym 03.08.06, 08:39
                Ja robilam dzis z rannego ( dalam sie nakrecic) testem z allegro od ewy analityk i negatywny no ale to wczesnie zobaczymy co bedzie dalej. Test dobrze wrózy ale wiesz jak to bywa...
                • lopez32 Re: Do lopez w sprawie kreski na ciązowym 03.08.06, 12:50
                  wiem aż za dobrze, czekam niecierpliwie do ponieziałku, oby nie pojawiło się @
                  narazie wszystko ok, piersi bolą coraz bardziej, w głowie mi sie kręci, wygląda
                  na to ze produkcja hcg jest dosc wysoka jak na tak wczesny dzien cyklu. A głód
                  tak mnie nęka, że sama jestem w szoku, przykro że tobie nie wyszedł test, ale
                  moze jeszcze jest za wcześnie? ja w sumie zrobiłam nie wierzac ze cokolwiek mi
                  wyjsdzie w 23 dc, a jak się czujesz tak ogólnie??

Asia
                  • adrasteaa Re: Do lopez w sprawie kreski na ciązowym 03.08.06, 12:55
                    Ogólnie niby dobrze, tylko wczoraj cały dzień mnie mdliło, a dzis w ogole kawa mi nie smakowała, piersi nie mam spuchnietych zadnych innych objawów, tylko strasznie jakas rozkojarzona jestem roztrzepana zadko mi sie coś takiego zdarza
                    • lopez32 Re: Do lopez w sprawie kreski na ciązowym 03.08.06, 12:58
                      ja przez ostatni tydzien wszystko upuszczałam, ostatnia oferma, jak masz ten
                      sam dzie cyklu co ja to jeszce nie wszystko stracone, trzeba czekacsad. U mnie
                      tez w sumie nic nie wiadomo,II to dla mnie jeszce nic nie oznacza jak wiesz,
                      spotyka mnie to ostatnio co miesiąc i ,...nicsad Moze teraz bedzie jak trzeba a
                      jak nie to sobie daruje
                      • adrasteaa Re: Do lopez w sprawie kreski na ciązowym 03.08.06, 13:02
                        a byłaś z tym u lekarza moze jakieś badania trzeba zrobić no bo czemu jesteś w ciazy i nie udaje sie jej utrzymać ( wiem że ciąza to układ z wieloma zmiennymi jedna nie zadziala i klapa, ale czemu tak sie dzieje)
                        • lopez32 Re: Do lopez w sprawie kreski na ciązowym 03.08.06, 13:10
                          ja to sobie na razie ! tłumacze tak, ze 1 raz to było za pozne zagniezdzenie,
                          2 raz wcale sie nie zgniezdzilo, i tempka 5 dni przed @ zaczela juz spadac,
                          mimo bardzo pozytywnego testu w dniu @ a teraz temka jest ok, zagniezdzanie
                          dosc wczesnie bo w 21 dc, wiec jeszce tydzien do @ ale jak teraz sie nie uda to
                          pojde do lekarza, zobaczymy, mialam sobie odpuscic ten miesiac ale myslalam ze
                          przeciez co miesiac nie bede zachodzic w ciaze, nie ma cudów, a jednak. no i
                          teraz czekam, co bedzie
                          • marti_ka82 Re: Do lopez w sprawie kreski na ciązowym 03.08.06, 13:40
                            a czemu wy dziewczyny nie zrobicie bety hcg? nie wiem czy tu był poruszany taki
                            temat, ale na staraniahc owszem, ze wielu dziewcyznom wyszly krechy a nie były
                            w ciazy i to zazwyczaj na pre tescie... albo na dowort nic nie wychodzilo a
                            były... bo dla mnie cos dziwnego jest w tych co miesiecznych ciazach i
                            poronieniach... poza tym kazdy lekarz radzi 3 miesiace uwazania by nie zasjc w
                            ciaze, bo organizm musi odpoczac po poronieniu... wiec troszke mnie dziwi to,
                            ze ryzykujesz kolejne porazki... no ale ktos moze powiedziec, co ta sie odzywa
                            mloda jest i w ciazy tez... ale ja bym nie lekcewazyla tego i udala sie do
                            innego gin skoro moj jest chory.. przeciez ewiedentnie cos jest nie tak...
                            zycze jednak owocnych staran i fasolki...
                            • adrasteaa Do Martika 03.08.06, 14:15
                              Ja wlasnie jestem po takim "poście" 3 miesiecznym zwiazanym z poronieniem ( to jest moj pierwszy cykl staran po poronieniu i po odczekaniu tych 3 mcy) dlatego coraz bardziej sie niepokoje czy sie udalo i czy historia sie nie powtórzy a moim zdaniem jest za wczenie na hcg poczekam spokojnie jeszce te pare dni i wtedy jak @ nie przyjdzie to pojde zreszta takie mam zalecenie lekarza
                              • lopez32 Re: Do Martika 03.08.06, 14:22
                                poza tym odczekac trzeba jak poronienie nastapilo pozniej a nie w 28 dc, to
                                samoistne poronienie, ktorego wiekszosc kobiet by nie zauwazyla nawet, (moje
                                cykle sa 26 dniowe) bez zadnego wplywu na kolejny cykl, trzeba troszke czasu,
                                zobaczymy w przyszlym tygodniu
                            • lopez32 do martika 03.08.06, 14:19
                              droga marti-ko82, mi beta wychodziła, tylko coś innego nie zaskoczyło, a teraz
                              pojdę na betę w poniedziałek, jak się wczytasz w moje tłumaczenia wcześniejsze,
                              to zauważysz ze miedzy ta ciążą a tamtymi, jest różnica, nie mam akurat na tyle
                              kasy zeby isc do lekarza i zrobic tonę badan , nie teraz, zreszta dwa miesiace
                              temu zrobiłam, hormony i wyszły bardzo w porzadku, jesli teraz sie nie uda, to
                              poszukam przyczyny, po co mam teraz leciec na bete, jak nie wiem czy sie to w
                              ogole utrzyma, dam znac co i jak, jak w poniedzialek nieprzyjdzie @ to juz
                              pierwszy dobry znak, poza tym amm 32 lata, urodzilam dwoje dzieci, ale to nie
                              znaczy ze kazda ciaza musi byc zzakonczona sukcesem

pozdrawiam Cie

Asia
                              • adrasteaa do Lopez 03.08.06, 14:26
                                Asia ale w poniedzialek bedzie dopiero będzie 13 dpo moze trzebaby zaczekac jeszcze ze 2 dni co??
                                • lopez32 Re: do Lopez 03.08.06, 14:48
                                  hcg mozna robic w 24 dc, 13 dni po w zupełności wystarczy, to co idziemy razem
                                  w poniedziałek??
                                  • adrasteaa Re: do Lopez 03.08.06, 15:06
                                    ja chyba w poniedziałek nie jesli cos to pod koniec tyg jak tempka bedzie sie utrzymywac wysoko
                                    • marti_ka82 Re: do Lopez 04.08.06, 09:11
                                      no to ja nie rozumiem tego robienia testow przed czasem, nie boli cie, ze ciaza
                                      nie potrafi sie utrzymac, ? nie lepiej nie wiedziec? skoro i tak majac 2 dzieci
                                      masz pewnosc, ze jestes plodna? ja bym tak nie umiala, to bylby dla mnie
                                      sadomaso dla psychiki... no ale sa rozni ludzie, zycze powodzenia... smile i
                                      utrzymania ciazy...
                                      • lopez32 do martika 04.08.06, 09:36
                                        kochana, przeciez tego na forum nie widac czy nie boli czy nie, pewnie ze boli,
                                        ale rózwnie dobrze moglo to byc uste jajo, nie wiem, lekarze nie okreslaja tego
                                        mianem ciazy. Chociaz ja uwazam ze jak doszło do zaplodnienia to ciaza jest,
                                        ale nic, z drugiej strony ciesze sie ze nie utrzymała sie dłuzej, skoro i tak
                                        by poszła, gorzej sie to wtedy przezywa,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka