Dodaj do ulubionych

Na cześć 'agulki1001'

• darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 21.11.06, 14:35
      malutka, aagniesia a co u was????
      moze zanosi sie na jakies tesowanko ?smile

Moj M oddal dzisiaj nasionka do badania... Ohhh ciezko bylo z ranca!smile Do
      kliniki mamy 25km zeby oddac probke a czas gonil bo na 9.00 mial rechabilitacje
      na ten nieszczesny kregoslup i sie zestresowal biedaczek...
      Mam nadzieje, ze ten stres jakos nie zabil juz i tak leniwych chlopaczkow.. hmmm
      • aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 21.11.06, 14:47
        Darciu u mnie 21 dc
        www.fertilityfriend.com/home/126d3f
        więc jeszcze czekam do 28 dc a potem się zobaczy smile
        luteinę mam brać do 25 dc

ale biedny ten twój męzus z tym kregosłupem, a zołnierzyki oby były jak
        najmocniejsze po tym badanku smile

naczekalam sie dzis na jakieś wieści, a tu cichutku u nas smile

życzę wam miłego wieczorku, bo jak zwykle wtedy nie mogę być z wami

Buziole
    • darcia74 spada nam watek! 21.11.06, 20:47
      alarm!!!!!!!! spada nam watek!!!!!!
      Gdzie sie wszystkie podziewacie????
      Czy ja tu juz sama zostalam????
      • malutka1939 Re: spada nam watek! 21.11.06, 21:03
        Darciu ja sie melduję! jetem kilka razy dziennie smile
        dzis u mnie 26 dc czekam na @ i nowe nadzieje....
        mój M. miał dzis zrobić posiew nasienia ale zapomniało mu sie hmmmm cudownie....
        • darcia74 Re: spada nam watek! 21.11.06, 21:32
          A ja mam takie pytanko... moze glupie hmmm
          Niby w wieku 32lat powinnam siebie znac, no ale na pewne rzeczy wczesniej nie
          zwracalam uwagi.
          Oczywiscie zdarzylo sie wam kobitki nie raz podniecic ot tak, np przy filmie,
          przytulanku (bez stosunku) i innych sytuacjach... nie..
          No i wlasnie dzisiaj tak podczas tej calej procedury oddawania nasienia przez
          mojego M, oczywiscie pomagajac mu, podniecilo mi sie troche smile
          Potem zwrocilam uwage, w toalecie, ze jest tego sluzu strasznie duzo i
          doslownie jak bialko kurze.
          No przeciaz ja nie pierwszy raz sie podniecilam, ale nie pamietam zeby to byl
          taki przezroczysty sluz! a moze nie zwrocilam uwagi wczesniej?
          Jak to wyglada u was?
          A moze zbyt dyskretne pytanie?? smile

To tak dla rozluznienia smile
    • emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 21.11.06, 21:38
      Hejka! A oto obiecane nasze maleństwawink
      dhost.info/marlboro/naszedzieci/blizniaki.html
      Jutro kolejne USG połączone z wizytą u specjalisty do ciąż bliźniaczych.

Darcia! A ten śluzik przy przytulankach to jak najbardziej, jak najbardziejwink
      • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 21.11.06, 21:49
        WOW!!! Jak jak kocham takie zdjecia ogladac! smile A juz pierwszy raz widze
        blizniaki na USG. Jaki to piekny widok!!! Emkz, wieksze szczescie cie nie moglo
        spotkac.
        Czy one so do siebie plackami obrocone? Czy moze sie tam ciagle wierca i
        zmieniaja pozycje? Jak to jest?
        Alez bedziesz miala fajnie jak troche w brzusiu podrosna. Bedziesz podwojne
        kopniaczki dostawac smile
        A powiedz mi, jak twoj maz na to wszystko? Szczesliwy?

P.s. co do sluzu po podnieconku to wiem, ze jest oczywiscie, tylko ze pierwszy
        raz zwrocilam uwage ze przezroczysty smile hmmm
        • emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 21.11.06, 22:23
          He, a może Ty owulkę masz?!?! Ale by było, co?wink

A maluchy się wiercą. Tzn. podczas USG jeden spał i nie zmieniał pozycji, a
          drugi się wiercił, machał rękoma i kopał w plecy tego co spał... Nawet
          widzieliśmy jak uciekał przed USGwink

A mąż? Szczęśliwy. Ja też już się przyzwyczaiłam i strasznie się cieszę. Teraz
          to już sobie nie wyobrażam, żeby było jednowink Co prawda nie mogę sobie
          wyobrazić, jak to wszystko zorganizować, jak już będą na świecie, ale mam na te
          przemyślenia jeszcze parę miesięcy. Teraz tylko najważniejsze, żeby zdrowe były.
          A moja szefowa jest super; powiedziała, że pewnie nie wiem jeszcze, co będzie po
          macierzyńskim, czy wrócę do pracy, czy nie, czy tylko na pół etatu, ale mam mieć
          świadomość, że jak będę chciała, to zawsze u niej czeka na mnie pracawink
          • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 21.11.06, 22:45
            Darciu wiesz nie widziałas ile masz tego śluziku bo pewnie zazwyczaj kończyło
            się przytulankiem co hihih wiesz ja też nie wiem czy jest go duzo czy mało, ja
            oziębła kobita jestem i troszkę czasu potrzebuję hihihihih

Emkz popłakałam się no naprawde..... jejku jakie to urocze smile Boże jak one udnie
            wyglądają w tym brzuszku... baaaaardzo Ci dziękuję że wkleiłaś te zdjęcia, bardzo smile
            Trzymam kciuki za Was podwójnie, napisz koniecznie jutro po wizycie!
            a wiesz emkz jeśli chodzi o organizacje po narodzinach.... my przyjedziemy z
            dziwczynami i będziemy bawić hihihih gorzej z krmieniem.... hehehe
            Trzymajcie się dziubaski smile
            • aagniesiaa Re: Emkz ale one juz duże 22.11.06, 08:31
              fajnie by bylo gdyby trafiła ci się parka smile tzn jedno chłopiec i jedno
              dziewczynka, jejciu jak one słodko wyglądają

cudownie że je nam pokzałaś, aż chce się żyć

PS: a co do śluziku to taki raczej powinien być smile u mnie jak go mało to z
              przytulanek nici i chyba jestem tak jak ty Malutka długodystansowcem - dużo
              czasu potrzebuje mna rozgrzanie wink

witam was od rana - przychodzcie szybko smile
              • malutka1939 Re: Emkz ale one juz duże 22.11.06, 09:14
                wirtajcie dziewczynki

dzidki emkz duże co hehe chyba że tak wyglądają smile
                aagniesiaa jesteśmy długodystansowcami racja smile ale jak już się rozgrzejemy to
                ... ho ho ... smile)

Zapowiada sie dobry humorek dziś smile
                Ale brak objawów @ a miałam nadzieje że będzie jutro.
                Cóż, widocznie muszę poczekać dłużej smile
                • emkz Re: Emkz ale one juz duże 22.11.06, 10:38
                  Dzień dobry! Fajnie, ża Wam się fajnie zrobiło po tych zdjęciach. Szykuję się na
                  kolejną wizytę, a potem zaraz do pracy;-(, więc dopiero wieczorkiem napiszę jak
                  było.
                  Iwonka, Ty fajny humorek, ja wręcz przeciwnie. Głowa mnie boli strasznie, nie
                  wiem czy to coś z ciśnieniem, czy ja; szok po prostu, czaszkę mi rozrywa na
                  części;-(
                  Pozdrowionka i miłego dzionka życzę,
                  Inka
                  • emkz Po wizycie... 22.11.06, 13:38
                    Cześć Wam. Jestem już po wizycie. Do pracy nie idę. Ponoć pradzą sobie beze
                    mnie, więc spoko.
                    A poza tym, jak to w życiu bywa, nie można się po prostu cieszyć, bo zawsze coś
                    wychodzi;-(
                    Są bliźniaki i to do tego identyczne! Płci jeszcze nie znamy. Ale jedno z nich
                    nie może się wysikać - okazało się dziś, że to nie cysta, tylko jednak pęcherz.
                    Mam kolejne USG za tydzień, żeby sprawdzić, czy się jednak wypróżnia i czy ten
                    pęcherz za duzy nie rośnie. Bo jak tak, to może nerki uszkodzić. Za tydzień, jak
                    wszystko będzie bez zmian, wysyłaja mnie do kliniki do Londynu na jeszcze
                    dogłębniejsze badania i być może na zabieg przebicia tego pęcherza u Maluszka...
                    Dziewczyny, jak ja się strasznie martwię. Przecież on ma 58 mm!!! Jak robić
                    cokolwiek, na kimś tak mikroskopijnym?! Co tu zrobić, żeby on się wysikał, no...
                    • malutka1939 Re: Po wizycie... 22.11.06, 14:02
                      emkz nic sie nie denerwuj, wszystko będzie dobrz!!! nawet jeśli będą przekłuwać
                      to przynajmniej zostało to wykryte wcześnie, teraz metody leczenia są tak duze
                      ze nie masz się co obawiać, wiesz że robią operację na dzidziach w brzuszku
                      mamy, bedzie zdrowy pysiak mały, jak mama nie będzie sie denerwować!!!
                      No już uszy do góry!!!
    • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 22.11.06, 22:31
      Darciu macie wyniki M.??
      Bardzo ciekawa jestem jak wyszły. My jutro do zabrza jedziemy na wizytę u genetyka.
      Trzymajcie kciuki.
      • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 22.11.06, 22:56
        czesc wam dziewuszki.
        emkz, kurcze jak fajnie ze blizniaki twoje sa jednojajowe, ale bedziesz miala
        slodkie malenstwa.
        Bedzie dobrze, nie martw sie z tym pecherzem emkz.

Malutka, nie odebralismy tych wynikow bo bylismy w rozjazdach caly dzien,
        wlasnie wrocilismy. Mam nadzieje, ze jutro sie nam uda odebrac, bo sama juz bym
        chciala zobaczyc jak sie nasze chlopaczyska maja.
        A ty daj znac jak poszla wizyta u genetyka. Nas tez bedzie czekala jak
        zdecydujemy sie na invitro mysle.
        • aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 23.11.06, 10:00
          witam czwartkowo - Emkz głowa do góry będzie dobrze, w końcu się wysika -
          trzymam za o kciuki, i jesteś pod fachową opieką więc nic się nie bój !!

Buziaki dziewczyny na nowy dzień, oby szybciej do soboty bo padam uncertain
          a w sobote ma byc całkiem przyjemnie bo jedziemy do ikei smile)))
          • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 23.11.06, 10:24
            Dzien dobry smile

a co chcecie kupic?
            Mysmy wlasnie wczoraj byli. My mamy do najblizszej IKEI 150km smile i to w
            Innsbrucku (Austrii), he he he mieszkajac we Wloszech - niezle co? Do
            najblizszej IKEi wloskiej mamy ok 280km kolo Mediolanu.
            Porazka jednym slowem. No ale jak juz jedziemy do tego Innsbrucka to robimy
            wieksze zakupy bo tam sa tez centra handlowe a u nas niestety nie ma i w
            dotatku wszystko o 100% drozsze.
            Tak wiec chcialam wczoraj kupic jakas fajowa firanke ale niestety nie
            znalazlam ... i kupilam w innym sklepie, takim Ikeo-podobnym "Avanti".
            A wy co zamierzacie kupic?
            • aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 23.11.06, 12:32
              Darciu my mamy tyle co z łodzi do wawy - jakieś 200 km, czekam kiedt mi otworzą
              w łodzi tą ikeę ale się chyba nie doczekam, wiesz konczymy remoncik i
              chcielibyśmy łóżko - materac może, może jakiś stoli pod telewizor cos z mebli -
              zobaczymy bo tak naprawdę to nie wiemy nawet jak te rzeczy z ikei wyglądają wink
            • aagniesiaa Re: zaraz dobijemy do 1000 :))))) 23.11.06, 12:32

• darcia74 1000 !!!!!! 23.11.06, 13:04
                Mam zaszczyt napisac 1000-czny post smile!!!!!
                Pobilysmy chyba rekord na tym forum smile

Co do Ikei aagniesiu, to mozesz wstepnie zagladnac na strone internetowa:
                www.ikea.pl
                Wybierasz tam miasto, poszczegolne katergorie produktow i sa ceny! smile
                Takze fajnie wstepnie mozna sie rozejrzec i zaplanowac co kupic bo sa tez
                podane wymiary.
                • malutka1939 Re: 1001 !!!!!! 23.11.06, 16:46
                  hello
                  dziewczynki wróciliśmy z Zabrza zwizyty u genetyk!!! świetna babka mówię Wam!!!
                  Oczywiście stwierdziła ze kwalifikujemy się na badanie kariotypu, zapisała nas
                  na termin 18.XII dopiero ale ważne że będzie!!!
                  Babka jak zobaczyła moje wyniki to tylko mówiła "oooo, o matko, no nieźle... itp"
                  Poradziła zrobićjeszcze badania pod kątem immunologi, czyli wszystkie badania na
                  przeciwciała przeciwjajnikowe i jeszcze jakieś innektórych nie potrafię
                  powtórzyć. generalnie potwierdziła moją rezerwę jajnikową, ale ja jestem
                  baaardzo zadowolona z tej wizyty.
                  Pozdrawiam Was milutko!!
    • darcia74 spermiogram 23.11.06, 16:45
      odebralismy...
      Wyniki sa nieco lepsze od poprzednich lecz nadal zle. Teraz tylko musze sie
      doczytac czy wystarczy to do IUI, i chociaz przy takich wynikach moge liczyc na
      cud, oczywiscie jesli ja bede miala owulacje.
      No wiec tak:
      Plemnikow jest duzo (157,5 mln) , tak bylo tez poprzednio.
      ruch szybki prosty: bylo 0%, jest 10%
      ruch wolny prosty: bylo 9%, jest 20%
      ruch w miejscu: bylo 41%, jest 10%
      brak ruchu: bylo 50%, jest 60%
      Morfologia (w poprzednim nie zrobiono):
      50% - formy prawidlowe (ufff smile
      Wyliczylam wiec ile plemnikow moze nadawac sie do walki:
      157,5 mln x 50% x 10% = (ok) 7,8 mln
      Wow.. moze uda sie zawalczyc jednak o te IUI smile

Gdybyscie widzialy mojego M jak zobaczyl te winiki smile Az sie wyprostowal smile
      • malutka1939 Re: spermiogram 23.11.06, 17:02
        noooooooooo Darciu pięknie!!! będzie ok, dawaj swojemu M. witaminki koniecznie i
        jeszcze się poprawią zobaczysz!!

No teraz ty walcz z ginem zeby dał coś na @@
        buziuńki
    • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 23.11.06, 20:38
      Fajnie malutka, ze jestes zadowolona z tej wizyty.
      Powiedziala Ci lekarka skad moze byc taki wynik FSH? Tzn, co moglo spowodowac
      jego taki wysoki poziom?
      Wogole w miedzy czasie mozesz brac CLO? Co mowila o tej rezerwie jajnikowej?

Gdzie sie podziewa SKY??? Miejmy nadzieje ze wszystko u niej OK.
      Emkz, wiesz co tam u SKY, dlaczego sie nie pojawia na forum?

• malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 23.11.06, 21:49
        Darciu lekarka nie wie czemu mam takie wysokie fsh. potwierdziła ze to moze być
        wygasająca rezerwa jajn. ale polecała jeszcze badania wkierunki immunologii. mam
        brać CLO, bo jak ona stwierdziła nie stymuluję się jjników w ciągu 5 min więc to
        nie powinno zaszkodzić (choć cztałam ze CLO jeszcze podnosi FSH). Bardzo dziwiła
        się ze mam takie wyniki. Na razie czekamy nic nie da sie zrobić , muszę poczytac
        o tej niepłodności immunologicznej bo ona polecała pod tym kątem badania a ja
        nie za bardzo kumam smile

Dobranoc dziewczynkismile
        • emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 23.11.06, 22:27
          Cześć dziewczyny! Z tego co wiem to Sky ma kłopoty z netem - przez komputer. Coś
          tam jej wysiadło i nie działa...;-(
          Darcia! Super, że wyniki lepszewink)) Teraz tylko ten Twój cykl zakończyć i nowy
          i z owulką mieć!
          Agniesia, ale Ci fajnie, że do Ikei jedzieciewink My mamy około 60 km, ale jest
          niemal w centrum Londynu i nam się za często nie chce tam pchać. Ale, o dziwo,
          nawet mojego męża, który nienawidzi zakupów, udaje mi się tam zaciągnąć i nie
          narzeka, choć to zawsze z dwie godzinki łażenia...

U mnie nie za wesoło... Jak małe się nie wypróżni, to jest poważna sprawa. Może
          dojść do zniszczenia nerek. Naprawdopodobniej mały może mieć 'zastawki cewki
          tylnej'-leczy się to najpierw, przekuwając mu ten pęcherz u mnie w brzuchu, a
          potem już po narodzeniu, należy usunąć mu zastawki... Jestem załamana i
          przerażona... Ech, najpierw radość z blixniaków, a teraz tylko modlitwy o
          zdrowie. Wczoraj przepłakałm cały dzień, dziś zresztą też, ale sie wygadałam
          bliskim i myślę już tylko o tym jak mu pomóc. Dlaczego ten świat jest taki
          niesprawiedliwy...?
          • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 24.11.06, 09:36
            No wlasnie emkz...
            Ale tak ostatnio sie zastanawiam, ze ten swiat jest sprawiedliwy, ale w ten
            negatywny sposob! Czyli wychodzi na to, ze kazdy musi cierpiec. Nawet jak
            mowimy, ze dzieci rodza sie w rodzinach patologicznych, a potem te pijaczki czy
            narkomanki dzieci katuja, oddaja do domu dziecka itd.., to wlasnie w takich
            rodzinach dziecko jest dla nich tylko problemem. Dla nas problemem jest brak
            dziecka, no i dla ciebe emkz zaczyna byc zdrowie dziecka.
            Miejmy nadzieje, ze zycie nie bedzie takim ....... i wszystko bedzie dobrze.
            Nie wyobrazam sobie jak mozna przekuc pecherz takiemu malenstwu, ale skoro
            lekarze mowia ze tak sie robi wiec juz nie raz taki zabieg wykonywali.
            Mysle o tych twoich malenstwach emkz czesto, bo naprawde zrobily na mnie
            wrazenie na tych zdjeciach smile Sprobuje przeslac Ci pozytywna energie, zeby
            jednak nie musial byc konieczny ow zabieg i dzieciatko sie wysisialo smile
            Ty tez sie nie martw, bo twoje malenstwa juz czuja niepokoj swojej mamusi.
            Daj znac jak bedziesz wiedziala cos wiecej.

• aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 24.11.06, 14:12
              jej poważna sprawa ale Emkz trzeba byc dobrej myśli i miec nadzieję że wszystko
              bedzie dobrze, i nie płacz tyle, bo nerwy też wpływają na maleństwa w brzuszku,
              one przeciez wszystko czują, musisz być silna dla nich

i pisz koniecznie co i jak

miłego weekendu dziewczyny!!!!!!!!!!
    • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 26.11.06, 19:04
      Czy cos sie stalo dziewczyny?
      Tak tu pusto sad
      • aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 09:32
        wotam od poniedziałku smile

sobota na zakupach sie udała, w niedziele imieniny tesciowej tez, a dzis
        tydzien czas zaczac a ja padnięta, myślę o ciepłym łóżeczku i jak wrócę po
        robocie chyba pojdę spać smile

ogólnie 14 dpo i czekam ...
        • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 09:37
          hej dziewczynki

aagniesiaa super ze zakupki udane, bo u mnie nie sad kurcze już nie mam siły,
          jestem taka mała ze nic nie mogę kupic wszystko za duże na mnie wrrrr smile
          u mnie 32 dc @ nie ma, już 7 dzień po odstawieniu luteiny, @ nie ma dalej wkurza
          mnie to już mówię wam..... nie łudzę się po przytulanko było po owu, no i tempka
          niska, ale dziwię się bo teraz mam taki płodny śluz jakiego nigdy nie miałam, a
          może ten cykl wydłuża się po ziołach, sama już nie wiem, dzwonie dzis do gina....
          • aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 10:29
            Malutka ale to były zakupy mieszkaniowe w ikei smile)))
            ale tez udane smile))))))))
            a co do ciuchów to na siebie tez mam problem z dostaniem czegos dopasowanego w
            pasie smile

a z ta @ dziwna sprawa i jeszcze ten śluzik uncertain
            • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 11:18
              aagniesiu wiem ze mieszkaniowe bo pisałas ze wybieracie sie do Wawy, ale ja już
              tego nie dopisałam hihihih no ty tez chudzinka jesteś smile
              a co mebelki kupowaliście czy takie art. "ozdobne"?

no a z @ DZIWNIE, NA DODATEK FF nie zaznacza juz owu, jak wczoraj zaznaczyłam
              płodny śluz to on juz nie zaznacza owu i bądz mądry.....
              • aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 11:38
                a pokaż mi kochana wykresik smile))

trochę mebelków troche pierdółek smile kupowaliśmy -na przykład łóżko nowe i
                wygodne smile
                • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 12:28
                  noooooo to jak łóżko kupione!!!!! ihihih

www.fertilityfriend.com/home/15948d
                  PORAŻKA z tym moim wykresem sad
                  • aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 13:13
                    Malutka a dzowniłas do lekarza? co powiedział?
                    ta tempka ma się ku dołowi, może jednak przylezie @

a czy ty w nastepnym cyklu miałas brać Clo?

cmoki
                    • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 13:24
                      aga bede dzwonić do lekarza po 15, no tempka spada więc moze @ przyjdzie.

CLO mam brać od 2 do 6dc smile
                      • aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 15:03
                        jej no to mogła by przyleźć nie smile)))

Malutka napisz oc lekarz powiedział, przeczytam sobi erancem

miłego wieczoru smile)))))
                        • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 19:21
                          hej kurcze lekarz nie odbiera, bede próbowac jeszcze, na @ się nie zanosi sad
                          zero objawów...
                          • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 20:04
                            hej witajcie po ciezkim dniu...

Malutka, poczekaj jeszcze, dr Polak nie raz odpowiadal, zeby czekac po
                            progesteronie 10 dni a nawet do 2 tyg na @.
                            Lub druga opcja - TESTUJ smile
                            • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 20:15
                              Darciu wolę czekać niż rozczarować się znowu... lekarz nie odbiera więcczekam,
                              na ciąze szansnie ma endo malutkie, estradiol baaaaaardzo niski, tempka spadła.
                              Czekam na @@
                              • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 21:16
                                Jezeli estradiol malutki to i endo nie rosnie, a jezeli malutkie to dlatego ta
                                @ sie ociaga.
                                Czekaj narazie na @ spokojnie jeszcze ze 3-5 dni a jezeli nie przyjdzie to idz
                                do gina.
                                • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 21:20
                                  tak też zrobię Darciu
                                  dzieki

a co u Was? jak weekend minął bo coś milczałas/
                                  • aagniesiaa Re: witam :) 28.11.06, 09:31
                                    Malutka no tak pewnie przez to małe endo się @ ociąga, oby już przylazła i obyś
                                    mogła zaczać nowy cykl

ale pilnuj zeby ci lekarz dał cos tez na to endo bo jak bedzie takie małe to
                                    znowu bedą kłopoty, ponic jest tam cos ale nie pamiętam nazwy moze Darcia
                                    będzie wiedziała smile

a ja czekam nadal
                                    to mój wykresik
                                  • lianis Re: Na cześć 'agulki1001' 28.11.06, 10:58
                                    Emkz gratuluje blizniakow smile wspaniala wiadomosc i bardzo podnosi na duchu, nie
                                    martw sie na zapas zdrowiem maluszkow, w londynie sa specjalisci od tego i oni
                                    zrobia wszystko zeby okruszek byl zdrowy. Ostatnio byl program na discovery o
                                    kobiecie ktora miala trojaczki, dwojka jednojajowa rozwijala sie normalnie w
                                    macicy a trzecie w jamie brzusznej z ciazy pozamacicznej... Dzis cala
                                    trojeczka, dwie dziewczynki i chlopczyk sa w pelni zdrowi psychicznie i
                                    fizycznie i maja po szesc lat. Rzecz dziala sie w Londynie smile
                                    U nas bez wiekszych zmian, staralam sie w tym cyklu wyluzowac maxymalnie i
                                    nawet do netu nie zagladalam specjalnie ale to chyba nic nie dalo, usg pokazalo
                                    ze z zeszlego cyklu wszystko ladnie sie wchlonelo, nie ma zadnych cyst, co jest
                                    wrecz szokujace bo od jakiegos czasu ciagle jakas byla, pecherzyk ladnie pekl i
                                    od 4 dni (w piatek bylo) jestesmy po drugim iui. Pierwsze bylo porazka wiec
                                    zupelnie staram sie nie nastawiac na to ze cos z tego bedzie. Jesli to sie nie
                                    uda, a tak mi sie wydaje bo temp pomimo duphastonu sa niskie, to w grudniu
                                    podchodzic nie bedziemy bo to w swieta by akurat bylo i do wielkanocy damy
                                    sobie spokoj, a potem bedziemy myslec dalej...
                                    Trzymam kciuki Aga za powodzenie Twojej, no i ogolnie caly czas trzymam kciuki
                                    za was, zeby sie w koncu ktorejs udalo i podeslala fluidkow smile
              • lianis Re: Na cześć 'agulki1001' 28.11.06, 10:47
                Hej Malutka
                Wg mnie nie mialas owu w tym cyklu, progesteron ci troche podwyzszyl temp w
                okolicach 19dnia i to tyle, niemniej jednak po luteinie powinna przyjsc @. Wiec
                niech sie objawi jak najszybciej
                • malutka1939 Re:do lianis 28.11.06, 11:46
                  lianis owu miałam potwierodzne USG w 13 dc, tylko program FF zgupiał jak
                  zanzaczyłam w ostatnich dniach płodny śluz i juz owu nie zaznacza, luteina jak
                  najbardzij podniosła tempke, ale teraz spadła, czekam na @ bowiem nie mam
                  podstaw żeby nastawiać sie na fasolkę.
                  Pozdrawiam mała
                  • aagniesiaa Re:Lianis za Ciebie 28.11.06, 13:03
                    tez trzymamy kciuki, będzie dobrze smile
    • emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 28.11.06, 14:53
      Cześć Wamwink)) Oto macie przed sobą najszczęśliwszą osobę pod słońcem - małe się
      wysikałowink)) Zdrowe są w ogóle i wszystko jest dobrze! Dziewczyny jak ja się
      bardzo cieszę, popłakałam się normalnie, jak mi babka powiedziała, że jednak
      wszystko dobrze.
      Pozdrawiam Was wszystkie bardzo bardzo mocnowink
      • aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 28.11.06, 14:58
        no widzisz Emkz smile)))))))))))))))
        cieszymy się razem a tobą z twoich małych fasolek smile))))))))))))))

teraz mozesz już być spokojna smile)
        • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 28.11.06, 15:46
          emkz super!!!!!!!!
          bardzo się cieszę i gratuluję!! teraz czekamy na zdjęcia z brzuszkiem, a tak w
          ogóle to przytyłaś już coś wink
          • aagniesiaa Re: próba testowania 29.11.06, 09:07
            zakonczona fiaskiem sad a taka ładna tempka dziś była smile

• malutka1939 Re: próba testowania 29.11.06, 09:48
              aagniesia to tylko test poczekaj jeszcze!! wiesz jak to z tymi testami, póki nie
              ma @ jest ok tak? a może owu się przesunęła przeciez sporo pęcherzyków było nie
              wiadomo który kiedy pękł!! Czekamy nadal.
            • zaraza1 Re: próba testowania 29.11.06, 09:56
              aagniesiaa napisała:

> zakonczona fiaskiem sad a taka ładna tempka dziś była smile
              >
              > www.fertilityfriend.com/home/126d3f

Agniesiu, wiesz ja w zeszłym cyklu miałam tę samą sytuację: CLO i progesteron.
              @ opóźniła się o 5 dni. Gin powiedział, że to normalne po progesteronie-
              przesunięcia @ i podwyższona temperatura. Ale wyobraź sobie jaka byłam
              szczęśliwa przez te 5 dni. później rozpacz sad. Od wczoraj znowu biorę CLO. Mam
              nadzieję, że tym razem sie uda.
              Tobie jednak życzę abyś nie musiała już brać CLO, aby udało Ci się w tym cyklu.
              Pozdrawiam.
              Kasia
              • aagniesiaa Re: próba testowania 29.11.06, 13:11
                dzięki Wam smile)))))))))
                czekam czekam

ale nadzieja nikła smile

ale nie marwtię się - jakoś to bedzie !!
                • aagniesiaa Re: próba testowania 29.11.06, 14:38
                  ale tu dziś cisza, czyżbyscie polazły na jakiś inny wątek a ja nic nie wiem wink

Darciu kochana co u Ciebie - jak wyniczki męża, oby z dnia na dzień się
                  poprawiały smile

Emkz chcemy więcej zdjeć bliźniaków smile

A Agulka ... też pewnie zabiegana

trzymajcie się moje miłe smile))))) do jutra
                  • sky1980 Re: próba testowania 29.11.06, 17:53
                    czesc kochane.strasznie sie za Wami stesknilam.i strasznie sie boje tu
                    zaglądać....Boże,jak to niesamowicie cudownie ze emkz ma blizniaki!!!!wczoraj
                    sie dowiedzialam wieczorem i az do teraz nie moge uwierzyc!!!!normalnie bomba!!!
                    sorki...nie czytam postow wstecz...jakos nie mam siły...napiszcie w skrocie co
                    u kazdej...
                    ja to juz sie wlasciwie nie staram...nie ani sily,ani warunkow ani ochoty ani
                    atmosfery...obecnie mamy ciche dni z M...nie odzywamy sie do siebie,jest do
                    d... i nie wiem co z dziecmi,co z in vitro....ani co ani kiedy ani czy w
                    ogole....
                    dobrze ze mam prace i ze juz ją akceptuje a nawet wręcz lubiewink
                    pozdrawiam Was bardzo serdecznie.
                    sky
    • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 29.11.06, 19:05
      Witajcie, witaj SKY smile nareszcie wrocilas do nas, co sie stalo, ze sie tak
      dlugo nie odzywalas? Sky, czemu, jesli moge zapytac macie ciche dni? Co sie
      dzieje?
      Aagniesiaa, jak ja bym miala taka tempke w 16dpo to bym juz schizowala na maxa!
      Przeciez ten twoj wykres juz jest 3-stopniowy smileTak jak pisala Malutka, dopoki
      nie ma @ szansa jest! Trzymam kciukasy!!!! smile
      Malutka, a do Ciebie przyszla w koncu ta @? Moze ty tez zatestuj smile

A u mnie....
      Bylam dzisiaj w centrum nieplodnosci w szpitalu (oddalonym ze 150km), bo w
      naszym nie ma, czyli w osrodku publicznym. Udalo mi sie doslownie fuksem
      wcisnac na ten termin dzisiejszy (bo chyba ktos zrezygnowal), bo tak to ok 2
      miesiace oczekiwania. No i jestem po wrazeniem!!!!
      Pan gin po wywiadzie i ogladnienciu naszych wynikow, wrecz odradzil pakowanie
      sie tak szybko do in-vitro!!!
      Stwierdzil, ze juz przy takich troche leniwych zolnierzach spokojnie mozemy
      probowac naturalnie. Skrytykowal podejscie prywatnej kliniki, ktora zrobila ten
      pierwszy spermiogram (ten ktory wyszedl fatalnie). W kazdym razie chodzi o to
      ze nie wydaje sie wyroku na podstawie jednego wyniku.
      Jedynie teraz musimy zrobic porzadek ze mna i moim PCO. Uwaza wiec ze na
      stymulacje, inseminacje a nawet in-vitro mamy czas (bo jestem mloda, hmmmm...).
      Tak wiec za 2 tyg mam laparoskopie transvaginalna, to jakas niby nowa metoda.
      Biorac potem Metformax maja mi wrocic miesiaczki i owulacja, no i mamy sie
      dobrze starac, bo przez 6 miesiecy po laparoskopi podobno sa najwieksze szanse.
      Zaczynam byc dobrej mysli dziewczyny smile
      Teraz tylko musze kupic te rozne wspomagacze mojemu mezulkowi w sklepiku na
      staraniach, zeby rozruszac mu te plemniory !
      Wczoraj kupilam u nas w aptece L-carnityne, zaplacilm ok 20 € za 10 ampulek!!!
      A przeciez powinien to brac ze 3 miechy zeby cos wogole to dalo.

No co tam u was?

• malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 08:38
        hej dziewczynki

u mnie nic nowego @ nie ma a i objawów brak. Wczoraj znowu zaimprezowałam smile z
        dziewczynami z pracy wyrwałam sie na piwko hihihiih
        Jutro odbieram wyniki posiewu nasienia (powtórka czy jest jeszcze bakteria, a
        mój M. zapracowany strasznie no i nerwowy i zestresowany przez ta pracę uhmmm
        takie zycie.

Darciu super ze dali ci nadzieje!!! Ze coś będą wreszcie robic!! No i też
        słyszałam ze laparo resetuje organizm smile
        tak więc Powodzenia!!!
        • aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 13:21
          Darciu ja tez slyszałam ze po laparo do razu trzeba się starać, niech mezyk
          szybko łyka te witaminki i jak ty bedziesz po zabiegu zabierzecie się do dzieła

jak miło gdy czuć w Twoim głosie taką werwę smile

Sky jak milo że napisałaś, ale co się stało - dlaczego ciche dni

mojej @ ciągle nie ma
          • emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 15:36
            Super Darciu! Tak bardzo się cieszę! Jak to dobrze zasięgać zawsze rady kilku
            specjalistów!wink Teraz to już będzie tylko do przodu i pokoik dla dziecka
            wreszcie nie będzie 'gościnnym'wink

Agniesia i Malutka, a za Was tylko kciuki trzymam, żeby ta wstrętna @ nie
            przyszła przez 9 miesięcy co najmniej!wink))

Pozdrawiam serdecznie!
            • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 15:38
              hej
              emkz brzunio rośnie? napisz co u Was jak się czujesz bo coś ostatnio nam nie
              piszesz.
              Ja czekam na @ ale nadzieii nie mam żadnych tempka niziutka.
    • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 17:04
      hej dziewczynki dodzwoniłam sie do gina, kazał kupic progesteron w zastrzykach i
      od dzis w pupe przez 3 dni. Powiedział ze przy tak małym endo raczej @ nie
      przyjdzie, więc trzeba ja wywołać. W przyszłym tygodniu idę na konsultacje do
      endokrynologa. Chce mnie połozyć do szpitala na oddział endokrynologi. Dzwonił
      do swojego znajomego endokryn. i tamten polecił aby był to początek cyklu tak
      więc wywołujemy @. Ale najgorsze jest to ze kolejny cykl do d.... no i znowu nie
      będzie CLO.
      buuuuuuuuuuuu
      • sky1980 Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 18:00
        czesc,no to widze zadnych @ nie ma czyli jedna wielka nadziejawink!no oby sie
        powiodlo.
        ciche dni nam minely ale i tak nie gadamywink M wlasnie spi...oboje pracujemy
        fizycznie,trzeba przyznac ciężko i po pracy to juz sie czlowiek do niczego nie
        nadaje...jak kon po westernie sie czuje i marzy tylko o spaniu...wstaje o 4:30
        do pracy i juz sam ten fakt mnie meczywink
        pieniadze owszem-wieksze niz w kraju ale naprawde ciezko zapracowane.jestesmy
        wiec zmeczeni,poddenerwowani,rozdraznieni,nie mamy czasu dla siebie ,dla
        domu ,dla Ani...nie mam sily ani czasu by znalezc tu GP niemowiac juz o tym by
        zapytac chocby o mozliwosc darmowego in vitro...a w Polsce musialabym pozostac
        conajmniej 2 miesiace by do tego in vitro doszlo...teraz to niemozliwe-raz -
        zaczelam prace i nie moge jej tak odpuscic bo ją strace,dwa-Ania chodzi tu do
        szkoly,potrzeba jej stabilizacji a nie zmian co miesiac,trzy-M nawet badan nie
        powtorzyl wiec w ogole nie ma o czym tu mowic...pod wzgledem prokreacyjnym-
        zalamkasad nawet juz przestaje miec nadzieje na in vitro.
        a nie bylo mnie tu tak dlugo bo komp nam sie zepsul i moze to powtorzyc w
        kazdej chwili-dziala sobie na slowo honoruwink wiec jak zamilkne to znaczy ze mu
        sie znudzilo pracowac.
        trzymajcie sie dziewczyny,powodzenia.bede czytac Was i czasem sie odezwe.
        sky
      • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 18:46
        wiesz malutka, u mnie podobnie...
        Tzn. laparoskopie (tylko ze ta moja ma byc nie przez powloki brzuszne jak to
        normalnie sie robi, tylko przez macice, brrrrr, ale podobno mniej inwazyjna),
        normalnie robi sie ja zaraz po @. Gin stwierdzil ze przy takim malym endo nawet
        po progesteronie nie przyjdzie, a jak przyjdzie to to beda plamienia, ktore nie
        mozna zaliczyc do @, wiec i nie rozpocznie sie nowy cykl.
        Mimo to, mam zostac w szpitalu na 2,3 dni i zanim zrobia mi laparo maja tez
        zrobic badania bez @.
        W kazdym razie jedynym wyjsciem na wywolanie @ (jesli nie przychodzi po samym
        progesteronie) przy malym endo jest podawanie estrogenow i sukcesywnie
        progesteronu (moga byc w postaci antykow).
        Ja nie jestem taka madra smile- pytalam raz eksperta i wyczytalam tez gdzies to.
        Takze malutka, nie martw sie, zawsze czyms mozna te @ wywolac.
        Ale testowalas tak na wszelki wypadek, nie?
        • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 21:00
          Darciu nie testowałam bo na samą myśl o tej jednej kresce jest mi niedobrze, ale
          jak myślisz zatestować skoro mam taką niską tempkę?
          • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 01.12.06, 11:56
            hej dziewczynki co z Wami? dlaczego nic nie piszecie?
            aagniesia to co testowanko w weekend kolejne? mam nadzieje ze w pon. dobre
            wieści napiszesz smile
    • malutka1939 wszystko jest do d.... 01.12.06, 16:43
      dziewczyny ja juz mam dośc........ odebrałam wyniki M. z posiewu jest nowa
      bakteria czytałam ze bardzo trudno ją wyleczyć, a tamtej juz nie ma .... mozna
      zwątpić po prostu...............................
      • darcia74 Re: wszystko jest do d.... 02.12.06, 15:47
        czesc, nie wiem co sie stalo, nie moglam przez te 2 dni do doslownie teraz
        dostac sie na strone gazety. Ale mimo ze sie wkoncu wyswietlila laduje sie
        strasznie dlugo.

Malutka, wydaje mi sie ze problemy z bakteriami u facetow, mimo ze dlugotrwale
        naszczescie sa do wyleczenia.
        Nie jestem tez pewna czy czasami partnerka nie powinna rownoczesnie czegos
        brac, bo moga sie nawzajem zarazac. Nie wiem czy to czasem nie przyjakiejs
        tylko infekcji. Moze jednak wybralibyscie sie do dobrego androloga, bo przeciez
        to na pewno da sie wyleczyc i warto tez dla dobra mezusia.
        Co do testu to nie wiem co Ci poradzic, bo rozumiem dokladnie jak sie czujesz.
        Wkoncu ja tez moglabym zatestowac bo kto wie... Ale tez sie nie ludze i nie
        chce sie denerwowac.
        Kiedy idziesz do tego szpitala na badania Malutka?
        Ja juz sie strasznie denerwuje, bo to juz za prawie tydz bede miala laparo.
        • darcia74 Re: wszystko jest do d.... 02.12.06, 16:03
          co do aagniesi... smile szkoda ze nie moze byc z nami w weekend smile
          Hmmm wydaje mi sie ze jednak tu byl strzal w dziesiatke. Widzialam aagniesiowy
          wykresik na staraniach wczoraj - przepiekny, tempka wysoka, 19dpo.
          Pewnie da nam pozytywna wiadomosc w poniedzialek smile
          AAgniesiuu - Zycze Ci tego z calego serca! smile
          My tez Malutka niedlugo dolaczymy do szczesliwego grona, zobaczysz smile
    • emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 02.12.06, 22:16
      Hej dziewczyny!
      Ja też nie miałam dostępu do Gazety przez bite dwa dni...
      Rozchorowałam się;-( Tzn. nie tyle rozchorowałam, co mam straszną chrypę, gardło
      mnie nie boli, gorączki nie mam, ale chrypa taka, że sama własnego głosu nie
      poznaję. U nas beznadziejna pogoda, w pracy wszyscy kichają i kaszlą;-(
      Na szczęście w środę mam wizytę u lekarza, więc mam nadzieję, że sprawę mojego
      gardła też przy okazji załatwięwink

A poza tym? Śpię non-stop. Ostatnio spałam 11 godzin, i obudziłam się (tylko
      dlatego, że musiałam iść do pracy...) - NIEWYSPANA!!! Nie wiem, gdzie ten
      przypływ energii po I trymestrze...

Brzuszek taki sobie. Wieeelki wieczorem, rano czasem nic nie widaćwink

Kończę na tym na dziś. Życzę Wam tu wszystkim II; no Agniesia, zdawaj relację w
      poniedziałek!!!wink))
      • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 03.12.06, 11:13
        hej dziewczynki
        Darciu idę (chyba ) jutro do gina, pokaże mu te wyniki i spytam czy ja powinnam
        zrobic posiew, myślę ze tak. Dziś baaardzo boli mnie brzuszek, wczoraj wzięłam
        ostatni zastrzyk. Wiecie dziś przyjeżdżają do nas znajomi z Wawy z7 miesięczna
        córcią i znajomi z Opola z 2 miesięczna córcią....... Dam radę? Muszę nie smile)
        A wczoraj byliśmy na imprezce, urodziny kolegi i tam było towarzystwo które póki
        co o dzieciach nie chce słyszeć i powiem wam ze wolę już to z dzieciakami smile))

Darciu myślę ze i my ujrzymy II krechy i wielkieee brzuchy masz rację!!!

AAgniesia trzymam kciuki!!
    • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 03.12.06, 21:18
      ejjjjjjjj dziewczyny gdzie jesteście??? nudno tu samej sad(
      może jutro coś się ruszy ... właśnie goście pojechali uffffff zmęczona jestem smile

aagniesiaa trzymam kciuki!!
      • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 03.12.06, 22:06
        A ja wlasnie wyszlam z kapieli i jestem zdolowana sad
        Garsc wlosow zostala mi na rekach po wklepaniu odzywki!
        Myslalam ostatnio ze mi sie uspokoilo wypadanie a to byla ciasza przed burza.
        Juz sama nie wiem co mam robic!
        Gin co prawda mowil, ze po laparoskopowej kauteryzacji jajnikow androgeny
        powinny sie obnizyc, ale trudno powiedziec czy symptomy PCO sie zatrzymaja.
        OK, mam od kilku dni wielkiego pryszcza - taki wrecz wulkan, mowia zeby tego
        nie ruszac, ale wklepie sobie tapete i jakos sie pokarze na ulicy.
        Z wloskam nadprogramowymi tez sobie radze choc przybywa ich coraz wiecej (juz
        zapowiedzialam mezulkowi, ze jak sie odkujemy troszeczke to jako prezent ma mi
        sprawic depilator laserowy).
        Jednak wlosy doprowadzaja mnie do depresji, bo nic nie moge na nie poradzic i
        sa naprawde juz przerzedzone sad
        Cholewcia, znowu naszedl mnie jakis podly humor..
        • mentafolia do darcia74 03.12.06, 23:38
          ja nowa na tym wątku,ale czasami Was podczytuję i bardzo lubię.Was znaczy się smile)

Ale do rzeczy.Darciu,przeczytałam o Twoich problemach z wypadaniem włosów.Nie
          wiem czy to na Ciebie tez podziała,ale ja u siebie zauwazyłam super efekty po
          Alpholu.Są to kapsułki z olejem z lnu złocistego,ogórecznika,witamina
          E,drożdzami,selenem,wit.C i biotyną.Alphol zawiera tez NNKT - omega 3,6 i 9.Mnie
          zaczęła rosnąć nad czołem prawie druga grzywka,jak włożę rękę między włosay to
          czuję mnóstwo takich krótkich,sztywnych włosków.
          Moze i na Ciebie ten preparat by podzialał?
          • aagniesiaa Re: poniedziałko a wieści złe :/ 04.12.06, 09:33
            dziewczyny jesteście tak kochane i tak trzymałyście kciuki, gdzie ja bym
            znalazła lepsze bratnie dusze ...
            nie mogłam i ja się dostać na gazetowego i piszę dopiero dziś wszakże w
            weekendy nie mam jak ;/, w sobotę brzuch bolał i nie miałam już złudzeń
            żadnych, w niedzielę rozkreciła się @ z całym impetem ... także nowy cykl czas
            zacząć, tym razem clo bez monotoringu i wiecie co zastanawiam się jeszcze nad
            rzuceniem mierzenia tych tempek narazie smile w sumie to nic mi nie daje oprócz
            niepotrzebnych stresów

także buziaczki poniedziałkowe

i Malutka nie martw się i słuchaj Darci to mądra dziewczyna, napewno da się to
            wyleczyć
            • darcia74 Re: poniedziałko a wieści złe :/ 04.12.06, 18:42
              Ojj aagniesiu, wiem ze Cie juz tu nie ma bo z pracy wyszlas...
              No cholewcia, naprawde bylam przekonana ze dzis zobaczymy radosna wiadomosc od
              ciebie - takie piekne te tempki mialas !
              Przykro mi aagniesiu i trzymaj sie.
              Poza tym czy lekarz nie zmniejszyl ci dawki Clo w kolejnym cyklu skoro rosly ci
              te pecherzyki jak grzyby po deszczu?
              Trzymam wiec kciuki za kolejny cykl.
          • darcia74 do mentafolia 04.12.06, 18:37
            ciao Mentafolia smile i witaj na watku,
            Napisz mi koniecznie gdzie takie cudo dostane, tzn, ten Alphol? I czy to jest
            polski wyrob czy jaki, bo jak podczytujesz watek to wiesz ze ja we Wloszech
            mieszkam niestety.
            Wogole po jakim czasie zobaczylas pierwsze efekty?
            Poza tym napisz swoja historie, tzn ile sie staracie, jakie problemiki (miejmy
            nadzieje ze zadne)i skad jestes - tak zebysmy mogly Cie blizej poznac.
            Trzymaj sie wiec i dzieki smile
            • mentafolia Re: do mentafolia 04.12.06, 21:29
              Tutaj jest link :
              www.tymofarm.pl/alphol.php
              Tam nic nie ma o wlosach,więc nie wiem czy to alphol czy cos innego mi
              pomoglo.Tylko co?Efekty to mniej wiecej były po miesiącu.Ja go zaczęłam
              przyjmować na urodę i młodość a nie na porost wlosów smile)
              Wątpię czy we Włoszech go dostaniesz.U nas jest dostepny w kazdej aptece,moze
              ktos Ci podeśle?
              Ale Ci zazdroszczę miejsca zamieszkania.Uwielbiam Włochy,byłam tylko 2 razy ,ale
              zakochałam sie w tym kraju smile)A gdzie mieszkasz?

Teraz będzie o mniesmile) :
              wiek ( uwaga! )...40 lat.
              Męża nie posiadam,ale w fajnym związku od 8 lat.Ja mam córkę nastolatkę,on
              bezdzietny Jeszcze hahaha.
              W marcu zaliczylismy wpadkę i po poczatkowym szoku ( wiek )zaczęlismy sie
              cieszyć.Niestety w maju poroniłam...pusty pęcherzyk...

I własnie dojrzelismy do prawdziwych starań.Ja z jednej strony chcę,ale też
              bardzo sie boję.Poprzedni miesiąc zero efektów,zobaczymy co będzie w tym...
              No i najwazniejsze:jestesmy parą na odleglość.Jak zajdę będę musiała się
              przeflancować do innego miasta,zmienic pracę,opuścic najlepszych na świecie
              przyjaciół,więc naprawdę jest mi bardzo trudno.

To chyba tyle

pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie
              • darcia74 Re: do mentafolia 04.12.06, 22:08
                A jednak znaazlam cos w tym tekscie na temat wlosow, ze niby pomaga
                na: "matowe, wysuszone, łamliwe po zabiegach włosy".
                Prawdopodobnie jednak od tego specyfiku ci sie polepszyl stan wlosow, tylko ze
                ty pewnie mialas niedobor mineralow czy witamin a ja to mam ewidentny problem z
                androgenami sad
                Gdybym byla w Polsce to bym to kupila, bo chwytam sie wszelkich specyfikow.
                Ostatnio uzywam ampulek Vichy, ale to kosztuje dosc duzo, no i nie widze
                poprawy niestety.
                Co do Twojej historii... To chyba gdzies cie czytalam smile
                Moze widzialam cie na watku starajace sie przed 40-tka?
                Nie wazne... ja mam 32... i pare znajomych kolo 40-tki ktore staraja sie o
                pierwsze dziecko. Zreszta tu gdzie mieszkam (na polnocy Wloch) wiek na starania
                to okolo 35 lat to taki przecietnysmile
                Ja tez sie zakochalam w tym kraju juz jako dziecko bedac na wakacjach z
                rodzicami, potem juz jako dorosla dziewczyna bylam pare razy a potem przez
                przypadek zakochalam sie w jednym z mieszkancow tego pieknego krajusmile
                Ale tesknie tez za Polska smile .....
                Mentafolia, mysle ze twoja/wasza decyzja o dziecku to wspaniala rzeczsmile
                Wiekiem nie masz sie co przejmowac (tu tak jak juz wspomnialam nie byloby to
                niczym dziwnym), poki jestesmy plodne i mamy sile i instykt macierzynski jak
                najbardziej. W dodatku dziecko Cie odmlodzi. Poza tym gdzies czytalam, ze czym
                pozniej kobieta rodzi (ostatnie dziecko) tym dluzej zyje, to tak jakby natura
                dodawala jej energii na dostateczne jego wychowanie smile
                Co do problemow zyciowych z tym zwiazanych to fakt moze byc ciezko, no i co na
                to twoja corka?
                Lecz czego sie nie robi zeby byc szczesliwym? Mamy tylko jedno zycie
                Mentafolia! smile

• mentafolia Re: do mentafolia 04.12.06, 23:45
                  Dzięki Darciu za to co napisałas o macierzyństwie,naturze i biologii
                  kobiety,wzruszyłam się,a to u mnie niełatwo smileMiło cos takiego czytać,zwlaszcza
                  ,ze wczoraj niejaka diablica na forum CiP w wątku o późnym macierzyństwie pytala
                  czy nie przeszkadza nam,ze koledzy naszych przyszłych dzieci bedą mówiły "
                  twoja babcia idzie" hahaha.

No tak,siedzę na wątku dla 40,a raczej siedziałam,bo tam ostatnio nikt nie
                  pisze.Pozaciążały czy co?

A moja corka to niesforna 16latka,ktorej się wydaje że wszystkie rozumy
                  pozjadała.Zresztą wiemy jak to w tym wieku jest smile)Lubi mojego faceta,on lubi
                  ją,ale do przeprowadzki podchodzi jak pies do jeża.Powiedziała,że zostanie
                  tutaj,przeprowadzi się do swojego ojca,mnie będzie odwiedzała i przyjedzie do
                  nas na studia...Dla mnie to koszmar.To znaczy tak mówila na wiosnę,jak bylam w
                  ciąży,potem sprawa umarła śmiercia naturalną.
                  O naszych staraniach i planach nic nie wie,zobaczymy.No ale jeszcze tego brakuje
                  zebym ja o zgodę prosiła smileGryzie mnie to wszystko okropnie i tak naprawdę wcale
                  mi nie jest do śmiechu.

Jeszcze raz dziekuję Ci za dobre i mądre słowa,dobranoc.
            • kompromiss Re: do mentafolia 05.12.06, 10:12
              Oj dziewczyny, dziewczyny. Gdzie kupić i gdzie kupić.... W wyszukiwarce
              poszukać i znaleźć. Jest sklep online - napewno wysyłają choćby i do włoch wink
              www.tymofarm.pl/sklep/
              i o ile znam zycie jest taniej niż w aptekach!
              • mentafolia Re: do mentafolia 05.12.06, 10:20
                Taaa,wysyłają do Włoch...za taka cenę że się w ogóle nie opłaca...

A Ty co? dobra ciocia?
          • agulka1001 witajcie!! 09.12.06, 21:17
            widze,za na forum pojawila sie mentafolia!witam!troszeczke sie znamy,nieprawdaz?
            dziewczyny,czytam Was,aczkolwiek nieregularnie,bo malo czasu,duzo pracy,Swięta
            za pasem...u mnie starania w "lesie",wiec nawet nie mam co Wam doradzic...nie
            mam co prowadzic rozmow,bo ja chyba jestem w ogole wyleczona ze staran...

sledze losy emkz,naszej "Ciezarowki", zastanawiam sie,kiedy ta nasza agniesiaa
            bedzie chodzic z brzusziem,bo juz tuż tuż....malutka tez trzymam kciuki!
    • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 04.12.06, 12:48
      oj aagniesiu przykro mi a tak myślałam że Wam się uda....
      ja dzis jade do gina zobaczymy co powie na bakterie M. i czy mnie karze zrobić
      posiew, moim zdaniem powinnam go wykonać...

bużki smile
      • sky1980 Re: Na cześć 'agulki1001' 04.12.06, 17:22
        czesc dziewczyny,
        ja tylko tak na chwilke,zeby Wam powiedziec ze czytam i trzymam kciuki.u mnie
        bez zmian.wlasnie jest owu(sluz nawet ciuteńke podbarwiony na rozowo),owu
        wczoraj wykorzystanewink ale i tak nie ma co sie łudzic.
        pozdrawiam.
        sky
      • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 04.12.06, 18:57
        malutka, i jak po wizycie u gina???
        Co ci powiedzial? Jakie plany teraz?

Sky, nie mow tak, ze to i tak nic nie da! O ile pamietam mieliscie problem z
        mala iloscia plemnikow na 1ml, nie? Poniewaz jak wiesz nasze plemniczki sa malo
        ruchliwe, podczytawalam wiele watkow na tematy plemnikowe i wierz mi, ze jest
        wiele cudownych zaciazen przy naprawde zlych wynikach.
        Dlatego nie trac wiary. Jezeli ty jestes zrowa, to przynajmniej do czasu dopoki
        sie nie zdecydujecie na cos konkretnego, przytulajcie sie czesto kolo owulki.
        Kto wie co los przyniesie..smile
        • sky1980 Re: Na cześć 'agulki1001' 04.12.06, 19:46
          ależ by to było fajnie darciu...oby Twoje słowa były prorocze...
          tylko nam sie teraz trudno w ogole przytulacwink-ja pracuje od 6rano a M 2 tyg
          od 6tej jak ja a drugie dwa od 15:30 i wtedy to juz zupelnie sie mijamy i nie
          widzimy wlasciwie wcalesad
          a jak juz sie zobaczymy to starcza nam sił na góra 2 numerki w weekend...i to
          nie zawsze;-(
          ale wczoraj siły mieliśmy ,dni nie licze ale od kilku dni mam ładny śluz i
          lekko dziś brzuch pobolewał-jak nic owu,może akurat trafilismy,może akurat taki
          cudzik...
          tylko czy przy takim zmęczeniu organizm sam sie przed ciążą nie bedzie
          bronił...?
          sama juz nie wiem...M chce zebym do lata zaszła w tą ciążę,obojętnie jak;-
          ).więc jak naturalnie nie zajde to pewnie jak córka zacznie wakacje (tu chyba w
          lipcu)to zjade do Polski na in vitro...to jedna z opcji.
          w kazdym razie darciu dzięki za wsparcie i za te fakty.nie siedze na necie,nie
          szukam nie czytam...nie mam czasu poprostu.poważnie tyle sie cudów dzieje?
          qrcze...bo nam lekarz to powiedział ze NIE MA szans naturalnie...inny mówił
          inaczej,jeszcze inny potwierdzil -i zeby nie wierzyc jak ktos bedzie mowil ze
          szanse są...i znów kolejna lekarka ze zna gorszy a skonczony sukcesem
          przypadek...i tak w kolko kazdy co innego...a ja nadal nie w ciąży...
          a włosy mi tez wypadaja,stale i są z natury cieniutkie i jeszcze wypadają i
          skrzyp zaden im nie pomaga wiec moze tez wyprobuje preparat nowej kolezanki!?
          uciekam spac laski,dzieki i trzymajcie sie.
          • darcia74 do sky 04.12.06, 20:55
            Sky, napisz mi dokladnie co niegralo w tych wynikach meza, tzn ile dokladnie
            mial tych plemnikow i ile prawidlowych. OK?
            Poczytam za ciebie cos na ten temat. Przede wszystkim powinniscie, jak juz
            troche odpoczniecie od tej pracy powtorzyc badanko.
            U nas drugi wynik (w innym laboratorium) byl duzo lepszy choc daleki
            od "dobrego". Jednak przy tym pierwszym gdzie bylo 0% ruchu A i 7% ruchu B
            powiedziano nam - tylko in-vitro. Za to przy drugim gdzie bylo 10% ruchu A i
            20% ruchu B i prawidlowych 50% - lekarz ze szpitala powiedzial, ze mozemy
            probowac nawet naturalnie.
            Zreszta nawet ten gin ze szpitala mi powiedzial, ze stan plemnikow u mezczyzny
            moze sie zmieniac, tzn moze miec dobre i zle okresy.
            Widzisz zatem Sky jakie moga byc rozbieznosci i przy kolejnych badaniach jak i
            przy samej ocenie.
            Wazne, ze plemniki sa w nasieniu, bo to byloby juz ewidentne, a tak ... smile
            Dobranoc... i buzka

• aagniesiaa Re: wtorek 05.12.06, 08:42
              dziekuję wam kochane za wsparcie, powiem wam ze już się jakoś zaczynam
              przyzwyczajać że te małpy przychodzą, myślałam że to Clo zdziała u mnie cuda
              ale niestety, teraz już tą końcówkę roku odpuszczam bo co ma być to będzie,
              widocznie Bóg ma dla mnie inny plan ułożony, dokończę sobie to meblowanie
              spokojnie, no i wiecie dziś już tempka nie zmierzona smile termometr jak narkotyk
              ale odstawiam wink

witammy Cię Mentafolia - oby twoje marzenia jak najszybciej się spełniły smile
              hmmm chociaż twoje problemy z szesnastoletnią córką to dla mnie abstrakcja wink
              to miło że jesteś - im jest nas więcej tym weselej smile

Malutka napisz jak u lekarza

Darciu wiesz ze ja tez ostatnio obsypana syfkami chodze uncertain i cos zauważam że
              nieporządane włoski zaczynają się za bardzo rozprzestrzeniać - wychodzi to pco,
              antyków się nie bierze i nie ma go co hamować uncertain

sky wspołczuję tyle roboty - wyobrażam sobie jak jesteście padnieci, pewnie
              rzeczywiście nie chce sie nic tylko spać smile ale czytając optymistyczne posty
              Darci można się zarazić i oby wszystkim nam się udzielał dobry nastrój smile bo
              wtedy i uroda zyskuje blask hi hi

wiecie co spadam do roboty - piszcie kochane smile))))
              • mentafolia Re: wtorek 05.12.06, 10:22
                aagniesiaa napisała:

> hmmm chociaż twoje problemy z szesnastoletnią córką to dla mnie abstrakcja wink

Agniesiu,miałam na myśli to,że same byłyśmy nastolatkami smile)
                • lianis Re: wtorek 05.12.06, 10:48
                  Witaj mentafolia smile
                  Jestes naprawde we wspanialym wieku na bardziej dojrzale macierzynstwo i nikt
                  Ci nie powie ze nie wiesz co robisz smile no moze za wyjatkiem cory... bo
                  szesnastolatki sa okropne smile ja bedac w tym wieku ucieklam z domu bo mnie mama
                  nie chciala puscic na czyjas studniowke big_grin
                  Miesiac temu zamowilam sobie ksiazki z Merlina i wyobrazcie sobie ze w koncu
                  dotarly!!!!!! choc czas na dostawe mial byc 2 tyg... Zla jestem troche na nich
                  choc wiem ze to nie ich wina tylko poczty polskiej w dodatku bo na paczce jest
                  pieczatka z odprawy na lotnisku w UK z soboty, czyli tutejsza poczta zadzialala
                  bez zarzutow.
                  U mnie drugie IUI spisane na straty... temp mi sie od wczoraj obniza jak co
                  miesiac wiec pojutrze powinna przyjsc @. Na razie swiadomosc tego nie boli tak
                  jak za pierwszym razem, choc pewnie jak juz @ przyjdzie to znowu bede ryczec. W
                  sobote bylismy na chrzcinach coreczki przyjaciol... oj boli serce... i ta
                  zazdrosc...
                  Sky nie lam sie, czasami cud zdarza sie w najbardziej nieoczekiwanym momencie i
                  byc moze stresujaca praca nie jest najlepszym czasem to wbrew wszystkiemu
                  przeciez twoj organizm moze zadecydowac ze teraz nadeszla pora...
                  Malutka co tam u lekarza wyszlo?
                  Darciu zapytam sie tesciowej o wypadanie wlosow, bo pamietam ze jak kiedys mi
                  lecialy garsciami ( myslalam ze w przeciagu tygodnia lysa bede) to cos mi
                  polecala, ale zupelnie nie pamietam co to bylo.
                  Agniesia zycze aby udalo sie jak najowocniej odwrocic mysli od tematu smile
                  Emkz powiem ci ze ja w ciazy nie jestem a od dobrego miesiaca nie moge sie
                  wyspac, nie wiem czy to kwestia pogody, czy tego ze absolutnie nie chce mi sie
                  wstawac rano bo jeszcze ciemno jest... DObrym sposobem, choc bolesnym dla mnie
                  bo ja ciepla klucha jestem jest obnizenie temp w domu na noc smile
                  Wybaczcie ze sie tak rozpisalam smile
                  • malutka1939 Re: wtorek 05.12.06, 12:29
                    hej dziewczynki, witam nowe "twarze" smile
                    zapracowana jestem strasznie więc tylko kilka słów: bylam u gina, mam sie w
                    piatek stawić na wizyte w Centrum Onkologii i Ginekologii, tam ginek będzie
                    wiedział o co chodzi, bowiem mój gin mu wszystko wyjaśnił i dostane skierowanie
                    na oddział endokrynologii. Reszte dowiem sie w piątek. Poza tym @ nie ma dalej.
                    Tempki juz nie mierzę bo mnie to wkurza i tak guzik z tego.
                    Darciu a ty kiedy na laparo??
                    • darcia74 Re: wtorek 05.12.06, 13:51
                      W poniedzialek rano mam stawic sie w szpitalu i zrobia mi wszystkie badania a
                      we wtorek laparo i pewnie tego samego dnia wieczorem do domu jak wszystko
                      dobrze pojdzie. Przy tej metodzie ktora u mnie zastosuja nie bedzie zadnego
                      ciecia, szwow, wiec nie ma potrzeby pozostania w szpitalu, chyba ze w trakcie
                      zabiegu zdecyduja sie zastosowac laparo tradycyjna.
                      Boje sie strasznie tego zabiegu a szczegolnie narkozy - nigdy tego nie mialam.

Malutka, a co lekarz powiedzial na bakterie w nasieniu?

Kompromis, pewnie by byla mozliwosc wyslania do Wloch, ale tak jak pisze
                      Mentafolia, przesataje sie to oplacac. W koncu tutaj znajde cos podobnego.

Mentafolia, fakt 16 lat to okropny wiek i jak sama dobrze wiesz w tym wieku
                      wszystko robi sie na opak. Nie mam niestety doswiadczenia w tej dziedzinie tzn
                      wychowywania 16-to latki smile Na pewno ciezko ci bedzie sprowadzic ja na twoja
                      strone, lecz sprobuj potraktowac ja troche jak dorosla tzn, jak przyjaciolke to
                      moze zblizy sie do Ciebie.
                      Tak sobie po prostu mysle, bo nie moge ci doradzic.

Lianis, dowiedz sie prosze o te cosik na wlosy smile Jakie teraz macie plany
                      wogole? Podchodzicie nadal do IUI?

Aagniesia, u mnie te PCO zaczyna ze mna wygrywacsad
                      Juz tylko truje mojemu mezowi, ze bedzie chyba musial niedlugo zmiecic
                      orientacje seksualna, bo przemieniam sie w mezczyzne sad
                      Hehehe na szczescie penis mi nie urosnie, wiec bede facetem z lechtaczka!
                      Juz znalazlam w ineternecie specjalny krem utleniajacy ale co z tego jak z
                      Polski nie wysylaja a tu go nie ma, bo juz szukalam. Pozostaje mi go zamowic
                      bezposrednio z USA (bo to jest ich produkt)- no i koszt wysylki 3 x wiekszy od
                      zawartosci paczki. No nic, tak zrobie, to jedyny ratunek na wloski dopoki nie
                      zajde w ciaze i nie bede brala antykonceptow.
                      Ty Aagniesiu szybko zachodz w te ciaze zebys potem mogla szybko nie dopuscic do
                      pogorszenia sytuacji.

Emkz, jak sie czuja twoje Juniory? Maly/a siusia juz regularnie?

• mentafolia Re: Na cześć 'agulki1001' 05.12.06, 15:00
      Dziewczyny kochane,dzięki za takie mile przyjęcie mnie na wątku smile)

Lianis,niezła agentka z Ciebie była w wieku 16 lat.Moja jeszcze nie ucieka z
      domu,ale powiedziała że zgodnie z prawem moze juz decydować o sobie i np.będąc
      w szpitalu może nie wyrazic zgody na leczenie czy narkozę,dobra jest co ?wink

Darcia,a czy myślisz że ja mam doświadczenie w wychowywaniu 16latek ?smile) To
      moja pierwsza taka rola .
      Ja jestem z nią zaprzyjaźniona,lubimy ze sobą gadać itd.Ale jest uparta jak
      osioł.Byc może żle ją wychowałam,ciągle mam wyrzuty sumienia,że nie potrafiłam
      zapewnić nam pełnej rodziny,że ciągle byłam w pracy...a jej tata to juz
      zupełnie inna bajka..

Cos smutno mi od wczoraj,chyba @ się zbliża.Na dodatek jestem przeziębiona a
      jutro muszę wyjechac na 5 dni i nie mogę się wyłgać.

• malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 05.12.06, 17:40
        witam!

Darciu gin powiedział ze te bakterie często występują u kobiet i bardzo
        prawdopodobne ze M. ma je w prezencie ode mnie, ale mówi ze nie ma cię czym
        przejmować ze jeśli nic mu nie dokucza to na razie nie bierze antybiotyków, a
        zajmujemy się mną, a no i M. ma zrobic seminogram (nie wiem czy dobrze napisałam
        ) zobaczymy co z leukocytami, no iewentualnie za jakis czas powtórzyc posiew w
        innym labie, bo tu nie podaja ilości tych bakteri, ile jest kolonii, czy jest
        czy sie martwić czy nie.

Powiem ze troche mnie zdziwiło ze lekarz nie kazał zrobić mi posiewu, w sumie
        wspomniała ze mozmy zrobic przy inseminacji np, ale juz zgadzam sie na to co mówi.
        Aha i nie biore CLO, bo moze zakłucić wyniki badań. Tak więc kolejny stracony
        cykl przede mna
        A teraz uciekam na aerobic papapapa
        • sky1980 do darci 05.12.06, 18:31
          darciu kochana..ja juz tak dokladnie tego wyiku nie pamietam...ale zamiast
          min.20mln plemnikow M mial tylko 60tys...ruszaly sie jakos tam ale
          nienajlepiej...najgorzej tez nie...hormony ma w normie,usg tez w normie!
          chlamydii brak.niby wszystko ok tylko plemnikow za malo,bardzo za malo.badan m
          nie powtorzyl,nie zdazyl bo tu przyjechalismy(dzis zaczelam zalatwianie GP-
          lekarza wiec moze sie i w tej kwestii cos ruszy).no i tak to wyglada z
          plemnikami...procz tego M czasem narzeka ze go jądra bolą...zwłaszcza mowi ze
          po lekach!!!tych wspomagaczach!!moze one az nadprodukcje powoduje nasienia,bo
          ze sily witalne mu przybyly to faktwink sama nie wiem jak to wszystko tlumaczyc-
          niby jest calkiem zdrowy...ale na 1000% trza powtorzyc badania i na 100% nie
          zrobimy tego w grudniu bo nie bedzie kiedy....i kolo sie zamyka...
          dzieki darciu wielkie za doinformowanie mnie!!!duza buzka i ciesze sie ze
          wyniki Twojego M juz są lepsze!!!
          • darcia74 Re: do darci 05.12.06, 19:56
            sky, moj M tez ma hormony OK (nawet leciutko przekroczony testosteron, choc ja
            u niego tego nie widze smile), ale za to na USG wyszlo, ze ma malego zylaczka
            powrozka nasiennego, wiec prawdopodobnie to obniza ruchliwosc plemnikow.
            Teraz karmie go L-karnityna i witaminami smile

A tu wklejam Ci dwa posty- przypadki z "ksiegi cudow" ze staran:

Loende
            1. oligoasthenoteratozoospermia (plemniki do 2 mln/ml, ruch A-0, B-10, C-15,
            morfologia - 95% nieprawidłowych)
            2. wszystko w porządku (skąd więc te złe plemniki?)
            3. Androvit (zmiana Salfazin), Bodymax z żeńszeniem, Maca
            4. ICSI (Poznań) - nieudane
            5. ku pokrzepieniu: synek ma już prawie 4 miesiące - z ciąży naturalnej
            (udało się w 3 cyklu po ICSI)

ZosiaB
            1. Asthenoteratozoospermia III (A-0% B-9%, morf. 12% prawidlowych)
            2. Hormonki ok.
            3. II IUI
            4. Nieplodnosc wtorna - raz sie udalo, po zakfalifikowaniu do ICSI zaszlam
            naturalnie w ciaze (maluch 3 lata).

Widzisz Sky, glowa do gory i nie poddawajcie sie smile
    • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 06.12.06, 08:57
      hej dziewczynki

Wiecie dziś taki miły dzień... Mam nadziję ze Mikołaj przyniesie nam kiedyś
      wymarzony prezent!!! wiem że to już nie w tym roku, ale może za rok już będziemy
      mogły kupować naszemu maleństwu prezencik... uhm rozmarzyłam się....
      Dziwczyny powiem Wam ze to jest mój drugi Mikołaj który nie spełnia moich
      marzeń, na gwiazdkę też nie bedzie prezentu o jakim marzę....... No cóż
      pozostaje czekać do przyszłego roku..
      Dobrze że po drodzę są urodziny, imieniny, rocznice hihiih może wtedy będzie
      prezencik, no a ja mam urodziny w styczniu hahahahaha

Dziewczynki mimo miłego dnia mnie jest cholernie smutno... I wiecie co
      pokłóciłam sięwczoraj z moim M. i to baaardzo, na dodatek to moja wina, byłam
      zła rozdrażniona i normalnie szukałam zaczepki, no i zaczęło się od drobiazgu a
      skończyło na mega kłótni.... No i teraz ciche dni..... Kurcze jaka ja jestem
      okropna (blee)
      • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 06.12.06, 10:08
        Malutka, chyba kazda kobieta ma takie dni, ze wszystko ja drazni, taka jest
        nasza natura zwiazana z hormonami. Moze dostaniesz @? smile Albo w ciazy
        jestes? smile Wiem tez, ze pozniej ciazko jest przeprosic nawet jak sie ma
        swiadomosc, ze to nasza wina. Nie?
        Wszystko tez zalezy od waszych charakterow.
        U nas nie nie ma czegas takiego jak ciche dni. Klotnie i owszem, ale potem moj
        M nawet jak to jest moja wina to robi cos, jakies glupie pozy, miny, ze nawet
        jak chce byc powazna i zla to nie wytrzymuje i wybucham smiechem, wiec juz po
        klotni. Potem przewaznie sie to konczy przytulankiemsmile Zauwazylam nawet, ze
        praktycznie przy innych okazjach, tzn. jak jestesmy spokojni i zgodni
        przytulamy sie mniej... hmmmm. Chyba jestesmy jacys chorzy!

Malutka, a ktorego dnia stycznia masz urodziny jesli moge zapytac?smile Tak dla
        pamieci smile
        • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 06.12.06, 12:00
          Darciu u nas jest tak ze mój M. jest obrażony a ja zawsze przepraszam i nie chcę
          się gniewać ale on poważny i nie popuści... uparty LEW!!
          Ale mam nadzieje ze mu przejdzie wiesz wysłałam mu dzis mmsa z Mikołajem i
          napisałam pod nim Przepraszam! i poskutkowałao hihihih

a ja urodziłam sie 11 stycznia smile) KOZIOROŻec eheh też uparciuszek i złośnik
          ej a może ja test zrobie co? skończyłam zastrzyki w sobote a @ nadal nie ma smile
    • emkz Mikołajki;-))) 06.12.06, 12:26
      Cześ Wam. Nie mogę się zwlec z łóżka. Mam dzisiaj wolne, więc chcę się wylenić
      na całego, szczególnie, że w pracy coraz więcej roboty (końcówka roku...). Poza
      tym wychodzi mi ząb mądrości, który zaczął się już pokazywać jakieś 6 lat
      temu... Wszystkie inne mi wyszły, tylko ten tak się czai... Więc jak tylko mam
      jakieś zapalenie gardła, to on od razu zaczyna się ujawniać. A że mam chrypę, to
      boli tak, że wytrzymać nie mogę!!! Boli mnie przez to pół głowy, a że tabletki
      przeciwbólowe zakazane, więc marudzę i jęczę po całych dniach.
      Dzisiaj do lekarza się wybieram - posłuchać serduszek i badania różniaste
      porobić. Mam też milion pytań, więc szybko od niego nie wyjdę, hehe.
      A na Mikołajki, mąż (tzn. Mikołajwink) podarował mi dwie identyczne maleńkie
      żyrafkiwink
      Pozdrowienia i buziaki!
      • emkz Re: Mikołajki;-))) 06.12.06, 16:15
        Hej. Nie słyszałam bicia serduszek, ale mam za to następne USG 27 XII. Nie
        pytajcie, czemu nie miałam słuchania, bo sama nie wiem... Tyle rzeczy się mnie
        pytano, i ja pytałam, a na dodatek jeszcze jakieś badania krwi miałam i ta głowa
        mnie boli... Ech, spać mi się znów chce, beznadzieja.
        • malutka1939 Re: Mikołajki;-))) 06.12.06, 17:54
          oj emkz smutno ze nie słyszałaś, ale chociaż widziałaś smile
          powiedz jakie duze bąbelki juz są?
          • sky1980 Re: Mikołajki;-))) 06.12.06, 18:30
            darciu dzieki....chcialabym sie do tej listy dopisac.
            malutka-cale szczescie ze juz po klotni i idzie ku lepszemu!!!i oby wiecej
            powodow do radosci bylosmile
            emkzsmile)) zyrafki mowisz,sliczniesmile)-na maila nie mam dzis czasu bo Ani do
            szkoly o zwyczajach swiatecznych musze pisac ale juz Ci potwierdzam-na dzien
            dzisiejszy-do niedzielismile))mapa opracowanawink no ale czegos sie dowiedziala o
            swoich dzieciach!??ja tam nadal nie moge uzmyslowic sobie ze Glutki sa dwawink!
            normalnie heca ze hejwink
            "trzymcie" sie laskiwink,zmykam i pozdrawiam
            sky
            • sky1980 Re: ps.Mikołajki;-))) 06.12.06, 18:40
              chcialabym sie dopisac znaczy ze w ogole-nie ze moge i ze komunkuje ze oto chce
              sie tam wpisacwink od kiedy wstaje rano do pracy mam powazne problemy z
              precyzyjnym komunikowaniem sie i wszystko gubie co jest w ogole do mnie nie
              podobne!!!!
              a...no i witam nową kolezanke-zakochaną we wloszech,mame nastolatkiwink a
              pewnie dziewczyno-spokojnie masz czas na ciaze,40lat to mloda babka jestessmile
              no i wiesz przynajmniej ze mozecie oboje te dzieci miec...my mamy lat nieco
              mniej i qrcze albo jajka nie takie,albo plemniki leniwe...ach...taki
              los...uciekam bo mnie moja 5ciolatka meczy ...zeby z nią literki
              pocwiczyc....po kim ten zapal do nauki ma!?wink
              to pa.
              • emkz Re: ps.Mikołajki;-))) 06.12.06, 19:44
                Hej, hej. Cześć Skywink Super, że przyjeżdżacie. No właśnie dziewczyny, sky
                przyjeżdża do mnie w niedzielęwink Bo... urodziny mam 12 XIIwink)) Co prawda
                niedziela to 10., ale za to weekend...

A dziś dostałam jeszcze jakieś super-hiper książki o ciąży i tam jest napisane,
                że tu nie słucha się serduszek na aparaturze Dopplera, jeśli są bliźniaki! Bo te
                serduszka się wzajemnie zakłócają i oni i tak nic nie mogą się wywiedzieć...

Ale ja bym się przynajmniej powzruszała...
    • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 07.12.06, 17:48
      Czesc dziewczyny, znowu tu ucichlo.
      Do nas dzisiaj przyjezdza siostra mojego M i zostanie pewnie do niedzieli. Moze
      sie zdarzyc, ze sie nie pojawie lub rzadko. Najgorsze jest to, ze ona ciagle
      pyta o to kiedy bedzie miala siostrzenca, a my nie bardzo chcemy jej mowic, ze
      mamy z tym maly problem, bo zaraz bedzie wiedziala o tym tesciowa, uffaa.
      Dodam, ze moja szwagierka ma skonczone 30lat i naprawde sympatyczna i spokojna
      z niej dziewczyna, jest bardzo ladna ale za to strasznie niesmiala, ma przez to
      malo przyjaciol (nie mowiac juz o facetach), wiec jedyna przyjaciolka jest
      mamusia.
      Boje sie tylko ze jesli zdecyduje sie zostac dluzej, bede musiala powiedziec
      jej o laparoskopii, ktora mam w poniedzialek... No nic..

A co u was?

• malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 07.12.06, 20:26
        hejka
        dziewczyny u mnie @ dalej nie ma wkurza mnie to!!!!!! buuuuuuuuu
        poza tym kłopoty w pracy a jutro wizyta u innego gina trzymajcie kciuki
        • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 07.12.06, 22:27
          Malutka, trzymam kciuki i daj znac po wizycie u tego gina.
          Ciao
          • aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 08.12.06, 09:52
            Darciu a ja trzymam kciuki za pomyślność laparo- aby wszystko poszło gałdko i
            dobrze - i nie marwt się na zapas i proszę obiecaj że nie bedziesz czytać
            zadnych forów na ten temat, wiem jak niektóre mogą człowieka wystraszyć wink

Dla malutkiej @ i to już !!!!! no niech przylezie !

Tez rzadko do was zagladam ale cały czas myslę o was

ja porzuciłam w tym cyklu termometr i nie mierzę - jestem dumna z siebie, nie
            liczę, nie wyliczam i jest mi lepiej z moim m. (hi hi on tez koziorożec smile

buziaczki wielkie !!!!
            • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 08.12.06, 17:16
              hej dziewczynki wróciłam od lekarza ufff mam skierowanie na endokrynologie na 19
              grudnia. Mam nadzieję że wrócę do świąt. @ nie ma już mnie to dobija powiem
              szczerze.... Dziś 6 dzien od zastrzyków, w ubiegłym m-cu po zastrzykach @ była w
              3 czy 4 dniu. Jak nie dostane @ to chyba zwątpie mówię Wam.... Dziś mierzyłam
              tempke jest 37, jutro tez zmierzę, ale co to zmieni? nic..
    • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.12.06, 10:57
      www.fertilityfriend.com/home/15948d

i co powiecie?
    • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.12.06, 19:30
      ejjj gdzie jesteście? znowu sama będę w weekend? gdzie nasze weekendowepogaduchy
      dziewczyny...
      • emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 09.12.06, 21:07
        Eee, nooo, taka tempka! A może weź Ty Malutka i zatestuj, co? Heh, ale by byłowink))

Ja z pracy wróciłam, i wzięłam się za przygotowywanie jutrzejszej imprezki
        urodzinowej. Sky przyjedzie i parę innych znajomych, więc wypada coś uszykowaćwink
        Mam nadzieję, że jestem więc wytłumaczona z chwilowej nieobecności na forumwink

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie,

Inka
        • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.12.06, 21:18
          ej no emkz ja też chce być z wami... wiesz moja przyjaciółka tez urodziła się 12
          grudnia i tez jutro na imprezkę idę smile))

emkz jestes oczywiście usprawiedliwiona jak najbardziej, miłej imprezki a
          życzenia będą 12.
          Ja chyba nie zatestuje bo to i tak nie ma sensu przy takich wynikach....
          • sky1980 Re: Na cześć 'agulki1001' 10.12.06, 10:04
            malutka zatestuj moze,no kto wie,przeciez tyle sie dzieje ...moze akurat -
            tempka Ci ladnie rosnie a ona w ciazy przeciez rosnie!
            jacie...jedziemy dzis do emkz!!zobacze blizniakismile)))!!!!mowie Wam jakie u nas
            poruszenie,kolejka do lazienki i w ogolewink
            emkz-ale Ty nie rob tam za duzo!!tego sie wlasnie boje-ze sie laska polspiaca
            naspina i od kuchni nie odejdzie!...ja salatke ze sobą wezmę!!!
            milej niedzieli dziewczeta!
            sky
            • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 10.12.06, 10:34
              aaa no to jutro zatestuje, o ile mój M kupi mi test (znowu mamy ciche dni)Sky
              zazdroszczę Wam ze sie spotkacie smile) hhihi ale to pozytywna zazdrośc hihihih

mnie brzuch pobolewa niech przyłazi wredna @
              ucałuj Emkz i bliźniaki smile

Darciu a co u ciebie? siostra M. jeszcze chyba jest bo niepiszesz ale ja trzymam
              za ciebie kciuki skarbie , za laparo :0)
              • emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 10.12.06, 10:41
                A ja sobie śniadanko jemwink Tosty i pomarańczę. Już prawie wszystko zrobione
                (wczoraj)! Tylko nie myślcie, że to ja sama robiłam, mniejsza część została
                bezczelnie zakupiona w sklepie (nie ma to jak gotowce...), a z większą częścią
                pomógł mi mąż - nawet sam zaproponował, he. Ale co ja tu o gotowcach piszę...
                Wszystko SAMA zrobiłam, szczególnie CIASTO, hihi.
                Miłego dzionka!wink
                • malutka1939 2000!! 10.12.06, 11:28
                  no emkz mam nadzieje że sie nie przemęczyłaś smile)) jeszcze raz miłej imprezki życzę

buziaczki
    • malutka1939 1100 10.12.06, 11:29
      no i okazuje się ze ja liczyć nie umiem hhahahahahaha nie wiem czemu wydawało mi
      sie ze to jest 1999 czyli oprócz gina to mnie jeszcze okulista czeka hahaha
    • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 10.12.06, 13:00
      no i mam jakiś brunatny sluz to jeszcze nie plamienia ale @ wreszcie nadchodzi-
      mam nadzieje
      • emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 10.12.06, 14:42
        Hehe. Nie martw sie malutka, ja też się muszę wybrać do okulisty, tylko, że ja
        tak naprawdę. Oczy mnie bolą i cała głowa. Może nie codziennie, ale baaardzo
        często, tak jakby migrenowo...? A w ciąży trzeba podobno wzrok sprawdzać,
        szczególnie jak jest się takim ślepkiem jak ja (-5 na obie patrzałki...) i do
        tego kiedyś problemy z siatkówką...
        Sky, jeszcze nie ma! Gdzie ona...?
    • darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 10.12.06, 22:52
      Witajcie dziewczyny,
      No to przygotowuje sie do szpitala, bo jutro z samego ranca startuje.
      Tak, dziewczyny, trzymajcie za mnie kciukismile
      "Zobaczymy sie" mysle we wtorek wieczorem, a jak nie, to w srode.
      Malutka, no to jak plamienia masz to moze i @ sie rozkrecasmile

Buziaczki wielkie

Ahha i milej zabawy sky i emkz!!!! smile

• malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 11.12.06, 08:19
        Darciu kciuki zaciskam!!! Będzie dobrze!!
        u mnie plamień nie by lo tylko brunatny śluz chwile i nic, kurcze mam dośc.
        • aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 11.12.06, 12:04
          Darciu jestesmy z tobą!!

Malitka no co to z tą twoją @ kurczę, mogła by już przyjść, chyba ze naprawdę
          może coś wyszło, bedziesz testowac czy nie smile
          • malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 11.12.06, 14:26
            ejj dziewczyny ja nie wiem co mam zrobić tempka spadła o kilka stopni @ nie ma,
            kurcze moze i zatestuje ale wiem ze i tak nic z tego.... tylko co dalej!!
            • sky1980 Re: Na cześć 'agulki1001' 11.12.06, 18:55
              darciu -trzymamy kciuki-wszystko bedzie dobrze!!!malutka-jakies zmiany?
              dziewczyny!!!!!emkz wyglada switenie,pod sweterkiem rysuje sie lekko wypukly
              brzuszek ,a dzieci są śliczne!!!!zgrabne, uksztaltowane,dorodne ,beztroskie
              maluchy!!!normalnie odjazd!!tak mi sie podobaly ze caly czas klepie naokolo-
              nawet moim chlopakom w pracy opowiadalam jakie to ladne dzieci bedzie miala
              moja kolezanka!!!a w ogole na urodzinach bylo przesympatycznie!!naturalnie
              zesmy sie ciutek zasiedzieli ale bylo bardzo wartosmile))!!!
              naglaskalam sie tego brzuszka ile wleziewink a moze tak obcowanie z ciężarną i
              to tak bardzo ciezarną na mnie pozytywnie wplyniewink?
              buziaki dla Was
              sky
              • emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 11.12.06, 19:58
                A ja dziś się strasznnie czułam - po prostu spałam na stojąco. Wróciłam z pracy
                i jak zwykle prosto do łóżka... Ale to moje życie teraz wyglądawink
                Bardzo się cieszę, że się Wam sky podobało!
                Ciekawe, jak Darcia.
                Malutka, dzieje się cosik? Czy testowanko czeka...? Oby tylko pozytywne!wink
    • emkz Do sky 11.12.06, 20:19
      Coś się schrzaniło z wirtualną (zmieniają stronę) i nie mogę wysyłać maili;-(
      Chciałam tylko napisać, że bardzo się cieszę, że było Wam przyjemnie, nam
      również było baaaaardzo miłowink)) Jak najbardziej skorzystamy z rewizyty (pewnie
      już w nowym roku). Mam nadzieję, że mój brzusio przesłał Ci fluidki i... już
      niedługo...wink))
      Pozdrów całą rodzinkę!
      Inka
      PS. Masz świetną córeczkę. Męża zresztą też...wink
      • malutka1939 Re: Do sky 11.12.06, 22:07
        ejj ale ja też chcę fluidki od glutka do kwadratu!!! smile)
        dziewczyny test kupiłam ale chyba nie bede robiła tempka spadła o pare kresek,
        poza tym miałam dzis taki różowy śluz, i 2 małe plamki krwi, więc moze wreszcie
        sie rozkręca, już chcę żeby przyszła... bez sensu tak czekac...
        dziewczyny wiecie co od przyjazdu z "urlopu' czyli od 29 lipca to mój 3 cykl
        dopiero....... nie wiem czy to przez ten stres który przeżyłam (pamiętacie
        Bułgarię?) czy to hormony tak sie rozszalały...
        • aagniesiaa Re: Do sky 12.12.06, 13:52
          no ładnie Malutka, ja też miałam takie rozjechane cykle, jak biore te leki to
          jakoś idzie, opornie bo opornie ale idzie smile

ciekawe jak tam nasza Darcia .... niech szybciutko nam pisze że nie było wcale
          tak źle smile
    • malutka1939 @@ przyszła :) 13.12.06, 10:05
      hej dziewczynki

mam problemy z netem dzis już pisze drugi raz, nie wiem czemu mi sie nie
      wyświetlają posty hmmm
      @ przyszła tempka spadła do 36,6 na razie to kiepska ta @ ale moze sie rozkręci...

Emkz wszystkiego najlepszego z okazjii urodzin!!!!!! <bukiet>, <buziaki>
      Spóźnione ale szczere smile Wiessz wczoraj miałam problemy z netem , wybacz hihihih
      • aagniesiaa Re: @@ przyszła :) 13.12.06, 13:02
        Maltuka to co teraz dalej w planie u Ciebie czyżby Clo miało byc smile bo mi się
        zapomniało

buziaki

Darciu jestem w tobą myślami smile
        • malutka1939 Re: @@ przyszła :) 13.12.06, 15:17
          aagniesiu CLO znowu nie wtym cyklu sad niestety nie mogę bo mogłoby zfaszować
          wyniki badań. teraz szpital a potem zobaczymy
          buziaki
          • mentafolia Re: @@ przyszła :) 13.12.06, 21:48
            Cześć dziewczyny

Widzę,że wszystkie siedzą cicho jak myszy pod miotłą smile)

Jestem już chyba starą wariatką.Od soboty miałam najprawdziesze mdłości,więc
            przedwczoraj zrobiłam test .Wynik negatywny.Mdłości od razu mi ustąpiły hahaha.
            Czyżby schiza ciążowa dopadła i mnie? smile)

Chyba musze poczytać dokładnie wczesniejsze posty,bo troche sie gubię smile)
            Darcia w szpitalu na laparo,to wiem,ale Malutka dlaczego idziesz do szpitala?
            Wybaczcie dziewczyny,ze tak dopytuję,ale ten watek ma ponad 1000 wpisów smile)

Agniesia,a Ty jak długo się starasz?
            • malutka1939 Re: @@ przyszła :) 13.12.06, 22:41
              mentafolia j idę do szpitala bo moje FSh i LH sa bardzo wysokie (FSH w
              granicach 70) estradiol niziutki (wygasająca rezerwa jajnikowa) a stosunek
              lh:FSH jest poniżej 1 co może oznaczać niedomogę przysadki mózgowej. Mój gin
              skierował mnie na endokrynologię.

Mam nadzieję ze zrobią mi tam badania i wszystko będzie jasne.
              Dobranocka.

Darciu ciekawe co u ciebie jeszcze cię tam trzymają mam nadzieję ze wszystko w
              porządku......
              • mentafolia Re: @@ przyszła :) 13.12.06, 23:03
                Aha...
                Mam nadzieję,że trafisz na mądrych lekarzy i dobrze się Tobą zaopiekują smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka