darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 21.11.06, 14:35 malutka, aagniesia a co u was???? moze zanosi sie na jakies tesowanko ? Moj M oddal dzisiaj nasionka do badania... Ohhh ciezko bylo z ranca! Do kliniki mamy 25km zeby oddac probke a czas gonil bo na 9.00 mial rechabilitacje na ten nieszczesny kregoslup i sie zestresowal biedaczek... Mam nadzieje, ze ten stres jakos nie zabil juz i tak leniwych chlopaczkow.. hmmm Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 21.11.06, 14:47 Darciu u mnie 21 dc www.fertilityfriend.com/home/126d3f więc jeszcze czekam do 28 dc a potem się zobaczy luteinę mam brać do 25 dc ale biedny ten twój męzus z tym kregosłupem, a zołnierzyki oby były jak najmocniejsze po tym badanku naczekalam sie dzis na jakieś wieści, a tu cichutku u nas życzę wam miłego wieczorku, bo jak zwykle wtedy nie mogę być z wami Buziole Odpowiedz Link
darcia74 spada nam watek! 21.11.06, 20:47 alarm!!!!!!!! spada nam watek!!!!!! Gdzie sie wszystkie podziewacie???? Czy ja tu juz sama zostalam???? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: spada nam watek! 21.11.06, 21:03 Darciu ja sie melduję! jetem kilka razy dziennie dzis u mnie 26 dc czekam na @ i nowe nadzieje.... mój M. miał dzis zrobić posiew nasienia ale zapomniało mu sie hmmmm cudownie.... Odpowiedz Link
darcia74 Re: spada nam watek! 21.11.06, 21:32 A ja mam takie pytanko... moze glupie hmmm Niby w wieku 32lat powinnam siebie znac, no ale na pewne rzeczy wczesniej nie zwracalam uwagi. Oczywiscie zdarzylo sie wam kobitki nie raz podniecic ot tak, np przy filmie, przytulanku (bez stosunku) i innych sytuacjach... nie.. No i wlasnie dzisiaj tak podczas tej calej procedury oddawania nasienia przez mojego M, oczywiscie pomagajac mu, podniecilo mi sie troche Potem zwrocilam uwage, w toalecie, ze jest tego sluzu strasznie duzo i doslownie jak bialko kurze. No przeciaz ja nie pierwszy raz sie podniecilam, ale nie pamietam zeby to byl taki przezroczysty sluz! a moze nie zwrocilam uwagi wczesniej? Jak to wyglada u was? A moze zbyt dyskretne pytanie?? To tak dla rozluznienia Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 21.11.06, 21:38 Hejka! A oto obiecane nasze maleństwa dhost.info/marlboro/naszedzieci/blizniaki.html Jutro kolejne USG połączone z wizytą u specjalisty do ciąż bliźniaczych. Darcia! A ten śluzik przy przytulankach to jak najbardziej, jak najbardziej Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 21.11.06, 21:49 WOW!!! Jak jak kocham takie zdjecia ogladac! A juz pierwszy raz widze blizniaki na USG. Jaki to piekny widok!!! Emkz, wieksze szczescie cie nie moglo spotkac. Czy one so do siebie plackami obrocone? Czy moze sie tam ciagle wierca i zmieniaja pozycje? Jak to jest? Alez bedziesz miala fajnie jak troche w brzusiu podrosna. Bedziesz podwojne kopniaczki dostawac A powiedz mi, jak twoj maz na to wszystko? Szczesliwy? P.s. co do sluzu po podnieconku to wiem, ze jest oczywiscie, tylko ze pierwszy raz zwrocilam uwage ze przezroczysty hmmm Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 21.11.06, 22:23 He, a może Ty owulkę masz?!?! Ale by było, co? A maluchy się wiercą. Tzn. podczas USG jeden spał i nie zmieniał pozycji, a drugi się wiercił, machał rękoma i kopał w plecy tego co spał... Nawet widzieliśmy jak uciekał przed USG A mąż? Szczęśliwy. Ja też już się przyzwyczaiłam i strasznie się cieszę. Teraz to już sobie nie wyobrażam, żeby było jedno Co prawda nie mogę sobie wyobrazić, jak to wszystko zorganizować, jak już będą na świecie, ale mam na te przemyślenia jeszcze parę miesięcy. Teraz tylko najważniejsze, żeby zdrowe były. A moja szefowa jest super; powiedziała, że pewnie nie wiem jeszcze, co będzie po macierzyńskim, czy wrócę do pracy, czy nie, czy tylko na pół etatu, ale mam mieć świadomość, że jak będę chciała, to zawsze u niej czeka na mnie praca Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 21.11.06, 22:45 Darciu wiesz nie widziałas ile masz tego śluziku bo pewnie zazwyczaj kończyło się przytulankiem co hihih wiesz ja też nie wiem czy jest go duzo czy mało, ja oziębła kobita jestem i troszkę czasu potrzebuję hihihihih Emkz popłakałam się no naprawde..... jejku jakie to urocze Boże jak one udnie wyglądają w tym brzuszku... baaaaardzo Ci dziękuję że wkleiłaś te zdjęcia, bardzo Trzymam kciuki za Was podwójnie, napisz koniecznie jutro po wizycie! a wiesz emkz jeśli chodzi o organizacje po narodzinach.... my przyjedziemy z dziwczynami i będziemy bawić hihihih gorzej z krmieniem.... hehehe Trzymajcie się dziubaski Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Emkz ale one juz duże 22.11.06, 08:31 fajnie by bylo gdyby trafiła ci się parka tzn jedno chłopiec i jedno dziewczynka, jejciu jak one słodko wyglądają cudownie że je nam pokzałaś, aż chce się żyć PS: a co do śluziku to taki raczej powinien być u mnie jak go mało to z przytulanek nici i chyba jestem tak jak ty Malutka długodystansowcem - dużo czasu potrzebuje mna rozgrzanie witam was od rana - przychodzcie szybko Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Emkz ale one juz duże 22.11.06, 09:14 wirtajcie dziewczynki dzidki emkz duże co hehe chyba że tak wyglądają aagniesiaa jesteśmy długodystansowcami racja ale jak już się rozgrzejemy to ... ho ho ... ) Zapowiada sie dobry humorek dziś Ale brak objawów @ a miałam nadzieje że będzie jutro. Cóż, widocznie muszę poczekać dłużej Odpowiedz Link
emkz Re: Emkz ale one juz duże 22.11.06, 10:38 Dzień dobry! Fajnie, ża Wam się fajnie zrobiło po tych zdjęciach. Szykuję się na kolejną wizytę, a potem zaraz do pracy;-(, więc dopiero wieczorkiem napiszę jak było. Iwonka, Ty fajny humorek, ja wręcz przeciwnie. Głowa mnie boli strasznie, nie wiem czy to coś z ciśnieniem, czy ja; szok po prostu, czaszkę mi rozrywa na części;-( Pozdrowionka i miłego dzionka życzę, Inka Odpowiedz Link
emkz Po wizycie... 22.11.06, 13:38 Cześć Wam. Jestem już po wizycie. Do pracy nie idę. Ponoć pradzą sobie beze mnie, więc spoko. A poza tym, jak to w życiu bywa, nie można się po prostu cieszyć, bo zawsze coś wychodzi;-( Są bliźniaki i to do tego identyczne! Płci jeszcze nie znamy. Ale jedno z nich nie może się wysikać - okazało się dziś, że to nie cysta, tylko jednak pęcherz. Mam kolejne USG za tydzień, żeby sprawdzić, czy się jednak wypróżnia i czy ten pęcherz za duzy nie rośnie. Bo jak tak, to może nerki uszkodzić. Za tydzień, jak wszystko będzie bez zmian, wysyłaja mnie do kliniki do Londynu na jeszcze dogłębniejsze badania i być może na zabieg przebicia tego pęcherza u Maluszka... Dziewczyny, jak ja się strasznie martwię. Przecież on ma 58 mm!!! Jak robić cokolwiek, na kimś tak mikroskopijnym?! Co tu zrobić, żeby on się wysikał, no... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Po wizycie... 22.11.06, 14:02 emkz nic sie nie denerwuj, wszystko będzie dobrz!!! nawet jeśli będą przekłuwać to przynajmniej zostało to wykryte wcześnie, teraz metody leczenia są tak duze ze nie masz się co obawiać, wiesz że robią operację na dzidziach w brzuszku mamy, bedzie zdrowy pysiak mały, jak mama nie będzie sie denerwować!!! No już uszy do góry!!! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 22.11.06, 22:31 Darciu macie wyniki M.?? Bardzo ciekawa jestem jak wyszły. My jutro do zabrza jedziemy na wizytę u genetyka. Trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 22.11.06, 22:56 czesc wam dziewuszki. emkz, kurcze jak fajnie ze blizniaki twoje sa jednojajowe, ale bedziesz miala slodkie malenstwa. Bedzie dobrze, nie martw sie z tym pecherzem emkz. Malutka, nie odebralismy tych wynikow bo bylismy w rozjazdach caly dzien, wlasnie wrocilismy. Mam nadzieje, ze jutro sie nam uda odebrac, bo sama juz bym chciala zobaczyc jak sie nasze chlopaczyska maja. A ty daj znac jak poszla wizyta u genetyka. Nas tez bedzie czekala jak zdecydujemy sie na invitro mysle. Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 23.11.06, 10:00 witam czwartkowo - Emkz głowa do góry będzie dobrze, w końcu się wysika - trzymam za o kciuki, i jesteś pod fachową opieką więc nic się nie bój !! Buziaki dziewczyny na nowy dzień, oby szybciej do soboty bo padam a w sobote ma byc całkiem przyjemnie bo jedziemy do ikei ))) Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 23.11.06, 10:24 Dzien dobry a co chcecie kupic? Mysmy wlasnie wczoraj byli. My mamy do najblizszej IKEI 150km i to w Innsbrucku (Austrii), he he he mieszkajac we Wloszech - niezle co? Do najblizszej IKEi wloskiej mamy ok 280km kolo Mediolanu. Porazka jednym slowem. No ale jak juz jedziemy do tego Innsbrucka to robimy wieksze zakupy bo tam sa tez centra handlowe a u nas niestety nie ma i w dotatku wszystko o 100% drozsze. Tak wiec chcialam wczoraj kupic jakas fajowa firanke ale niestety nie znalazlam ... i kupilam w innym sklepie, takim Ikeo-podobnym "Avanti". A wy co zamierzacie kupic? Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 23.11.06, 12:32 Darciu my mamy tyle co z łodzi do wawy - jakieś 200 km, czekam kiedt mi otworzą w łodzi tą ikeę ale się chyba nie doczekam, wiesz konczymy remoncik i chcielibyśmy łóżko - materac może, może jakiś stoli pod telewizor cos z mebli - zobaczymy bo tak naprawdę to nie wiemy nawet jak te rzeczy z ikei wyglądają Odpowiedz Link
darcia74 1000 !!!!!! 23.11.06, 13:04 Mam zaszczyt napisac 1000-czny post !!!!! Pobilysmy chyba rekord na tym forum Co do Ikei aagniesiu, to mozesz wstepnie zagladnac na strone internetowa: www.ikea.pl Wybierasz tam miasto, poszczegolne katergorie produktow i sa ceny! Takze fajnie wstepnie mozna sie rozejrzec i zaplanowac co kupic bo sa tez podane wymiary. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: 1001 !!!!!! 23.11.06, 16:46 hello dziewczynki wróciliśmy z Zabrza zwizyty u genetyk!!! świetna babka mówię Wam!!! Oczywiście stwierdziła ze kwalifikujemy się na badanie kariotypu, zapisała nas na termin 18.XII dopiero ale ważne że będzie!!! Babka jak zobaczyła moje wyniki to tylko mówiła "oooo, o matko, no nieźle... itp" Poradziła zrobićjeszcze badania pod kątem immunologi, czyli wszystkie badania na przeciwciała przeciwjajnikowe i jeszcze jakieś innektórych nie potrafię powtórzyć. generalnie potwierdziła moją rezerwę jajnikową, ale ja jestem baaardzo zadowolona z tej wizyty. Pozdrawiam Was milutko!! Odpowiedz Link
darcia74 spermiogram 23.11.06, 16:45 odebralismy... Wyniki sa nieco lepsze od poprzednich lecz nadal zle. Teraz tylko musze sie doczytac czy wystarczy to do IUI, i chociaz przy takich wynikach moge liczyc na cud, oczywiscie jesli ja bede miala owulacje. No wiec tak: Plemnikow jest duzo (157,5 mln) , tak bylo tez poprzednio. ruch szybki prosty: bylo 0%, jest 10% ruch wolny prosty: bylo 9%, jest 20% ruch w miejscu: bylo 41%, jest 10% brak ruchu: bylo 50%, jest 60% Morfologia (w poprzednim nie zrobiono): 50% - formy prawidlowe (ufff Wyliczylam wiec ile plemnikow moze nadawac sie do walki: 157,5 mln x 50% x 10% = (ok) 7,8 mln Wow.. moze uda sie zawalczyc jednak o te IUI Gdybyscie widzialy mojego M jak zobaczyl te winiki Az sie wyprostowal Odpowiedz Link
malutka1939 Re: spermiogram 23.11.06, 17:02 noooooooooo Darciu pięknie!!! będzie ok, dawaj swojemu M. witaminki koniecznie i jeszcze się poprawią zobaczysz!! No teraz ty walcz z ginem zeby dał coś na @@ buziuńki Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 23.11.06, 20:38 Fajnie malutka, ze jestes zadowolona z tej wizyty. Powiedziala Ci lekarka skad moze byc taki wynik FSH? Tzn, co moglo spowodowac jego taki wysoki poziom? Wogole w miedzy czasie mozesz brac CLO? Co mowila o tej rezerwie jajnikowej? Gdzie sie podziewa SKY??? Miejmy nadzieje ze wszystko u niej OK. Emkz, wiesz co tam u SKY, dlaczego sie nie pojawia na forum? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 23.11.06, 21:49 Darciu lekarka nie wie czemu mam takie wysokie fsh. potwierdziła ze to moze być wygasająca rezerwa jajn. ale polecała jeszcze badania wkierunki immunologii. mam brać CLO, bo jak ona stwierdziła nie stymuluję się jjników w ciągu 5 min więc to nie powinno zaszkodzić (choć cztałam ze CLO jeszcze podnosi FSH). Bardzo dziwiła się ze mam takie wyniki. Na razie czekamy nic nie da sie zrobić , muszę poczytac o tej niepłodności immunologicznej bo ona polecała pod tym kątem badania a ja nie za bardzo kumam Dobranoc dziewczynki Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 23.11.06, 22:27 Cześć dziewczyny! Z tego co wiem to Sky ma kłopoty z netem - przez komputer. Coś tam jej wysiadło i nie działa...;-( Darcia! Super, że wyniki lepsze)) Teraz tylko ten Twój cykl zakończyć i nowy i z owulką mieć! Agniesia, ale Ci fajnie, że do Ikei jedziecie My mamy około 60 km, ale jest niemal w centrum Londynu i nam się za często nie chce tam pchać. Ale, o dziwo, nawet mojego męża, który nienawidzi zakupów, udaje mi się tam zaciągnąć i nie narzeka, choć to zawsze z dwie godzinki łażenia... U mnie nie za wesoło... Jak małe się nie wypróżni, to jest poważna sprawa. Może dojść do zniszczenia nerek. Naprawdopodobniej mały może mieć 'zastawki cewki tylnej'-leczy się to najpierw, przekuwając mu ten pęcherz u mnie w brzuchu, a potem już po narodzeniu, należy usunąć mu zastawki... Jestem załamana i przerażona... Ech, najpierw radość z blixniaków, a teraz tylko modlitwy o zdrowie. Wczoraj przepłakałm cały dzień, dziś zresztą też, ale sie wygadałam bliskim i myślę już tylko o tym jak mu pomóc. Dlaczego ten świat jest taki niesprawiedliwy...? Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 24.11.06, 09:36 No wlasnie emkz... Ale tak ostatnio sie zastanawiam, ze ten swiat jest sprawiedliwy, ale w ten negatywny sposob! Czyli wychodzi na to, ze kazdy musi cierpiec. Nawet jak mowimy, ze dzieci rodza sie w rodzinach patologicznych, a potem te pijaczki czy narkomanki dzieci katuja, oddaja do domu dziecka itd.., to wlasnie w takich rodzinach dziecko jest dla nich tylko problemem. Dla nas problemem jest brak dziecka, no i dla ciebe emkz zaczyna byc zdrowie dziecka. Miejmy nadzieje, ze zycie nie bedzie takim ....... i wszystko bedzie dobrze. Nie wyobrazam sobie jak mozna przekuc pecherz takiemu malenstwu, ale skoro lekarze mowia ze tak sie robi wiec juz nie raz taki zabieg wykonywali. Mysle o tych twoich malenstwach emkz czesto, bo naprawde zrobily na mnie wrazenie na tych zdjeciach Sprobuje przeslac Ci pozytywna energie, zeby jednak nie musial byc konieczny ow zabieg i dzieciatko sie wysisialo Ty tez sie nie martw, bo twoje malenstwa juz czuja niepokoj swojej mamusi. Daj znac jak bedziesz wiedziala cos wiecej. Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 24.11.06, 14:12 jej poważna sprawa ale Emkz trzeba byc dobrej myśli i miec nadzieję że wszystko bedzie dobrze, i nie płacz tyle, bo nerwy też wpływają na maleństwa w brzuszku, one przeciez wszystko czują, musisz być silna dla nich i pisz koniecznie co i jak miłego weekendu dziewczyny!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 26.11.06, 19:04 Czy cos sie stalo dziewczyny? Tak tu pusto Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 09:32 wotam od poniedziałku sobota na zakupach sie udała, w niedziele imieniny tesciowej tez, a dzis tydzien czas zaczac a ja padnięta, myślę o ciepłym łóżeczku i jak wrócę po robocie chyba pojdę spać ogólnie 14 dpo i czekam ... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 09:37 hej dziewczynki aagniesiaa super ze zakupki udane, bo u mnie nie kurcze już nie mam siły, jestem taka mała ze nic nie mogę kupic wszystko za duże na mnie wrrrr u mnie 32 dc @ nie ma, już 7 dzień po odstawieniu luteiny, @ nie ma dalej wkurza mnie to już mówię wam..... nie łudzę się po przytulanko było po owu, no i tempka niska, ale dziwię się bo teraz mam taki płodny śluz jakiego nigdy nie miałam, a może ten cykl wydłuża się po ziołach, sama już nie wiem, dzwonie dzis do gina.... Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 10:29 Malutka ale to były zakupy mieszkaniowe w ikei ))) ale tez udane )))))))) a co do ciuchów to na siebie tez mam problem z dostaniem czegos dopasowanego w pasie a z ta @ dziwna sprawa i jeszcze ten śluzik Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 11:18 aagniesiu wiem ze mieszkaniowe bo pisałas ze wybieracie sie do Wawy, ale ja już tego nie dopisałam hihihih no ty tez chudzinka jesteś a co mebelki kupowaliście czy takie art. "ozdobne"? no a z @ DZIWNIE, NA DODATEK FF nie zaznacza juz owu, jak wczoraj zaznaczyłam płodny śluz to on juz nie zaznacza owu i bądz mądry..... Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 11:38 a pokaż mi kochana wykresik )) trochę mebelków troche pierdółek kupowaliśmy -na przykład łóżko nowe i wygodne Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 12:28 noooooo to jak łóżko kupione!!!!! ihihih www.fertilityfriend.com/home/15948d PORAŻKA z tym moim wykresem Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 13:13 Malutka a dzowniłas do lekarza? co powiedział? ta tempka ma się ku dołowi, może jednak przylezie @ a czy ty w nastepnym cyklu miałas brać Clo? cmoki Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 13:24 aga bede dzwonić do lekarza po 15, no tempka spada więc moze @ przyjdzie. CLO mam brać od 2 do 6dc Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 15:03 jej no to mogła by przyleźć nie ))) Malutka napisz oc lekarz powiedział, przeczytam sobi erancem miłego wieczoru ))))) Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 19:21 hej kurcze lekarz nie odbiera, bede próbowac jeszcze, na @ się nie zanosi zero objawów... Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 20:04 hej witajcie po ciezkim dniu... Malutka, poczekaj jeszcze, dr Polak nie raz odpowiadal, zeby czekac po progesteronie 10 dni a nawet do 2 tyg na @. Lub druga opcja - TESTUJ Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 20:15 Darciu wolę czekać niż rozczarować się znowu... lekarz nie odbiera więcczekam, na ciąze szansnie ma endo malutkie, estradiol baaaaaardzo niski, tempka spadła. Czekam na @@ Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 21:16 Jezeli estradiol malutki to i endo nie rosnie, a jezeli malutkie to dlatego ta @ sie ociaga. Czekaj narazie na @ spokojnie jeszcze ze 3-5 dni a jezeli nie przyjdzie to idz do gina. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 27.11.06, 21:20 tak też zrobię Darciu dzieki a co u Was? jak weekend minął bo coś milczałas/ Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: witam :) 28.11.06, 09:31 Malutka no tak pewnie przez to małe endo się @ ociąga, oby już przylazła i obyś mogła zaczać nowy cykl ale pilnuj zeby ci lekarz dał cos tez na to endo bo jak bedzie takie małe to znowu bedą kłopoty, ponic jest tam cos ale nie pamiętam nazwy moze Darcia będzie wiedziała a ja czekam nadal to mój wykresik www.fertilityfriend.com/home/126d3f Odpowiedz Link
lianis Re: Na cześć 'agulki1001' 28.11.06, 10:58 Emkz gratuluje blizniakow wspaniala wiadomosc i bardzo podnosi na duchu, nie martw sie na zapas zdrowiem maluszkow, w londynie sa specjalisci od tego i oni zrobia wszystko zeby okruszek byl zdrowy. Ostatnio byl program na discovery o kobiecie ktora miala trojaczki, dwojka jednojajowa rozwijala sie normalnie w macicy a trzecie w jamie brzusznej z ciazy pozamacicznej... Dzis cala trojeczka, dwie dziewczynki i chlopczyk sa w pelni zdrowi psychicznie i fizycznie i maja po szesc lat. Rzecz dziala sie w Londynie U nas bez wiekszych zmian, staralam sie w tym cyklu wyluzowac maxymalnie i nawet do netu nie zagladalam specjalnie ale to chyba nic nie dalo, usg pokazalo ze z zeszlego cyklu wszystko ladnie sie wchlonelo, nie ma zadnych cyst, co jest wrecz szokujace bo od jakiegos czasu ciagle jakas byla, pecherzyk ladnie pekl i od 4 dni (w piatek bylo) jestesmy po drugim iui. Pierwsze bylo porazka wiec zupelnie staram sie nie nastawiac na to ze cos z tego bedzie. Jesli to sie nie uda, a tak mi sie wydaje bo temp pomimo duphastonu sa niskie, to w grudniu podchodzic nie bedziemy bo to w swieta by akurat bylo i do wielkanocy damy sobie spokoj, a potem bedziemy myslec dalej... Trzymam kciuki Aga za powodzenie Twojej, no i ogolnie caly czas trzymam kciuki za was, zeby sie w koncu ktorejs udalo i podeslala fluidkow Odpowiedz Link
lianis Re: Na cześć 'agulki1001' 28.11.06, 10:47 Hej Malutka Wg mnie nie mialas owu w tym cyklu, progesteron ci troche podwyzszyl temp w okolicach 19dnia i to tyle, niemniej jednak po luteinie powinna przyjsc @. Wiec niech sie objawi jak najszybciej Odpowiedz Link
malutka1939 Re:do lianis 28.11.06, 11:46 lianis owu miałam potwierodzne USG w 13 dc, tylko program FF zgupiał jak zanzaczyłam w ostatnich dniach płodny śluz i juz owu nie zaznacza, luteina jak najbardzij podniosła tempke, ale teraz spadła, czekam na @ bowiem nie mam podstaw żeby nastawiać sie na fasolkę. Pozdrawiam mała Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 28.11.06, 14:53 Cześć Wam)) Oto macie przed sobą najszczęśliwszą osobę pod słońcem - małe się wysikało)) Zdrowe są w ogóle i wszystko jest dobrze! Dziewczyny jak ja się bardzo cieszę, popłakałam się normalnie, jak mi babka powiedziała, że jednak wszystko dobrze. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo bardzo mocno Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 28.11.06, 14:58 no widzisz Emkz ))))))))))))))) cieszymy się razem a tobą z twoich małych fasolek )))))))))))))) teraz mozesz już być spokojna ) Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 28.11.06, 15:46 emkz super!!!!!!!! bardzo się cieszę i gratuluję!! teraz czekamy na zdjęcia z brzuszkiem, a tak w ogóle to przytyłaś już coś Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: próba testowania 29.11.06, 09:07 zakonczona fiaskiem a taka ładna tempka dziś była www.fertilityfriend.com/home/126d3f Odpowiedz Link
malutka1939 Re: próba testowania 29.11.06, 09:48 aagniesia to tylko test poczekaj jeszcze!! wiesz jak to z tymi testami, póki nie ma @ jest ok tak? a może owu się przesunęła przeciez sporo pęcherzyków było nie wiadomo który kiedy pękł!! Czekamy nadal. Odpowiedz Link
zaraza1 Re: próba testowania 29.11.06, 09:56 aagniesiaa napisała: > zakonczona fiaskiem a taka ładna tempka dziś była > > www.fertilityfriend.com/home/126d3f Agniesiu, wiesz ja w zeszłym cyklu miałam tę samą sytuację: CLO i progesteron. @ opóźniła się o 5 dni. Gin powiedział, że to normalne po progesteronie- przesunięcia @ i podwyższona temperatura. Ale wyobraź sobie jaka byłam szczęśliwa przez te 5 dni. później rozpacz . Od wczoraj znowu biorę CLO. Mam nadzieję, że tym razem sie uda. Tobie jednak życzę abyś nie musiała już brać CLO, aby udało Ci się w tym cyklu. Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: próba testowania 29.11.06, 13:11 dzięki Wam ))))))))) czekam czekam ale nadzieja nikła ale nie marwtię się - jakoś to bedzie !! Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: próba testowania 29.11.06, 14:38 ale tu dziś cisza, czyżbyscie polazły na jakiś inny wątek a ja nic nie wiem Darciu kochana co u Ciebie - jak wyniczki męża, oby z dnia na dzień się poprawiały Emkz chcemy więcej zdjeć bliźniaków A Agulka ... też pewnie zabiegana trzymajcie się moje miłe ))))) do jutra Odpowiedz Link
sky1980 Re: próba testowania 29.11.06, 17:53 czesc kochane.strasznie sie za Wami stesknilam.i strasznie sie boje tu zaglądać....Boże,jak to niesamowicie cudownie ze emkz ma blizniaki!!!!wczoraj sie dowiedzialam wieczorem i az do teraz nie moge uwierzyc!!!!normalnie bomba!!! sorki...nie czytam postow wstecz...jakos nie mam siły...napiszcie w skrocie co u kazdej... ja to juz sie wlasciwie nie staram...nie ani sily,ani warunkow ani ochoty ani atmosfery...obecnie mamy ciche dni z M...nie odzywamy sie do siebie,jest do d... i nie wiem co z dziecmi,co z in vitro....ani co ani kiedy ani czy w ogole.... dobrze ze mam prace i ze juz ją akceptuje a nawet wręcz lubie pozdrawiam Was bardzo serdecznie. sky Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 29.11.06, 19:05 Witajcie, witaj SKY nareszcie wrocilas do nas, co sie stalo, ze sie tak dlugo nie odzywalas? Sky, czemu, jesli moge zapytac macie ciche dni? Co sie dzieje? Aagniesiaa, jak ja bym miala taka tempke w 16dpo to bym juz schizowala na maxa! Przeciez ten twoj wykres juz jest 3-stopniowy Tak jak pisala Malutka, dopoki nie ma @ szansa jest! Trzymam kciukasy!!!! Malutka, a do Ciebie przyszla w koncu ta @? Moze ty tez zatestuj A u mnie.... Bylam dzisiaj w centrum nieplodnosci w szpitalu (oddalonym ze 150km), bo w naszym nie ma, czyli w osrodku publicznym. Udalo mi sie doslownie fuksem wcisnac na ten termin dzisiejszy (bo chyba ktos zrezygnowal), bo tak to ok 2 miesiace oczekiwania. No i jestem po wrazeniem!!!! Pan gin po wywiadzie i ogladnienciu naszych wynikow, wrecz odradzil pakowanie sie tak szybko do in-vitro!!! Stwierdzil, ze juz przy takich troche leniwych zolnierzach spokojnie mozemy probowac naturalnie. Skrytykowal podejscie prywatnej kliniki, ktora zrobila ten pierwszy spermiogram (ten ktory wyszedl fatalnie). W kazdym razie chodzi o to ze nie wydaje sie wyroku na podstawie jednego wyniku. Jedynie teraz musimy zrobic porzadek ze mna i moim PCO. Uwaza wiec ze na stymulacje, inseminacje a nawet in-vitro mamy czas (bo jestem mloda, hmmmm...). Tak wiec za 2 tyg mam laparoskopie transvaginalna, to jakas niby nowa metoda. Biorac potem Metformax maja mi wrocic miesiaczki i owulacja, no i mamy sie dobrze starac, bo przez 6 miesiecy po laparoskopi podobno sa najwieksze szanse. Zaczynam byc dobrej mysli dziewczyny Teraz tylko musze kupic te rozne wspomagacze mojemu mezulkowi w sklepiku na staraniach, zeby rozruszac mu te plemniory ! Wczoraj kupilam u nas w aptece L-carnityne, zaplacilm ok 20 € za 10 ampulek!!! A przeciez powinien to brac ze 3 miechy zeby cos wogole to dalo. No co tam u was? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 08:38 hej dziewczynki u mnie nic nowego @ nie ma a i objawów brak. Wczoraj znowu zaimprezowałam z dziewczynami z pracy wyrwałam sie na piwko hihihiih Jutro odbieram wyniki posiewu nasienia (powtórka czy jest jeszcze bakteria, a mój M. zapracowany strasznie no i nerwowy i zestresowany przez ta pracę uhmmm takie zycie. Darciu super ze dali ci nadzieje!!! Ze coś będą wreszcie robic!! No i też słyszałam ze laparo resetuje organizm tak więc Powodzenia!!! Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 13:21 Darciu ja tez slyszałam ze po laparo do razu trzeba się starać, niech mezyk szybko łyka te witaminki i jak ty bedziesz po zabiegu zabierzecie się do dzieła jak miło gdy czuć w Twoim głosie taką werwę Sky jak milo że napisałaś, ale co się stało - dlaczego ciche dni mojej @ ciągle nie ma Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 15:36 Super Darciu! Tak bardzo się cieszę! Jak to dobrze zasięgać zawsze rady kilku specjalistów! Teraz to już będzie tylko do przodu i pokoik dla dziecka wreszcie nie będzie 'gościnnym' Agniesia i Malutka, a za Was tylko kciuki trzymam, żeby ta wstrętna @ nie przyszła przez 9 miesięcy co najmniej!)) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 15:38 hej emkz brzunio rośnie? napisz co u Was jak się czujesz bo coś ostatnio nam nie piszesz. Ja czekam na @ ale nadzieii nie mam żadnych tempka niziutka. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 17:04 hej dziewczynki dodzwoniłam sie do gina, kazał kupic progesteron w zastrzykach i od dzis w pupe przez 3 dni. Powiedział ze przy tak małym endo raczej @ nie przyjdzie, więc trzeba ja wywołać. W przyszłym tygodniu idę na konsultacje do endokrynologa. Chce mnie połozyć do szpitala na oddział endokrynologi. Dzwonił do swojego znajomego endokryn. i tamten polecił aby był to początek cyklu tak więc wywołujemy @. Ale najgorsze jest to ze kolejny cykl do d.... no i znowu nie będzie CLO. buuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
sky1980 Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 18:00 czesc,no to widze zadnych @ nie ma czyli jedna wielka nadzieja!no oby sie powiodlo. ciche dni nam minely ale i tak nie gadamy M wlasnie spi...oboje pracujemy fizycznie,trzeba przyznac ciężko i po pracy to juz sie czlowiek do niczego nie nadaje...jak kon po westernie sie czuje i marzy tylko o spaniu...wstaje o 4:30 do pracy i juz sam ten fakt mnie meczy pieniadze owszem-wieksze niz w kraju ale naprawde ciezko zapracowane.jestesmy wiec zmeczeni,poddenerwowani,rozdraznieni,nie mamy czasu dla siebie ,dla domu ,dla Ani...nie mam sily ani czasu by znalezc tu GP niemowiac juz o tym by zapytac chocby o mozliwosc darmowego in vitro...a w Polsce musialabym pozostac conajmniej 2 miesiace by do tego in vitro doszlo...teraz to niemozliwe-raz - zaczelam prace i nie moge jej tak odpuscic bo ją strace,dwa-Ania chodzi tu do szkoly,potrzeba jej stabilizacji a nie zmian co miesiac,trzy-M nawet badan nie powtorzyl wiec w ogole nie ma o czym tu mowic...pod wzgledem prokreacyjnym- zalamka nawet juz przestaje miec nadzieje na in vitro. a nie bylo mnie tu tak dlugo bo komp nam sie zepsul i moze to powtorzyc w kazdej chwili-dziala sobie na slowo honoru wiec jak zamilkne to znaczy ze mu sie znudzilo pracowac. trzymajcie sie dziewczyny,powodzenia.bede czytac Was i czasem sie odezwe. sky Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 18:46 wiesz malutka, u mnie podobnie... Tzn. laparoskopie (tylko ze ta moja ma byc nie przez powloki brzuszne jak to normalnie sie robi, tylko przez macice, brrrrr, ale podobno mniej inwazyjna), normalnie robi sie ja zaraz po @. Gin stwierdzil ze przy takim malym endo nawet po progesteronie nie przyjdzie, a jak przyjdzie to to beda plamienia, ktore nie mozna zaliczyc do @, wiec i nie rozpocznie sie nowy cykl. Mimo to, mam zostac w szpitalu na 2,3 dni i zanim zrobia mi laparo maja tez zrobic badania bez @. W kazdym razie jedynym wyjsciem na wywolanie @ (jesli nie przychodzi po samym progesteronie) przy malym endo jest podawanie estrogenow i sukcesywnie progesteronu (moga byc w postaci antykow). Ja nie jestem taka madra - pytalam raz eksperta i wyczytalam tez gdzies to. Takze malutka, nie martw sie, zawsze czyms mozna te @ wywolac. Ale testowalas tak na wszelki wypadek, nie? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 30.11.06, 21:00 Darciu nie testowałam bo na samą myśl o tej jednej kresce jest mi niedobrze, ale jak myślisz zatestować skoro mam taką niską tempkę? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 01.12.06, 11:56 hej dziewczynki co z Wami? dlaczego nic nie piszecie? aagniesia to co testowanko w weekend kolejne? mam nadzieje ze w pon. dobre wieści napiszesz Odpowiedz Link
malutka1939 wszystko jest do d.... 01.12.06, 16:43 dziewczyny ja juz mam dośc........ odebrałam wyniki M. z posiewu jest nowa bakteria czytałam ze bardzo trudno ją wyleczyć, a tamtej juz nie ma .... mozna zwątpić po prostu............................... Odpowiedz Link
darcia74 Re: wszystko jest do d.... 02.12.06, 15:47 czesc, nie wiem co sie stalo, nie moglam przez te 2 dni do doslownie teraz dostac sie na strone gazety. Ale mimo ze sie wkoncu wyswietlila laduje sie strasznie dlugo. Malutka, wydaje mi sie ze problemy z bakteriami u facetow, mimo ze dlugotrwale naszczescie sa do wyleczenia. Nie jestem tez pewna czy czasami partnerka nie powinna rownoczesnie czegos brac, bo moga sie nawzajem zarazac. Nie wiem czy to czasem nie przyjakiejs tylko infekcji. Moze jednak wybralibyscie sie do dobrego androloga, bo przeciez to na pewno da sie wyleczyc i warto tez dla dobra mezusia. Co do testu to nie wiem co Ci poradzic, bo rozumiem dokladnie jak sie czujesz. Wkoncu ja tez moglabym zatestowac bo kto wie... Ale tez sie nie ludze i nie chce sie denerwowac. Kiedy idziesz do tego szpitala na badania Malutka? Ja juz sie strasznie denerwuje, bo to juz za prawie tydz bede miala laparo. Odpowiedz Link
darcia74 Re: wszystko jest do d.... 02.12.06, 16:03 co do aagniesi... szkoda ze nie moze byc z nami w weekend Hmmm wydaje mi sie ze jednak tu byl strzal w dziesiatke. Widzialam aagniesiowy wykresik na staraniach wczoraj - przepiekny, tempka wysoka, 19dpo. Pewnie da nam pozytywna wiadomosc w poniedzialek AAgniesiuu - Zycze Ci tego z calego serca! My tez Malutka niedlugo dolaczymy do szczesliwego grona, zobaczysz Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 02.12.06, 22:16 Hej dziewczyny! Ja też nie miałam dostępu do Gazety przez bite dwa dni... Rozchorowałam się;-( Tzn. nie tyle rozchorowałam, co mam straszną chrypę, gardło mnie nie boli, gorączki nie mam, ale chrypa taka, że sama własnego głosu nie poznaję. U nas beznadziejna pogoda, w pracy wszyscy kichają i kaszlą;-( Na szczęście w środę mam wizytę u lekarza, więc mam nadzieję, że sprawę mojego gardła też przy okazji załatwię A poza tym? Śpię non-stop. Ostatnio spałam 11 godzin, i obudziłam się (tylko dlatego, że musiałam iść do pracy...) - NIEWYSPANA!!! Nie wiem, gdzie ten przypływ energii po I trymestrze... Brzuszek taki sobie. Wieeelki wieczorem, rano czasem nic nie widać Kończę na tym na dziś. Życzę Wam tu wszystkim II; no Agniesia, zdawaj relację w poniedziałek!!!)) Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 03.12.06, 11:13 hej dziewczynki Darciu idę (chyba ) jutro do gina, pokaże mu te wyniki i spytam czy ja powinnam zrobic posiew, myślę ze tak. Dziś baaardzo boli mnie brzuszek, wczoraj wzięłam ostatni zastrzyk. Wiecie dziś przyjeżdżają do nas znajomi z Wawy z7 miesięczna córcią i znajomi z Opola z 2 miesięczna córcią....... Dam radę? Muszę nie ) A wczoraj byliśmy na imprezce, urodziny kolegi i tam było towarzystwo które póki co o dzieciach nie chce słyszeć i powiem wam ze wolę już to z dzieciakami )) Darciu myślę ze i my ujrzymy II krechy i wielkieee brzuchy masz rację!!! AAgniesia trzymam kciuki!! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 03.12.06, 21:18 ejjjjjjjj dziewczyny gdzie jesteście??? nudno tu samej ( może jutro coś się ruszy ... właśnie goście pojechali uffffff zmęczona jestem aagniesiaa trzymam kciuki!! Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 03.12.06, 22:06 A ja wlasnie wyszlam z kapieli i jestem zdolowana Garsc wlosow zostala mi na rekach po wklepaniu odzywki! Myslalam ostatnio ze mi sie uspokoilo wypadanie a to byla ciasza przed burza. Juz sama nie wiem co mam robic! Gin co prawda mowil, ze po laparoskopowej kauteryzacji jajnikow androgeny powinny sie obnizyc, ale trudno powiedziec czy symptomy PCO sie zatrzymaja. OK, mam od kilku dni wielkiego pryszcza - taki wrecz wulkan, mowia zeby tego nie ruszac, ale wklepie sobie tapete i jakos sie pokarze na ulicy. Z wloskam nadprogramowymi tez sobie radze choc przybywa ich coraz wiecej (juz zapowiedzialam mezulkowi, ze jak sie odkujemy troszeczke to jako prezent ma mi sprawic depilator laserowy). Jednak wlosy doprowadzaja mnie do depresji, bo nic nie moge na nie poradzic i sa naprawde juz przerzedzone Cholewcia, znowu naszedl mnie jakis podly humor.. Odpowiedz Link
mentafolia do darcia74 03.12.06, 23:38 ja nowa na tym wątku,ale czasami Was podczytuję i bardzo lubię.Was znaczy się ) Ale do rzeczy.Darciu,przeczytałam o Twoich problemach z wypadaniem włosów.Nie wiem czy to na Ciebie tez podziała,ale ja u siebie zauwazyłam super efekty po Alpholu.Są to kapsułki z olejem z lnu złocistego,ogórecznika,witamina E,drożdzami,selenem,wit.C i biotyną.Alphol zawiera tez NNKT - omega 3,6 i 9.Mnie zaczęła rosnąć nad czołem prawie druga grzywka,jak włożę rękę między włosay to czuję mnóstwo takich krótkich,sztywnych włosków. Moze i na Ciebie ten preparat by podzialał? Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: poniedziałko a wieści złe :/ 04.12.06, 09:33 dziewczyny jesteście tak kochane i tak trzymałyście kciuki, gdzie ja bym znalazła lepsze bratnie dusze ... nie mogłam i ja się dostać na gazetowego i piszę dopiero dziś wszakże w weekendy nie mam jak ;/, w sobotę brzuch bolał i nie miałam już złudzeń żadnych, w niedzielę rozkreciła się @ z całym impetem ... także nowy cykl czas zacząć, tym razem clo bez monotoringu i wiecie co zastanawiam się jeszcze nad rzuceniem mierzenia tych tempek narazie w sumie to nic mi nie daje oprócz niepotrzebnych stresów także buziaczki poniedziałkowe i Malutka nie martw się i słuchaj Darci to mądra dziewczyna, napewno da się to wyleczyć Odpowiedz Link
darcia74 Re: poniedziałko a wieści złe :/ 04.12.06, 18:42 Ojj aagniesiu, wiem ze Cie juz tu nie ma bo z pracy wyszlas... No cholewcia, naprawde bylam przekonana ze dzis zobaczymy radosna wiadomosc od ciebie - takie piekne te tempki mialas ! Przykro mi aagniesiu i trzymaj sie. Poza tym czy lekarz nie zmniejszyl ci dawki Clo w kolejnym cyklu skoro rosly ci te pecherzyki jak grzyby po deszczu? Trzymam wiec kciuki za kolejny cykl. Odpowiedz Link
darcia74 do mentafolia 04.12.06, 18:37 ciao Mentafolia i witaj na watku, Napisz mi koniecznie gdzie takie cudo dostane, tzn, ten Alphol? I czy to jest polski wyrob czy jaki, bo jak podczytujesz watek to wiesz ze ja we Wloszech mieszkam niestety. Wogole po jakim czasie zobaczylas pierwsze efekty? Poza tym napisz swoja historie, tzn ile sie staracie, jakie problemiki (miejmy nadzieje ze zadne)i skad jestes - tak zebysmy mogly Cie blizej poznac. Trzymaj sie wiec i dzieki Odpowiedz Link
mentafolia Re: do mentafolia 04.12.06, 21:29 Tutaj jest link : www.tymofarm.pl/alphol.php Tam nic nie ma o wlosach,więc nie wiem czy to alphol czy cos innego mi pomoglo.Tylko co?Efekty to mniej wiecej były po miesiącu.Ja go zaczęłam przyjmować na urodę i młodość a nie na porost wlosów ) Wątpię czy we Włoszech go dostaniesz.U nas jest dostepny w kazdej aptece,moze ktos Ci podeśle? Ale Ci zazdroszczę miejsca zamieszkania.Uwielbiam Włochy,byłam tylko 2 razy ,ale zakochałam sie w tym kraju )A gdzie mieszkasz? Teraz będzie o mnie) : wiek ( uwaga! )...40 lat. Męża nie posiadam,ale w fajnym związku od 8 lat.Ja mam córkę nastolatkę,on bezdzietny Jeszcze hahaha. W marcu zaliczylismy wpadkę i po poczatkowym szoku ( wiek )zaczęlismy sie cieszyć.Niestety w maju poroniłam...pusty pęcherzyk... I własnie dojrzelismy do prawdziwych starań.Ja z jednej strony chcę,ale też bardzo sie boję.Poprzedni miesiąc zero efektów,zobaczymy co będzie w tym... No i najwazniejsze:jestesmy parą na odleglość.Jak zajdę będę musiała się przeflancować do innego miasta,zmienic pracę,opuścic najlepszych na świecie przyjaciół,więc naprawdę jest mi bardzo trudno. To chyba tyle pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie Odpowiedz Link
darcia74 Re: do mentafolia 04.12.06, 22:08 A jednak znaazlam cos w tym tekscie na temat wlosow, ze niby pomaga na: "matowe, wysuszone, łamliwe po zabiegach włosy". Prawdopodobnie jednak od tego specyfiku ci sie polepszyl stan wlosow, tylko ze ty pewnie mialas niedobor mineralow czy witamin a ja to mam ewidentny problem z androgenami Gdybym byla w Polsce to bym to kupila, bo chwytam sie wszelkich specyfikow. Ostatnio uzywam ampulek Vichy, ale to kosztuje dosc duzo, no i nie widze poprawy niestety. Co do Twojej historii... To chyba gdzies cie czytalam Moze widzialam cie na watku starajace sie przed 40-tka? Nie wazne... ja mam 32... i pare znajomych kolo 40-tki ktore staraja sie o pierwsze dziecko. Zreszta tu gdzie mieszkam (na polnocy Wloch) wiek na starania to okolo 35 lat to taki przecietny Ja tez sie zakochalam w tym kraju juz jako dziecko bedac na wakacjach z rodzicami, potem juz jako dorosla dziewczyna bylam pare razy a potem przez przypadek zakochalam sie w jednym z mieszkancow tego pieknego kraju Ale tesknie tez za Polska ..... Mentafolia, mysle ze twoja/wasza decyzja o dziecku to wspaniala rzecz Wiekiem nie masz sie co przejmowac (tu tak jak juz wspomnialam nie byloby to niczym dziwnym), poki jestesmy plodne i mamy sile i instykt macierzynski jak najbardziej. W dodatku dziecko Cie odmlodzi. Poza tym gdzies czytalam, ze czym pozniej kobieta rodzi (ostatnie dziecko) tym dluzej zyje, to tak jakby natura dodawala jej energii na dostateczne jego wychowanie Co do problemow zyciowych z tym zwiazanych to fakt moze byc ciezko, no i co na to twoja corka? Lecz czego sie nie robi zeby byc szczesliwym? Mamy tylko jedno zycie Mentafolia! Odpowiedz Link
mentafolia Re: do mentafolia 04.12.06, 23:45 Dzięki Darciu za to co napisałas o macierzyństwie,naturze i biologii kobiety,wzruszyłam się,a to u mnie niełatwo Miło cos takiego czytać,zwlaszcza ,ze wczoraj niejaka diablica na forum CiP w wątku o późnym macierzyństwie pytala czy nie przeszkadza nam,ze koledzy naszych przyszłych dzieci bedą mówiły " twoja babcia idzie" hahaha. No tak,siedzę na wątku dla 40,a raczej siedziałam,bo tam ostatnio nikt nie pisze.Pozaciążały czy co? A moja corka to niesforna 16latka,ktorej się wydaje że wszystkie rozumy pozjadała.Zresztą wiemy jak to w tym wieku jest )Lubi mojego faceta,on lubi ją,ale do przeprowadzki podchodzi jak pies do jeża.Powiedziała,że zostanie tutaj,przeprowadzi się do swojego ojca,mnie będzie odwiedzała i przyjedzie do nas na studia...Dla mnie to koszmar.To znaczy tak mówila na wiosnę,jak bylam w ciąży,potem sprawa umarła śmiercia naturalną. O naszych staraniach i planach nic nie wie,zobaczymy.No ale jeszcze tego brakuje zebym ja o zgodę prosiła Gryzie mnie to wszystko okropnie i tak naprawdę wcale mi nie jest do śmiechu. Jeszcze raz dziekuję Ci za dobre i mądre słowa,dobranoc. Odpowiedz Link
kompromiss Re: do mentafolia 05.12.06, 10:12 Oj dziewczyny, dziewczyny. Gdzie kupić i gdzie kupić.... W wyszukiwarce poszukać i znaleźć. Jest sklep online - napewno wysyłają choćby i do włoch www.tymofarm.pl/sklep/ i o ile znam zycie jest taniej niż w aptekach! Odpowiedz Link
mentafolia Re: do mentafolia 05.12.06, 10:20 Taaa,wysyłają do Włoch...za taka cenę że się w ogóle nie opłaca... A Ty co? dobra ciocia? Odpowiedz Link
agulka1001 witajcie!! 09.12.06, 21:17 widze,za na forum pojawila sie mentafolia!witam!troszeczke sie znamy,nieprawdaz? dziewczyny,czytam Was,aczkolwiek nieregularnie,bo malo czasu,duzo pracy,Swięta za pasem...u mnie starania w "lesie",wiec nawet nie mam co Wam doradzic...nie mam co prowadzic rozmow,bo ja chyba jestem w ogole wyleczona ze staran... sledze losy emkz,naszej "Ciezarowki", zastanawiam sie,kiedy ta nasza agniesiaa bedzie chodzic z brzusziem,bo juz tuż tuż....malutka tez trzymam kciuki! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 04.12.06, 12:48 oj aagniesiu przykro mi a tak myślałam że Wam się uda.... ja dzis jade do gina zobaczymy co powie na bakterie M. i czy mnie karze zrobić posiew, moim zdaniem powinnam go wykonać... bużki Odpowiedz Link
sky1980 Re: Na cześć 'agulki1001' 04.12.06, 17:22 czesc dziewczyny, ja tylko tak na chwilke,zeby Wam powiedziec ze czytam i trzymam kciuki.u mnie bez zmian.wlasnie jest owu(sluz nawet ciuteńke podbarwiony na rozowo),owu wczoraj wykorzystane ale i tak nie ma co sie łudzic. pozdrawiam. sky Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 04.12.06, 18:57 malutka, i jak po wizycie u gina??? Co ci powiedzial? Jakie plany teraz? Sky, nie mow tak, ze to i tak nic nie da! O ile pamietam mieliscie problem z mala iloscia plemnikow na 1ml, nie? Poniewaz jak wiesz nasze plemniczki sa malo ruchliwe, podczytawalam wiele watkow na tematy plemnikowe i wierz mi, ze jest wiele cudownych zaciazen przy naprawde zlych wynikach. Dlatego nie trac wiary. Jezeli ty jestes zrowa, to przynajmniej do czasu dopoki sie nie zdecydujecie na cos konkretnego, przytulajcie sie czesto kolo owulki. Kto wie co los przyniesie.. Odpowiedz Link
sky1980 Re: Na cześć 'agulki1001' 04.12.06, 19:46 ależ by to było fajnie darciu...oby Twoje słowa były prorocze... tylko nam sie teraz trudno w ogole przytulac-ja pracuje od 6rano a M 2 tyg od 6tej jak ja a drugie dwa od 15:30 i wtedy to juz zupelnie sie mijamy i nie widzimy wlasciwie wcale a jak juz sie zobaczymy to starcza nam sił na góra 2 numerki w weekend...i to nie zawsze;-( ale wczoraj siły mieliśmy ,dni nie licze ale od kilku dni mam ładny śluz i lekko dziś brzuch pobolewał-jak nic owu,może akurat trafilismy,może akurat taki cudzik... tylko czy przy takim zmęczeniu organizm sam sie przed ciążą nie bedzie bronił...? sama juz nie wiem...M chce zebym do lata zaszła w tą ciążę,obojętnie jak;- ).więc jak naturalnie nie zajde to pewnie jak córka zacznie wakacje (tu chyba w lipcu)to zjade do Polski na in vitro...to jedna z opcji. w kazdym razie darciu dzięki za wsparcie i za te fakty.nie siedze na necie,nie szukam nie czytam...nie mam czasu poprostu.poważnie tyle sie cudów dzieje? qrcze...bo nam lekarz to powiedział ze NIE MA szans naturalnie...inny mówił inaczej,jeszcze inny potwierdzil -i zeby nie wierzyc jak ktos bedzie mowil ze szanse są...i znów kolejna lekarka ze zna gorszy a skonczony sukcesem przypadek...i tak w kolko kazdy co innego...a ja nadal nie w ciąży... a włosy mi tez wypadaja,stale i są z natury cieniutkie i jeszcze wypadają i skrzyp zaden im nie pomaga wiec moze tez wyprobuje preparat nowej kolezanki!? uciekam spac laski,dzieki i trzymajcie sie. Odpowiedz Link
darcia74 do sky 04.12.06, 20:55 Sky, napisz mi dokladnie co niegralo w tych wynikach meza, tzn ile dokladnie mial tych plemnikow i ile prawidlowych. OK? Poczytam za ciebie cos na ten temat. Przede wszystkim powinniscie, jak juz troche odpoczniecie od tej pracy powtorzyc badanko. U nas drugi wynik (w innym laboratorium) byl duzo lepszy choc daleki od "dobrego". Jednak przy tym pierwszym gdzie bylo 0% ruchu A i 7% ruchu B powiedziano nam - tylko in-vitro. Za to przy drugim gdzie bylo 10% ruchu A i 20% ruchu B i prawidlowych 50% - lekarz ze szpitala powiedzial, ze mozemy probowac nawet naturalnie. Zreszta nawet ten gin ze szpitala mi powiedzial, ze stan plemnikow u mezczyzny moze sie zmieniac, tzn moze miec dobre i zle okresy. Widzisz zatem Sky jakie moga byc rozbieznosci i przy kolejnych badaniach jak i przy samej ocenie. Wazne, ze plemniki sa w nasieniu, bo to byloby juz ewidentne, a tak ... Dobranoc... i buzka Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: wtorek 05.12.06, 08:42 dziekuję wam kochane za wsparcie, powiem wam ze już się jakoś zaczynam przyzwyczajać że te małpy przychodzą, myślałam że to Clo zdziała u mnie cuda ale niestety, teraz już tą końcówkę roku odpuszczam bo co ma być to będzie, widocznie Bóg ma dla mnie inny plan ułożony, dokończę sobie to meblowanie spokojnie, no i wiecie dziś już tempka nie zmierzona termometr jak narkotyk ale odstawiam witammy Cię Mentafolia - oby twoje marzenia jak najszybciej się spełniły hmmm chociaż twoje problemy z szesnastoletnią córką to dla mnie abstrakcja to miło że jesteś - im jest nas więcej tym weselej Malutka napisz jak u lekarza Darciu wiesz ze ja tez ostatnio obsypana syfkami chodze i cos zauważam że nieporządane włoski zaczynają się za bardzo rozprzestrzeniać - wychodzi to pco, antyków się nie bierze i nie ma go co hamować sky wspołczuję tyle roboty - wyobrażam sobie jak jesteście padnieci, pewnie rzeczywiście nie chce sie nic tylko spać ale czytając optymistyczne posty Darci można się zarazić i oby wszystkim nam się udzielał dobry nastrój bo wtedy i uroda zyskuje blask hi hi wiecie co spadam do roboty - piszcie kochane )))) Odpowiedz Link
mentafolia Re: wtorek 05.12.06, 10:22 aagniesiaa napisała: > hmmm chociaż twoje problemy z szesnastoletnią córką to dla mnie abstrakcja Agniesiu,miałam na myśli to,że same byłyśmy nastolatkami ) Odpowiedz Link
lianis Re: wtorek 05.12.06, 10:48 Witaj mentafolia Jestes naprawde we wspanialym wieku na bardziej dojrzale macierzynstwo i nikt Ci nie powie ze nie wiesz co robisz no moze za wyjatkiem cory... bo szesnastolatki sa okropne ja bedac w tym wieku ucieklam z domu bo mnie mama nie chciala puscic na czyjas studniowke Miesiac temu zamowilam sobie ksiazki z Merlina i wyobrazcie sobie ze w koncu dotarly!!!!!! choc czas na dostawe mial byc 2 tyg... Zla jestem troche na nich choc wiem ze to nie ich wina tylko poczty polskiej w dodatku bo na paczce jest pieczatka z odprawy na lotnisku w UK z soboty, czyli tutejsza poczta zadzialala bez zarzutow. U mnie drugie IUI spisane na straty... temp mi sie od wczoraj obniza jak co miesiac wiec pojutrze powinna przyjsc @. Na razie swiadomosc tego nie boli tak jak za pierwszym razem, choc pewnie jak juz @ przyjdzie to znowu bede ryczec. W sobote bylismy na chrzcinach coreczki przyjaciol... oj boli serce... i ta zazdrosc... Sky nie lam sie, czasami cud zdarza sie w najbardziej nieoczekiwanym momencie i byc moze stresujaca praca nie jest najlepszym czasem to wbrew wszystkiemu przeciez twoj organizm moze zadecydowac ze teraz nadeszla pora... Malutka co tam u lekarza wyszlo? Darciu zapytam sie tesciowej o wypadanie wlosow, bo pamietam ze jak kiedys mi lecialy garsciami ( myslalam ze w przeciagu tygodnia lysa bede) to cos mi polecala, ale zupelnie nie pamietam co to bylo. Agniesia zycze aby udalo sie jak najowocniej odwrocic mysli od tematu Emkz powiem ci ze ja w ciazy nie jestem a od dobrego miesiaca nie moge sie wyspac, nie wiem czy to kwestia pogody, czy tego ze absolutnie nie chce mi sie wstawac rano bo jeszcze ciemno jest... DObrym sposobem, choc bolesnym dla mnie bo ja ciepla klucha jestem jest obnizenie temp w domu na noc Wybaczcie ze sie tak rozpisalam Odpowiedz Link
malutka1939 Re: wtorek 05.12.06, 12:29 hej dziewczynki, witam nowe "twarze" zapracowana jestem strasznie więc tylko kilka słów: bylam u gina, mam sie w piatek stawić na wizyte w Centrum Onkologii i Ginekologii, tam ginek będzie wiedział o co chodzi, bowiem mój gin mu wszystko wyjaśnił i dostane skierowanie na oddział endokrynologii. Reszte dowiem sie w piątek. Poza tym @ nie ma dalej. Tempki juz nie mierzę bo mnie to wkurza i tak guzik z tego. Darciu a ty kiedy na laparo?? Odpowiedz Link
darcia74 Re: wtorek 05.12.06, 13:51 W poniedzialek rano mam stawic sie w szpitalu i zrobia mi wszystkie badania a we wtorek laparo i pewnie tego samego dnia wieczorem do domu jak wszystko dobrze pojdzie. Przy tej metodzie ktora u mnie zastosuja nie bedzie zadnego ciecia, szwow, wiec nie ma potrzeby pozostania w szpitalu, chyba ze w trakcie zabiegu zdecyduja sie zastosowac laparo tradycyjna. Boje sie strasznie tego zabiegu a szczegolnie narkozy - nigdy tego nie mialam. Malutka, a co lekarz powiedzial na bakterie w nasieniu? Kompromis, pewnie by byla mozliwosc wyslania do Wloch, ale tak jak pisze Mentafolia, przesataje sie to oplacac. W koncu tutaj znajde cos podobnego. Mentafolia, fakt 16 lat to okropny wiek i jak sama dobrze wiesz w tym wieku wszystko robi sie na opak. Nie mam niestety doswiadczenia w tej dziedzinie tzn wychowywania 16-to latki Na pewno ciezko ci bedzie sprowadzic ja na twoja strone, lecz sprobuj potraktowac ja troche jak dorosla tzn, jak przyjaciolke to moze zblizy sie do Ciebie. Tak sobie po prostu mysle, bo nie moge ci doradzic. Lianis, dowiedz sie prosze o te cosik na wlosy Jakie teraz macie plany wogole? Podchodzicie nadal do IUI? Aagniesia, u mnie te PCO zaczyna ze mna wygrywac Juz tylko truje mojemu mezowi, ze bedzie chyba musial niedlugo zmiecic orientacje seksualna, bo przemieniam sie w mezczyzne Hehehe na szczescie penis mi nie urosnie, wiec bede facetem z lechtaczka! Juz znalazlam w ineternecie specjalny krem utleniajacy ale co z tego jak z Polski nie wysylaja a tu go nie ma, bo juz szukalam. Pozostaje mi go zamowic bezposrednio z USA (bo to jest ich produkt)- no i koszt wysylki 3 x wiekszy od zawartosci paczki. No nic, tak zrobie, to jedyny ratunek na wloski dopoki nie zajde w ciaze i nie bede brala antykonceptow. Ty Aagniesiu szybko zachodz w te ciaze zebys potem mogla szybko nie dopuscic do pogorszenia sytuacji. Emkz, jak sie czuja twoje Juniory? Maly/a siusia juz regularnie? Odpowiedz Link
mentafolia Re: Na cześć 'agulki1001' 05.12.06, 15:00 Dziewczyny kochane,dzięki za takie mile przyjęcie mnie na wątku ) Lianis,niezła agentka z Ciebie była w wieku 16 lat.Moja jeszcze nie ucieka z domu,ale powiedziała że zgodnie z prawem moze juz decydować o sobie i np.będąc w szpitalu może nie wyrazic zgody na leczenie czy narkozę,dobra jest co ? Darcia,a czy myślisz że ja mam doświadczenie w wychowywaniu 16latek ?) To moja pierwsza taka rola . Ja jestem z nią zaprzyjaźniona,lubimy ze sobą gadać itd.Ale jest uparta jak osioł.Byc może żle ją wychowałam,ciągle mam wyrzuty sumienia,że nie potrafiłam zapewnić nam pełnej rodziny,że ciągle byłam w pracy...a jej tata to juz zupełnie inna bajka.. Cos smutno mi od wczoraj,chyba @ się zbliża.Na dodatek jestem przeziębiona a jutro muszę wyjechac na 5 dni i nie mogę się wyłgać. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 05.12.06, 17:40 witam! Darciu gin powiedział ze te bakterie często występują u kobiet i bardzo prawdopodobne ze M. ma je w prezencie ode mnie, ale mówi ze nie ma cię czym przejmować ze jeśli nic mu nie dokucza to na razie nie bierze antybiotyków, a zajmujemy się mną, a no i M. ma zrobic seminogram (nie wiem czy dobrze napisałam ) zobaczymy co z leukocytami, no iewentualnie za jakis czas powtórzyc posiew w innym labie, bo tu nie podaja ilości tych bakteri, ile jest kolonii, czy jest czy sie martwić czy nie. Powiem ze troche mnie zdziwiło ze lekarz nie kazał zrobić mi posiewu, w sumie wspomniała ze mozmy zrobic przy inseminacji np, ale juz zgadzam sie na to co mówi. Aha i nie biore CLO, bo moze zakłucić wyniki badań. Tak więc kolejny stracony cykl przede mna A teraz uciekam na aerobic papapapa Odpowiedz Link
sky1980 do darci 05.12.06, 18:31 darciu kochana..ja juz tak dokladnie tego wyiku nie pamietam...ale zamiast min.20mln plemnikow M mial tylko 60tys...ruszaly sie jakos tam ale nienajlepiej...najgorzej tez nie...hormony ma w normie,usg tez w normie! chlamydii brak.niby wszystko ok tylko plemnikow za malo,bardzo za malo.badan m nie powtorzyl,nie zdazyl bo tu przyjechalismy(dzis zaczelam zalatwianie GP- lekarza wiec moze sie i w tej kwestii cos ruszy).no i tak to wyglada z plemnikami...procz tego M czasem narzeka ze go jądra bolą...zwłaszcza mowi ze po lekach!!!tych wspomagaczach!!moze one az nadprodukcje powoduje nasienia,bo ze sily witalne mu przybyly to fakt sama nie wiem jak to wszystko tlumaczyc- niby jest calkiem zdrowy...ale na 1000% trza powtorzyc badania i na 100% nie zrobimy tego w grudniu bo nie bedzie kiedy....i kolo sie zamyka... dzieki darciu wielkie za doinformowanie mnie!!!duza buzka i ciesze sie ze wyniki Twojego M juz są lepsze!!! Odpowiedz Link
darcia74 Re: do darci 05.12.06, 19:56 sky, moj M tez ma hormony OK (nawet leciutko przekroczony testosteron, choc ja u niego tego nie widze ), ale za to na USG wyszlo, ze ma malego zylaczka powrozka nasiennego, wiec prawdopodobnie to obniza ruchliwosc plemnikow. Teraz karmie go L-karnityna i witaminami A tu wklejam Ci dwa posty- przypadki z "ksiegi cudow" ze staran: Loende 1. oligoasthenoteratozoospermia (plemniki do 2 mln/ml, ruch A-0, B-10, C-15, morfologia - 95% nieprawidłowych) 2. wszystko w porządku (skąd więc te złe plemniki?) 3. Androvit (zmiana Salfazin), Bodymax z żeńszeniem, Maca 4. ICSI (Poznań) - nieudane 5. ku pokrzepieniu: synek ma już prawie 4 miesiące - z ciąży naturalnej (udało się w 3 cyklu po ICSI) ZosiaB 1. Asthenoteratozoospermia III (A-0% B-9%, morf. 12% prawidlowych) 2. Hormonki ok. 3. II IUI 4. Nieplodnosc wtorna - raz sie udalo, po zakfalifikowaniu do ICSI zaszlam naturalnie w ciaze (maluch 3 lata). Widzisz Sky, glowa do gory i nie poddawajcie sie Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 06.12.06, 08:57 hej dziewczynki Wiecie dziś taki miły dzień... Mam nadziję ze Mikołaj przyniesie nam kiedyś wymarzony prezent!!! wiem że to już nie w tym roku, ale może za rok już będziemy mogły kupować naszemu maleństwu prezencik... uhm rozmarzyłam się.... Dziwczyny powiem Wam ze to jest mój drugi Mikołaj który nie spełnia moich marzeń, na gwiazdkę też nie bedzie prezentu o jakim marzę....... No cóż pozostaje czekać do przyszłego roku.. Dobrze że po drodzę są urodziny, imieniny, rocznice hihiih może wtedy będzie prezencik, no a ja mam urodziny w styczniu hahahahaha Dziewczynki mimo miłego dnia mnie jest cholernie smutno... I wiecie co pokłóciłam sięwczoraj z moim M. i to baaardzo, na dodatek to moja wina, byłam zła rozdrażniona i normalnie szukałam zaczepki, no i zaczęło się od drobiazgu a skończyło na mega kłótni.... No i teraz ciche dni..... Kurcze jaka ja jestem okropna (blee) Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 06.12.06, 10:08 Malutka, chyba kazda kobieta ma takie dni, ze wszystko ja drazni, taka jest nasza natura zwiazana z hormonami. Moze dostaniesz @? Albo w ciazy jestes? Wiem tez, ze pozniej ciazko jest przeprosic nawet jak sie ma swiadomosc, ze to nasza wina. Nie? Wszystko tez zalezy od waszych charakterow. U nas nie nie ma czegas takiego jak ciche dni. Klotnie i owszem, ale potem moj M nawet jak to jest moja wina to robi cos, jakies glupie pozy, miny, ze nawet jak chce byc powazna i zla to nie wytrzymuje i wybucham smiechem, wiec juz po klotni. Potem przewaznie sie to konczy przytulankiem Zauwazylam nawet, ze praktycznie przy innych okazjach, tzn. jak jestesmy spokojni i zgodni przytulamy sie mniej... hmmmm. Chyba jestesmy jacys chorzy! Malutka, a ktorego dnia stycznia masz urodziny jesli moge zapytac? Tak dla pamieci Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 06.12.06, 12:00 Darciu u nas jest tak ze mój M. jest obrażony a ja zawsze przepraszam i nie chcę się gniewać ale on poważny i nie popuści... uparty LEW!! Ale mam nadzieje ze mu przejdzie wiesz wysłałam mu dzis mmsa z Mikołajem i napisałam pod nim Przepraszam! i poskutkowałao hihihih a ja urodziłam sie 11 stycznia ) KOZIOROŻec eheh też uparciuszek i złośnik ej a może ja test zrobie co? skończyłam zastrzyki w sobote a @ nadal nie ma Odpowiedz Link
emkz Mikołajki;-))) 06.12.06, 12:26 Cześ Wam. Nie mogę się zwlec z łóżka. Mam dzisiaj wolne, więc chcę się wylenić na całego, szczególnie, że w pracy coraz więcej roboty (końcówka roku...). Poza tym wychodzi mi ząb mądrości, który zaczął się już pokazywać jakieś 6 lat temu... Wszystkie inne mi wyszły, tylko ten tak się czai... Więc jak tylko mam jakieś zapalenie gardła, to on od razu zaczyna się ujawniać. A że mam chrypę, to boli tak, że wytrzymać nie mogę!!! Boli mnie przez to pół głowy, a że tabletki przeciwbólowe zakazane, więc marudzę i jęczę po całych dniach. Dzisiaj do lekarza się wybieram - posłuchać serduszek i badania różniaste porobić. Mam też milion pytań, więc szybko od niego nie wyjdę, hehe. A na Mikołajki, mąż (tzn. Mikołaj) podarował mi dwie identyczne maleńkie żyrafki Pozdrowienia i buziaki! Odpowiedz Link
emkz Re: Mikołajki;-))) 06.12.06, 16:15 Hej. Nie słyszałam bicia serduszek, ale mam za to następne USG 27 XII. Nie pytajcie, czemu nie miałam słuchania, bo sama nie wiem... Tyle rzeczy się mnie pytano, i ja pytałam, a na dodatek jeszcze jakieś badania krwi miałam i ta głowa mnie boli... Ech, spać mi się znów chce, beznadzieja. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Mikołajki;-))) 06.12.06, 17:54 oj emkz smutno ze nie słyszałaś, ale chociaż widziałaś powiedz jakie duze bąbelki juz są? Odpowiedz Link
sky1980 Re: Mikołajki;-))) 06.12.06, 18:30 darciu dzieki....chcialabym sie do tej listy dopisac. malutka-cale szczescie ze juz po klotni i idzie ku lepszemu!!!i oby wiecej powodow do radosci bylo emkz)) zyrafki mowisz,slicznie)-na maila nie mam dzis czasu bo Ani do szkoly o zwyczajach swiatecznych musze pisac ale juz Ci potwierdzam-na dzien dzisiejszy-do niedzieli))mapa opracowana no ale czegos sie dowiedziala o swoich dzieciach!??ja tam nadal nie moge uzmyslowic sobie ze Glutki sa dwa! normalnie heca ze hej "trzymcie" sie laski,zmykam i pozdrawiam sky Odpowiedz Link
sky1980 Re: ps.Mikołajki;-))) 06.12.06, 18:40 chcialabym sie dopisac znaczy ze w ogole-nie ze moge i ze komunkuje ze oto chce sie tam wpisac od kiedy wstaje rano do pracy mam powazne problemy z precyzyjnym komunikowaniem sie i wszystko gubie co jest w ogole do mnie nie podobne!!!! a...no i witam nową kolezanke-zakochaną we wloszech,mame nastolatki a pewnie dziewczyno-spokojnie masz czas na ciaze,40lat to mloda babka jestes no i wiesz przynajmniej ze mozecie oboje te dzieci miec...my mamy lat nieco mniej i qrcze albo jajka nie takie,albo plemniki leniwe...ach...taki los...uciekam bo mnie moja 5ciolatka meczy ...zeby z nią literki pocwiczyc....po kim ten zapal do nauki ma!? to pa. Odpowiedz Link
emkz Re: ps.Mikołajki;-))) 06.12.06, 19:44 Hej, hej. Cześć Sky Super, że przyjeżdżacie. No właśnie dziewczyny, sky przyjeżdża do mnie w niedzielę Bo... urodziny mam 12 XII)) Co prawda niedziela to 10., ale za to weekend... A dziś dostałam jeszcze jakieś super-hiper książki o ciąży i tam jest napisane, że tu nie słucha się serduszek na aparaturze Dopplera, jeśli są bliźniaki! Bo te serduszka się wzajemnie zakłócają i oni i tak nic nie mogą się wywiedzieć... Ale ja bym się przynajmniej powzruszała... Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 07.12.06, 17:48 Czesc dziewczyny, znowu tu ucichlo. Do nas dzisiaj przyjezdza siostra mojego M i zostanie pewnie do niedzieli. Moze sie zdarzyc, ze sie nie pojawie lub rzadko. Najgorsze jest to, ze ona ciagle pyta o to kiedy bedzie miala siostrzenca, a my nie bardzo chcemy jej mowic, ze mamy z tym maly problem, bo zaraz bedzie wiedziala o tym tesciowa, uffaa. Dodam, ze moja szwagierka ma skonczone 30lat i naprawde sympatyczna i spokojna z niej dziewczyna, jest bardzo ladna ale za to strasznie niesmiala, ma przez to malo przyjaciol (nie mowiac juz o facetach), wiec jedyna przyjaciolka jest mamusia. Boje sie tylko ze jesli zdecyduje sie zostac dluzej, bede musiala powiedziec jej o laparoskopii, ktora mam w poniedzialek... No nic.. A co u was? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 07.12.06, 20:26 hejka dziewczyny u mnie @ dalej nie ma wkurza mnie to!!!!!! buuuuuuuuu poza tym kłopoty w pracy a jutro wizyta u innego gina trzymajcie kciuki Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 07.12.06, 22:27 Malutka, trzymam kciuki i daj znac po wizycie u tego gina. Ciao Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 08.12.06, 09:52 Darciu a ja trzymam kciuki za pomyślność laparo- aby wszystko poszło gałdko i dobrze - i nie marwt się na zapas i proszę obiecaj że nie bedziesz czytać zadnych forów na ten temat, wiem jak niektóre mogą człowieka wystraszyć Dla malutkiej @ i to już !!!!! no niech przylezie ! Tez rzadko do was zagladam ale cały czas myslę o was ja porzuciłam w tym cyklu termometr i nie mierzę - jestem dumna z siebie, nie liczę, nie wyliczam i jest mi lepiej z moim m. (hi hi on tez koziorożec buziaczki wielkie !!!! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 08.12.06, 17:16 hej dziewczynki wróciłam od lekarza ufff mam skierowanie na endokrynologie na 19 grudnia. Mam nadzieję że wrócę do świąt. @ nie ma już mnie to dobija powiem szczerze.... Dziś 6 dzien od zastrzyków, w ubiegłym m-cu po zastrzykach @ była w 3 czy 4 dniu. Jak nie dostane @ to chyba zwątpie mówię Wam.... Dziś mierzyłam tempke jest 37, jutro tez zmierzę, ale co to zmieni? nic.. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.12.06, 10:57 www.fertilityfriend.com/home/15948d i co powiecie? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.12.06, 19:30 ejjj gdzie jesteście? znowu sama będę w weekend? gdzie nasze weekendowepogaduchy dziewczyny... Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 09.12.06, 21:07 Eee, nooo, taka tempka! A może weź Ty Malutka i zatestuj, co? Heh, ale by było)) Ja z pracy wróciłam, i wzięłam się za przygotowywanie jutrzejszej imprezki urodzinowej. Sky przyjedzie i parę innych znajomych, więc wypada coś uszykować Mam nadzieję, że jestem więc wytłumaczona z chwilowej nieobecności na forum Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, Inka Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 09.12.06, 21:18 ej no emkz ja też chce być z wami... wiesz moja przyjaciółka tez urodziła się 12 grudnia i tez jutro na imprezkę idę )) emkz jestes oczywiście usprawiedliwiona jak najbardziej, miłej imprezki a życzenia będą 12. Ja chyba nie zatestuje bo to i tak nie ma sensu przy takich wynikach.... Odpowiedz Link
sky1980 Re: Na cześć 'agulki1001' 10.12.06, 10:04 malutka zatestuj moze,no kto wie,przeciez tyle sie dzieje ...moze akurat - tempka Ci ladnie rosnie a ona w ciazy przeciez rosnie! jacie...jedziemy dzis do emkz!!zobacze blizniaki)))!!!!mowie Wam jakie u nas poruszenie,kolejka do lazienki i w ogole emkz-ale Ty nie rob tam za duzo!!tego sie wlasnie boje-ze sie laska polspiaca naspina i od kuchni nie odejdzie!...ja salatke ze sobą wezmę!!! milej niedzieli dziewczeta! sky Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 10.12.06, 10:34 aaa no to jutro zatestuje, o ile mój M kupi mi test (znowu mamy ciche dni)Sky zazdroszczę Wam ze sie spotkacie ) hhihi ale to pozytywna zazdrośc hihihih mnie brzuch pobolewa niech przyłazi wredna @ ucałuj Emkz i bliźniaki Darciu a co u ciebie? siostra M. jeszcze chyba jest bo niepiszesz ale ja trzymam za ciebie kciuki skarbie , za laparo :0) Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 10.12.06, 10:41 A ja sobie śniadanko jem Tosty i pomarańczę. Już prawie wszystko zrobione (wczoraj)! Tylko nie myślcie, że to ja sama robiłam, mniejsza część została bezczelnie zakupiona w sklepie (nie ma to jak gotowce...), a z większą częścią pomógł mi mąż - nawet sam zaproponował, he. Ale co ja tu o gotowcach piszę... Wszystko SAMA zrobiłam, szczególnie CIASTO, hihi. Miłego dzionka! Odpowiedz Link
malutka1939 2000!! 10.12.06, 11:28 no emkz mam nadzieje że sie nie przemęczyłaś )) jeszcze raz miłej imprezki życzę buziaczki Odpowiedz Link
malutka1939 1100 10.12.06, 11:29 no i okazuje się ze ja liczyć nie umiem hhahahahahaha nie wiem czemu wydawało mi sie ze to jest 1999 czyli oprócz gina to mnie jeszcze okulista czeka hahaha Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 10.12.06, 13:00 no i mam jakiś brunatny sluz to jeszcze nie plamienia ale @ wreszcie nadchodzi- mam nadzieje Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 10.12.06, 14:42 Hehe. Nie martw sie malutka, ja też się muszę wybrać do okulisty, tylko, że ja tak naprawdę. Oczy mnie bolą i cała głowa. Może nie codziennie, ale baaardzo często, tak jakby migrenowo...? A w ciąży trzeba podobno wzrok sprawdzać, szczególnie jak jest się takim ślepkiem jak ja (-5 na obie patrzałki...) i do tego kiedyś problemy z siatkówką... Sky, jeszcze nie ma! Gdzie ona...? Odpowiedz Link
darcia74 Re: Na cześć 'agulki1001' 10.12.06, 22:52 Witajcie dziewczyny, No to przygotowuje sie do szpitala, bo jutro z samego ranca startuje. Tak, dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki "Zobaczymy sie" mysle we wtorek wieczorem, a jak nie, to w srode. Malutka, no to jak plamienia masz to moze i @ sie rozkreca Buziaczki wielkie Ahha i milej zabawy sky i emkz!!!! Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 11.12.06, 08:19 Darciu kciuki zaciskam!!! Będzie dobrze!! u mnie plamień nie by lo tylko brunatny śluz chwile i nic, kurcze mam dośc. Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Na cześć 'agulki1001' 11.12.06, 12:04 Darciu jestesmy z tobą!! Malitka no co to z tą twoją @ kurczę, mogła by już przyjść, chyba ze naprawdę może coś wyszło, bedziesz testowac czy nie Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Na cześć 'agulki1001' 11.12.06, 14:26 ejj dziewczyny ja nie wiem co mam zrobić tempka spadła o kilka stopni @ nie ma, kurcze moze i zatestuje ale wiem ze i tak nic z tego.... tylko co dalej!! Odpowiedz Link
sky1980 Re: Na cześć 'agulki1001' 11.12.06, 18:55 darciu -trzymamy kciuki-wszystko bedzie dobrze!!!malutka-jakies zmiany? dziewczyny!!!!!emkz wyglada switenie,pod sweterkiem rysuje sie lekko wypukly brzuszek ,a dzieci są śliczne!!!!zgrabne, uksztaltowane,dorodne ,beztroskie maluchy!!!normalnie odjazd!!tak mi sie podobaly ze caly czas klepie naokolo- nawet moim chlopakom w pracy opowiadalam jakie to ladne dzieci bedzie miala moja kolezanka!!!a w ogole na urodzinach bylo przesympatycznie!!naturalnie zesmy sie ciutek zasiedzieli ale bylo bardzo warto))!!! naglaskalam sie tego brzuszka ile wlezie a moze tak obcowanie z ciężarną i to tak bardzo ciezarną na mnie pozytywnie wplynie? buziaki dla Was sky Odpowiedz Link
emkz Re: Na cześć 'agulki1001' 11.12.06, 19:58 A ja dziś się strasznnie czułam - po prostu spałam na stojąco. Wróciłam z pracy i jak zwykle prosto do łóżka... Ale to moje życie teraz wygląda Bardzo się cieszę, że się Wam sky podobało! Ciekawe, jak Darcia. Malutka, dzieje się cosik? Czy testowanko czeka...? Oby tylko pozytywne! Odpowiedz Link
emkz Do sky 11.12.06, 20:19 Coś się schrzaniło z wirtualną (zmieniają stronę) i nie mogę wysyłać maili;-( Chciałam tylko napisać, że bardzo się cieszę, że było Wam przyjemnie, nam również było baaaaardzo miło)) Jak najbardziej skorzystamy z rewizyty (pewnie już w nowym roku). Mam nadzieję, że mój brzusio przesłał Ci fluidki i... już niedługo...)) Pozdrów całą rodzinkę! Inka PS. Masz świetną córeczkę. Męża zresztą też... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Do sky 11.12.06, 22:07 ejj ale ja też chcę fluidki od glutka do kwadratu!!! ) dziewczyny test kupiłam ale chyba nie bede robiła tempka spadła o pare kresek, poza tym miałam dzis taki różowy śluz, i 2 małe plamki krwi, więc moze wreszcie sie rozkręca, już chcę żeby przyszła... bez sensu tak czekac... dziewczyny wiecie co od przyjazdu z "urlopu' czyli od 29 lipca to mój 3 cykl dopiero....... nie wiem czy to przez ten stres który przeżyłam (pamiętacie Bułgarię?) czy to hormony tak sie rozszalały... Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: Do sky 12.12.06, 13:52 no ładnie Malutka, ja też miałam takie rozjechane cykle, jak biore te leki to jakoś idzie, opornie bo opornie ale idzie ciekawe jak tam nasza Darcia .... niech szybciutko nam pisze że nie było wcale tak źle Odpowiedz Link
malutka1939 @@ przyszła :) 13.12.06, 10:05 hej dziewczynki mam problemy z netem dzis już pisze drugi raz, nie wiem czemu mi sie nie wyświetlają posty hmmm @ przyszła tempka spadła do 36,6 na razie to kiepska ta @ ale moze sie rozkręci... Emkz wszystkiego najlepszego z okazjii urodzin!!!!!! <bukiet>, <buziaki> Spóźnione ale szczere Wiessz wczoraj miałam problemy z netem , wybacz hihihih Odpowiedz Link
aagniesiaa Re: @@ przyszła :) 13.12.06, 13:02 Maltuka to co teraz dalej w planie u Ciebie czyżby Clo miało byc bo mi się zapomniało buziaki Darciu jestem w tobą myślami Odpowiedz Link
malutka1939 Re: @@ przyszła :) 13.12.06, 15:17 aagniesiu CLO znowu nie wtym cyklu niestety nie mogę bo mogłoby zfaszować wyniki badań. teraz szpital a potem zobaczymy buziaki Odpowiedz Link
mentafolia Re: @@ przyszła :) 13.12.06, 21:48 Cześć dziewczyny Widzę,że wszystkie siedzą cicho jak myszy pod miotłą ) Jestem już chyba starą wariatką.Od soboty miałam najprawdziesze mdłości,więc przedwczoraj zrobiłam test .Wynik negatywny.Mdłości od razu mi ustąpiły hahaha. Czyżby schiza ciążowa dopadła i mnie? ) Chyba musze poczytać dokładnie wczesniejsze posty,bo troche sie gubię ) Darcia w szpitalu na laparo,to wiem,ale Malutka dlaczego idziesz do szpitala? Wybaczcie dziewczyny,ze tak dopytuję,ale ten watek ma ponad 1000 wpisów ) Agniesia,a Ty jak długo się starasz? Odpowiedz Link
malutka1939 Re: @@ przyszła :) 13.12.06, 22:41 mentafolia j idę do szpitala bo moje FSh i LH sa bardzo wysokie (FSH w granicach 70) estradiol niziutki (wygasająca rezerwa jajnikowa) a stosunek lh:FSH jest poniżej 1 co może oznaczać niedomogę przysadki mózgowej. Mój gin skierował mnie na endokrynologię. Mam nadzieję ze zrobią mi tam badania i wszystko będzie jasne. Dobranocka. Darciu ciekawe co u ciebie jeszcze cię tam trzymają mam nadzieję ze wszystko w porządku...... Odpowiedz Link
mentafolia Re: @@ przyszła :) 13.12.06, 23:03 Aha... Mam nadzieję,że trafisz na mądrych lekarzy i dobrze się Tobą zaopiekują ) Odpowiedz Link