Dodaj do ulubionych

Potrzebuję pomocy dot.temperatury!

24.08.06, 10:39
Pytanie może wydać się głupie,ale ja nie wiem,nigdy nie mierzyłam
tempki.Wiem,że wzrasta w trakcie owu,i podobno jak już jest się w ciąży?????Za
4dni powinna przyjść@,zakładając,że się udało(w co jednak wątpię)to temp
mojego ciała powinna wzrosnąć?Do ilu?????Kiedy powinnam zmierzyć
temp????DZiękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kinga38 Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 24.08.06, 10:40
      Oczywiście za 4dni zatestuję,ale chciałabym wiedzieć jak to jest z tą tempką.
    • evian77 Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 24.08.06, 10:57
      cześć, przyłączam się do pytania, też się nad tym zastanawiam. A który masz dc?
      i mierzyłaś sobie temperaturę?
      • kinga38 evian 24.08.06, 12:53
        dziś mam 24dc,cykle 28dniowe.Wczoraj miałam 37,3
        • evian77 Re: evian 24.08.06, 12:58
          to temperaturka śliczna smile) oby to było to. Trzymam kciuki. Ja ze swoimi 36.3
          chyba nie mam szans. A jak twoje samopoczucie? jakieś przeczucia?
          • kinga38 Re: evian 24.08.06, 13:04
            Kochana przeczucia to ja mam co miesiącsmileno a potem mega rozczarowanie.Inna
            sprawa,że mierzyłam tempke nie rano tylko ok 18,więc chyba lipasad((

---------------------
            32cykl starań!Oby już ostatni!!!
            • kinga38 Re: evian 24.08.06, 15:08
              Teraz też mierzyłam i mam 37,4
              • evian77 Re: evian 24.08.06, 17:06
                oo widzisz czyli utrzymuje się, to dobry znak... ja sobie też przed chwilą
                mierzyłam i jest 37,5. a rano było 36,3. dziwne...
                • kinga38 Re: evian 24.08.06, 17:29
                  oj oby oby!!!Trzymam kciuki za Ciebie i siebie naturalniesmile)))
    • calineczka793 Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 24.08.06, 10:58
      Hej kinga!wiesz ja za bardzo na temacie tempki sie nie znam, ale z tego co wiem
      wysokość temp. jest indywidualną sprawą dla każdej kobiety, wiec róznie to bywa
      z wysokością, bo każda kobieta ma różną normę w związku z temp. I mierzenie
      temperaturki jeden czy dwa razy nie da Ci ni, gdyz nie będziesz wiedziała jaka
      była twoja najniższa temp. czy faktycznie jest wzrost. Ja moge CI pwoeidziec
      tylko z mojego doświadczeniea, że jak się okazało, ze byłam w ciąży to temp.
      miałam w granicach 36,95-37,1, jednak nie wiem jaka była moja początkowa tempka
      i w związku z tym nie wiem o ile kreseczek wzrosła....
      • evian77 Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 24.08.06, 11:09
        hmmm to nie wiem sama... ja tez nie mierzyłam sobie temperatury regularnie,
        więc nie wiem jakie były wartości, tylko dziś rano i było 36.3, mam 23 dc,
        cykle ok 32-34 dni. czyli co szanse na ciąże marne?
        • calineczka793 Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 24.08.06, 11:40
          trudno powiedzieć evian...nie wiadomo jaką miałas temperaturke wyjściowa, ja np.
          dzisaj po @ zaczełam mierzyć temp. (notabene ciekawe na ile starczy mi zapału z
          mierzeniem tempki)i w rugim dniu po @ czyli 6 dc miałam 36,85 wiec trudno co
          kolwiek wyrokować, pozostaje czekać zwłaszcza, że masz cykle 32-34, trzymam
          kciuki za Ciebie i oby się udało...
          • evian77 Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 24.08.06, 11:51
            nadzieja zawsze jest smile)
            • fairycharlotte Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 24.08.06, 12:51
              Chodzi o to, że w pierwszej połowie cyklu temperatura jest niższa, a od owulacji
              jest wyższa. W dniu @ (lub dzień wcześniej, albo dzień później) tempka znów
              spada, bo znów zaczyna się pierwsza połowa cyklu. Jeśli się zaszło w ciążę, to
              tempka nie spada, tylko się utrzymuje podwyższona. A co do wysokości
              temperatury, to zależy od indywidualnego organizmu. Ja w cyklu, w którym
              zaszłam, nie mierzyłam tempki, tylko zmierzyłam parę razy, gdy @ miała nadejść,
              a nie nadchodziła. I miałam wtedy 36,9 a jednego ranka 37,1 - i wtedy zrobiłam
              test (wyszedł pozytywny). Następnego ranka z powrotem było 36,9 i przestałam
              dalej mierzyć, żeby się nie denerwować.

Ja w pierwszej fazie cyklu miałam zwykle przeciętnie 36,5, a w drugiej - 36,7-36,9.

Gdzieś czytałam, że podobno w ciąży musi być minimum 36,8, ale nie wiem, czy to
              prawda (wątpię, żeby to było żelazną regułą).
              • gosiek111111 Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 25.08.06, 08:00
                fairycharlotte napisała:

> Gdzieś czytałam, że podobno w ciąży musi być minimum 36,8, ale nie wiem, czy
                to
                > prawda (wątpię, żeby to było żelazną regułą).

hmm... jesli jest tak jak napisalas to pewnie u mnie w tym miesiacu nici z
                zaciazenia sad
                ja mam w I fazie temp 36,2-36,4 a po owu 36,5-36,6 a teraz mam 36,6-36,7
    • kinga38 Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 25.08.06, 15:26
      oj spada mi tempka,już dziś mam tylko 37sad(((chyba nici z tegosad(((

---------------------
      32cykl starańsad
      • fairycharlotte Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 26.08.06, 01:04
        37 to nie "tylko", to dużo smile Pojedynczy drobny spadek o niczym nie świadczy. A
        tym razem mierzyłaś rano?
        • kinga38 Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 26.08.06, 10:21
          No właśnie znowu nie rano,bo zapomniałam.Dziś mierzyłam o 10 i mam 37
          ,dodam,że to 26dc,przy cyklach 28dniowych.
          Jak myślicie?????

-----------------------
          32cykl starańsad
          • fairycharlotte Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 26.08.06, 12:19
            Z tego, co wiem, to temperatura mierzona później nie ma większego znaczenia,
            wazne by mierzyć ją mniej więcej o tej samej godzinie rano od razu po
            przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka (dopochwowo). Gdy się wstaje z łóżka to
            tempka wzrasta. Na pewno lepiej mierzyć np. o 7 rano niż o 10, bo im później,
            tym bardziej rośnie i zafałszowuje prawdziwy obraz. Mogę powiedzieć tyle, ze
            dopóki nie spadła na amen, to szanse są. Spada zwykle w dzień / przeddzień @,
            więc nadzieja na pewno wzrasta, gdy tempka jest nadal wysoka po terminie
            spodziewanej @.

Pozdrawiam i życzę, by nie spadła smile
            • aniaresz Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 27.08.06, 20:26
              najważniejsze żeby mierzyć dopochwowo i przed wstaniem z łóżka później się nie liczy zabardzo Oby ci się udało.
              • kinga38 Re: Potrzebuję pomocy dot.temperatury! 27.08.06, 21:18
                Dzięki ale właśnie się nie udało.zaczynam 33cykl starańsad
                • liley11 Nowa - potrzebuje instrukcji A,B,C mierzenia temp 28.08.06, 13:36
                  Witajcie i pouczcie Nowa prosze. Czyli trzeba mierzyc rano, o tej samej godzinie
                  i dopochwowo.

A czy uzywacie jakis specjalnych termometrow, czy moze byc ten sam co wklada sie
                  pod pache? Tzn ten typ termometru, bo chyba do takich celow trzeba miec swoj
                  prywatny. I pozniej, jak? Myjecie termometr codziennie? Odkazacie? Jakies
                  specjalne plyny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka