Dodaj do ulubionych

prof. Drews - Poznań??

11.12.06, 19:46
cześć dziewczyny, czy któraś ma doświadczenie z tym prof?? czy komuś pomógł?
Jestem na etapie szukania docelowego specjalisty dla siebie i się "miotam".
Może ktoś coś wie na temat tego lekarza?
Będę wdzięczna na wszelkie info, np. ile kosztuje wizyta, ile trzeba czekać,
czy robi badania na NFI itd.
Obserwuj wątek
    • mari28 Re: prof. Drews - Poznań?? 11.12.06, 20:40
      witaj ja nie znam tego lekarza osobiście kiedyś chciałam umówić się na wizytę,
      bardzo źle odebrałam podejście do pacjenta, wizyta jest bardzo droga, musisz
      liczyć co najmniej 200złotych jeżeli dochodzą do tego dodatkowe badania to
      drożej, a poza tym ten lekarz współpracuje z lekarzem którego miałam okazję
      poznać w intermedice (klinika oszustów)oni teraz inaczej się nazywają ale kadra
      ta sama. tyle wiem ja zrezygnowałam z pomocy tego lekarza,
      pozdrawiam
      • andzia9955 Re: do mari28 11.12.06, 20:51
        dziękuję a opinię...a ty u kogo się leczysz bądź leczyłaś? i z jakim skutkiem?
        może polecisz mi swojego lekarza? pozdrowienia
        • mari28 Re: do mari28 11.12.06, 21:05
          Ja leczę się cały czas, narazie bez skutku, ale może w końcu się uda, mam już
          doświadczenie z lekarzami, więc mogę polecić tobie dr Żak klinika Med Art ul.
          Słowiańska 55c tel. 820-30-51, myślę że jest to dobry wybór, dobry lekarz trochę
          dziwny, trudno go czasami zrozumieć, ale ma doświadczenie, myślę że wie co robi,
          ale decyzja należy do ciebie,
          pozdrawiam i trzymaj się
    • mallyn Re: prof. Drews - Poznań?? 12.12.06, 09:19
      ja znam tego lekarza osobiście (leczę się u niego), podejście do pacjenta
      rewelacyjne, wizyta bardzo droga - 200 pln, ale w tym wszystko (usg, cytologia,
      usg piersi - jeśli potrzebne), np jak mam monitoring cyklu to płacę tylko za
      pierwszym razem, a potem już nie, na wszystkie badania (ja miałam hsg i
      laparoskopię) prof. kieruje na Polną (czyli za darmo na nfz). Jeżeli chodzi o
      ową współpracę, to faktycznie przyjmuje w Medicusie kierownik invimedu_p, ale
      nie wiem czy jest to ścisła współpraca, nas na badanie męża prof. wysłał do
      zupełnie innego lekarza... Poza tym o tej klinice można przeczytać bardzo różne
      opinie - ale ja jej nie znam więc się nie będę wypowiadać. Wiem, że zawsze
      opinie o lekarzu mogą być różne i w ogóle leczenie niepłodności, jest bardzo
      trudne, upierdliwe i nigdy nie wiadomo co kogo może z równowagi wyprowadzić,
      ale ja prof. darzę dużym zaufaniem, jeszcze nigdy żadnego lekarza takim nie
      obdarzyłam, jest ciepły, miły, słycha i odpowiada na wszystkie pytania, a czasu
      poświęca zawsze tyle ile pacjent potrzebuje i niestety w związku z tym w
      poczekalni można nawet 2 godz spędzić... tyle mojej opinii pozdrawiam
    • anemon1 Re: prof. Drews - Poznań?? 12.12.06, 11:19
      Jestem pacjentka prof Drewsa,uwazam go za wspanialego lekarza,pelnego
      kompetencji i zrozumienia-jesli zajde w ciaze chcialabym ja u niego
      prowadzic.Natomiast prof Drews nie robi inseminacji czy in vitro itp, ja nie
      wiem z kim on wspolpracuje, sama chodze do Medartu gdzie mam inseminacje,prof
      Drews natomiast pomogl mi na przyklad zwalczyc bakterie. Mysle ze lepiej wybrac
      klinike leczenia nieplodnosci,gdzie wdzystko sie robi kompleksowo, natomiast
      prof na pewno dobrze doradzi jesli potrzebujesz drugiej opinii (interpretacji
      wynikow),czy rozwiazania jakiegos problemu ginekologicznego
      • andzia9955 Re: prof. Drews - Poznań?? 12.12.06, 17:38
        anemon - a jaką bakterie chodowałaś w sobie? bo ja mam stwierdzoną mycoplasme -
        razem z mężem bierzemy już 2 tydzień doxycycline. Nie wiesz może jak długo to
        trzeba leczyć? pozdrowionka smile
        • anemon1 Re: prof. Drews - Poznań?? 13.12.06, 17:22
          wiesz jesli byl zrobiony antybiogram i mycoplasma jest wrazliwa na ten
          antybiotyk to powinniscie sie tego pozbyc szybko. Ale warto za jakis czas
          zrobic kontrole czy paskudztwo nie wrocilo. W kazdym razie prof Drews
          szczegolnie sie interesuje zakazeniami i wydaje mi sie ze na przyklad w tej
          dziedzinie warto do niego zwrocic, ja akurat przez bakterie stracilam
          zaawansowana ciaze, i wiem ze on mi zadnej niebezpiecznej francy nie
          zbagatelizuje.
          powodzenia
          • andzia9955 Re: prof. Drews - Poznań?? 13.12.06, 18:53
            bardzo mi przykro ... współczuje Ci serdecznie.
            nawet nie wiem co napisać...nie ma takich słów...
          • andzia9955 Re: prof. Drews - Poznań?? 13.12.06, 18:57
            ps. antybiogram był zrobiony - biore doxycycline i w zasadzie czuje się po tym
            tak sobie - chwilowo mam wrażenie pojawiającej się infekcji albo mdłości. Ponoć
            mogą być takie objawy. Mamy to brać 30 dni.
            • anemon1 Re: prof. Drews - Poznań?? 14.12.06, 11:04
              dzieki za slowa wsparcia,mysle ze pozbedziesz sie latwo tych mycoplasm w takim
              razie-trudno je wyleczyc w ciazy poniewaz wiele antybiotykow jest
              niedozwolonych,ja w ciazy rowniez rowniez mialam je w posiewie i nie dalo sie
              ich pozbyc.Ale wtedy mialam tez nienajlepszych lekarzy,ktorzy to lekcewazyli.
              Gdy stracilam ciaze,mycoplasmy sie wyniosly i do tej pory-przez rok- nie
              wrocily wiec mysle ze w warunkach normalnych nie-ciazowych to nie jest taki
              straszny problem i ze pozbedziesz sie ich bez problemu.Wedlug wielu lekarzy
              mycoplasmy moga powodowac zrosty w macicy lub niedroznosc jajowodow-ja mialam
              zrobione hsg i nic takiego nie stwierdzono mimo przebytej w ciazy infekcji.
              Moze wiec warto po wyleczeniu zapytac o hsg-ale jak mowie nie martw sie na
              zapas-u mnie nic takiego nie stwierdzono a mycoplasmy mialam.

powodzenia
              • andzia9955 Re: prof. Drews - Poznań?? 14.12.06, 18:24
                cześć Anemonkusmile ja głównie miałam robiony posiew przed hsg no i tak osobiście
                wykluczałam jakiekolwiek bakterie, że okazało się, że jedną mam. Mam pytanko:
                czy hsg było dla Ciebie bolesnym badaniem czy tylko nieprzyjemnym? A tak w
                ogóle to jaki u Ciebie problem? bo ja głównie mam hormony do d..y. Pozdrawiam smile

"ciągle wierzę, ze zabije we mnie malutkie serduszko"
                • anemon1 Re: prof. Drews - Poznań?? 14.12.06, 21:43
                  Andziu hsg mialam w szpitalu na Lutyckiej-tam specjalnie pacjentki nie
                  znieczulaja,byl tylko jeden zastrzyk przeciwbolowy niby,zadnych tzw glupich
                  jasiow nie. Bede szczera-bolalo-troszke kwiczalam na stole natomiast samo
                  badanie odbywa sie dosc szybko i ten bol jest dosc krotkotrwaly-wiec wedlug
                  mnie do zniesienia-po prostu
                  kilka nieprzyjemnych minut-chwila bolesnego manipulowania wziernikiem i dwa
                  wpuszczenia kontrastu,trzeba zacisnac zeby i mowic sobie ze za chwileczke
                  bedzie po wszystkim. Wiadomo tez ze hsg zwieksza szanse na ciaze,moze udroznic
                  jajowody itp wiec naprawde warto sie poswiecic przez te kilkanascie minut.Ale
                  wiesz sa tez pacjentki co nic nie czuly podczas hsg.
                  Co do naszego problemu-przede wszystkim ze strony meza,ratunkiem dla nas sa
                  tylko IUI z dawca. Po poronieniu mam 4 nieudane IUI i wlasnie trwa ustalanie co
                  jest przyczyna tych niepowodzen.
                  trzymaj sie
                  • andzia9955 Re: prof. Drews - Poznań?? 15.12.06, 20:13
                    Anemonku - dziękujęci Ci za info - przynajmniej mogę się na to przygotować
                    psychicznie - zresztą mam jeszcze czas z uwagi na bakterię smile
                    Co to Was, to zapewne jesteście bardziej obcykani w temacie, ale czy nie ma
                    żadnych szans, żeby poprawić wyniki męża?
                    Jeśli mogę pomóc, to "podobno" najlpeszym urologiem w P-niu jest dr. (albo
                    prof. - nie wiem smileCymerys - przyjmuje na Słonecznej 16.
                    Słyszałam opinię, że wszyscy najlepsi w tym fachu w P-niu uczyli się u niego.
                    Byliście u niego może?
                    Gdybyś potrzebowała dokładny namiar to chętnie podam.
                    Ściskamsmilesmilesmile
                    • Gość: anemon1 Re: prof. Drews - Poznań?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.06, 18:54
                      Dziekuje Ci bardzo,ale nie niestety nic sie nie da zrobic w sprawie meza.Co nie
                      jest dramatem bo juz sie pogodzilismy z tym wszystkim

trzymaj sie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka