Dodaj do ulubionych

temperatura

05.03.07, 22:13
kochane kobietki napiszcie mi jak to jest z temp u kobiety kiedy jest wyzsza
a kiedy nizsza(chodzi o dni plodne i nieplodne owulacje itp)obecnie temp w
pochwie mam 37.1 od kilku dni jest to 7 dc okres ostatnio mam nieregularny
zazwyczaj temp miałam 36.8
Obserwuj wątek
    • deigratia Re: temperatura 06.03.07, 08:01
      Cześć!
      Twoje pytanie jest bardzo obszerne smile

1. Każda kobieta ma trochę inną temperaturę oraz ta sama kobieta może mieć inną
      temperaturę w różnych cyklach. Czasem mówi się o "niskotemperaturówkach" i
      odpowiednio "wysokotemperaturówkach".
      2. W pierwszej fazie cyklu temperatura jest niższa np. od 36,0-36,4 (u
      "niskich") do 36,5-36,7 (to taki mój podział z grubsza). Jeśli mierzysz podczas
      miesiączki lub zaraz po niej możesz natrafić na temperatury wyższe. Oznaczają
      one, że jeszcze nie spadł Ci progesteron, który utrzymywał się w drugiej fazie
      na wysokim poziomie. (Jeśli Twój ostatni okres był inny, krótszy i niebolesny a
      zwykle był, to niektóre kobietki widząc ciągle dużą tempkę robią test ciążowy).
      3. Kiedy pojawi się śluz płodny u niektórych kobiet tempka odrobinkę spada, ale
      to nie jest reguła. Najlepszy śluz płodny, jego zanik i skok temperatury i
      gdzieś w międzyczasie owu. Po niej zaczyna się druga faza.
      4. Owu wystepuje w dzień szczytu śluzu lub w 1-2 dzień wyższej tempki i tempka
      nie pomoże Ci jej określić z góry. Jeśli jednak będziesz mierzyć konsekwentnie,
      pokaże Ci, że owu BYŁA i wtedy wiesz, że za ok. 14 dni +/- 2 dostaniesz okres
      lub sensowne będzie wykonać test ciążowy smile
      5. W drugiej fazie tempka jest wyższa, ok 37 stopni. Są jednak kobietki, które
      nigdy nie dochodzą do tej kreski. To pewnie te niskotemperaturówki, ale głowy
      nie dam. Jeśli licząc od skoku zaobserwujesz mniej niż 12 "wysokich" tempek
      (znaczy dostaniesz zbyt szybko @), to oznacza, że możesz mieć problem z
      utrzymaniem ciąży. Jeśli w porządku - 12-16 wyższych tempek, to trzeba próbować
      dalej smile Osiemnasta wyższa oznacza ciążę.

Mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłam. Na pewno więcej dowiedziałabyś się na
      forum NPR smile

Powodzenia w staraniach!
      • groszek28 Re: temperatura 06.03.07, 10:37
        o, ładnie opisane smile przyda sie i mi smile)))dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka