Dodaj do ulubionych

Pecherzyk 20mm - kiedy startowac????????????

05.04.07, 13:39
kobietki, mam pecherzyk 20mm jutro ide na kolejne usg zeby sprawdzic czy
podrósl. jak sadzicie kiedy probowac zeby maksymalnie zwiekszyc szane?
codzienny seks chyba nie najlepiej wplynie na jakosc plemnikow ...
pecherzyk ponoc peka kiedy ma 22-24 mm to moze warto z przytulaniem poczekac
do soboty?

pewnie sie ze mnie smiejecie, ze tak glupie pytanie zadalam ... ale sama juz
nie wiem jak dzialac zeby bylo dobrze.
pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • 87lnbv Re: Pecherzyk 20mm - kiedy startowac???????????? 05.04.07, 13:47
      jeśli plemniczki są mocne to nie przeszakadza codziennie, wieczorkiem pewnie
      Maggga1 Ci odpisze, ona się zna na tych pęcherzykach
      • gitka5 Re: Pecherzyk 20mm - kiedy startowac???????????? 05.04.07, 13:59
        cholerka wie czy sa mocne, chyba tak ale i tak boje sie 'obnizac ich jakosc'
        przez codzienny seks. jestem po 2 ciazach obumarłych (niedobor bialka S + pco)
        uhm, to kiedy proponujecie startowac, pt czy sobota?
        buzia
        • 87lnbv Re: Pecherzyk 20mm - kiedy startowac???????????? 05.04.07, 14:09
          spytaj na niepłodności, tam chyba szybciej odpiszą
          • gitka5 Re: Pecherzyk 20mm - kiedy startowac???????????? 05.04.07, 15:52
            na niepłodności? uhm - przecież mowa o staraniach wink a nie leczeniu.
            ok - zapytam na podanym formum.
            buziak
            • aanetkaw74 Re: Pecherzyk 20mm - kiedy startowac???????????? 05.04.07, 17:09
              hej sprawdzałam jak miałam ostatnio robione usg to też miałam 20 mm i wtedy
              lekarka kazała się wziąć do dzieła. z drugiej strony mam bolesną owulację i
              maksimum bólu buło dzień a może nawet dwa po tym usg nie pamiętam.
              to że słyszałaś że pęcherzyki pękją przy 22-24 mm nie znaczy że tak zawsze musi
              być zawsze poza tym badanie usg dopuszcza wahnięcia (błędy) w pomiarach, lekarz
              troszeczkę źle zaznaczy i pewnie robią się nastęne milimetry. dlatego na twoim
              miejscu brałabym sie od razu do rzeczy
    • aanetkaw74 Re: Pecherzyk 20mm - kiedy startowac???????????? 05.04.07, 17:21
      mam pytanie sama jestem po jednym poronieniu i jednej obumarłej ciąży, o co
      chodzi z tym białkiem, i w jaki sposób pco może zaszkodzić ciąży? co się wtedy
      robi
      • 87lnbv Re: Pecherzyk 20mm - kiedy startowac???????????? 05.04.07, 19:26
        tak Gitka tak na niepłodności, a cio myslisz że tam dziewczyny sie nie starają,
        ho ho i to jak, tyle że znacznie dłużej, po kilka lat nawet i mają te
        monitoringi, clo, i te różne, i pęcherzyki obcykane...
        tu na starjących jest różnie, jedne zachodzą przy 1,2,3 cyklu-większośc, reszta
        dłużej...
        ale wieczorkiem poczytaj myslę ze Maggga Ci odpowie
        • maggga1 ja bym sie juz starala 05.04.07, 22:07
          nie jestem eskpertem ale ja bym sprobowala juz dzis bo lepiej wczesniej niz za
          pozno, plemniki zyja nawet 72 godziny a jajeczko jest zdolne do zaplodnienia
          tylko 12 godzin wiec tak jest wieksza szansa. Pęcherzyk powinien peknac po
          osiagnieciu conajmniej 20mm ale to nie jest regula bo niektorym peknie jak maja
          26 mm a to juz bedzie 3 dni pozniej wiec mozna sie monac z owu. srednio rosnie
          2 mm na dobe. Ja dostaje pregnyl jak pecherzyk ma 20 mm albo wiecej wiec wiem
          ze po okolo 24- 36 godzinach peknie. ja bym juz probowala.
          • malutka1939 Re: ja bym sie juz starala 06.04.07, 21:46
            hej
            mam nadzieję że startowaliście wczoraj, jeśli nawet pęcherzyk później pęknie
            plemniki potrafią przeżyć dłuzej. A jeśli startowaliście dzies to myślę ze tez
            bedzie ok. Trzymam kciuki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka