olivia51 11.05.07, 19:10 Cześć!Dziewczyny staram się o dziecko juz ok roku,jestem już 2 lata po usunięciu lewego jajnika!Lekarz kazał mi zrobić test badania hormonów -ile kosztuje taki test i kiedy sie go stosuje!Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megisa1 Re: Test płodności! 11.05.07, 19:23 hmmm "test badania hormonów"? a moze po prostu "badanie hormonów"? to nie test tylko badania z krwi w labolatorium...pytanie tylko czy wszyskie masz zrobić są: LH FSH Estradiol Prolaktyna Progesteron Testosteron TSH ft3 ft4 i pewnie dużo wiecej... koszt kazdego o ile dobrze pamietam to gzdies ok. 20zl moze lepiej skontaktuj sie z lekarzem i zapytaj o co mu dokładnie chodziło a "testem płodności" tak jak napisłać w tytule czasem nazywa sie test owulacyjny badający pik LH który jest sygnałem do pęknięcia pęcherzyka pozdrawiam Odpowiedz Link
malutka1939 Re: Test płodności! 11.05.07, 19:44 a może test płodności to określenie rezerwy jajnikowej czyli FSH i Estradiol w 1-3 dc? Musisz dopytać gina. Odpowiedz Link
megisa1 Re: Test płodności! 12.05.07, 17:05 a nie fsh i lh ? okresla rezerwę jajnikową..... Odpowiedz Link