Gość: Elka,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:19 Dziewczyny w ktore miejsce jest podawany merional zastanawia mnie też czy każda pielegniarka będzie go umiała zrobić? czy miałyście z tym jakis problem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: echo Re: Merional pierwszy zastrzyk IP: *.retsat1.com.pl 23.05.07, 15:34 Zapewniam, że każda pielęgniarka umie Robi się go domięśniowo - możesz w rękę, ale trochę boli, wiec jednak polecam pośladek. Ja robiłam mężowi 20 zastrzyków co drugi dzień, choć pielęgniarką nie jestem. Nic się nie bój. Odpowiedz Link
Gość: Ela Re: Merional pierwszy zastrzyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 10:43 Podawany jest w pośladek domięśniowo. Muszę uprzedzić cię tylko że są bardzo bolesne. I wydaje mi się że każda pielęgniarka umie dawać zastrzyki domięśniowo. Powodzenia. Odpowiedz Link
domena100 Re: Merional pierwszy zastrzyk 04.04.08, 22:44 Czy bolesne to zalezy od podania, mnie np nie bardzo bolały, trafiła mi się dobra pielegniarka. A napewno każda go potrafi podac, ja nawet na zleceniu nie mialam napisany merional tylko menopur, ale panie z przychodni nic nie mówiły. Oczywiście dostawałam w pośladek Odpowiedz Link
pkmk3 Re: Merional pierwszy zastrzyk 08.04.08, 17:40 Ja również dostawalam w posladek, bolało jak cholera, obojętnie która pielęgniarka na pogotowiu mi dawała to i tak mi noga drętwiała ale pomogło bo dzis mam 8 miesięcznego synka Odpowiedz Link