Dodaj do ulubionych

zmiana klimatu ??

10.07.07, 10:20
Hej kochane.Chciałam się Was zapytać jak to jest z tym klimatem.A dokładnie o
to jak on wpływa na nasze cykle.Wiecie ,że mnie nie było dość długo Polsce , a
teraz po powrocie czekam na tę cholerną @ i jej nie ma.Dzisiaj mam 33 dc co
jest najdłuższym cyklem jaki miałam kiedykolwiek.Zawsze najpóźniej miałam @ w
31 dc a tu dziś 33 i ani widu ani słychu-czy jakoś tak winkPrzed @ zawsze ok 10
dni też bolały mnie piersi, a teraz kompletnie nic -zero bólu.Pobolewa mnie
delikatnie brzuch już ponad 2 tyg i jajniki na zmianę raz lewy raz prawy ale
nie chcę tego przypisywać ciąży bo boję się zapeszyć .Mąż namawia mnie na test
ale ja jeszcze nie chcę go robić . Jak myślicie ta wredna @ może przyleść czy
może to ,że jeszcze jej nie ma może być spowodowane czymś innym..pozdrawiam alex
Obserwuj wątek
    • sotie Re: zmiana klimatu ?? 10.07.07, 10:28
      skoro minął termin @, to śmiało testuj! trzymam kciuki smile
      u mnie zmiana klimatu nie ma wpływu na cykl.
      a z pozytywnych przykładów, to znajoma forumka będąc w podobnej sytuacji, po
      wakacjach w egipcie nie mogła doczekać się @ i też nie chciała testowąc, bo
      była pewna że upał i podróż przesunęly jej @. dziś zrobiła test - 2 krechy wink
      powodzenia smile
      • alex74 Re: zmiana klimatu ?? 10.07.07, 10:38
        Sotie kochana podtrzymujesz mnie na duchy wink Dzięki Ci za to .Właśnie policzyłam
        że owu miałam ok 21,06 czyli już 19 dni temu .Chyba że się to inaczej liczy .Nie
        mam żadnych innym objawów .Parę razy mnie wzieło na wymioty(zemdliło) ale się
        powstrzymałam .Nie wiem czy to aby nie za wcześnie na taki objaw? teraz
        kompletnie nic -nawet (nie ma się czym chwalić ale..)nie odrzuca mnie od
        papierosów...Ja też miałam wielkie upału po 50 st i to właśnie też przez to
        myślę ,że @ mogła się przesunąć.
        • alex74 Re: zmiana klimatu ?? 10.07.07, 10:38
          Na duchu rzecz jasna miało być a nie duchy hihi
          • sil.bi Re: zmiana klimatu ?? 10.07.07, 10:57
            Ja bym zatestowala-przynajmniej zyskasz pewnosc. Trzymam mocno kciuki,choc sama
            jestem przykladem,ze @ ot tak sobie potrafi sie spoznic i to sporo. normalnie
            mam cykle ok. 28 dni, a ostatnio @ przyszla dopiero w 37 dc,co nigdy mi sie nie
            zdarzalo. W miedzyczasie testowalam,ale byla tylko jedna krecha. Do teraz nie
            wiem,czemu @ sie spoznila. Mam nadzieje,ze u Ciebie przyczyna jest wiadoma:-
            )))).
            • aanetkaw74 Re: zmiana klimatu ?? 10.07.07, 11:12
              na mój cykl niespecjalnie działaja podróże czy zamian klimatu ostatnio byłamw
              afryce myslałam że wszystko się pomiesza a tu jak w zegarku... objawy ciążowe
              te typowe i nie typowe mogą się pojawić bardzo wcześnie mój m mnie podejrzewał
              juz w pierwszych tygodniach jeszcze przed zrobieniem testu bo dostałam wilczego
              apetytu i nie było zmiłuj się : )) trzeba było szukac jedzenia : ) tak więc
              biegnij do apteki po test i daj nam znac jeśli coś jest na rzeczy to powinno
              juz w teście wyjść!
          • sotie Re: zmiana klimatu ?? 10.07.07, 11:18
            to kiedy testujesz? wink
            • alex74 Re: zmiana klimatu ?? 10.07.07, 13:10
              chyba jutro jak mnie nie dopadnie ta wredna @ .dam napewno znac .powiedzcie mi
              tyko czy to aby nie za wczesnie na jakiekolwiek objawy ??
              • kuleczka44 Re: zmiana klimatu ?? 10.07.07, 13:54
                Niektore babki maja wczesne objawy, niektore nie. ja mialam, piersi mnie
                inaczej bolaly i humor mialam straszny! Zjadlabym zywcem kazdego. nie wiem na
                ile ma to cos wspolnego z ciaza ale juz w 13 dpo testowalam i byly dwie
                kreseczki...wink
                Powodzenia!
    • mercy2 Re: zmiana klimatu ?? 10.07.07, 11:38
      u mnie zawsze zmiana klimatu ma wpływ na długość cyklu. Niestety sad i albo jest
      super długi albo super krótki, albo @ trwa i trwa, oszaleć można. I teraz też
      mam dylemat, czy przedłużający się brak @ (dziś 35dc-gdzie normalnie 31dc to
      max) to objaw (oby) ciąży) czy własnie zmiany klimatu.
      • alex74 kupilam test ... 10.07.07, 15:13
        bobo-test.nigdy wczesniej go nie uzywalam ale ma czulosc 25mlU/ml.dobry czy nie?
        - wiem ze najlepszy jest ten ,ktory pokazuje ciaże winkale pytam o ten. chcialam
        kupic pre-test , ale babka nie miala crying
        • kuleczka44 Re: kupilam test ... 10.07.07, 15:39
          To co? Czekasz do rana czy juz teraz testujesz? wink
          • alex74 Re: kupilam test ... 10.07.07, 15:48
            czekam do rana i zatestuje razem z mezem bo dzis jest w pracy i wraca dopiero
            jutro po 7 rano.
            • wiosenka1 Re: kupilam test ... 10.07.07, 15:56
              Alex czekam na Ciebie z niecierpliwością, należy Ci się.
              • alex74 Re: kupilam test ... 10.07.07, 16:02
                Wiosenko kochana jesteś! Dziękuję za zawsze możemy na Ciebie liczyć.Pozdrawiam
                cieplutko.
                • aanetkaw74 Re: kupilam test ... 10.07.07, 16:40
                  czekam z niecierpliwoscią : )))
                • rillia Re: kupilam test ... 10.07.07, 22:22
                  Hehe... trzymam kciuki!!!
                  • alex74 Oluś!! 10.07.07, 22:36
                    jak milo ze do nas zagladasz! wiedzialam ze cos do mnie naskrobiesz.trzymaj
                    mocno kciuki .jutro testuje ok g 7.15 bo wroce z mezem z pracy(jade po niego
                    raniutko).dam znac jak i co .opowiadaj co u ciebie? kto mieszka w twoim
                    brzuszku?wiesz co tyle sie naczytalam w necie o wczesnych objawach ciazy ze juz
                    mi sie wszystko pomieszalo.dziewczyny duzo pisza o bialym sluzie ,ktory sie
                    pojawia w wielkich ilosciach(mam),bolach piersi(nie mam wyjatkowo),bolach
                    brzucha(tez mam) ,zgadze(mialam jeden dzien przez caly czas mega zgagę..), i
                    jeszcze wspominaja cos o jajnikach(tez czasem zakluja) i wielu innych ....u mnie
                    to jest teraz tak jak pisze w nawiasach ale nie chce niczego sobie wmawiac bo
                    boje sie ze zwariuje hihi jutro sie wyjasni ale moje mysli kraza w tekscie''i
                    tak sie napewno nie udalo...'' buziaki i pozdrowionka.pisz co i jak u ciebie.
    • alex74 ;( 11.07.07, 07:41
      i nic nie wyszlo na tescie.jestem wsciekla bo nie rozumiem skad takie wielkie
      opoznieniae @ u mnie.dzis 34dc !
      • rillia Re: ;( 11.07.07, 11:18
        Oleńko nic straconego. W ciąży z Milą test pozytywny wyszedł mi ok 35 dc, a w
        dniu spodziewanej @ nie. Może w Grecji obsunęła Ci się owu i dlatego ciąża jest
        jeszcze zbyt mała aby test ją wykrył.
        Dalej trzymam kciuki i nie trace nadzieismile))
        U mnie w sumie oki. Mam strasznego doła. Pisałam już że mnóstwo grudniówek
        poroniło, a wczoraj jeszcze dwie. I jakoś mam ochotę sobie popłakać. Nie moge
        sobie zaleźć miejsca (na dodatek od dwóch dni nie czuję ruchów). Przyjechali
        teściowie. Mieli pomagać. A biegam jak idiotka po całym domu (a to koty, a to
        pies, Mila i jej obiadek itd), a teściowa nawet d... nie ruszyła z kanapy.
        Odzywa się tylko wtedy gdy ja o coś pytam. Za dwa dni wyjeżdżam na wakacje. Nie
        jestem spakowana, nie poprasowane, nie poprane. Normalnie chyba będę krzyczeć!!!
        Na szczęście córcia grzeczna, właśnie śpi.
        Buziaczki!
        • aanetkaw74 Re: ;( 11.07.07, 11:33
          alex spokojnie poczekaj jeszcze troszkę i jak nie będzie @ to zrób sobie betę.
          ja juz byłam tak pozytywnie nastawiona że jak weszłam na ten post to widziałam
          uśmieszki : ) a nie smutasy sad i tak się ucieszyłam.
          rilla u nas na styczniówkach też smutkiem powiało po tym co u was się wdarzyło,
          dużo dziewczyn zaczęło panikować bo niektóre juz odetchnęły że 3 trymestr,
          tak to juz z nai jest najpier się martwimy zeby zajść później zeby nie poronic
          później żeby dziecko było zdrowe zboczeniec nie przyszedł sepsa nie
          zaatakowała, taki już nas los kobiet a z drugiej strony zastanawiam sie nad
          odwiecznym konfliktem pomiędzy teściową a córką przecież ta pierwsza to też
          kobieta i nikt inny nie powinien nas zrozumiec lepiej...
    • alex74 Re: zmiana klimatu ?? 12.07.07, 10:11
      Dziękuję kochane za pocieszenie .Dziś u mnie 35dc i @ nadal brak wink)Żadnych
      nowych''objawów''niż te co już gdzieś wyżej opisałam.Jutro kupie kolejny test
      jak się @ nie zjawi i po jutrze robie.A jak znów nic nie wyjdzie to już nie wiem
      co się ze mną dzieje.Może wtedy skuszę się na betę chociaż ja nie znoszę igieł
      hihi.Rilka udanych wakacji ci życzę .Wypocznij i jak wrócisz to czekamy na
      relację.Aanetkaw kochana przykro mi ,że się rozczarowałaś moim ostatnim
      testem.Na pocieszenie to nie byłaś sama-ja też się rozczarowałam wink buzka .
    • alex74 Re: zmiana klimatu ?? 13.07.07, 19:02
      odebralam wyniki bety 1 czyli ciazy brak crying(((( ale dalej nie mam @ co jest
      b.dziwne bo to juz u mnie 36dc i nie wiem co sie ze na dzieje crying((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka