viola206 14.01.08, 22:29 dziewczyny leczacych sie u prof. Malinowskiego mam zalecenie od prof. do szczepien prosze napiszcie jakie rezultaty przyniosly wam szczepienie? czy jedna seria była wystarczająca? czy to naprawde pomaga? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1polo Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski 15.01.08, 21:18 czesc Ja brałam takie szczepienia limfocytami męża. U mnie na pierwsze szczepienie miałam zalecone 2 dawki, czyli kłuli mnie 2 razy w odstępach 2 tygodnie,później zrobiłam test MLR za 3 tyg i nie przyjeło sie. Wynik wyszedł- brak hamowania. Więc po miesiącu zrobiłam ponownie juz tylko jedno szczepienie i kolejny test MLR i wynik wyszedł dobry, powyżej 50% hamowania. szczepienie jest wazne około pół roku, nam jednak nie udało się zajść w ciąże także w tym okresie. Ale każdy ma złozony problem więc nie nastawiaj sie negatywnie bo może Wam pomoże. U mnie wykryto przeciwciała p.jajnikowe i tarczycowe i podwyższone limfocyty i dlatego miałam zalecone to szczepienie. Ale teraz zdecydowalismy się z mężem na in vitro i jestesmy juz po pierwszej wizycie w łódzkiej Gamecie. pozdrawiam Odpowiedz Link
minkipinki Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski 16.01.08, 21:46 W Gamecie szczepienia zaleca prof. Tchórzewski, od razu 3 w odstępie 3 tygodni. Twierdzi, że potwierdzona jest skuteczność w 84%! Nie wiem, czy tak jest naprawdę, bo ja jestem w tej 16, której się nie udało. Naprawdę znam sporo par, którym owe szczepionki pomogły. Jeśli chodzi o mnie, jestem przy 3 serii, przy czym raz miałam doszczepienie. Bolesne jest to potwornie! Mimo moich niepowodzeń wierzę w ich skuteczność. Odpowiedz Link
1polo Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski 17.01.08, 11:32 Do Minkipinki Mam pytanie o te 84%. To znaczy że w Gamecie mówią, że jeśli wynik hamowania wynosi 84% to dopiero szczepienie jest skuteczne? Bo u prof. Malinowskiego dostałam pisemną informację na odwrocie testu MLR że jesli wynik wynosi min. 40% to szczepienie się przyjęło. My mieslismy za 3 razem 58% więc uznałam to za dobry wynik. Ale cóż, teraz po wizycie w Gamecie u prof. Radwana dostałam informację, żeby się wogóle nie doszczepiać przed zajściem w ciąże i że jeśli będę w ciązy to wtedy proponuje się doszczepic. Więc powiem Wam dziewczyny że mozna dostać zawrotu głowy, bo co wizyta u innego lekarza to inne informacje, chociaz Malinowski i Radwan razem współpracują. Więc ja postanowiłam sie już tym nie przejmować, jesli uda mi sie zajść w ciąże po in vitro to sie doszczepię i już. Ps. Własnie ogladałam materiał o in vitro w TVP2 w Pytaniu na śniadanie, był lekarz z Novum z Warszawy i para która się stara. i powiem Wam że jestem rozczarowana tą rozmową po była zbyt krótka, przeprowadzona bez składu, po łebkach. Najgorsze było to że panie z Dwójki nie mając takiego problemu nie zdaja sobie sprawy ze skali przeżyć i nawet pytając psychologa o rady dla par, były zupełnie beztroskie. No normalnie w roli pytającego jakby usiadła niejedna z nas to by to było bardziej wiarygodne .A tak była to gładka i przyjemna rozmowa jakby nic się nie stało. A najbardziej mnie zirytowało jedno zdanie - czy in vitro czy adopcja? A temat miał być tylko o in vitro a one tu wyjezdzaja z zamiennikiem adopcji, kurde nie do wiary. Ale czego tu mozna oczekiwać po osobach które tego nie przezyły? Pozdrawiam wszystekie serdecznie Odpowiedz Link
minkipinki Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski 17.01.08, 21:59 Tchórzewski mówił o 84 % par, z resztą nie tylko mi, ale także znajomej, która też podchodzi do szczepień. Nigdy nie kazał mi robić testu na przyjęcie szczepionki, ale jeszcze przed brałam sporo zaleconych przez niego lekarstw i TFX. Odpowiedz Link
miceel Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski 17.01.08, 15:30 Ja szczepiłam się dwa razy i w środe jadę się doszczepic, bo mija pół roku ,a szczepienia ważne są tylko sześc miesięcy.Jeżeli chodzi o efekty to się okaże w lutym bo wtedy podchodzę do criotrasferu. Pewnie to sprawa idywiduala , ale mnie szczepienie nie bolało . Odpowiedz Link
Gość: ebi Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski IP: *.chello.pl 28.08.08, 08:48 sluchajcie my robilismy juz caly cykl in vitro wszystkie mrozaczki i nic nie wyszlo, beta za kazdym razem byla zero, zona pomyslala ze moze by ta szczepinka cos pomogla w przyjmowaniu zaplodnionych komorek, czy ma ktos z tym jakies doswiadczaenia jest tak to prosze o info na maila:robson67@wp.pl Odpowiedz Link
sun32 Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski 17.01.08, 15:29 Mnie szczepienia zlecił prof Tchórzewski. Jestem po pierwszej dawce. Następna za 3tyg jak napisała wyżej koleżanka. Potwierdzam że boli i ręce swędzą mnie 4 dzień ale da się przeżyć. Mam nadzieje że pomoże ale u nas problem złożony więc może być różnie. Znam osobiście pare której pomogło, u nich problemem były poronienia. Prof dał zielone światło do starań po 3 dawkach, koleżanka zaszła bardzo szybko w ciąże i lada moment rodzi Odpowiedz Link
porinonczi Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski 17.01.08, 17:12 Mój synek ma już 10 miesięcy...przeszliśmy długą drogę kiedy w końcu odkryliśmy powód niepowodzeń (przeciwciała antyjądrowe).Po pierwszej serii szczepień zleconych w Gamecie przez prof.Tchórzewskiego planowaliśmy kolejne ICSI. Prof.T. kazał nam jednak "nie szaleć", dać sobie 3-4 miesiące na "naturalne działania" i przyjsć koniecznie na doszczepienie jeśli zajdziemy w ciążę (ok.5 tc) Już w pierwszym cyklu po szczepieniach zaszłam w ciążę. Chuchaliśmy na zimne i doszczepialiśmy mnie jeszcze dwukrotnie - w 5 i 18tc. Ściskam gorąco i moooocno zaciskam kciuki ps Rzeczywiście zastrzyki nie są przyjemne, ale chyba tylko pierwsze wspominam fatalnie (ręce przez kilka dni mnie bardzo bolały, potem spuchły, a po kolejnych bardzo swędziały - jak powiedział prof - organizm właściwie zareagował); każde następne szczepienie było już dużo lżejsze. Odpowiedz Link
viola206 Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski 26.01.08, 08:05 dziekuje dziewczyny za informacje jestem wlasnie po pierwszym szczepieniu w srode 23.01 rece bolały 2 dni, są troche spuchniete i zaczerwienione da sie przezyc, spodziwałam się wiekszych reakcji mojego organizmu chociaz samo szczepienie nie jest miłe, te szybkie ukłuci pozdrawiam Odpowiedz Link
miceel Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski 26.01.08, 08:16 To musiałyśmy się widziec , bo też byłam w środe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
Gość: agata equoral IP: *.toya.net.pl 30.01.09, 18:17 cześć! Bardzo prosze o poradę; byłam u prof. Tchórzewskiego z wynikiem cytokin T1/T4. Okazały sie bardzo wysokie, powyzej 5000 i prof. zapisał mi equoral. Wykupiłam, przeczytałam ulotkę i teraz nie wiem,co robić.Ewentualne skutki uboczne są bardzo poważne.Czy stosowałyście ten lek, jak się czułyście, czy były jakies negatywne skutki. Bardzo proszę o pilną odpowiedź,bo nie wiem co robić. Agata Odpowiedz Link
Gość: storczyk Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 30.01.09, 18:59 Agata, jakie badania zlecil ci profesor? Gdzie je robilaś? Masz zespól antykardiolipidowy? chętnie bym z Tobą o tym porozmawiała. Odezwij się, proszę. Odpowiedz Link
Gość: agata Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski IP: *.toya.net.pl 31.01.09, 07:48 storczyku,prof. zlecił mi test IMK,ANA,ATA,APA,anty CMV i mężowi kilka aby przygotować nas do szczepień.Z wyjątkiem IMK wszystkie wyszły OK.Przeciwciała antykardiolipinowe zrobiłam sama,wyszły troche podwyższone IgM 70,więc prof. uznał,że sa podwyższone,ale nie bardzo i dał mi Polfilin I encopirin (narazie biore).Kiedy się orzeka zespół antyfosfolipidowy,bo nie wiem? Teraz te cytokiny Th1/Th4 i leki equoral,encorton.Co ja mam robić,bo jescze nie zaczęłam zażywać,a powinnam.Może cos wiesz,czekam odezwij się... Odpowiedz Link
Gość: storczyk Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 31.01.09, 11:09 W tym obszarze wiedzy dopiero "raczkuję". Jestem po dwóch wczesnych poronieniach. Zrobilam wiele badań za wyjątkiem tych immunologicznych i genetycznych. Przykro mi, ale nie mogę Ci pomóc. Życzę wszystkiego dobrego i przede wszystkim wytrwałości. Ja mam do Łodzi ponad 200 km. Kiedy dojdę do siebie po tych zawirowaniach losu, zamierzam się udać do profesora. Odpowiedz Link
ohiorafal111 Re: szczepienia w Gynemed - prof. Malinowski 20.12.23, 12:12 Po skończonym leczeniu zostało mi 6 pełnych i jedno otwarte opakowania Equoral. Termin ważności 07/2026 Chętnie odsprzedam Kontakt: ohiorafal@wp.pl Odpowiedz Link