Dodaj do ulubionych

Sluz płodny 2 dni przed okresem?????????

23.02.08, 18:22
Nic juz z tego nie rozumiem.Moje cykle 28 dniowe teraz odtstawilam
tabletki wiec nie wiem jak bedzie dzis 26dc i obserwuje sluz plodny
tak rozciagliwego jeszcze nie mialam.Co jest grane??????Mam juz bole
jak przed okresem ale co z tym sluzem??
Obserwuj wątek
    • dabrowianka21 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 23.02.08, 19:55
      hej hej!

Moze sprobuj.
      Podobno mozna zajsc dzien przed okresem.
      Dlaczego nie sprowbowac?

Powodzenia smile
      • poppy76 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 24.02.08, 00:42
        Wyglada na to, ze ci sie cykl wydluzyl, zdarza sie po tabletkach anty, i wlasnie
        jestes przed owulacja.
    • poppy76 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 24.02.08, 00:44
      aha, jeszcze jedno. Mierzysz temperature? Bo wtedy wiadomo, czy jestes przed
      owulacja, czy juz po. Jesli nie, to pozostaje ci czekac.
      • malutka552 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 24.02.08, 07:50
        To jakies dziwne bo wedlog mnie owulacje mialam w 18 dniu cyklu
        jakos pozno ale mialam bol jajnika przez 3 dni i sluz plodny wiec
        juz sama nie wiem a wxczoraj mialam 27dzien cyklu cykle mialam 28
        dniowe wiec czekam na okres ale jak owulacja byla w 18 dc to pewnie
        przyjdzie pozniej.Pozdrawiam
        • martucha90 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 24.02.08, 20:43
          Mnie też śluz płata dziwne figle w tym cyklu. Lekarz w 15dc
          stwierdził cykl bezowulacyjny, ewentualnie że owu była wczesniej,
          czyli w 13-14dc, a tu koło 20dc pojawił mi się śluz, który
          określiłabym jako płodny, gdyby nie dzień cyklu. Też nie wiem,
          co o tym myśleć.
          • martucha90 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 24.02.08, 20:45
            Aha, radziłabym Ci zrobić usg - będziesz wiedziała, czy jest owu,
            czy nie; jeśli nie, to to po prostu nie był śluz płodny, tylko
            nie-wiadomo-co...
          • poppy76 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 26.02.08, 16:56
            Malutka, 18 dnia cyklu mogla byc przymiarka do owu, wcale nie musiala wtedy byc.
            Czasem jest kilka podejsc do owu w jednym cyklu, i stad te bajki, o drugiej owu
            w cyklu, ze sie zachodzi w ciaze dzien przed @.
            Daj znac jak dostaniesz, o ile, @.
            Marta, jak u Ciebie? Moze to byc 'niewiadomo co', albo takze podejscie do owu.
            Mowil lekarz cokolwiek o ilosci i wielkosci pecherzykow? Pamietam, co mowilas o
            regularnych cyklach, ale one czasem plataja figle i cos tam sie przesuwasmile
            • martucha90 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 26.02.08, 20:06
              > Marta, jak u Ciebie? Moze to byc 'niewiadomo co', albo takze
              > podejscie do owu.
              > Mowil lekarz cokolwiek o ilosci i wielkosci pecherzykow?

Były dwa, 9mm i 10mm, po jednym w każdym jajniku, w 15dc przy
              cyklach 28-dniowych. Gin powiedział, że owulacji nie ma i że te
              pęcherzyki się już nie rozwiną. Zaproponowałam, że przyjdę za 2 dni,
              żeby zobaczyć, czy rosną, a gin, że szkoda kasy (prywatny gin tak
              powiedział!!), bo nic z tego nie będzie. Na pytanie, czy to możliwe,
              że owu była poprzedniego dnia, powiedział, że bardzo wątpi.

> Pamietam, co mowilas o regularnych cyklach, ale one czasem plataja
              > figle i cos tam sie przesuwasmile

Pewnie to możliwe, ale mój cykl od wielu miesięcy ma 28 dni,
              @ przychodzi równo co 4 tygodnie, w sobotę po południu.
              Przed pierwszą ciążą też byłam taka wyregulowana co do dnia
              (wtedy było to równo 29 dni bez żadnych odstępstw).

Dziękuję za zaintersowanie smile
              Marta

PS A ponieważ nadzieja umiera ostatnia, to ja mimo że mam cykl
              bezowulacyjny, a M wyniki poniżej normy, oczywiście liczę na to,
              że w tę sobotę @ nie przyjdzie. Bo:
              1) eMowi mogło się nagle poprawić (no przecież mogło!)
              2) gin powiedział, że "bardzo wątpi", bym była po owu, a nie, że
              jej na 100% nie było

Taka jestem niemądra, o!
              • poppy76 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 26.02.08, 20:35
                Mam nadzieje, ze choc jeden pecherzyk urosnie i pekniesmile
                Albo inny pekl juz jakis czas temusmile
                Czyli czekamy do tej soboty?
                PRzestalas mierzyc temp.?
                E tam, niemadrasmile
                moze przy nadzieismileJak by nie bylo, trzymam kciukismile
                • martucha90 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 26.02.08, 20:45
                  > Mam nadzieje, ze choc jeden pecherzyk urosnie i pekniesmile

Jeśli któryś z tych dwóch urósł i pękł, to @ w sobotę nie przyjdzie,
                  prawda? Bo wszystko się przesunie, cykl będzie dłuższy. Ciąży to tam
                  z niego nie będzie, bo bzyków nam się odechciało w drugiej połowie
                  cyklu po tej diagnozie lekarza, że cykl bez owu.

> Albo inny pekl juz jakis czas temusmile

Na to liczę wink Że cóś pękło 13dc albo 14dc smile

> PRzestalas mierzyc temp.?

Mierzę, mierzę, najpierw ciągle 36,7 - jakby się termometr uparł.
                  A teraz różnie, czasem 37,0, to znów 36,84 i tak na zmianę.
                  Chyba nie rokuje to ciąży...

> E tam, niemadrasmile
                  > moze przy nadzieismileJak by nie bylo, trzymam kciukismile

wink)
                  • malutka552 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 26.02.08, 21:24
                    Witam dziewczyny.A wiec tak dzis 30dc i okresu dalej brak robilam
                    dzis rano test i negatywny.Wiec czekam dalej no ale jesli tego 18dc
                    byla to jednka owulacja to okres powinien przyjsc 14 dni po
                    owulacji???tak gdzies czytalam a wiec jutro albo pojutrze powinnam
                    dostac.T7ylko ze podbrzusze bolalo mnie 18,19 i 20dc wiec owulacja
                    mogla byc tez 20dc wiec jeszce pozniej moge dostac.Tak przynajmniej
                    to rozumie ale wy jestescie bardziej doswaidczone wiec czekam na
                    wasze info.POzdfrawiam i dzieki za pamiec
                    • poppy76 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 26.02.08, 23:01
                      malutka, jak by nie bylo owu sie przesunela. Faza lutalna, czyli faza tzw
                      wyzszych temperatur, po owu, nie zawsze trwa 14 dni. To sprawa indywidualna
                      kazdej kobiety, prawidlowe normy to chyba 10-17 dni, moze byc i krotsza, ale
                      wtedy jest za krotka. Niech mnie ktos poprawi, jesli sie myle. Owu moze byc i 2
                      dni przed, jak tez i 2 dni po wzroscie temperatury, moze sie ona wahac w kazdym
                      cyklu. Dlugosc lutealnej jest raczej stala dla kazdej kobiety.
                      Nie mierzysz temp wiec ciezko powiedziec, ile u Ciebie trwa lutealna, i kiedy
                      dostaniesz okres.
                      Daj znac, co i jak,
                      pozdr
                    • nglka Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 27.02.08, 04:48
                      Wiec czekam dalej no ale jesli tego 18dc
                      > byla to jednka owulacja to okres powinien przyjsc 14 dni po
                      > owulacji???

Okres przychodzi po 12-16 po owulacji. Ból jajnika czy ostatni dzień śluzu NIE
                      oznacza owulacji, równie dobrze mogła się ona odbyć 2-3 po tym zdarzeniu. Nie ma
                      domowego sposobu na przewidzenie DNIA owulacji. jeśli monitoring miałaś tylko
                      przed owu i nie obserwujesz cyklu (tempka + śluz) - to można sobie gdybać
                      codziennie.
                  • poppy76 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 26.02.08, 22:48
                    Tak, czyli powinna sie @ przesunac, cykl sie wydluzy, o ile to o to chodzi. No
                    chyba, ze jeszcze nie pekl, bo ten sluz pare dni temusmile
                    A kiedy temp wzrosla do 37?
                    Moze to faktycznie bezowulacyjny cykl.
                    Matka natura mnie czasem przeraza;P lekarze tez. Moja mi powiedziala, ze 14
                    dniowa lutealna to za dlugabig_grinD
                  • poppy76 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 26.02.08, 22:49
                    w sumie to 37 wskazywalo by na lutealnasmile czyli mogl peknac, albo nie, i sie
                    wchlania. Jest tyle mozliwosci.
                    Powinnam Wiosenke na pomoc przywolacsmile
                  • nglka Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 27.02.08, 04:52
                    Od jak długiego czasu masz te wyższe? Po owulacji temp wzrasta, 12-16 wyższych
                    to właśnie ilość dni od owulacji do miesiączki. więcej niż 18 wyższych sugeruje
                    możliwość ciąży ale liczy się też spełnienie warunków pomiaru (jedna godzina
                    mierzenia, zaraz po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka, jednym termometrem,
                    codziennie, pomiar przy styku z błonami, po min 3h snu).
                    • martucha90 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 27.02.08, 08:38
                      Pokazałabym Wam mój wykres w ff, ale nie wiem, jak to zrobić. Skąd
                      mam skopiować ten link?
                      • malutka552 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 27.02.08, 20:21
                        Witajcie dziewczyny a wiec wyjasnilo sie dzisisaj niestety dostalam
                        okres.Czyli ten cykl byl 30 dniowy.Wiec calkiem mozliwe ze ten silny
                        bol podbrzusza oznaczal jajeczkowanie kochalismy sie dzien wczesniej
                        i dzien pozniej ale sie nie udalo.SAle to pierwszy cykl staran wiec
                        sie nie zalamuje.Z 1 dzidzia udalo sie za 2 podejsciem.Narazie nie
                        mierze tempki ani nie badam sluzu daje sobie jeszcze 2 miesiace
                        potem zaczne sie martwic.Ale tu jest tyle dziewczym ktore staraja
                        sie po kilkanascie miesiecy ze az sie boje.Dziekuje za wsparcie bede
                        zgladac na forum.Zaczynamy 2 cykl staran.Pozdrawiam i zycza
                        powodzenia
                        • martucha90 Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 28.02.08, 08:44
                          U mnie też już są początki @. No tragedia. I to nie tyle z tego
                          powodu, że w ogóle się zbliża (niczego innego i tak nie powinnam
                          była oczekiwać), ale z tego, że jak mi się rozhuśta na dobre
                          w piątek, to 2 i 3 dzień cyklu wypadnie na sobotę i niedzielę!
                          A wtedy o robieniu badań hormonalnych mogę zapomnieć, bo w moim
                          ośrodku takiego kuriozalnego przypadku, że ktoś może mieć
                          początek @ w piątek, nie wzięli pod uwagę. Krew od pon do pt,
                          i nie ma zmiłuj, grr.
                          • nglka Re: Sluz płodny 2 dni przed okresem????????? 29.02.08, 15:58
                            Możesz zrobić w poniedziałek.
                            Zaleca się między 2 a 3 dc (e2, prl, lh, fsh) ale to nie znaczy, że 4 będzie już
                            be, Mnie gin mówił, że spokojnie do 8-9 można nawet, jeśli coś wypadnie.
    • nglka Albo 27.02.08, 04:47
      1. Przesunięcie terminu owulacji jak zostało już napisane
      2. Tuz przed okresem spada progesteron a wzrasta liczba estrogenów w związku z
      czym pojawienie się śluzu wodnistego, przejrzystego czy nawet rozciągliwego na
      1-2-3 dni przed miesiączką uznaje się za całkowicie normalne.
      • fargaga Re: Albo 02.03.08, 01:12
        u mnie to standard, nie potrzebuję testów ciążowych...po
        rozrzedzonym (a'la płodnym) śluzie wiem, że w danym cyklu nic prócz
        @ mnie nie czeka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka