Dodaj do ulubionych

IUI w Gdańsku komu się udała?

03.07.08, 07:18
Hej dziewczyny.Postanowiłam rozpocząć nowy wątek ,bo ciekawi mnie fakt ,której
z Was udała się IUI w Gdańsku ? U Których lekarzy ją robiłyście?
Sama będę podchodzić do IUI w Inviccie w Gdańsku tylko zastanawiam się
który z tamtejszych lekarzy ma najwięcej pozytywnych prób. Bardzo proszę o
odp.Dzięki z góry i pozdr.alex4
Obserwuj wątek
    • pszczolkamaja78 Re: IUI w Gdańsku komu się udała? 04.07.08, 21:22
      Witaj wink
      mnie się nie udało niestety sad
      a miałam 3 IUI i kazde u innego lekarza,
      mnie wypadało akurat w niedziele wiec byłam po koleji
      u kazdego tak jak mieli dyżury.
      Widzisz więc że cięzko napisac który jest najlepszy....
      w maju miałam ICSI i tez się nie powiodło,
      czasem sama nie wiem co o "nich" myśleć???
      Szykuje się obecnie do kolejnego inv,
      narazie tylko psychicznie,
      lecze dusze i serducho, ale i badania robimy...
      a walka bedzie myśle we wrzesniu.....

tak więc nie powiem Ci jak wyglada statystyka
      w Inviccie ale to nie ma znaczenia
      bo działac trzeba i nie tracic nadzieji...

Trzymam kciuki wink
      • alex74 Re: IUI w Gdańsku komu się udała? 06.07.08, 08:35
        Pszczolkamaja dziękuję ,że mi odpisałaś. Bardzo mi przykro ,ze narazie Wam się
        nie udało ale masz rację- próbować trzeba i napewno Wam jak i Nam się wkońcu
        uda! jak zrobisz kolejne IUI to proszę napisz coś o tym bo ja w pazdzerniku
        chce to zrobić bo wrzesień to mnie nie ma caly w Polsce.Pozdr.alex
        • mmarta1982 Re: IUI w Gdańsku komu się udała? 06.07.08, 19:46
          alex ja leczyłam się u dr Czecha moja historia jest dość
          skomplikowana napiszę tylko że najpierw miałam ICSI które dr
          odradzał i niestety nie udało się po 7 miesiącach przerwy znowu
          wróciłam do kliniki zdecydowana na AID z której dr też nie był
          zadowolony udało się za pierwszym razem. Dr Czech to naprawdę fajny
          człowiek podejmowałam decyzje samodzielnie a on je szanował i robił
          wszystko żeby mi pomóc. Wiem, że wrócę do niego po drugie dziecko.
          Co do reszty lekarzy u dr Śliwińskiego byłam raz zrobił na mnie
          dobre wrażenie. Za to docent wręcz przeciwnie, ale on zajmuje się
          chyba tylko in vitro. Życzę powodzenia i wiary przede wszystkim w
          siebie, bo dla lekarzy to tylko praca a dla nas cel życia.
          • alex74 Re: IUI w Gdańsku komu się udała? 07.07.08, 07:17
            mmarta1982 napisała:

..., bo dla lekarzy to tylko praca a dla nas cel życia.

Pięknie to napisałaś mmarta1982.

Ja też leczę się u dr.Czecha i mam nadzieję że IUI Nam pomoże bo mam ''tylko''
            wrogi śluz , a plemniki mojego meża jak o dr.Czech ujoł
            '' są tak dobre ,że zdarzają się jak 1/1000000 '' - właśnie się pochwaliłam
            hihi smileale to prawda. Pozdrawiam Ola
            • elunia29 Re: IUI w Gdańsku komu się udała? 10.07.08, 22:00
              mi udało się 18 mc temu, za drugim razem, leczylam się u dr Piątkowskiego - mam
              trochę uwag co do jego pracy, ale było minęło. Teraz myślimy o drugim dziecku no
              i chyba wybiorę innego lekarza.
              • mysunia32 Re: IUI w Gdańsku komu się udała? 10.07.08, 22:31
                Jeśli chodzi o dr Piątkowskiego też przez rok nie będzie go w
                Klinice bo podobno robi specjalizację.
                • alex74 Re: IUI w Gdańsku komu się udała? 11.07.08, 07:10
                  mysunia32 napisała:

> Jeśli chodzi o dr Piątkowskiego też przez rok nie będzie go w
                  > Klinice bo podobno robi specjalizację.

Też? Czy to znaczy,że jeszcze jakiś lekarz stamtąd robi specjalizację?
                  • mysunia32 Re: IUI w Gdańsku komu się udała? 11.07.08, 10:05
                    Z tego co pisały dziewczyny na innym forum dr Piątkowski odszedł z
                    kliniki, Łukaszczuk był ostatnio na urlopie, do dr Śliwińskiego i
                    Czecha bardzo ciężko się dostać. Jest jeszcze jakaś Pani dr ale nie
                    mam pojęcia czy to nowa osoba w Invikcie czy już pracowała.Hmmm...
                    jak tak dalej pójdzie to nie będzie kto nas tam miał
                    leczyć.Dobrze ,że ja na wizytę idę tam za kilka miesięcy może do
                    tego czasu sytuacja się unormuje.
                    • pszczolkamaja78 Re: IUI w Gdańsku komu się udała? 11.07.08, 10:15
                      Witajcie dziewczynki wink
                      no widze że wontek sie rozwinal no i fajniewink
                      wiecie ja chodze do dr Śliwińskiego i jest naprawde
                      super lekarz i fajny człowiek,
                      dr Czech też mi odpowiada ale dr P. no ....
                      to chyba dobrze że robi ta specjalizacje.....
                      ja się wybieram do kliniki w sierpniu na kariotyp
                      a od wrzesnia przygotowania do kolejnego ICSI
                      gdzieś przeczytałam ze za pierwszym razem to
                      jest naprawde szczeście jak sie uda,
                      więc jestem dobrej myśli
                      no i w sumie to nie moge się już doczekać
                      wiem co i jak bedzie sie działo wiec moze to lepiej???
                      kto to wie?

buziaki wink
                      • alex74 :) 12.07.08, 09:49
                        Super dziewczyny ,że piszecie.To poprawia mi humor i moje nastawienie ,że jednak
                        nasz Gdańsk też nie jest taki ''zacofany'' w fasolki hihi. Ja wybieram się do
                        dr.Czecha w Październiku (może będzie łatwiej się dostać do Niego )i będę
                        przygotowywana do IUI - pierwszego i mam nadzieję ,że się nie zrażę. We
                        Wrześniu mam miesiąc urlopu ,więc się odstresuję w ciepełku i może będzie
                        lepiej...Pozdrawiam !!!!!
                        • nelcia1977 Re: :) 13.08.08, 18:21
                          Hejka
                          Ja też u dr Czecha - już po trzech - niestety nieudanych IUI. Może we wrzesniu
                          podejdę ostatni raz przed in vitro... Nie jet to oczywiście winą kliniki czy
                          lekarza - postępowanie przy IUI jest uważam profesjonalne. Tylko - że u nas
                          przyczyna niepowodzeń nieznana...
                          Życzę powodzenia w październiku.
                          • edytka8080 Re: :) 13.08.08, 20:53
                            Witajcie!Doktor Czech pare lat temu pracował w Białymstoku i też
                            robił mi 2inseminacje nie udane .
                            • Gość: majka Do mmarta1982 IP: *.eimg.pl 15.08.08, 00:06
                              Czy mogę napisać do Ciebie na priva, bo mam ważne pytanie...Też
                              jestem pacjentką Invicty.
                              • Gość: andzi.a [U]w Gdańsku komu sie udalo IP: *.159.31.78.cable.morena.jarsat.pl 27.08.08, 19:57
                                ja miałam 5 insminacji nie udało się oczywiscie bez podania przyczyny.Przyczyne
                                znalazlam w Białymstoku
                                • Gość: ala Re: [U]w Gdańsku komu sie udalo IP: *.sta.asta-net.com.pl 27.08.08, 20:53
                                  Ja we wrześniu chcę podchodzić do IUI w Gdańsku, byłam już na jednej
                                  wizycie u dokora Czech - wrażenie dość pozytywne. Kazał mi się
                                  zgłosić w 3 dniu cyklu. Mam pytanie do andzi, co było przyczyną
                                  nieudanych iui, czy może hormony?
                                  • makowiec3 Re: [U]w Gdańsku komu sie udalo 30.08.08, 17:03
                                    Hmm...tytul wontku jest "W Gdansku komu sie udalo"...No, wlasnie, komu sie UDALO???
                                  • Gość: andz.ia Re: [U]w Gdańsku komu sie udalo IP: *.159.31.78.cable.morena.jarsat.pl 30.08.08, 18:01
                                    droga Alu niestety dla lekarzy z invicty bylo wszystko dobrze wrecz rewelacyjnie przez 2 lata kazali zrobic mi mnustwo badań nawet po dwa razy przy 5 inseminacji lekarz powiedział że musi się udać ale niestety kolejne rozczarowanie,postanowiłam więc pojechać do Białegostoku na konsultacje tam praktycznie na pierwszej wizycie dowiedzialam sie że mam endometrioze.Szkoda tylko ze w takiej niby dobrej klinice invicta nie potrafią stwierdzić przyczyny, najlatwiej zrobic inseminacje lub in vitro
                                    • Gość: ala Re: [U]w Gdańsku komu sie udalo IP: *.sta.asta-net.com.pl 31.08.08, 21:27
                                      dziękuję bardzo za odpowiedź. do Bałegostoku mam bardzo daleko ok
                                      600 km więc nie mam szans tam się leczyć - chodzi o kasę i głównie o
                                      urlopy. Jestem zarejestrowana na 3 września do Invicty a 12.09 mam
                                      mieć najprawdopodobniej inseminację u doktora Śliwińskiego. Boję
                                      się bardzo, mam depresje i sama nie wiem czy coś z tego wyjdziesad
                                      Jeśli mi się uda to dam znać i przepraszam za zmianę tematu!
                                  • aga43214 w Gdansku nie diagnozuja, 01.10.08, 10:41
                                    po prostu robia IUI i INV i tyle!!!!!
      • aga43214 mnie sie nie udalo/nt 01.10.08, 10:30
    • Gość: Paula Re: IUI w Gdańsku komu się udała? IP: *.cust.tele2.pl 24.09.08, 19:07
      jestem po jednym zabiegu in vitro - nie udanym i po 2 IUI, też
      raczej nie udanej. Obie IUI wykonywał dr R. Czech. Jeżdże tam od
      roku i mam mieszane uczucia.
      • Gość: myszka89-to-ja Re: IUI w Gdańsku komu się udała? IP: *.petrus.pl 26.01.09, 17:21
        Ja miałam przeprowadzaną pierwszą inseminacje u dr.Śliwińskiego na początku
        stycznia i nie udało się.Zaczynam przygotowywać się do drugiego podejścia.
        • oloolosz Re: IUI w Gdańsku komu się udała? 08.02.09, 16:28
          Jutro (9 luty)II IUI u dr.Czecha!Oby się teraz udało bo już sił
          brakuje....Pierwsza u dr.Śliwińskiego
          • Gość: oloolosz Re: IUI w Gdańsku komu się udała? IP: 158.75.250.* 08.02.09, 20:14
            dziewczyny,w Białymstoku to do jakiej kliniki jezdzicie?bo słyszelismy ,ze jest
            siwetna,ale która???tam jest kilka osrodków,mamy 550 kmm,i jak trzeba to
            bedziemy jezdzic.
          • Gość: jaro Re: IUI w Gdańsku komu się udała? IP: 158.75.250.* 08.02.09, 20:16
            a nam sie wydaje,ze w tej invikcie to chodzi tylko o kase,by jak najwiecej jej
            wyciagnac,wyobrazcie sobie,ze pospiech podczas wizyt jest taki,ze trwa ona 5
            minut,ludzie to klinika ?czy zakład przemysłowy?szybciej i wiecej-wizyt
            • oloolosz Re: IUI w Gdańsku komu się udała? 10.02.09, 13:53
              Zgadzam się z tobą wizyty w Invicta trwają 5 minut!Teraz podnieśli stawki i za
              wizytę z USG wołają 100zł.Trochę za drogo...,żeby to chociaż dawało jakieś
              rezultaty(jestem po II IUI-za2 tyg.testuje).Myślimy z mężem że tam chodzi
              głównie o kase.Może trzeba się porozglądać za inną kliniką???
              • Gość: andz.ia Re: IUI w Gdańsku komu się udała? IP: *.jarsat.pl 12.02.09, 13:57
                Dziewczyny ja do Białegostoku jeżdze do profesora Wołczyńskiego ma on prywatny
                gabinet oprócz tego pracuje w akademi uważam że jest naprawde doswiadczony w tej
                dziedzinie i stara się jak najlepiej pomóc.
                • Gość: e_calineczka Re: IUI w Gdańsku komu się udała? IP: *.chello.pl 05.05.09, 16:18
                  Witam,
                  Ja w zeszłym roku uczęszczałam do DR.Piątkowskiego ale
                  rozczarowaliśmy sie z męzem jego podejsciem i odpuściliśmy a w tym
                  roku trafilismy na DR.Szczyptańska i jestem właśnie po 1 inseminacji
                  gdzie za 2 dni testuje bo mija 14 dzien, ale co do samej Pani Doktor
                  to nie ma zarzutów smile))
                  • Gość: finka77 Re: IUI w Gdańsku komu się udała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 11:08
                    Witam
                    jestem po 1 udanej IUI u doktora Śliwińskiego .Synus ma juz 8 miesięcy .Pozdrawiam .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka