Gość: dazzle IP: *.man.polbox.pl 13.10.04, 13:58 Dziewczyny, rozpacz!! Kończy mi się bromek, a nie ma w aptekach, w których byłam, bo nie ma też w hurtowni. Czy któraś ma taki zapas,że może odstąpić trochę (2,5 mg)? Sprawa robi się pilna.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Bromergon 13.10.04, 14:06 za jakis tydzien bede wiedziala... a jesli to jest az tak pilne to w aptekach jest odpowiednik bromocrn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isador Re: Bromergon IP: 217.153.180.* 13.10.04, 14:13 Mi lekarz w zastępstwie przepisał Prelyngyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dazzle Re: Bromergon IP: *.man.polbox.pl 13.10.04, 14:38 Maretinko, bardzo dziękuję. Chętnie skorzystam, jeśli będziesz mi mogła odpalić swój. Pani w aptece z miejsca zaproponowała mi zamiennik za 60 zł. Po prostu w tej chwili nie mogę sobie na to pozwolić. Spróbuję jeszcze poszukać tego bromocornu. Dzięki za odzew, pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
maretina dazzle 13.10.04, 14:51 jesli masz noz na gardle, to moge wyslac chociaz kilka tabletek. bromocorn podobno nie jest drogi, ale niewiem ile kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dazzle Re: dazzle IP: *.man.polbox.pl 13.10.04, 15:06 Maretinko, dzięki. Nie będę Cię wykorzystywać, najpierw spróbuję zdobyć ten zamiennik. Mam jeszcze ze 2-3 tabletki, biorę połówkę, więc jak dobrze pojeżdżę po mieście, to może uda mi się coś znaleźć. Serdecznie pozdrawiam,K. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: dazzle 13.10.04, 15:09 nie wiem czy znajdziesz, ja 3 tygodnie temu cudem w olsztynie zlapalam buteleczke. naprawde 10 tabletek to zaden problem a Ty masz 20 dni z bromkiem, mozesz na spokojnie wtedy szukac . jakby cos pisz na moja skrzynke. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dazzle Re: dazzle 13.10.04, 15:21 To ja jednak skorzystam z tych 10 tabletek. podasz mi adres mailowy? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: dazzle 13.10.04, 15:23 pisz na maretina@wp.pl jhak dasz dzis namiary to jutro rano wysle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sarah75 Re: dazzle 13.10.04, 16:48 czyli jak widze dalej jest jazda z bromkiem. Ja dwa tygodnie temu miałam to samo. Siedziałam z ksiązka telefoniczna w ręku i obdzwaniałm wszystkie apteki w Warszawie. W końcu w jakiejś mieli ostatnie dwie buteleczki! uff! ale problem byl wielki bo nawwet zamienników nie mieli. Dalczego jest taka jazda z tym bromkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: dazzle 13.10.04, 17:34 słyszałam 2 teorie 1. wejście do Unii i brak wymaganych badań, a badania są za drogie więc wycofują 2. problemy na produkcji pierwsza wydaje mi się sensowna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasieńka2 Re: dazzle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 19:57 Cześć! Witam wszystkie dziewczyny, które obleciały wszystkie apteki w mieście w poszukiwaniu bromka (sama byłam w tym gronie)Polecam zamiennik o nazwie Ergolaktyna - łatwy do zdobycia i tani bo kosztuje 9 zł, skład ten sam co bromku producentem są Grodzkie Zakłady Farmaceutyczne Polfa. W Krakowie Ergolaktynę można dostać bez problemu :0) Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkap Re: dazzle IP: 62.233.148.* 13.10.04, 21:53 w Gdańsku tez nie można nigdzie dostać bromergonu, czy któraś z was spotkała się z zamiennikiem i wie cos na temat bromocornu. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: dazzle 13.10.04, 21:55 Gość portalu: dorotkap napisał(a): > w Gdańsku tez nie można nigdzie dostać bromergonu, czy któraś z was spotkała > się z zamiennikiem i wie cos na temat bromocornu. w aptece powiedziano mi, ze sklad chemiczny bromocornu jest taki jak bromergonu. jedna tabletka bromocornu odpowiada 1 bromergonu, nie trzeba zmieniac dawek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkap Re: dazzle IP: 62.233.148.* 13.10.04, 21:58 Dziękuje Maretinko, czyli jutro w takim razie spokojnie zrealizuje recept bo zostały mi tylko 2 tabletki bromeg. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dazzle jazda z bromkiem IP: *.man.polbox.pl 14.10.04, 11:20 No właśnie, z zamiennikami jest problem. Oczywiście, w ofercie zostały (jeśli zostały) te najdroższe, przy czym jeszcze w moim przypadku był proble z dawką. Nie kupiłam, ale Maretina okazała się super życzliwa i pomocna. To naprawdę fantastyczne, że tak bardzo można liczyć na dziewczyny tutaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: jazda z bromkiem 14.10.04, 11:22 wysylam priorytetem powinno byc jutro lub w sobote Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jesica Re: Bromergon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:49 Dziewczyny bez paniki, tez mialam z tym problem i nawet spytalam lekarza i on powiedzial ze BROMOCORN to jest to samo (sprawdzilam sklad) tylko po prostu kryje sie pod inna nazwa handlowa a na dodatek jest bardzo tani ok 4 zl. jest w nim 30 tabletel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am_par UWAGA- BROMERGON IP: 81.219.8.* 16.10.04, 13:23 Dobra nowina. Już jest z powrotem w aptekach!!! Może jeszcze nie we wszystkich ale dziś kupiłam i pani magister powiedziała, że to dzisiejsza dostawa po przejściowych kłopotach. A już się bałam, że zostanę na lodzie, bo wczoraj to nawet nie mogłam koło siebie kupić żadnego z tych zamienników bromergonu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś