Gość: Agata IP: *.xdsl.centertel.pl 19.10.08, 22:16 Mąż ma azospermie(brak plemników w spermie)zrosty na nasieniowodach i żylaki. co dalej? do jakiego lekarza się udać?,czy sa jakies szanse? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: silke Re: Azospermia Śląsk pomocy. IP: *.icpnet.pl 20.10.08, 14:52 Przykro mi to pisać, ale nie rób sobie wielkich nadziei na poprawę tego stanu rzeczy... Myślę, że możecie powoli oswajać się z myślą o skorzystaniu z banku nasienia. Idżcie do kliniki leczenia niepłodności, a tam lekarz na pewno wam wszystko wyjaśni. Rzadko kiedy taka diagnoza jak u twojego męża daje szansę na dziecko. Niby cuda się zdarzają, ale nie liczyłabym na nie... Trzymajcie się! Odpowiedz Link
justyna-25 Re: Azospermia Śląsk pomocy. 31.10.08, 12:56 Nie traćcie nadziei. Czytałam na forum bociana o azoospermii - niektórym się udało.Zajrzyj na to forum: www.nasz-bocian.pl U mnie w rodzinie też mamy taki problem i zastanawiamy się co dalej. Odpowiedz Link
gocha500 Re: idzcie do provity!!!!! 04.11.08, 09:29 popierwsze to mozna zrobic punkcje najadrzy i tam szukac plemnikow jesli sa to tylko metoda imsi i tylko w provicie w katowicach bo niegdzie indziej jej nie robia!naprawdejak brakuje nadzieji to tylko tam najlepiej sie udac! Odpowiedz Link
Gość: anika Re: Azospermia Śląsk pomocy. IP: *.range86-136.btcentralplus.com 20.06.09, 22:28 Tak, można zrobić punkcję najądrzy i tam szukać plemników, tak jak wspomniała przedmówczyni, jest też dobra klinika w Warszawie- NOVUM, w której leczyła się przyjaciółka i jej partner. I właśnie dzisiaj ma poród, gdyż wszystko poszło pomyślnie! Proszę nie tracić nadziei. Próbować i nie poddawać się. pozdr. Odpowiedz Link