ki-tty 12.05.10, 12:08 Wybieramy się w góry z dzieckiem 2,5 l. czy można udać się w doliny z wózkiem?(np.do Doliny Białego) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysek2007 Re: Doliny...w Zakopanem 12.05.10, 16:32 Wydaje mi się, że spacer z maluchem w dolinkach to bardzo fajny pomysł. Jednakże, nie wiem czy nie lepsze byłyby Doliny: Kościeliska i Chochołowska. Odpowiedz Link Zgłoś
kfadam Re: Doliny...w Zakopanem 12.05.10, 20:54 Można tylko ze będzie to dość upierdliwe i wątpliwe by było przyjemne nie tylko dla ciebie ale i dziecka to taki spacer z wózkiem po kocich łbach i na dodatek z przeszkodami, na taki spacer wybierz, drogę do Morskiego Oka, i częściowo dolinę Kościeliską i Chochowską. Lepsze będzie nosidło. KA Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: Doliny...w Zakopanem 17.05.10, 08:53 na wózek w pełni to tylko asfalt do Morskiego Oka i Koscieliska, no powiedzmy ze do herbaciarni w strazyskeij tez da rade odradzam Chochołowka, w koncowej czesci jest wyłozona duzymi głazami i jest ciezko Bylismy w zeszłym roku z osmiomiesiecznialkiem i jeden pchał a drugi odciazał przód wózka czyli niemal nieslismy go bo inaczej neidałoby rady, no ale powiedzmy ze 2,5 latek na tym odcinku podrepta wiec decyzja jest wasza. W jednym przewodniku przeczytaam ze na smreczynski staw jest "pod wózek" na szczescie wybralismy sie tam po doswiadczeniach w chochołowkeij tzn w górach zrezygnowalismy w wózka całkowicie hehe, bo chyba ktos kto to pisał nigdy tantedy nei szedł :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Doliny...w Zakopanem 20.05.10, 14:09 Jeżeji wózek jest na duzych kołach to można, zresztą wiele ludzi chodzi z wózkami. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: Doliny...w Zakopanem 21.05.10, 07:54 mój tez jest na duzych kołach i nie dał rady Odpowiedz Link Zgłoś
moszczeniczanka Re: Doliny...w Zakopanem 15.06.10, 15:11 Można tez wybrać się na Kalatówki: w miarę wygodnie, szybko i widokowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamin-35 Re: Doliny...w Zakopanem 16.06.10, 10:12 Jeśli z wózkiem to raczej po asfalcie, więc Morskie Oko albo ewentualnie Dolina Kościeliska. Jeśli poza wózkiem masz także auto to proponuje wybrać się na Słowację i zrobić sobie wycieczkę na Popradzkie Pleso lub do Domu Śląskiego. Są to słowackie schroniska do których można dojechać drogą asfaltową. Nie ma tam tłumów jak w dolinach po naszej stronie a widoki jeszcze piękniejsze i podejście (podjazd tak po 1,5-2 godziny w jedną stronę. Jest jeszcze takie miejsce w zachodnich Tatrach słowackich - droga na Dolinę Rohaczańską. Droga asfaltowa kończąca się przy barze :) Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
niemamweny2 Re: Doliny...w Zakopanem 17.06.10, 10:33 Do ostaniego mostka ( czyli najciekawsza część moim zdaniem) się da, ale chyba nie próbowałem. Natomiast bardzo fajnie mi się szło z wózkiem do Zelonego plesa Dol. Kieżmarską. Odpowiedz Link Zgłoś