Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:51 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dominikag Re: Mizerna koło Czorsztyna. Był ktoś??? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 26.06.05, 22:34 a co chcesz konkretnie wiedzieć ?? Odpowiedz Link Zgłoś
fobia4 Re: Mizerna koło Czorsztyna. Był ktoś??? 27.06.05, 21:59 W Mizernej akurat nie bylam ale za to byłam w Kluszkowcach ( to niedaleko). Niestety byłam zimą ale latem myślę że też jest tam masę atrakcji (chyba nawet więcej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominikag Re: Mizerna koło Czorsztyna. Był ktoś??? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 28.06.05, 08:59 Ja również mogę więcej powiedzieć ci o Kluszkowcach, bo tam jestem conajmniej raz w roku ;) I zimą i latem jest mnóstwo atrakcji. Ale Mizerna to właściwie już Kluszkowce (ciągle się rozrastają i już właściwie się "połączyły") i to samo się odnosi do Mizernej. Teraz mogę ci polecić nastepujące rzeczy : jezioro Czorsztyńskie (leniuchowanie lub pedałowanie na rowerku wodnym), zamek Czorsztyński (można nawet przejść się piechotką nie jest daleko), zamek Niedzicki, Trzy Korony(z Krościenka),Sokolica (Szcawnica lub Krościenko), wjazd krzesełkiem lub wejście na Palenice (Szczawnica) i dalsza wycieczka, wąwoz Homole (Jaworki za Szczawnicą), kościół drewniany w Dębnie (na drodze Nowy Targ-Szczawnica)oraz kościół we Frydmanie, Wdzor (czy Wdżar) w Kluszkowcach (wieczorem ładne widoki zachód słońca i te sprawy)dla napaleńców takich jak ja przejażdżka wózkami ("kolejka górską") - uwielbiam to ;), spływ Dunajcem, lody na gałki w Nowym Targu ;) (najlepsze lody jakie kiedykolwiek jadłam),Wysoka (najwyższy szczyt całych Pienin) i wiele wiele innych .... Sama Mizerna to wiocha, ale zależy na czym ci zależy gdy jedziesz w te rejony. Wszędzie też dostaniesz się autobusami PKS-u jeżeli nie posiadasz samochodu. Miłego odpoczynku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominikag Zapomniałam ... IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 28.06.05, 13:27 Zapomniałam jeszcze o Stylchenie (Osada Czorsztyn). Są tam przeniesione ze starych Maniów (tereny obecnie zalane wodą Jeziora Czorsztyńskiego) domy, zagrody i przepiekne wille z przełomu XIX i XX wieku. Jest tam skansen - ponadstuletnia zagroda w której możemy zobaczyć jak się kiedyś tutaj mieszkało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominikag A tu parę linków IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 28.06.05, 13:33 www.osada.czorsztyn.pl/ danuta.marek.fm.interia.pl/ www.irbis.home.pl/libra/images/w_obiektywie/pieniny.htm www.czorsztyn-ski.com.pl/ maniowy.civ.pl/komp/maniowy.shtml czorsztyn.zamki.pl/ niedzica.zamki.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Mizerna koło Czorsztyna. Był ktoś??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:58 lepsze lody sa w szczawnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominikag Re: Mizerna koło Czorsztyna. Był ktoś??? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.07.05, 21:12 Ja wolę te z Nowego Targu ;) Wczoraj wróciłam z Kluszkowiec, krótko ale super :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Mizerna koło Czorsztyna. Był ktoś??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:39 lepsze w szczawnicy!!/chyba od jacaka/. i jedne i drugie nie sa na galki tylko na lopatki...na 3 miejscu starowislna-krakow. Odpowiedz Link Zgłoś
bartolomeo81 Re: Mizerna koło Czorsztyna. Był ktoś??? 08.07.05, 11:34 Starowislna Krakow rzadzi. A co do wypadu, to bylem w zeszlym tygodniu w Czorsztynie, swietne miejsce wypadowe, polecam. Jesli ktos potrzebuje namiarow na ladne i przyjemne pokoiki to sluze pomoca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Mizerna koło Czorsztyna. Był ktoś??? IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 12.07.05, 08:12 bylem w zeszlym roku super polecam jak na wypoczynek wspaniale!!!!!!!! naprwde cisza spokoj gory las i woda!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrów Re: Mizerna koło Czorsztyna. Był ktoś??? IP: *.promax.media.pl 15.08.05, 11:57 ja szukam 2 -ki z kibelkiem i aneksem, niekoniecznie strasznie tanio byle milo ;) krościenko, czorsztyn albo szczawnica, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś