Dodaj do ulubionych

Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 16:40
Mieszkam na Pomorzu , a góry pamiętam z czasów studenckich .
Dzieci podrosły (7 i 10 lat) i chciałbym aby poczuli klimat gór , ich piekno i
potęgę . Gdzie (w miare tanio !) mam pojechać ?! Oby jak najmiej ludzi i duży
kontakt z naturą .
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: sdf Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: *.rsk.pl 29.06.01, 23:45
      pieknie ,malo ludzi ,tanio..hmm dosc wysokie wymagania stawiasz Slawku...

pomysle troche ...
      a potem rzuce Ci jakies propozycje!

pozdro.
      • Gość: SLawek Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 19:19
        Gość portalu: sdf napisał(a):

> pieknie ,malo ludzi ,tanio..hmm dosc wysokie wymagania stawiasz Slawku...
        >
        > pomysle troche ...
        > a potem rzuce Ci jakies propozycje!
        >
        > pozdro.

Od niektorych rzeczy moge nieco odstapic - to prawie utopia , ale jej szukam .
        Prosze o namiary , propozycje .

Slawek

• Gość: adam Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 01.07.01, 10:40
      Dlaczego utopia... Oczywiscie w Zakopanem sa tłumy i drogo jest, ale gory to
      nie tylko Tatry. Co roku jezdze w Bieszczady. Noclegi w schroniskach PTSM lub w
      gospodarstwach agro. Kilka noclegow, zeby dzieciaki miały frajde, polecam
      spedzic na sianie w stodole- cena ok 1,5 zl. Schroniska ptsm - 12,zl.
      Najbardziej urokliwą wioska wg mnie jest Kalnica, jest schronisko, rzeka malo
      ludzi a wieczorami cala wioska sie zbiera i spiewa jakies piesni biesiadne.
      Warto poszukac takze chat smolarzy wypalajacych wegiel drzewny, sa bardzo mili
      i maja tysiace opowiesci, ktore napewno zinteresuja dzieci. Poza tym Bieszczady
      to niewysokie góry, wsam razdla dzieci w takim wieku jak Twoje.
      • Gość: Sawek Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 23:35
        Dzieki , o cos takiego mi rowniez chodzi .
        Z wielka ciekawocia czekam na dalsze propozycje w innych regionach .
        • Gość: tomek Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: *.rsk.pl 03.07.01, 11:35
          Z DZIECMI NAJLEPIEJ WYBRAC SIE W PIENINY!

BAJKA!

NIE ZAPOMNIJCIE O ZABRANIU PASZPORTOW ZE SOBA .
          PRZEJSCIE PRZELOMU DUNAJCA DROGA ,SLOWACKIM BRZEGIEM AZ DO CZERWONEGO KLASZTORU DOSTARCZY KAZDEMU NIEPRAWDOPODOBNYCH WRAZEN!

JESLI DZIECISKA NIE MAJA JESZCZE PASZPORTOW TO EWENTUALNIE SPLYW ,ALE TO TROCHE KOSZTUJE..CHOC MIMO WSZYTSKO WARTO!

PRZELOM PIENINSKI TO NAJPIEKNIEJSZE MIEJSCE W SRODKOWEJ EUROPIE.

POZA TYM MOZNA ROBIC FANATSTYCZNE I NIEZBYT FORSOWNE WYPADY W GORY .
          TAKIE MIEJSCA JAK SOKOLICA ,GORA ZAMKOWA TRZY KORONY ,BIALA WODA,HOMOLE ETC.ETC. NIE WYMAGAJA ZADNEJ REKOMENDACJI!

NO I JESZCZE NA DESER CUDOWNA NIEDZICA,ZALEW,CZORSZTYN,DEBNO ISTNE CUDA SWIATA!!!!

TO TYLE NA RAZIE!

• Gość: Ixtlilto Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.07.01, 14:01
      7 i 10 lat to tak akurat aby pojechac pod namiot, moze niekoniecznie "pod
      krokwia"... ale sa inne, mniejsze pola, niedrogie z prawdziwa golaska
      goscinnoscia.
      Ale chcac dzieciom pokazac gory, nie skupiaj sie na mieszkaniu tylko na tym co
      im pokazesz. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze nieumiejetny dobor szlakow moze
      zniechecic do ponownych wyjazdow.

Pozdrawiam Ixtlilto
      • Gość: Sawek Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.01, 20:03
        ok dzieki
    • hokejowa Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę 04.07.01, 02:08
      Witam!
      Myślę że dla dzieci idealne miejsce to Krynica -Zdrój
      zapraszam do naszego Ośrodka -szczegóły
      www.hokejowa,prv.pl
      Z turystycznym pozdrowieniem
      Kostek
      • Gość: Sławek Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 13:34
        DZIEKI ZA OFERTE , BARDZO CIEKAWA , PODANE CENY SA PROMOCYJNE ?! WIĘC
        INTERESUJE MNIE DOKŁADNIE JAKA BY BYŁA CENA KONKRETNIE W MOIM PRZYPADKU ?
    • Gość: gosia Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: *.komputer-serwis.com.pl 29.08.01, 11:46
      z przyjemnościa mogę polecić wyjazd do Szklarskiej Poręby i zakwaterowanie się
      u Pani Bogusi Ilnickiej. Bardzo dobre warunki mieszkaniowe, gospodarze bardzo
      mili. Naprawde gorąco polecam. tel 0 ( 75) 717 23 21.
    • Gość: mordred Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: 10.15.1.* 17.01.02, 14:54
      Myślę że najlepiej byłoby banalnie:
      1. Zakopane - (nocleg dla 4 osobowej rodziny za 70 złotych i jest w czym
      wybierać) + wjazd kolejką na kasprowy wierch (czyli czerwiec albo wrzesień bo w
      wakacje jest nieludzki tlum). Na Kasprowego wyjechać jedną z pierwszych kolejek
      i szlakiem w prawo na Czerwone Wierchy (wyłącznie w dobrą pogodę). Jest to
      spacer spokojną granią tatr, rewelacyjne widoki, wysokość zapierająca dech w
      piersiach (dzieciom), idzie się z 5 godzin i wychodzi w doliny, powrót busem.
      Tam można poczuć to coś, a jednocześnie jest bezpiecznie dla dzieci i przy
      zalamaniu pogody łatwo można zejść w dol (oczywiście szlakami, nie daj Boże
      zboczem!)
      2. Drugie rozwiązanie (tańsze) to wyjazd na Słowację do Tatrzanskiej Lomnicy
      (ze 30 km od polskiej granicy - przejścia na Łysej polanie- bardzo dobry dojazd
      z zakopanego). Tam wjeżdżasz kolejką linową na Lomnicky Szczyt (2630 m)i dzieci
      wymiękają - widok rewelacyjny. Oczywiscie oba te wyjazdy można ze sobą
      połączyć - z Zakopanego jeżdzą busy do Lomnicy, można obrócić w ciągu jednego
      dnia. Pozdrawiam
      • Gość: Bruno Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: 217.98.124.* 11.07.02, 19:10
        Czerwone Wierchy z Kasprowego to jest to!
        Co do wyjazdu na Łomnicę to połączenie go z czymkolwiek innym w sezonie może być
        trudne ze względu na konieczność wyjazdu najpierw do Skalnateho Plesa i
        przesiadki na drugą kolejkę, w sezonie jest tam raczej trudno kupić bilet
        indywidualnie, chyba że jest się tam wcześnie rano lub ma się bilet wykupiony
        wcześniej w Polsce. Gdyby się nie udało kupić biletu to można wyjechać wyciągiem
        krzesełkowym na Łomnicką Przełęcz.
        Pozdr.
    • Gość: Agna Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: 212.244.73.* 11.07.02, 12:12
      Za tydzień wybieram się w Bieszczady z moimi dziećmi i mam takie plany, jak Ty :-)

Moje dzieci mają 6 i 8 lat, zabraliśmy ze sobą 2 małżeństwa z 3 dzieci (wszystkie
      w podobnym wieku) i wynajęliśmy wspólnie domek - polecam, znaleźliśmy w
      internecie, o szczegółach mogę napisać po powrocie, albo napisz do mnie Ty
      (agnjan@poczta.onet.pl)

oprócz chodzenia po górach, jeżdżenia na rowerach i pływania w Zalewie
      zamierzamy: przejechać ciuchcią bieszczadzką, przepłynąć sie statkiem po Solinie,
      może spłynąć Sanem z Sanopka, zwiedzić kilka cerkiewek, skansen w Sanoku... no i
      nauczyć przy gitarze kilka turystycznych piosenek nasze dzieci - przy ognisku,
      rzecz jasna.

Zdajemy sobie sprawę z tego, że to nie będą takie Bieszczady i taki wyjazd, jak
      pamiętamy - wtedy chodziliśmy z plecakiem i spaliśmy tam, gdzie nas noc zastala,
      ale i tak jesteśmy podnieceni bardzo i nie możemy się doczekać.

Zobacz, gdzie ten domek - Rajskie: republika.pl/chocen/

Pozdrawiam i życzę miłych wakacji :-)
      • Gość: Sławek Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 11:40
        Dzięki
        Wątek rozpocząłem w zeszłym roku i wybrałem wyjazd do Kotliny Kłodzkiej.
        Dzieciaki były zachwycone. Zeszliśmy chyba wszystkie najciekawsze miejsca, a
        szczególne przeżycia mamy związane z wejściem na Śnieżnik prawie o zmirzchu,
        nocleg w schronisku, i i wiele innych... .
        Po takiej zaprawie wstepnej w tym roku wubraliśmy się (chłopaki podrośli) do
        Słowacji w Małą Fatrę, a domek bardzo podobny do Waszego?! Jesteśmy trochę
        samotnikami i lubimy wypady : my+dzieci+góry - polecam
    • ixtlilto Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę 13.07.02, 17:31
      Dzieci znów podrosły :)
      Jak już waśnie wyżej się pojawiła propozycja: to dużo spokojniej i równie
      przepięknie jest po słowackiej stronie; mało ludzi; duży kontakt z naturą;
      wspaniałe widoki; niedrokie zakwaterowanie...

Ixtlilto
    • chowaniec1 Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę 21.07.02, 11:51
      Witam
      Oferuje pokoje z łazienkami w Poroninie 15-min autobusem od centrum
      Zakopanego (6 km) przy drodze do Morskiego Oka.Cicha okolica nad
      potokiem.
      Do dyspozycji gości sala barowa z kominkiem oraz mozliwość wyżywienia.
      Ceny od 15zł za nocleg od osoby, lub 35zł z pełnym wyżywieniem (śniadanie
      i obiadokolacja).
      Piaskownica i huśtawka dla dzieci. Parking na posesji.
      Adres i tel.
      Stanisława Chowaniec
      ul. Tatrzańska 36d
      34-520 Poronin
      Tel. 0 (prefix)18 2074352
    • quba Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę 05.08.02, 11:38
      Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Mieszkam na Pomorzu , a góry pamiętam z czasów studenckich .
      > Dzieci podrosły (7 i 10 lat) i chciałbym aby poczuli klimat gór , ich piekno
      i
      > potęgę . Gdzie (w miare tanio !) mam pojechać ?! Oby jak najmiej ludzi i duży
      > kontakt z naturą .
      > pozdrawiam

www.marywil.prv.pl/
      • Gość: zmiłuj się.... zmiłuj się.... IP: 212.33.82.* 12.08.02, 11:59
        Qbo! ileż mozna? ile ci płacą?
        :P
    • Gość: wędrowiec Re: Chcę dzieciom pokazać góry , ich atmosferę IP: *.nsw.com.pl 06.09.02, 10:28
      Witaj Q!
      moje dzieciaki zaczynały gdy miały 6 i 8, to było 3 lataa temu.
      Znam wymagania i polecam słowacje!
      Byłem w Terhovej u bramy do Parku narodowego "Mała Fatra" Szlaki zaczynają się
      praktycznie od domem( jikiś pensjon na ul Juraja Janosika trzeba znaleźć, co
      jest banalnie łatwe)jest tanieo, oprócz gór można wziąć dzieciaki do pizzerni
      u adma, facet wyremontował starą ruine i w chlebowy piec ( w srodku sali
      konsumpc) każę dzieciakom łopataą wrzucać placek do środka.
      Słowacy mają lekkiego świra na punkcie bezpieczeństwa, toteż nawet miejsca z
      ekspozycją są super bezpieczne, to co mnie irytowało dzieciaki zachwycało (
      drabinki, łańcuchy, klamry etc)
      Dla smurfów plecam zbójnicki szlak ok 4 godziny i dolinę dolne diery - Bajka !
      gdybys był swoim autem to mozna pobyt urozmaicić wyjazdem na basen termalny
      (ok 30 km) do Rajeckich Teplic woda 28 stopni i dzicka wychodzą tylko jak
      zgłodnieją za 2+2 zapłacisz 200KS -tj ok 19 zł. w barze, czy restauracji można
      zjść suty obiad za 150 KS chociaż za 70 też można znaleźć. Pisałem na tym
      forum o małej fatrze.
      pozdrowienka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka