masio3 16.07.08, 14:05 Hej. Kto wie ile trzeba stac w kolejce aby wjechać w górę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saskia123 Re: Kolejka Kasprowy Wierch 16.07.08, 15:14 W pogodny dzień do południa ok 4-5 godzin. Jest zmniejszona przepustowość osób i wagonik zamiast 30 zabiera max. osób. Tak było przynajmniej w zeszłym tygodniu. Stań w kolejce po 15. Wtedy jest znacznie luźniej. Za 2 osby z dzieckiem zapłaciłam 120 zeta za bilety a za kibel na górze 2 zeta. Żeby wejść z dzieckiem muszę zapłacić kolejne 2 zeta. Żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
kodam3 Re: Kolejka Kasprowy Wierch 16.07.08, 19:45 nie stałabym w kolejce do kolejki wejście jest naprawdę nietrudne Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Kolejka Kasprowy Wierch 07.08.08, 13:16 kodam3 napisała: > nie stałabym w kolejce do kolejki > wejście jest naprawdę nietrudne Z mojego punktu widzenia wjazd na Kasprowy ma sens, gdy planuje się przejście ze Świnicy na Krzyżne. Poza tym o 5:30 rano nie ma kolejki do kolejki. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Kolejka Kasprowy Wierch 07.08.08, 13:24 kornel-1 napisał: > > Poza tym o 5:30 rano nie ma kolejki do kolejki. > > Kornel bo kolejka o tej porze nie jeździ... Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Kolejka Kasprowy Wierch 07.08.08, 14:14 weekenda napisała: > kornel-1 napisał: > > > Poza tym o 5:30 rano nie ma kolejki do kolejki. > bo kolejka o tej porze nie jeździ... :-D :-D A szkoda. Ale czeka się tylko 1.5 godziny. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
podroznik83 Re: Kolejka Kasprowy Wierch 05.08.08, 21:14 W weekend dwa tygodnie temu stałem ponad 4 godziny. Tj. przybyłem na miejsce ok. 11:30, wjazd był o 15:50. Był wtedy akurat słoneczny dzień i niedziela, a więc mogło to mieć jakiś wpływ. Osoby, które przychodziły ok. 15 miały już znacznie krótszą kolejkę (szacuję, że stały ok. 2h). O 18 kolejki już nie było. Z tego co opowiadali ludzie, można kupić w biurach podróży wcześniej bilety (na kolejne dni) i wtedy wchodzi się bez kolejki Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Kolejka Kasprowy Wierch 05.08.08, 21:38 Kolejka powinna być jedynie udostępniona niepełnosprawnym. W tak małych górach jak polskie Tatry to nieporozumienie wwozić tłumy na szczyt. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz-oo Re: Kolejka Kasprowy Wierch 06.08.08, 07:31 W większości to są właśnie niepełnosprawni...;)) Panie w topach na ramiączkach, mnispódniczkach i klapeczkach z "brylancikmi" + plecaczek pojemności jednej paczki chusteczek higienicznych, panowie w też półnadzy z puszką piwa w jednej ręce i reklamówką też piwa w drugiej + czasami dzieciaczek w wózeczku. Odpowiedz Link Zgłoś
hejkum_kejkum Re: Kolejka Kasprowy Wierch 06.08.08, 19:26 a może po prostu, dla kogoś sama wycieczka kolejką moze byc frajda nizaleznie od kondycji?? Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Kolejka Kasprowy Wierch 06.08.08, 21:48 Niech sobie wjedzie na Gubałówkę.Jak marzy o gondoli to do Bielska i na Szyndzielnię.Kolejka na Kasprowy tylko dla niepełnosprawnych!!! 23. Odpowiedz Link Zgłoś
saqqara Re: Kolejka Kasprowy Wierch 07.08.08, 12:07 a jaka to atrakcja wjechac pociagiem po szynach na Gubalowke? chyba nie bardzo jest sens porownywac gruszke z jablkiem w czasie wrzesniowego wyjazdu mam w planach wjazd na Kasprowy, ot chociazby dlatego, zeby zobaczyc, jak sie nowa kolejka wjezdza. faktem jest, ze w Kuznicach bede kolo 7ej max, wiec stanie 5 godzin mnie ominie. natomiast sam wjazd jako atrakcje mozna rozpatrywac i nie ma co sie ludzi czepiac inna para kaloszy, ze jakbym miala stac te 5 godzin to wolalabym spacer przez Skupniow Uplaz zrobic, spacerkiem 2 godziny, a o ile przyjemniejsze niz stanie w gawiedzi mocno wkuroznych milosnikow krupowkowych atrakcji co kto lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
3krzysiek Re: Kolejka Kasprowy Wierch 23.07.09, 13:34 A ja się podłącze do tematu bo szkoda otwierać nowy orientujecie się może czy o godzinie 7 rano czyli jak kolejka jedzie pierwszy raz w górę jest kolejka na kolejkę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kika139 Re: Kolejka Kasprowy Wierch 23.07.09, 13:41 A czy na górze można spokojnie, bez czekania kupić sam zjazd na dół? Odpowiedz Link Zgłoś
kfadam Re: Kolejka Kasprowy Wierch 23.07.09, 15:27 W ubiegłym roku niestety kolejka do kolejki o 7 już była i to na 3 godziny w latach poprzednich przychodząc kilkanaście minut przed pierwszym wjazdem łapało się max na drugi teraz zastaje się już tłum na godzinę wcześniej. Zjazd z góry można wykupić tylko na wolne miejsce bo zazwyczaj ludzie kupują wjazd ze zjazdem. Ale łatwiej jest zjechać niż wjechać. KA Odpowiedz Link Zgłoś
janek2101 Re: Kolejka Kasprowy Wierch 26.07.09, 11:57 17 lipca o 6.30 było już tyle ludzi że kolejka miała 100m długości , zrezygnowaliśmy wiec z kolejki wybraliśmy inny wariant wspinania. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Kolejka Kasprowy Wierch 26.07.09, 22:18 Naprawdę ludzie czekają po 3-4 godziny na wjazd na Kasprowy?!! Nie wyobrażam sobie takiej straty czasu:) Ale z drugiej strony, może ludzie w kolejce nie wyobrażają sobie że na górę można wejść na piechotę, a zejść na dół tego samego dnia :D Odpowiedz Link Zgłoś
megi1973 Re: Kolejka Kasprowy Wierch 03.08.09, 08:22 właśnie wróciłam z Zakopca.Kolejka na Kasprowy ogromnaaa.Można kupić bilety w "Orbisie" ale wolne terminy mają na następny tydzień no i jak się kupi bilet na konkretną datę to nigdy nie wiadomo jaka będzie pogoda tego dnia.No i oczywiście bilety są droższe Odpowiedz Link Zgłoś
3krzysiek Re: Kolejka Kasprowy Wierch 03.08.09, 09:48 6:20 doszedłem do kolejki na kolejkę, o 6:50 już był wjazd wiec nie było tragedii.... Odpowiedz Link Zgłoś