Dodaj do ulubionych

buty trekkingowe

02.12.08, 17:44
Wiem, że było już wiele wątków o butach, ale nie znalazłam informacji, których
potrzebuję...

Szukam butów do chodzenia po Tatrach latem, ewentualnie wczesną jesienią. W
każdym razie nie mam zamiaru chodzić po śniegu. Będę je nosić pewnie gdzieś
max 3 tygodnie w roku, więc mam zamiar wydać na nie do 300 zł. Nie będę w
nich chodzić po mieście/lesie/itp., tylko w górach. Chciałabym, żeby były
nieprzemakalne, ale jednocześnie żeby przepuszczały powietrze.

Proszę polećcie mi jakieś marki, sklepy internetowe albo normalne sklepy w
Poznaniu, Bydgoszczy lub Toruniu.
Obserwuj wątek
    • www.azymut-travel.com Re: buty trekkingowe 12.12.08, 22:39
      Nie ma takich butów do 300 zł. Na pewno nie będą nieprzemakalne pozostałe rzeczy
      są możliwe. Nie będą to wytrzymałe raczej buty chodź przy tak rzadkim chodzeniu
      to nie ma potrzeby mieć butów które będą same chodziły. Jednak jesienią
      nieprzemakalność byłaby wskazana.
      pozdrawiam
      Maciek
      ----------------------------
      www.azymut-travel.com/
      Wrocław ul. Sztabowa 76
      tel: 071/332-62-17
    • a54 Re: buty trekkingowe 13.12.08, 20:49
      aniazsk napisała:
      .............
      > Szukam butów do chodzenia po Tatrach latem, ewentualnie wczesną jesienią. W
      > każdym razie nie mam zamiaru chodzić po śniegu. Będę je nosić pewnie gdzieś
      > max 3 tygodnie w roku, więc mam zamiar wydać na nie do 300 zł. Nie będę w
      > nich chodzić po mieście/lesie/itp., tylko w górach. Chciałabym, żeby były
      > nieprzemakalne, ale jednocześnie żeby przepuszczały powietrze.
      >
      > Proszę polećcie mi jakieś marki, sklepy internetowe albo normalne sklepy w
      > Poznaniu, Bydgoszczy lub Toruniu.

www.hanzel.pl Weź pod uwagę te buty ponad 300 zł ze skórką w środku. Miałem podobne, skóra licowa na zewnątrz. Bardzo dobrze czułem się w nich zarówno latem w górach jak i zimą do chodzenia po mieście lub po lesie. Niestety, ale raz dokładnie przemokły podczas całodziennego chodzenia po mokrej trawie.

Druga wada to rodzaj wibramu moich butów, ślizgały się na mokrych kamieniach i na mokrych drzewach, na śniegu i lodzie. Trawy i ziemi trzymały się doskonale. Podobno można indywidualnie zamówić dowolną podeszwę w dowolnych butach tej firmy, jednak w tej materii nic nie mogę wskazać.

Buty tej firmy dobrze leżą na mojej nodze, jednak przez internet to obawiałbym się kupować jakichkolwiek butów.
      • kfadam Re: buty trekkingowe 14.12.08, 11:50
        również polecam Hanzele, używam ich już trzy lata w różnych porach roku, skóra
        wewnątrz i na zewnątrz. Skóra po zaimpregnowaniu woskiem nie przemaka (to nie
        kalosz i każdy but skórzany czy z membraną wcześniej czy później przepuści wodę)
        Możesz też poszukać w Outletach czy Decathlonie można trafić fajne okazje (za
        199 zł kupiłem Salomony które w sklepach były za ponad 560zł)
        Nic na siłę, spokojnie szukaj okazji, masz czas ;))
        Pozdrawiam
        • aniazsk Re: buty trekkingowe 15.12.08, 16:46
          Dzięki wszystkim za pomoc:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka