weekenda 05.12.08, 17:49 Pan Józef Nyka obchodzi dzisiaj swoje urodziny :) Dzięki niemu zobaczyłam w Tatrach ścieżki i kierunkowskazy... dziękuję Wszystkiego co najlepsze Panie Józefie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amost Gigant wśród Przewodników 06.12.08, 19:39 Przyłączam się do życzeń. Dziękuję, że to Pan poprowadził mnie w Tatry. Ja nie tylko zobaczyłem ... ja pokochałem ... klimaty tarzańskie, poznałem zapach wiatru, zaczarowały mnie chmury, urzekły mnie barwy i cienie, zaczarowało piękno natury, doświadczyłem największych wzruszeń w teatrze tarzańskiego piękna. Zawdzięczam to wszystko Mistrzowi pośród przewodników, Panu Józefowi Nyce. Wszystkiego najlepszego wielki Nauczycielu. ps. Dzięki Weekendo za ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
jutan Re: Gigant wśród Przewodników 06.12.08, 22:11 Do życzeń się również przyłączam i nie chcę w tym momencie podważać zasług jubilata w krzewieniu turystyki górskiej, ale do przewodników szybko nabrałem podejrzeń, że wiele ich stron zostało napisanych na podstawie nie najlepszych zresztą map wydawanych w tamtym okresie, a autor nigdy w opisywanym terenie nie przebywał. Odpowiedz Link Zgłoś
niemamweny2 Re: Gigant wśród Przewodników 07.12.08, 11:47 Spóźnione ale szczere życzenia dla klasyka. P.S.Ciekaw jestem jakie to błędy znalazł jutan. Odpowiedz Link Zgłoś
kriss67 Re: Józef Nyka :) 08.12.08, 11:32 100 lat dla Pana Józefa Nyki:) Najlepsze przewodniki po Tatrach. Widac w nich i pasje, i miłośc autora do gór:) Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś