Dodaj do ulubionych

Prosba o pomoc przy wyborze butow...

16.07.09, 23:26
www.decathlon.com.pl/PL/flame-gtx-70220370/# czy ktos posiada takie buty lub zna kogos kto takie buty ma? I co o nich sadziecie, nosze sie z zamiarem kupna.
Obserwuj wątek
    • robaczek_zza_kamyczka Re: Prosba o pomoc przy wyborze butow... 17.07.09, 07:28
      Napisz ile możesz wydać maksymalnie na buty. NApisz doczego buty
      maja być. Treking, wspinaczka lodowa :D góry wysokie. Napisz co Cię
      interesuje jak często jeżdzisz. Czy zima też jeżdzisz w gory. Napwno
      coś się znajdzie dla Ciebie ;)
    • kfadam Re: Prosba o pomoc przy wyborze butow... 17.07.09, 07:59
      To dobry but ale wybór butów to bardzo indywidualna sprawa, a i cena też nie
      jest niska w tym przedziale masz spory wybór a wydatek siedmiu setek na but
      używany od czasu do czasu to sporo chyba że masz akurat inaczej ;)) Tu masz
      opinie o butach ngt.pl/13_Obuwie.html tego modelu akurat nie opiniuja ale
      opinia o innych modelach albo utwierdzi albo odstreczy od zakupu.
      Pozdrawiam KA
      PS dla mnie najbardziej liczy się but rozchodzony, dopasowany do mojej stopy
      więc zaraz po zakupie wkładaj grube skarpety i rozchodź te butki bo co innego
      włożyć i pospacerować po sklepie a co innego tupać w nich kilkanaście godzin w
      zmiennych warunkach po górach.
      KA
      Głupota to też sposób używania mózgu
    • weekenda Re: Prosba o pomoc przy wyborze butow... 17.07.09, 09:13
      Jednemu but będzie leżał na stopie innemu porani do krwi. To
      naprawdę indywidualna sprawa.

Mnie osobiście nie rzucił na kolana a cena jest po byku. Za tę cenę
      można kupić duzo lepsze jakościowo.
      • allbundy Ja te buty, nie kupuje przez neta, tam kosztuje... 17.07.09, 15:15
        700 iles zloty to prawda. Ten buty chce kupic w sklepie tam kosztuje 400 zl. Nadal czakam na opinie uzytkownika, ktory ma te buty lub zna kogos kto je ma. "Weekend" a co wedlug Ciebie jest w nim nie tak?
        • weekenda Re: Ja te buty, nie kupuje przez neta, tam kosztu 17.07.09, 16:43
          za niski w kostce, za dużo szwów, łączeń, sklejeń i ciężki. Za tę
          kasę możesz dostać klasę wyżej.
          • allbundy "weekenda" po nicku sadze ze mam do czynienia z... 20.07.09, 20:57
            kobieta, wiec dla kobiety napewno ten but jest za ciezki (moja dziewczyna przymierzala i rzeczywiscie jest za ciezki), ja przymierzalem i nie jest ciezki, wrecz przeciwnie dla mnie jest lekki. Co do reszty czy widzilas ten but na zywo, czy opinie wytaczasz ogladajac go tylko w necie? Co do kostki, moim zdaniem jest w sam raz dopasowany. Klejenia, szycia i inne bzdety: duzo szwow to prawda, ale malo sklejen i łączen. Mialem go w rece chodzilem w nim po sklepie i chyba go kupie, choc na oku mam jeszcze kilka innych modeli. A ty jakie buty posiadasz??
            • weekenda owszem, jestem kobieta 20.07.09, 21:43
              a butow mam kilka par, w zaleznosci w jakie gory, w jakim celu i o
              jakiej porze roku jade

prosiles o opinie wiec ja dostales - reszta to Twoj wybor :)
              • allbundy No wiadomo, ze jak kobieta to musi miec kilka... 21.07.09, 22:45
                par butow ;P ;) Mnie zastanawia tylko jedno czy mialas te buty w reku, bo jesli nie, to ta opinia nie ma najmniejszego sensu. To tak jak by lizac cukierka przez papierek, nie ma sensu.
                • weekenda Re: No wiadomo, ze jak kobieta to musi miec kilka 22.07.09, 08:46
                  Owszem, mam kilka par butów do wyjazdów w góry - zależy gdzie i po
                  co jadę.

Dlatego jak widzę, że ktoś chce kupić buty tylko i wyłącznie do
                  letniego trekkingu, w takiej klasie i to za taką kasę to słabo mi
                  się robi... W tej cenie, dostaniesz buty o klasę wyżej! Po prostu
                  porozglądaj się. Zresztą - rób co chcesz - to w końcu Twoje
                  pieniądze.

Nie muszę każdego buta brać w rękę czy przymierzać - wystarczy mi to
                  co widzę - nie przymierzyłabym ich ponieważ mają sporo cech, które
                  już na wejściu je dyskwalifikują. Są dużo lepsze w tej cenie.

I jeszcze jedno - na Twojej nodze but może leżeć a na mojej nie - to
                  przecież bardzo indywidualna sprawa.
                  • kfadam Re: No wiadomo, ze jak kobieta to musi miec kilka 22.07.09, 08:57
                    Myślałem oczekujesz opinii a nie potwierdzeń wspomagających zakup tego modelu.
                    Co do wagi buta i ilości szwów to weekenda słusznie zauważyła ze jest tego za
                    dużo (szwów i gramów) Moje doświadczenie z butami podpowiada mi również ze te
                    szwy przy kostkach mogą nieźle dać popalić ale to faktycznie cecha indywidualna
                    (inną sprawą jest to że im więcej szwów tym większe prawdopodobieństwo ze zaczną
                    się gdzieś pruć) Tu masz test buta Asolo
                    ngt.pl/152,asolo-afx-520-gtx.html popatrz na niego ile ma szwów i ile
                    wazy (a jest to skóra). Waga buta damskiego jest niższa ze względu na jego
                    wielkość a nie dlatego ze jest akurat damski. Już wspominałem że przymierzenie
                    buta i pochodzenie po sklepie jest nie adekwatne do zrobienia kilkunastu
                    kilometrów np. po Tatrach i zaliczeniu 1500m przewyższeń. Osobiście w góry
                    zabieram co najmniej dwie pary butów górskich które zmieniam w zależności od
                    trasy i pogody a mam ich też kilka par na różne pory roku i warunki pogodowe.
                    Pozdrawiam KA
                    • pawelec47 tez mam podobny problem 22.07.09, 17:38
                      bo ostatnio buty turysttyczne ze wzgledu na skrajne zuzycie zostawilem
                      w smietniku w Blechnarce.no i teraz mam problem,glownie finansowy,a
                      jakies buty do chodzenia sa mi potrzebne, w zwiazku z tym mam pytanie
                      czy takie buty jak kiedys tzn.trapery sa jeszcze w Polsce produkowane?
                      /kiedys Podhale-Nowy Targ/ewentualnie czy mozna kupic na terenie
                      bylej Czecho-Slowacji?
                      • weekenda Re: tez mam podobny problem 22.07.09, 18:57
                        polskie powiadasz? to może te?: hanzel.pl

Nie mam ich, ale oglądałam, miałam w ręku, przymierzałam - robią
                        przyzwoite wrażenie.
                        • kfadam Re: tez mam podobny problem 22.07.09, 20:39
                          Mam dwie pary butów Hanzela (górskie i survivalowe) już 4 lata i jestem z nich
                          bardzo zadowolony, robią też trapery, dwa sklepy w Zakopanem (na Krupówkach i
                          na Targowisku pod Gubałówką). Mają też sklep internetowy. Na miejscu możesz
                          sobie zamówić dowolny but w wybraniaj konfiguracji, np inna podeszwa niż w
                          oryginale, lub skóra licowana zamiast nubuku itp. itd.
                          Polecam bo za niewygórowaną cenę masz naprawdę dobry but.
                          Pozdrawiam KA
                    • allbundy Tylko to nie jest ten model co chcialem kupic... 25.07.09, 21:33
                      but juz kupilem sprawia sie bardzo dobrze, nic mnie nie obciera :) Idzie sie w nim latwo i przyjemnie, bylem w nich juz na turbaczu, planuje takze babia gora zdobyc i rysy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka