Dodaj do ulubionych

problem z oczami u dzidziusia

12.12.11, 12:14
mój 6-cio miesięczny synek ma od kilku dni drobne krosteczki pod oczami, oczy są lekko podpuchnięte, krosteczki są najpierw czerwone, z czasem bledną, ale pojawiają się nowe. Trochę trze oczka. Pediatra dała maść z antybiotykiem, ale nie chcę jej stosować. Narazie przemywam rumiankiem i szałwią.
Czy znacie coś homeo co może mu pomóc???
Obserwuj wątek
    • very.martini Re: problem z oczami u dzidziusia 12.12.11, 12:52
      A to nie alergia? Nie zmieniałaś ostatnio proszku, kremu, szamponu?
      Z ziół bym zrezygnowała, bo mogą wzmacniać reakcje alergiczne, jeśli to faktycznie alergia.
      Z homeo jest pewnie parę leków, które mogłyby jej pomóc, ale opis jest tak skąpy, że nikt nie pomoże choćby chciał:) A i tak będzie to pomoc objawowa - co Ci po tym, że te krostki znikną, skoro przyczyna choroby nie zostanie wyleczona i najprawdopodobniej za jakiś czas pojawi się kolejny objaw?
      Najlepiej byłoby poszukać homeopaty.

16%VOL
      22%VAT
      • beata_17 Re: problem z oczami u dzidziusia 12.12.11, 16:23
        podobnie jak juz napisala very.martini zrezygnowalabym z rumianku - moze wywolac alergie i podraznic oczy (moja homeo do oczu zaleca przemywanie herbata)
        • wiktor.online Re: problem z oczami u dzidziusia 12.12.11, 17:41
          Rumiankiem absolutnie nie, bo teraz ma zaczynac sie zabkowanie i od rumianku ten proces moze sie pogorszyc i to znacznie. Co dotyczy leku to masz homeopate, niec przepisze wlasciwy lek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka