10.01.05, 08:28
Chciałabym wiedzieć, czy ktoś używał tego leku. Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: FUCUS 10.01.05, 10:28
      Nawet jeśli, to mógł go używać z powodu zupełnie innych, niż Ty, więc obawiam
      się, że porównanie skutecznośc niekoniecznie musi się udac.

1%VOL
      22%VAT
    • flaska Re: FUCUS 10.01.05, 10:42
      Ja uzywalam ...kilkanascie lat temu (firmy dagomed) i w zeszlym roku znowu.
      Niestety nie wiem czy dziala jak trzeba (odchudzająco :-) dla niewtajemniczonych
      ), bo za kazdym razem (a zaczynałam kilka razy myslac , ze to zbieg
      okolicznosci) po pierwszym dniu brania mam biegunke jak sie patrzy.
      Wnioski mialam takie :homeo dziala napewno ; albo ten lek nie byl dla mnie ,
      albo (po tym jak sie tu ostatnio doksztalcam homeopatycznie) trza bylo
      przeczekac i zobaczyc co bedzie dalej.
      ewa
      • very_martini Re: FUCUS 10.01.05, 10:48
        Aaaaaaaaaaaaaaa, to o to chodzi;)
        Zdecydowanie odradzałabym kulki na odchudzanie.

16%VOL
        22%VAT
        • bozena1972 Re: FUCUS 10.01.05, 10:55
          a dlaczego odradzasz?
          Nie chodzi mi o odchudzanie,ale o pozbycie się zaparć, które męczą mnie od
          zawsze. Poza tym bóle brzucha zawsze w jednym miejscu, podejrzewam, że mam
          zespół jelita wrażliwego, ale to tylko moje przypuszczenia. Na początek
          chciałam uregulować trawienie i wydalanie.
          • very_martini Re: FUCUS 10.01.05, 11:05
            A, myślałam, że o odszczuplanie chodzi.
            Skoro od lat, to do homeopaty, jeśli masz możliwość. Trawienie lepiej regulować
            na przykład ziołami i porządną dietą oczyszczającą na wejściu, a zespół jelita
            warto sprawdzić tak czy siak. Leku kompleksowego możesz niby spróbować, ale nie
            zdziw się, jeśli nie przyniesie efektów.

16%VOL
            22%VAT

takie tam sobie forum homeopatia
            • akownik Re: FUCUS 10.01.05, 11:45
              w materia medica dr leona vaniera:fucus-zaburzenia endokrynologiczne z tendencja
              do otylosci,takze bole glowy okreslonego typu,klopoty z trawieniem i
              obstrukcja,hypertrofia tarczycy.ale na te dolegliwosci mozna znalezc wiele
              innych lekow,wiec warto pojsc do homeopaty a nie eksperymentowac.homeopatia
              radzi sobie zarowno z zespolem jelita drazliwego/choc to zabiera troche
              czasu-ale efekty sa dobre/,jak i zaburzeniami trawienia.oczyszczanie organizmu
              nie likwiduje przyczyny zaburzen,choc moze /nie musi/byc pomocne.
    • very_martini Re: FUCUS 10.01.05, 13:20
      Będę się upierac przy uczciwej detoksykacji. Akowniku, stwarzasz wrazenie, że
      kulka hop siup i wszystko już będzie cacy,a przy pewnych dolegliwościach trzeba
      pilnować diety. A oczyszczanie przyda się każdemu, niezależnie od tego, czy ma
      padaczkę, czy kolki.

16%VOL
      22%VAT
    • bozena1972 Re: FUCUS 10.01.05, 13:21
      Dziekuję za wypowiedzi. Chciałam podleczyć się na włąsną rękę, ale po
      przeczytaniu waszych opinii wstrzymam się z tym. Dobrze, że trafiłam na takie
      pomocne forum. Dziękuję.
      • bozena1972 Re: FUCUS 10.01.05, 13:23
        No to jeszcze poproszę o rady na temat oczyszczenia organizmu, co, jak, czym.
        • very_martini Re: FUCUS 10.01.05, 13:39
          Kilka jest takich diet. Zajrzyj na med nat po sąsiedzku, tam sporo było o
          oczyszczaniu.
          Najprostsza dieta to warzywa i owoce tylko i wyłącznie przez 6 tygodni. Bez
          bananów, ziemniaków i winogron, oleju. Hłe hłe.

16%VOL
          22%VAT
          • bozena1972 Re: FUCUS 10.01.05, 14:03
            Ja bardzo przepraszam, ale nie wiem gdzie szukać tego "med nat"
            • brunetkaa Re: FUCUS 10.01.05, 14:14
              forum prywatne, medycyna naturalna
              • very_martini sory;) n/txt 10.01.05, 14:18

16%VOL
                22%VAT

• akownik Re: sory;) n/txt 10.01.05, 14:36
                  z dietami tez trzeba uwazac bo nie kazda dieta jest dla kazdego.skad wiadomo,ze
                  akurat te diety beda dla niej wlasciwe.czyzbys nie widziala jakie szkody moga
                  wyzadzic zle dobrane sposoby odzywiania?nie twierdze,ze kulka zalatwia
                  wszystko,ale dieta tez musi byc dobrana indywidualnie,calkiem tak samo jak kulka
                  w homeopatii.w sprawach zywienia tez nie ma dwojga takich samych ludzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka