Dodaj do ulubionych

gęsty zalegający katar

15.10.06, 13:16
Moja córka 8 msc od 4 dni ma gęsty zalegający katar. Z noska wyciągam ale głębiej coś siedzi jakby w gardle. Lekarz mnie straszy że jak nie przejdzie do może dojśc do zapalenia oskrzeli. Co jej podać żeby to jakoś przeszło, dodam że kaszle sporadycznie i może w tym jest problem.
Obserwuj wątek
    • anettaa1 Re: gęsty zalegający katar 15.10.06, 14:23
      nie poradzec ci odnosnie homeopatii bo sie nie znam,ale moja mała ma rok i tez
      ma gesty katar juz siódmy dzień,słysze jak przełyka te gluty,frida uda sie
      wyciaganac ,ale i tak gdzies jej tam furczy.Dawałam jej euphorbium,pozniej
      wpuszczalam otrivin i znow wrocilam to euphorbium.Przedewszystkim wpuszczaj wode
      oczyszczaj frida,oklepuj plecy.A jezeli słyszysz ze jej zalega w gardle to jakis
      syrop wykrztusny i pozniej oklepac.O oskrzela sie nie martw tak odrazu nie
      pojdzie,niektore dzieci maja do tego tendencje,moja corcia miala wiele razy
      katar i dlugo trwal i nigdzie nie poszło.pamietaj o oklepywaniu czyszczeniu
      noska,spać wyzej zeby splywalo do zołądka a nie do oskrzeli.A pewnie inni
      poradza coi o lekach homeo,sama chetnie poczytam
    • beba2 Re: gęsty zalegający katar 15.10.06, 15:22
      Przede wszystkim oklepuj dziecko kilka razy dziennie. Bez tego homeopatia tez
      może sobie nie poradzić.
      Spróbuj pulsatilla 15 CH 3 x dziennie.
    • zorka4 do beby 15.10.06, 17:54
      przepraszam że nie w temacie, beba odbierz pocztę.
      • beba2 Re: do beby 16.10.06, 10:39
        Codziennie odbiram pocztę, ale od Ciebie nic nie mam.
    • thuna Re: gęsty zalegający katar 19.10.06, 19:50
      moj syn mial podobny problem katar byl niemozliwy do wyleczenia, caly czas
      zalegal gdzies w gardle. Nasza Pani dr homeopata zlecila nam zrobienie wymazu z
      nosa bo przypisany indywidualnie lek nie pomagal. Na czas oczekiwania na wyniki
      aby katar bylo łatwiej wysmarkac polecila Apis Mellifica 5CH pomoglo i pozniej
      lek na przewlekly zalegajacy katar Quentakehl D5 ale nie mam pewnosci czy
      takiemu malenstwu mozna go dac- 3 latkowi i mnie pomogl bardzo moj syn tez go
      bral 1 krople rano i wieczorem ale musisz sie upewnic czy mozna go podac
      takiemu malcowi nam bardzo pomogl, niestety jest drogi ok 40 zl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka