marius68 10.11.10, 10:36 Biuletyn DLA MIASTA - jest kolejny 5 numer. Tym razem ciekawy artykuł o planach PKP, oraz komentarz Burmistrza. Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marius68 Biuletyn DLA MIASTA - 6 numer 16.11.10, 23:08 Biuletyn DLA MIASTA - już jutro kolejny 6 numer, ostatni przed wyborami. Tym razem ciekawy artykuł o tym jak wyobrażamy sobie nasze miasto za 4 lata. Jest też mapka okręgów i krótka prezentacja wszystkich 13 kandydatów z KWW Dla Miasta. Pozdrawiam Mariusz P.S. Tak szczerze to cieszę się że to już tylko kilka dni do wyborów. Odpowiedz Link
0bywatelx Re: Biuletyn DLA MIASTA - jest kolejny numer 16.11.10, 23:37 nie otwiera się... Odpowiedz Link
marius68 Re: Biuletyn DLA MIASTA - jest kolejny numer 16.11.10, 23:40 Otworzy się jutro jak podrzucę link na serwer. Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link
marius68 Biuletyn DLA MIASTA - jest już 6 numer 17.11.10, 22:16 Link już działa Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link
najnormalniejszy numer 6 - ostatnia strona 18.11.10, 09:50 No to doczekaliśmy się ciętej riposty ze strony Dla Miasta. Polecam lekturę i czekam z niecierpliwością na ripostę do riposty Dla uporządkowania lista cytatów z zarzutami w punktach: - Paweł Rupniewski: „Do sukcesów zaliczam przede wszystkim wybudowanie nowego przedszkola przy ulicy Sosnowej”. Jednak, gdy znów zajrzymy do protokołów, okazuje się, że zarówno Rupniewski, jak i wszyscy radni PiS głosowali przeciw tej inwestycji. - Gdy był głosowany [budżet] na 2010 r., Rupniewski jako przewodniczący Klubu Radnych PiS obwieścił, iż klub nie poprze uchwały, bo „inwestycji w niej jak na lekarstwo i władze miasta nie radzą sobie z pozyskiwaniem środków unijnych”. (...) Dziś chwalą się inwestycjami, które nie są nawet w jednym procencie ich zasługą. - Kilka miesięcy temu [opozycja] uderzała w burmistrza przekonując w czasie debaty budżetowej, iż ,,osłabieniu uległa umiejętność pozyskiwania środków unijnych”. Jednak urzędnicy unijni mieli inne zdanie na ten temat i dofinansowanie (...) do Józefowa trafiło. - Wg. firmy audytorskiej (...) niezaciągnięcie pożyczki na wkład własny do inwestycji dofinansowanej ze środków pochodzących z budżetu UE, będzie przejawem skrajnej nieracjonalności i działania na szkodę Józefowa”. Odpowiedz Link
kinol4 Re: numer 6 - ostatnia strona 18.11.10, 21:58 też mi się ostatnie strona podobała... chociaż i na wcześniejszych chociażby fajne zdjęcia. Widać z tego, że PISowcy chętnie widzieliby się w cudzym garniturku... A tu niestety...jak smoking - dobrze leży dopiero w trzecim pokoleniu... Odpowiedz Link
surmia Re: Biuletyn DLA MIASTA - jest kolejny numer 18.11.10, 10:50 Wiecie co? Nawet gdybym nie popierała "Dla Miasta", wolałabym czytać właśnie ich biuletyn. Jakoś tam potrafią napisać o osiągnięciach bez mieszania z błotem "konkurencji". Dopiero w 6 numerze pięknie opisano działania opozycji. I też jakoś tak z wyczuciem i kulturą. Czytałam też ze 2 - 3 numery WOT-u (więcej nie udało mi się upolować). Jad aż kapał mi po rękach z przesiąkniętej nim gazetki. Opluwanie i wyszydzanie. Czytało się niemiło. Może innym czyta się miło, ale ja wolę spokój i normalne funkcjonowanie i nie bawią mnie podstępy i knucia. Nie piszę tego by wynieść pod niebo DM, ale żeby dać upust moim obserwacjom czysto "technicznym" treści obu pisemek. Bo o stronie "technicznej" wyglądu obu pism chyba nawet nie ma co pisać. Zresztą to samo jest ze stronami internetowymi DM i KJ. Odpowiedz Link
0bywatelx Re: Biuletyn DLA MIASTA - jest kolejny numer 18.11.10, 15:58 mam tak samo jak Surmia, widziałem jeden WOT i był okropny, język przeraźliwy, treść beznadziejna. Dla Miasta jest dla mnie aż za bardzo merytoryczny. Ale nie będzie mi brakowało za 4 dni, ani jednego, ani drugiego, a już na pewno nie będzie mi brakowało gazeciarzy WOTowskich wtykających to pismo pod sklepami. Odpowiedz Link
karolek.only Re: Biuletyn DLA MIASTA - jest kolejny numer 18.11.10, 16:03 A czego można się spodziewać po młodej jeszcze mało doświadczonej dziewczynie!. Mam na myśli red. WOT ! Przecież to córka Anny Sikory więc i styl i język taki jak w PIS! Odpowiedz Link
surmia Re: Biuletyn DLA MIASTA - jest kolejny numer 18.11.10, 16:11 A czego można się spodziewać po młodej jeszcze mało doświadczonej dziewczynie! Łeeeeeee....myślałam, że to o mnie.... Odpowiedz Link