Dodaj do ulubionych

300 wpisów na Forum nt. wyborów

05.11.14, 23:03
jak w tytule
jak tu zapodała Surmia, wybory to nic interesującego, skoro się wie, na kogo głosować
nie zgadzam się, ubolewam i apeluję o aktywność:
inaczej:
1. nie ma jak zapytać dotychczasowych Radnych o ich dokonania, owoce ich pracy
2. nie ma jak zainicjować czegokolwiek, co jest potrzebne

Środowisko polityczne Józefowa tak ma, że tych pytań wielu unika, co widać po aktywności pp. Kandydatów, zupełnie tego nie rozumiem, nie umiem tego wytłumaczyć sobie inaczej niż tym, że "skoro p. Burmistrz wie co robi, to my nie będziemy mu w tym przeszkadzać"
można zapytać to po co w ogóle tracić czas i energię na takie coś jak Rada Miasta?
Ja wierzę w demokrację przedstawicielską, wierzę w sens istnienia Rady Miasta ale taką prawdziwą a nie malowaną, taką, gdzie poglądy się ścierają a nie są podawane na tacy
Obserwuj wątek
    • surmia Re: 300 wpisów na Forum nt. wyborów 06.11.14, 10:25
      feelek napisał:
      jak tu zapodała Surmia, wybory to nic interesującego

No wiesz!?!?!!!!!!
      Wybory? Nieinteresujące? Dla mnie?

Zadałeś mi cios w samo serce.
      Toż ja żyję nimi już od pół roku. Szukam, tropię i przesiewam. Zaczytuję się, przeglądam skrzynkę (do tej pocztowej dostałem właśnie 25 ulotek pani Beaty Wyrzyk z rodu Opolskich. Dwadzieścia pięć. Żebym nie przeoczył chyba), rozmyślam wyborczo.
      Itd.
      Ale właśnie jakiś czas temu definitywnie się zdecydowałam.
      I dlatego jestem spokojna.
      Nic na ostatnią chwilę smile
      • feelek Re: 300 wpisów na Forum nt. wyborów 06.11.14, 10:57
        taaa 300 wpisów
        a pewno ze 100 moich
        i po co mi to?
        w imię zasad, jakby to zgrabnie ujął Franz Maurer
    • feelek wpisów ponad 1000! 17.11.14, 08:48
      parę rzeczy cieszy przy okazji wyborów:
      naliczyłem z grubsza 1050 wpisów około tego tematu
      nie jest to tylko satysfakcja miłośnika liczb i statystyki
      forum jest narzędziem i
      będzie
      fajnie, gdy chciano (tak, tak!) zrobić z wyborów
      fasadę demokracji,
      pseudowybór,
      przyklepanie dobrych wujków po plecach dając im czek in blanco,
      to się zwyczajnie nie udało
      nie udało się właściwie w 100%: już się nie uda schować komukolwiek za plecami urzędu, instytucji, już będzie musiał ten i ów coś zrobić a nie tylko o tym raz na cztery lata napisać co to nie zrobi, przypisując sobie Bóg-wie-czyje zasługi...
      trzeba będzie coś robić i to jest nasze forumowe małe zwycięstwo

Mojżesz:
      "Kochani to dopiero początek drogi,
      Przed Wami budżety obywatelskie,
      Rady Osiedli
      Zmuszanie Radnych, Burmistrza (uwaga 17.XI o 8.43 ktokolwiek nim nie zostanie) do bliższego wychodzenia do obywateli
      bo demokrację trzeba sobie zwyczajnie wywalczyć"
      (uwaga moja: Mojżesz, jak to wizjoner, to wielki optymista: życie pokazuje , że 2 tygodnie po wyborach zalega cisza na 4 lata)
      • jestem.z.jozefowa Re: wpisów ponad 1000! 17.11.14, 12:04
        Gdyby nie to forum to (prawie) nic nie byłoby wiadomo o wyborach, kandydatach, kto co robi, kto co deklaruje, co wywołuje kontrowersje itp. Forum dla mnie miało w ostatnich tygodniach duże znaczenie dla podjęcia decyzji wyborczych, za co wszystkim uczestniczącym dziękuję.
        • demarkiz0 Re: wpisów ponad 1000! 17.11.14, 13:46
          Wymiana poglądów to najlepsza droga do rozsądnych wyborów. Choć czasem człowieka ponosi.
    • m_miko23 Re: 300 wpisów na Forum nt. wyborów 17.11.14, 23:14
      Jak popatrzeć na fora sąsiadów i podobnych miast wokółwarszwskich to forum mieszkańców Józefowa jest jakimś ewenementem.Jesteśmy jak gar bulgoczączych powideł wobec szklanki zimnej wody.Ja jestem z tego dumny.Takich mamy, zaangażowanych mieszkańców.Wieczorem, bywa inaczej, zasiadam do forum i przez godzinę czytam.Wiem wiem, bardziej zaangażowani są nasi nowi współmieszkacy, ale to my starzy jesteśmy pamięcią tego miasta.
      • feelek Re: 300 wpisów na Forum nt. wyborów 18.11.14, 22:25
        m_miko!
        lejesz miód na moje serce
        jak kilka tygodni temu próbowałem rozkręcić atmosferę do temperatury wyborczej to miałem duże wątpliwości, że to psu na budę...
        a tak?
        niech żyje forum!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka