0bywatelx
08.11.14, 08:36
Na początku ukłony dla feelka - ostoi demokracji w Józefowie, pewnie gdyby nie Ty, to forum przespałaby wybory. Nie ze wszystkim zgadzam się, co piszesz, ale pisz i było wystartować w tych wyborach, ty nasz forumowy głosie sumienia.
Programy opozycji są żenujące - bardzo nawiązują do Kononowicza - nie będzie nic. Święte prawo opozycji kwestionować decyzje panujących, szkoda tylko, że nie dotrzymał obietnicy Kocham Józefów i nie robił tego przez 4 lata. W tych programach nic nie ma, nie ma nikogo, kto zaproponowałby coś rozsądnego. PO właściwie nie istnieje - wygląda, że to kolejne 3 podejście Więckowskiej, aby przy okazji wyborów na burmistrza, dostać się do powiatu i liczyć na na łut szczęścia.
PIS - niezależny i nieskorumpowany - Panie Pawle, jak Pan coś wie, to prokuratura to właściwe miejsce, jeśli nie, to taki sam błąd, jak Czerwona karta w 2010 roku. Bo to co Panu doradzili PRowcy - zniszczyło tę śliczną pocztówkę, którą znalazłem w skrzynce. Nie związany z WSGE, tym razem nie i pewnie dlatego większy rozmach ma kampania związanych z nimi Koźlaka. Pewnie łezka w oku kręci się, jak Pan patrzy na bilbordy WSGE, gdzie wisi w tych wyborach Obudźmy Józefów.
Program Obudźmy Józefów - żeby nie było Kruszewskiego i oczyszczalni, ale co proponujcie w zamian, że oddacie szkołę, w której, dyrektor Koźlak nie poprowadził w tym semestrze zajęć LO dla pracujących? To trochę mało, jaki jest cel WSGE wstawiających Pana w wyborach. Szkoda, że robicie szopkę ze spotkań z wyborcami, bo z przyjemnością live zadałbym to pytanie. Nie ma prezentów w polityce, ktoś daje, to oczekuje czegoś w zamian.
Ma rację feelek, że strony www, moderowane profile, to nie jest demokracja. Ale żaden z kandydatów nie zorganizował spotkania z wyborcami, a casting /oburzający tytuł w tym kontekście/ jest tylko zadymą.
Nikt Wam kandydaci nie zabrania spotkań z ludźmi, wiadomo, że Kruszewski nie przyjdzie na debatę, bo czego ona miałaby dotyczyć. On uważa, że dokonania, tytuł najlepszego burmistrza w Polsce wystarczą. Może tak, może nie. Ale "nowi" - nie wystarczy pohukiwać i udawać, że ma się coś do powiedzenia.
Ja tradycyjnie, przed każdymi wyborami w Józefowie, mam dylemat w kwestii wyboru swojego kandydata, bo nie czuję się przekonany przez nikogo. A na marginesie dodam, że cieszę się ze skweru i wierzę, że za kilka miesięcy będzie fajnie wyglądał, nie mam też nic do oczyszczalni ścieków. Pod warunkiem, że naprawdę będzie taniej dla mnie, a nie zostanie kasa przeznaczoną na kolejną siłownię plenerową. Ale to nie znaczy, że pobiegnę do urny z krzyżykiem postawionym na Kruszewskiego. Może wcale nie pobiegnę jak te 45% w ubiegłych wyborach.
Program dla Miasta jest najbardziej konkretny, bo pewnie sprawującym władzę łatwiej to zrobić - szkoda, że dali zaskoczyć się sytuacji z 3 i 4 latkami w szkołach, może naiwnie liczyli, że odzyskają budynek przy Sienkiewicza 2.
Kandydaci posłuchajcie feelka i przyjdźcie na ten tydzień na forum, bo to jedna z niewielu form abyśmy was poznali. Nie piszcie tylko, że wam porwali baner, że domalowali rogi, bo to żałosne jest. A jeszcze bardziej żałosne, że to wina przysłowiowego Tuska. Jeśli chodzi o plakaty to święte prawo wyborcze, ten ma racje, co jest na wierzchu. Na marginesie - pomyślcie w przyszłości, żeby darować sobie ten wydatek. Tyle tego ohydztwa na mieście, tak to miasto zeszpecone tymi wymyślnymi i zafrasowanymi minami, buziami odmłodzonymi przez grafików. Ja czekam na 17 listopada, że zniknie to z ulic. Dlaczego nikt nie napisał w programie, że zrobi porządek z reklamami w strefie publicznej???
Fontana już jest, szkoły i boiska przy szkołach zostaną zrobione, przez każdego, kto obejmie urząd burmistrza - powiedzcie co jeszcze? Feelek na burmistrza - mnie podoba się pomysł P&D w Michalinie, a nikt o tym nie napisał.
Na koniec jeszcze jedno - nie pisałem tu wieki, ale mam duże doświadczenie w social mediach - ludzie, będziemy ze sobą mieszkać i nie ważne, czy będzie tu rządził Rupniewski, Kruszewski, czy Więckowska, a może liryczny poeta Koźlak - będziemy tu mieszkać razem dalej. Nie ziejcie jadem, bo na teksty sygnowane przez niektóre nicki, to nie chce/nie da się już wchodzić. Można nawet zachowując anonimowość rozmawiać inteligentnie i ładnie, zajmująco przekazywać swoje zdanie - tak jak feelek - a jeśli macie dowód na przestępstwo wrzućcie skan zgłoszenia go do prokuratury.
Miłego długiego weekendu. Weteran internetów 0bywatelx