demarkiz0 02.12.14, 18:55 Pozamiatali. Koalicja PSL-PIS, Starosta - Pszonka, wicestarosta - Rupniewski. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jozefow512 Re: A w powiecie 02.12.14, 22:04 demarkiz0 napisał(a): > Pozamiatali. Koalicja PSL-PIS, > Starosta - Pszonka, wicestarosta - Rupniewski. Ciekawe, czy jako wicestarosta będzie się odgrywał na Józefowie za przegrane wybory? Byleby nie przestali dokładać się do SKM-ki. Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: A w powiecie 02.12.14, 22:28 jozefow512 napisał: > Ciekawe, czy jako wicestarosta będzie się odgrywał na Józefowie za przegrane wy > bory? > Byleby nie przestali dokładać się do SKM-ki. Sorki, czarno widzę dla Józka. Odpowiedz Link
wielebny123 Re: A w powiecie 02.12.14, 23:05 Ze smutkiem zauważam, że w tym temacie panuje zgoda jak rzadko. Smutek oczywiście nie z powodu zgody, tylko kierownictwa powiatu i tamtejszej koalicji. Czy dało by się jakoś przenieść Józefów do innego powiatu albo utworzyć własny? Tak między nami, to Otwockowi to nie zazdroszczę podwójnie - m.warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,106541,17061585,W_Otwocku_zostaje_prezydent__ktorego_rzady_zdewastowaly.html ============================================ Zaleca się czytanie z otwartymi oczami Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: A w powiecie 03.12.14, 00:23 wielebny123 napisał: > Czy dało by się jakoś przenieść Józefów do innego powiatu albo utworzyć własny? > Też bym w to wszedł z "zamkniętymi oczami" Odpowiedz Link
terpu Re: A w powiecie 02.12.14, 23:44 no to teraz pan Kruszewski będzie musiał liczyć się z głosem Rupniewskiego. Kolejna fontanna na pewno już nie powstanie, na to Kruszewski nie dostanie zgody Odpowiedz Link
mzj11 Re: A w powiecie 03.12.14, 08:49 Ale za to sporo dróg powiatowych zostanie wyremonowanych - zgodnie z obietnicami wyborczymi nowowybranego wice powiatu. Odpowiedz Link
marius68 Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 03.12.14, 10:38 Na profilu Mateusza Rojka można przeczytać "Moi Drodzy Wyborcy, Jestem zobowiązany poinformować Was z przykrością, że zostaliśmy ZDRADZENI!!! To najlżejsze słowo jakie przychodzi mi w tej trudnej sytuacji do głowy... Jest to tym bardziej przykre bowiem dotyczy Naszego Józefowa i osób, które Nas niestety oszukały podczas Kampanii samorządowej (( Z przykrością muszę podać do ogólnej wiadomości, że Pan Paweł Rupniewski mimo moich szczerych chęci i wielu rozmów poszedł inną drogą... Wczoraj podczas sesji Rady Powiatu Otwockiego został wyłoniony Zarząd Powiatu. Pomimo, iż PiS zdobyło najwięcej mandatów od wielu lat, osiągając REWELACYJNY wynik w Józefowie i innych gminach, Starostą został Mirosław Pszonka z PSL. Sytuacja ta jest spowodowana odejściem z klubu PiS 5 radnych którzy na WŁASNĄ RĘKĘ stworzyli koalicję z PSL-em, oddając powierzony im przez Nas mandat w ręce PSL-u . Kandydatem rekomendowanym przez PiS na Starostę był Mateusz Kudlicki, który zdobył najwięcej głosów spośród wszystkich radnych, więc był on naturalnym kandydatem wyłonionym przez Mieszkańców Powiatu. Niestety głos Mieszkańców, oraz rekomendacja naszej wspólnoty nie była istotna dla tej grupy radnych!!! Zamiast wybrać starostę z PiS i w zasadzie samodzielnie rządzić wraz z 3 radnymi z lokalnych komitetów woleli w imię WŁASNEGO INTERESU wejść w koalicję z PSL-em. W skutek tych działań została wczoraj usunięta ze stanowiska przewodniczącej Zarządu Powiatowego PiS Anna Sikora. Wobec osób, które dopuściły do tej sytuacji - (w tym, Pan Paweł Rupniewski) - zostały podjęte działania zmierzające do usunięcia ich z szeregów PiS-u. Z pozdrowieniami, Mateusz Rojek" Odpowiedz Link
surmia Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 03.12.14, 10:46 Marius68 napisał (...) O kurza twarz!!! Odpowiedz Link
karolek.only Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 03.12.14, 10:49 No i osiągnął swój cel (pisałem o tym na forum) i pokazał swoje prawdziwe oblicze. Wyborcy potrzebni mu byli żeby robic dym a jak dostał się do powiatu to pokazał wyborcom i PIS owi gdzie ich ma. Biedny powiat. Odpowiedz Link
jsb1685 Już za 4 lata Rupniewski będzie mistrzem świata 03.12.14, 11:30 po 4 latach bycia wicestarostą i odejściu Kruszka fotel burmistrza "prawie" pewny.. Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Już za 4 lata Rupniewski będzie mistrzem świa 03.12.14, 19:16 jsb1685 napisał: > po 4 latach bycia wicestarostą i odejściu Kruszka fotel burmistrza "prawie" pew > ny.. Po czterech latach bycia starostą Więckowska była w Józku czwarta. Wicestarosta Rupniewski (mierne doświadczenie samorządowe) dostanie powiatową architekturę, ma to w małym palcu. Co zrobi dla Józka - poczekajmy, zobaczymy. Ja widzę czarno. Odpowiedz Link
mlody.realista Re: Już za 4 lata Rupniewski będzie mistrzem świa 04.12.14, 11:30 Gwarantuje Ci, że nie ! Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Już za 4 lata Rupniewski będzie mistrzem świa 04.12.14, 20:17 mlody.realista napisał: > Gwarantuje Ci, że nie ! Możesz rozwinąć ? Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Już za 4 lata Rupniewski będzie mistrzem świa 04.12.14, 21:45 demarkiz0 napisał(a): > mlody.realista napisał: > > > Gwarantuje Ci, że nie ! > > Możesz rozwinąć ? Mnie też to zainteresowało. Czyżby jednak .... Odpowiedz Link
mlody.realista Re: Już za 4 lata Rupniewski będzie mistrzem świa 05.12.14, 09:37 Ciekawość to pierwszy stopień wiadomo gdzie Pożyjecie...... to zobaczycnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mzj11 Re: Już za 4 lata Rupniewski będzie mistrzem świa 15.12.14, 15:50 www.rp.pl/artykul/738666,1165027-Anna-Sikora-zawieszona-w-PiS.html Odpowiedz Link
beretbaby Re: Już za 4 lata Rupniewski będzie mistrzem świa 04.12.14, 14:35 Rupniewski dostał się do powiatu tylko i wyłącznie dzięki temu, że startował z listy PiS. Bez poparcia Pisu nie liczy się. W przyszłych wyborach ze swoim Kocham Józefów nie będzie zagrożeniem dla nikogo. Zagrożeniem może stać się Koźlak z WSGE. On w przeciwieństwie do Rupniewskiego ma niestety duże szanse. 19%, które uzyskał w tych wyborach zawdzięcza tylko sobie- jest osobą szanowaną, lubianą a to, że stoją za nim właściciele WSGE było sprytnie ukrywane. Ma przed sobą 4 lata, będzie się starał wykorzystać ten czas- nie tyle na poprawę swojego wizerunku-bo ten ma dobry ,co większej rozpoznawalności i popularności. Może mu się to niestety udać. Odpowiedz Link
jsb1685 Re: Już za 4 lata Rupniewski będzie mistrzem świa 05.12.14, 00:28 pod warunkiem, że będzie jeszcze WSGE, w co śmiem wątpić. Z tak drogą kampanią to nawet małpa zdobyłaby te 18 procent. Odpowiedz Link
terpu Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 03.12.14, 22:26 i co w tym dziwnego, Rupniewski przez całą kampanie w Józefowie trzymał się z dala od wielkiej polityki. Pokazał tylko w ten sposób, że tak jak i Kruszewski "nie ma wytycznych od partii politycznych". a czy Rojek jest członkiem Prawa i Sprawiedliwości? i dlaczego Rojek na początku nie godził się na koalicję z PSL, tylko chciał jej z pozostałymi rozbitymi komitetami, które nie gwarantowały stabilności w Powiecie? Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 03.12.14, 22:34 terpu napisał: > i co w tym dziwnego, Rupniewski przez całą kampanie w Józefowie trzymał się z d > ala od wielkiej polityki. > Pokazał tylko w ten sposób, że tak jak i Kruszewski "nie ma wytycznych od parti > i politycznych". > > a czy Rojek jest członkiem Prawa i Sprawiedliwości? > i dlaczego Rojek na początku nie godził się na koalicję z PSL, tylko chciał jej > z pozostałymi rozbitymi komitetami, które nie gwarantowały stabilności w Powie > cie? Nie bardzo czaję - ty o Rojku, Rupniewskim, czy o Więckowskiej ? Odpowiedz Link
szalej0 Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 03.12.14, 23:00 terpu napisał: > i co w tym dziwnego, Rupniewski przez całą kampanie w Józefowie trzymał się z d > ala od wielkiej polityki. Pokazał tylko w ten sposób, że tak jak i Kruszewski "nie ma >wytycznych od parti i politycznych". a te duże loga PIS-u na reklamach rozmaitych p. Rupniewskiego to pies? np. reklama na stoliku w malym sklepie osiedlowym z logiem PIS-u na 1/4 powierzchni tejze reklamy to mi sie może przewidziała; gucio prawda - p. Rupniewski wyraznie korzystal z tego, ze glosowanie na PIS to nie obciach, ale splendor, nie wiem czy mial wytyczne, ale z loga chetnie korzystal jak to dobrze, ze niby blisko, ale jednak daleko powiatowo, jeszcze choc na 4 lata zostal ten pan Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 03.12.14, 23:12 szalej0 napisał(a): > jak to dobrze, ze niby blisko, ale jednak daleko powiatowo, jeszcze choc na 4 l > ata zostal ten pan Wybacz, to nie tak. Ten Pan na tym stanowisku jest groźbą dla Józka. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 04.12.14, 08:19 Ciekawe co dalej z jego stowarzyszeniem? I tak kampania wyborcza za pośrednictwem stowarzyszenia była moralnie dwuznaczna (natomiast stowarzyszenie nie widzi w tym nic złego). Na profilu FB odpowiedzieli, że "nie widzą nic w tym złego, bo w statucie mają kontrolę władz publicznych i zgłaszanie inicjatyw". Mam inne zdanie w tej kwestii - uważam, że są to podwójne standardy. Czy jakby założyli własny bank, to też byłoby to zgłaszanie inicjatyw? Teraz Kocham Józefów jest sam władzą, więc jak niby mają patrzeć władzy na ręce? Cytat z profilu KJ na FB Kocham Józefów niby jestem za, ale jak trzeba podjąć decyzję to jestem przeciw Chcielibyśmy zauważyć, że Stowarzyszenie Kocham Józefów (które od 4 lat nie zmieniło swojej działalności) w swoich celach statutowych ma zapisane: 1.Kontrola władz publicznych; 2. Zgłaszanie własnych inicjatyw pożytecznych dla mieszkańców. Jedną z takich inicjatyw pożytecznych dla mieszkańców jest popieranie PAWŁA RUPNIEWSKIEGO na Burmistrza Miasta Józefowa. Dopiero kolejne punkty nawiązują do informowania o ciekawych aktywnościach i inicjatywach : Promowanie krajoznawstwa oraz wypoczynku dzieci i młodzieży; Wspomaganie kultury, sztuki, oraz ochrony dób kultury i tradycji; Upowrzechnianie kultury fizycznej i sportu. To oznacza, że profil Kocham Józefów prowadzony przez Stowarzyszenie Kocham Józefów nie zmienił swojej misji, a obecne wybory samorządowe muszą znaleźć odzwierciedlenie w naszych postach. Po wyborach na pewno odejdziemy od tematu miejscowej polityki. Odpowiedz Link
prsal2014 Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 05.12.14, 09:19 Raczej nie będzie szkodził Józkowi na tym stanowisku bo byłby samobójcą. Wszystko co zrobi zostanie mu wypomniane podczas przyszłych wyborów na burmistrza, w których na pewno będzie brał udział. Wręcz przeciwnie powinien jak najwięcej dobrego uczynić dla Józka, bo będzie mógł się pochwalić czymś więcej niż ślizgami na desce po Świdrze... Odpowiedz Link
prsal2014 Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 05.12.14, 07:53 Na stronie Pana Rojka w ogóle dzieją się ciekawe rzeczy. Koledzy z PiSu zaczynają się publicznie okładać. Takie informacje nie powinny być raczej przedstawiane w takim miejscu. Dla wyborców to bardzo pouczające informacje. Wygląda na to, że koledzy z jednej partii wcale ze sobą nie rozmawiają, nie spotykają, nie mają telefonów, meili, lecz wolą facebook. Pan Korwin-Dębała ma rację próbując ich uciszyć ale cała ta sytuacja jest bardzo pouczająca... Odpowiedz Link
surmia Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 05.12.14, 09:20 A teraz tu przeczytajcie. Ja nie wiem o co chodzi. www.facebook.com/anna.sikora.5602 Odpowiedz Link
mzj11 Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 05.12.14, 10:36 P. Anna potwierdza dokładnie to co napisał Rojek na fb i Kudlicki na pisotwock.pl - robi się ciekawie. Odpowiedz Link
boscorelli Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 05.12.14, 12:35 Na wypadek gdyby wpis został skasowany, jak piosenka powyborcza na fb Kocham Józefów Odpowiedz Link
prsal2014 Re: Rupniewski ZDRADZIŁ PIS 05.12.14, 12:36 Prezes otoczył się wianuszkiem młodych ludzi na zdjęciach, w telewizji i na listach wyborczych ale ci młodzi ideowi i bezkompromisowi za moment rozsadzą mu partię Odpowiedz Link
surmia Re: A w powiecie 03.12.14, 10:39 Pod warunkiem, że pan Wicestarosta się nie przestraszy tych lawinowych inwestycji. Ja w każdym razie trzymam kciuki Odpowiedz Link
0bywatelx Re: A w powiecie 03.12.14, 11:19 No cóż, wypada cieszyć się, że nie nastąpił ten kataklizm w Józefowie. Jak widać ambicje p. Sikory są duże i w Józefowie miałaby dużo radości tasując obsadą stanowisk w UM i wszystkich podległych jednostkach. Ambicja Rupniewskiego, parcie do władzy była silniejsza niż lojalność. Ale feelek był zadowolony, bo na "debaty" chodził. Co z tego, że na jednej było 25, na drugiej 40, a na trzeciej 30 osób. Byłeś kolego naiwny jak dziecko i wszystko przysłoniła ci nienawiść do Łukaszewskiego. Wiesz co, tak na marginesie - ja kiedyś widziałem, jak ten zły dyrektor Jędrusia rozładowywał własnymi rękami pod kościołem ciężarówkę z żarciem dla biednych… sprawdzałem w internetach rozdał 24 tony jedzenia za 85 tys. zł - myślisz, że wielu kandydatów ma takie osiągnięcia? Niech Rupniewski postara się i pomoże Józefowowi, a przynajmniej niech nie przeszkadza - a za 4 lata w kampanii - już widzę tabelkę Dla Miasta, gdzie dopiszą mu zdradę ideałów partyjnych. Ja szczęśliwy jestem jak Surmia, że zniknęły w większości produkty reklamowe z kampanii wyborczej. Odpowiedz Link
irol05 Re: A w powiecie 03.12.14, 13:10 > została wczoraj usunięta ze stanowiska przewodniczącej > Zarządu Powiatowego PiS Anna Sikora Spokojnie.... gwiazda Jozefowskiego PIS na pewno sobie poradzi, w koncu ma mocne plecy u Macierewicza. Mysle ze spiskowcy ktory pozbawili ja stolka przewodniczacej wkrotce beda sie pakowac... Odpowiedz Link
feelek Re: A w powiecie 03.12.14, 21:24 drogi Kolego Internauto nie wiem o co Ci w Twoim wpisie chodzi 1.ja nigdy i nigdzie nie popierałem p. Rupniewskiego przeciwnie zawsze i obecnie byłem i jestem jego przeciwnikiem 2.zapewne wiele musiałbyś zrobić aby p. Rupniewski miał zawdzięczać tyle do swojej przegranej , co moim działaniom popierającym np. p. Burmistrza Kruszewskiego w latach 2002 - 2010, 3.nie nienawidzę p. Rupniewskiego z tego powodu, że jego działalność polityczną zwalczam a przeciwnie - szanuję trudno to zrozumieć Tobie i podobnie Tobie myślącym? to ja już na to nic nie poradzę i nie, nie liczę na jakąś wdzięczność p. Rupniewskiego prędzej bym się pod ziemię zapadł - ja zwyczajnie takich wolt jak przechodzenie z PiSu do Dla Miasta czy odwrotnie sobie nie wyobrażam 4. ja nie nienawidzę pana Łukaszewskiego (co Tobie trudno sobie wyobrazić) a jedynie, co jest normalne w demokracji, zwalczam jego postawę jako polityka, bo uważam jego kandydaturę za szkodliwą Zwalczałem ją, zwykłymi w demokracji metodami pisząc o tym słowami, w których nie znajdziesz obraźliwych, za co on odpłacił mi się tak jak umiał próbując mnie obrazić słowem, które zwykłemu człowiekowi nie przychodzi nawet do głowy. ... za co otrzymał nagrodę od kolegów co być może odebrali to jako nagonkę na tego pana .... etc. etc. pisać jw. można, można tak rozumować jak Obywatelx ; dwubiegunowo: czegoś przeciwnik , zwolennik czegoś w demokracji, np. debaty politycznej - to wróg Kruszewskiego a zwolennik Rupniewskiego PS. p. Łukaszewski jako rozdawca brakującej żywności biednym no pojechałeś, argumenty pana Łukaszewskiego trafiły do Kolegi? trafiły pod strzechy? Mógłbym i ja napisać jak to rozdałem potrzebującym dzieciom 100 000 zł z Gwiazdobrania i Dawania, imprezy, którą kiedyś współtworzyłem ale nie, nie będę sobie przypisywał, wzorem pana Ł. , nie swoich zasług wybudowanych poczt, jeżdżącej SKM - ki, wybudowanych ulic, chodników tych wszystkich ton żywności, którą ktoś sfinansował i zebrał a on sobie przypisał Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: A w powiecie 03.12.14, 22:28 feelek napisał: nie swoich zasług > wybudowanych poczt, > jeżdżącej SKM - ki, > wybudowanych ulic, chodników > tych wszystkich ton żywności, którą ktoś sfinansował i zebrał > a on sobie przypisał Szanuję feelka, mimo jego frustracji. Nie podważa on Ł i jego mandatu jako polityka, działacza społecznego itp, itd....Protestuje on przeciwko uznawaniu postawy tego t..., za godnego zaufania współmieszkańca , współobywatela. Odpowiedz Link
feelek Re: A w powiecie 03.12.14, 23:23 b. przepraszam demarkizO za poniższe ale: ja nie jestem k.... sfrustrowany i więcej podobnych opinii komentował nie będę f. Odpowiedz Link
feelek Re: A w powiecie 03.12.14, 23:27 to się tyczyło jedynie insynuacji o frustrację żeby się nie obrażał Kolega pzdr. f. Odpowiedz Link
demarkiz0 Re: A w powiecie 04.12.14, 18:19 feelek napisał: > to się tyczyło jedynie insynuacji o frustrację > żeby się nie obrażał Kolega > pzdr. > f. Ja się nie obrażam. Być może deko przesadziłem. pzdr. Odpowiedz Link
kug777 Re: A w powiecie 06.12.14, 16:17 beretbaby 04.12.14, 14:35 napisał o szansach p. Koźlaka w przyszłych wyborach. Otóż mam wątpliwości co do uczciwości tego pana. Jest on niezłym nauczycielem polskiego. Niestety, przed wyborami przebywał na zwolnieniu, ponieważ "chorował". Rodzice uczniów będą pilnie obserwować jego "chorowitość", szczególnie przed wyborami. Inna sprawa, ze beznadziejna dyrekcja SP1 na to pozwala. Odpowiedz Link
635csi Re: A w powiecie 08.12.14, 15:13 jeśli to prawda to niezła żenka i temat dla zusu Odpowiedz Link