Dodaj do ulubionych

Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie

29.09.16, 12:30
Pan Piotr Gąszcz, wicedyrektor ICSIR i jednocześnie zięc burmistrza Kruszewskiego rozpoczął inicjatywę związaną z planami PLK w związku z modernicacją linii kolejowej przecinającej Józefów. Bardzo się z niej cieszę.

Zastanawiam się jednak, na ile jest to jego osobista inicjatywa, a na ile zaplanowane działanie - wszak chyba podczas odzinnych spotkań burmistrz rozmawia z zieciem. Dla pana Kruszewskiego ze względu na jego wiek już raczej ostatnia kadencja.
Ciekawi mnie, dlaczego do działania nie zachęca Burmistrz, radni, rzecznik prasowy? Inicjatywa społeczna jest bardzo ważna, jednak zastanawiam się czy nie ma tutaj jakiejś dodatkowej intencji.
Nie zdziwi mi, jeśli to okazja do wypromowania się przed wyborami samorządowymi w 2018 roku. Jak to mówią "niech zostanie w rodzinie" a my jednak żyjemy w Polsce. Jest wiele stanowisk do utraty/obsadzenia, na które burmistrz ma wpływ. W końcu chyba od 14 lat pan Gąszcz jest wicedyrektorem ICSIR i przeżył kilku dyrektorów. Pytaniem retorycznym jest, jak wyglądają relacje burmistrz - dyrektor ICSIR - vicedyrektor (zięć bUrmistrza).
Tajemnicą poliszynela - żona burmistrza pracująca w TBS (czy pracuje jeszcze?). Może ktoś coś jeszcze dopisze?
Mimo wszystkich zasług Kruszewskiego - uważam, że nigdy nie należy zapominać o nepotyzmie, który niepodważalnie miał miejsce. I nie chodzi o rozgrywki personalne, jak to zarzucono forumowiczowi o nicku waldekrycki, ale o prawdę, przejrzystość i etykę.

Obserwuj wątek
    • owjozef Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 29.09.16, 12:51
      Myślę, że masz dużo racji, zaangażowanie PG wygląda na element kampanii wyborczej.

Jakoś mało informacji podaje, co się dzieje, chociaż ja nie śledzę FB, a to jest forum prywatnej gazety, to jednak PG powinien przekonać władze by na stronach jozefow.pl podawały na bieżąco status tej sprawy.

Oczekuję wkrótce pełnego raportu, gdzieś na stronach oficjalnych.
    • surmia Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 29.09.16, 13:16
      Osobiście nie znam człowieka.
      Znam za to jego działania i zaangażowanie.
      Nie obchodzi mnie czyim jest synem, zięciem, bratem.
      Spełnia się na swoim stanowisku bardzo dobrze.
      Gdyby kandydował na burmistrza, pewnie poparłabym jego kandydaturę, bo w odróżnieniu od krzykaczy, którzy uaktywniają się z różnymi działaniami "dla Józefowa" tuż przed wyborami, PG działa cały czas.
      W mojej ocenie dobrze.
      Jemu się chce.
      Chciało mu się zwołać grupę sprzeciwu, iść i opowiadać o niej dla tv, coś drukować, coś kolportować, coś robić. I chce mu się tak niezmiennie od lat. W różnych dziedzinach.
      Komu jeszcze się tyle chciało?
      • owjozef Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 29.09.16, 14:03
        Nie znam człowieka ale Twoje poparcie to b. silna rekomendacja... smile Dobrze wiedzieć.
      • xymena Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 29.09.16, 17:55
        Tak jak surmia - nie znam osobiście, ale jako matka dzieci trenujących regularnie w ICSiR-rze bardzo wysoko cenię jego pracę i nie dam złego słowa powiedzieć. Nawet jeśli jest zięciem pana burmistrza smile
        • kubaala112 Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 29.09.16, 19:13
          A ja dla refleksji dodam, że zarówno zięć burmistrza, jak również żona burmistrza, kolega burmistrza, zastępca burmistrza, sąsiad burmistrza i xyz burmistrza... odczuje boleśnie skutki budowy trzeciego toru. Podobnie jak Jozmic, Twoja rodzina, sąsiedzi, brat, dziecko i Twój xyz... Każdy z nas, mieszkańców Józefowa, będzie stał w korkach, patrzył na szpetne ekrany i nadrabiał drogę, aby przedostać się na drugą stronę torów.
          Jozmic - pochwal się swoim wkładem w protest. Może napiszesz nam coś o sobie? Łatwo jest kogoś obsmarować pod nieznanym nikomu nickiem. Piotr Gąszcz w pierwszym wpisie napisał wprost, że politycznych ambicji nie ma. Po co więc podnosić dym? Swoje frustracje warto wylewać we własnym kręgu, a nie siać ferment na forum i osłabiać w ten sposób skuteczność działań.
          Pozdrawiam
          Kuba Bajtler

PS
          do działań nie zachęca burmistrz czy rzecznik prasowy, bo to inicjatywa nas - mieszkańców i urząd do szczęścia potrzebny nie jest, bo podejmuje działania, które może. Każdy robi swoje, każdy robi, co może.
          • ewzab Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 29.09.16, 19:30
            Bardzo mądre podejście. Popieram
          • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 03:46
            Lwc swoim życiusorry, ja nie odczuję boleśnie tej budowy.
            Nie wiem po co straszycie się nawzajem tą budową jakby to miało oznaczać koniec Józefowa przynajmniej.
            Ze swej strony: nie mogę się doczekać gdy ten trzeci tor powstanie, gdy dojazdy do Wwy, Lublina ulegną radykalnemu skróceniu w czasie.
            Nie wiem jak też: " stać będziemy w korkach mając do dyspozycji w najbliższym otoczeniu przejazdy bezkolizyjne (które tę mają wyższość nad szlabanowymi, że ruch tam nie jest zatrzymywany co kilkanaście minut przez przejeżdżające pociągi): 1. istniejący, 2. Werbeny, 3. POW.

Imho nie jest naszym zadaniem protestowanie przeciw temu co i tak nastąpi, a walka o jak najlepsze zagospodarowanie projektu. Powstająca sytuacja nie jest dla Józefowa zagrożeniem, ale szansą: atutami są: chęć modernizacji linii kolejowej i wynikła stąd konieczność inwestowania przez pkp, możliwość dofin. UE, możliwość posiadania wpływu na kształt inwestycji poprzez dołożenie się do niej z budżetu J. ( zg. z zasadą: płacę i wymagam).
            Takie podejście pozwoli na uzyskanie:
            - modernizacji istniejącego wiaduktu,
            - budowy takiej ilości podziemnych tuneli pieszo-; rowerowych, o takim kształcie, tak usytuowanych, jak sobie to wynegocjujemy.
            Zbigniew Kozłowski
            (w swoim życiu udało mi się wynegocjować z gminą Józefów: dotację do linii gazowej dla 40 domów, budowę oświetlenia na 4 ulicach, modernizację sieci energetycznej dla ww., wyżwirowanie ww, usunięcie słupa energ. stojącego na skrzyżowaniu ulic, wspominam o tym, bo te rzeczy były osiągnięte opisaną wyżej metodą współpracy, dołożenia się ze strony mieszkańców. Nigdy też nie traktowaliśmy drugiej strony negocjacji jak wrogów)
            pzdr.
            • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 03:52
              sorry, ale edytor zniekształcił początek ww.
              1 wers powinien brzmieć:

" Ja nie odczuję boleśnie tej budowy..."
            • jozefow512 Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 08:17
              feelek napisał:

> Ze swej strony: nie mogę się doczekać gdy ten trzeci tor powstanie, gdy dojazdy
              > do Wwy, Lublina ulegną radykalnemu skróceniu w czasie.

1. Dojazdy do Warszawy się nie skrócą. Już teraz ograniczenia prędkości na linii otwockiej nie przeszkadzają w ruchu lokalnym, gdzie pociągi jadą co najwyżej 70km/h. Szybciej się nie da, bo i tak za chwilę jest stacja i trzeba hamować.

2. Pociągi dalekobieżne będą miały priorytet, więc zakłócenia w ruchu w pierwszej kolejności będą się odbijały na ruchu podmiejskim. Trzeci tor raczej nie będzie wykorzystywany w ruchu podmiejskim ponieważ nie będzie przy nim peronów.

3. Główna poprawa w ruchu dalekobieżnym będzie wynikała z obecnej modernizacji linii (np. drugi tor za Otwockiem).

> Nie wiem jak też: " stać będziemy w korkach mając do dyspozycji w najbliższym o
              > toczeniu przejazdy bezkolizyjne (które tę mają wyższość nad szlabanowymi, że ru
              > ch tam nie jest zatrzymywany co kilkanaście minut przez przejeżdżające pociągi)
              > : 1. istniejący, 2. Werbeny, 3. POW.

Już to liczyliśmy. Przejazdów będzie mniej. A jak chcesz, to już dzisiaj możesz korzystać z bezkolizyjnego przejazdu istniejącym wiaduktem.

Pytanie do ciebie Feelek: jak często jedziesz do wiaduktu na Jarosławskiej żeby przejechać komfortowo na drugą stronę?

Już niedługo będziesz musiał to robić standardowo.

> (w swoim życiu udało mi się wynegocjować z gminą Józefów: dotację do linii gazo
              > wej dla 40 domów, [...]

Nie negocjujemy z gminą Józefów, tylko z PKP PLK. A dlaczego tej linii gazowej nie wynegocjowałeś z PGNiG? To PGNiG powinno ci doprowadzić gaz.
              • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 10:46
                odpowiadam osobie tak pozbawionej uprzedzeń do mnie, że aż strach:
                1.pociągi relacji np. z Lublina zatrzymujące się w Otwocku i Falenicy, jak to było onegdaj będą do WWschodniej jechały tym 3cim torem o tyle krócej o ile przystanków będą miały mniej w stos. do KM, SKM, PR i o tyle o ile szybciej w stos. do obecnych będą się poruszać na poczatku 120, docelowo 200?.
                W ile się wtedy dojedzie do WCentralna? w 15 minut wobec obecnych 35?
                2. " przejazdów będzie mniej, już to liczyliśmy"
                Aha czyli z 1 jak będzie 2 w J. to będzie mniej.
                Taka matematyka.
                Liczyliście już to?
                Na mnie nie licz.
                Ze swoją swoistą logiką na mnie nie licz.
                3. tydzień temu. Czasem miesiącami nie, bo ja tamtędy nie jeżdżę/ jeżdżę rzadko.
                Niewiele na szczęście mam interesów w Otwocku, Do ICSiR jeżdżę via Michelin. Znacznie częściej zmuszony jsem do korzystania z Falenitz, co jest istną siecią pająka i nie zawsze zdąży się pojechać w kier. Miedzeszyna (BauernGrenzen).
                Z całą pewnością standard nasz(Michelin wsch., Zatorzasty) ulegnie radykalnej poprawie po oddaniu Werbeny. Wiaduktu/tunelu, egal.
                Całkiem nie wspominając o faleniczanach, gdzie szlabanowy przejazd to opuszczanie szlabanu na 5 minut przed pociągiem. Takie kurozjum.
                I czemu n Boga- Ojca będę... " musiał to robić standartowo" skoro w ogóle w tamtym kier. nie jeżdżę prawie? Ochu... łeś z tego wszystkiego?
                4. z PGNiG nie wynegocjowałem tej linii bo te negocjacje prowadziła czemuś gmina. To ona była władna pomóc komukolwiek dotacją, co też uczyniła.
                Skoro tak było i, jak zwykle piszesz jakieś śmieszne rzeczy, co ci tam przyjdzie w danym momencie do głowy, to ja cię kolego internauto z tego miejsca serdecznie przepraszam.
                --------
                nie da ci ojciec, nie da ci matka
                czego Jozefow z ranka nam natka

pzdr.
                duża zaiste radość tak dyskutować,
                choć to bezproduktywne, zawsze warto zweryfikować wiedzę,
                choćby i z andronami kolegi.
                Dużo tego jeszcze masz?
                dawaj!
                • kubaala112 Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 11:25
                  Co to za brednie, ze pociągi docelowo pojadą 200?
                  Co z tego, ze do centralnej pociąg dojedzie szybciej skoro i tak w niego nie wsiądziesz w Joze?
                  Co z tego, ze bedzie jeden wiadukt wiecej skoro straż pożarna bedzie jechała np do przychodni nadrabiając kilka kilometrów.
                  Przejedz sie po 16 do Otowcka... Wiesz co bedzie po zamknięciu przejazdów? Korki, korki, korki.
                  A przejścia podziemne, o których piszesz, zaplanowane są dwa. Dlatego walczymy M.in o to.
                  I powiedz - czy jesli bedzie nowy wiadukt a przyjazdy zostaną dodatkowo utrzymane - nie bedzie nam po prostu wygodniej?
                  • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 13:25
                    te pociągi będą w założeniu jeździły z taką a może i większą prędkością, bo na tym polega idea KDP TGV, Shinkansen, co jeżdżą obecnie dużo szybciej
                    przeczytaj, drogi kolego, co napsalem, wtedy zrozumiesz idee, że będzie można tak dojeżdżać, znam kilka osób, co wsiadają do pociągu w Falenicy, znam, takich co robią to w Otwocku ( sam jeżdżę w ten sposób do Kielc).
                    Straż do przychodni będzie jechać dookoła? A co robi obecnie mieszkaniec osiedla OSM z Piłsudskiego gdy chce pojechać do apteki na Sikorskiego tam gdzie są opakowania jednorazowe? do miejsca, co ma je o rzut kamieniem? On jedzie 2 km do przejazdu w Michalinie. Po oddaniu wiaduktu Werbeny zyska.
                    To zawsze tak jest, że jedni na podobnych modernizacjach zyskują inni pozornie tracą. Nie jest to warte aby się tym w dłuższej perspektywie przejmować: to, co jeździ przez kolej to samochody, im wszystko jedno czy mają przejechać kilometr czy 3.

Korki do Otwocka o 16.00 nie są związane z omawianą sprawą, a z brakiem dwupasmowej Nadwiślańskiej,
                    przejścia podziemne trzeba wynegocjować 4, mało, nie mogą to być takie ze schodam windami, co się nie sprawdza, a to trzeba sobie wywalczyć drogą negocjacji z pkp.

Przejazdy na poziomie zero są do likwidacji, inaczej modernizacja kolei nie miałaby sensu.
                    Wywalczmy aby była nam przyjazna, co jest możliwe.

Mądrze zrobiona modernizacjsa to likwidacja korków, ruch odbywaa się płynniej nie jest zatrzymywany opuszczaniem szlabanów.
                    To doprawdy tak oczywiste: łatwiej jeździć gdy się jedzie niż stoi przed opuszczonym szlabanem.
                    Zawsze zrobienie czegoś nowego napotyka na opór, mnożenie absurdalnych arg.
                    Autostrady na jednym poziomie? W Mongolii.
                • jozefow512 Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 12:00
                  feelek napisał:

> 1.pociągi relacji np. z Lublina zatrzymujące się w Otwocku i Falenicy, jak to b
                  > yło onegdaj będą do WWschodniej jechały tym 3cim torem o tyle krócej o ile przy
                  > stanków będą miały mniej w stos. do KM, SKM, PR i o tyle o ile szybciej w stos.
                  > do obecnych będą się poruszać na poczatku 120, docelowo 200?.

Pociągi do Lublina nie będą docelowo jechały 200km/h.
                  Pociągi do Lublina nie będą się zatrzymywały w Falenicy i Otwocku. Będziesz musiał jechać do wschodniej (30min).

> Aha czyli z 1 jak będzie 2 w J. to będzie mniej.

Policzmy jeszcze raz:

Teraz mamy: Jarosławska, Józefów, Michalin, Falenica
                  Będzie Jarosławska, Werbeny

Było 4 będzie 1.

> 3. tydzień temu. Czasem miesiącami nie, bo ja tamtędy nie jeżdżę/ jeżdżę rzadko

Czyli problem cię nie dotyczy, bo nie przejeżdżasz. Bliżej ci do Falenicy i dlatego podoba ci się wiadukt na Werbeny, natomiast w ogóle nie myślisz o pozostałych.

> 4. z PGNiG nie wynegocjowałem tej linii

Bo z PGNiG - tak samo jak z PKP PLK - kiepsko się negocjuje. Dlatego też sprawa jest tak poważna.
                  • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 13:50
                    "....w ogóle nie myślisz o pozostałych..."
                    - napsal kolega...
                    manipuluj,
                    insynuuj,
                    nadinterpretuj,
                    przeinaczaj,
                    wkładaj mi w usta nie moje słowa

Możnaby powiedzieć, że to kolega
                    "... nie myśli o pozostałych chcąc pozostawić te przejazdy.
                    Mi bo się wydaje, że w J. po tak zaplanowanej modernizacji będzie. 2 możliwości przejazdu.
                    Nikt nam nie zabroni zbudować trzeciego.
                    To w końcu tylko 30 mln, w kontekście postulowanych tuneli a 120 mln, to mały pikuś ( w wypadku UE dotacji pozostałoby do zapłacenia 7,5 mln, lub nawet 5 jedynie, co w kontekście 100 mln j- skiego budżetu jest do udźwignięcia w ciągu kilku lat.
                    Dobrze negocjowane może być z partycypacją pkp.
                    • kubaala112 Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 13:55
                      Czwartego i piątego tez nikt nam nie zabroni zbudować, ale bądźmy realistami smile
                      • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 20:31
                        w zbudowanie kompleksu gimnazjum też wielu nie wierzyło: 30 mln kosztowało a dawno już spłacone...
                        jesteśmy realistami z Józefowa
                        smile
            • surmia Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 12:39
              Feelek: ja nie odczuję boleśnie tej budowy

Jesteś jedyną znaną mi osobą z okolicy, która na wieść o zamknięciu przejazdów w Michalinie, Józefowie i Falenicy i perspektywie wybudowania jednego wspólnego wiaduktu między Falenicą i Michalinem, jest zadowolona i uważa, że będzie lepiej i szybciej.
              Znowu mnie zadziwiasz.

Wątek jest stworzony przez foruma o nieznanym nicku (dlaczego nie pod swoim, znanym nam???) i dotyczy próby podkopania zaufania do Piotra Gąszcza.
              Z dotychczasowych wpisów wnioskuję, że nieudanej.
              Piszmy o sprawach kolejowych w którymś wątku kolejowym, będzie łatwiej szukać potem.
              • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 14:09
                co można na to powiedzieć?
                Chyba czasem trudno docierać z rzeczami oczywistymi do ludzi.
                Popatrz na wynik wyborów i kto nami rządzi.
                I tylko ci głupi KODowcy sie awanturują.
                Ja mam poprzeć działania, z którymi się nie zgadzam, żeby mnie lubili?
                Część też tego o co ci chodzi to nieporozumienie wynikłe z tego, że niektórzy widz
                ą i czytają rzeczy nieistniejące: każą nam wsiadać w Józefowie do pociągów zatrzymujących się w Falenicy, znikąd wyciągają wnioski jakobym chciał mieć w J. jeden przejazd,

To prawda, że się zrobiło oot.

To nie ja ciągam p. Goszcza,
                nie znam jozmica - gościa,
                Nepotyzm etc. to nie moje klimaty.
                To w istocie dziwne: pojawia się ktoś nieistniejący dotąd....
                Ech ta anonimowość, od dawna jestem przeciw bo to sprzyja manipulacji.
              • jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 18:09
                Nie rozumiem, co tu jest próbą podkopania zaufania?
              • owjozef Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 01.10.16, 10:03
                Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę.

Feelek, albo osoby z jego otoczenia są najwyraźniej związane z tym projektem w sposób finansowy, stara się ograniczyć nakłady PKP na tę inwestycję.

Należy po prostu traktować jego wypowiedzi w tej kwestii jako rzecznika interesu PKP.
                • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 03.10.16, 00:02
                  naprawdę jesteś aż tak głupi czy tylko nie zdążyłeś wytrzeźwieć?

To aż smutne, że są ludzie o tak ograniczonej wyobraźni, że nie umieją zrozumieć argumentów innych.
                  Ja argumenty szlabanowców rozumiem: obawiają się tego, że będą jeździć innymi, mniej wygodnymi drogami. Rozumiem, ale ich nie podzielam: dużo wygodniej, sprawniej jeździ się nawet mniejszą ilością przejazdów gdy są to przejazdy na poziomie plus/ minus jeden.
                  PS.
                  Przypomina się XIX wiek i zjawisko związane z maszyną Jenny: zagrożeni w swych doraźnych interesach robotnicy nie mogli zrozumieć jak ktoś mógł wymyśleć coś tak nieludzkiego jak maszyna pozbawiająca tysiące ludzi środków utrzymania. Masowo ją niszczyli. Zapewne i wtedy jakiś Owjozef określał wynalazcę mianem będącego na usługach wyzyskiwaczy.
                  Jak i wtedy gdy maszyna Jenny " zwyciężyła"dając ludziom tanią odzież, tak i tu bezkolizyjne, odseparowane, wygodne koleje będą górą. Nikt nawet nie wspomni tego, że szlabanowcy mogli wygrać.
                  • jozefow512 Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 03.10.16, 07:53
                    > Ja argumenty szlabanowców rozumiem: obawiają się tego, że będą jeździć innymi,
                    > mniej wygodnymi drogami.

Nie. Nie rozumiesz argumentów. I nie chodzi o to, by koniecznie to były szlabany. Mogą być zamiast przejazdów dwa tunele. Tylko patrzmy realnie: kto wybuduje te dwa tunele?

Jak już wcześniej przyznałeś - rzadko przejeżdżasz przez tory, nie odwozisz dzieci na basen, do szkoły, przedszkola. Cytując klasyka: co ty k... wiesz o przejeżdżaniu przez tory?

> Przypomina się XIX wiek i zjawisko związane z maszyną Jenny: [....]

I znowu bzdury. Ci ludzie nazywali się luddyści i chodziło o utratę miejsc pracy. I znowu analogia chybiona, bo wcale nam nie zależy na tym, by utrzymać miejsca pracy przy szlabanach. Nikt z nas nie pracuje jako dróżnik.

To, co piszesz byłoby nawet śmieszne, gdyby nie to, że jest .... sad
                    • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 03.10.16, 08:32
                      1. jednak chyba rozumiem. Tak mi powiedziel. To ty nie rozumiesz słowa "rozumiesz".
                      2. to k... że nimi codziennie po kilka razy przejeżdżam?
                      Cytując wk...wionego spowiednika: " co ty k... wiesz o mówieniu prawdy?"
                      Trudno się z gościem nie zgodzić, skoro:
                      nie rozumiesz co czytasz,
                      wkładasz " dyskutantowi" ze swojej wyobraźni myśli, które nijak nie mogły mu przyjść do głowy bo tylko tobie mogły ( dyskutant w cudzysłowie bo bardziej pasuje słowo molestowany dla kogoś kto zmuszony jest odpowiadać na twoje zaczepki),
                      manipulujesz,
                      kłamiesz ( co kilka razy tutaj było udowadniane,n zrzuty są).
                      To, że nie wiesz czym są porównania, analogie pominę bo takie braki są dopuszczalne,. choć może absurdem jest siadanie do dyskusji gdy się takiej wiedzy nie posiada.

Jesteś zwyczajnie... sad
                  • owjozef Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 03.10.16, 11:23
                    Nie chce mi się z tobą gadać...
                    • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 03.10.16, 11:40
                      to tego nie rób.
                      feelek
                      R.I.P.
                      [Rzecznik Interesów PKP]
          • jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 12:37
            Kubaala, napisałem, że doceniam inicjatywę pana Piotra.

Jednak nie zabronisz mi podzielić się moimi wątpliwościami w kwestii potencjalnej możliwości chęci budowania sobie przez niego kapitału społecznego/politycznego. To nic złego. Pan Piotr moze to robić nie wprost, a mam prawo domniemywać, że byc może tak jest.

"Obsmarowywaniem" jest to, co robią tabloidy, które szkalują lub plotkują. Fakt relacji rodzinnych burmistrza jest bezdyskusyjny i ma charakter formalny. Jedni o tym wiedzą, inni nie i w myśl idei przejrzystości i demokratycznych wartości uważam, że wiedzieć powinni. Co zrobią z tą wiedzą mieszkańcy/wyborcy to ich osobista decyzja .

Wybacz, moja skromność nie pozwala mi pisać o moich osiągnięciach. Mam osiągnięcia w przestrzeni zarówno zawodowej i społecznej i jeśli miałyby się przyczynić dla sprawy, której dotyczy ta dyskusja to chętnie o nich napiszę. Jednak w tej sytuacji nie mam potrzeby dowartościowywania się.

Co mogę wnieść? Znam w PLK kogoś (kogo jeszcze nie wyrzucono z pracy), kto jeśli będzie mógł pomóc w naszej sprawie, to pomoże.

I wybacz, nie wylewam tutaj żadnych swoich frustracji. Mam prawo zachęcać ludzi do bycia świadomymi obywatelami i wyborcami, mogę propagować ideę przejrzystości.

A Ty tutaj występujesz jako PR-owiec pana Piotra, masz prawo. Ale słowa o obsmarowywaniu i moich rzekmych frustracjach są nie na miejscu.

• kubaala112 Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 13:27
              Nie jestem niczyim PR-owcem. Chce jedynie, aby Józefów nie ucierpiał na budowie trzeciego toru. Przykro patrzec, gdy dyskusja skupia się na wątku personalnym, a nie merytorycznym.
              Myślę, ze jesli Pani Piotr zechce zmienić złożoną deklarację to rozliczą go potencjalni wyborcy.
              Działajmy wspólnie, dla naszego wspólnego interesu smile
              • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 16:16
                czy to, co Kuballa pisze to jest, że p. Piotr chce jednak dokądś kandydować?
                Bo napsal Kuballa:
                "... rozliczą go potencjalni wyborcy..."?
                Nie mam osobiście nic do tego, p. Goszcz to b. sprawny organizator,
                jeśli jednak tak jest, że ta tu akcja to początek czyjejś kampanii wyborczej, wolałbym to wiedzieć,
                tu nie ma nic tajemniczego z mojej strony - snucia jakichś teorii spiskowych, broń Boze...
                ale skoro p. Kuballa - Kuba Bajjtler jest z "Józefowa nad Świdrem" oraz wspomina o "...rozliczeniu przez wyborców...",
                to czy jest coś na rzeczy?
                • kubaala112 Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 16:22
                  Panie Zbigniewie K.
                  Napisałem "jesli Pani Piotr zechce zmienić złożoną deklaracje"...
                  Wystarczy czytac ze zrozumieniem. Rozlicznie przez wyborców to raczej nie glosowanie na osobę, która złożyła sprzeczną deklarację.
                  Nic nie jest na rzeczy, chyba że Pańska nadinterpretacja każdego zdania
                  • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 20:00
                    wydawało mi się, że czytam ze zrozumieniem
                    to fakt, że pański wpis jest wyjątkowo mętny
                    to już zapytać nie wolno co też miał pan na myśli gdy napisał pan to co napisał?
                    to fakt, najw. jest interes nasz wspolny, Józefowa,
                    więc zostawić trzeba dziwactwo p. Jozmica, którym jest może ktoś powszechnie znany, jak i Bogu ducha winny ktoś i koniec,
                    i niejasne wpisy p. redaktora Kuballi,
                    i to, że nie wiedzieć czemu p. Goszcz występuje tu jako Obywatelx, Icsir, Randall...
                    to zaiste trche dom wariatów fjozefow, gdy występują tu rozpoznawalni: Marius ( radny Mariusz Batorski), niżej podpisany (feelek, Zbigniew Kozłowski, też Zbigniew K. wink , obecnie też p. Piotr Goszcz ( Randall), M-Miko ( Marek Mikołajczyk), może kogo
                    ś pominąłem
                    znacznie więcej to pp. Jozefow, Sapl, Obywatel25, wiele innych owsoby anonimowe.
                    Całość dodatkowo jest pojechana gdy ktoś ma życzenie zaistnieć, coś załatwić, zjawia się jakiś FanCzystychReguł, Jestem-Stąd czy inny WaszSasiad.
                    Najkrócej to sytuacja chora o tyle, że przypomina rozmowę z jakimś swoim alter ego, można mieć wrażenie, że odpowiedzi udziela ktoś nieistniejący, albo jakaś nasza złośliwa natura, co ma życzenie robić nam na złość
                    • kubaala112 Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 30.09.16, 20:09
                      Dobrego wieczoru feelek, działajmy razem dla Józefowa smile
                    • jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 04.10.16, 10:52
                      I Ty Feelek, taki praworządny i intelektualnie zaangażowany piszesz o moim rzekomym dziwactwie???
                      • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 05.10.16, 10:42
                        no piszę:
                        kolego Jozmic - napsalem, co mi się nie podoba w dyskusjach na forum jozefow, co jest ich mankamentem. Powtórzę: rozmawiamy o realnym Świecie, o naszej gminie, w tych rozmowach biorą udział ludzie rozpoznawalni, znani ( np. p. Gąszcz, Radny M. Batorski, Marek Mikołajczyk, autor pomysłu nazwania ronda Bronisława Kowalskiego, niżej podpisany Z. Kozłowski) i anonimowi.

Z tą anonimowością problem jest taki jak na pana przykładzie: się zastanawiają, że może pan to ktoś, kto jest osobą własnie rozpoznawalną i tylko dlatego, że chce pan czepić się p. Gąszcza, chowa się pan za anonimowością.

Dziwactwem dla mnie jest to, że pojawił się pan tu pierwszy raz, gdy wielu pisuje, pojawia się tu od lat.Dla bywalców fj jest pan człowiekiem znikąd.

To oczyw.nie grzech, może pan mieszka tu od niedawna, może naszła pana nagła chęc powalczenia z nieprawidłowościami naszego życia, za które uznał pan koligacje rodzinne między p. Gąszczem i p. Burmistrzem Kruszewskim i to, że p. Gąszcz jest szefem ICSiR, instytucji p. Burmistrzowi podległej.

Wszystko ww.mieści się w kategoriach normalnej debaty. Natomiast za wręcz chore uważam, że jest to anonimowe, choć znam arg., że anonimowość chroni przed ew. tzw. konsekwencjami. Wykład mógłby być nie wiem jak długi, ale to jest wręcz nie do zniesienia gdy jest się zmuszonym do częstego prowadzenia dyskusji, która przez tę anonimowość przestaje mieć sens.
                        • jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 28.10.16, 15:26
                          Forum służy dzieleniu się informacjami i wymianie poglądów. Mogę się podpisać jeśli będzie taka potrzeba. Czytam to forum od dawna. Mam też wrażenie, że Feelek usiłuje je zawłaszczyć. I smutkiem mnie napawa fakt, że na zjawisko nepotyzmu zwróciła uwagę jedna osoba. Jak również to, że dla (wydawało mi się), praworządnego Feelka, cel uświęca środki.

Ja nie mam wątpliwości, że pan Gąszcz (zięć Burmistrza) założył wątek dla celu promocji swojego nazwiska.

• swierksebski Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 28.10.16, 16:31
                            Jozmic, aż mi się smutno zrobiło jak przeczytałam Twoją wypowiedź. Nie załamuj się. Wszystko się kiedyś kończy. Obyśmy tylko zdrowi byli.
                          • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 28.10.16, 20:47
                            i tu jest cała wada tej anonimowości:
                            pan/ pani Jozmic zarzuca mi tu jakieś niestworzone rzeczy a ja co mogę zrobić?
                            Mogę napsać: to są jakieś bezpodstawne insynuacje.
                            Gdyby był pan / pani Mariusem, Obywatelxem, M-Miko ( choć oni by tego nie zrobili, nie nawypisywaliby takich rzeczy), to miałbym możliwość do nich zadzwonić i zwyczajnie zapytać o co im chodzi.
                            dla mnie: "cel uświęca środki" - proszę o cytat,
                            ja akceptuję nepotyzm - proszę o cytat,

jak mówił nasz asystent: papier to najlepsze tworzywo konstrukcyjne - wszystko wytrzyma,
                            teraz to samo odnieść trzeba do netu,
                            zwłaszcza anonimowego.

odechciewa się
                            sami sobie piszcie i odreagowujcie pod nickami co tam chcecie
                            • jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 31.10.16, 11:39
                              Oczekiwałbym Feelek, że napiszesz, że nie w porządku dla Ciebie jest relacja Kruszewski-Gąszcz, praca żony Burmistrza w TBS... I nie jest moim celem odbijać tutaj piłeczkę z Tobą...
                              • jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 31.10.16, 11:57
                                Niech inni wiedzą - Feelek startował w wyborach z komitetu Kruszewskiego.

Nie jestem stronnikiem PIS-u ani ich przedstawicieli, którzy (na szczeście) niewiele mają do powiedzenia w naszym samorządzie. Doceniam zasługi Kruszewskiego, ale ilekroć w historii naszej demokrcji, politykii i samorządu będzie mowa o nepotyzmie i niemerytorycznych nomianacjach, zawsze bedę pamiętał o tym, jak to wyglądało w Józefowie. I mojej oceny nie zmieni, że taka jest/była w 90% samorządów.
                                • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 31.10.16, 13:48
                                  ale przecież inni to wiedzą.
                                  W 2002, 2006, od 2010 nie mam, niestety już z Dla Miasta kontaktów, ale tak w życiu bywa, ja ich nie opuściłem, oni mnie nie wyrzucili, tak wyszło...

A że Jozmic to wie, to znaczy, że jest to miejscowy " ktoś", co sobie misję wymyślił, a że odwagi nie ma aby tak otwarcie działać? Cóż typowe.

boszsz.... wyciągać anonimowo czyjeś członkostwo. To co ma zrobić pewien j- ski polityk co:

był/ nie był/ był,

popierał członkostwo Polski w UE/ jednocześnie nie popierał/

głosował za UE dotacjami/wyszywał na fladze swastyki i to zawieszał na fb?

PS.
                                  te nominacje były niemerytoryczne?
                                  A ten pan Gąszcz zdobył tę nagrodę?
                                  A ten ICSiR kwitnie?
                                  Ciekawe jak zatem wyglądają merytoryczne nominacje?
                                  ....
                                  wiem!
                                  P. Wicestarosta...
                                  P. Prezes Zarządu Szpitala Powiatowego...
                                  P.: Członek Zarządu tego szpitala...

[Zeby nie wspomnieć o armii Misiewiczów:
                                  już nie studia
                                  lecz technika*)
                                  zrobią z ciebie
                                  urzędnika
                                  -------
                                  *) oczyw. technika farmacji]

Cóż za merytoryczne i nie- nepotyczne przykłady!
                                  • jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 31.10.16, 15:58
                                    Wyrażenie opinii o tym, że nie zgadzam się na nepotyzm nie wymaga ode mnie podpisywania się imieniem i nazwiskiem. Odbierasz mi moralne prawo do wyrażenia opinii że nie zgadzam się z nepotyzmem, który można potwierdzić w oczywysty sposób.

To, że pan Gąszcz zdobył nagrodę nie uświęca środków, nepotyzm jest nepotyzmem. Szkoda, że nie został dyrektorem ICSIR - no tak, ale wtedy musiałby składać osiadczenie majątkowe (teraz dla Feelka popełniłem cywilne samobójstwo).

Istnienie "zjawisk" takich jak Sikora, Rupniewski, Mazek, Łukaszewski.... Misiewicz... jest koszmarem. Stawienie ich w rzędzie razem z Kruszewskim i Gąszczem byłoby ogromną ujmą dla tych dwóch ostatnich. Jednak mój sprzeciw budzi aktywność polityczna pierwszej czwórki, jak i nepotyzm.

I dlaczego nie dajesz mi prawa do anonimowego napisania, że ktoś jest/był członkiem jakiejś organizacji? Czy napisanie o tym, że Antoni M. należy do PIS, też wymaga mojego podpisu.

Rozsądnie myślący Feleek powinien napisać, że nie zgadza się z nepotyzmem, ale może tego nie robi jako (były) stronnik Kruszewskiego.

Moje nazwisko i tak Ci nic nie powie. I tak pewnie nie uwierzysz - uznasz, że podszywam się, będąc kimś znanym w lokalnym światku.
                              • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 31.10.16, 14:19
                                oczekiwłbyś bezskutecznie bo ja najzwyczajniej nie mogę stwierdzić, że relacja Kruszewski - Gąszcz jest nie w porządku bo ja relacji między tymi obu osobami zwyczajnie nie znam, bo mnie relacje między osobami, których od lat nie widuję ani nie interesują, ani do głowy by mi nie przyszło aby poświęcać temu swój prywatny czas.
                                W ogóle zakładać wobec kogokolwiek wątek,
                                ciągać tę osobę po internetach,
                                spekulować, podawać niesprawdzone informacje,
                                to można tylko jako Życzliwy Anonim.

Wie czemu się nie przedstawia?
                                Ja wiem, jeszczeby kto założył wątek:
                                "Pani Zeta Jozmicowska, co o niej myślicie?"
                                W pierwszym wpisie napisałoby:
                                "...czy to prawda, że Jozmicowska swoje stanowisko w spółce GdzieśtamGdzieśtam GmbH zawdzięcza temu, że jest ciocią założyciela DOKu?"

sorry, beze mnie
                                • jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 31.10.16, 15:42
                                  Nie odwracaj kota ogonem Feelku. Relacja jest oczywiśta: burzmistrz/v-cedyrektor-teść/zięć.

A żadnych spekulacji ani niesprawdzonych informacji nie napisałem.

Jeżli zdecydowałbym na zaistnienie w przestrzeni samorządowo-politycznej, to oczywiście naturalnym by było, że byłbym gotów na taką "lustrację".
                                  • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 31.10.16, 17:30
                                    ja niczego nie odwracam
                                    sorry,. ale to już nudne
                                    sorry
                                    eot
                                    pzdr.
                                    f.
    • mlody.realista Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 02.10.16, 21:56
      Bardzo pozytywny człowiek.
      Akcja potrzebna, mam nadzieję, że skuteczna smile
    • fanjozefowa Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 03.10.16, 11:13
      Witam, ja znam.
      Rzetelnie wykonuje swoje zadania administratora obiektów sportowych w Józefowie innymi słowy wywiązuje się z tego co leży w jego zakresie obowiązków i za co jest wynagradzany.
      Skuteczność zarządzania (nie administrowania) można oceniać mając dostęp do dokumentów finansowych a ja ich nie analizowałem więc się nie odniosę.
      Dodatkowo sprawnie działa na rzecz stowarzyszenia "Dla miasta"związanego z rządzącymi.

Cieszę się z każdego zaangażowania, każdego obywatela na rzecz naszego miasta i jak pisałem w innym wątku kojarzenie Pana Piotra z władzą może powodować, ze pojawiać się będą znaki zapytania o intencje akcji społecznych. Ja odkładam je na bok bowiem ostatni temat związany z PKP wydaje się zbyt istotny na 'odpływanie" w wątki personalne.
      Ps. mam nadzieję, że info. że randal to również w innych wątkach obywatelx nie jest prawdziwa bo były by to dziwne ( oznaczało by ze bywa się za i jednocześnie przeciw w niektórych tematach sad mam nadzieję, że tak nie jest
    • swierksebski Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 03.10.16, 12:32
      Pan Piotr Gąszcz jest zatrudniony na stanowisku wicedyrektora ICSIR od kilkunastu lat. Pani Elżbieta Kruszewska widnieje na oficjalnej stronie TBS Józefów jako specjalista ds. administracyjno- biurowych
      Nie wiem czy jeszcze tam pracuje. Zarówno ICSIR jak i TBS są zależne od miasta w którym funkcję burmistrza pełni pan Stanisław Kruszewski, jak rozumiem teść i mąż. Jest to nepotyzm w czystej postaci ( NEPOTYZM- faworyzowanie krewnych i przyjaciół przy obsadzaniu stanowisk i rozdawanie godności przez osoby wpływowe). Ja uważam, że takie wykorzystywanie możliwości jakie daje sprawowanie funkcji burmistrza jest nieetyczne i źle wpływa na wizerunek władz miasta. Niestety w Polsce takie działania(niezależnie od opcji politycznej) są dosyć powszechne i być może dlatego przestają budzić jakiekolwiek emocje i zdziwienie, że tak można. Ja tam bym wolała żyć w kraju w którym takie praktyki byłyby karalne i wiązały się z utratą stanowiska. Ale to chyba marzenie ściętej głowy. Nikt nie odbiera panu Piotrowi Gąszczowi jego zasług, wiele osób jak czytam uważa, że jest energiczny, pozytywny i rzetelnie wykonuje swoje obowiązki. Ale przecież mógłby wykorzystywać swoje niewątpliwe atuty prowadząc np. własną działalność gospodarczą niepowiązaną w żaden sposób z miastem w którym burmistrzem jest jego teść. Może to o taką przejrzystość i etykę chodzi?
      • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 03.10.16, 13:25
        pan Piotr Gąszcz dostał jakąś nagrodę dla najlepszego zarządzającego obiektami sportowymi na Mazowszu.
        To tak aby unaocznić, że nic na tym Świecie nie jest proste
        - gdyby taka reguła miałaby tu zastosowanie ( : zięć burmistrza, więc nie może być zatrudniony bo to nepotyzm) gmina poniosłaby stratę bo jej sztandarowe przedsięwzięcie nie mogłoby mieć nagradzanego zarządcy.
        I weź tu rządź.
        ---------
        teraz, po czymś takim napisze Którytam, że: " płaci mi " Dla Miasta" ..." reprezentuję ich interesy" etc.
        Gdy już dawno nie....
        (: dawno nie... mam z " miastowymi" nic wspólnego, tak z 10 lat).
        • fanjozefowa Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 03.10.16, 14:03
          "Jakąś nagrodę". Napisz coś więcej. Jaką, wg. jakich kryteriów przyznawaną? Obiekty zacne, budżet przekazywany przez nas wszystkich na ich administrację również, jeżeli ktoś nagrodzony to warto wiedzieć nie tylko że ale też za cosmile
          Ps. nagrodzono tylko v-ce czy również Dyrektora?
        • swierksebski Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 03.10.16, 14:12
          Jak napisałam nikt nie odbiera panu Piotrowi Gąszczowi jego zasług. Można się tylko cieszyć, że jest tak energicznym i zaradnym zarządzającym. Ale stanowisko zastępcy dyrektora ICIS jest typowym stołkiem do obsadzenia i każdy w miarę rozgarnięty człowiek dałby radę pełnić taką funkcję. Czy kilkanaście lat temu(?) pan Piotr Gąszcz miał ukończone studia wyższe ( i to nie na takiej pożal się Boże uczelni jak u Sitkowej na Sienkiewicza) na kierunku związanym z zarządzaniem obiektami sportowymi i posiadał doświadczenie w pracy w takim obiekcie i jego kandydatura została wybrana przez niezależną komisję? Jeżeli tak było to oczywiście zwracam honor, ale nie sądzę że tak było. Wywód przeprowadzony przez pana szanowny panie Feelku wydaje mi się trochę dziwny, bo skąd Pan wie, że inna osoba zatrudniona na tym stanowisku nie wypełniałaby swoich obowiązków równie dobrze i nie dostałaby nagrody? Wpisz swoją odpowiedź
          • jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 04.10.16, 10:47
            Masz rację. Statystycznie 20% społeczeństwa ma osobowość i sprawność intelektualną pozwalającą nauczyć się roli wicedyrektora. Jeśli do tego dochodzi motywacja to szansa na sukces duża...
      • jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 04.10.16, 10:42
        Cieszę się niezmiernie, że pojawił się głos, który zwraca uwagę na fakt nepotyzmu. Szkoda, że tak późno. Dyskurs o załatwianiu pracy na podstawie znajomości i układów rodzinnych i niemerytorycznych decyzji politycznych toczy się w mediach i w rozmowach większości z nas wóaściwie cały czas, a tu prawie nikt się nie zająknął na temat etycznych wątpliwości dotyczących relacji Kruszewski-Gąszcz. Czyżby cel uświęcał środki?
        • surmia Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 04.10.16, 13:32
          jozmic - ależ ci zależy na narobieniu mętnej wody.
          Może zgłoś się w sobotę czy niedzielę do dystrybuowania ulotek o proteście "Nie dla podziału Józefowa przez PKP", potrzebni odpowiedzialni i wygadani ludzie, doświadczeni w przestrzeni społecznej.
          Będziesz mogła się wyszaleć słownie i nie tylko.
          • swierksebski Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 04.10.16, 13:53
            Mętnej wody? Przecież Jozmic (to kobieta?) klarownie i logicznie wyłożył swoje racje opierając się na faktach. Rozumiem, że w Józefowie o pewnych rzeczach się nie mówi, czy o co tutaj chodzi?
            • ksawery1111 Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 04.10.16, 14:13
              mężczyzna smile
              • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 29.10.16, 03:23
                Surmia:
                " wątek jest założony przez foruma o nieznanym nicku. Dlaczego nie pod swoim, znanym nam?".
                gdzieś indziej szacowna Adminka sugeruje, że Jozmic jest jednak kobietą.
                To taki problem z tą płcią Jozmica ( płcią Jozmic?)?
                Ten wątek, czy nie powinien mieć tytuł:

"Kim jest Jozmic?" wink

założę awatara Micjoz, nawet wpisów robić nie trzeba, wrzuci się mu parę sugestii, taki automatyczny profil, sam będzie wpisy generował, pokłóci się z tym, z tamtym,
                w następnym kroku fj zapełni się awatarami....
                w następnym te awatary będą tworzyły inne awatary, co będą im pomagać prowadzić internetowe wojny z innymi armiami awatarów....
                a może już tak jest?: aby się rejestrować, w wielu miejscach na necie przechodzi się test uwiarygadniający, że jesteś człowiekiem, nie automatem ( choćby na www.jozefow.pl)?

• jozefow512 Awatary i inne OT 29.10.16, 11:24
                  feelek napisał:

> założę awatara Micjoz, nawet wpisów robić nie trzeba, wrzuci się mu parę sugest
                  > ii, taki automatyczny profil, sam będzie wpisy generował, pokłóci się z tym, z
                  > tamtym,
                  > w następnym kroku fj zapełni się awatarami....
                  > w następnym te awatary będą tworzyły inne awatary, co będą im pomagać prowadzić
                  > internetowe wojny z innymi armiami awatarów....
                  > a może już tak jest?:

To, że ktoś (coś) korzysta z konta zarejestrowanego pod imieniem i nazwiskiem prawdziwej osoby nie świadczy o tym, że nie jest awatarem. smile

wyborcza.pl/magazyn/7,124059,20870967,sztuczna-inteligencja-bog-juz-istnieje.html?disableRedirects=true
                  • feelek Re: Awatary i inne OT 29.10.16, 16:27
                    zaręczam, że feelek nie jest awatarem
                    ale kto w to uwierzy
                    przecież
                    ".... usiłuje zawłaszczyć to forum..."
                    więc pewno zaczął od "... konta zarejestrowanego pod imieniem i nazwiskiem..."
                    • jozefow512 Re: Awatary i inne OT 29.10.16, 18:28
                      feelek napisał:

> zaręczam, że feelek nie jest awatarem

Przekonująco, jak na awatara smile

> ale kto w to uwierzy

Inny awatar smile
                • jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 31.10.16, 11:52
                  Wiesz, czemu się nie podpisuję? Bo nie mam potrzeby dowartościowania się, podkreślania swego narcyzmu tutaj i pokazwywania przestrzeni w której (w końcu) jestem wygranym.

Dla wyrażenia swojego stanowiska w jakiejś sprawie (gdyby forum nie wymagało bycia zarejestrowanym/zalogowanym), mógłbym za każdym razem używać innego nicka. Moja opinia o zanieczyszczeniu powietrza nijak się ma do stanowiska dotyczącego muzyki grającej przy fontannie, więc anonimowość - czy posługiwanie się jednoraowymi nickami nie miałoby znaczenia.

Jeśli zajdzie taka potrzeba, podpisze się imieniem i nazwiskiem.

• jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 31.10.16, 12:02
      Poniższego posta piszę, by w kampanii samorządowej 2018 roku pokazać niedowiarkom, że pan Piotr Gąszcz będzie startował w wyborach na burmistrza.
      • feelek Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 31.10.16, 14:02
        ale myśmy to napisali już jakiś czas temu
        pytaliśmy kilka osób tu na forum o tę sprawę
        zaprzeczyli
        jak i sam przezcJozmica tu poniewierany p. Gąszcz też temu zaprzeczył.
        Ps.
        Piszesz posty żeby oznajmiać Światu, rewelacje typu:
        świeci słońce,
        pada deszcz,
        jest zima?

Sama kandydatura potencjalna p. Gąszcza, jego przydatność na stanowisko burmistrza Józefowa to temat na osobną dyskusję.
        Moim zdaniem jako menedżer nadawałby się ( teza, że 20% populacji nadaje się na stanowiska jakie pełni p. Gąszcz to jedna z pisowskich rewelacji pn.: "...każdy głupi może np. budować autostrady, zarządzać Józefowem jak Kruszewski etc....". )
        Jego rodzinne koligacje mu to zapewne uniemożliwią.
        • jozmic Re: Piotr Gąszcz - czy znacie, jak oceniacie 31.10.16, 16:15
          Poniewierany? Daj spokój... smile
          Żebyś się nie zdziwił Feelku, jak P.G. będzie startował. Przecież teraz nie przyzna sie do tego. A o tym, że była taka dyskusja na forum, będzie pamiętać 5 osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka