doomi 23.02.06, 16:54 4 marca w godz. 16,00 -22,00 odbędzie się w MOK-u Dzień Indyjski. Z tego co pamiętam będą różne występy, nauka tańca indyjskiego a także będzie można obejrzeć film prosto z Bolywood Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
111majka Re: Dzień Indyjski w MOK-u 23.02.06, 19:42 Tańca to chyba będzie tylko pokaz. Odpowiedz Link
doomi Re: Dzień Indyjski w MOK-u 23.02.06, 20:56 No tak, jak będzie pokaz, to trzeba patrzeć i się uczyć ;P Odpowiedz Link
wielebny123 Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 00:29 Jak obiecacie że zatańczycie w MOK-u tańce indyjskie w strojach regionalnych to zapracowany Wielebny poprzestawia swoje plany i wpadnie tam zrobić jakieś video z występów. Odpowiedz Link
111majka Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 00:34 Oj wielebny, tak długo siedziałeś cichutko, nie chciało Ci się pisać, ani dyskutować na Bardzo Poważne Tematy, a jak o tańcu hinduskim usłyszałeś to od razu przybiegłeś Ja waściwie w saari mogę przyjść... Odpowiedz Link
wielebny123 Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 00:46 Nie tyle nie chciało co nie miałem kiedy. Niestety doba na tylko 24 godziny... Jeśli obiecasz mi rags shargam to przyjdę na pewno Odpowiedz Link
111majka Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 00:51 Muszę Cię zmartwić, to nie będzie taniec brzucha Ale coś znacznie ciekawszego. Odpowiedz Link
wielebny123 Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 00:58 Radża Wielebny jest bardzo ciekaw co to może być? Odpowiedz Link
111majka Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 01:00 Bharata Natyam - klasyczny taniec hinduski Odpowiedz Link
wielebny123 Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 01:06 Majka jako jedna z 23 Aspar? Brzmi obiecująco... Odpowiedz Link
111majka Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 01:11 Oj, wielebny, chyba pora się pożegnać. Na pewno będziesz miał bardzo kolorowe sny. Dobranoc Odpowiedz Link
wielebny123 Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 01:13 Właśnie miałem napisać to samo Myślę, że przyśni mi się Majka, która wygina śmiało ciało w orietnalnych rytmach. Dobranoc. Odpowiedz Link
doomi Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 12:10 No qrcze, przespałam wizytę wielebnego na forum A do waszego dialogu to musiałam sobie ściągę małą znaleźć www.radaorient.com/ Odpowiedz Link
111majka Nie na temat 25.02.06, 00:10 Coś dziwnego. Zmieniają się daty wpisów. Wkleiłam niżej dwa fragmenty ze zmienionymi datami (piąty styczeń). Teraz już są normalne daty. ... wypiłam tylko pół piwa.... ? Re: Dzień Indyjski w MOK-u wielebny123 24.02.06, 11:22 + odpowiedz Radża Wielebny jest bardzo ciekaw co to może być? ? Re: Dzień Indyjski w MOK-u 111majka 05.01.06, 11:22 + odpowiedz Bharata Natyam - klasyczny taniec hinduski ? Re: Dzień Indyjski w MOK-u wielebny123 05.01.06, 11:57 + odpowiedz Odpowiedz Link
doomi Indyjska masala 27.02.06, 19:57 "Na niezwykłe spotkanie z kulturą indyjską zaprasza Miejski Ośrodek Kultury w Józefowie. Jeśli chcecie choć na chwilę uciec z szaroburej i zimnej rzeczywistości w wielobarwny, gorący świat Indii, koniecznie zarezerwujdcie sobotnie popołudnie i wieczór. Impreza rozpocznie się już o godz. 16, od godzinnych warsztatów z tańca indyjskiego, które poprowadzą warszawskie tancerki: Aleksandra Wachacz i Joanna Kaplica. Będzie więc to szansa dla amatorów. Profesjonaliści zatańczą niespełna dwie godziny później, około 17.45. Na specjalnym pokazie tańca indyjskiego zobaczymy młodą tancerkę Klarę Wojciechowską ze znanego już w Józefowie studenckiego Teatru Tańca "Wielka Potrzeba Sztuki". Tym razem wystąpi z własnym zespołem. W tzw. międzyczasie, po warsztatach, ale przed pokazem tańca, nastąpi otwarcie wystawy fotograficznej z Indii autorstwa znanego podróżnika, Bogumiła Rzucidło. Wernisaż będzie okazją nie tylko do obejrzenia zdjęć ludzi, zwierząt i miejsc, których być może większość z nas nigdy nie zobaczy na własne oczy, ale i szansą na wysłuchanie opowieści samego podróżnika i zadania mu nurtujących nas pytań. A Bogumił Rzucidło z całą pewnością ma co opowiadać. Ten 40-letni globroter z Warszawy kulę ziemską objechał w ciągu 15 lat trzy razy, przemierzając w tym czasie około 112 tys. km (lądem, bez uwzględnienia przelotów). O godz. 17.30 rozpocznie się półgodzinny wykład pt. "Kultura Indii", który poprowadzi dr Monika Nowakowska - wykładowca Uniwersytetu Warszawskiego. Po nim zapanuje niepodzielnie muzyka w wykonaniu zespołu Yerba Mater, znanego już bywalcom MOK-u Festiwalu Niezwykłych Instrumentów, który odbywał się tam w 2004 roku. Przypomnę więc tylko, że inspiracje muzyczne zespołu Yerba Mater i jego instrumentarium znajdują swoje źródło w rozmaitych kulturach i tradycjach Starego Świata. Grupa pielęgnuje też klasyczne tradycje muzyczne, grając indyjskie ragi, utwory perskie czy też tańce średniowiecznej Europy. Muzyka zestpłu w dużej mierze opiera się na improwizacji, która zdaniem członków Yerba Mater pozwala odrzucić granice pomiędzy stylami muzycznymi, granice sztuczne i niepotrzebne. Yerba Mater powstał w 2001 roku, jednak mimo dość krótkiej historii ma już na koncie udział i zwycięstwa w wielu prestiżowych festiwalach, m.in. Festiwalu Polskiego Radia (I Nagroda w kategorii "Nowa Tradycja"), Festiwalu Filmów Niemych w Warszawie (zespół grał muzykę na żywo do pierwszych animacji z 1910 r.), Międzynarodowym Festiwalu Muzyki Dawnej w Jarosławiu. Wreszcie na deser, o godz. 20, organizatorzy zapraszają na emisję głośnego przeboju kinowego rodem z Bollywood - indyjski film pt. "Czasem słońce, czasem deszcz". Warto jednak pamiętać, że ten deser będzie konsumowany dłużej niż niejedno danie główne, ponieważ film trwa aż 210 minut. Przez cały czas imprezy w bocznej sali MOK-u można będzie degustować smakołyki indyjskiej kuchni, ozdobić swoje ciało malunkami oryginalnych motywów indyjskich i skosztować shishy - fajek wodnych, nabijanych nie tytoniem, lecz specjalnymi owocowymi suszami. WSTĘP WOLNY" artykuł pochodzi z linii otwockiej z dnia 3 marca 2006. Odpowiedz Link
doomi Re: Indyjska masala 03.03.06, 19:02 Forumowicze drodzy, dzień indyjski już jutro Odpowiedz Link
mefistto Re: Indyjska masala 04.03.06, 19:51 Ja mimo szczerych chęci nie dotarłem ("zaliczałem" inną imprezę). Kto był niech opowie jak było. Odpowiedz Link
morkub Re: Indyjska masala 04.03.06, 22:04 podpisuję się pod powyższą prośbą - jak było??? miałam dziś rajd po lekarzach i też nie dotarłam Odpowiedz Link
doomi Re: Indyjska masala 04.03.06, 22:05 Na pewno było masę ludzi - przejeżdżałam koło Mok-u około 19,30 i było zatrzęsienie samochodów wkoło... Odpowiedz Link