Dodaj do ulubionych

Dzień Indyjski w MOK-u

23.02.06, 16:54
4 marca w godz. 16,00 -22,00 odbędzie się w MOK-u Dzień Indyjski.
Z tego co pamiętam będą różne występy, nauka tańca indyjskiego a także będzie
można obejrzeć film prosto z Bolywood big_grin
Obserwuj wątek
    • 111majka Re: Dzień Indyjski w MOK-u 23.02.06, 19:42
      Tańca to chyba będzie tylko pokaz.
      • doomi Re: Dzień Indyjski w MOK-u 23.02.06, 20:56
        No tak, jak będzie pokaz, to trzeba patrzeć i się uczyć ;P
        • 111majka Re: Dzień Indyjski w MOK-u 23.02.06, 21:59
          Się uczyć i naśladować smile
          • wielebny123 Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 00:29
            Jak obiecacie że zatańczycie w MOK-u tańce indyjskie w strojach regionalnych to
            zapracowany Wielebny poprzestawia swoje plany i wpadnie tam zrobić jakieś video
            z występów.
            • 111majka Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 00:34
              Oj wielebny, tak długo siedziałeś cichutko, nie chciało Ci się pisać, ani dyskutować na Bardzo Poważne
              Tematy, a jak o tańcu hinduskim usłyszałeś to od razu przybiegłeś wink
              Ja waściwie w saari mogę przyjść...
              • wielebny123 Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 00:46
                Nie tyle nie chciało co nie miałem kiedy. Niestety doba na tylko 24 godziny...
                Jeśli obiecasz mi rags shargam to przyjdę na pewno smile
                • 111majka Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 00:51
                  Muszę Cię zmartwić, to nie będzie taniec brzucha sad
                  Ale coś znacznie ciekawszego.
                  • wielebny123 Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 00:58
                    Radża Wielebny jest bardzo ciekaw co to może być?
                    • 111majka Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 01:00
                      Bharata Natyam - klasyczny taniec hinduski smile
                      • wielebny123 Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 01:06
                        Majka jako jedna z 23 Aspar? Brzmi obiecująco...
                        • 111majka Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 01:11
                          Oj, wielebny, chyba pora się pożegnać. Na pewno będziesz miał bardzo kolorowe sny.
                          Dobranoc smile
                          • wielebny123 Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 01:13
                            Właśnie miałem napisać to samo smile
                            Myślę, że przyśni mi się Majka, która wygina śmiało ciało w orietnalnych
                            rytmach. Dobranoc.
                            • doomi Re: Dzień Indyjski w MOK-u 24.02.06, 12:10
                              No qrcze, przespałam wizytę wielebnego na forum sad
                              A do waszego dialogu to musiałam sobie ściągę małą znaleźć big_grin
                              www.radaorient.com/
                              • 111majka Nie na temat 25.02.06, 00:10
                                Coś dziwnego. Zmieniają się daty wpisów.
                                Wkleiłam niżej dwa fragmenty ze zmienionymi datami (piąty styczeń). Teraz już są normalne daty.
                                ... wypiłam tylko pół piwa....

?  Re: Dzień Indyjski w MOK-u
                                   wielebny123   24.02.06, 11:22  + odpowiedz

Radża Wielebny jest bardzo ciekaw co to może być?

111majka   05.01.06, 11:22  + odpowiedz

Bharata Natyam - klasyczny taniec hinduski smile

wielebny123   05.01.06, 11:57  + odpowiedz

• doomi Indyjska masala 27.02.06, 19:57
                                  "Na niezwykłe spotkanie z kulturą indyjską zaprasza Miejski Ośrodek Kultury w
                                  Józefowie. Jeśli chcecie choć na chwilę uciec z szaroburej i zimnej
                                  rzeczywistości w wielobarwny, gorący świat Indii, koniecznie zarezerwujdcie
                                  sobotnie popołudnie i wieczór.

Impreza rozpocznie się już o godz. 16, od godzinnych warsztatów z tańca
                                  indyjskiego, które poprowadzą warszawskie tancerki: Aleksandra Wachacz i Joanna
                                  Kaplica. Będzie więc to szansa dla amatorów. Profesjonaliści zatańczą niespełna
                                  dwie godziny później, około 17.45. Na specjalnym pokazie tańca indyjskiego
                                  zobaczymy młodą tancerkę Klarę Wojciechowską ze znanego już w Józefowie
                                  studenckiego Teatru Tańca "Wielka Potrzeba Sztuki". Tym razem wystąpi z własnym
                                  zespołem.
                                  W tzw. międzyczasie, po warsztatach, ale przed pokazem tańca, nastąpi otwarcie
                                  wystawy fotograficznej z Indii autorstwa znanego podróżnika, Bogumiła Rzucidło.
                                  Wernisaż będzie okazją nie tylko do obejrzenia zdjęć ludzi, zwierząt i miejsc,
                                  których być może większość z nas nigdy nie zobaczy na własne oczy, ale i szansą
                                  na wysłuchanie opowieści samego podróżnika i zadania mu nurtujących nas pytań.
                                  A Bogumił Rzucidło z całą pewnością ma co opowiadać. Ten 40-letni globroter z
                                  Warszawy kulę ziemską objechał w ciągu 15 lat trzy razy, przemierzając w tym
                                  czasie około 112 tys. km (lądem, bez uwzględnienia przelotów).
                                  O godz. 17.30 rozpocznie się półgodzinny wykład pt. "Kultura Indii", który
                                  poprowadzi dr Monika Nowakowska - wykładowca Uniwersytetu Warszawskiego. Po nim
                                  zapanuje niepodzielnie muzyka w wykonaniu zespołu Yerba Mater, znanego już
                                  bywalcom MOK-u Festiwalu Niezwykłych Instrumentów, który odbywał się tam w 2004
                                  roku. Przypomnę więc tylko, że inspiracje muzyczne zespołu Yerba Mater i jego
                                  instrumentarium znajdują swoje źródło w rozmaitych kulturach i tradycjach
                                  Starego Świata. Grupa pielęgnuje też klasyczne tradycje muzyczne, grając
                                  indyjskie ragi, utwory perskie czy też tańce średniowiecznej Europy. Muzyka
                                  zestpłu w dużej mierze opiera się na improwizacji, która zdaniem członków Yerba
                                  Mater pozwala odrzucić granice pomiędzy stylami muzycznymi, granice sztuczne i
                                  niepotrzebne.
                                  Yerba Mater powstał w 2001 roku, jednak mimo dość krótkiej historii ma już na
                                  koncie udział i zwycięstwa w wielu prestiżowych festiwalach, m.in. Festiwalu
                                  Polskiego Radia (I Nagroda w kategorii "Nowa Tradycja"), Festiwalu Filmów
                                  Niemych w Warszawie (zespół grał muzykę na żywo do pierwszych animacji z 1910
                                  r.), Międzynarodowym Festiwalu Muzyki Dawnej w Jarosławiu.
                                  Wreszcie na deser, o godz. 20, organizatorzy zapraszają na emisję głośnego
                                  przeboju kinowego rodem z Bollywood - indyjski film pt. "Czasem słońce, czasem
                                  deszcz". Warto jednak pamiętać, że ten deser będzie konsumowany dłużej niż
                                  niejedno danie główne, ponieważ film trwa aż 210 minut.
                                  Przez cały czas imprezy w bocznej sali MOK-u można będzie degustować smakołyki
                                  indyjskiej kuchni, ozdobić swoje ciało malunkami oryginalnych motywów
                                  indyjskich i skosztować shishy - fajek wodnych, nabijanych nie tytoniem, lecz
                                  specjalnymi owocowymi suszami.
                                  WSTĘP WOLNY"

artykuł pochodzi z linii otwockiej z dnia 3 marca 2006.
                                  • doomi Re: Indyjska masala 03.03.06, 19:02
                                    Forumowicze drodzy, dzień indyjski już jutro smile
                                    • mefistto Re: Indyjska masala 04.03.06, 19:51
                                      Ja mimo szczerych chęci nie dotarłem ("zaliczałem" inną imprezę).
                                      Kto był niech opowie jak było.
                                      • morkub Re: Indyjska masala 04.03.06, 22:04
                                        podpisuję się pod powyższą prośbą - jak było???
                                        miałam dziś rajd po lekarzach i też nie dotarłam sad
                                        • doomi Re: Indyjska masala 04.03.06, 22:05
                                          Na pewno było masę ludzi - przejeżdżałam koło Mok-u około 19,30 i było
                                          zatrzęsienie samochodów wkoło...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka