111majka 13.03.06, 12:54 W tą niedzielę w MOKu od godz. 18. Czy ktoś zna program? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doomi Re: Imieniny Józefowa 15.03.06, 13:34 W programie imprezy "Imieniny Miasta Józefowa": Koncert arii i duetów operetkowych dzieł m.in. F. Lehara, G. Verdiego, E. Kalmana i N. Dostala. Wystąpią: Barbara Abramowicz - sopran, Robert Szpregiel - tenor i Robert Odrobina - fortepian. Obchody uświetni wystawa "Sceny z dawnej polskiej wsi" Organizotorem jest Towarzystwo Przyjaciół Józefowa. Jako ciekawostkę podam za linią otwocką, że do tej pory wstęp na imprezę mieli tylko imiennicy miasta, czyli Józefy i Józefowie. Tym razem wstęp jest wolny dla wszystkich. Odpowiedz Link
doomi Re: Imieniny Józefowa 15.03.06, 13:58 Truski cieszę się, że zaczęłaś też pisać w innych wątkach. Przyda Ci się taka odskocznia od wątku przedszkolnego co?? Ja wczoraj jak czytałam to wszystko to miałam głowę jak bania, nie chcę nawet myśleć jaka była Twoja Odpowiedz Link
truski1 Re: Imieniny Józefowa 15.03.06, 14:20 ja na "szczęście" przez większość dnia nie miałam dostępu do komputera i internetu, bo powiem szczerze nie wiem czy nie zareagowałabym na zaczepki zniesmaczonej (która niestety sądzę jest osobą od której wszystko się zaczęło). A głowę mam jak bania albo jeszcze większą. Czytam wasze wątki, czytam i właśnie bardzo się uśmiałam, jak jednej pojawiał się komunikat informujący o nieobecności burmistrza a innej nie, musicie być naprawdę fajne, że tak pozwolę sobie wtrącić. To forum naprawdę wciąga. A propos takiego pojawiania się i znikania- Koleżanka pyta mnie na gg czy dostałam kartkę od pewnego pana z okazji dnia kobiet. Zaglądam- jest. Czytam, ok., wiem od kogo i co. Odpisuję że tak dostałam. Ale ona dalej- jaką dostałaś?. Piszę, że słabą, no ale ona dalej drąży- ale jaką?. No wiec jej piszę- że jakiś onet mi lata. I dalej próbuję zająć się pracą, ale ona nie przestaje- Wariatko onety nie latają- poczekaj aż Ci się otworzy. No i poczekałam. I teraz jak zaczynamy rozmowę to zadaje mi pytanie- jak tam onety latają czy nie? Odpowiedz Link
111majka Re: Imieniny Józefowa 15.03.06, 15:55 Niezwykle poważny i dostojny ten program. Odpowiedz Link
mefistto Re: Imieniny Józefowa 15.03.06, 16:15 Poważny faktycznie ale jakiś taki mało józefowski... No chyba że coś się załapie do punktu: Wystawa "Sceny z dawnej polskiej wsi" Ale i tak się cieszyć wypada, że coś się dzieje Odpowiedz Link
111majka Re: Imieniny Józefowa 15.03.06, 17:10 Organizatorzy są bardzo poważni. I chyba troszkę im zabrakło pomysłów na zrobienie prawdziwie józefowskiego dnia. A może Oni właśnie w ten sposób chcieli uczcić imieniny swojego miasta? Tak dostojnie? Odpowiedz Link
doomi Re: Imieniny Józefowa 16.03.06, 12:34 Info na temat wystawy towarzyszącej imieniom Józefowa: www.wiazowna.pl/index.php?cmd=wydarzenia&opt=pokaz&id=67 Odpowiedz Link
morkub Re: Imieniny Józefowa 16.03.06, 12:41 A to fajnie się zapowiada, wybiorę się pewnie w tygodniu. Odpowiedz Link
111majka Re: Imieniny Józefowa 16.03.06, 12:42 Rzeczywiście zdjęcia wyglądają ... że aż mnie zatkało. Bardzo "malarskie", nawet trochę sztuczne w swojej hm... doskonałości? Na pewno watro obejrzeć oryginały. Odpowiedz Link
doomi A tak się bawili :) 03.04.06, 13:13 www.linia.com.pl/public/article.php?1-7401-0 Odpowiedz Link
111majka Re: A tak się bawili :) 03.04.06, 13:16 Wierzyć panu Norbertowi, czy nie? Może wszystko było odwrotnie? Odpowiedz Link
morkub Re: A tak się bawili :) 03.04.06, 14:46 Wierzyć czy nie wierzyć, to jedna sprawa. Ale powiedzcie, czy mnie oczy nie mylą? Przecież pan dziennikarz ma wyraźne problemy z posługiwaniem się językiem polskim!! Odpowiedz Link