19.03.06, 00:29
Teraz to ja mam problem z oczami wink
Bo zauważyłam dziś stojąc na peronie w Józefowie bliżej końca od strony Świdra jakiś nowy pub na Sikorskiego. Taki obsmarowany graffiti. A dałabym sobie uciąć głowę, że tam był spożywczak uncertain
Obserwuj wątek
    • 111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 00:33
      Czy mówisz o byłych delikatesach po lewej stronie świateł (patrząc od peronu)?
      Już jakieś trzy miesiące temu zamienili je na pijalnię piwa.
      • morkub Re: Nowy pub? 19.03.06, 00:37
        Tak - to to.
        Matko, 3 miesiące już?!? Ja to dopiero mam coś z oczami! sad
        • doomi Re: Nowy pub? 19.03.06, 00:46
          hm, ja nawet nie kojarzę o jakim miejscu Wy mówicie...
          • 111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 21:15
            Przed chwilą rozmawiałam z córą na temat tego "pubu", przedtem zaopatrywaliśmy się w tych
            delikatesach. Córa powiedziała, że kiedyś zauważyła tam napis "PUB CIUB" i zdziwiła się, że ktoś tak
            kretyńsko nazwał pub. Potem doczytała dokładniej że to jest PUB CLUB smile
            Ale Wy (tzn mieszkańcy tamtej, czyli MOK-owej stronie torów) chyba rzadko bywacie po drugiej stronie.
            Bo raczej nie macie żadnego interesu, prawda? Z Waszej strony są prawie wszystkie sklepy, przez
            waszą stronę jedzie się do Wału czy do ronda, po Waszej stronie jest większość szkół. To nic dziwnego
            doomi, że nie zauważyłaś nowego pubu. Ja też prawdę mówiąc nie wiem jak wygląda to grafitti, bo
            jakoś nie widziałam... Ale jutro zerknę.
            • doomi Re: Nowy pub? 19.03.06, 21:51
              Ale po Waszej jest przychodnia smile
              Inna sprawa, że na szczęście nie muszę z niej korzystać.
              • 111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 22:20
                I sklep Oskroby, i górka. I...... i to chyba wszystko smile
                • morkub Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:22
                  Biblioteka. smile
                • morkub Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:23
                  I taki fajny sklep przy Sikorskiego, na rogu Wilsona, z narzędziami i takimi tam rzeczami.... wink
                  • 111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:48
                    To jeszcze kantor, sklep z butami i pierdułkami, punkt przeróbek krawieckich, podobno nawet szewc,
                    Markowski i Urszula...
                    • doomi Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:49
                      A my mamy Korwina-Mikke, Ruperta i Nescę ;P
                    • morkub Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:49
                      A to wszystko się zgadza, o Markowskim i Urszuli tylko nie wiedziałam, że po Twojej stronie torów wink
                      • 111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:50
                        Czy tylko ja z całego forumowego towarzystwa mieszkam po mojej stronie?
                        • doomi Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:51
                          hi hi z tego ujawnionego, czyli piszącego to chyba tak big_grin
                        • morkub Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:52
                          Szczerze mówiąc, tylko za siebie mogę się wypowiedzieć. Szpieguj, Majka, szpieguj wink
                          • 111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:53
                            Wlaśnie z tego szpiegowania mi wychodzi, że tylko ja.
                        • pepe_01 Re: Nowy pub? 20.03.06, 18:50
                          Tylko wybrańcy moga mieszkac po naszej , własciwej stronie torów wink)))))
                          • 111majka Re: Nowy pub? 20.03.06, 18:59
                            Witaj w klubie pepe smile
                            Nie podejmuję się dyskusji o większej właściwości którejkolwiek ze stron torowych, Poza tym, że ja tą
                            naszą bardzo lubię smile
                            • morkub Re: Nowy pub? 20.03.06, 21:53
                              A ja lubię tę naszą, bo po prostu ją lepiej znam smile A lubię piosenki, które już raz słyszałam wink
                          • krzysio1972 Re: Nowy pub? 21.03.06, 15:36
                            pepe_01 napisał:

> Tylko wybrańcy moga mieszkac po naszej , własciwej stronie torów wink)))))

I tak wszyscy sie przeprowadza na nasza strone torow wink
                            Troche czarnego humoru chyba nie zaszkodzi.
                            • doomi Re: Nowy pub? 21.03.06, 15:50
                              na "naszą" czyli na którą krzysio??
                              Mi rybka która strona, oby nadal mieszkać w Józefowie. (jak widać nie mam
                              poczucia humoru ;P)
                              • krzysio1972 Re: Nowy pub? 21.03.06, 17:43
                                doomi napisała:

> na "naszą" czyli na którą krzysio??
                                > Mi rybka która strona, oby nadal mieszkać w Józefowie. (jak widać nie mam
                                > poczucia humoru ;P)

Na ta bez 'Pub Clubu' i zapewniam Cie, ze jesli byla bys 'wybrancem' to w
                                kontekscie tego co napisalem <czarny humor> nie bylo by Ci rybka</czarny humor>

• doomi Re: Nowy pub? 21.03.06, 18:03
                                  Wybraniec?? brzmi dumnie wink
                                  • 111majka Re: Nowy pub? 21.03.06, 18:53
                                    Krzysio chyba wie coś, czego my nie wiemy. Wygląda na to, że którąś stronę będą zrównywać z ziemią.
                                    Tylko którą?
                                    (Ja też coś nie kumam tego czarnego krzysiowego humoru).
                                    • krzysio1972 Re: Nowy pub? 23.03.06, 15:12
                                      Widze, ze temat jeszcze nie umarl, takze ostatnia podpowiedz.
                                      Nasza, moja strona to przede wszystkim ta lepsza strona wink, strona, na ktorej
                                      sa urzedy, straz, 2 koscioly, cmentarz, to strona Korwina, to my mielismy
                                      Wembley, mapy stacje benzynowe, mamy wiecej swidra i wisle wink, itd...

A teraz przeczytajcie jeszcze moja odpowiedz na post pepe_01 i doomi i bedzie
                                      wszystko jasne wink
                                      • 111majka Re: Nowy pub? 23.03.06, 17:26
                                        Krzysiu, motasz coraz bardziej. Przed chwilą na dole przeczytałam, że strona pana Korwina jest
                                        biedniejszą stroną. Ty piszesz, że to lepsza strona.........

Aaaaaaaaaaa. Ja już wiem o co Ci chodzi. Rzeczywiście humor bardzo czarny uncertain
                                        Trochę miałam racji we wcześniejszym wpisie...
                                        • krzysio1972 Re: Nowy pub? 23.03.06, 17:32
                                          111majka napisała:

> Krzysiu, motasz coraz bardziej. Przed chwilą na dole przeczytałam, że strona pa
                                          > na Korwina jest
                                          > biedniejszą stroną. Ty piszesz, że to lepsza strona.........

Czy biedniejsza nie wiem, czy bogatsza=lepsza tez nie wiem, ale dla mnie lepsza
                                          bo moja wink

> Aaaaaaaaaaa. Ja już wiem o co Ci chodzi.

No to juz zakonczmy i postawmy [`] nad tematem.

• morkub Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:55
              No dobra - jeśli to pijalnia, to nie ma co się tam zapuszczać?
              Ale widziałam tam też obok napis wysprayowany ORION. To coś innego? Majka pewnie już wiesz albo zaraz będziesz wiedziała smile
              • 111majka Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:57
                Nie wiem. Ale jutro się dowiemsmile
                • morkub Re: Nowy pub? 19.03.06, 23:58
                  Wiedziałam smile
                  • 111majka Re: Nowy pub? 20.03.06, 16:40
                    No i źle wiedziałaś, morkubsmile
                    Mam dziś taki zapieprz, że nie odchodzę od komputera uncertain
                    Ale jutro....
      • pepe_01 Re: Nowy pub? 20.03.06, 18:48
        jak na warunki Józefowskie to nawet miły lokal (czywiscie w porównaniu do
        Jokera,czy WOtu). Ważne żeby nie przyglądać się na blaszne ściany i sitke
        maskująca pod sufitem smile))
        • mefistto Re: Nowy pub? 20.03.06, 20:56
          Siatka maskująca pod sufitem to był kiedyś taki szczyt mody...
          Strasznie zazdrościłem jednemu koledze ale niestety mój sufit tylko straszył
          bielą farby sad
          • 111majka Re: Nowy pub? 21.03.06, 18:56
            Przejeżdżałam dzisiaj obok. Wygląda obrzydliwie. W życiu bym tam nie weszła, zwłaszcza ze
            świadomością że obsługują te kobity z delikatesów. Jakoś mi to nie pasuje....
            A przejeżdżałam celowo, żeby wejść i podzielić się tu wrażeniami.
            • morkub Re: Nowy pub? 23.03.06, 12:15
              Dzięki, Majka! No to wiem, co chciałam.
    • jackie_brown Re: Nowy pub? 23.03.06, 11:26
      Zawsze się śmiałam, że mieszkam po "biedniejszej stronie torów" czyli po
      stronie Korwina - Mikkego. Natomiast i tak w Józefowie mieszkają sami bogaci
      ludzie i ja smile
      • morkub Re: Nowy pub? 23.03.06, 12:14
        świetne jest to określenie "strona Korwina-Mikkego" i wszystko jasne smile
        • doomi Re: Nowy pub? 23.03.06, 14:07
          Dzięki jackie_brown, to mi wiele rozjaśniło smile
          Jakiś czas temu znajoma z Wawki wybierając się do mnie pierwszy raz pytała czy
          mieszkam po biedniejszej czy bogatszej stronie Józefowa. Ale się wtedy uśmiałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka