arkadia67 16.05.06, 21:52 Drodzy Forumowicze! Na cioteczkę mą kochaną czas przyszedł i za mąż mi się wybiera. Potrzebuję Waszej pomocy w kwestii zaproszeń ślubnych. -gdzie można tanio zaprojektować i wydrukować? Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia420 Re: Zaproszenia ślubne 16.05.06, 23:08 najtaniej to w domu, na druakrce chyba. Samemu wykonać, wydrukować i gotowe. Ileż tych zaproszeń będzie? 100 dadzą radę obrobić Odpowiedz Link
arkadia67 Re: Zaproszenia ślubne 17.05.06, 13:26 Monia tych zaproszeń to ok. 60 szt. = wkładki na wesele. Próbuję właśnie jakiś projekcik zrobić sama, ale nie bardzo wiem gdzie papier czerpany można kupić? Odpowiedz Link
monia420 Re: Zaproszenia ślubne 17.05.06, 19:29 może w sklpie dla palstyków... my kupiliśmy tam taki papier niby marmur..., potem zrbiliśmy zaproszenia, a że miały być bez kolorów, tylk oczarno-białe to wyszło nieźle. Dacie radę i będzeicie mieli satysfakcję. W razie czego na pewno wesprzemy jakoś: moralnie np Odpowiedz Link
morkub Re: Zaproszenia ślubne 17.05.06, 22:13 Arkadio, a na Allegro zaglądałaś? Można tam dostać wszystko do zrobienia ozdobnej kartki czy zaproszenia, np. tu: allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2648786 albo tu: allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3184719 Można tez zamówić gotowe zaproszenia robione ręcznie - ale czy to tanio - nie wiem. Odpowiedz Link
arkadia67 Re: Zaproszenia ślubne 17.05.06, 22:22 Dzięki morkub, ale wszystko jest dość drogie((( Projekty, sama już dwa zrobiłam. Papier ładny kupię, taki czerpany i ma być w kolorze kremowym lub blady seledynek. Za papier zapłacę ok 50 zł a reszta tak jak Monia poradziła na drukarkę laserową. Potem kokardeczki ładnie przykleję i nikt w Polsce takich miał nie będzie, tylko moja cioteczka. Odpowiedz Link
arkadia67 Re: Zaproszenia ślubne 17.05.06, 22:26 Acha, zapomniałam dodać, że Wasze artstyczne dusze do tego dzieła mnie zmotywowały)) Wszystko przez plecenie koszyków i nasze "ukulturalnione" rozmowy)) Co to forum z niektórymi ludzmi robi!!!))) Odpowiedz Link
111majka Re: Zaproszenia ślubne 17.05.06, 23:05 Arkadio, jakbyß potrebowa?a jakiegoß wsparcia nie tylko duchowego ale te? graficznego - to jestem Odpowiedz Link
arkadia67 Re: Zaproszenia ślubne 17.05.06, 23:23 Majka, mogła byś mi właśnie pomóc. Wszystkie „fonty” jakie znalazłam na internecie do napisania eleganckiego tekstu nie mają polskich znaków. Już ich wgrałam chyba z dziesięć i szlak mnie trafia((. Nie mogę też znaleźć rysunku obrączek, podkówki lub czegoś w tym stylu. Ciotka zastrzegła, że nie mogą to być żadne aniołki, całujące się parki itd.... Ma rację bo wiek na takie obrazki im nie pozwala. Zaproszenie ma być skromne, ale eleganckie. Masz babo placek, ale zadanie mi powierzyli. Co mi tam, na pewno nie zawiodę a wyzwanie mi się podoba. Odpowiedz Link
111majka Re: Zaproszenia ślubne 17.05.06, 23:34 Możemy się spotkać na przykład w piątek przed aerobikiem. Tylko dobrze byloby jakbyś przysłała mi wcześniej jakiegoś jpga z tym co już zrobilaś i jak sobie to wyobrażasz. Odpowiedz Link
arkadia67 Re: Zaproszenia ślubne 18.05.06, 16:22 Stokrotne dzięki Majka za chęć pomocy!!!! Ale właśnie skończyłam swoje 4 projekty. UDAŁO SIĘ))). W sobotę "jadą" do zineresowanych celem wybrania tego na, naj.... Pewnie jeszcze będą jakiś małe poprawki, ale wiadomo wszystko rzecz gustu. Póżniej ostatni szlif i na drukarkę. Wszystkim dziękuję za chęć pomocy i rady!!!))) Odpowiedz Link
morkub Re: Zaproszenia ślubne 17.05.06, 23:36 Arkadio, zajrzyj tutaj: antraxja-fonts.iweb.pl/index.php?show=plsearch&litera=b&od=1 Odpowiedz Link
arkadia67 Re: Zaproszenia ślubne 18.05.06, 00:01 Morkub właśnie z tej stronki ściągałam( Odpowiedz Link
arkadia67 Re: Zaproszenia ślubne 17.05.06, 23:10 Jak tylko wykonam całe dzieło to się pochwalę. Do soboty wszystko ma być już gotowe, bo 29.07.2006 ślub!) Mam nadzieję, że się wyrobię. Zostały mi już tylko dwa projekty do zrobienia (2+2=4). Muszą młodzi mieć z czego wybierać no nie)))) (hi,hi,hi młodzi - mają po 50 lat) Odpowiedz Link
gkolo Re: Zaproszenia ślubne 23.05.06, 16:26 warszawa Al solidarnosci obok kina femina ! taniej niz w otwocku garwolinie itp. Odpowiedz Link
arkadia67 Re: Zaproszenia ślubne 23.05.06, 22:53 Serdeczne dzięki, zaproszenia zaprojektowałam sama, znalazłam odpowiedni papier po 10 zł za 20 szt (i w Józefowie go kupiłam, bo w Otwocku oraz Warszawie za to samo chcieli po 18 zł. Cały koszt zaproszeń (oczywiście bez mojej marży) to 40 zł za 70 szt.+wkładki na ślub+koperty. Jestem prze-szczęśliwa, że się podobają a jest to mój pierwszy samodzielny projekt)))) i nareszcie są już gotowe do rozwiezienia gościom, Hura, hura, hura... Na pewno komuś Twoja informacja się przyda)) Odpowiedz Link
morkub Re: Zaproszenia ślubne 23.05.06, 23:26 Gratulacje z okazji udanego pierwszego projektu! Odpowiedz Link