Dodaj do ulubionych

Latawce :)

23.05.06, 22:47
Gdzie można by w Józefowie latawce puszczać?
Kto umie latawce robić?
Są chętni na wspólne puszczanie latawców?? smile
Obserwuj wątek
    • arkadia67 Re: Latawce :) 23.05.06, 23:02
      Morkub, a coś Ty tak do nieba wzleciałasmile))
      My na ziemi o quadach, a morkub o lataniusmile
      Mój mąż umie „podobno” latawce robić, choć nigdy nie widziałam, ale dzieciom
      zawsze mówił zrobimy, zrobimy, tylko materiału dziś nie mamy, hihihi
    • 111majka Re: Latawce :) 23.05.06, 23:04
      Każdy umie robić smile
      No, może nie tak od razu, ale wystarczy chcieć, każdy na pewno kiedyś robił.
      Miejsce się znajdzie, jak nie w samym Jozefowie to w okolicy.
      Chętni pewnie też. Już jedną masz smile
      • arkadia67 Re: Latawce :) 23.05.06, 23:09
        Ja nie umiem puszczaćsad(( parę razy próbowałam nad morzem, zganiałam się
        okrutnie a i tak wysoko nie poleciał. A nie moje szybowały tak pięknie, jak
        kolorowe ptaki na niebiesmile) I żaden nie spadł!
        • morkub Re: Latawce :) 23.05.06, 23:21
          Moje wspomnienie z szczenięcych lat jest takie, że latawca z tatą robiłam, ale nie poleciał on zbyt wysoko sad chcę spróbować jeszcze raz! A kiedy pasuje?
          A Ty, Arkadio, chłopaków swoich też namów!
          • arkadia67 Re: Latawce :) 23.05.06, 23:29
            Tych komputerowców?!!! Wystarczy jak koszyczek upleciony przyniosłam to musiałam
            się tłumaczyć jak małe dziecko, że naprawdę sama to zrobiłam!sad I tak
            stwierdzili, że matce na starość odbija a aerobikiem to ich do końca dobiłamsmile)))
        • malinela Re: Latawce :) 23.05.06, 23:27
          Dwukrotna próba puszczania latawców nad morzem kończyła się porażką i
          nadszarpniętym autorytetem mojego męża i szwagra. Jak to miło arkadia, że
          należysz do "clubu spalonych oblatywaczy".

Jeśli chodzi o miejsce, to najwięcej wolnej przestrzeni jest nad Wisłą.
          • jackie_brown Nad Wisłą 24.05.06, 21:19
            A czy widziałyście/liście ten fajny cypelek nad wisłą z którego widać panoramę
            Warszawy i Pałac Kultury? Tam jest polanka i chyba pomyślne wiatry.
    • morkub Latowisko w Toruniu było 23.05.06, 23:45
      Znajomy w Toruniu robił Latowisko tak:
      www.nevo.pl/ariel/2.html
      To my nie gorsi, nie?
      • morkub Re: Latowisko w Toruniu było 23.05.06, 23:45
        www.nevo.pl/ariel/2.html
        Wkleiłam link jeszcze raz.
        • doomi Re: Latawce 24.05.06, 09:40
          A my kupiliśmy dwa lata temu we Włoszech super tandenty made in China latawiec.
          Tandeta straszna, ale latał jak zawodowy. W sumie latawiec to jedno, a dobry
          wiatr do drugie... nam latał cudnie i we Włoszech i w zeszłym roku w Bułgarii.
          Tylko w Józku latać tak wysoko nie chciał sad
          No więc mam swoją teorię, że z latawcem to nad morze i już.
          Ale do Waszej ekipy latawic chętnie się przyłączę smile A nuż się uda i nad
          Świdrem...
    • robert-m1 Re: Latawce :) 24.05.06, 18:20
      Cześć ja zajmuję się modelarstwem lotniczym ostatni latawiec co prawda
      zbudowałem parę lat temu ale mogę dla was poszukać jakiś materiałów Budowa
      latawca nie jest trudna ,dwie listewki trochę papieru pakowego i oczywiście
      chęci.Miejsc jest pod dostatkiem,nad świdrem lub wisłą.Jeżeli chcecie kupić
      gotowy latawiec, widziałem ostatnio fajne w decathlonie(akrobacyjne)ok 50-60 zł
      o ile dobrze pamiętam.Pozdrawiam
      • doomi Re: Latawce :) 24.05.06, 20:47
        mężczyzna na forum ;O
        • 111majka Re: Latawce :) 24.05.06, 21:53
          Ciiiiiiiii.... bo się wystraszy.........
    • robert-m1 Re: Latawce :) 24.05.06, 22:40
      hahaha jakoś się nie wystraszyłem :p pozdrowionka dla miłyh pań
      • 111majka Re: Latawce :) 24.05.06, 22:42
        Uffffffff, całe szczęście, już się bałam.......
        I jeszcze miły, pozdrawia smile
        Odwzajemniamy smile)))))
        • morkub Re: Latawce :) 24.05.06, 22:43
          I nawet coś obiecał tongue_out
        • do73 Re: Latawce :) 24.05.06, 22:44
          Jak nad Świdrem, to i ja się piszę z moimi córami. Nad Wisłę to może mi się
          logistycznie nie udaćsmile
      • robert-m1 Re: Latawce :) 24.05.06, 22:43
        miłych pań
        • 111majka Re: Latawce :) 24.05.06, 23:04
          Słuchalam dzisiaj w radio o latawcowaniu. Chyba to jest trendy sad A w myśl innego wątku trendy jest nie
          być trendy. Ale to nic smile
          Robert, poprosimy o szczegóły. Tylko jakieś takie proste, żebyśmy się nie zniechęciły/li.
          Liczymy też na Ciebie jako instruktora puszczania (latawcow oczywiście).
          • robert-m1 Re: Latawce :) 25.05.06, 19:36
            A co byście chciały wiedzieć?jakie materiały są potrzebne?ile czasu zajmie
            budowa? A co do puszczania jestem za.W brew pozorom to fajna zabawawinkA może na
            forum: jak zbudować latawiec, krok po kroku?
            • morkub Re: Latawce :) 25.05.06, 21:20
              Czemu nie smile Budowanie latawca to też może być dobra zabawa smile
    • morkub no to konkrety 25.05.06, 21:50
      No smile jakiś odzew był, to może przejdźmy od słów do czynów smilespróbuję jakieś konkrety ustalić.
      Chętnych zebrało się trochę smile Arkadia, majka111, doomi, do73, malinela?, jackie brown?, robert-m1? no i ja smile
      TERMIN: trzeba go ustalić smile weekend 3-4 czerwca pasuje? albo następny po nim, czyli 10-11 czerwca? chyba raczej w dzień, żeby wiaterek był, komary nie siekły i dzieciaki można było zabrać. Tak?
      MIEJSCE: proszę o pomoc w ustaleniu konkretnych dwóch miejsc (drugie na wypadek wszelki), w których Latowisko mogłoby się odbyć - dla mnie określenie "nad Wisłą" albo "nad Świdrem" to czysta abstrakcja, wiec pomóżcie ustalić dokładniej. Poza tym myślę, że spotkamy się gdzieś w mieście i jakoś wspólnie udamy na miejsce, gdzie będziemy puszczać latawce - żeby nikt się nie zgubił smile
      • morkub Re: no to konkrety 25.05.06, 22:00
        Widze, że 3 czerwca mamy konkurencję w postaci Masy Krytycznej. No ale jesteśmy elastyczni smile
        Proponuje, żebysmy zrobili latace wlasnorecznie i koniecznie zeby były bardzo kolorowe smile Mam opis zrobienia latawca w takiej ksiazce "Vademecum ZRÓB SAM" - mogę udostępnić do skserowania albo może zeskanować, gdyby ktoś dysponował skanerem i wstawić na forum. Zaraz też poszukam coś w sieci na ten temat.
        A może chcecie umowić się najpierw na wspólne robienie latawców?
        • 111majka Re: no to konkrety 25.05.06, 22:13
          3 czerwca Masa konkuruje z babskim spotkaniem niekonieczniedekupażowymalektowie smile
          Można razem robić latawce, ale na to potrzeba baaardzo dużo miejsca (tzn na kilka latawców). Jednak
          obawiam się, że jak każdy będzie musiał zrobić sam, to będzie trudniej. Nie z latawcem - z
          mobilizacją.
          • morkub Re: no to konkrety 25.05.06, 22:20
            Można zdekupażować latawca, jak już się go zrobi wink
            • doomi Re: no to konkrety 25.05.06, 23:44
              Skaner mam ja więc spoko - to raz
              10-11 czerwca to nie mogę bo najpierw festyn przy "Józefovii" - występuje moja
              mała czirliderka
              zaraz potem festyn szkolny "dwójki" gdzie czirliderka wciela się w nie pamiętam
              kogo w koncercie mini playback show

A babskie imprezowanie w przyszły week nie będzie chyba trwało trzy dni ;D więc
              może jakoś pokombinujemy z terminami, co smile
              • morkub Re: no to konkrety 25.05.06, 23:46
                pokombinujemy, a jakże! U mnie weekend 17-18 czerwca odpada, jeśli już kombinujemy z dalszymi terminami. wink
                • doomi Re: no to konkrety 25.05.06, 23:50
                  No to kombinuję smile
                  Gdyby Robert nam wytłumaczył co i jak + morkub wrzuciałaby zdjęcia to każdy z
                  nas w domu by coś spróbował wymodzić. To znaczy ja sobie dam spokój bo prace
                  ręczne to nie mój żywioł i poszukam gotowca wink i możemy ruszać na te łąki
                  nadwiślańskie/nadświdrzańskie. Czyli idąc dalej tym tropem - proponuję spotkać
                  się na przykład w przyszły week w porze okołopołudniowej z przychówkiem i
                  latawcami, a potem przychówek oddać pod czułe tatusiowe skrzydełka. I looz,
                  czyli mamusie mają czas dla siebie. Reszta do uzgodnienia big_grin
                  • morkub Re: no to konkrety 25.05.06, 23:56
                    No to brzmi nieźle smile Zaczynam negocjacje wink
                    • doomi Re: no to konkrety 26.05.06, 00:04
                      Może odciążymy majkę naszą kochaną i tym razem jakiegoś grilla u mnie na
                      działce zmontujemy?? Warunki nieco polowe, ale i to ma swój urok big_grin
                      • 111majka Re: no to konkrety 26.05.06, 00:09
                        Ja już się pozbywam męża z domu na tę okoliczność, żeby rzeczywiście było babsko smile
                        Chyba, żeby mi się nie udało...
                        • morkub Re: no to konkrety 26.05.06, 00:10
                          No ale na działeczce to dekupażyk chyba nie wyjdzie wink To trzeba też się zdecydować, co robimy.
                          • doomi Re: no to konkrety 26.05.06, 00:14
                            No fakt, u mnie to tylko grillowanie. No to się zastanawiajcie dziołchy. Ja mam
                            czas i ochotę się z Wami spotkać wreszcie. Miejsce nie gra roli. Mam
                            zaplanowane menu i na ewentualną wizytę u majki i fajne przepisy na mięsko z
                            grilla smile))
                            • morkub Re: no to konkrety 26.05.06, 00:20
                              Brzmi nieźle smile To ja zrobię sałatkę grecką - albo coś w tym stylu wink
                              • doomi Re: no to konkrety 26.05.06, 00:25
                                mniam mniam smile
      • malkoska Re: no to konkrety 26.05.06, 12:18
        jezeli lista jest nadal otwarta to ja tez chetnie sie z Wami zobacze smile))
        latawiec raczej zakupie w sklepie ... bo czasu mi barknie na robotki reczne
        co do terminu to bede sie dostosowywac ale smile 10-11 sa samoloty w Goraszce i
        chcialabym sie wybrac ...

Malkoska
        • morkub Re: no to konkrety 26.05.06, 12:23
          Zapraszamy smile
          Dobrze, że przypomniałaś o Góraszce.
          • doomi Re: no to konkrety 26.05.06, 12:30
            A ja góraszki nie lubię, nie cierpię tłumów.
            A samoloty i tak widzę z balkonu big_grin

Malkoska, nie zapominaj o festynie koło "Józefovii" big_grin
    • avekamil1 A ja tam wolę robić Boomerangi :] 26.05.06, 00:27
      Kiedyś próbowałem zrobic jeden latawiec lecz z powodu braku odpowiednich materiałów ... latawiec nie chcial latać ... co innego boomerangi tongue_out

-
      Jestem oazą spokoju, pierdolonym, kurwa, zajebiście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora.
      • 111majka Re: A ja tam wolę robić Boomerangi :] 26.05.06, 00:32
        Bumerang latał? To może latawiec by Ci wróciłsmile
        • doomi Re: A ja tam wolę robić Boomerangi :] 26.05.06, 00:44
          Miałam kiedyś bumerang smile Ale nie umiałam się nim posługiwać smile
          Rzucaliśmy go na polanie przed szkołą. Tam teraz jest WSGE - ech wszytko się
          zmieniło sad
        • avekamil1 Re: A ja tam wolę robić Boomerangi :] 26.05.06, 00:50
          boomerang latał i nawet wracał smile ...

Teraz kupię sklejkę lotniczą i będe robił koleny boomerang smile

Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam na stronki:

users.dolinka.net.pl/~ajkp/bumerang/index.php

oraz

www.boomerangs.mgt.pl/index.php?act=idx
    • morkub pomocne linki 26.05.06, 11:08
      eltop.bitel.lublin.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3
      • morkub Re: pomocne linki 26.05.06, 11:09
        www.arekhbt.thc.net.pl/
        • morkub Re: pomocne linki 26.05.06, 11:11
          www.fotokites.prv.pl/
          To też ciekawe - specjalnie dla Majki wink
          • morkub Re: pomocne linki 26.05.06, 11:13
            Tutaj to nawet kilka modeli do wyboru:
            www.mzs-swieradow.org.pl/index.php?page=net
            • morkub Re: pomocne linki 26.05.06, 11:18
              Sklep latawcowy:
              www.latawce.com.pl/oferta.html?show=fotos&kat=1
              • morkub Re: pomocne linki 26.05.06, 11:20
                latawce.info/nowa/index.htm
    • abstrakt2003 Można by spróbować na górze lotników 27.05.06, 11:31
      ale tam jest las więc były by kłopoty (choć widać z ramtąd warszawskie city)
      ------------
      A mówiąc poważnie to widziałem ludzi z latawcami na wale wislanym oraz na
      starym wysypisku śmieci w Otwocku (nad Świdrem przy drodze na Puławy)
      Tam naprawdę czasem pięknie wieje.
      • doomi Re: Można by spróbować na górze lotników 27.05.06, 12:01
        na górę lotników to można kładem spróbować wjechać ;D
        • abstrakt2003 A broń Boże!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 27.05.06, 15:53
          Kłady przecz z lasu!
          ==========================
          Ja tam wjeżdżam rowerem!
      • robert-m1 Re: Można by spróbować na górze lotników 27.05.06, 13:23
        Góra lotników odpada!!! trzeba ustalic jakiś termin a to dopiero połowa
        sukcesu, niestety jeszcze musi wiać wiaterek i to całkiem niezły ,wczoraj było
        nieźle dziś może być.
        ps.kupiłem listewki jeden wieczorek i będzie latawiec
        • morkub Re: Można by spróbować na górze lotników 27.05.06, 16:44
          To mów szybko, gdzie te listewki można kupić w Józku.
          • 111majka Re: Można by spróbować na górze lotników 27.05.06, 17:45
            Ja to chyba pójdę na łatwiznę i sobie kupię. albo pójdę na jeszcze wiekszą łatwiznę i poproszę kogoś
            żeby mi kupiłsmile W linkach morkubowych jest latawcowy sklep internetowy. ktoś bedzie zamawiał?

Chociaż wydawało mi się, że równie dużą frajdą jak puszczanie może być robienie latawców. Ale to już
            następną razą...
          • robert-m1 Re: Można by spróbować na górze lotników 27.05.06, 20:29
            W Józefowie to chyba nie kupisz, zajdź do jakiegoś warsztatu stolarskiego
            napewno mają jakieś odpady to może sprezentóją dwie listewki ,tak aby miały ok
            7mmx5mmx1000mm njlepiej sosnowe.Powodzenia ja zaraz pokrywam latawiec papieremsmile
            • morkub Re: Można by spróbować na górze lotników 27.05.06, 20:59
              Qrcze, qrcze - listewki, listewki - szybko, szybko - robić, robić.... Ajajajaj!
              • arkadia67 Re: Można by spróbować na górze lotników 27.05.06, 21:49
                Aja chcę na Górę lotnika quademsmile))!!!!
                A latawce na pewno tam nie będą lataćsad( A może na polanie przy "Józefowi"
                polatają, tam jest spora polana.
                • 111majka Re: Można by spróbować na górze lotników 28.05.06, 00:06
                  Robert, a to nie muszą być takie lekkie listewki z balsy?
                  • robert-m1 Re: Można by spróbować na górze lotników 28.05.06, 09:09
                    Balsa się nie nadaje jest lekka ale jej wytrzymałość jest bardzo słaba.może być
                    bambus włókno węglowe itp. jak chcesz użyć egzotycznych materiałów.Najłatwiej
                    dostępne i bardzo mocne będą listewki sosnowe.Ja użyłem 7mmx5mmx1000mm mogą być
                    cieńsze,to wszystko zależy od wielkości latawca.
                    • morkub Re: Można by spróbować na górze lotników 28.05.06, 10:07
                      Czyli latawiec już gotów? To chyba pierwszy się uwinąłeś smile
                      • 111majka Re: Można by spróbować na górze lotników 28.05.06, 11:14
                        Na pewno pierwszy i ... pewnie jedyny.
                        Może ktoś by kupił więcej listewek dla paru osób? I innych potrzebnych rzeczy? Tak każdy osobno to
                        się nie zmobilizuje na pewno.
                        A czy ktoś chce kupić latawiec? Na allegro są takie taniochy po kilkanaście złotych.
                        • morkub Re: Można by spróbować na górze lotników 28.05.06, 11:37
                          Ja bym chciała zrobić smile Poszukam jutro, gdzie by tu w Józku listewki zdobyć. Jak się uda, to na pewno wezmę więcej.
                      • robert-m1 Re: Można by spróbować na górze lotników 28.05.06, 18:10
                        Jeszcze został ogon do zrobienia,a latawca dzieciaki właśnie malują.smile
    • morkub Re: Latawce :) 30.05.06, 00:00
      Mam problem. Ze zdobyciem listwek. Udałam się dziś do stolarni na Powstańców Warszawy, ale tam nikogo nie zastałam, oprócz ogromnych, rozszczekanych psów, które mi potwornie przestraszyły dziecko sad
    • morkub Re: Latawce :) 04.06.06, 00:43
      Jakoś w natłoku spraw codziennych i pilnych temat latawcowy mi gdzieś umknął, ale teraz może zapytam: latawce gotowe bądź zakupione???
      Można by się umowić na najbliższą sobotę na próbne loty? Jeśli nie wszystkim ten termin by pasował (bo wiadomo - Góraszka), to później można by przecież znów spróbować się umowić smile
      Uwaga! Jeśli ktoś potrzebuje listwek, to mam je w ilościach do podzielenia się, dzięki uprzejmości pana stolarza z ulicy Powstańców Warszawy smile
      • robert-m1 Re: Latawce :) 04.06.06, 21:02
        jestem za
      • do73 Re: Latawce :) 04.06.06, 23:43
        A gdzie proponujecie spotkanko?
        Może koło Józefowii?
        Moje dziecię posiada latawiec zakupiony gotowy. Na początek chyba może być?
        • 111majka Re: Latawce :) 05.06.06, 00:19
          A gdzie dziecię zakupiło?
          • do73 Re: Latawce :) 05.06.06, 00:22
            Dziecię dostało w zeszłym roku, ale do tej pory nie był jeszcze wykorzystany
            • 111majka Re: Latawce :) 05.06.06, 00:25
              To najwyższa pora na wykorzystanie.
              Tak sobie myślę, że mogą być w tej hurtowni z zabawkami na... Polnej? Wyszyńskiego?
              • do73 Re: Latawce :) 05.06.06, 00:29
                Myślę, że to dobry trop. Tam są różne dziwne rzeczy smile))
                • 111majka Re: Latawce :) 05.06.06, 00:32
                  Kiedyś w środku lata wydzwoniłam całą książkę telefoniczną w poszukiwaniu pontonu. Skończyły się
                  sklepy w Warszawie, dalej zostały tylko te z województwa. No i wlaśnie okazało się, że w naszym
                  sklepie pontonów pod dostatkiem smile
                  • do73 Re: Latawce :) 05.06.06, 00:41
                    No to nie trzeba było od tego zacząć? tongue_out

A sklep jest na ul. Wyszyńskiegosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka